|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Nie powiem, bo dziś mi to bardzo pasuje - nie będę w tyle ![]() Nadrobiłam wszyściutko bezproblemowo Pisałam troszkę wyżej, że jestem mega zadowolona ![]() 6 godzin nam to zajęło Zjedliśmy sobie pyszną pizzę w międzyczasie, pozwolili mi sobie nawet chwilkę poleżeć klika razy Fajnie, fajnie ![]() A jak masz tu rodzinkę to też dawaj znać jak będziesz gdzieś się do nich wybierać i pamiętaj, żeby wcześniej odciągnąć sporo pokarmu ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- I wiecie co jeszcze? Tak jak moja przesyłka dotarła dziś o 4:24 na pocztę radomską tak siedzi tam do tej pory i nic się nie ruszyło. A miałam chociaż nadzieję, że wyjedzie stamtąd po 21:00 i jakimś cudem będę miała łóżeczko już jutro w domku i TŻcik będzie składał, a ja upiorę pościel ![]() A tu widzę, że A to wszystko przez ta kobitę co się tak super pospieszyć raczyła. Dwa dni zwlekała z wysyłką ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Staraupa dawaj ten sen o nas, bo zapomniałaś opowiedzieć, a Cię widzę online ![]() Zasiałaś ziarno ciekawości i teraz już na ogromnego krzaka wyrosło
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Lucy
starałam się nie uronić łzy szwagier patrzył, więc wiesz twarda byłam ![]() Neska kurcze fajnie masz z tą koleżnką - nie ma co! Nie chcesz jej dla siebie 'wynająć' ? ![]() Pearl mi pisała, że na ślubie było "ciekawie" i odpoczywają i oglądają filmy po ciężkim dniu, pewnie juterko zajrzy do nas ![]() Cytat:
Ja bym musiała kupić takich parę- do każdego pokoju idę robić kisiel truskawkowy ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Aaaaa zapomniałam dopisać! ![]() AgaMili musisz sobie zmienić koniecznie nick!!! Bo będzie zaraz Marcel to proponuję: AgaMiliMarc no i męża gratis dopisać!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-06 o 22:50 |
|
|
|
|
#3184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My zakupiliśmy osuszacz taki mega mega mega, bo po powodzi trzeba było całą chałupę osuszać z połowy Wisły
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jak dotrwam do wtorku to wtedy zajrzę do jednego sklepu...
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Też dziś sobie zrobiłam i szamałam,a ten pojemnik do wilgoci to coś takiego,moja mama ma w piwnicy http://www.stopwilgoci.pl/nowe/pochl...e-wilgoci.html
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie tak zrobię bo wstyd mi jechać znow na ip bo bylam tam tydzień temu z wysypką i bo tam tez by mi usg zrobili a brzuch po ruchach malej teraz boli wyżej, kurcze mnie te jej ruchy tak bolą jakby na sucho tam się wierciła , mam takie uczucie jakby mnie oplatała pod skórą
|
|
|
|
#3188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Baaa, od tego są przecież!
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak bedzie w pracy to bedzie a jak nie to przyjedzie jak po nią zadzwonię bo ona pracuje w tym szpitalu gdzie będę rodzić ![]() i jeszcze do domu potem do dzidzi przyjdzie jak bedzie potrzeba
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Rozeznanie
|
uciekam do wyrka mamuśki!dobranoc!
|
|
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
sluchajcie dziewczyny, co sie dzieje jak boli brzusio, jest napiety, ze jak dotkne to boli az, maly ciagle sie wierci i to tez juz takie jest jakies bolesne, albo ja jakas przewrazliwiona jestem albo nie wiem...
ktoras tak miala w 38 tyg jestem, powiedzcie...
|
#3193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co się dzieje, bo też tak mam. Dziewczyny chyba to nazywają stawianiem się macicy - tak mi się przynajkmniej wydaje.
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
czubasek i co tam u Ciebie? widzę że jesteś
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może weź nospę albo skóra jest tak napięta, bo się dziecie wypchało ![]() Eliza dziękować
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też chcę tak rodzić jak Ty ![]() Cytat:
![]() U mnie nadal zupełnie nic... Jutro synek kończy 2 latka, to może mu się w prezencie siostra urodzi?? choć ja podejrzewam że doczekam wywoływania jednak - bo się nie zanosi zupełnie.... Dziś teściowa jak zobaczyła mój brzuch to się wystraszyła, tak się mała wypieła w jednym miejscu z boku, a reszta brzuszka się zapadła
|
||
|
|
|
#3197 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() malenka lezy najedzona, przebrana, trzyma mnie za reke i sie relaksujemy czekamy na wizyte, zobaczymy co nam powiedza czy do domku wychodzimy czy musimy jeszcze zostac...![]() Nadrabiania ciag dalszy Cytat:
co za glupol ze mnie w szoku ludzie dziwnie sie zachowuja i mowia od rzeczy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=*Agatek*;31409561] ![]() hmm a często brałaś te czopki- za często, czy jak to było, że był problem?? Niby normalne jest jak bobas przez 2 dni nie zrobi kupki - gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie Napisz nam coś więcej, co by być z info na bieżąco Moja mam mówiła mi, że jak się masuje brzuszek dziecka, to nie wewnętrzną stroną ręki, tylko zewnętrzną trzeba i koliste koła zataczać czy jakoś tak... Agatku nie martw sie, to przyjdzie samo Chodzi o to, ze wiele rzeczy uczysz sie na biezaco Widzialam, ze Pearl juz po slubie, wiec: Pearl wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla Ciebie i TZa!!! Nawojka Ty tez kochana doczekałaś się swojego maleństwa! Baaaardzo Wam gratuluje!!! Kasik masz juz swoja wymarzona córeczke! Gratuluje, bo dzielna dziewczyna z Ciebie!!! Ewula Tobie również serdecznie gratulujemy Filipka!!!
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry mamusie
spałam chyba 4 godz masakra jakaś i wszystko przez ten katar![]() mała wczoraj się strasznie wierciła tak okropnie mnie bolało -spojenie i pachwiny i uda i podbrzusze...jak stałam albo chodziłam- jak się kładłam to przechodziło...i jak wczesniej caly dzien mówiłam że może wychodzić to jak sobie wtedy pomyśałam że będzie jeszcze gorzej to powiedziałam do brzusia żeby sobie jeszcze posiedziała...boje się bardzo już tego porodu tak bolało ![]() sprawdzałam sobie wczoraj szyjke....i nie mogłam jej znaleźć-albo jest tak wysoko i taka miękka albo jej w ogóle nie ma a zaznaczam że wiem jak się szyjke wyczuwa bo prowadziłam NPR...bede teraz czytac na necie co to i jak to
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
podczytuje was ale przechodzę lekki kryzys i ciężko mi jak nie wiem. Z jednej strony chciałabym urodzić, z drugiej chce do tego 37 tyg donosić, a z trzeciej to łożysko budzi we mnie niepokój. Śnią mi się koszmary a wczoraj ryczałam cały wieczór. Trzymajcie się
|
|
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja wczoraj cały dzień leniuchowałam i tak zamierzam do porodu
![]() trzymam za wszystkie mamuśki kciuki
|
#3201 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz jak byłam na wizycie to położna powiedziała mi, że przytyłam tylko 100g więc dumna byłam że tak mało bo przecież przez całą ciążę to nadrobiłam ponad 16kgCytat:
grunt, że mały wierci czyli wszystko jest dobrze.Cytat:
jeszcze troszeczkę wytrzymaj![]() Trzymaj się dzielnie, już niedługo ----------------------------------------- Dziś skręcamy łóżeczko kto powiedział, że kobieta nie umie. Muszę lecieć pżamę TZ kupić bo jak zwykle na ostatni dzwonek, jutro chłopaczek idzie do szpitala więc nie wypada w gołą Nerwy mnie zżerają obym tylko na porodówce nie wylądowała Kisielku nagotowałam poziomkowego, zamyślona nastawiłam wodę poczytałam co na opakowaniu jest napisane no jest cukier - ok myślę se. ale co tam posłodzę tyż i tak uczyniłam. Do kubeczka 2 łyżeczki cukru wymieszałam i czekam aż woda zagotuje się. Wszystko pięknie wymieszałam buch w salaterki i dumna niosę do salony, oczy jak kryształki, zęby na wierzchu łyżka w dziób i tfu niech no ktoś mi powie, że gdzie kucharek 6...... ------------------------ Dziewczyny, któraś z Was pisała, że już wielokrotnie miała robiona biopsję. Mogła by do mnie odezwać się na PV - pliz pliz,
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:32 |
|||
|
|
|
#3202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mnie dziś boli pachwina ,miałam zacząć sobie chodzić,ale chyba nic z tego.Nawet mąż chcial żebym jechała z nim na zakupy,yhm już widzę zgięta w pół,zresztą znowu mnie mdli Dziś zaczynam 37 t.c. nie ,nie 38 gin mówił ,że 37 więc doczekałam spokojnie te 2 dni bez leków i mogę rodzić bezpiecznie
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
kaczuszka!! pięknie takie pyszności sobie robisz
elizka współczuję mdłości i łączę się w bólu mam to samo...pachwina mnie na szczęście nie boli ale wczoraj pobolała za cały tydzieńa Agatek dzisiaj rodzi!! wybiła godzina terminarzowa---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- ja już posprzatałam- tzn nie za bardzo mam co bo mąż wczoraj wysprzątał ale jeszcze za nim popoprawiałam póki chrapie- chciałam się położyć spowrotem do łóżka to się tak dziad rozwalił że nie ma dla mnie miejsca-chyba że w kołysce Lileczki ![]() no i idę z koleżanką kupic buty (bo moje kupione jakoś 3miesiące temu się rozwalają i przemakają- tak to jest jak jest się sknerą... )
|
#3204 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Do wtorku czyli terminu porodu tak niewiele zostało,a ja jakoś rozdrażniona jestem,znowu boli mnie kośc łonowa Co wieczor mówię do tżta ,że może dzisiaj urodzę ,potem budzę się kilka razy w nocy i czekam jak głupia,no i rano powtarzam ciągle to samo = znowu nie urodziłam!!! Czubasek trzymaj się dzielnie Ciągle zastanawiam się czy kupic leżaczek bujaczek,czy można kłaśc maluszka na niego już od początku ? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:58 |
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
hej Mamusie
Cytat:
Mantra będzie dobrze i nie plakusiaj już ![]() Zresztą jesteś tydzień do przodu ode mnie, a ja jestem w podobnej sytuacji, tylko lezę w domu ( plus te paskudne zastrzyki w brzuchol bo Maleństwo mało waży) i sobie powtarzam ze ja Ty urodzisz to niedługo ja też, a mi potrzebne jeszcze chociaz 2-3 tyg....
|
|
#3206 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------ Dzieńdoberek ![]() Dzisiaj mamy w planach dokończenie kącika malucha, ciekawe co nam z tego wyjdzie biorąc pod uwagę, że jeszcze w łóżku jesteśmy a tu trzeba by jeszcze do OBI jechać Mam pytanie do mamuś, które od początku będą usypiać swoje dzieci w łóżeczkach: jak zamierzacie zmniejszyć troszkę przestrzeń wokół maleństwa? Wiem, że można zwinąć kocyk w rulonik i ułożyć na około malca ale myślicie, że można też skorzystać z tej dużej poduchy rogala mothecare ![]() Zaczęłam czytać Zawitkowskiego i podoba mi się Fajnie łopatologicznie wytłumaczone, dużo odpowiedzi na pytania, dla mnie bomba. Opinie fizjoterapeuty, psychologa dziecięcego, neurologa, pediatry, neurologopedy itp. Filmiku jeszcze nie oglądałam po długi podobno ).---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dołączam do grona źle sypiających ![]() Dziś co 2h budziłam się na siku, chyba po tym kiślu co wstałam, czuję pod mostkiem tylko twarde miejsce, dupa i nogi pod żebrami wracam z wc, dzidek zszedł na dół, 'uff' pomyślałam... kładę się, 5 min i znów jest pod żebrami i tak w kółko Cytat:
i se tak myślę: "o czym ona do mnie rozmawia??" Ty to jesteś jednak zakręcona jak świński ogonek Rozumiem, że z podniecenia to pisałaś, bo już mała przy Tobie była.... kurczaki no ![]() Cytat:
Najgorsze jest to, że człowiek sam nie wie czego chce, co byłoby najlepsze... Trzymaj się dzielnie ja jutro! ![]() Cytat:
na początku nie powinno się kłaść bodajże, ale nie wiem jak jest naprawdę Cytat:
![]() kaczuszka81 ale miałaś pyyyyyyyszny kisiel!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-07 o 10:49 |
||||
|
|
|
#3208 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
przede wszystkim Sudocremu u Ciebie dostatek![]() Cytat:
![]() Ja mam pampersa do szpitala (poręczniejsza paczka), a na później babydream Cytat:
:roll eyes:![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale pewnie od samiuśkiego początku nie będziemy używać. Cytat:
U nas będzie ochraniacz i w sumie nie wiem czy coś jeszcze ![]() _________________________ Cześć ![]() I jak w kratkę - dzisiaj czuję się lepiej ciekawe co będzie jutro, ale pewnie odpuszczę sobie Mszę... Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad a muszę napisać mężowi do 11:30 co ma kupić najlepiej jakaś zapiekanka, bo jak używamy piekarnika, to całe mieszkanie się nagrzewa taniej niż przez kaloryfery![]() A mały wczoraj nieźle mnie nastraszył poszłam się kąpać i jak leżałam w wannie, to cały brzuch mi latał i co chwila w innym miejscu wyłaziły jakieś części ciała małego... normalnie komedia... A potem nagle przestał się ruszać w ogóle i nie reagował na nic... musiałam zjeść mandarynkę, żeby się przekonać, że jest OK
|
|
#3209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracowałam w sklepie z butami więc poradzę ![]() 1. nie nosimy butków już porozklejanych, popękanych itp. jeśli nosisz bo nie masz innych nie mów tego sprzedawcy. 2.nie pyskuj do sprzedawcy bo się zemścić może ![]() 3. opisz, że np. tydzień temu wyszłaś i pękły więc osuszyłaś i przynosisz - kaska murowana bądź wymiana towaru.
|
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już niedługo, a dla malutkiej lepiej, jak jeszcze chwikę posiedzi ![]() Jesteś pod dobrą opieką, więc będzie wszystko dobrze Cytat:
Brrrrrrrr ...... A ja nareszcie mogę normalnie pisać i cytować, bo jestem w domku Mój gin był dzisiaj na dyżurze, zbadał, i ponieważ rozwarcia nie ma, to wypuścił mnie do domu Jakby był inny lekarz, to poewnie bym poleżała i czekałą do poniedziałku na ordynatora (mojej koleżance z sali kazali tak czekać, to aż się biedna popłakała )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Nie powiem, bo dziś mi to bardzo pasuje - nie będę w tyle 
Zjedliśmy sobie pyszną pizzę w międzyczasie, pozwolili mi sobie nawet chwilkę poleżeć klika razy
Fajnie, fajnie 

starałam się nie uronić łzy
szwagier patrzył, więc wiesz 
u nas akurat tz tego pilnuje i wymienia wiec ja nie bardzo wiem
ale mysle ze ze 2 miesiace jeden starcza spokojnie
truskawkowy
może jak dotrwam do wtorku to wtedy zajrzę do jednego sklepu... 

może weź nospę
albo skóra jest tak napięta, bo się dziecie wypchało

Mowie Wam dziewczyny, ze dacie rade
masarnia jakaś
masakra jakaś i wszystko przez ten katar

teraz jak byłam na wizycie to położna powiedziała mi, że przytyłam tylko 100g więc dumna byłam że tak mało bo przecież przez całą ciążę to nadrobiłam ponad 16kg
poczytałam co na opakowaniu jest napisane
mam to samo...pachwina mnie na szczęście nie boli ale wczoraj pobolała za cały tydzień

i tak w kółko