|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
moj tz sam sie wczoraj zaoferowal ze posprzata cale mieszkanie a ze ja mam lezec z racji moijego przeziebienia ;P
nie mowie ze nic nie robie bo gotuje sprzatam tez codziennie obiad do pracy szykuje itd ale jak mam okazje to odpoczywam
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do pracy w jeansach rzadko, a takie eleganckie spodnie są dość wygodne i rozciągliwe na brzuchu, nie narzekam, choć najchetniej siedziałabym w bluzie i dresach.
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Irminusia masz o takie http://allegro.pl/ikea-aspelund-lozk...027294477.html ?? te też mnie urzekło, ale na razie nie bardzo nam by do reszty pasowało bo nie mamy oddzielnej sypialni, a tamte kute to jakoś znia w tle jak dopasuje się narzutkę ![]() Mi się marzy domek kiedyś ale mógłby być maciupki wielkości mieszkania, bo mi zależy na tarasiu na którym można zjeść śniadanie, ogródu w którym można zrobić grila, poleżeć na hamaku z książką, wypuścić psa żeby polatał.. ja lubię się taplać w ziemi, w domu mam prawie ogród botaniczny
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
ech, nas też czeka zmiana mieszkania. Teraz mieszkamy w 60 metrowym - dla dwójki w sam raz, dla trójki już nieco ciasnawo... Tym bardziej, że połowę zajmuje 30 metrowy salon - świetny do przyjmowania gości, ale kompletnie nienadający się ani do urządzenia tam sypialni, ani pokoiku dziecięcego. Tylko że słabo mi się robi, jak pomyślę o przeprowadzce, o pakowaniu setek rzeczy, demontażu mebli - łącznie z kuchennymi, kolejnym remoncie
![]() ja też spędzam na allegro jakoś podejrzanie dużo czasu Tylko na razie oglądam nie tyle sprzęt ciężki (łóżeczko, wózek itp), ile tysiące ubranek. Ech, może to i lepiej, że nie znam płci, bo bym się przecież już w ogóle nie opanowała z kupowaniem
|
|
|
|
#3487 | ||
|
Rozeznanie
|
Iza Ty to masz zawsze pod górkę...Biedna jesteś że sama musisz sobie robić te zastrzyki. Ja jak byłam ostatnio na urlopie to robiłam dziadkowi zastrzyki z insuliny. Tato mi pokazał jak i pojechał w teren a ja myślałam że umrę jak musiałam dziadzia kłuć. Babcia też ma cukrzycę, z tego względu chyba istnieje większa "szansa" że ja niestety też ją mogę mieć, szczególnie w ciąży. Kiedyś miałam podejrzenie cukrzycy, ale na szczęście okazało się ze nie mam.
Cytat:
Hanjah cieszę się że udało się wszystko zmierzyć i wszystko jest ok. Ja się coraz bardziej niepokoję czy z moją dzidzią jest wszystko ok, szczególnie że mnie boli w tej pachwinie. Jakbym była w Polsce to już dawno byłabym u lekarza. Normalnie tutejsza służba zdrowia znęca się nad ciężarnymi. Cytat:
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam są nasze prywatne zdj i rozmowy dlatego klub jest tylko dla udzielających się dłużej nie wystarczy pisać tydzień' albo być ma liście i nie udzielać się wcale ' jeśli zdecydujemy o tym ze ktoś może do nas dołączyć to poprostu wysłane zostanie zaproszenie ja się czuje już lepiej i bez gorączki! mógłby jeszcze ząb przestać bolec
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
oj kochana jeszcze troszke i przestanie
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ale i tak podziwiam Cie ze dalas rade bez znieczulenia
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Kobitki!rano byłam na zakupach a tu już 3 strony
![]() che_byc_ mamą bardzo mi się podoba to łóżeczko,i przewijak i szuflada na dole super jest! Pisałyście o mieszkaniach,my z mężem wynajmujemy kawalerkę i właśnie rozglądamy się za 2pokojowym też do wynajęcia,bo na kredyt przy działalności mamy małe szanse a poza tym przeraża nas myśl brania kredytu na 30 czy 50 lat na mieszkanie,jeżeli juz to na dom z teściami.Mały domek to moje marzenie ![]() a co do klubu obiecuje zdycyplinowanie ![]() lece zrobić obiadek i potem wpadne,buziaki |
|
|
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie dziewczyny pędzicie jak szalone
![]() Ja od rana sprzątanie , pranie, krochmalenie, prasowanie.. no i teraz obiadek kończę Nadrobię popołudniu mam nadzieję
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na poczcie po paczkę
Koleżanka z innego wizażowego wątku przesłała mi spodnie ciążowe |
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak przymierzalas?
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ledwo zdążyłam z pracy wrócić, a tu już 3 strony naskrobane
nieźle...Co do mieszkania to my mieszkamy w takim 3-pokojowym w kamienicy, ale metrów Ci u nas dostatek , bo aż 112... pokoje nie są przejściowe i w zasadzie w lutym pomyślimy o małym remoncie najmniejszego pokoiku (20m2 i przerobimy go na sypialnię z pokoikiem dziecinnym, a później będzie dziecinny, a my się wyniesiemy do największego. U nas na szczęście nie ma pokoi przejściowych, ale z tym metrażem to spokojnie mogłoby być 5-6 pokoi - tylko okien trochę brakuje... i nie za bardzo jest jak je przerobić na mniejsze, niestety... Mieszkanie dostałam w spadku po mamie, więc nie jest na kredyt, ale za to nie ma babci na miejscu ;( Rodzice TŻ mieszkaj,ą daleko (ponad 100km) i są już dosyć schorowani - nie pomogą nam przy dzidzi... będziemy sobie musieli dać radę sami...Co do magnezu to ja zbadałam sobie poziom po tym jak zaczęłam mieć skurcze łydek - mam 0,79, a norma jest od 0,7, więc za mało... Biorę chelamag B6, bo taki miałam w domu - oczywiście po konsultacji z lek. rodzinną i widzę znaczną poprawę, a ten chelatowany magnez podobno lepiej się wchłania... Na obiad gotuje się kurczak z warzywami - ciekawe czy będę w stanie go zjeść, bo ostatnio kurczak mi śmierdział... Co do mozarelli to chyba nie mam przeciwwskazań, nigdy się nic nie działo - gorzej to pieczenie i papryka - papryki, cebuli, szczypiorku i ogórka świeżego unikam jak ognia, bo mam po nim ataki woreczka... Ale taka pierś z kurczaka + pomidor i mozarella - zapiekane - mniam, muszę to później rozważyć... W czwartek idę na usg i już nie mogę się doczekać - może poznam płeć małego lokatora? a w poniedziałek jadę do szpitala na szkolenie z zakresu diety, obsługi nowego glukometru (z refundowanymi paskami) oraz będzie spotkanie z dietetyczką... jeszcze jak się dowiem, że insulina też jest refundowana to już będzie z górki (przynajmniej finansowo), ale to dopiero po 13 stycznia, bo coś tam mają znowu mieszać w refundacjach... Generalnie czeka mnie ciężkie 2 tyg. w pracy, bo muszę zgrać zajęcia ze studentami, kolokwia i zaliczenia, wizyty u lekarzy, a do tego regularnie i zdrowo się odżywiać, podawać insulinę i mierzyć poziom cukru - trochę tego dużo jak na jedną głowę... Ale za to przytyłam niewiele - niecały 1 kg, a to już 15 tydz. się kończy jutro... ale brzuch już mam dosyć duży - w żadne spodnie i spódnice przedciążowe nie wchodzę... Pozdrawiam wszystkie mamuśki i idę robić obiad...
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki ![]() ja zaczynam dzisiaj 13 tydzien i tez bebzol mam jakis dziwnie duzy a schudlam 2 kg nie wiem od czego to zalezy?
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam ciążowe spodnie jedne za duże drugie dobre ale bardziej ma wiosnę bo takie jeansowe pumpy takich dobrych nie mam wsumie szkoda mi tamtych przerabiac bo będą super ma duży brzuch więc póki co chodze w leginsach albo niezapinam guzika
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam swoje tez za dlugie, zreszta na mnie wszystkie spodnie sa za dlugie i podwijam je do srodka
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja już po pierwszym kolosie z prawa administracyjnego, mam nadzieję, że zaliczyłam Jutro za do mam z prawa pracy. Jakoś nie wchodzi mi to do głowy
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() dasz rade
|
||
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Co do spodni to ja też tylko w legginsach już pomykam bo jeansy się nie dopinają, ale mam też sporo tregginsów-takich jeansów na gumkę bo przed ciążą je uwielbiałam i jeszcze w niektóre wchodzę A co do mieszkania to my mamy swój wymarzony domek z tarasem, wprowadziliśmy się w sierpniu choć jeszcze nie jest wszystko do końca wykończone ale mamy ten komfort że mój mąż wszystko robi sam A co do łóżeczka i mebelków dla niunia to już mamy upatrzony zestaw w Świecie Dziecka, całkiem proste białe łóżeczko i przewijak ![]() Balbinka, zrobiłam makaron z tym łososiem i wyszło PRZEPYSZNIE DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS
|
|
|
|
#3504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście mojemu TŻ podoba się to co mi, więc mam nadzieję, że mieszkanko kiedyś urządzę po swojemu ![]() Cytat:
Ja się uczę zaocznie w studium ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------
|
||||
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa tak mi się jeszcze przypomniało, co koniecznie trzeba sprawdzić przy kupnie wózka. Jak duże jest siedzisko w spacerówce, bo o jakimś np. czytałam opinie, że dziecko bardzo szybko ze spacerówki wyrasta i np. głowa wystaje ponad oparcie. A jednak spacerówki używa się najdłużej, i to głównie na nią trzeba zwrócić uwagę przy wyborze wózka
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-01-07 o 15:42 |
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo, dobrze wiedzieć |
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
hejo:0 dopiero dołączam, bo0 od rana pierogi ruskie robilam przez was
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ja ciagle mam w zamrazarniku ale jakos dzisiaj ne mam na ni ochoty :P
zjadlabym sobie jakis budyn albo jakias salatke owocowa :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nieźle...
Na szczęście mam tu koleżankę krawcową która mi wszystkie spodnie pięknie skraca
DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS