Żony 2011 :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 09:09   #1171
megamag
BAN stały

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Wie...ale nie wszystko...
Sam zdaje sobie sprawę, że w pewnych kwestiach dał ciała, że sytuacja się powtarza z roku, że też w Nowym Roku zmieniał pracę, że też szukał, Teraz ma już nową, ale jeszcze musi tak do 10 stycznia poczekać aż zacznie pracować. A moja mama już sobie teorię uknuła, że skoro nie zaczął 2 to na pewno już coś nie gra, że pewnie Go nie zatrudnią i najgorsze, że taką swoją gadką mnie też wkręcają. ja przychodzę do domu i zamiast Go wspierać to zaczynam Go atakować
I tym samym Nasze relacje z rodzicami w ciągu 2 dni uległy drastycznemu pogorszeniu
Dał ciała? Dla mnie zmiana pracy to w sumie coś normalnego, jak Ci w jednej nie pasuje idziesz do innej, o ile oczywiście jest, bo jak lądujesz na bezrobociu, to już nie jest ok.

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Mój TŻ miał dostać wypłatę na świeta - nie dostał...
Później pieniądze miały być na Sylwestra - nie było...
Obiecywał że w piątek - echo...
Później, że na pewno we wtorek i co wczoraj też

Wkurzam sie, bo gdybym wiedziała że tej kasy nie bedzie to nie wydalabym tyle na prezenty i na Sylwka.
Tyle dobrze, że ja zawsze lubie mieć schomikowana jakąś kase o której TŻ nie wie
O sektorze budowlanym słyszałam już wszystko co najgorsze, więc dobrze jeśli mu w ogóle zapłacą. Ponoć tam większość pracowników jest zatrudniona na czarno, więc jak nie zapłacą to nie ma żadnej podstawy, żeby się o cokolwiek ubiegać.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tak czytam co piszecie i myślę, że brak wypłaty na czas to jakaś masakra, w takiej niepewności żyć, że albo zapłacą za wykonaną pracę teraz albo kiedyś.. A jak nie zapłacą to z czego żyć? Nie każdy ma oszczędności, choć ja zawsze staram się mieć coś na czarną godzinę i jak kończy mi się kasa to będę dziadować, żeby zawsze coś zostało. Za to mój mąż już tak nie ma, jest bardziej rozrzutny i jego konto przed wypłatą bywa prawie na zerze, potem w dniu wypłaty, czy dzień przed okazuje się, że ma na koncie ok 100zł, jakby nie dostał wtedy wypłaty to byłaby masakra. Chociaż póki pracujemy tam gdzie pracujemy to wypłaty będą na czas, dopóki będziemy mieć umowy.
Faceci tak mają, nie wiem skąd wziął się ten stereotyp, że to kobiety są rozrzutne. Z moich doświadczeń wynika, że jest dokładnie odwrotnie. No i faceci nigdy nie patrzą na ceny w sklepach, biorą pierwsze z brzegu zamiast porównać.

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;31408549]U nas na szczęście nie ma takich problemów K zawsze na czas dostaje wypłatę. Tylko, że znów u nas jest taki problem że K pracuje w kredytach i wypłata jest uzależniona od tego ile w danym miesiącu ich sprzeda. Potrafi jednego miesiąca parę tysięcy zarobić ale następnego tylko podstawę 1tyś 200, a że nie potrafię się jeszcze jakoś nauczyć oszczędzania to czasami jedziemy na minusie. Wogóle to moja mama zawsze się ze mnie śmieje, że powinnam iść na szkołę oszczędzania do mojej babci , sama się zastanawiam jak to robi ale dostaje 800 zł emerytury a potrafi z tego jeszcze sporo odłożyć.[/QUOTE]

Pracowałam kiedyś na honoraria i zwykle wyglądało to tak, że dostawałam gołą podstawę. Omijam teraz szerokim łukiem.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 11:33   #1172
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaraza3 Pokaż wiadomość
Pewnie tak jest, chcą dobrze tylko nie potrafią inaczej i boją się. Wiecie same jak to dzisiaj, kryzys, krach, podwyżki, bla bla bla, a rodzicie przeżywają bo też sami doświadczyli czasów, że nic nie było, a jak było to każdy brał bo może się przyda i będą mieli jak zabraknie znowu.
Dobrze, że masz tego świadomość, że słowa Twoich rodziców wpływają na to jak reagujesz na męża, że zaczynasz go atakować. To taki czas, że trzeba przeczekać, żeby poszedł do nowej pracy, przyzwyczaił się i rodzice żeby się przyzwyczaili, że sytuacja znowu jest w normie (w sensie, że jest praca).
I czekamy... Póki co cieszymy się sobą... Bo potem Mąż powiedział, że jak pójdzie do pracy to będzie chciał cały czas pracować, żeby coś porządnego zarobić.

Cytat:
Mój TŻ miał dostać wypłatę na świeta - nie dostał...
Później pieniądze miały być na Sylwestra - nie było...
Obiecywał że w piątek - echo...
Później, że na pewno we wtorek i co wczoraj też

Wkurzam sie, bo gdybym wiedziała że tej kasy nie bedzie to nie wydalabym tyle na prezenty i na Sylwka.
Tyle dobrze, że ja zawsze lubie mieć schomikowana jakąś kase o której TŻ nie wie

W ostatniej pracy TZ miał dostać prowizję coś koło 200 zł i prawie 2 miesiące na Nią czekaliśmy, a to akurat okres przed świętami więc te 200 zł by Nam wiele pomogło. W końcu chyba dzień przed wypłacili, ale czekać 2 miesiące na 200 zł to już przesada...Prezes nie zdaje sobie nawet sprawy, że dla mnie te pieniądze to jedyna szansa na z robienie prezentów czy świąt. Już chciałam do Niego nawet dzwonić i Go opierdzielać, że co ja jestem gorsza od Jego żony...ale TZ mnie powstrzymał :P

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;31408549]U nas na szczęście nie ma takich problemów K zawsze na czas dostaje wypłatę. Tylko, że znów u nas jest taki problem że K pracuje w kredytach i wypłata jest uzależniona od tego ile w danym miesiącu ich sprzeda. Potrafi jednego miesiąca parę tysięcy zarobić ale następnego tylko podstawę 1tyś 200, a że nie potrafię się jeszcze jakoś nauczyć oszczędzania to czasami jedziemy na minusie. Wogóle to moja mama zawsze się ze mnie śmieje, że powinnam iść na szkołę oszczędzania do mojej babci , sama się zastanawiam jak to robi ale dostaje 800 zł emerytury a potrafi z tego jeszcze sporo odłożyć.[/QUOTE]

Ja np. kiedyś mieszkając jeszcze z rodzicami jak nic mnie nie interesowało nie myślałam o tym wcale, a teraz jak TZ zmienił pracę i dostawał psie pieniądze (1000 zł plus jakieś prowizje) nauczyłam się, że da radę za tyle przeżyć. wiadomo bez szaleństw, ale głodna nie chodzę

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Dał ciała? Dla mnie zmiana pracy to w sumie coś normalnego, jak Ci w jednej nie pasuje idziesz do innej, o ile oczywiście jest, bo jak lądujesz na bezrobociu, to już nie jest ok.
Niestety...moi rodzice w takich kategoriach to rozpatrują, że skoro ktoś często zmienia pracę to znaczy, że jest konfiktowy, niezaradny etc. TZ na bezrobociu nie wylądował. Pracował wiele lat w pewnej branży, ale jak to w większości chyba branży - układy układziki, szef chciał żeby donosił, potem zatrudnił swojego znajomego, który w innej firmie ukradł pieniądze, i nie minął miesiąc i na dwa tyg. przed ślubem zwolnił mojego Męża, zaraz potem znalazł nową pracę, i o to mam żal. Bo miał dwie do wyboru, wybrał w inne branży ale za to za śmiesznie niskie pieniądze...W końcu po 3 miesiącach stwierdził, że za taka kasę nie będzie pracował i wraca do swojej branży. Więc mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej...że te gorsze czasy dla Nas minęły

A u mnie dzisiaj koszmarna pogoda...deszcz ze śniegiem pada...ciemno...zimno...n ic tylko iść spać nad ranem obudziłam się z bólem brzucha...@ chyba. Chociaż wiem, że nie czas jeszcze na dziecko i nie miejsce...zawsze jak dostaję to czuję takie lekkie rozczarowanie i wkręcanie sobie, że może coś ze mną jest nie tak
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 11:40   #1173
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
A u mnie dzisiaj koszmarna pogoda...deszcz ze śniegiem pada...ciemno...zimno...n ic tylko iść spać nad ranem obudziłam się z bólem brzucha...@ chyba. Chociaż wiem, że nie czas jeszcze na dziecko i nie miejsce...zawsze jak dostaję to czuję takie lekkie rozczarowanie i wkręcanie sobie, że może coś ze mną jest nie tak
a ja z kolei czekam z utęsknieniem na @ spóźnia mi się kilka dni. W ciągu ostatniego roku, przygotowań do ślubu często mi się spóźniała albo za szybko przychodziła także to niby normalne ale mam obawy choć szczerze mówiąc byłabym zaskoczona gdyby to była ciąża bo uważamy.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 11:45   #1174
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
W ostatniej pracy TZ miał dostać prowizję coś koło 200 zł i prawie 2 miesiące na Nią czekaliśmy, a to akurat okres przed świętami więc te 200 zł by Nam wiele pomogło. W końcu chyba dzień przed wypłacili, ale czekać 2 miesiące na 200 zł to już przesada...Prezes nie zdaje sobie nawet sprawy, że dla mnie te pieniądze to jedyna szansa na z robienie prezentów czy świąt. Już chciałam do Niego nawet dzwonić i Go opierdzielać, że co ja jestem gorsza od Jego żony...ale TZ mnie powstrzymał :P
Tutaj moge podac przyklad z naszej pracy. Dostajemy tzw "Mikołaja" czyli jedna tygodniówka więcej do wypłaty że niby na święta. Wiadomo że nie jest to sprawiedliwe bo jak ktoś zarabia duzo dostanie dużo, a jak ktoś malo no to mało. A przecież to Ci co zarabiaja mało powinni doastać więcej na święta. Ale to tylko taki wstęp
Mo Tż rozmawia z kolegami o tej tygodniówce, komu ile wypada itp, i podchodzi kierownik, pyta o co chodzi itd, to mu mówia, że tygodniówka, a on że nie zauważył nigdy żeby więcej dostał przed świętami. A mój Tż na to, że przy tych tysiącach które dostaje to nawet nie zauważył a oni te pareset złotych to od razu widzą
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 11:56   #1175
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;31408549] Wogóle to moja mama zawsze się ze mnie śmieje, że powinnam iść na szkołę oszczędzania do mojej babci , sama się zastanawiam jak to robi ale dostaje 800 zł emerytury a potrafi z tego jeszcze sporo odłożyć.[/QUOTE]

Prawdopodobnie nie wydaje majatku na przerozne pierdoły, bez ktorych my nie mozemy zyc

Cytat:
Napisane przez smerfunia25 Pokaż wiadomość
gwiazdeczka26 ja oczywiście, że pracuje. Gdyby nie praca to bym zwariowała, a 2 to by mnie tu nie było i może byłabym szczęśliwsza w Polsce. Odkąd tutaj przyjechaliśmy to mamy stałą pracę tylko, że przez agencję i ogólnie to nie jest problem dopóki nie chcemy np.ubiegać sie o kredyt. W banku pokazuje sie, że pracownik agencyjny i nie obchodzi ich ani to że pracujemy w pełnym wymiarze godzin ani nasze cotygodniowe wpływy. Beznadzieja! no a teraz na szczęście się to zmieni Swoją drogą to jestem bardzo ciekawa jak się nasze losy potoczą? Polska? Anglia? a może Karaiby??? A w jakim wieku masz córeczkę? pozdrawiam
Ach, teraz rozumiem. Wspomnialas, ze kiedys tez czeka Cie pierwsza rozmowa kwalifikacyjna wiec myslalam, ze nie pracujesz
No tak, agencja jest ok, ale faktycznie banki tego nie uwzgledniaja, bo nie traktuja tego jako stale zatrudnienie.
A cora ma lat ...prawie 12

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość

Faceci tak mają, nie wiem skąd wziął się ten stereotyp, że to kobiety są rozrzutne. Z moich doświadczeń wynika, że jest dokładnie odwrotnie. No i faceci nigdy nie patrzą na ceny w sklepach, biorą pierwsze z brzegu zamiast porównać.
Dokladnie tak! Moze i kobiety wydaja wiecej na ciuchy, kosmetyki...ale koniec koncow potrafia byc bardziej oszczedne.
Moj maz zarabia wiecej ode mnie, wydajemy na mieszkanie mniej wiecej po rowno, ja zawsze jakies drobiazgi czy ciuchy dla siebie i dla corki kupuje, i na koniec miesiaca zostaje mi wiecej niz jemu
Stary 2012-01-05, 19:24   #1176
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Wszystkim dziewczyną przygotowującym się do rozmowy życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki. Dajcie znać jak poszło
Do głupiego sklepu z ubrankami było tyle dziewczyn, że szok. Byłam 5 minut przed czasem i musiałam i tak poczekać, bo przede mną były dwie dziewczyny, a jak czekałam to przyszła już następna dziewczyna.
Wynik już znam - wybrano jakąś dziewczynę, która zgodziła się przychodzić na pół etatu o czym ja w ogóle nie zostałam poinformowana, wręcz przeciwnie, mi mówiono o całym etacie.

Dziękuję wszystkim dziewczynom za trzymanie kciuków

Cytat:
No właśnie, on się wkurza (nie dziwię mu się). Nic nie możemy zaplanowac
Chciałam kupić kuchenke ale szkoda mi ruszyć z oszczędnościowego kase

Ponoć na 100% ma być za tydzień
A świstak siedzi i zawija... No ale oby mój pesymizm był błędny

Z tego co piszecie, to dość często się powtarzają sytuacje o spóźnieniach w wypłacaniu kasy. Szkoda, że niektórzy ludzie nie rozumieją, że innym ta kasa jest potrzebna po prostu do przeżycia.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 19:42   #1177
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Do głupiego sklepu z ubrankami było tyle dziewczyn, że szok. Byłam 5 minut przed czasem i musiałam i tak poczekać, bo przede mną były dwie dziewczyny, a jak czekałam to przyszła już następna dziewczyna.
Wynik już znam - wybrano jakąś dziewczynę, która zgodziła się przychodzić na pół etatu o czym ja w ogóle nie zostałam poinformowana, wręcz przeciwnie, mi mówiono o całym etacie.
ja zapomniałam też napisać o wyniku rozmowy, została przyjęta inna dziewczyna. Ponoć było dużo chętnych a na rozmowę zaproszone były tylko cztery osoby, więc poczułam się chociaż wyróżniona że w ogóle chcieli mnie wysłuchać

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2012-01-05 o 19:43
Stary 2012-01-06, 09:36   #1178
morenica
Zakorzenienie

Ewik tak teraz spojrzałam na Twój podpis i w my w tym samym dniu się zaręczyliśmy i wzięliśmy też ślub jak Ty

Dzień dobry
Ja wstałam, Mąż jeszcze śpi. dzwoniła moja mama, że zaprasza Nas na obiad, ja idę, TZ jeszcze nie wie. Mówiłam, żeby poszedł ze mną, ale z drugiej strony po tym co usłyszał od mojej mamy to wcale mu się nie dziwię, że nie chce iść. No zobaczymy.

Ja powinnam mieć @ ale pojawiło się tylko plamienie...czekam jeszcze aż się rozkręci a jak nie to chyba trzeba robić test... chociaż sama nie wiem czy cieszyć się czy nie...ale pożyjemy, zobaczymy

Miłego dnia
Stary 2012-01-06, 11:01   #1179
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję wszystkim dziewczynom za trzymanie kciuków
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
ja zapomniałam też napisać o wyniku rozmowy, została przyjęta inna dziewczyna. Ponoć było dużo chętnych a na rozmowę zaproszone były tylko cztery osoby, więc poczułam się chociaż wyróżniona że w ogóle chcieli mnie wysłuchać
Przykro mi, ze sie nie udalo
Moze cos lepszego czeka na Was w niedlugiej przyszlosci...

Ja np. jakis czas temu chcialam zmienic prace z pol etatu na caly. Poszlam na pierwsza rozmowe, ktora byla jedna wielka porazka Bardzo zalowalam, bo warunki zatrudnienia byly naprawde super.
Kilka tygodni pozniej, kolejna oferta, kolejna rozmowa. Poszlo super Dostalam ta prace i musze przyznac, ze lepszego miejsca pracy nie moglabym sobie wymarzyc Wiec...nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo.
Stary 2012-01-06, 13:40   #1180
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

trzymam kciuki za osoby poszukujące pracę

Co do dziecka już kiedyś pisałam, że w tamtym roku jeszcze nie chcieliśmy, a w tym jesteśmy rozdarci.Cały czas sie zastanawiamy, bo tak jak piszecie nigdy nie będzie odpowiedniego momentu, a czas leci
Stary 2012-01-06, 14:04   #1181
Tanitka
Rozeznanie

Wiem co to znaczy szukac pracy ja mam swoja tylko do sierpnia, a co bedzie dalej, nie wiadomo...
Czy ktorejs udalo sie sprzedac swoja suknie slubna? tak sie zastanawiam, ile mam szans, zeby odzyskac choc troche kasy...
Stary 2012-01-06, 19:08   #1182
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny;

Ostatnio pytałam Was jak tam u Was z docieraniem się ze swoim mężem.
Powiem Wam, że jakoś od tygodnia wiem, że jestem w ciąży i od tego czasu w ogóle się nie kłócimy Oby ta passa trwała jak najdłużej.

Widzę, że rozmawiacie o pracy. Ja póki co z utęsknieniem oczekuje mojej umowy o pracę, która jest mi obiecana, a póki co trzymam wiadomość o ciąży w tajemnicy.

Przy okazji pokażę kilka swoich fotek ze ślubu. Niestety mężem się nie pochwale bo raczej nie lubi być wystawiany na publike.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FM1_0002.jpg (50,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FM1_0014.jpg (32,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FM1_0023.jpg (132,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FM1_0052.jpg (41,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FM1_0303.jpg (35,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FM1_0362.jpg (34,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-01-06, 19:22   #1183
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny;

Powiem Wam, że jakoś od tygodnia wiem, że jestem w ciąży i od tego czasu w ogóle się nie kłócimy Oby ta passa trwała jak najdłużej.

Widzę, że rozmawiacie o pracy. Ja póki co z utęsknieniem oczekuje mojej umowy o pracę, która jest mi obiecana, a póki co trzymam wiadomość o ciąży w tajemnicy.

Przy okazji pokażę kilka swoich fotek ze ślubu. Niestety mężem się nie pochwale bo raczej nie lubi być wystawiany na publike.
Śliczne zdjęcia
I gratulacje...

Ja właśnie z Mężem walczę czy ma jechać po test. On mówi żeby jeszcze poczekać i wiem, że ma po części rację...ale mnie jakoś korci..i kusi
Stary 2012-01-06, 19:45   #1184
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

A ile Ci się spóźnia okres?
Mojej koleżance jak zrobiła test 3 tygodnie po okresie (chciala wiedzieć czy może pić u mnie na weselu) to wyszedł negatywny. Powtórzyła 2 tygodnie później i wyszedł pozytywny, a u mnie na weselu chyba 2 butelki wina wydudlała sama

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 20:12   #1185
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny;

ślicznie i gratulacje

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Mojej koleżance jak zrobiła test 3 tygodnie po okresie (chciala wiedzieć czy może pić u mnie na weselu) to wyszedł negatywny. Powtórzyła 2 tygodnie później i wyszedł pozytywny, a u mnie na weselu chyba 2 butelki wina wydudlała sama
3 tyg.jej się spóźniał i nie wyszedł test, czy trzy tyg.po poprzednim okresie zrobiła, bo nie zrozumiałam.
Niezły ma spust ja po butelce mam dość
Stary 2012-01-06, 20:15   #1186
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny;

gratulacje!

Cytat:
obyś szybko dostała umowę
a który to juz tydzień ?

Cytat:
śliczne zdjęcia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 20:18   #1187
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

3 tygodnie po poprzednim okresie robiła test, czyli w sumie przed spodziewanym okresem, więc logiczne, że test nie wyszedł.

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 20:25   #1188
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
3 tygodnie po poprzednim okresie robiła test, czyli w sumie przed spodziewanym okresem, więc logiczne, że test nie wyszedł.
A no tak chociaż moja koleżanka twierdzi, że zrobiła 3 dni przed planowanym okresem i test wyszedł
Stary 2012-01-06, 20:38   #1189
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne zdjęcia
I gratulacje...

Ja właśnie z Mężem walczę czy ma jechać po test. On mówi żeby jeszcze poczekać i wiem, że ma po części rację...ale mnie jakoś korci..i kusi
ja zrobiłam test jakoś w dzień bądź 2 dni po terminie okresu (jeżeli porównać z 2 poprzednimi cyklami to 2 dni po) i wyszedł pozytywny

Cytat:
Hej dziewczyny;

bardzo ładne zdjęcia.
gratuluję ciąży!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 22:54   #1190
zaraza3
Rozeznanie

Dobry wieczór
zauważyłam, że nie ma takiej strony teraz na tym wątku żeby nie było informacji, nowiny o ciąży

Morenica jak tam z mężem? I okresem? I jak nowy samochód bo ostatnio pisałaś o wymianie, mam nadzieję, że nie macie już problemów.
Stary 2012-01-06, 23:02   #1191
Mediona
Zadomowienie

Agnus21 bardzo ładne zdjęcia miałaś bardzo podobny bukiet do mojego tylko ja miałam herbaciane róże
Zaraz zmienimy tytuł wątku z Żony 2011 na Mamusie 2011
Gratulacje dla przyszłych mamusi
Aha zobaczcie to może sie przydać http://pl.wikipedia.org/wiki/I.C.E.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 23:04   #1192
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Agnus21 bardzo ładne zdjęcia miałaś bardzo podobny bukiet do mojego tylko ja miałam herbaciane róże
Zaraz zmienimy tytuł wątku z Żony 2011 na Mamusie 2011
Gratulacje dla przyszłych mamusi
Aha zobaczcie to może sie przydać http://pl.wikipedia.org/wiki/I.C.E.
Cytat:
W Wikipedii nie ma jeszcze artykułu pod taką nazwą. Możesz wykonać jedną z poniższych czynności:

Dopiero jak się wpisze w wyszukiwarce I.C.E to wyświetla się artykuł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 10:27   #1193
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Śliczne zdjęcia
I gratulacje...

Ja zrobiłam test w dzień spodziewanej @ także jak jeszcze Cie nie dopadła to może spróbuj. A jak będzie pozytywny, możesz pomyśleć nad jakimś ciekawym sposobem powiadomienia o tym męża Aczkolwiek ja planowałam zrobić mu jakąś niespodziankę i skończyło się na wysłaniu mms-em zdjęcia testu. Nie wytrzymałabym ani chwili, musiałam go od razu powiadomić.

Ja jestem w piątym tygodniu ciąży, ale troszkę się martwię bo nie czuję objawów ciąży.
Zanim się dowiedziałam też miałam okazje wypić sporo alkoholu. Dobrze, że przed sylwestrem zrobiłam test, bo pewnie znowu na lampce szampana by się nie skończyło...
Stary 2012-01-07, 10:36   #1194
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny;

gratuluje!!!

Z tymi Mamusiami to niezly tytuł, może kiedyś i ja dołącze??
Stary 2012-01-07, 10:48   #1195
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Dopiero jak się wpisze w wyszukiwarce I.C.E to wyświetla się artykuł
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 12:54   #1196
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobiłam test w dzień spodziewanej @ także jak jeszcze Cie nie dopadła to może spróbuj. A jak będzie pozytywny, możesz pomyśleć nad jakimś ciekawym sposobem powiadomienia o tym męża Aczkolwiek ja planowałam zrobić mu jakąś niespodziankę i skończyło się na wysłaniu mms-em zdjęcia testu. Nie wytrzymałabym ani chwili, musiałam go od razu powiadomić.

Ja jestem w piątym tygodniu ciąży, ale troszkę się martwię bo nie czuję objawów ciąży.
Zanim się dowiedziałam też miałam okazje wypić sporo alkoholu. Dobrze, że przed sylwestrem zrobiłam test, bo pewnie znowu na lampce szampana by się nie skończyło...
nie martw się na zapas. ja jako takich objawów nie miałam. jedynie piersi mnie zaczęły boleć. mdłości na szczęście brak.

a myśmy razem robili test :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-07, 18:52   #1197
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Szkoda, że i Tobie się nie udało Musimy szukać dalej

Cytat:
Ewik tak teraz spojrzałam na Twój podpis i w my w tym samym dniu się zaręczyliśmy i wzięliśmy też ślub jak Ty
Jaki fajny zbieg okoliczności
Też miałaś w dniu ślubu tak cudowną pogodę? U mnie była wymarzona - bezchmurne niebo, słońce i było tak ciepło Jak na zamówienie

Cytat:
Dzień dobry
Ja wstałam, Mąż jeszcze śpi. dzwoniła moja mama, że zaprasza Nas na obiad, ja idę, TZ jeszcze nie wie. Mówiłam, żeby poszedł ze mną, ale z drugiej strony po tym co usłyszał od mojej mamy to wcale mu się nie dziwię, że nie chce iść. No zobaczymy.

Ja powinnam mieć @ ale pojawiło się tylko plamienie...czekam jeszcze aż się rozkręci a jak nie to chyba trzeba robić test... chociaż sama nie wiem czy cieszyć się czy nie...ale pożyjemy, zobaczymy

Miłego dnia
I jak na obiedzie było? Razem byliście?

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Przykro mi, ze sie nie udalo
Moze cos lepszego czeka na Was w niedlugiej przyszlosci...

Ja np. jakis czas temu chcialam zmienic prace z pol etatu na caly. Poszlam na pierwsza rozmowe, ktora byla jedna wielka porazka Bardzo zalowalam, bo warunki zatrudnienia byly naprawde super.
Kilka tygodni pozniej, kolejna oferta, kolejna rozmowa. Poszlo super Dostalam ta prace i musze przyznac, ze lepszego miejsca pracy nie moglabym sobie wymarzyc Wiec...nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo.
Kurcze z tymi rozmowami to też różnie mi idzie. Zawsze się denerwuję i pewnie to widać... Chociaż mam nadzieję, że z rozmowy na rozmowę jest coraz lepiej...

Cytat:
Hej dziewczyny;

Gratuluję ciąży

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 20:33   #1198
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnam dzisiaj dostać. Tym bardziej, że wczoraj pojawiło się plamienie, ale @ nie ma narazie. Ale dzisiaj rano pobiegłam do apteki i kupiłam test, bo szliśmy do mojego chrzestnego i po prostu chciałam sprawdzić czy mogę wypić coś nie coś :P więc wypiłam bo test wyszedł negatywny. więc czekam dalej i się zobaczy... jak nie dostanę za tydzień kolejny test i zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez zaraza3 Pokaż wiadomość
Morenica jak tam z mężem? I okresem? I jak nowy samochód bo ostatnio pisałaś o wymianie, mam nadzieję, że nie macie już problemów.
Z mężem ok dogadujemy się, a samochód działa bez zarzutu, przynajmniej odpadły Nam te wszystkie niespodziewane wydatki tylko tyle co paliwo. a nawet jak się coś (tfu tfu) stanie to mamy 3 lata gwarancji

Cytat:
Szkoda, że i Tobie się nie udało Musimy szukać dalej

Jaki fajny zbieg okoliczności
Też miałaś w dniu ślubu tak cudowną pogodę? U mnie była wymarzona - bezchmurne niebo, słońce i było tak ciepło Jak na zamówienie

I jak na obiedzie było? Razem byliście?

Tak, pogoda była wymarzona ani deszczu ani nic...cudownie
Na obiad wczoraj pojechaliśmy razem, nie było żadnej rozmowy o pracy Męża, gadaliśmy jak to się mówi o wszystkim i niczym, ale było ok.

A dzisiaj byliśmy u mojego chrzestnego na obiedzie i mój tata mnie zaskoczył. Zapowiedział Nam że od Nowego Roku nie weźmie do ust wódki (problemy zdrowotne i postanowienie takie). My z mamą do tego podchodziłyśmy sceptycznie, bo wiele razy nam obiecywał, a dzisiaj odstawił kieliszek i nic nie wypił :P to ja więcej wypiłam :P Mam nadzieję, że już tak będzie na długo...
Stary 2012-01-07, 22:03   #1199
dorka24
Rozeznanie

ja też dzisiaj robiłam test, bo już tydzień czekam na @ i nic. Test wyszedł negatywny. Nigdy nie miałam z tym problemu, nieraz była to tylko kwestia kilku dni. Nie mam pojęcia co może być przyczyną takiego spóźnienia, może mam jakąś infekcje o której nie mam pojęcia, A MOŻE TO HORMONY TAK BUZUJĄ ŻE WSZYSTKO SIĘ MIESZA?
mam nadzieje ze szybko sie okaze co jest przyczyną albo po prostu przyjdzie, bo czuję sie beznadziejnie jak zawsze przed @ a tu nic.

Stary 2012-01-07, 23:26   #1200
niunia32
Zakorzenienie

dorka poczekaj kilka dni, jak znowu nie przyjdzie to zrób znowu test.

Malinka

Haniusia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości