Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 14:54   #3271
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Co do kombinezonów, to mam 3, ale jeden ma 59 cm (mierzone wewnątrz od główki do stópek), a te dwa są od razu na 68 cm (oczywiście rozmiarówka rozmiarówką, a wielkość rzeczywista jest inna). Mam nadzieję, że ten większy nie będzie za duży, a jak będzie to najwyżej kupię jakiś mniejszy tymbardziej, że na takowe teraz spore przeceny
czyli masz odddzielny kombinezonik na wyjscie ze szpitala i inne na spacerki...
hm...
ja tam chcialam kupic jeden
troche mi szkoda pieniedzy na dwa :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:56   #3272
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Bo wczesiej gdzie czytalam, zeby na wyjscie ze szpitala miec maly kombinezonik, zeby sie dalo dobrze zapiac dzieciatko w foteliku, no a wiadomo, ze do spacerkow juz urosnie i dlatego pytam.
Kto pyta nie bladzi
ooł, nie słyszałam o tym, dlatego się zdziwiłam
taki gruby, typowo zimowy mam jeden. Mój termin jest na koniec lutego.. Później będę używać jakichś lżejszych, polarowych albo welurkowych
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:58   #3273
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
hej mamusie

Jestesmy z Milenka od wczoraj w domu dlatego nie zagladałam.
Ciekawe czy sa jakies nowe rozpakowane mamusie
Na jednej rece mam mala bo ciagnie cyca i ciezko mi pisac, ale poczytam troszke.
teraz juz bedzie coraz mniej czasu najwazniejsza jest teraz Milenka

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:59   #3274
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
czyli masz odddzielny kombinezonik na wyjscie ze szpitala i inne na spacerki...
hm...
ja tam chcialam kupic jeden
troche mi szkoda pieniedzy na dwa :/
To nie było celowe, takie mi się udało kupić za grosze wydawało mi się, że mam rozmiarowo ten 59, 62 i 68, ale się pomyliłam...

Gdybym miała kupować jeden, to brałabym na 62
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:01   #3275
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Ja chce do domu!

Lenusie zatrzymali jeszcze, bo bilirubina jest jeszcze zbyt wysoka

jestem w pokoju z taka mloda dziewczyna, ktora niesamowicie mnie drazni albo hormony buzuja albo jestem juz przemeczona Napisze cos o niej- po prostu patologia przede wszystkim ma 17lat i kuratora, z powodu pobic. Ojciec dziecka to kryminalista, ktory niedawno wyszedl z wiezienia i ma do niego wrocic. Ona sama nie wie ile on ma lat: albo 22 albo 24 To jeszcze nic
ma jeszcze 3rodzenstwa. Jej matka urodzila 4 miesiace temu syna, wiec razem byly w ciazy: Matka i corka (16l) w tym samym czasie w ciazy z czego obie sa dumne. Jej sposob bycia, mowienia i podejscia do zycia jest tak niedojrzaly, ze nie mam ochoty nawet jej sluchac. Pierwszy raz mam "przyjemnosc" spotkac tak mloda matke i jestem w szoku

Jejku jestem tak zmeczona, ze prawie przed lapkiem usypiam. Zmykam papa
kciuki za Lenkę!! oby szybko jej przeszło!!!

a co do Twojej "współlokatorki" to ...... bez komentarza lepiej
Cytat:
Bo wczesiej gdzie czytalam, zeby na wyjscie ze szpitala miec maly kombinezonik, zeby sie dalo dobrze zapiac dzieciatko w foteliku, no a wiadomo, ze do spacerkow juz urosnie i dlatego pytam.
Kto pyta nie bladzi
ja mam jeden- w foteliku jest regulacja pasów przeciez wiec mozna dopasowac na potem mam jeszcze kurtałę zimową taką. nie bede wiecej kupowac bo moze nie bedzie zimy a jak bedzie mróz -20 to i tak sie nie wyjdzie z bobaskiem....
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
oooooooooo... to mnie tam brakuje bym zrobiła z cwaniarą porządek

Też poznałam takie na pato... ale miały min. 19 lat...

za nockę

A co do żołądka- ale przeszło Ci później?? Bidaczku mały
Mój materacyk też przyjechał rozłożony

nie przeszło mi tak do końca ale udało się zasnąć... i potem jak się obudziłam to juz było ok...ale nie mogłam zwlec się z łózka i spałam do 12...
ale dzisiaj jem chleb z masłem... na wszelki wypadek
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:01   #3276
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o
Widze,ze zabierasz sie za wykurzanie Zajaczka, Maj Darling?
już od wczoraj wczoraj pracowałam dzielnie 4 h non stop, sprzątanko, dziś część druga wieczorkiem Muszę sobie rozłożyć wszystko na raty, co by się nie przeciążyć, a rozbujać powolutku organizm, bo po takim długim leżakowaniu nie wiadomo jak zareaguje ciało
Byłam na wizycie w czw i jeśli nie urodzę do 12.01 to 13.01 idę do szpitala dlatego ostro próbuję malca wykurzyć z hotelu

Kombinezonik mam jeden bialutki malutki

Neska a co Ci zaszkodziło??

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-07 o 15:03
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:10   #3277
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ooł, nie słyszałam o tym, dlatego się zdziwiłam
taki gruby, typowo zimowy mam jeden. Mój termin jest na koniec lutego.. Później będę używać jakichś lżejszych, polarowych albo welurkowych
Cytat:
To nie było celowe, takie mi się udało kupić za grosze wydawało mi się, że mam rozmiarowo ten 59, 62 i 68, ale się pomyliłam...

Gdybym miała kupować jeden, to brałabym na 62
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja mam jeden- w foteliku jest regulacja pasów przeciez wiec mozna dopasowac na potem mam jeszcze kurtałę zimową taką. nie bede wiecej kupowac bo moze nie bedzie zimy a jak bedzie mróz -20 to i tak sie nie wyjdzie z bobaskiem....
w takim razie ja chyba tez kupie jeden na 62 i niech sie dzieje, co chce
najwyzej sie dokupi juz jak Nietopek bedzie na swiecie - w koncu powinny byc dobre przeceny po zimie

Neska
, a moze to byly jakies sygnaly zblizajacego sie porodu?

Cytat:
już od wczoraj wczoraj pracowałam dzielnie 4 h non stop, sprzątanko, dziś część druga wieczorkiem Muszę sobie rozłożyć wszystko na raty, co by się nie przeciążyć, a rozbujać powolutku organizm, bo po takim długim leżakowaniu nie wiadomo jak zareaguje ciało
Byłam na wizycie w czw i jeśli nie urodzę do 12.01 to 13.01 idę do szpitala dlatego ostro próbuję malca wykurzyć z hotelu

Kombinezonik mam jeden bialutki malutki
fiu fiu
to sie bedzie dzialo
przy Twoim porodzie podniecenie bedzie jeszcze wieksze, bo w koncu rozwiaze sie zagadka, kto jest w brzuszku - chlopczatko czy dzierlatka

a jaki rozmiar ma ten komibinezonik?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:13   #3278
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
fiu fiu
to sie bedzie dzialo
przy Twoim porodzie podniecenie bedzie jeszcze wieksze, bo w koncu rozwiaze sie zagadka, kto jest w brzuszku - chlopczatko czy dzierlatka

a jaki rozmiar ma ten komibinezonik?
oo taaaaaak

a kombinezonik- też chciałabym wiedzieć... kupiłam za 2 zł w lumpie 'newborn' o i tyle napisali jest malutki chyba koło 56 ma

Stary 2012-01-07, 15:19   #3279
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam pytanie co do komibnezonika. Macie dwa na wyjscie ze szpitala jeden, a pozniej na spacerki drugi, czy tylko jeden ?
Pearl, jeden spokojnie wystarczy
Ja mam jeden w rozm. 62, taki cieplutki tescowy i ten zamierzam założyć małej na wyjście ze szpitala i na spacerki też
A drugi upolowałam nówkę sztukę w lumpie za kosmiczną cenę - 1 zł, ale taki cieńszy, ortalionowy - nie wiem czy go w ogóle użyję, bo też rozm. 62, ale na wyjscie ze szpitala za cienki
No ale za 1 zł to szkoda było nie kupić
Cytat:
Ja chce do domu!

jestem w pokoju z taka mloda dziewczyna, ktora niesamowicie mnie drazni albo hormony buzuja albo jestem juz przemeczona Napisze cos o niej- po prostu patologia przede wszystkim ma 17lat i kuratora, z powodu pobic. Ojciec dziecka to kryminalista, ktory niedawno wyszedl z wiezienia i ma do niego wrocic. Ona sama nie wie ile on ma lat: albo 22 albo 24 To jeszcze nic
ma jeszcze 3rodzenstwa. Jej matka urodzila 4 miesiace temu syna, wiec razem byly w ciazy: Matka i corka (16l) w tym samym czasie w ciazy z czego obie sa dumne. Jej sposob bycia, mowienia i podejscia do zycia jest tak niedojrzaly, ze nie mam ochoty nawet jej sluchac. Pierwszy raz mam "przyjemnosc" spotkac tak mloda matke i jestem w szoku

Magda, kciuki za córcię, żeby szybko doszła do siebie
A co do towarzystwa, to współczuję takiej "koleżanki". Zresztą tej dziewczynie też współczuję - bo mamusia nie lepsza Dziecka tylko szkoda :/ Dziewczyny mają rację - pilnuj laptopa i telefonu
Cytat:

Agawoo
, ojej, wyladowalas w szpitalu?
Niestety Trochę tak dla uspokojenia tam poszłam, bo dzidzia mało się ruszała, i gin powiedział, żebym poszła na obserwację
KTG wychodziło dobrze, to mnie dzisiaj wypisał
Kazał się zgłosić na zaplanowaną wizytę, chyba, że coś się ruszy wcześniej albo coś mnie będzie jeszcze niepokoić

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:20   #3280
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
::

Neska a co Ci zaszkodziło??
nie mam pojęcia....
Cytat:
w takim razie ja chyba tez kupie jeden na 62 i niech sie dzieje, co chce
najwyzej sie dokupi juz jak Nietopek bedzie na swiecie - w koncu powinny byc dobre przeceny po zimie

Neska
, a moze to byly jakies sygnaly zblizajacego sie porodu?

:
no ja kupiłam kombinezon na 62

a co do porodu to pewnie do tej pory by się coś bardziej rozkręciło...ale nie powiem, w nocy sama zaczęłam mieć wątpliwości....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:29   #3281
czubasek20
Zakorzenienie

Ja mam kombinezon na 56 chyba... Nawet teraz nie pamiętam z tego wszystkiego.

Marzy mi się mcdonald
aaa i jeszcze coś <oddaje wszystkie skurcze> bierzcie bo znów na ktg wyszły skurczybyki ale nie bolały więc tyle dobrego.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:38   #3282
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
oo taaaaaak

a kombinezonik- też chciałabym wiedzieć... kupiłam za 2 zł w lumpie 'newborn' o i tyle napisali jest malutki chyba koło 56 ma
Mój też z lumpka, ale za 10 zł... kremowy kożuszkowy... i napisane jest tiny baby
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-07, 15:40   #3283
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
miałam dziś spotkanie ze swoją położna i wybadała mnie tak że hej.... no i wygmerała mi chyba z pół czopa... super super szyjka zamknięta i na 1cm a w poniedziałek o 12.40 mam przyjść na ktg bo dziś było sporo lasek i musiałabym dłuuuugo czekać a tak mam na godzinkę i spoko. O ile doczekam po tym gmeraniu
po co ci tego czopa wygmerała?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł
dołączam do klubu niewyspanych...
w nocy tak mnie napier.... żołądek ze myślałam, ze zejdę... wzięłam dwie nospy co niekoniecznie pomogło (moze odrobinke) i siedziałam na kanapie do 5 rano..... i do kibelka latałam- az zaczęlam sie zastanawiac czy to przypadkiem poród sie nie zaczyna....
Ja dziś przytulanie z kibelkiem zaliczyłam i ciągle mnie mdli,nie wiem czy jeść obiad czy nie,ale u ciebie to juz chyba oczyszczanko się zaczęło
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mnie też dzisiaj okropnie mdli. Jak opowiedziałam na obchodzie co mi jest to myśleli że akcja porodowa się zaczyna.
na podstawie tych mdłości tak pomyśleli?Przytulam bo też sie z tym męczę,do tego znowu dzis te skurcze które i tak porodu nie zaczynaja wiec cierpie bez sensu,Mam nadzieje ,ze one juz sie zaliczą na poczet porodu,ze swoje juz wycierpiałam

Cytat:

A ja mam pytanie co do komibnezonika. Macie dwa na wyjscie ze szpitala jeden, a pozniej na spacerki drugi, czy tylko jeden ?
Mam jeden kombinezon na 62

Miałam dziś pomóc mężowi trochę posprzatać,ale tak mnie boki brzucha bolały ,ze musiałam sie położyć,zreszta mdłosci też przeszkadzaja,później był u nas znajomy ,zeby pomóc mu napisac odstąpienie od umowy więc sie trochę rozruszałam,ale pod koniec misialam sie połozyć bo nie daje rady wysiedzieć.
Dziewczyny ale jestem zła.Męża siostra postanowiła bez naszej wiedzy,że jej maz przyjedzie do nas na nastepny weekend z dziećmi ,przyjadą ich babcia i dziadek(teście)ich odebrac ,ale ze 2 noce u nas pobęda.Nosz ☠☠☠☠wwww.......,a jak urodzę to co chałupa pełna ludzi a ja z noworodkiem po porodzie wymeczona.Jak tak mozna być takim pstakiem.Zapowiedziałam juz mężowi ,ze jak urodzę i będe juz w domu to oni wyjeżdżaja jeszcze tego samego dnia co przyjechali,ale widzę ,ze mu cos nie pasi za bardzo
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:43   #3284
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też z lumpka, ale za 10 zł... kremowy kożuszkowy... i napisane jest tiny baby
za 10 zł?? Nie no kochana, PRZEPŁACIŁAŚ!
Ubiorę jeszcze w sweterek cieplutki bialutki, włożę do kombinezonu, przykryję kocykiem i heja
Cytat:

Marzy mi się mcdonald
aaa i jeszcze coś <oddaje wszystkie skurcze> bierzcie bo znów na ktg wyszły skurczybyki ale nie bolały więc tyle dobrego.
też zjadłabym coś z MC fryytyyy

A skurcze biorę ja
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No ale za 1 zł to szkoda było nie kupić
Co prawda, to prawda

Najwyżej na allegro posprzedajemy ciuszki za 10x większą kwotę

Stary 2012-01-07, 15:45   #3285
AgaMili
BAN stały

Czesc
Tż tapetuje Marcelkowi ścianę .

Magda śniłam Ci się przed porodem

Agatek nicku nie zmienię bo jestem na wizazu juz prawie 4 lata i nie chciałabym nowego konta zakładać AgaMiliMarc fajny
Cytat:
Mijus, dziekuje za piekne zyczenia i kwiatuszki !!!!!!! Nawet nie wiesz, jak mi sie milo zrobilo
Mam nadzieje, ze szybko sie lepiej poczujesz

Pearl fajnie ze jestes, zaraz poczytam w klubie opis ślubu.
Kombinezon mam 1 na 62cm.
Cytat:
Ja chce do domu!

ale patologia. Trzymaj się tam
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:54   #3286
NataliaM1103
Rozeznanie

ja do szpitala uszykowałam body z dlugim rękawem ,kaftanik i śpiochy welurowe lub welurowy pajacyk,czapeczkę,kombine zon i skarpetki zrobione przez prababcie Bartusia

kombinezon mam 1 ,takiego miśka rozmiar 62

dziwię się czasami dlaczego tyle przytyłam ,ale 2 dni temu rurki z kremem a dzisiaj zachcianka na placek rafaellowięc co tu sie dziwic
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:55   #3287
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
za 10 zł?? Nie no kochana, PRZEPŁACIŁAŚ!
Ubiorę jeszcze w sweterek cieplutki bialutki, włożę do kombinezonu, przykryję kocykiem i heja
No cóż

Zabrałam się za sprzątanie szafy ciuchowej... wyrzucam już kilka znoszonych ciążowych ciuchów, co nosiłam na okrągło, a nie są na tyle fajne, żeby je zostawić na kolejną ciążę. Kupione za grosze tylko na ten okres, to teraz nie żal wywalać
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-07, 15:57   #3288
NataliaM1103
Rozeznanie

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4251.html
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:01   #3289
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Nie chcę Cię straszyć ale tiny baby to rozmiar mniejszy niż newborn który ma 56cm czyli tiny baby to 50cm a jest jeszcze mniejszy early baby czyli wcześniak tak na 2kg. Także jak Ci dzidzia wyskoczy ponad 3,5kg to może być ten kombinezon za mały.
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem zła.Męża siostra postanowiła bez naszej wiedzy,że jej maz przyjedzie do nas na nastepny weekend z dziećmi ,przyjadą ich babcia i dziadek(teście)ich odebrac ,ale ze 2 noce u nas pobęda.Nosz ☠☠☠☠wwww.......,a jak urodzę to co chałupa pełna ludzi a ja z noworodkiem po porodzie wymeczona.Jak tak mozna być takim pstakiem.Zapowiedziałam juz mężowi ,ze jak urodzę i będe juz w domu to oni wyjeżdżaja jeszcze tego samego dnia co przyjechali,ale widzę ,ze mu cos nie pasi za bardzo
współczuję
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:04   #3290
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię straszyć ale tiny baby to rozmiar mniejszy niż newborn który ma 56cm czyli tiny baby to 50cm a jest jeszcze mniejszy early baby czyli wcześniak tak na 2kg. Także jak Ci dzidzia wyskoczy ponad 3,5kg to może być ten kombinezon za mały.
wg mierzenia wychodzi, że wewnątrz ma 59 cm, to może na ten jeden raz wystarczy
"Prognozowane" mam dziecko 3200
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-07, 16:05   #3291
Misienka23
Raczkowanie

eliza a co oni nie wiedza ze ty niedlugo dzieciaczka bedziesz miec, ze sie tak na chama sie wpieprzyli do mieszkania? masakra, wspolczuje ci

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:06   #3292
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Jeszcze troszkę i traficie do domku. Niech się maleńką zaopiekują dobrze i puszczą Was
A na sąsiadkę uważaj, albo raczej uważaj na siebie i nie rozmawiaj zbyt dużo, bo jak za pobicia to lepiej takiej nie drażnić raczej. Ale Cię położyli

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:07   #3293
bambusiek
Zakorzenienie

Zresztą jak urodzę koniec stycznia/początek lutego, to zanim wyjdę z małym na dwór, to pewnie te 2-3 tygodnie miną, a potem już do wiosny i cieńszego kombinezonu przetrwamy w tym większym

Dobra, znikam na dziś niedługo będzie mąż z obiado-kolacją, a o 20 wpada koleżanka na grzańca - ona i mój mąż z winka, ja z kartonika Hortexu

Papa
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-01-07 o 16:09
Stary 2012-01-07, 16:10   #3294
Lucy1111
Zakorzenienie

Eliza, współczuję sytuacji. Ludzie nie myślą, czy co??
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:11   #3295
uska000
Zadomowienie

my mamy kombinezon 56 i dalej jest za duzy troszke a moj maly jest spory ale on sie w kombinezonie automatycznie tak skula ze jest za wielki;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:16   #3296
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Najbardziej to wkur... jest teściowa mówię, że spać nie mogłam, a ona 'no to dalej oglądaj porodówki itp itd i sobie bierz do serca/przeżywaj' mówię, że chyba jej to lotto czy ja pójdę do szpitala czy nie, bo akurat mi tam dobrze jest noo, napewno. To się wymądrza, że ona 'miesiąc siedziała w szpitalu!' znam tą historię na pamięć i coś mnie strzela. Jeszcze powiedzonka: "ja 5 dzieci urodziłam" to co, ona doświadczona tak?? "jeszcze masz czas" no nie wytrzymam no, trzymta mnieeeeeeeeee
nie znosze jak ktoś opowiada jedną i tę samą historię 10razy wrrrr i jest najmądrzejszy na świecie właśnie tylko przez tą historięco za babsztyl
Cytat:
Staram się jakoś trzymać ale ciężko mi to wychodzi znowu mam skurcze ale nie mają co za bardzo mi podać bo po fenoterolu mam reakcje alergiczna więc zostaje tylko leżenie.
Powiedziałam tz że Hania będzie jedynaczka chyba że załatwi mi lekarza i położoa na całe 9 miesięcy do domu.

Według usg dziś zaczynam 35 tydzień , więc dam radę ale mam nadzieję że wyjde w pon i będę mógła leżeć w domu.

Pozycja dasz radę niedługo maluchy będą z nami i o zastrzykach, szpitalach itp nie będziemy pamiętać
kochana bardzo współczuję ci przeżyć, oby to się wszystko uspokoiło i żebyś mogła leżeć sobie spokojnie w domku
w następnej ciąży na pewno będzie lepiej!!
Cytat:

renata ja się nie cieszę, hihi, te to ironiczne było
haha no moje też ironiczne
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
miałam dziś spotkanie ze swoją położna i wybadała mnie tak że hej.... no i wygmerała mi chyba z pół czopa... super super szyjka zamknięta i na 1cm a w poniedziałek o 12.40 mam przyjść na ktg bo dziś było sporo lasek i musiałabym dłuuuugo czekać a tak mam na godzinkę i spoko. O ile doczekam po tym gmeraniu

ja dziś nawet ok spałam ale współczuję bo miałam takie ciężkie noce najgorzej to obracać się z boku na bok
ja też się boję łącze się w bólu

oj będzie się działo.....położna pomogła to teraz pewnie szybko pójdzie! nic się nie bój urodzimy szybko i bezboleśnie
oj z boku na bok to bez przebudzenia nie ma szans naweti jeszcze brzuś ciągnie wtedy
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A teraz lecę zrobić ryż z szafranem, sałatkę z rukolą i kotleciki meksykańskie z TŻtem oczywiście
jakie pychotkiiii orientalnie się prowadzicie
Cytat:
Myślę, że będzie OK
ja mam uszykowane body z długim rękawkiem, pajaca polarowego, kombinezon, czapka, kocyk (w zależności od temp. się go użyje lub nie), może jeszcze skarpetki w razie czego

ja mam przyszykowane body z długim rękawkiem, dresik, takie długie podkolanówki(myślę czy nie lepsze rajstopki) i kombinezonik, czapeczkę, rękawiczki no i kocyk oczywiście
Cytat:

Miałam dziś pomóc mężowi trochę posprzatać,ale tak mnie boki brzucha bolały ,ze musiałam sie położyć,zreszta mdłosci też przeszkadzaja,później był u nas znajomy ,zeby pomóc mu napisac odstąpienie od umowy więc sie trochę rozruszałam,ale pod koniec misialam sie połozyć bo nie daje rady wysiedzieć.
bardzo mądra szwagierka- nie powiemtż na pewno sam ich z domu wyrzuci jak będziesz wracała -zobaczy dzidziusia i ciebie taka wymeczona że na pewno przyjdzie po rozum do głowy

ja mam 3 kombinezoniki takie kurtkowe -2 z nózkami i jeden i takim workiem na nózki, i 3 welurowe - ale wszystko od kuzynek jakbym kupowała to pewnie bym jeden na 62 kupiła kurtkowy

pochodziłam, posprzatałam i mnie boli znowu,Lilka się rusza bardzo intensywnie chyba musze sie położyć- a jeszcze chcialam poprasować...
no i butów nie kupiłam bo jakoś nic mi nie pasowało

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:27   #3297
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś przytulanie z kibelkiem zaliczyłam i ciągle mnie mdli,nie wiem czy jeść obiad czy nie,ale u ciebie to juz chyba oczyszczanko się zaczęło

na podstawie tych mdłości tak pomyśleli?Przytulam bo też sie z tym męczę,do tego znowu dzis te skurcze które i tak porodu nie zaczynaja wiec cierpie bez sensu,Mam nadzieje ,ze one juz sie zaliczą na poczet porodu,ze swoje juz wycierpiałam

Mam jeden kombinezon na 62

Eliza, współczuję ....chyba nienormalni są???Nawet jak nie urodzisz jeszcze, to chyba Ci się spokój i cisza należy przed porodem, a nie goście z dziećmi na cały weekend... Porażka, ludzie to chyba nie mają za grosz taktu i wyczucia ...
Cytat:
Co prawda, to prawda

Najwyżej na allegro posprzedajemy ciuszki za 10x większą kwotę
No żebyś wiedziała Mój autentycznie nówka sztuka nie śmigany, myślę, że za niezłą cenę nym go sprzedała

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:31   #3298
renata:)
Zadomowienie

porno foty w klubiku- chyba juz ostatnie z brzuchem większym ode mnie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:49   #3299
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
porno foty w klubiku- chyba juz ostatnie z brzuchem większym ode mnie
Oooo, lecę buszować

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 17:08   #3300
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Zuzia, a Ty mialas rodzic 5-go i bym juz wtedy zawsze pamietala o urodzinach Twojego Dzidziusia, i co?
no miałam ale ze strachu się wypisałam
teraz chcę na koniec nast tyg
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co przygotowujecie na wyjście dla malucha ze szpitala? Bo tak delikatnie przygotowuję tż, żeby nie musiał sam wybierać.
Może być: body z krótkim, zestaw śpioszków coś TAKIEGO, na to Bluza jak od takiego zestawu, skarpetki, kombinezon, czapka, kocyk, pielucha.... coś jeszcze trzeba???

eee, a Twój suwaczek mówi, że dzisiaj dzień porodu a Ty co? W proszku? Nie bać się

ja czasem też mam taki dzień, że tylko leżeć i do łazienki trudno mi dojść. trzymaj się
no wiem że dziś ale coż dobrze mi tu z wami niż na porodówce

ja na wyjście szykuję body z długim, na to śpioch, albo od razu welurowy pajac i kombinezon plus czapeczka polarowa - dopytam się położnej co radzi czy śpioch+pajac+kombinezon to za dużo... zresztą zobaczę jaka temp będzie na dworze wtedy

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
ja uzywam tylko bodziaków i wszystkie mam przez glowke. nie mam z tym zadnego problemu dasz rade

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A teraz lecę zrobić ryż z szafranem, sałatkę z rukolą i kotleciki meksykańskie z TŻtem oczywiście
mniam mniam
Cytat:
Ja chce do domu!
nie płakusiaj
Cytat:

Marzy mi się mcdonald
trzymaj się kochana
sorki ale ja nie chcę ich
Cytat:
no tak mnie dokładnie badała
chciała szyjkę sprawdzić
no wiesz, ja już jestem jakby nie patrzeć przeterminowana więc.....

Cytat:
super brawo, co za pomysł
niektórzy to naprawdę mózgów nie mają

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości