|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dzisiaj Lena kończy pół roczku
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Umrę zaraz tak mnie łeb boli. Zatkany mam odpływ w kuchni i przyszedł pan go odtykac. Wlal Cos tak smierdzacego ze wytrzymać nie idzie. Okna, drzwi pootwierane i dalej capi. AgaG Pytalas o ekspres: www.totu.com/index.php?st=76&IdProdukt=2002648 Pilam z niego jak do tej pory latte i cappucino. Pyyyycha. Co do szturchania. Wiecie jaka jest w naszym przypadku najlepsza metoda antykoncepcji?? Skrzypiace łóżko ktore budzi mi córkę. Wiec jak pomyśle, ze po chwili przyjemnosci Bede musiała usypiac Wiki to mi sie odechciewa. Chociaz potrzeba matka wynalazków. Wpadliśmy na pomysł by sie przenieść na podłogę. Jak za czasów gdy za ściana rodzice byli dla LENKI
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
) no i ja nie czuję się komfortowo, bo być może słychać na dole u teściów. A po co mają wiedzieć kiedy się ten tegez'ujemy?Tylko ja już chyba stara jestem i nie chce mi sie na podłogę ![]() Lenka najlepszego za pół roczku. Rośnij zdrowo
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
W kauflandzie jest promo na duże słoiczki hippa ( dania albo zupki, nie pamiętam dokładnie)- 2 szt za 6.90- dobra okazja.
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla dzisiejszych solenizantów:
Lenka, Nikoś, Patryk
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Nikos Patryk Lenka
za kolejne miesiace.Stronczek potrzeba matka wynalazkow |
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
słodko
![]() Cytat:
koleżanka się śmiała że jak mnie zna to jestem w stanie sama siebie na porodówkę zawieźć Wiele się nie pomyliła, dzień wcześniej na IP jechałam ![]() Cytat:
|
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Iustyna! Ale zakucharzyłaś
![]() dla Lenki!!! Wow! Duża dziewczyna! Na zdjęciach w k widziałam, jak wydoroślała, dosłownie!---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
W imieniu mojego SYNUSIA bardzo dziękuję za życzenia jest mi bardzo miło,dziękujęa nie pisze więcej bo TŻ w domu,a on też jest zazdrosny o wizaż
|
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Brawa!!!
|
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Zadomowienie
|
joł
Cytat:
Cytat:
![]() Lenko, Nikosiu, Patryczku all the best
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik, najlepszego dla Nikosia!
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
Ha ha dobre No więc byłam w sklepie rozejrzeć się za kaszkami mannymi z bobovity... I co? I kupiłam zwykłą mannę i będę cudować
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3139 | |||
|
Wtajemniczenie
|
śliczna czupryna
a nie boisz się o kręgosłup Marysi jak śpi w leżaczku Cytat:
mamy głównym zadaniem było prezebywanie z malutką, pozatym wciąż ktoś tam się kręcił braciszek, kuzyni itd A pozatym w filmie zachwyciły mnie krajobrazy Namibii i Mongolii o puzzlach myślę w aspekcie : czy kupić te z firmy tessel ćwicz teleportację bo ja zapisuję się na liście jako pierwsza, którą musisz odwiedzić brumeczku a ty Tymka rozbierasz do pieluszki, czy pieluszkę tez zdejmujesz i kładziesz na podkładzie?? Cytat:
Cytat:
![]() ja kiedyś wlałam sos sojowy zamiast ekstraktu z wanilii my po spacerku czekam az Jas sie obudzi nakarmię i jedziemy do tesció sie pozegnac bo jadą na urlop ja też chcę pod palmy ![]() miałam pytać jak często i na ile czasu kładziecie dzieciaczki na brzuszku no i najważniejsze buziaki dla Lenki, Patryka i Nikosia ![]()
|
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena, Nikoś, Patryk najlepszego dla Was maluszki!
Nie no dziewczyny, to śmiać się nie wypada. Płakać trzeba ). Na to ona:" to wywietrz dokładnie, bo teściowa pomyśli, że upiekłaś ciasto i nie chciałaś jej poczęstować ".Kuba wcale nie chce wracać do domu od teściów. Ciekawe co mu tam dają, że tak bardzo mu się tam podoba ?
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
telik ona tam tylko zasypia, ja ja do lozeczka zanosze po zasnieciu
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam się i spadam uczyć na jutrzejszego kolosa. Dopiero co przyjechałam z uczelni. Mój małż też mruczy jak wizażuję. Dziwne to chłopy, o co im chodzi? Najlepszego dla solenizantów! Pa
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja klade w kazdej fazie aktywnosci (sen, jedzenie, aktywnosc, sen...), a co do dlugosci, to roznie, zalezy ile wytrzymuje. Raz 5 minut, innym 15. Do tego dochodzi tez lezenie na brzuszku na moich kolanach lub na brzuchu.
|
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki ,ja tak na szybko o tych ekspresach ciśnieniowych co robią kawę z jednorazowych saszetek....to niby fajne rozwiązanie,ale niestety nie najlepsze jakościowo...nie mamy wpływu na to co jest w saszetkach,a tam często gęsto to co pozostaje po mieleniu kawy,kawa rozpuszczalna i tzw inne śmieci
![]() najlepszy jest ekspres cieśnieniowy w młynkiem, gwarantuje nam świeżą ,aromatyczną,najwartościo wszą kawę , np : http://allegro.pl/saeco-xsmall-black...021049203.html |
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego dla Lenki......
![]() Tak, tak moje drogie nie dziwcie sie.... to caly moj maz poprostu masakra ![]() A ja dzis tak: - 2 prania - spacer 2 godziny (odwiedzilam lumpka, zrobilam zakupy do domu) - pomrozilam dynie(masakra sie ja obiera) - zrobilam obiad -zmylam podloge w kuchni i.....padam..... dzis sobie zrobie babski wieczor w lazience a co
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
brumek kupiliście kamerke?
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
My sobie dziś kupliśmy planszówke i gramy z M. całe popołudnie
![]() Agata dziś pierwszy raz jadła pomidorówke ![]() Jacie zaraz podeśle linka ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- A a propo mleka to mi się przypomniało, że jest jedna taka pani doktor, co uważa, ze dzieci w ogóle nie powinny pic mleka an nie jesc nabiału (bo zaflegmia), a mm to samo zło. Zamiast mm proponuje mleko migdałowe czy jakoś tak. Zaraz poszukam jak się nazywa, bo mi wyleciało z głowy. |
|
|
|
#3149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My w środę też mamy 5-miesięcznicę i również będzie manna z tej okazji. Z tym, że u Nas to pierwszy posiłek Hani będzie (do tej pory jedynie UU). Swoją drogą to już mi się te gluten śni po nocach - jak Hania stękała w nocy po szczepieniu, to się zastanawiałam czy to nie po kaszce- której jeszcze ani razu nie dostała.Wow, gratulacje dla dużej Lenki! ![]() Cytat:
![]() I jak smakowała Agatce zupa? ![]() Iustyna, a ja tam myślę że to ciasto idealne na poczęstowanie szanownej mamusi. Może pomyśl o wypiekach na sprzedaż, myślę że sporo chętnych by się znalazło. |
||||
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
stronczku u mnie plecy juz nie te a lozko tez skrzypi :P
Moje dziecko juz spi, maruda jedna. Mam tyle do roboty a mam totalnego lenia, kto go wezmie ode mnie?? Moje dziecko zjadlo po raz pierwszy ze smakiem miesko. Dumna z niego jestem. Gratuluje dla malych jubilatow
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

dla LENKI

klask i:
) no i ja nie czuję się komfortowo, bo być może słychać na dole u teściów. A po co mają wiedzieć kiedy się ten tegez'ujemy?

Wiele się nie pomyliła, dzień wcześniej na IP jechałam 

Za to ten Mongołek dużo był sam, trochę mnie to smuciło

zębole
Swoją drogą to już mi się te gluten śni po nocach