|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
izasz-b, współczuję. Tym bardziej, że nie wyobrażam sobie samej dawać zastrzyków :strach:. Mam nadzieję, że refundacja będzie Ci przychylna!
Cytat:
3 razy dziennie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mojej koleżanki też się tak zdarzyło! Będę kupować w miarę neutralne ciuszki. Dopiero jak się urodzi, to chyba dokupię coś typowo pod płeć. Pokój też robimy tak, żeby pasował i dla dziewczynki i dla chłopca. Później dokupimy naklejki na ścianę - jak się będą Maleństwu podobać i wtedy myślę, że nabierze charakteru płci.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia, domek to było nasze marzenie, które spełniliśmy po prawie 10 latach wyrzeczeń - jako młode małżeństwo zamiast korzystać z życia ciężko pracowaliśmy by mieć to co mamy. Córeczka pojawiła się na świecie 9 lat po ślubie. Ale nie żałuję tych decyzji - bo wiem że było warto
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny dziękuję za info w sprawie magnezu W nocy myślałam, że umrę, tak mnie bolał krzyż a od niego całe plecy ![]() Już szykowałam się na szpital, ale wzięłam prysznic, położyłam się i zasnęłam. Przeszło. Postanowiłam poleżeć dziś cały dzień, mąż kupił mi aspargin i już wzięłam 1 tabletkę. Jak do jutra się nie poprawi to pojedziemy do szpitala. Bo to przecież nie jest normalne, żebym tak cierpiała
|
|
#3455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też takie chciałam ale w końcu kupiliśmy inne.Cytat:
Co do mieszkania to my mamy swoje, na kredyt na 50 lat, dwa pokoje - w sumie można powiedzieć, że mieszkanie jest małża kawalerskie (kupił je w tym samym czasie co zaczęliśmy sie spotykać) ale remontowane było już pod nas Gdyby kupił je później pewnie szukalibyśmy czegoś większego no ale.... Planujemy za 2-3 lata to sprzedać i kupić coś większego a w przyszłości może dom postawić |
||||
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozdzieraj mi serduszka - bo ja nie mogę Waszych Skarbeńków oglądać
![]() Znowu wymiotowałam. Pojutrze zaczynam 14 tydzień, ile jeszcze?!? A wiecie, co mnie wkurza, że jest mi niedobrze, a jednocześnie chce mi się jeść! Zjadłam na razie śniadanie - czekam na męża i jedziemy na zakupy. Jak nic tam nie zjem, to znowu będzie mi słabo i tak w kółko! |
|
|
|
#3457 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
Cytat:
Co do daty porodu z USG, ja bym się na Twoim miejscu tym nie kierowała, bo to przy każdym USG będzie się zmieniać. Pewniejsze są daty wg OM. Mojej znajomej USG raz pokazało termin porodu na miesiąc wcześniej niż miała wg OM, a i tak urodziła po terminie wg OM... Moja ciąża wg USG też jest nieco młodsza, ale raz o 5, raz o 3 dni, musiałabym co i rusz kombinować i zmieniać datę porodu. A mój lekarz trzyma się tej z OM która i tak jest powiedzmy sobie szczerze bardzo umowna, bo dzieciak i tak wyjdzie kiedy mu się zachce Cytat:
Cytat:
Aha, no i pytanie jak w nim z gondolą, bo tu jakieś z kosmosu wymiary podali... Poza tym z tego co widzę, kosz na zakupy pojemny, ale dość płytki, no i drobiazgów tam nie wsadzisz bo powypadają (ja bym wolała siatkowy kosz) Trzeba by też poczytać opinię jak z amortyzacją, bo z tego co wiem, jak wózek jest za sztywny, to nawet mimo pompowanych kół dziecko wytrzepie na każdej nierówności. Aha, no i ten pałąk hamulcowy mi się nie podoba, bo wydaje mi się, że będzie się o niego nogą bardzo zahaczać, a wiem, że w praktyce na takie coś zwłaszcza faceci przeklinają Aha, no i jak dla mnie odpada ze względu na to, że nie ma przednich kół skrętnych. A to dla mnie podstawa, musi się nim dobrze manewrować. Jak byś go oglądała na żywo, to sprawdź też, czy spacerówkę "obsłużysz" jedną reką. Takie rady dostałam od doświadczonych mamuś. Generalnie nie polecam kupować wózków bez zobaczenia ich na żywo i wypróbowania chociażby po sklepie jak się nim jeździ i manewruje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj biedactwo, może idź do apteki po jakiś syropek dla ciężarnych?
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-01-07 o 11:15 |
||||||||
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za klub?
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zdjecie kruszynki dopiero we wtorek ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- klub samotnych dziewic ![]() zartuje tak jakos mi sie chumor trzyma od rana :Pto klub w ktorym mozemy wstawiac prywatne zdjecia itd, przynaleznosc do nigo zalezy od czasu udzielania sie na tym watku i od czegos tam jeszcze ale juz nie pamietam, to nie ja nim zazadzam :P |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś ochotę zostać w domku, posprzątać, poleniuchować (po wczorajszym prawie całym dniu poza domem), ale czeka mnie niestety wyprawa na dość odległą pocztę po odbiór paczki... Pogoda niby ładna, bo świeci słońce, ale tż mówi że zimno... także nawet dłuższy spacer odpada, za to podjedziemy autobusem
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Blueberry88 ja tez tak mam z jednej strony bym zwymiotowala a z drugiej musze cos zjec :P
Agunia82 no wlasnie musze albo os ale jakby tak pomyslec to jak wezme syrop to bede kaszlec jeszcze mocniej :/ |
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam ochoty być wyrocznią kogo zaprosić a kogo nie, bo z jakiej racji? Ktoś klub musiał założyć, ale już reszta odbywać się będzie demokratycznie, ot co!Jak ktoś chce zaproszenie do klubu proszę pisać do mnie, w klubie będzie głosowanie i jak dziewczyny się zgodzą, wysyłam zaproszenie
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- wszystko w swoim czasie spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
słońce tak będzie, jak kupisz wykrztuśny. Poproś o syrop łagodzący kaszel
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam weekend samotny, bo tż w pracy... za to po niedzieli znów ma 4 dni wolne
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- alez oczywiście
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
kilka stron wczesniej dziwczyny pisaly ze takowy klub zostal zalozony takze trzeba dokladnie czytac a pozatym sie nie denerwowac bo to niedobrze dla maluszka
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz lecę do centrum handlowego na jakieś zakupy
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej to po "obserwacji" się nie sprawdzi, bo musiałabym decydować tylko ja. Inne dziewczyny nie kwapią się do tego, żeby mi zgłaszać kogo zaprosić A jak już pisałam, ja nie chcę być wyrocznią kto powinien w klubie się znaleźć a kto nie.A ja nie zawsze niestety mam dużo czasu na wizaż
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Wy tak pędzicie to zrozumiałe, ze mozna cos przeoczyc ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() wiec sie nie martw ! rzeczywiscie fajnie, ze taki klub istnieje, bo nie o wszystkim mozna pisac na forum. Ciesze sie, ze w ogole jest nas tyle, zeby cos takiego organizowac ![]() to na tyle z mojej strony zmiana tematu
|
||
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wybieram na sklepy w poszukiwaniu jakis spodni ciążowych, bo moje juz mnie w brzuszku bardzo uciskają, zwłaszcza jak siedze.
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic do roboty, bo moj facet sprząta pierze itd, odciąża mnie w kilku obowiązkach, także wypoczywam
Co do spodni - mnie też gniotą, mam takie jedne leginsy jeansowe z gumką, są super, ale jednak ta gumka już mi się lekko wbija w brzuch. Na razie chyba jeszcze nie bede kupować ciązowych spodni, bo nie widzę wielkiej potrzeby. Dzisiaj przywdziewam rajstopy z polarem, eleganckie szorty i w drogę
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no ja musialam szczegolnie do pracy bo w jeansach po prostu bylo mi niewygodnie a te sa takie wygodniuskie ze nie czuje jakbym miala spodnie na tylku
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece, miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymczasem to on już mnie goni... Wielkiej taryfy ulgowej przez ciążę nie mam (no ale jakąś tam jednak)Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

3 razy dziennie.