|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
iustyna witaj w klubie moj TZ tez marudzi jak widzi ze na wizazu siedze, teraz spi z Maniutkiem , wiec siadlam, kumpela jednak nie wpadnie wiec ide robic te nieszczesne muffiny. A pozniej czekam na teleportacje brumka do prasowania
![]() sweetAngel moj czasem wstaje. On pracuj wiec go nie bardzo o to cisne, ale jak jest weekend to jak mala sie przebudza na jedzonko to go nozka tykam i mowie zeby ja nakarmil, bo ja juz nie mam sily i wstaje i idzie |
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dziekuje dziewczyny za slowa pocieszenia ,Agadus bardzo to mile z twoje strony,dziekuje jeszcze raz
narazie nie nadraiam wpadlam na chwile bo u nas kolowrotek w domu |
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Wlasnie myslalam ze to Ty
![]() Jak się dziś czujesz? Bo doczytalam ze wczoraj nie najlepiej było. |
|
|
|
#3034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki co ciekawe, na świętach u rodziców jadłam wszystko - nawet słodycze oraz produkty które zawierają mleko (ale samego mleka w czystej postaci nie odważyłam się) itp. a Maja robiła ładne żółciutkie kupy. Czy to możliwe, że ona powoli z tego wyrasta |
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tutaj cytat opisujący film: "energiczna Mari z Tokio, niezłomna Ponijao z Namibii, wszędobylski Bayarjagal z Mongolii, oraz pławiąca się w luksusach Hattie z San Francisco" 2. Też miałam pisać, że sławny oball się w filmie pojawił. ![]() 3. Oj mnie też kusi, tylko czemu to takie drogie?
|
||
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wstawał tylko w pierwszych tyg kiedy mi wstawanie zajmowało minutę, teraz nie wstaje.Nawet nie wie o której Ja daje Emi UU,tylko rano pyta ile razy wstawałam.Natomiast,kiedy Ja nie jestem dospana z rana to ją bierze i Ja dosypiam. Nie widzę potrzeby aby wstawał razem ze mną.Nie przewijam Emi w nocy. Pff moje pytania poszły w kąt, widzę że wszyscy odpisali ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Editka bardzo mi przykro z powodu babci. [*] zapalam świeczkę Trzymaj się mocno i przyjmij moje kondolencje.
|
|
|
|
|
#3037 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
My po imieninach... Ufff
W sumie było miło, choć momentami oczywiście denerwująco. Jak to u teściów Choć nie tylko oni mnie denerwowali, bo i moja własna mama ![]() Głupio tylko że prawie nic nie zdążyliśmy zjeść I to wcale nie z powodu Tymcia. Zaproszeni byliśmy na 16. Na stole stały zimne przekąski, no i trochę poskubaliśmy, ale malutko, bo u teściów zawsze tak jest, że potem podają danie na ciepło, potem jeszcze jedno, no a na koniec ciasta. I już kilka razy tak było, że wszyscy goście jedli te zimne dania, bo tylko one przez kilka godzina stały na stole, a potem jak przyszły ciepłe, to nikt nie miał na nie miejsca ![]() No i dziś specjalnie nie objadaliśmy sie od razu. No ale przyszła godzina 19 i musieliśmy się zacząć zbierać. A wtedy teściowa, że jak to: jeszcze będą dania i desery. Mąż jej mówi, że dziecko chodzi spać o 20 i nie będziemy czekać. Wiedziała o której się zbieramy, bo poprzednio to samo było. Tak więc wyszliśmy głodni, a ona zawiedziona. Ale to i tak pikuś, bo w wakacje jakoś tak było na imprezie u nich na działce, że goście 0 22 zaczęli się zbierać, a on dopiero że będzie grilla rozpalał. A do tej 22, tylko jakieś przekąski w stylu paluszki stały. A impreza była od południa Cytat:
Ękuję Cytat:
I oczywiście brawa za skończone miesiące Cytat:
![]() Cytat:
To nie tylko dobrze, ale bardzo dobrze Cytat:
Zresztą jakby była, też by nie wstawał ![]() Cytat:
2. Dzięki ![]() Żaden, bo to zaległe imieniny z 1 stycznia. Teść to Mieciu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A widzisz, i tu jest pies pogrzebany, bo ja się teleportować jeszcze nie nauczyłam. Jeszcze ...
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() po obiedzie poszliśmy spacerkiem do rodzinki z zaproszeniem na chrzciny (mieszkają niedaleko)i trochę posiedzieliśmy. Wracaliśmy jednak po ciemku i w deszczu...., na szczęście dzieciaki w wózkach były suchutkie ![]() Co do Bobasów to też sobie pomyślałam jak nasza kultura różni się od tej mongolskiej czy afrykańskiej. Tak naprawdę to rynek i pieniądze wciskają rodzicom kity czego to ich dzieci nie potrzebują do rozwoju Zobaczcie że wbrew pozorom to ten afrykański bobas najszybciej się rozwijał (przynajmniej ruchowo).Jak świetnie mały mongołek bawił się wiadrem z wodą i beczką a dziewczynka z afryki kamykami i znalezioną kością I też dostrzegłam oballa ![]() Naprawdę warto obejrzeć ten film choćby po to żeby uzmysłowić sobie że nie ma sensu się niepotrzebnie nakręcać, schizować nad pewnymi rzeczami, a po prostu wyluzować i dzieci same będa szczęśliwie rosły ![]() editka współczuję Ci bardzo przyjmij moje kondolencje
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-06 o 21:14 |
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wypiłam 4 kieliszki advocatu
![]() szumi mi w głowie ![]() You ja myślę, ze to chyba dlatego sie tak rozwijał, ze nie maił tych wszystkch krępujących gadzetów, tylko swoboda. No to Wasze zdrowie i zeby nie było dziś mąż zachowuje trzeźwość
|
|
|
|
#3040 |
|
BAN stały
|
Dziękujemy za mile slowa i gratulacje
![]() No Brumek, postaram sie zaglądac częsciej a muszę się Wam pochwalic, że w koncu zdecydowalam się zrobic prawo jazdy... w kocu 2 auta stoją na podwórku to trzeba nimi jezdzic... 28 grudnia mialam pierwszy egzamin ale niestety nerwy mnie zjadly i nie zdalam, ale następnym razem bedzie leiej
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja się cieszę, że są pampersy bo nie uśmiecha mi się wycierać kupki kolanem |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna decyzja i duża odwaga ). Przeżywałąm to tak samo mocno jak maturę ![]() Daj znać przed następnym egzaminem, to będziemy trzymać kciuki.
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i czy mongolskie czy afrykańskie mamy widziały kiedyś na oczy siatki centylowe??
![]() nie przejmowały się czy oby przybrał odpowiednio na wadze.... ![]() nie zastanawiały jak wprowadzić gluten - Mongołek dostał chlebek z wbitą zapałką w poprzek żeby nie zjeść ![]() takżę laseczki wyluzujmy
|
#3044 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no ja się 5 lat zbierałam i zawsze coś tam mi wypadlo, a to ciąza a to szkoła, zawsze coś. No mam nadzieje ze ze mną tak zle nie będzie, po 5 niezdanym sama odpuszcze ![]() ale ogolnie czuje się pewnie na drodze i nie boje się jezdzic, to co zle mi wychodzi to parkowanie. Ale dokupilam jeszcze teraz kilka godzin więc mam nadzieje ze to opanuje do konca. Dam znac ![]() a jakiego mam instruktora zaje** gdyby nie to ze ma 50 lat to chyba bym go podrywała
|
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nawet bardzo dziwne .Teleportacja, dla takiej kosmitki jak Ty, to tylko kwestia czasu ![]() Cytat:
Ma dziewczyna samozaparcie . I jeździ teraz? Dobrze jeździ?
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
Bartessa następnym razem napewno sie uda. Bede trzymać kciuki tylko daj znac kiedy.
Ja robiłam jakoś 10 lat temu. Duzo jeżdżę, nauczyłam sie tez jeździć z kierownica po prawej stronie. Ostatnio po londyńskiej metropolii jeździłam. W samym centrum byłam (poerwsza strefa) Musiałam w ambasadzie paszport dla Wiki odebrać. Byłam z siebie dumna. Co do instruktora to ja miałam takiego oblesnego dziada. Lubial jadąc jadac takie tłuste kielbachy. Zawsze smród był w samochodzie. Fujc jak sobie przypomnę. Brumku dziwne zwyczaje panują u Twoich tesciow. Moze oni tak oszczędzają jak sie goście wykrusza to mniej jedzenia pójdzie co? zaciekawilyscie mnie tymi bobasami. Ściągam z torrentow. Jutro pewnie lookne
|
|
|
|
#3047 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no wiesz co ja zaczynalam z innym, ale tez wlasnie cay czas żarł i cały czas sprośne kawały opowiadal, i zrezygnowałam. poszlam do wlasciciela osrodka i teraz jezdze z nim, moglam sobie wybrac w sumie chyba z 7miu, bo tyle jezdzi u niego na B, ale jak juz zmieniac to na najlepszego. Facet jest na prawde w porządku, idzie z nim pożartowac, przed egzaminem umial mnie tak zagadac ze zapomnialam o stresie, po egzaminie dodał otuchy. Ja twierdze ze jak zdam to ez wlasnie odrazu po kaliszu bede duzo jezdzic a pozniej wroclaw bo mam tam duzo rodziny. |
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Telik możesz mi napisać w jakim województwie jet twoja miejscowość, bo dużo mi wyskakuje miejscowości o tej nazwie
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teleportację będę od dziś ćwiczyć. W końcu musi się udać, nie ? ![]() Cytat:
Tzn. kompletnie niezorganizowani w takich sprawach. Mi to trochę na nerwy działa, bo ja zawsze wszystko lubię sprawnie i szybko załatwiać, a tak pooooowooooli, roooozwleeeekle itp A oszczędzać to na pewno nie, bo oni kasiaści są I lubią z tej kasy korzystać.A co do instruktorów jazdy, to Justyna też zna fajnego. Całkiem blisko zdaje się Co nie, Justynka?
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czesto pytam sie swojego TZ jak to u nich w danej sprawie. I tak moj maz nie mial zadnych zabawek, tylko zrobione przez siebie - nie zaszkodzilo mu tow byciu madrym facetem. Zna 7 jezykow obcych. Z siusiakiem i napletkiem to samo, nikt nie bawi sie tam w odciaganie. Tak samo jest z trendem, ze jak dziecko zaczyna samodzielnie stawac na nozki, trzeba nakladac buciki. Phi w kraju mojego meza wiekszosc dzieci biega na boso i to jest najlepsze, co mozemy zafundowac dziecku, kontakt z podlozem. Ja nie wiem jakis mam takie ciagaty, ze co naturalne jest dobre. Wiadomo nie wszystko. Nigdy nie zapomne jak mi moj TZ opowiadal, ze u nich niemowlaki smaruje sie oliwka i sru na slonce, wszystko po to aby wchlanialy witamine d ![]() Zanetko sorrki ale nie znalazlam twoich pytan, mam zaleglosci :P Wczorajszy dzien to byl koszmar, w pewnym momencie bylam zalamana tymi opiekunkami. Jedna usilnie chciala od razu ustalac wszystko, lacznie z platnym urlopem plus sponsorowaniem biletu, bo ona ma daleko. Ale chyba znalazlam fajna kobietke Tylko juz nie chce robic castingow.Czujemy sie tez lepiej i dziekujemy za slowa wsparcia. I zamowilam dwie puszki tego enfamilu o-lac. Jak w pon. wszystko bedzie ok, to powoli sie przestawiamy.
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Telikowo jest w dolnośląskim, niedaleko Wrocławia, zdaje się ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A co do stópek gołych to się zgodzę, że to naj, naj naj dla rozwoju zdrowej postawy u dziecka Cytat:
Młoda, stara, ładna, brzydka, opowiedz coś?
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam sie trochę za mapkę, póki mała śpi, ale nie za fajnie mi to idzie niestety nie wszystkie dziewczyny podały mi nazwy i nie będą w niej uwzględnione |
|
|
|
|
#3053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do niani, babeczka ma 37 lat, dwojke wlasnych dzieci pracowala w banku i tak zaiskrzylomiedzy nami. Szymkowi tez sie spodobala ale nie wiem czy nie dlatego, ze miala okulary jak mamusia. Ma coreczke w wieku 5 lat wiec pewnie Szymek bedzie duzo sie od niani uczyl, bo swieza glowa ![]() Ale wiedzialam, ze kosmici gdzies zyja ale nie wiedzialam, ze sa wsrod nas. Po prostu jak juz przyszla ostatnia, to nawet gadac mi sie z ta babka nie chcialo.
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku jak Juz sie nauczysz teleportowac na krotkich dystansach (czyt. W PL)to zapraszam do mnie. Ale nie na prasowanie tylko na pyszna kawke z mojego nowego ekspresu
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Japonki np.w ogóle nie uznają skarpet w domu Chociazten Mongołek tobyłstrasznie pozawijany, ale do domku na motorze pojechał
|
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam nawet 3: Tż, teść i teściowa (ale ona nie jeździ, nie wiem po co ją też pchali na instruktora ).Cytat:
. Napiszesz jakie?
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
BAN stały
|
Witajcie Skarbeczki
Nie wiem co u Was bo dawno tu nie wchodziłam. Trochę nadrobię na pewno ![]() Co u nas?Jedno już wiecie najewazniejsze-2 luty. Poza tym wszyscy mamy się dobrze,zdrowi. Iza peółza juz po podłodze,do kabli chce się dostać,nie umie usiedzieć bo wszystko ją ciekawi,odwraca całe ciało i się drze bo wie co chce. Jedzenie jest ble,kocha tylko cyca i owoce. Wnerwia mnie bo jej gotuję,kupuję a pies zjada. MM nie,warzywa nie.Pierwszy taki egzemplarz mi się trafił,reszta wszystkożerna. Buziole dla Was!!! |
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna mozna by sadzić ze z Ciebie kierowca jak prawdziwy Szumacher. Masz prywatnego instruktora pod bokiem ( a nawet 3).
ale prowadzenie auta trzeba lubić i sie nie bac. No i Troche wyobraźni tez trzeba mieć Nerolko witaj :Hi:
|
|
|
|
#3060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Dlatego go w 10 miesiącu odstawiłam, bo tylko UU chciał i NIC innego (zupki, owoce, kaszki). Zuzek lepiej je Cytat:
. A ze mnie kierowca jak z koziej . No dobra, jest trochę lepiej niż było z tą moją jazdą autem, ale tylko trochę .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

co ciekawe, na świętach u rodziców jadłam wszystko - nawet słodycze oraz produkty które zawierają mleko (ale samego mleka w czystej postaci nie odważyłam się) itp. a Maja robiła ładne żółciutkie kupy. Czy to możliwe, że ona powoli z tego wyrasta

bardzo mi przykro z powodu babci. [*] zapalam świeczkę
więc teraz my z nią walczymy w domu bo wieczorem chce spać tylko... na rękach 
ha ha ha No nic w nocy bede prasowac. Jutro chce odpoczac przed impreza, mala zawiezc do mamy, pozniej ojca zabrac bo jest z nami proszony - ehhh I gdzie tu miec czas na Was

przyjmij moje kondolencje

. Nawet bardzo dziwne
Ma dziewczyna samozaparcie 
niestety nie wszystkie dziewczyny podały mi nazwy i nie będą w niej uwzględnione