|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Bożyszcz, co to za towarzystwo?! No cóż, trzymaj się jakoś...
Akcja denko bardzo by się przydała . Mam tyle butelek, a dokupuję nowe. Już mi się szafka nie domyka.
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja co prawda szkołę skończyłam już dawno, ale jeśli chodzi o olejowanie to raczej nie chwalę się nikomu bo zauważyłam, że ludzie źle reagują na coś czego nie rozumieją. Moja kuzynka ostatnio zobaczyła moje oleje i mnie pytała co to jest, czemu tak dużo tego mam itd. Jak jej powiedziałam, że mieszam te oleje i kłade na włosy to stwierdziła tylko, że ona ostatnio myje żelem pod prysznic bo nie miała szamponu a co dopiero jakieś oleje... Czasami czuje się jak jakaś dziwna faktycznie, ale czego się dla włosów nie robi
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), TŻ i najbliższe koleżanki + moje współlokatorki
|
|
|
|
|
#2164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
Czarna Orchidea
Ojeju, ale Ty masz nieciekawie.. nie opoiadaj im o włoskach, niech mają takie byle jakie i się cieszą.. ja chyba dobrze Cię rozumiem, bo przechodziłam podobną sprawę na uczelni jak mówiłam o leczeniu depresji, narkomanii witaminą C, tyle, że obrywałam od samego wykładowcy że herezje sieje...profesor habilitowany - zeby nie było;-) A jak coś musisz skubać, to sobie długopis maltretuj, albo ołówek. Miej coś w dłoni, może nie będzie Cię już tak ciągnąc do cudownych, olejowanych włosków ;-) |
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Mi któryś olej nie służy z tych co mam, ale nie wiem który bo zawsze mieszam różne więc muszę robić teraz testy i będę pojedynczo stosować na całość każdy olej. Wiem już, że kokos jest dla mnie ok. Amla z dabura też mi służy, poza tym mam jeszcze Vatike ale ja tez juz stosowalam samodzielnie i juz mi się kończy i była całkiem całkiem.
Do sprawdzenia zostają mi ; makadamia, lniany, rycynowy, arganowy, konpny. A może po prostu takie miszanki mi nie służą i lepiej pojedynczo stosować albo max 2 oleje razem? |
|
|
|
#2167 |
|
Miss Pudernica
|
U mnie o olejach wie mama i współlokatorki, ale one nie komentują, chociaż same katują włosy prostownicą i lakierem dzień w dzień. Generalnie one mają swoją pielęgnację drogeryjną, ja moje oleje i nawzajem podziwiamy swoje włosy. Pełna harmonia
![]() A mama na razie jest na etapie przekonywania się do masek, nawet ostatnio mówiła, że musi znowu kupić BioWaxa (zużywała opakowanie rok,łał ).
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie dziwi krytyka innych ludzi.. No przeciez.. takiej olejowej pielegnacji nie reklamuje "najlepszy fryzjer Polski" w tv. I ludzie sie nie znaja- reklama dzwignia handlu
![]() Na stanie mam teraz resztki oleju z orzechow wloskich, Troche lnianego. Mam jeszcze kokos Parachute, ktory mi nie podszedl do wlosow, ale na cialo jest ok. Dwie butelki Sesy- jest to teraz moj hit, nie musze uzywac odzywki, a wlosy sa b. fajne. Nawet moja mama pochwalila moje kudly. A wczesniej sama byla przeciwna takiej metodzie pielegnacji. Moze ja namowie na testy, a jest do czego, bo ma krecone sianko. |
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w domu to rozumieją na szczęście
innym się nie chwalę za bardzo, w poprzedniej pracy koleżanki nie mogły tego zrozumiećteraz zacznę olejować włosy mojemu bratu, ma kręciołki długie do ramion (wyprostowane o wiele dłuższe) i są mocno przesuszone więc zgodził się na terapię dla swoich włosów właściwie to tylko górna warstwa jest sucha i włosy są jaśniejsze od reszty (wyglądają trochę jak popalone) a spodnia warstwa jest ok, ma piękne sprężyste loczki mam nadzieje że olejowanie mu pomoże
|
|
|
|
#2170 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale po tych wszytskich zachwytach and Twoimi włosami, postanowiłam ją odszukać i stwierdzam, że są całkowicie uzasadnione .Cytat:
Nalozyłam dziś maskę, bo poprzednio tylko lekką odżywke i mam nadzieję, że warstwy lepiej będą wyglądać. Cytat:
Rób dalej swoje i nie zwracaj uwagi na te zazdrośnice
|
|
|
#2171 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Pani powiedziała, że owszem, ale po co skoro to takie czasochłonne, a na rynku jest tyle wspaniałych produktów, które sprawią, że włosy będą piękne .Na początku może wydawać się, że zajmuje to dużo czasu. Ale przecież z olejem sprzątam, oglądam tv, nie śpię co prawda, ale większość z Was to robi. Olejowanie zajmuje chwilkę. Pewnie lepiej pójść na saunę czy inny zabieg do fryzjera Jutro kładę na włosy masło babassu |
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też ma kręcone włosy ale nie umiem jej namówić na oleje. Jeżeli chodzi o "akcje denko" to u mnie wygląda tak, że dopiero jak zużyje jakiś kosmetyk do końca, to wtedy sięgam po nowy z szafki - bo w innym wypadku miałabym wszystko napoczęte - nie umiem się oprzeć :P Natomiast oleje mam w większości nowe - kokos, adwokat, migdał i winogrono, choć krokosza i amli tak z pół butelki więc na razie muszę coś skonczyć żeby się połasić na nowe.
Ostatnio bardzo mi przypadł do gustu czysty kokos, włosy się po nim pięknie błyszczą, ale są jakby jaśniejsze, czy to normalne? Bo kurcze zaraz z brązu mi się zrobi blond ....
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na stancji po olejku khadi tylko wspollokatorzy pytali co tak smierdzi
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
A ostatnio jak dostałam paczkę z ZSK to się tata o wszystko pytał do czego i jak działa i stwierdził że może zostanę drugą Ireną Eris haha
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dla mnie kokos i babassu dają podobne efekty. Włosy są właśnie mięsiste, błyszczące i śliskie. Oba oleje są moimi ulubionymi.
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam i się dziwię... ja nie spotkałam się jeszcze aż z takim niezrozumieniem
Ale może wynika to z mojego wyjątkowo złośliwego sposobu bycia. Jak widzę, że ktoś ich nie potrzebuje, to nie próbuję go namawiać, bo niektórzy szczęściarze mają zdrowe i piękne włosy tak po prostu. Ja na oleje namówiłam moją mamę i siostrę, a także dwie przyjaciółki. No i znajomą fryzjerkę, która sama się zakochała w oleju kokosowym ![]() Bo najlepiej mówić o olejach, których nazwy brzmią ciekawie: olej kokosowy, olej macadamia, olej ze słodkich migdałów, oleje ajurwedyjskie... prawda, że brzmi zachęcająco? Ewentualnie olej avocado... To musi brzmieć egzotycznie i atrakcyjnie.Moja siostra przywiązuje małą wagę do pielęgnacji włosów, a ma loki. I do tego od jakiegoś czasu mocno je rozjaśnia farbą. Ciężko mi było ją namówić na przetrzymywaniu na włosach odżywki czy nakładanie oleju, głównie z tego powodu, że jest roztrzepana, no i szkoda jej czasu na takie pierdoły Ale tak uporczywie jej powtarzałam, że musi zadbać o włosy, bo są przeraźliwie suche, że się wzięła za pielęgnację. Na razie lubi najbardziej oliwkę BD dla mam ![]() Moja mama z kolei sama mnie prosi o to, żebym jej wmasowała olej kokosowy we włosy i potrafi z nim chodzić cały dzień na głowie, jeśli nie wychodzi z domu. Zdarza jej się jeszcze sporo wpadek, jeśli chodzi o zakupy kosmetyczne, ale ogólnie jest nieźle. Tak więc teraz mogę się zabierać za nawracanie innych...
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja polecam też do skóry, ładnie sie wchłania i ciało ponętnie błyszczy.Cytat:
. Zapomniałam zapytać. Wiem, że niektóre z was miksują oleje z odżywkami przed myciem. Czy ktoraś dodaje może olej do maski/odżywki po umyciu? Pomyślałam o dadaniu 1 lub 2 kropli, żyby wzmocnić działanie maski, ale nie wiem czy nie obciąży to włosow.
|
|
|
#2180 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Myszka tak robi, pomysł ściągnęłam od niej. Dodaję prawie za każdym razem do odżywki po 5 (po myciu odżywką), czasem 10 kropel (ale to po myciu szamponem). Nie obciąża mnie, chyba, że przesadzę i zbyt dużo dokapię. Dodaję też inne składniki (pantenol, sorbitol, keratynę i tp.)
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś mam zamiar dodać do maski Dermogal A+E bo do twarzy mi się nie nadaje /zapycha/ więc staram się zużyć w inny sposób |
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja od kilku dni nakładam rybki na twarz i wspaniale nawilżają, ale to takie smierdziuchy ...Basiu chyba masz dlugie włosy skoro, aż tyle dodajesz tych kropelek ? Ja mam do ramion więc myślę o 2 i powinno wystarczyć .
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Wykańczam tak odżywkę keratynową z Gala
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
tak też myslałam ze takie włosy to tylko po przeszczepie
![]() piękne ![]()
|
#2185 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Myślę, co tu nalożyć na końce, bo już prawie suche, a przydałoby się wygładzić
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a miala ktoras taka sytuacje, ze zamowilyscie na dozie ale nie moglyscie go odebrac?
ja zlozylam zamowienie i o 30 juz bylo do odbioru, ale przez sytuacje w domu nie moglam jechac do szkoly, teraz patrze 4 juz status " zakoczone". chyba sprzedali juz te produkty skoro jest taki status? chyba pojde i sie dowiem, najwyzej jeszcze raz zamowie.
|
#2188 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A włosy ma brzydkie, bez życia.Ja mam w lo typową żeńską klasę bo jest nas tylko 26 i to same dziewczyny. I z tego co zauważam to: mało jest kręconych włosów (tylko 3 dziewczyny mają kręcone w tym ja), tylko 1 dziewczyna ma naprawdę fajne włosy. Błyszczące, miękkie i długie (możliwe, że wizażanka ) a reszta(w tym ja) mamy włosy zwykłe, no i są 2 przypadki włosów sianowatych, ale to mega. Takie okropne włosy, jedna dziewczyna nie dość, ze ciągle je czesze na lekcji (
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
teraz juz sie nie dodzwonie bo za pozno mnie tknęło
w poniedzialek rano skocze i zapytam, jak nie to zamowie jeszcze raz.zamawialyscie jakies oleje na dozie? ja tylko migdalowy. natalka u mnie same baby są. aa nie, jeden jest. no ale w sume jak baba.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-01-07 o 17:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

. Mam tyle butelek, a dokupuję nowe. Już mi się szafka nie domyka.

od ufo! ufowe wlosy mam
), TŻ i najbliższe koleżanki + moje współlokatorki 

ostatnio podcinałam koncowki liczyłam sie z tym ze zostana z deka pocieniowane bo miałam wierzchnie warstwy zniszczone od prostownicy. nie spodziewałam sie jednak az takiego efektu

A włosy ma brzydkie, bez życia.