Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 13:51   #3241
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Mnie też dzisiaj okropnie mdli. Jak opowiedziałam na obchodzie co mi jest to myśleli że akcja porodowa się zaczyna.

Śniło mi się że wszystkie urodziłyscie zdrowe maluchy tylko ja nie mogłam urodzić bo mała miała tylko kg. Normalnie cała mokra jestem.

Jaka cisza na wątku, mamusie rozpakowane zaabsorbowane są dzieciaczkami a dwupaki czekają na pierwsze skurcze

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:52   #3242
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

dobrze, że nic innego tak na śpiocha...
A czemu nie pozwala? Nie lubi??

Najbardziej to wkur... jest teściowa mówię, że spać nie mogłam, a ona 'no to dalej oglądaj porodówki itp itd i sobie bierz do serca/przeżywaj' mówię, że chyba jej to lotto czy ja pójdę do szpitala czy nie, bo akurat mi tam dobrze jest noo, napewno. To się wymądrza, że ona 'miesiąc siedziała w szpitalu!' znam tą historię na pamięć i coś mnie strzela. Jeszcze powiedzonka: "ja 5 dzieci urodziłam" to co, ona doświadczona tak?? "jeszcze masz czas" no nie wytrzymam no, trzymta mnieeeeeeeeee
- włosy to mówi, że mu "tłuszczę" jak ruszam a po uszku to chyba nie lubi, choć pewna nie jestem, bo mnie ciągle za ucho łapie
- a teściowej powiedz, ze jak ma tyle czasu to niech sobie i szóste urodzi
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Kurcze kochana ale ja prawie nic nie pamiętam, tylko że Ty i Agawoo tasm byłyście, no i na pewnie ciężarne ale co więcej nie wiem z drugiej strony może to i dobrze, bo ostatnim czasie mam takie sny......że czasem już wolałabym ich nie pamiętać:brzyd al:
Chyba, że takie buty. A już myślałam, że jakieś erotyki
Agawoo nie jest nam dane usłyszać o tej wizji
Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Co do oddychania to na sr nam jeszcze mówiła, że przy partych to 2-3 głębokie oddechy potem nabieramy głęęęęęboki oddech i liczymy w głowie od 21 do 40 bo wtedy wychodzi 20 sekund, bo jak liczymy od 1 do 20 to wtedy jest krócej - więc myślę ze to dobra podpowiadajka i jak konczymy te dwa oddechy to mąż nam z tyłu głowę przyciska w stronę klatki i przemy przez 20 s.

dostałam fajną instrukcję na sr jak chcecie to mogę ją zeskanować i wrzucić
Wrzuć, wrzuć
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
super, że jesteście zadowoleni, to czekamy na zdjęcia podzielisz się nie

w sklepach byłam we wt czy środę kupiłam trochę bodziaków dla małego i niedrapki, tż sobie też coś kupił z przecen tylko ja sobie nic bo co się znajdzie na ropuchę no a na tzw zaś nie będe kupować bo nie wiem jak szybko wejdę w swoją Mkę o ile wejdę
Oczywiste, że się podzielę jak tylko dostanę już zdjęcia
za zakupy
na ropuchę czyli taka zielona żabka Cmok, cmoki, cmok KLIK

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:52   #3243
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

ojj i tego w związku naszym nie chcę... podział obowiązków, gdy oboje będziemy pracowali + opieka wspólna przy dziecku. Teściowa urodziła 5 dzieci, i też robiła wszystko co wymieniłaś, każdemu pod nosek podstawiała- tak jest do tej pory, jak teściu przyjeżdża to on musi mieć zrobione jedzenie, herbatkę, kawkę posłodzoną jak jest pełna lodówka to potrafiłby z głodu paść, ale sam sobie nie przyniesie chleba, masła itp itd, tylko samą szynkę wyciągnie i zje
A jak nie było obiadu to potrafiła być z tego awantura no, fakt teściu pracował w policji i jest na rencie bo na tle nerwicowym ale bez przesady... teściowa 'za dużo' sobie dała w przeszłości i o... strasznie mi się to nie podoba

U mnie to że robię teraz prawie wszystko wynika raczej z mojego charakteu, tego że chwilowo siedzę w domu i że mąż strasznie dużo pracuje. Zresztą czuję się dobrze. Po urodzeniu synka wróciłam do pracy zaraz po macierzyńskim i obowiązkami dzieliliśmy się pół na pół.Potem tż stracił pracę i przez 2 miechy nie pracował to robił wszystko, zajmował się maluchem i gotował i jemu i nam
Pewnie jak wróce do pracy to wszystko wróci do nomy i znów będzie pól na pół.

Teraz np i wczoraj zabrał synka na wycieczkę żebym mogła odpocząć, a to że ja w tym czasie zamiast leżeć to np gotuję i zmywam to moja wina i tego że ja nie umiem usiedzieć.

Mój tata jest tak wychowany przez mamę, że trzeba koło niego latać. A jak poproszę żeby mi zrobił herbatę to wrzuci saszetkę do kubka i zaleje wrzątkiem i zostawi.... Teraz jest na emeryturze i mama go "goni" ale i tak jest dramat.

Mój mąż to widzi, bardzo go to drażni i nie chce być taki sam
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:01   #3244
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie
spałam chyba 4 godz masakra jakaś i wszystko przez ten katar
mała wczoraj się strasznie wierciła tak okropnie mnie bolało -spojenie i pachwiny i uda i podbrzusze...jak stałam albo chodziłam- jak się kładłam to przechodziło...i jak wczesniej caly dzien mówiłam że może wychodzić to jak sobie wtedy pomyśałam że będzie jeszcze gorzej to powiedziałam do brzusia żeby sobie jeszcze posiedziała...boje się bardzo już tego porodu tak bolało
sprawdzałam sobie wczoraj szyjke....i nie mogłam jej znaleźć-albo jest tak wysoko i taka miękka albo jej w ogóle nie ma a zaznaczam że wiem jak się szyjke wyczuwa bo prowadziłam NPR...bede teraz czytac na necie co to i jak to
Renia no to przyzwyczajasz sie do spania przy dziecku

Teraz to wszystkie po kolei beda badały szyjke

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej
podczytuje was ale przechodzę lekki kryzys i ciężko mi jak nie wiem.
Z jednej strony chciałabym urodzić, z drugiej chce do tego 37 tyg donosić, a z trzeciej to łożysko budzi we mnie niepokój.
Śnią mi się koszmary a wczoraj ryczałam cały wieczór.
Trzymajcie się
Czubasku nie łam sie głowa do góry! teraz to juz blizej niz dalej niedlugo juz bedziesz miala maluszka przy sobie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej, ja wczoraj cały dzień leniuchowałam i tak zamierzam do porodu
Bebi i tak trzymaj

Cytat:
Dziś co 2h budziłam się na siku, chyba po tym kiślu co wstałam, czuję pod mostkiem tylko twarde miejsce, dupa i nogi pod żebrami wracam z wc, dzidek zszedł na dół, 'uff' pomyślałam... kładę się, 5 min i znów jest pod żebrami i tak w kółko
Agatku ja tak mialam, tydzien przed porodem- ciagle wedrowki do wc, ogromny nacisk na pecherz, ale tez mala wypinala dupke albo nozki pod zebra

Cytat:
Tak napisałaś i se tak myślę: "o czym ona do mnie rozmawia??" Ty to jesteś jednak zakręcona jak świński ogonek
Rozumiem, że z podniecenia to pisałaś, bo już mała przy Tobie była.... kurczaki no
Agatku Ty śmieszko, potrafisz wywołać usmiech na mej twarzy
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A ja nareszcie mogę normalnie pisać i cytować, bo jestem w domku
Mój gin był dzisiaj na dyżurze, zbadał, i ponieważ rozwarcia nie ma, to wypuścił mnie do domu
Jakby był inny lekarz, to poewnie bym poleżała i czekałą do poniedziałku na ordynatora (mojej koleżance z sali kazali tak czekać, to aż się biedna popłakała )
agawoo super, ze juz w domku jestes

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:06   #3245
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Oczywiste, że się podzielę jak tylko dostanę już zdjęcia
za zakupy
nooo

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
U mnie to że robię teraz prawie wszystko wynika raczej z mojego charakteu, tego że chwilowo siedzę w domu i że mąż strasznie dużo pracuje. Zresztą czuję się dobrze. Po urodzeniu synka wróciłam do pracy zaraz po macierzyńskim i obowiązkami dzieliliśmy się pół na pół.Potem tż stracił pracę i przez 2 miechy nie pracował to robił wszystko, zajmował się maluchem i gotował i jemu i nam
Pewnie jak wróce do pracy to wszystko wróci do nomy i znów będzie pól na pół.

Teraz np i wczoraj zabrał synka na wycieczkę żebym mogła odpocząć, a to że ja w tym czasie zamiast leżeć to np gotuję i zmywam to moja wina i tego że ja nie umiem usiedzieć.

Mój tata jest tak wychowany przez mamę, że trzeba koło niego latać. A jak poproszę żeby mi zrobił herbatę to wrzuci saszetkę do kubka i zaleje wrzątkiem i zostawi.... Teraz jest na emeryturze i mama go "goni" ale i tak jest dramat.

dobrze ze widzi i chetnie cos zrobi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:15   #3246
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej Kochane!

Po pierwsze GRATULACJE dla nowych MAMUS Super, ze nowe Dzidzie sa juz z nami

Po drugie DZIEKUJE serdecznie za wszystkie zyczenia. Mam nadzieje, ze sie spelnia

Lece napisac o slubie w k.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:16   #3247
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Co do oddychania to na sr nam jeszcze mówiła, że przy partych to 2-3 głębokie oddechy potem nabieramy głęęęęęboki oddech i liczymy w głowie od 21 do 40 bo wtedy wychodzi 20 sekund, bo jak liczymy od 1 do 20 to wtedy jest krócej - więc myślę ze to dobra podpowiadajka i jak konczymy te dwa oddechy to mąż nam z tyłu głowę przyciska w stronę klatki i przemy przez 20 s.

dostałam fajną instrukcję na sr jak chcecie to mogę ją zeskanować i wrzucić
taaak,napewno uda sie wedlug wskazówek tylko, ze w tym momencie nie jestes w stanie nawet slowa z siebie wydusic ani nawet myslec o tym co robisz, wiec rady przy parciu naprawde odstawcie na bok
Mamusie, ktore rodzily sn powiedzcie cos na temat fazy parcia, jakie sa wasze wrazenia?

04.01.2012r.

Stary 2012-01-07, 14:21   #3248
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Po pierwsze GRATULACJE dla nowych MAMUS Super, ze nowe Dzidzie sa juz z nami

Po drugie DZIEKUJE serdecznie za wszystkie zyczenia. Mam nadzieje, ze sie spelnia

Lece napisac o slubie w k.
Oooo... cześć

Był mój brat na kawce, mąż dotarł po czasie, bo bidul szukał po mieście pałek z kurczaka... a skąd miałam wiedzieć, że o 12 już się ich nie doświadczy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:21   #3249
Misienka23
Raczkowanie

dziekuje wszystkim laseczkom za odpowiedzi, uspokoilyscie mnie czekam do tej wizyty w srode jak na szpilkach... a za tydzien mam zjazd w szkole i nie wiem czy pojade do szkoly czy na porodowke hehe

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:22   #3250
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, co przygotowujecie na wyjście dla malucha ze szpitala? Bo tak delikatnie przygotowuję tż, żeby nie musiał sam wybierać.
Może być: body z krótkim, zestaw śpioszków coś TAKIEGO, na to Bluza jak od takiego zestawu, skarpetki, kombinezon, czapka, kocyk, pielucha.... coś jeszcze trzeba???

Cytat:
właśnie nie dobrze bo ja się BOJĘ
i nie chcę już
eee, a Twój suwaczek mówi, że dzisiaj dzień porodu a Ty co? W proszku? Nie bać się

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Kolejny dzień tylko podczytuje, ale dzisiaj nie mam poprostu siły. Mam gorszy dzień, cały czas mi słabo. Zrobię kilka kroków i muszę się połóżyć Nie wiem co to za cholerstwo
Miłego dnia dziewuszki
ja czasem też mam taki dzień, że tylko leżeć i do łazienki trudno mi dojść. trzymaj się
Stary 2012-01-07, 14:23   #3251
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
podczytuje was ale przechodzę lekki kryzys i ciężko mi jak nie wiem.
Z jednej strony chciałabym urodzić, z drugiej chce do tego 37 tyg donosić, a z trzeciej to łożysko budzi we mnie niepokój.
Śnią mi się koszmary a wczoraj ryczałam cały wieczór.
Trzymajcie się
Trzymaj się dzielnie kochana, a malutka niech sobie jeszcze siedzi w brzusiu troszkę...

Wiem że jest Ci ciężko, ale będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
Najbardziej to wkur... jest teściowa mówię, że spać nie mogłam, a ona 'no to dalej oglądaj porodówki itp itd i sobie bierz do serca/przeżywaj' mówię, że chyba jej to lotto czy ja pójdę do szpitala czy nie, bo akurat mi tam dobrze jest noo, napewno. To się wymądrza, że ona 'miesiąc siedziała w szpitalu!' znam tą historię na pamięć i coś mnie strzela. Jeszcze powiedzonka: "ja 5 dzieci urodziłam" to co, ona doświadczona tak?? "jeszcze masz czas" no nie wytrzymam no, trzymta mnieeeeeeeeee
Agatek, nie pocieszę Cię, po 5 dzieci, jak już Twoje się urodzi to Ci będzie dawać tyle "cennych i wspaniałych" rad, że którejś nocy będziesz niemalże pewna że pójdziesz ją dusić....

Znam to, ale się nie daje!
Stary 2012-01-07, 14:24   #3252
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

hej mamusie

Jestesmy z Milenka od wczoraj w domu dlatego nie zagladałam.
Ciekawe czy sa jakies nowe rozpakowane mamusie
Na jednej rece mam mala bo ciagnie cyca i ciezko mi pisac, ale poczytam troszke.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:26   #3253
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też dzisiaj okropnie mdli. Jak opowiedziałam na obchodzie co mi jest to myśleli że akcja porodowa się zaczyna.

Śniło mi się że wszystkie urodziłyscie zdrowe maluchy tylko ja nie mogłam urodzić bo mała miała tylko kg. Normalnie cała mokra jestem.

Jaka cisza na wątku, mamusie rozpakowane zaabsorbowane są dzieciaczkami a dwupaki czekają na pierwsze skurcze
Czubasku, to wszystko ze stresu Ci się śni
Cytat:
Chyba, że takie buty. A już myślałam, że jakieś erotyki
Agawoo nie jest nam dane usłyszać o tej wizji
Może to i dobrze, kto wie co jej się tam śniło
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

agawoo super, ze juz w domku jestes
Też się cieszę
Ale zauważyłam, że jak chodzę albo wstanę to stawia mi się brzuszek i czuję strasznie parcie na dół

W związku z czym TZcik pościerał kurze i odkurzy, a ja sobie siedzę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:28   #3254
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co przygotowujecie na wyjście dla malucha ze szpitala? Bo tak delikatnie przygotowuję tż, żeby nie musiał sam wybierać.
Może być: body z krótkim, zestaw śpioszków coś TAKIEGO, na to Bluza jak od takiego zestawu, skarpetki, kombinezon, czapka, kocyk, pielucha.... coś jeszcze trzeba???

eee, a Twój suwaczek mówi, że dzisiaj dzień porodu a Ty co? W proszku? Nie bać się

ja czasem też mam taki dzień, że tylko leżeć i do łazienki trudno mi dojść. trzymaj się
ja naszykowałam TZtowi (włozyłam w torbę i do nosidełka)
-bodziaka z długim rękawkiem
-dresik taki na polarku ciepły (bluza i półśpiochy) (skarpetki wrzuciłam ale nie wiem czy potrzebne)
-kombinezon
-czapa zimowa
-kocyk
-no i na nosidło/fotelik jeszcze mamy ochraniacz ale ja nie wiem czy jak jest tak ciepło to nie wystaczy kombinezon i kocyk??? w końcu mrozu nie ma
-no i wzięłam do szpitalnej troby krem do buźki dla małego jak bedziemy wychodzić zeby go posmarować...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:28   #3255
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
PYTANKO DO MAMUŚ ROZPAKOWANYCH
Wiem że nie macie czasu na czytanie ale powiedzcie mi czy używacie koszulek czy bodziaków? Jeśli bodziaków to czy rozpinanych czy takich zakładanych przez główki i czy nie macie problemu z zakładaniem body takim maluszkom?
Moja córka ma już 7 lat temu i w owym czasie bodziaki nie były popularne aż tak i miałam koszulki jak była takim noworodkiem ale body mi się wydają praktyczniejsze no ale nie wiem czy będę je umiała założyć bo mam same takie nie rozpinane z przodu.
MAMUŚKI ODPOWIEDZCIE
ja uzywam tylko bodziaków i wszystkie mam przez glowke. nie mam z tym zadnego problemu dasz rade
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:29   #3256
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
hej mamusie

Na jednej rece mam mala bo ciagnie cyca i ciezko mi pisac, ale poczytam troszke.
jak sobie radzicie? jak będziesz mieć chwilkę to wrzuć fotencję księżniczki
Cytat:
Czubasku, to wszystko ze stresu Ci się śni

Może to i dobrze, kto wie co jej się tam śniło

Też się cieszę
Ale zauważyłam, że jak chodzę albo wstanę to stawia mi się brzuszek i czuję strasznie parcie na dół

fajnie, ze i Ciebie wypuścili odpoczywaj!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:36   #3257
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Drę teraz z netu "Co nieco o rozwoju dziecka", którą polecałyście. W formie filmu oczywiście. Zobaczymy

Boli mnie kręgosłup po tej dzisiejszej nocy i chodzeniu po giełdzie. Nalataliśmy się, że ho ho
A teraz lecę zrobić ryż z szafranem, sałatkę z rukolą i kotleciki meksykańskie z TŻtem oczywiście

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:36   #3258
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamusie

O jak fajnie że już w domku!

Ucałuj córeczkę

Moje chłopaki wracają Koniec wizażu na dziś, chociaż tyle że jestem na bieżąco
Stary 2012-01-07, 14:37   #3259
pearpearl
Wtajemniczenie

Mijus, dziekuje za piekne zyczenia i kwiatuszki !!!!!!! Nawet nie wiesz, jak mi sie milo zrobilo
Mam nadzieje, ze szybko sie lepiej poczujesz

A ja mam pytanie co do komibnezonika. Macie dwa na wyjscie ze szpitala jeden, a pozniej na spacerki drugi, czy tylko jeden ?

Stary 2012-01-07, 14:39   #3260
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że będzie OK
ja mam uszykowane body z długim rękawkiem, pajaca polarowego, kombinezon, czapka, kocyk (w zależności od temp. się go użyje lub nie), może jeszcze skarpetki w razie czego

Cytat:
hej mamusie

fajnie, że już jesteście obydwie w domciu
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-07, 14:40   #3261
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie

ale fajnie mieć już Maluszka w domu
Masz kogoś do pomocy poza Tż?
Cytat:

tak trzymać
Cytat:
pojęcia nie mam
Cytat:
ja uzywam tylko bodziaków i wszystkie mam przez glowke. nie mam z tym zadnego problemu dasz rade
a takich kaftaników sięgających pępka, wiązanych z boku używasz? bo mam tego troszkę, ale wg mnie jest strasznie nie praktyczne
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:40   #3262
magda1804
Rozeznanie

Ja chce do domu!

Lenusie zatrzymali jeszcze, bo bilirubina jest jeszcze zbyt wysoka

jestem w pokoju z taka mloda dziewczyna, ktora niesamowicie mnie drazni albo hormony buzuja albo jestem juz przemeczona Napisze cos o niej- po prostu patologia przede wszystkim ma 17lat i kuratora, z powodu pobic. Ojciec dziecka to kryminalista, ktory niedawno wyszedl z wiezienia i ma do niego wrocic. Ona sama nie wie ile on ma lat: albo 22 albo 24 To jeszcze nic
ma jeszcze 3rodzenstwa. Jej matka urodzila 4 miesiace temu syna, wiec razem byly w ciazy: Matka i corka (16l) w tym samym czasie w ciazy z czego obie sa dumne. Jej sposob bycia, mowienia i podejscia do zycia jest tak niedojrzaly, ze nie mam ochoty nawet jej sluchac. Pierwszy raz mam "przyjemnosc" spotkac tak mloda matke i jestem w szoku

Jejku jestem tak zmeczona, ze prawie przed lapkiem usypiam. Zmykam papa

04.01.2012r.

Stary 2012-01-07, 14:42   #3263
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie co do komibnezonika. Macie dwa na wyjscie ze szpitala jeden, a pozniej na spacerki drugi, czy tylko jeden ?
ja mam tylko jeden. po co dwa?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:42   #3264
pearpearl
Wtajemniczenie

Nawojka, Kasik, Magda z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia Waszych Slodkosci ))

Nikotynko, tak przelecialam tylko po lebkach i wyczytalam, ze masz niezle problemy. Trzymam kciuku, aby jak najpredzej sytuacja sie unormowala

Agawoo
, ojej, wyladowalas w szpitalu?

Zuzia, a Ty mialas rodzic 5-go i bym juz wtedy zawsze pamietala o urodzinach Twojego Dzidziusia, i co?

Stary 2012-01-07, 14:44   #3265
*Agatek*
Zakorzenienie

Byłam na spacerku Aż 30 min... no ale jak na pierwszy raz od tak długiego leżenia ciągle w łóżku to chyba i tak dużo... se poszłam obejrzeć autostradę, bo tylko tam miałam normalną, spokojną drogę, bez samochodów A i tak 7 min bez chodnika szłam i się bałam tirów

Pearl

19mała83
jeszcze nie rodzi, ale coś jej wyskoczyło (nie będę mówić co, bo może sobie nie życzy ) ale tak to jeszcze się trzyma.
Cytat:
Ja wam mogę oddać wszystkie skurcze

zdrzęmnęlam się trochę i mi lekko te skurcze przeszły.
Agatek jeśli teściowa taka mądra to niech i szóste dziecko za Ciebie urodzi
ja swojej nie mogę nic zarzucić teraz. Robi mi dobre obiadki a tz przywozi mnie do szpitala
daj trochę, daj plis plis plissss

Tekst fajny, powiem jej to przy najbliższej okazji
Cytat:
ja biorę a Ty spokojnie czekaj na swoją i malucha kolej

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Któraś z was kupowała karuzelę Tiny Love wyspa marzeń? bo był wątek karuzelowy, ale nie pamiętam
Ej no podziel się skurczami, a nie wszystkie dla siebie bierzesz!!!!!!

Ja kupowałam karuzelę tiny love
Cytat:
właśnie nie dobrze bo ja się BOJĘ
i nie chcę już
nie dygaj maleńka
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Kolejny dzień tylko podczytuje, ale dzisiaj nie mam poprostu siły. Mam gorszy dzień, cały czas mi słabo. Zrobię kilka kroków i muszę się połóżyć Nie wiem co to za cholerstwo
Miłego dnia dziewuszki
Przytulam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:45   #3266
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ja mam tylko jeden. po co dwa?
Bo wczesiej gdzie czytalam, zeby na wyjscie ze szpitala miec maly kombinezonik, zeby sie dalo dobrze zapiac dzieciatko w foteliku, no a wiadomo, ze do spacerkow juz urosnie i dlatego pytam.
Kto pyta nie bladzi

Stary 2012-01-07, 14:47   #3267
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Ja chce do domu!

jestem w pokoju z taka mloda dziewczyna, ktora niesamowicie mnie drazni albo hormony buzuja albo jestem juz przemeczona Napisze cos o niej- po prostu patologia przede wszystkim ma 17lat i kuratora, z powodu pobic. Ojciec dziecka to kryminalista, ktory niedawno wyszedl z wiezienia i ma do niego wrocic. Ona sama nie wie ile on ma lat: albo 22 albo 24 To jeszcze nic
ma jeszcze 3rodzenstwa. Jej matka urodzila 4 miesiace temu syna, wiec razem byly w ciazy: Matka i corka (16l) w tym samym czasie w ciazy z czego obie sa dumne. Jej sposob bycia, mowienia i podejscia do cia jest tak niedojrzaly, ze nie mam ochoty nawet jej sluchac. Pierwszy raz mam "przyjemnosc" spotkac tak mloda matke i jestem w szoku

Ale masz towarzystwo - to lepiej pilnuj rzeczy drogich (telefon, laptop), bo nie wiadomo czy nie ukradnie jak taka patologia.

powodzenia kochana ;* buziaki dla Was

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:47   #3268
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chce do domu!

ma jeszcze 3rodzenstwa. Jej matka urodzila 4 miesiace temu syna, wiec razem byly w ciazy: Matka i corka (16l) w tym samym czasie w ciazy z czego obie sa dumne. Jej sposob bycia, mowienia i podejscia do zycia jest tak niedojrzaly, ze nie mam ochoty nawet jej sluchac. Pierwszy raz mam "przyjemnosc" spotkac tak mloda matke i jestem w szoku

oooooooooo... to mnie tam brakuje bym zrobiła z cwaniarą porządek

Też poznałam takie na pato... ale miały min. 19 lat...
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł
dołączam do klubu niewyspanych...
w nocy tak mnie napier.... żołądek ze myślałam, ze zejdę... wzięłam dwie nospy co niekoniecznie pomogło (moze odrobinke) i siedziałam na kanapie do 5 rano..... i do kibelka latałam- az zaczęlam sie zastanawiac czy to przypadkiem poród sie nie zaczyna....
za nockę

A co do żołądka- ale przeszło Ci później?? Bidaczku mały
Mój materacyk też przyjechał rozłożony
Cytat:
genialne
Cytat:
mam to samo pedantka!!!!
Cytat:

ehh chyba starsi faceci tak mają... mojego też to drażni i nie chce być taki sam, pół na pół, sam mówił tak, mam nadzieje, że nie zmieni zdania za rok, dwa
Cytat:
Agatku ja tak mialam, tydzien przed porodem- ciagle wedrowki do wc, ogromny nacisk na pecherz, ale tez mala wypinala dupke albo nozki pod zebra
Ty mi nie rób nadzieji!

Cytat:
Agatku Ty śmieszko, potrafisz wywołać usmiech na mej twarzy
oj tam oj tam nie przesadzajmy, bo jeszcze obrosnę w pióreczka...
Cytat:
Agatek, nie pocieszę Cię, po 5 dzieci, jak już Twoje się urodzi to Ci będzie dawać tyle "cennych i wspaniałych" rad, że którejś nocy będziesz niemalże pewna że pójdziesz ją dusić....

Znam to, ale się nie daje!
Mam nadzieję, że nie będzie się wtryniać nieproszona ja se dam radę sama! A to będzie ostatnia osoba, o którą poproszę o pomoc wolę zadzwonić do swojej, bo teściowej mam o potąd <pokazuje na czole>
Cytat:

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-07 o 14:48
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:50   #3269
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, faktycznie dziwne "towarzystwo"
jak slysze takie historie, to zaczynam wierzyc, ze ja w zwiazku ze swoja sytuacja nie mam zadnych powodow do zmartwien...

Trzymam kciuki, aby jak najszybciej puscili Malutka

Odpoczywaj,kochana

Cytat:
Byłam na spacerku Aż 30 min... no ale jak na pierwszy raz od tak długiego leżenia ciągle w łóżku to chyba i tak dużo... se poszłam obejrzeć autostradę, bo tylko tam miałam normalną, spokojną drogę, bez samochodów A i tak 7 min bez chodnika szłam i się bałam tirów
Widze,ze zabierasz sie za wykurzanie Zajaczka, Maj Darling?
Cytat:
Napisane przez Agatek
Pearl

Bambusiek, przez Ciebie mam ochote na kurczaczka

Stary 2012-01-07, 14:51   #3270
bambusiek
Zakorzenienie

Co do kombinezonów, to mam 3, ale jeden ma 59 cm (mierzone wewnątrz od główki do stópek), a te dwa są od razu na 68 cm (oczywiście rozmiarówka rozmiarówką, a wielkość rzeczywista jest inna). Mam nadzieję, że ten większy nie będzie za duży, a jak będzie to najwyżej kupię jakiś mniejszy tymbardziej, że na takowe teraz spore przeceny
G. 9.1O.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości