Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 10:54   #3451
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

izasz-b, współczuję. Tym bardziej, że nie wyobrażam sobie samej dawać zastrzyków :strach:. Mam nadzieję, że refundacja będzie Ci przychylna!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki magnez zażywacie? Jakie dawki? Chyba sobie kupię, może pomoże na te bóle, bo już nie mam pomysłu, co robić
Już widziałam, że dziewczyny odpowiedziały, ale ja biorę Asmag 3 razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez estrellka Pokaż wiadomość
Cześć, czy mogę się do was przyłączyć? Podczytuje was od jakichś 6 tyg , ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
Mam 29 lat i to moja pierwsza ciąża. Jestem w 10 tyg, termin mam na 1 sierpnia
Witaj

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Ja jutro rano mam szkołę, a później urodziny siostry. Za to w niedzielę świętuję ze znajomymi swoje urodziny na koncercie Varius Manx
Czyli jest jednak ktoś, kto się uczy?

Cytat:
Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/sliczne-wozki-retr...016531706.html Opinie ma w miarę ok, tylko mówią, że ciężki
Bardzo fajny i przystępna cena. Ja mieszkam na parterze, więc myślę, że jakoś to będzie w tym ciężarem.

Cytat:

Mój kuzyn miał tak w maju. Do porodu mieli Jagódkę, a tu mu przynieśli Kubusia Co w tym najlepsze mieli pokupowane różowe ubranka dla małej
Jakie ładne imię dla dziewczynki U mojej koleżanki też się tak zdarzyło! Będę kupować w miarę neutralne ciuszki. Dopiero jak się urodzi, to chyba dokupię coś typowo pod płeć. Pokój też robimy tak, żeby pasował i dla dziewczynki i dla chłopca. Później dokupimy naklejki na ścianę - jak się będą Maleństwu podobać i wtedy myślę, że nabierze charakteru płci.

Cytat:
piękne

Mi się marzy własna sypialnia w ogóle, ale aktualnie mamy z TŻ do dyspozycji jeden pokój. Przed porodem planujemy coś wynająć i prawdopodobnie będzie to kawalerka.

W ogóle mieszkanie w takim stylu mi się podoba: http://mariannan.indiedays.com/2011/...s-and-cookies/
Na szczęście nieco przed tym jak zaszłam w ciążę kupiliśmy mieszkanie trzypokojowe. Niestety TŻ musi dojeżdżać do pracy 80km - ja też miałam, ale teraz grzecznie siedzę w domku.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:57   #3452
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Irmusia, domek to było nasze marzenie, które spełniliśmy po prawie 10 latach wyrzeczeń - jako młode małżeństwo zamiast korzystać z życia ciężko pracowaliśmy by mieć to co mamy. Córeczka pojawiła się na świecie 9 lat po ślubie. Ale nie żałuję tych decyzji - bo wiem że było warto

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:03   #3453
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Irmusia, domek to było nasze marzenie, które spełniliśmy po prawie 10 latach wyrzeczeń - jako młode małżeństwo zamiast korzystać z życia ciężko pracowaliśmy by mieć to co mamy. Córeczka pojawiła się na świecie 9 lat po ślubie. Ale nie żałuję tych decyzji - bo wiem że było warto
Rozumiem Ale najważniejsze, że udaje Wam się zrealizować marzenia

Dziewczyny dziękuję za info w sprawie magnezu
W nocy myślałam, że umrę, tak mnie bolał krzyż a od niego całe plecy
Już szykowałam się na szpital, ale wzięłam prysznic, położyłam się i zasnęłam. Przeszło. Postanowiłam poleżeć dziś cały dzień, mąż kupił mi aspargin i już wzięłam 1 tabletkę. Jak do jutra się nie poprawi to pojedziemy do szpitala. Bo to przecież nie jest normalne, żebym tak cierpiała
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:03   #3454
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny wstawiam do klubu zdjecie mojego grubaska

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:06   #3455
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no poka poka :P

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

ja to sobie sprawie cos w tym stylu

http://www.mamasandpapas.com/product...a00500/type-i/
Cytat:
Tzn wiem, że nie każdemu przypadnie ono do gustu

http://allegro.pl/2-w-1-lozeczko-tap...020448714.html
Ładne łóżeczka, my kupimy coś mniejszego 120/60 bo taki nam wejdzie do sypialni

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Natalia, wygląda funkcjonalnie i praktycznie, ale o cenę boję się pytać

Karolinko, a jaki kolor? mi się najbardziej naturalna sosna podoba

ha... wstyt się przyznać ale ja narazie rozglądam się za łóżkiem dla nas i na razie zakochana jestem w tego typu http://allegro.pl/loze-kute-karo-160...036907990.html ale podobno mega niefunkcjonalne, a nasze ikeowskie się rozpada. A dla malucha będę miała spadkowe ale zwyczajne, na te pierwsze miesiące,później będę się martwiła dalej
ładne łóżko też takie chciałam ale w końcu kupiliśmy inne.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie znam płci ,ale i tak mówie " wiesz jak on się wiercił, a jak ssał kciuka",aż koleżanki się mnie spytały " to będzie chłopak? ". A ja mówie ,że nie po prostu jakoś tak mi się mówi.
ja też mówię o dziecku jako o nim

Co do mieszkania to my mamy swoje, na kredyt na 50 lat, dwa pokoje - w sumie można powiedzieć, że mieszkanie jest małża kawalerskie (kupił je w tym samym czasie co zaczęliśmy sie spotykać) ale remontowane było już pod nas Gdyby kupił je później pewnie szukalibyśmy czegoś większego no ale.... Planujemy za 2-3 lata to sprzedać i kupić coś większego a w przyszłości może dom postawić

dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:12   #3456
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozdzieraj mi serduszka - bo ja nie mogę Waszych Skarbeńków oglądać

Znowu wymiotowałam. Pojutrze zaczynam 14 tydzień, ile jeszcze?!?

A wiecie, co mnie wkurza, że jest mi niedobrze, a jednocześnie chce mi się jeść! Zjadłam na razie śniadanie - czekam na męża i jedziemy na zakupy. Jak nic tam nie zjem, to znowu będzie mi słabo i tak w kółko!
Stary 2012-01-07, 11:13   #3457
agunia82
Zakorzenienie

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Niedawno wróciliśmy do domu, bo po wizycie w szpitalu byliśmy jeszcze na kinder party

U nas wszystko ok Tak mi ulżyło jak zobaczyłam maleństwo na ekranie Ma dwie nóżki, dwie rączki (które pchało do buźki), nosek, usta, szyję, mózg, bijące serduszko Udało się zmierzyć przezierność karkową i też wszystko w porządku
Pytaliśmy o płeć, ale ponoć to za wcześnie... Tylko że nam się z tż wydaje, że widzieliśmy jajeczka

Wg OM dziś mam 14t0d, a wg usg 13t1d i termin porodu zmienił mi się z 8 na 12 lipca.
Super wieści
Co do daty porodu z USG, ja bym się na Twoim miejscu tym nie kierowała, bo to przy każdym USG będzie się zmieniać. Pewniejsze są daty wg OM. Mojej znajomej USG raz pokazało termin porodu na miesiąc wcześniej niż miała wg OM, a i tak urodziła po terminie wg OM...
Moja ciąża wg USG też jest nieco młodsza, ale raz o 5, raz o 3 dni, musiałabym co i rusz kombinować i zmieniać datę porodu. A mój lekarz trzyma się tej z OM która i tak jest powiedzmy sobie szczerze bardzo umowna, bo dzieciak i tak wyjdzie kiedy mu się zachce

Cytat:
Jak tak myślę o dziecku, to ciągle nasuwa mi się imię Jaś Jakoś nie myślę o Orzeszku jak o dziewczynce... Dopiero będzie jak się okaże, że to znowu córa
haha ja od początku myślałam jak o chłopcu a tu ponoć córa hehe. I tak poczekam do USG koło 20 tyg, żeby już być pewniejszym

Cytat:
Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/sliczne-wozki-retr...016531706.html Opinie ma w miarę ok, tylko mówią, że ciężki
Każdy wózek z pompowanymi kołami będzie miał mniej więcej taką wagę. Mi znajoma o 15kg wózku powiedziała, że on niby ciężki, ale ona dała radę po cesarce go nosić, więc nie ma tragedii. Co do zalet, to na pewno równy rozstaw kół. A Wy chcecie bez fotelika?
Aha, no i pytanie jak w nim z gondolą, bo tu jakieś z kosmosu wymiary podali...
Poza tym z tego co widzę, kosz na zakupy pojemny, ale dość płytki, no i drobiazgów tam nie wsadzisz bo powypadają (ja bym wolała siatkowy kosz)
Trzeba by też poczytać opinię jak z amortyzacją, bo z tego co wiem, jak wózek jest za sztywny, to nawet mimo pompowanych kół dziecko wytrzepie na każdej nierówności.
Aha, no i ten pałąk hamulcowy mi się nie podoba, bo wydaje mi się, że będzie się o niego nogą bardzo zahaczać, a wiem, że w praktyce na takie coś zwłaszcza faceci przeklinają

Aha, no i jak dla mnie odpada ze względu na to, że nie ma przednich kół skrętnych. A to dla mnie podstawa, musi się nim dobrze manewrować.
Jak byś go oglądała na żywo, to sprawdź też, czy spacerówkę "obsłużysz" jedną reką. Takie rady dostałam od doświadczonych mamuś.
Generalnie nie polecam kupować wózków bez zobaczenia ich na żywo i wypróbowania chociażby po sklepie jak się nim jeździ i manewruje

Cytat:
no poka poka :P

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

ja to sobie sprawie cos w tym stylu

http://www.mamasandpapas.com/product...a00500/type-i/
bardzo fajny

Cytat:
Tzn wiem, że nie każdemu przypadnie ono do gustu

http://allegro.pl/2-w-1-lozeczko-tap...020448714.html
super to łóżeczko chyba sami się nad nim zastanowimu

Cytat:
dzisiaj w pracy rozmawilam ze swoim szefem i dal mi mozliwosc rozwojowa jeszcze przed porodem a po macierzynskim powiedzial mi ze jak bede chciala to mnie zatrudni na pol etatu albo na caly jak bede chciala jak mi pasuje. takze jestem zadowolona srasznie
to super

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
A ja już wstałam - a właściwie o 6... Teraz jestem po euthyroxie, badaniu cukru, insulinie i śniadanku - kasza jaglana z mlekiem - ale chyba manna mi lepiej podchodzi...
Co ja mam zrobić dziś delikatnego na obiad? tak żeby pasowało do kaszy jaglanej bo ugotowaliśmy ciut za dużo i już 3 dzień męczymy... coś z mięskiem i warzywkami, ale nie smażone i nie panierowane? nie mam pojęcia... ostatnio mieliśmy pulpety, ale ileż można...
zbieram się do pracy, pa
a pieczone możesz? jak tak, to ja do kaszy, ale gryczanej, robię pieczoną pierś z kurczaka na którą kładę paprykę i kukurydzę i przykrywam mozarellą. Pycha jest. Ale nie wiem, czy ser możesz jeść

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej czuje się dziś lepiej ale jeszcze w lozku leze bo nadal ból głowy ból zęba i zdrentwiala buzia ale narazie nie mam gorączki !!
dobrze, że gorączka odpuściła

Cytat:
dzien dobry.

ten kaszel mnie wykonczy.
wywoluje u mnie odruch wymiotny,
bleeee...
Oj biedactwo, może idź do apteki po jakiś syropek dla ciężarnych?

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-01-07 o 11:15
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:15   #3458
natee
Zakorzenienie

Cytat:
a co to za klub?

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:19   #3459
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nie rozdzieraj mi serduszka - bo ja nie mogę Waszych Skarbeńków oglądać

Znowu wymiotowałam. Pojutrze zaczynam 14 tydzień, ile jeszcze?!?

A wiecie, co mnie wkurza, że jest mi niedobrze, a jednocześnie chce mi się jeść! Zjadłam na razie śniadanie - czekam na męża i jedziemy na zakupy. Jak nic tam nie zjem, to znowu będzie mi słabo i tak w kółko!
ale ja mam na mysli moj brzuchol

a zdjecie kruszynki dopiero we wtorek

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
a co to za klub?
klub samotnych dziewic

zartuje tak jakos mi sie chumor trzyma od rana :P

to klub w ktorym mozemy wstawiac prywatne zdjecia itd, przynaleznosc do nigo zalezy od czasu udzielania sie na tym watku i od czegos tam jeszcze ale juz nie pamietam, to nie ja nim zazadzam :P

Amelcia
Stary 2012-01-07, 11:19   #3460
hanjah
Zakorzenienie

Miałam dziś ochotę zostać w domku, posprzątać, poleniuchować (po wczorajszym prawie całym dniu poza domem), ale czeka mnie niestety wyprawa na dość odległą pocztę po odbiór paczki... Pogoda niby ładna, bo świeci słońce, ale tż mówi że zimno... także nawet dłuższy spacer odpada, za to podjedziemy autobusem
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:21   #3461
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blueberry88 ja tez tak mam z jednej strony bym zwymiotowala a z drugiej musze cos zjec :P

Agunia82 no wlasnie musze albo os ale jakby tak pomyslec to jak wezme syrop to bede kaszlec jeszcze mocniej :/

Amelcia
Stary 2012-01-07, 11:21   #3462
natee
Zakorzenienie

Cytat:
klub samotnych dziewic

zartuje tak jakos mi sie chumor trzyma od rana :P

to klub w ktorym mozemy wstawiac prywatne zdjecia itd, przynaleznosc do nigo zalezy od czasu udzielania sie na tym watku i od czegos tam jeszcze ale juz nie pamietam, to nie ja nim zazadzam :P
juz znalazlam. jest prywatny, tylko dla zaufanych

Stary 2012-01-07, 11:23   #3463
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
słońce przypominam, że w kwestii tego, kogo zaprosić, zarządzamy nim wszystkie w klubie a nie tylko ja Ja nie mam ochoty być wyrocznią kogo zaprosić a kogo nie, bo z jakiej racji? Ktoś klub musiał założyć, ale już reszta odbywać się będzie demokratycznie, ot co!

Jak ktoś chce zaproszenie do klubu proszę pisać do mnie, w klubie będzie głosowanie i jak dziewczyny się zgodzą, wysyłam zaproszenie

Stary 2012-01-07, 11:24   #3464
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam dziś ochotę zostać w domku, posprzątać, poleniuchować (po wczorajszym prawie całym dniu poza domem), ale czeka mnie niestety wyprawa na dość odległą pocztę po odbiór paczki... Pogoda niby ładna, bo świeci słońce, ale tż mówi że zimno... także nawet dłuższy spacer odpada, za to podjedziemy autobusem
ja na szczescie caly dzien w domu bo wczoraj po pracy pojechalismy i zroblismy zakupy zby dzisiaj nie ruszac sie z domu

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
juz znalazlam. jest prywatny, tylko dla zaufanych
wszystko w swoim czasie spokojnie

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
słońce przypominam, że w kwestii tego, kogo zaprosić, zarządzamy nim wszystkie w klubie a nie tylko ja Ja nie mam ochoty być wyrocznią kogo zaprosić a kogo nie, bo z jakiej racji? Ktoś klub musiał założyć, ale już reszta odbywać się będzie demokratycznie, ot co!

Jak ktoś chce zaproszenie do klubu proszę pisać do mnie, w klubie będzie głosowanie i jak dziewczyny się zgodzą, wysyłam zaproszenie
mi chodzilo w sensie ze jestes moderatorem i operujesz tam opcjami guziczkami itd

Amelcia
Stary 2012-01-07, 11:24   #3465
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Agunia82 no wlasnie musze albo os ale jakby tak pomyslec to jak wezme syrop to bede kaszlec jeszcze mocniej :/
słońce tak będzie, jak kupisz wykrztuśny. Poproś o syrop łagodzący kaszel

Stary 2012-01-07, 11:24   #3466
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja mam na mysli moj brzuchol

a zdjecie kruszynki dopiero we wtorek
W takim razie jakoś to przeżyję
Stary 2012-01-07, 11:24   #3467
hanjah
Zakorzenienie

A ja mam weekend samotny, bo tż w pracy... za to po niedzieli znów ma 4 dni wolne
Stary 2012-01-07, 11:27   #3468
natee
Zakorzenienie

Cytat:

tylko niektorzy nawet nie widza o jego istnieniu wiec jak maja prosić o zaproszenie..., dlatego chyba Wy powinnyscie decydowac kogo zaprosic po obserwacji na forum.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
wszystko w swoim czasie spokojnie
alez oczywiście

Stary 2012-01-07, 11:28   #3469
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kilka stron wczesniej dziwczyny pisaly ze takowy klub zostal zalozony takze trzeba dokladnie czytac a pozatym sie nie denerwowac bo to niedobrze dla maluszka

Amelcia
Stary 2012-01-07, 11:28   #3470
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam weekend samotny, bo tż w pracy... za to po niedzieli znów ma 4 dni wolne
Ja czasem lubię gdy tżta nie ma w domu, mogę na spokojnie się ogarnąć i odpocząć. Jednak na co dzień mam dość ludzi i potrzebuje takich kilku godzin spokoju. I dzisiaj właśnie jest taki dzień Zaraz lecę do centrum handlowego na jakieś zakupy
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:28   #3471
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
tylko niektorzy nawet nie widza o jego istnieniu wiec jak maja prosić o zaproszenie..., dlatego chyba Wy powinnyscie decydowac kogo zaprosic po obserwacji na forum.
było tutaj pisane nie raz, że jest klub.
Raczej to po "obserwacji" się nie sprawdzi, bo musiałabym decydować tylko ja. Inne dziewczyny nie kwapią się do tego, żeby mi zgłaszać kogo zaprosić A jak już pisałam, ja nie chcę być wyrocznią kto powinien w klubie się znaleźć a kto nie.
A ja nie zawsze niestety mam dużo czasu na wizaż

Stary 2012-01-07, 11:30   #3472
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja czasem lubię gdy tżta nie ma w domu, mogę na spokojnie się ogarnąć i odpocząć. Jednak na co dzień mam dość ludzi i potrzebuje takich kilku godzin spokoju. I dzisiaj właśnie jest taki dzień Zaraz lecę do centrum handlowego na jakieś zakupy
Ja też lubię sobie sama w domu posiedzieć, ale z biegającym dzieckiem to nie to samo
Stary 2012-01-07, 11:33   #3473
natee
Zakorzenienie

Cytat:
kilka stron wczesniej dziwczyny pisaly ze takowy klub zostal zalozony takze trzeba dokladnie czytac a pozatym sie nie denerwowac bo to niedobrze dla maluszka
nerwy to ja mialam wczoraj przed TŻta...

jak Wy tak pędzicie to zrozumiałe, ze mozna cos przeoczyc

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
było tutaj pisane nie raz, że jest klub.
Raczej to po "obserwacji" się nie sprawdzi, bo musiałabym decydować tylko ja. Inne dziewczyny nie kwapią się do tego, żeby mi zgłaszać kogo zaprosić A jak już pisałam, ja nie chcę być wyrocznią kto powinien w klubie się znaleźć a kto nie.
A ja nie zawsze niestety mam dużo czasu na wizaż
Kochana nikt nie ma do Ciebie żalu , bynajmniej ja
wiec sie nie martw ! rzeczywiscie fajnie, ze taki klub istnieje, bo nie o wszystkim mozna pisac na forum.
Ciesze sie, ze w ogole jest nas tyle, zeby cos takiego organizowac
to na tyle z mojej strony
zmiana tematu

Stary 2012-01-07, 11:37   #3474
chce_byc_mama
Zakorzenienie

laski ale mam lenia dzisiaj :P

mam tyle sprzatania ale do wszystkiego chyba zagonie tzta :P

Amelcia
Stary 2012-01-07, 11:39   #3475
natee
Zakorzenienie

a ja sie wybieram na sklepy w poszukiwaniu jakis spodni ciążowych, bo moje juz mnie w brzuszku bardzo uciskają, zwłaszcza jak siedze.

Stary 2012-01-07, 11:43   #3476
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja juz takowe zakupilam :P
bo juz sie mieszcze tylko w jedne jeansy :P

Amelcia
Stary 2012-01-07, 11:45   #3477
pumas
Zakorzenienie

Ja nie mam nic do roboty, bo moj facet sprząta pierze itd, odciąża mnie w kilku obowiązkach, także wypoczywam

Co do spodni - mnie też gniotą, mam takie jedne leginsy jeansowe z gumką, są super, ale jednak ta gumka już mi się lekko wbija w brzuch. Na razie chyba jeszcze nie bede kupować ciązowych spodni, bo nie widzę wielkiej potrzeby. Dzisiaj przywdziewam rajstopy z polarem, eleganckie szorty i w drogę
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:47   #3478
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic do roboty, bo moj facet sprząta pierze itd, odciąża mnie w kilku obowiązkach, także wypoczywam

Co do spodni - mnie też gniotą, mam takie jedne leginsy jeansowe z gumką, są super, ale jednak ta gumka już mi się lekko wbija w brzuch. Na razie chyba jeszcze nie bede kupować ciązowych spodni, bo nie widzę wielkiej potrzeby. Dzisiaj przywdziewam rajstopy z polarem, eleganckie szorty i w drogę
i gitara

nie no ja musialam szczegolnie do pracy bo w jeansach po prostu bylo mi niewygodnie a te sa takie wygodniuskie ze nie czuje jakbym miala spodnie na tylku

Amelcia
Stary 2012-01-07, 11:50   #3479
natee
Zakorzenienie

Cytat:
i gitara

nie no ja musialam szczegolnie do pracy bo w jeansach po prostu bylo mi niewygodnie a te sa takie wygodniuskie ze nie czuje jakbym miala spodnie na tylku
teraz sa juz takie ktore mozna sobie dopasowac guziczkami po bokach na mały czy duży brzuszek, takich szukam

lece, miłego dnia dziewczyny!

Stary 2012-01-07, 11:51   #3480
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
laski ale mam lenia dzisiaj :P

mam tyle sprzatania ale do wszystkiego chyba zagonie tzta :P
heh, żeby mojego tak się dało zagonić Tymczasem to on już mnie goni... Wielkiej taryfy ulgowej przez ciążę nie mam (no ale jakąś tam jednak)

Cytat:
a ja sie wybieram na sklepy w poszukiwaniu jakis spodni ciążowych, bo moje juz mnie w brzuszku bardzo uciskają, zwłaszcza jak siedze.
jak ja się cieszę, że pracuję z domu i mogę sobie cały dzień w dresach śmigać więc pewnie ciążowych jeszcze dłuuuugo nie kupię

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości