|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
toniu jeśli wkłada się spory implant to cięcie robi się niżej niż przypada Twoje naturalne zagęcie piersi
![]() napewno nikt tak Ci implantu nie wsadzi żeby skóry nie mógł zszyć, coś Cie wyobraźnia ponosi ![]() ![]()
#4232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci jak dasz zdjecia hehehe ![]() ![]() ![]() A tak na powaznie to czasem jeszcze lewa piers dziwnie sie zachowuje, tzn. czuje ja, ale jak by zdretwiala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A zdjecia i tak moglabys wrzucic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4233 |
Wtajemniczenie
|
kicia to tak jak ja płaciłam, taniej już się chyba u nas nie znajdzie
![]() ![]()
#4234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Toniu ja tez sie martwilam przed operacja, czy mi szwy nie pekna i implant nie wyjdzie ![]() ![]() ![]() Mi Polak tez sporo wsadzil w moje "nic" i mam implanty na miejscu, nie wypadly, nie zrobily sie rozstepy i wszystko jest ok ![]()
![]() |
#4235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2012-01-05 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane, trochę mnie tu nie było. Klaudeczko moje najszczersze wyrazy współczucia dla Ciebie i dla Tej rodziny.
U mnie niestety rok nie zaczął się zbyt szczęśliwie. Zmarł dziadek mojego męża- ale od 16-tu lat był też moim dziadkiem. W przed dzień pogrzebu, gdy przed wyjazdem zapakowałam wieńce do bagażnika i odstawiłam auto- okazało się, że nie zaciągnęłam ręcznego- samochód oczywiście zjechał i nieźle się rozbił. Jak dotarliśmy do kaplicy na różaniec, mąż układając te same wyżej wspomniane wieńce przy trumnie dziadka, trącił świecę, która spadła i zgasła. Potem, pani prowadząca różaniec pomyliła imię dziadka /wypowiedziała imię Jego syna- Naszego wujka/- słuchajcie wszystko to jakieś mega dziwne i jakoś od wczoraj nie mogę się pozbierać, ciągle o tym myślę. ![]() Dobra nowina - byłam dziś na kontroli u Pani dr i aż mnie przytuliła i ucałowała- powiedziała, że to nie możliwe, żeby po dwóch m-cach tak dobrze piersi się ułożyły./pamiętacie jak one wyglądały- było fatalnie/. Fałdy prawie nie widoczne, blizny dobrze się goją i nie ma potrzeby żeby je czymś smarować. Mogę już więcej ćwiczeń- nawet hula-hopem już mogę sobie pokręcić i pojeździć na orbitreku - oczywiście i szarżować z rękoma lub w cale. OCZYWIŚCIE BASEN DALEJ PODSTAWA i sztandarowa żabka. /żabciu ![]() Któraś z dziewczyn wyżej pisała o wyborze pomiędzy implantami okrągłymi i anatomicznymi. Ja mam anatomiczne- mentor 333 cpg i one wg mnie są bardzo okrągłe, ładnie wypełniają górę- a moja wyjściówka była naprawdę brzydka- prawa- duży zwis i nierówne. Buziaczki dla Was wszystkich kochane. ![]()
#4237 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4239 |
Przyczajenie
|
Słoneczka proszę powiedzcie mi po jakim czasie można korzystać z sauny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zadomowienie
|
wg mnie to wcale nie można bo piersi sie przegrzewają co nie jest wskazane. Ale to zalezy od podejścia, gdzie czytalam ze do roku się nie powinno.
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż sauna parowa jest dozwolona po 6 miesiacach od operacji, natomiast jesli chodzi o saune na podczerwień, to Dr nie posiada takiej wiedzy, żeby określić czy i jak często można z niej korzystać. Zasugerował zorientowanie się u producenta konkretnej sauny, z której zamierzam korzystać, czy posiadanie implantów silikonowych nie jest przeciwwskazaniem.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam identyczne objawy!!!! ![]() ![]()
Juz są ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nadinka2 Czas edycji: 2012-01-06 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
to zdrętwienie nie jest powodem do zmartwień, ja też wciąż ma zdrętwiały dół lewej piersi i bolesny w dotyku prawy suteczek. przez rozciągnięcie skóry wariują zakończenia nerwowe
![]()
#4244 |
Raczkowanie
|
dobrze wiedzieć... też tak mam. śmieję się że mam laktację
![]() ![]() i zapomniałam Wam powiedzieć, że jak byłam na ściągnięciu szwów to doktorek pozwolił mi wyrzucić tą wstrętną opaskę. jest o niebo lepiej ![]()
#4245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Tak , a sutki to tak mnie bola i są tak wrazliwe jak bylam w 3 miesiacu ciązy.Masakra ![]()
![]() |
#4246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
same ranki nie są złe ale na lewej piersi mam dodatkową rankę od plastra. dosyć długo się goi bo za każdym razem przykleja się do stanika i jak go zdejmuje to się to rozwala :/ mam nadzieję, że się to w końcu zagoi...
![]() |
#4247 |
Zadomowienie
|
Moja lekarka robi szwy wewnętrzne, których się już nie usuwa. Hmm...widzę, że ma inne sposoby niż większość lekarzy. Mam nadzieję, że to różnicy nie zrobi, a ponoć dzięki temu blizny mają być ładniejsze i unikamy ponownego stresu związanego ze ściąganiem szwów. Wydaje mi się to dość ciekawe, bo jak pamiętam ściąganie szwów po cesarce było dla mnie bardzo bolesnym przeżyciem, nie wiem dlaczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Przyczajenie
|
Malinkac, Nadinka gratulacje !!!
jak tam sie czujecie? nie jestem nabierząco ale z opisu widzę, że juz jesteście po ![]() Co wogole slychac dziewczynki? u mnie praca, praca, praca ehhh Piersi ok, ladniej wygladaja ale jeszcze nie jestem na 100%zadowolona z efektu, za bardzo na boki sa ![]() Czy mi sie to jeszcze zejdzie? pomalu trace nadzieje Czy sa jeszcze inne posiadaczki swiezych biuscikow?jesli tak to gratuluje rowniez Joasi jak tam u Ciebie? Krokus wspolczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
Buziki Słonka
![]() ![]() ![]() ![]() No ale dziś miałam miły jubileuszowy wieczór ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- Zabulku ale focie masz w albumiku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-01-07 o 15:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Któraś z Was pytała jakiś czas temu o jazdę na nartach i o to czy może się coś stać z piersiami podczas upadku. Oczywiście że może- podobnie jak można złamać rękę czy nogę. Można sobie tez zrobić siniaka na piersi nalturalnej- a żelkę można sobie np. przemieścić. Poniżej zdjęcie przesuniecia implantu właśnie na skutek urazu który przydażył się pacjentce dwa lata po operacji. Jedyną metodą naprawy takiej piersi jest niestety operacja.
Jeden taki przypadek i ja znam - otórz dziewczyna przewróciła się pod przysznicem. Ona była ze trzy msc po operacji- i niestety zaraz musiała robić poprawkę bo implat się przemieścił poza obręb piersi. I pamiętam z forum jeszcze dwa przykłady dziewczyn którym przydażyły się przsunięcia po urazach. Jedna spadła z konia, druga miała wypadek samochodowy. I co dziwne-obie złamały sobie żebra ale piersią nic się nie stało. Obie zagipsowano na kilka tygodni- no i po zdjęciu gipsu w obu przypadkach jeden implant był przemieszczony ![]()
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie szwy wewnętrzne są rozpuszczalne ![]() Jeśli chodzi o zewnętrzne, ja również miałam rozpuszczalne, lecz nie ma to nic wspólnego z wyglądem blizn pooperacyjnych... jedną mam śliczną, prawie niewidoczną, natomiast druga jest brzydka, wyraźna i szeroka, ponieważ szycie rozeszło mi się trochę ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Dziewczyny, a ja mam od jakiegoś czasu problem z piersiami... bolą mnie, zwłaszcza prawa ![]() udawało się ten ból znosić... kilka dni w staniku sportowym, również spanie w nim i trochę przechodziło. Ale wczoraj... koszmar... w ciągu dnia ledwo funkcjonowałam, a dzisiejsza noc prawie nieprzespana... ![]() Co to może być? Skąd taki ból?
![]() |
#4252 | |
Zadomowienie
|
No tak, ale ona chyba nie robi szwów zewnętrznych. Używa plastrów podtrzymujących, czyli chyba stripów chirurgicznych. Hmm...no chyba, że po prostu nie wszystko powiedziała, albo ja coś źle zrozumiałam. A na jej stronce jest napisane nawet o tym:
Cytat:
![]() Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2012-01-07 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
Znalazłam dość ciekawą animację dotyczącą zabiegu. Trzeba wejść na stronkę i nacisnąć: Powiększanie piersi, klinkij aby zobaczyć animację
![]() ![]() Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2012-01-07 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Raczkowanie
|
Witam
Jestem nowa na forum, czytałam już całe mnóstwo informacji na temat powiększania piersi i myślę, że tutaj pomożecie mi choć troszkę rozwiać moje wątpliwości... otóż mam termin op na 9 lutego u dr Kolasińskiego. Podczas przymiarki komputerowej doktor ustalił dla mnie implant 410ml z wysoką projekcją. Pani pielęgniarka dała mi do przymiarki jakieś takie próbniki, które mnie dosłownie przeraziły - piersi wydały mi się PRZEOGROMNE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy na forum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Raczkowanie
|
MyaDiva
jestem juz po konsultacji u Stanczyka do tej pory mialam 350 mentor okragle z projekcją 4.8 cm, zaproponowal mi anatomki na wymianę, zreszta chcialam anatomki, mam do wyboru mentor cpg typ 313, 440 ml , projekcja 5,8 cm badz alergany 510 425, projekcja 6,3 cm zajrzalam na strone mentora i widze ze masz podobne tylko ja bym miala 313 a ty masz 333 moja projekcja to 5,8 a twoja 6,2 ile masz cm pod biustem, bo ja 75 i wąską klatkę - jaka jest roznica miedzy typem 333 a 313 ? boje sie ze te anatomki beda za male czy cos, bo cala okragla gora zniknie ten push up, ale czy beda one wieksze ? bo 1 cm poleca do przodu no i brodawki nie beda na dole tylko ku gorze mam pod gruczolem a proponuje mi pod miesien, czy u ciebie sa wyczuwalne brzegi? podobno juz nie stosuje sie drenow? tylko zwyczajnie piers zaszywa jak to u was bylo? bo iles lat temu to mialam dreny |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odp. Będę miała anatomiczne Allergany 410FX. Doktor wybrał mi taki implant na podstawie pomiaru komputerowego - tzn. wprowadził w system wszystkie moje wymiary, a komputer wskazał na taką właśnie wielkość. O operacji myślałam od lat, ale zależało mi raczej na naturalnym wyglądzie a boję się, że uzyskam efekt "balonów". Kolasiński uspojaka mnie, że nie wyjdą mega sztuczne, bo takie to wychodzą z okrągłych, jak już. Przeraża mnie jednak ta wielkość. Modlę się, aby po operacji nie wyglądały tak jak na przymarce. Jeśli są tu na forum dziewczyny, które mają lub miały podobne wątpliwości, bardzo proszę o poradę. Nie chcę wyglądać jak Pamela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doktor wie co robi... skoro proponuje większy implant celem wypełnienia wiszącej skóry, to jest ok ![]() A ja wróciłam właśnie z usg piersi... zaniepokojona tym przeraźliwym i bólem i... błagam Was o pomoc. Fragment z opisu : "(...) po stronie przyśrodkowej wszczepionego implantu prawego widoczny rąbek płynu wysiękowego o szerokości 12 mm. W lewej piersi również widoczny od strony przyśrodkowej węższy rąbek plynu. Implant prawy po stronie bocznej pofaldowany. (...)" co to może być? Skąd płyn? dlaczego?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.