Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 19:11   #3151
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

U mnie w piekarniku szarlotka.
Zaraz trzeba kąpać Agate bo już stęka.

Pomidorówka jej nawet smakowała. Choć kwaśna okrutnie.
A planszówka to biznes po eropejsku czy jakoś tak (podróba eurobiznesu )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 19:16   #3152
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U mnie w piekarniku szarlotka.
Zaraz trzeba kąpać Agate bo już stęka.

Pomidorówka jej nawet smakowała. Choć kwaśna okrutnie.
A planszówka to biznes po eropejsku czy jakoś tak (podróba eurobiznesu )
Lubię takie gry ale mi najbardziej przypadła gra w życie też planszówka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 19:30   #3153
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja czuję się średnio wczoraj wieczorem myślałam że na Sor będę musiała jechać

Buziaczki dla Zosieńki i Lenki za kolejne miesiące
W sumie dobrze, że w domku jesteś, ale tak często źle się czujesz, więc może od czasu do czasu powinni Cię wziąć do szpitala? Chociaż w sumie niedługo operacja...
Dziękuję w imieniu Zosi
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumeczku a ty Tymka rozbierasz do pieluszki, czy pieluszkę tez zdejmujesz i kładziesz na podkładzie??
...
miałam pytać jak często i na ile czasu kładziecie dzieciaczki na brzuszku
Ja nie Brumek, ale może odpowiem jak jest u nas - kładę Zosię bez pieluszki na wietrzenie, stąd też podkłady idą u nas jak woda... A dla mojej mamy jest to wietrzenie nie do pomyślenia! Za jej czasów takiego czegoś nie było

Na brzuszku kładę Zosię około 1 h po karmieniu, żeby nie zwróciła pokarmu i leży ile wytrzyma - czasami 15 min, czasami nawet pół godziny.

A od wczoraj na prostych łapkach się pięknie trzyma i do tego pupkę do raczkowaniua podnosi, moja zdolna gwiazda
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie no dziewczyny, to śmiać się nie wypada. Płakać trzeba . Po co ja Wam się chwaliłam, że się biorę za pieczenie . Opowiadam mojej mamie, co zrobiłam i mówię, że tak ładnie w domu pachnie ciastem (chociaż tyle ). Na to ona:" to wywietrz dokładnie, bo teściowa pomyśli, że upiekłaś ciasto i nie chciałaś jej poczęstować ".

Kuba wcale nie chce wracać do domu od teściów. Ciekawe co mu tam dają, że tak bardzo mu się tam podoba ?
Dobra ta Twoja mama
Pewnie słodycze mu dają i róbta co chceta
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dziewczynki ,ja tak na szybko o tych ekspresach ciśnieniowych co robią kawę z jednorazowych saszetek....to niby fajne rozwiązanie,ale niestety nie najlepsze jakościowo...nie mamy wpływu na to co jest w saszetkach,a tam często gęsto to co pozostaje po mieleniu kawy,kawa rozpuszczalna i tzw inne śmieci
najlepszy jest ekspres cieśnieniowy w młynkiem, gwarantuje nam świeżą ,aromatyczną,najwartościo wszą kawę , np : http://allegro.pl/saeco-xsmall-black...021049203.html
Dobrze prawisz, choć taki gotowiec też czasami smaczny.
Cytat:
My sobie dziś kupliśmy planszówke i gramy z M. całe popołudnie
Agata dziś pierwszy raz jadła pomidorówke
Zazdroszczę, uwielbiam planszówki!!! Ale mój Tż nie ma czasu, Zosia za mała... Muszę jeszcze trochę poczekać. A jaką grę kupiliście?
EDIT: Juz doczytałam... Mnie marzą się Scrabble

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Moje dziecko juz spi, maruda jedna. Mam tyle do roboty a mam totalnego lenia, kto go wezmie ode mnie??
Moje dziecko zjadlo po raz pierwszy ze smakiem miesko. Dumna z niego jestem.
U nas też dizś pierwszy raz mięsko było - kurczak z warzywami, jednak słabo jej smakowało. Widać że co facet, to facet

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-01-07 o 19:34
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 19:57   #3154
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam się.
Czytam Was,ale jakoś pozbierać się nie mogłam żeby coś napisać.

Sweet cieszę się, że Igorek się przewraca jak wyszły Twoje kulinaria z dyni?Ja kupię dynię i zamrożę.

Marina a z jakiej firmy te słoiczki? sprawdziłaś datę ważności? jak nowe mieszkanie?

Monika właśnie bardzoooooooooooo dawno nie wstawiałaś zdjęcia Arturka i Kingi

Patik na pewno napiszesz pracę żeby Ci się chciało jak Ci się nie chce

Strasznie historie opisywałyście.
Ja nawet nie chce myśleć: "co by było gdyby..."
Cieszę się każdą chwilą, sekundą Emilie,
niesamowite jak się szybko rozwija.
Umiała pluć, a teraz zaczęło jej się to podobać i robi to nagminnie.
Jej ulubiona zabawa ostatnio.
Do tego rano,łapie mnie za policzki,nos,włosy,
tylko po to abym otworzyła oczy i na nią popatrzyła.
Wtedy się uśmiecha i strasznie cieszy,
w takim momentach zapominam że wstawałam nie raz co 2h.

Mam pytania:
1.Czyta,,czytam i czytam.Jeżeli chce kaszę manne dodać do mojego mleka to:
a)najpierw ugotować i łyżeczkę kaszki ( ile wtedy ml wody?) i dodać do mleka
b)czy podgrzewając moje mleko w podgrzewaczu dodać kaszkę i mieszać?
c)jest to takie gęste na 100ml mleka, że mogę podać łyżeczką ?
2.Jeżeli będę przechodzić na mleko 2 to wiem,że trzeba wprowadzać je stopniowo, teraz moje pytanie brzmi stopniwo tzn 1 dzień, co butlka to inna miarka? czy 1 dzień 1 miarka nowego mleka, drugi dzień 2 miarki nowego mleka?
3.Czy Wasze dzieci pojąc soczki też nimi ulewają?w sensie , że podałam Emilie któregoś dnia soczek a jej się nim odbijało wiecznie.I co ulała to w tym był kolor soczku.

Kajool
jak się czujecie? Myślałam sobie dzisiaj, tylko żebyś nie miała problemów z przejściem na MM aby poszło jak po maśle!ZNalazłam taki artykuł kiedy Ja próbowałam Emilie namówić na butlę i się sprawdza.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

a za przesyłkę ile biorą?jak nie weźmiesz 10 szt?
znalazlam twoje pytania
i co do kaszki, to ja bym ja ugotowala a potem zmieszala ze swoim mleczkiem, bo swojego mleka nie mozna gotowac. Robisz ekspozycje na gluten tak??Powiem ci, ze ja po prostu kupuje gotowy sloiczek gerbera jablko plus kaszka manna, bo inaczej zwariowac idzie. Co do mleka MM i soczku, to nie wiem. Szymek pije wode no i nigdy nie ulewa

Dziekuje za artykul, wlasnie myslalam, ze jak bede juz mu dawac MM to sie z toba skontaktuje
Stary 2012-01-07, 20:32   #3155
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem.

Emi przeziębiona.
Byliśmy na pogotowiu.
Doktor to kupa a nie doktor.
"Nie jest zdrowa, ani nie jest chora żeby dać jej antybiotyk"
3 razy mu mówiłam, że nie ma gorączki,
a on 5 razy się mnie pytał, czy ją ma.
Kicha, kaszle i ma katar.
Dostała syrop na kaszel,
natomiast w poniedziałek idę do Naszego pediatry.
Chciałam na pogotowiu się uspokoić, że osłuchowo jest czysto,
nie jest, ale nie jest tragicznie.
Walczymy z katarem,bo on jest głównym powodem złego samopoczucia Emilie.
Syropem pluje, krztusi się
Kaszel ją wybudza z drzemek i chodzi nie dospana cały dzień.
We wtorek szczepienie,ale pewnie zostanie odroczone.

Byliśmy w żłobku, zobaczyć co i jak.
Emilie nawet mamusi i tatusia nie szukała.
Panie się nią zajmowały, pokazywały maskotki i inne rzeczy,
ona zadowolona jest kolorowo i fajnie.
Pierwszy na śląsku żłobek które ma jakieś tam nowe ustawy wprowadzone.
Jestem zadowolona,
ale nie jestem zadowolona, że po raz kolejny jest odroczony otwarcie żłobka.
Miało być 10tego a nie wiadomo czy będzie do końca stycznia otworzony.

Mam mętlik.

Kajool

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 20:33   #3156
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

My w środę też mamy 5-miesięcznicę i również będzie manna z tej okazji. Z tym, że u Nas to pierwszy posiłek Hani będzie (do tej pory jedynie UU). Swoją drogą to już mi się te gluten śni po nocach- jak Hania stękała w nocy po szczepieniu, to się zastanawiałam czy to nie po kaszce- której jeszcze ani razu nie dostała.
He he, mi gluten też spędza sen z powiek ale już postanowione jutro pierwsza próba

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A od wczoraj na prostych łapkach się pięknie trzyma i do tego pupkę do raczkowaniua podnosi, moja zdolna gwiazda

EDIT: Juz doczytałam... Mnie marzą się Scrabble

Brawa dla zdolnej Zosi

co do scrabble... też chętnie bym sobie sprawiła. Swego czasu godzinami siedziałam na kurniku i tłukłam w literaki

A Zosia już je mięsko? Bo wy też tylko piersiowe, prawda???

Dobra. Mała zasnęła...w gondoli idę jakiś film obejrzeć z tżem.
Dobranoc

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 20:52   #3157
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Lena, Nikoś, Patryk najlepszego dla Was maluszki!

Nie no dziewczyny, to śmiać się nie wypada. Płakać trzeba . Po co ja Wam się chwaliłam, że się biorę za pieczenie . Opowiadam mojej mamie, co zrobiłam i mówię, że tak ładnie w domu pachnie ciastem (chociaż tyle ). Na to ona:" to wywietrz dokładnie, bo teściowa pomyśli, że upiekłaś ciasto i nie chciałaś jej poczęstować ".

Kuba wcale nie chce wracać do domu od teściów. Ciekawe co mu tam dają, że tak bardzo mu się tam podoba ?
już wiem po kim masz poczucie humoru boska mama!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!
Witam się i spadam uczyć na jutrzejszego kolosa. Dopiero co przyjechałam z uczelni.
Mój małż też mruczy jak wizażuję. Dziwne to chłopy, o co im chodzi?
Najlepszego dla solenizantów!
Pa
hmmm kurde co te chłopy mój nic nie prawi, ale to informatyk i bez kompa nie przeżyje dnia a wie, że od Was wiele się nauczyłam i pomogłam małemu niech no by paszczę otworzył to zamiast partyjki call of duty miałyby "kosi kosi łapki ze Żbikiem!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
He he, mi gluten też spędza sen z powiek ale już postanowione jutro pierwsza próba
a co wy takie wystraszone tym glutenem normalnie jakby czytała o jakimś Freddim z ulicy wiązów albo predatorze ja zrobiłam tak jak przyszedł czas fuk małemu kaszkę zbożową daję co kilka dni i póki co jest gitara chyba..

a mój łobuz dziś ma wychodne poszedł do kumpla na piwko, nawet go zawiozłam dobra żonka jestem no nie ale on piję od święta a potem zdycha przez 3 dni a ja mam ubaw po pachy za darmola a on tylko chodzi kochanie zrobisz bulionik?? "kopniesz mnie w głowę jak znowu będę chciał wyjść dobrze? ?" hihihihihi nie mogę doczekać się jutra
Stary 2012-01-07, 20:57   #3158
youyou
Zakorzenienie

dobry bobry

Lenka, Nikoś
buziaczki dla naszych miesięcznych jubilatów

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dobrze pamiętasz mała miała z tym problem. Później jakoś udało mi się ją do niego przyzwyczaić i spała ładnie. No ale jak pojechaliśmy na święta do rodziców to musiała spać w gondoli bo nie było innego wyjścia, no i się znowu przyzwyczaiła woli ciasną gondolę niż szerokie łóżeczko nie wiem, jak mam ją do niego ponownie przyzwyczaić jak była mniejsza było łatwiej, a teraz się wycwaniła i ciężko ją pod tym względem ułożyć
karoline przyszło mi do głowy że skoro mała lubi ciasno to może byś jej w łóżeczku jakiś"kokon" przygotowała?albo kładła ja w spiworku bo on też nieco krępuje ruchy?

Lila owoce je bardzo chętnie, wszystkie po kolei, a wczoraj i dziś jadła banana prosto z ręki i też z wielkim zaciekawieniem go ssała

Cytat:
O ja pierniczę... Co za głąb wsypał sól do pojemnika z cukrem?????????????????? Pewnie ja

No to mi ciasto wyszło

edit: cukier jest tam gdzie powinien być, to ja z tego przejęcia wzięłam nie ten pojemnik (mamy takie same, do soli troszkę mniejszy)
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 20:58   #3159
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

A ja walcze z foto albumem...

Zaneta zdrowia dla Emili! My taki stan (katar, kaszel) mamy od miesiaca, bo co przejdzie, to zaczyna sie nowa infekcja (bo np. wzielam za szybko na spacer albo wzielam na Jaselka do przedszkola...) Ale teraz mam nadzieje, ze to juz bedzie koniec. Oby Emi nie zeszlo bardziej na oskrzela. Koniecznie idzcie w poniedzialek do kontroli!

Karolinee, Marzena ja tez mysle o tym glutenie... kurcze niby trzecie dziecko... Nie pamietam jak robilam przy Wiktorii, ale wydaje mi sie, ze 5 lat temu jeszcze nie bylo tych zalecen odnosnie ekspozycji, wiec podawalam pozniej chlebek do dziamgania.
Przy Zuzce byla ekspozycja, jak skonczyla 6 m-cy, to zaczelam wprowadzac sloiczki i do nich dodawalam kasze manna. Ale z tego, co teraz czytam, to bylo juz za pozno Koniec koncow Zuzi nic nie jest, ale przez to sie zastanawiam jak postapic z Antkiem.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 21:04   #3160
zanetaa88
Zakorzenienie

Aga jaki dostałaś syrop na kaszel? Ja muszę raz dwa wyleczyć jej infekcję, bo jak mam wrócić do pracy to bez sensu abym szła na kilka dni i zaraz wracała..na sam początek wolałabym tego uniknąć.Katar najgorszy, bo źle jej się oddycha.Maśc majerankowa mam wrażenie że do jest, dałam nawet już pieluchę z olejkiem eukaliptusowym i powiesiłam na łóżeczko.Dla Antosia, aby katarek i kaszel poszedł sobie w siną dal

Scrable - swego czasu była promocja w Auchan 62zł.Normalnie kosztują ok 100zl.Kupiłam rok temu mężowi pod choinkę a Ja dostałam Jengę

Stary 2012-01-07, 21:04   #3161
youyou
Zakorzenienie

Ja też nie rozumiem tego przerażenia glutenem
ot taki sam składnik diety jak inny, warzywa, mięso, owoce czy jajka..... i trzeba go wprowadzić w odpowiednim czasie..

Ja w ogóle się nie stresuję jak Lilce daję coś nowego, codziennie dostaje coś innego i nie bawię się w kilkudniowe ekspozycje po łyżeczce, pół słoiczku itd. Je wszystko jak leci

Filip nie miał na nic alergii , my też nie mamy na nic alergii więc małe szanse żeby coś ją uczulało.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 21:21   #3162
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ot taki sam składnik diety jak inny, warzywa, mięso, owoce czy jajka..... i trzeba go wprowadzić w odpowiednim czasie..

Ja w ogóle się nie stresuję jak Lilce daję coś nowego, codziennie dostaje coś innego i nie bawię się w kilkudniowe ekspozycje po łyżeczce, pół słoiczku itd. Je wszystko jak leci

Filip nie miał na nic alergii , my też nie mamy na nic alergii więc małe szanse żeby coś ją uczulało.
Ja się zastanawiałam nawet, czy po 1 dniu podania 3-4 łyżeczek, cokolwiek wyjdzie że jest coś nie tak? mnie to dręczy takie pierd.zielenie się.

A z glutenem. No to u mnie już bułki i skórki od chleba dostała

Stary 2012-01-07, 21:35   #3163
patik87
Zakorzenienie

Zanetaa no dziwny ten lekarz! Jak nie jest osłuchowo czysta, to raczej syropek tego nie wyleczy, IMO rozwinie się infekcja gorsza z tego...
A lepiej teraz interweniować niż potem zastrzyki dziecku pchać.
Może pojedźcie jeszcze raz to inny lekarz będzie przyjmował?

Sara ma na COŚ uczulenie, zsypało ją. Czy to może być gluten? Podaję 4 dzień..
Albo jabłko.
Tylko ja dawała wszystko jak leci i też się teraz zbytnio nie bawię w dawanie po kilka łyżeczek i czekanie 5 dni...

Byli u nas znajomi, którzy nie mają wyczucia czasu i nie wiedzą kiedy wyjść.
Sara mi przez to dopiero usnęła Ale wybaczam bo przywieźli mi wózek po swojej córce. Będę miała na dwór na błoto jakie teraz u nas na drodze panuje,.

Mało piszecie...
Stary 2012-01-07, 21:51   #3164
iwonap79
Raczkowanie

hejka
Scio jaka grę masz? Coś w co da się grać w 2 osoby?
Bo ja fanka takich zabaw , mam osadników z katanu i sabotażystę ale obie średnio się nadają dla dwójki;(
Hmmm piszecie o scrablach… niezły pomysł

Co do glutenu- moja znajoma Pediatryczka odradza mi na razie wprowadzanie (maja ma 5 miesięcy) sugeruje min do 7 mca
Zaneta zdrówka dla malutkiej. U mnie też dzić była lekarka z medicoveru. Małą os,łuchowo ok, ale gardełko zaczerwienione i katarek- walczymy cieszę się, że szybko zareagowałam i nic poważnego nie zdążyło się wykluć
Gratulacje kolejnych miesięcy WSZYSTKIM DIZECIACZKOM WIZAŻOWYM))
piwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:13   #3165
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Tymcio ewidentnie ząbkuje Po pierwsze - -przepłakał dziś (płaczem straszliwym) cały dzień. Chciał spać, tarł oczka, ale zasnąć nie mógł. Męczył sie potwornie. Teraz wieczorem też marudził. Po drugie - wyczułam "coś" pod palcem Oby to coś zechciało się pospieszyć

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dziewczynki ,ja tak na szybko o tych ekspresach ciśnieniowych co robią kawę z jednorazowych saszetek....to niby fajne rozwiązanie,ale niestety nie najlepsze jakościowo...nie mamy wpływu na to co jest w saszetkach,a tam często gęsto to co pozostaje po mieleniu kawy,kawa rozpuszczalna i tzw inne śmieci
najlepszy jest ekspres cieśnieniowy w młynkiem, gwarantuje nam świeżą ,aromatyczną,najwartościo wszą kawę , np : http://allegro.pl/saeco-xsmall-black...021049203.html
No ale cena takiego prawdziwego jest kilka razy wyższa niestety.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brumek kupiliście kamerke?
:tak: Dostałam od męża pod choinkę Ale sama sobie model wybrałam I jestem zachwycona, serio
O taka: http://www.euro.com.pl/kamery/sony-h...tml?from=ceneo

Cytat:
My sobie dziś kupliśmy planszówke i gramy z M. całe popołudnie
Jaką?

My jutro mieliśmy iść do znajomych na granie w gry właśnie (w Wysokie Napięcie, ponoć jakiś hit), ale ich córeczka się rozchorowała, no i wyjścia nici, bo nie chcę żeby Tymcio się zaraził.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzisiaj Lena kończy pół roczku
Hurra

Cytat:
ot taki sam składnik diety jak inny, warzywa, mięso, owoce czy jajka..... i trzeba go wprowadzić w odpowiednim czasie.
Stary 2012-01-07, 22:13   #3166
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A a propo mleka to mi się przypomniało, że jest jedna taka pani doktor, co uważa, ze dzieci w ogóle nie powinny pic mleka an nie jesc nabiału (bo zaflegmia), a mm to samo zło. Zamiast mm proponuje mleko migdałowe czy jakoś tak. Zaraz poszukam jak się nazywa, bo mi wyleciało z głowy.

jakaś nawiedzona...?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hmmm kurde co te chłopy mój nic nie prawi, ale to informatyk i bez kompa nie przeżyje dnia a wie, że od Was wiele się nauczyłam i pomogłam małemu niech no by paszczę otworzył to zamiast partyjki call of duty miałyby "kosi kosi łapki ze Żbikiem!

a mój łobuz dziś ma wychodne poszedł do kumpla na piwko, nawet go zawiozłam dobra żonka jestem no nie ale on piję od święta a potem zdycha przez 3 dni a ja mam ubaw po pachy za darmola a on tylko chodzi kochanie zrobisz bulionik?? "kopniesz mnie w głowę jak znowu będę chciał wyjść dobrze? ?" hihihihihi nie mogę doczekać się jutra
zabiłaś mnie po raz kolejny

Cytat:
a co wy takie wystraszone tym glutenem normalnie jakby czytała o jakimś Freddim z ulicy wiązów albo predatorze ja zrobiłam tak jak przyszedł czas fuk małemu kaszkę zbożową daję co kilka dni i póki co jest gitara chyba..
Cytat:

dokładnie!
Przecież to nic strasznego. Ja też się nad nim nie rozwodzę i nie zastanawiam, dałam dziecku chlebek, bawił się nim, trochę zjadł, ani nawet nie zastanawiam się ile w nim glutenu było
Wróciliśmy od znajomych niedawno, byliśmy w odwiedzinach u rodziców bliźniaczek o których kiedyś pisałam. Cudne dziewczyny
Pojechaliśmy całą paczką żeby im tak nie kapać pojedynczo, zresztą tak zapraszali, no i brzuch mnie boli ze śmiechu, jak zwykle po pobycie w tym towarzystwie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:13   #3167
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Co do szturchania. Wiecie jaka jest w naszym przypadku najlepsza metoda antykoncepcji?? Skrzypiace łóżko ktore budzi mi córkę. Wiec jak pomyśle, ze po chwili przyjemnosci Bede musiała usypiac Wiki to mi sie odechciewa. Chociaz potrzeba matka wynalazków. Wpadliśmy na pomysł by sie przenieść na podłogę. Jak za czasów gdy za ściana rodzice byli

U nas tez potwornie skrzypiało, więc ... mąż ostatnio naoliwił

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja to samo koleżanka się śmiała że jak mnie zna to jestem w stanie sama siebie na porodówkę zawieźć Wiele się nie pomyliła, dzień wcześniej na IP jechałam
Ja też Dzięń przed jeździłam i 3 dni po

Cytat:
1. ćwicz teleportację bo ja zapisuję się na liście jako pierwsza, którą musisz odwiedzić

2. brumeczku a ty Tymka rozbierasz do pieluszki, czy pieluszkę tez zdejmujesz i kładziesz na podkładzie??

3. ja kiedyś wlałam sos sojowy zamiast ekstraktu z wanilii
1. Miałabyś to jak w banku, kochana
2. Rozbieram do rosołu W końcu to pupa ma się wietrzyć, więc pielucha odpada Dziś zostałam w podobnej sytuacji Robiłam Tymonkowi masażyk, podkład jakoś tak niedokładnie położyłam i raptem czuję miłe ciepełko... Aż podskoczyłam
3. A fuj

Cytat:
Ja nie Brumek, ale może odpowiem jak jest u nas - kładę Zosię bez pieluszki na wietrzenie, stąd też podkłady idą u nas jak woda... A dla mojej mamy jest to wietrzenie nie do pomyślenia! Za jej czasów takiego czegoś nie było
A mi mama opowiada, że wietrzyła mi pupę

Cytat:

Emi przeziębiona.
Byliśmy na pogotowiu.
Biedna Emi Ale katarek to na szczęście nic groźnego i w końcu minie

Cytat:
Swoje porównania powinnaś za grube pieniądze jakimś kabaretom sprzedawać

Cytat:
Okrutna kobieta z Ciebie!

Cytat:
A to zdradziecki typ
Stary 2012-01-07, 22:19   #3168
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Dla solenizantów

Editkokochana moje kondolencje

Sweet mój Tż jak śpi z nami to zawsze robi Krystkowi mleko ale ja karmie bo on zaspany przeważnie
Dobrze że ta kawa zimna była

Lili poszukam tego kubeczka i dam linka , ja go kupowałam w tesco

Zapomniałam co jeszcze komu miałam pisać

gdzie są Dziubek Natka Meszsares na jakiejś imprezie i mnie nie zaprosiły ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:35   #3169
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Emi przeziębiona.
Byliśmy na pogotowiu.
"Nie jest zdrowa, ani nie jest chora żeby dać jej antybiotyk"
3 razy mu mówiłam, że nie ma gorączki,
a on 5 razy się mnie pytał, czy ją ma.
Kicha, kaszle i ma katar.
Dostała syrop na kaszel,
natomiast w poniedziałek idę do Naszego pediatry.
Chciałam na pogotowiu się uspokoić, że osłuchowo jest czysto,
nie jest, ale nie jest tragicznie.
Walczymy z katarem,bo on jest głównym powodem złego samopoczucia Emilie.
Syropem pluje, krztusi się
Kaszel ją wybudza z drzemek i chodzi nie dospana cały dzień.
We wtorek szczepienie,ale pewnie zostanie odroczone.
Biedna Emi! Może faktycznie jutro jeszcze raz spróbujcie na IP... jakiś niepozbierany ten lekarz
Cytat:
Mój ma tak samo... Łasi się potem, aż miło
Cytat:
Scrable - swego czasu była promocja w Auchan 62zł.Normalnie kosztują ok 100zl.Kupiłam rok temu mężowi pod choinkę a Ja dostałam Jengę
O to fajna cena faktycznie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Byli u nas znajomi, którzy nie mają wyczucia czasu i nie wiedzą kiedy wyjść.
Sara mi przez to dopiero usnęła Ale wybaczam bo przywieźli mi wózek po swojej córce.
No to się zrehabilitowali zanim narozrabiali...
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymcio ewidentnie ząbkuje Po pierwsze - -przepłakał dziś (płaczem straszliwym) cały dzień. Chciał spać, tarł oczka, ale zasnąć nie mógł. Męczył sie potwornie. Teraz wieczorem też marudził. Po drugie - wyczułam "coś" pod palcem Oby to coś zechciało się pospieszyć
Biedny Tymcio, łączymy się w bólu, choć u nas dzień był cudny, mała była gwiazdą urodzin swojej prababci, ale wieczór już słaby. W akcie desperacji i żalu nad tym płaczącym nieszczęściem podałam jej czopek (choć jakoś mi się to nie podoba) i wreszcie po szamanku zasnęła.
Też tak właśnie czekam, aż coś się wreszcie pokaże - nasza lekarka zauważyła ząbkowanie już początkiem grudnia, a tu do teraz jedno wielkie NIC Tak mi jej szkoda... Tymcia też

Oglądam Bobasy, film daje do myślenia...

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Eeeee, wskoczył mi 1000 post
Stary 2012-01-07, 22:45   #3170
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Tymcio, łączymy się w bólu, choć u nas dzień był cudny, mała była gwiazdą urodzin swojej prababci, ale wieczór już słaby. W akcie desperacji i żalu nad tym płaczącym nieszczęściem podałam jej czopek (choć jakoś mi się to nie podoba) i wreszcie po szamanku zasnęła.
Też tak właśnie czekam, aż coś się wreszcie pokaże - nasza lekarka zauważyła ząbkowanie już początkiem grudnia, a tu do teraz jedno wielkie NIC Tak mi jej szkoda... Tymcia też
No to faktycznie łączymy się w bólu...
Trzymam kciuki żeby Wasze zębiska wyszły jak najszybciej

A najgorsze, że jak go usypiałam wieczorem, jak odłożyłam do łóżeczka, to on tak szeroko otworzył oczka, wręcz wytrzeszczył, i się na mnie intensywnie patrzył. Bez mruknięcia, po cichutku, tyko patrzył. Aż mnie ciarki przeszły, bo nie znam jeszcze takiego spojrzenia. I wydaje mi się, że go po prostu bolało, i tak się żalił bezgłośnie

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-07 o 22:48
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:48   #3171
Bartessa
BAN stały

Zaneta bedzie ok zobaczysz, mu też juz z Karolkiem przechodzilismy grypsko. maly gorączkowal. Sciągalam mu fridą katar a mial go duuuzo, a syrop wlewalam do mleka, to nie czul tak. pewnie masz elofen albo pulneo prawda? powinien pomoc.

bylismy z tztem w biedronce, kupilismy rozno smakowe placki do tortilli, dokladnie z ziarnami, szpinakiem i pomidorowy. napakowalam do sroda warzyw i mięsa ala kebab i oczywiscie musial wszystich 3 smakow sprobowac, a teraz brzuszysko chce mi rozsadzic... ach ta zachlannosc
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 23:00   #3172
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
No to faktycznie łączymy się w bólu...
Trzymam kciuki żeby Wasze zębiska wyszły jak najszybciej

A najgorsze, że jak go usypiałam wieczorem, jak odłożyłam do łóżeczka, to on tak szeroko otworzył oczka, wręcz wytrzeszczył, i się na mnie intensywnie patrzył. Bez mruknięcia, po cichutku, tyko patrzył. Aż mnie ciarki przeszły, bo nie znam jeszcze takiego spojrzenia. I wydaje mi się, że go po prostu bolało, i tak się żalił bezgłośnie
Dziękujemy!
Wiesz, Zosi zdarzyło się i wczoraj wieczorem, i dzisiaj tak leżeć i błagalnym wzrokiem prosić "mamo pomóż, zabierz to", nigdy tak nie patrzyła. To tylko ząbki, nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co czują mamy naprawdę chorych dzieci

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Bartessa, na noc takei żarełko!!! Lanie się nalezy! Ja ostatnio zjadłam dośc późno i miałam wstawanie w nocy po tabletki żołądkowe, bo wszystko stało Dostałam za swoje
Zmykam do wyrka, dobrej i przespanej nocki!
Stary 2012-01-07, 23:10   #3173
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Ja tak samo. Nawet nie bardzo zaglądam w kalendarz, jakie te warzywa. Wczoraj był kalafior, dziś pomidorówka. Jutro może fasolka.
Z glutenem to daje dwie miarki zdrwego brzuszka ze śliwką do mleka.

Brumku u nas tez ząbkowanie. Niby w dzień ne jest źle, ale w nocy Agata kwili bardzo. Nie gorączkuje. Wczoraj dałam jej na noc ibubrom to troche spokojniej spała. Ale wylazłyby te zębiska.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 23:44   #3174
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

iustyna, brumek dziękuję kochane mamusie za golaskowe porady
Jaś miał frajde przy niepełnym negliżu, a jak jutro ściągnę pieluszkę to dopiero będzie zabawa (tylko że ostatni podkład mam, w poniedziałek muszę uzupełnic zapasy)

Tymonek bidulek i Zozia zresztą też
wysyłam wirtualne przytulasy

byliśmy u teściów i Jaś był cudowny
popisywał się nową umiejętnością -tj wydawaniem dzwięku brrrrr i puszczaniem baniek przy tym
Stary 2012-01-07, 23:53   #3175
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
iustyna, brumek dziękuję kochane mamusie za golaskowe porady
Jaś miał frajde przy niepełnym negliżu, a jak jutro ściągnę pieluszkę to dopiero będzie zabawa (tylko że ostatni podkład mam, w poniedziałek muszę uzupełnic zapasy)

Tymonek bidulek i Zozia zresztą też
wysyłam wirtualne przytulasy

byliśmy u teściów i Jaś był cudowny
popisywał się nową umiejętnością -tj wydawaniem dzwięku brrrrr i puszczaniem baniek przy tym
O matko, u nas to samo: prrrr, plucie, cmokanie i bańki ze śliny Można paść ze śmiechu. OStatnio, jak do niego rano chodzę się przywitać, to on sobie leży w łóżeczku i tym jęzorem wymachuje i "prrryka". Tak sam do siebie i chyba miło mu sie przy tym spędza czas

Jakie podkłady kupujesz? Ja te z Rossmanna i bardzo je lubię, ale nie znam właściwie żadnych innych, bo od początku te kupujemy.

A jeszcze a propos siusiania - czy jaś też na Ciebie siusia w kąpieli? Tzn. wtedy kiedy się razem kąpiecie? Bo ja zawsze obrywam
A jeszcze z kąpielowych atrakcji, to ostatnio Tymcio mnie skaleczył w dziąsło ... dużym palcem od swojej stópki Tak wierzga nogami, że oberwałam
Stary 2012-01-08, 00:02   #3176
83monia
Zakorzenienie

nadrabiam z MOJEGO KOMPA

i dodaje zdjecia

piszecie o bolacych wzrokach dzieci... artur mi ostatnio po zaaplikowaniu czopka glicerynowego (problem z kupa po nadmiarze swiatecznej czekolady) powiedzial "dziekuje mamo ze mi pomoglaś!"... to dopiero daje do myslenia... kinga kilka dni tez miala ryk zabkowy. dzis cisza. zebow brak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201201051175.jpg (84,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201201061178.jpg (101,4 KB, 53 załadowań)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 00:03   #3177
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
O matko, u nas to samo: prrrr, plucie, cmokanie i bańki ze śliny Można paść ze śmiechu. OStatnio, jak do niego rano chodzę się przywitać, to on sobie leży w łóżeczku i tym jęzorem wymachuje i "prrryka". Tak sam do siebie i chyba miło mu sie przy tym spędza czas

Jakie podkłady kupujesz? Ja te z Rossmanna i bardzo je lubię, ale nie znam właściwie żadnych innych, bo od początku te kupujemy.

A jeszcze a propos siusiania - czy jaś też na Ciebie siusia w kąpieli? Tzn. wtedy kiedy się razem kąpiecie? Bo ja zawsze obrywam
A jeszcze z kąpielowych atrakcji, to ostatnio Tymcio mnie skaleczył w dziąsło ... dużym palcem od swojej stópki Tak wierzga nogami, że oberwałam
podkłady tez miałam te z rossmana (za Twoją namową je kupiłllam)
i 1 kupiłam z belle (pojedynczo pakowany) też bardzo fajny

Oj na szczeście nie nasiusiał jeszcze na mnie wkąpieli
ale często sika przed kąpielą jak już czeka rozebrany w ręczniczku

Jasiek ma pięte pokaleczoną bo sobie pazurkiem drugiej stopy tak zardapał

Tak wogóle to jakoś kiepsko mi idzie obcinanie paznokci u stopy
Stary 2012-01-08, 00:11   #3178
83monia
Zakorzenienie

kinga wczoraj mi tak do nosa wsadzila palec od reki ze az krew mi leciala...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 00:30   #3179
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
piszecie o bolacych wzrokach dzieci... artur mi ostatnio po zaaplikowaniu czopka glicerynowego (problem z kupa po nadmiarze swiatecznej czekolady) powiedzial "dziekuje mamo ze mi pomoglaś!"... to dopiero daje do myslenia... kinga kilka dni tez miala ryk zabkowy. dzis cisza. zebow brak.
Kurczę, niby dzieci, a to jednak takie mądre stworzenia...

Cytat:
Tak wogóle to jakoś kiepsko mi idzie obcinanie paznokci u stopy
Też nie lubię Bo te paznokietki są dużo cieńsze niż u rąk, takie bibułki.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga wczoraj mi tak do nosa wsadzila palec od reki ze az krew mi leciala...
Ale mamy przygody

Teraz po karmieniu też zasypiał przez kilkanaście minut, jęcząc żałośnie, a normalnie nigdy mu się to nie zdarza. Od razu śpi, w zasadzie naet się nie wybudza. Serca mi pęka, wiecie? Bo to taki biedny, delikatny jęk. Nie żadne marudzenie, nie płacz nawet, tylko takie żalenie się Tak mi go szkoda. Wyraźnie boli.
Stary 2012-01-08, 00:49   #3180
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja tez dzis próbowałam obcinac Wiki paznokcie u nóg. Ciężka sprawa

Biedny Tymcio. Pewnie to zabki co Brumku? Oby szybko poszło i ulzylo.
Moja Wiki narazie pcha do buzi wszystko co popadnie. Najbardziej lubi własne piastki. Slini sie niemiłosiernie, ale zabkow nie widze. Dziaselka wydają sie nie zmienione.

Od JAKIS dwoch dni nauczyła sie piszczec, krzyczeć i pokaslywac. Dzis rano spała ze mną w łóżku, po tym jak Tz poszedł do pracy. Około 9 obudził mnie radosny pisk. Moja dama obudziła sie i piszczala z radości do belek na suficie.

Zmykam spać. Musimy rano wstać bo jedziemy z Tz auto oglądać. Planujemy wymianke na większe i mlodsze. Dobrej nocy.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości