|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
U mnie w piekarniku szarlotka.
Zaraz trzeba kąpać Agate bo już stęka. Pomidorówka jej nawet smakowała. Choć kwaśna okrutnie. A planszówka to biznes po eropejsku czy jakoś tak (podróba eurobiznesu )
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#3153 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję w imieniu Zosi Cytat:
![]() Na brzuszku kładę Zosię około 1 h po karmieniu, żeby nie zwróciła pokarmu i leży ile wytrzyma - czasami 15 min, czasami nawet pół godziny. A od wczoraj na prostych łapkach się pięknie trzyma i do tego pupkę do raczkowaniua podnosi, moja zdolna gwiazda Cytat:
![]() Pewnie słodycze mu dają i róbta co chceta Cytat:
Cytat:
EDIT: Juz doczytałam... Mnie marzą się Scrabble ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-01-07 o 19:34 |
||||||
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i co do kaszki, to ja bym ja ugotowala a potem zmieszala ze swoim mleczkiem, bo swojego mleka nie mozna gotowac. Robisz ekspozycje na gluten tak??Powiem ci, ze ja po prostu kupuje gotowy sloiczek gerbera jablko plus kaszka manna, bo inaczej zwariowac idzie. Co do mleka MM i soczku, to nie wiem. Szymek pije wode ![]() Dziekuje za artykul, wlasnie myslalam, ze jak bede juz mu dawac MM to sie z toba skontaktuje
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Emi przeziębiona. Byliśmy na pogotowiu. Doktor to kupa a nie doktor. "Nie jest zdrowa, ani nie jest chora żeby dać jej antybiotyk" 3 razy mu mówiłam, że nie ma gorączki, a on 5 razy się mnie pytał, czy ją ma. Kicha, kaszle i ma katar. Dostała syrop na kaszel, natomiast w poniedziałek idę do Naszego pediatry. Chciałam na pogotowiu się uspokoić, że osłuchowo jest czysto, nie jest, ale nie jest tragicznie. Walczymy z katarem,bo on jest głównym powodem złego samopoczucia Emilie. Syropem pluje, krztusi się ![]() Kaszel ją wybudza z drzemek i chodzi nie dospana cały dzień. We wtorek szczepienie,ale pewnie zostanie odroczone. Byliśmy w żłobku, zobaczyć co i jak. Emilie nawet mamusi i tatusia nie szukała. Panie się nią zajmowały, pokazywały maskotki i inne rzeczy, ona zadowolona jest kolorowo i fajnie.Pierwszy na śląsku żłobek które ma jakieś tam nowe ustawy wprowadzone. Jestem zadowolona, ale nie jestem zadowolona, że po raz kolejny jest odroczony otwarcie żłobka. Miało być 10tego a nie wiadomo czy będzie do końca stycznia otworzony. Mam mętlik. Kajool ![]() |
|
|
|
#3156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już postanowione jutro pierwsza próbaCytat:
co do scrabble... też chętnie bym sobie sprawiła. Swego czasu godzinami siedziałam na kurniku i tłukłam w literaki ![]() A Zosia już je mięsko? Bo wy też tylko piersiowe, prawda??? Dobra. Mała zasnęła...w gondoli idę jakiś film obejrzeć z tżem. Dobranoc
|
||
|
|
|
#3157 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a wie, że od Was wiele się nauczyłam i pomogłam małemu ![]() Cytat:
ja zrobiłam tak jak przyszedł czas fuk małemu kaszkę zbożową daję co kilka dni i póki co jest gitara chyba..![]() a mój łobuz dziś ma wychodne poszedł do kumpla na piwko, nawet go zawiozłam dobra żonka jestem no nie ale on piję od święta a potem zdycha przez 3 dni a ja mam ubaw po pachy za darmola a on tylko chodzi kochanie zrobisz bulionik?? "kopniesz mnie w głowę jak znowu będę chciał wyjść dobrze![]() ? ?" hihihihihi nie mogę doczekać się jutra
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobry bobry
![]() Lenka, Nikoś buziaczki dla naszych miesięcznych jubilatów Cytat:
Lila owoce je bardzo chętnie, wszystkie po kolei, a wczoraj i dziś jadła banana prosto z ręki i też z wielkim zaciekawieniem go ssała ![]() Cytat:
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja walcze z foto albumem...
Zaneta zdrowia dla Emili! My taki stan (katar, kaszel) mamy od miesiaca, bo co przejdzie, to zaczyna sie nowa infekcja (bo np. wzielam za szybko na spacer albo wzielam na Jaselka do przedszkola...) Ale teraz mam nadzieje, ze to juz bedzie koniec. Oby Emi nie zeszlo bardziej na oskrzela. Koniecznie idzcie w poniedzialek do kontroli! Karolinee, Marzena ja tez mysle o tym glutenie... kurcze niby trzecie dziecko... Nie pamietam jak robilam przy Wiktorii, ale wydaje mi sie, ze 5 lat temu jeszcze nie bylo tych zalecen odnosnie ekspozycji, wiec podawalam pozniej chlebek do dziamgania. Przy Zuzce byla ekspozycja, jak skonczyla 6 m-cy, to zaczelam wprowadzac sloiczki i do nich dodawalam kasze manna. Ale z tego, co teraz czytam, to bylo juz za pozno Koniec koncow Zuzi nic nie jest, ale przez to sie zastanawiam jak postapic z Antkiem.
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jaki dostałaś syrop na kaszel? Ja muszę raz dwa wyleczyć jej infekcję, bo jak mam wrócić do pracy to bez sensu abym szła na kilka dni i zaraz wracała..na sam początek wolałabym tego uniknąć.Katar najgorszy, bo źle jej się oddycha.Maśc majerankowa mam wrażenie że do
Scrable - swego czasu była promocja w Auchan 62zł.Normalnie kosztują ok 100zl.Kupiłam rok temu mężowi pod choinkę a Ja dostałam Jengę |
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie rozumiem tego przerażenia glutenem
![]() ot taki sam składnik diety jak inny, warzywa, mięso, owoce czy jajka..... i trzeba go wprowadzić w odpowiednim czasie.. Ja w ogóle się nie stresuję jak Lilce daję coś nowego, codziennie dostaje coś innego i nie bawię się w kilkudniowe ekspozycje po łyżeczce, pół słoiczku itd. Je wszystko jak leci ![]() Filip nie miał na nic alergii , my też nie mamy na nic alergii więc małe szanse żeby coś ją uczulało.
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to dręczy takie pierd.zielenie się.A z glutenem. No to u mnie już bułki i skórki od chleba dostała
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa no dziwny ten lekarz! Jak nie jest osłuchowo czysta, to raczej syropek tego nie wyleczy, IMO rozwinie się infekcja gorsza z tego...
A lepiej teraz interweniować niż potem zastrzyki dziecku pchać. Może pojedźcie jeszcze raz to inny lekarz będzie przyjmował? Sara ma na COŚ uczulenie, zsypało ją. Czy to może być gluten? Podaję 4 dzień.. Albo jabłko. Tylko ja dawała wszystko jak leci i też się teraz zbytnio nie bawię w dawanie po kilka łyżeczek i czekanie 5 dni... Byli u nas znajomi, którzy nie mają wyczucia czasu i nie wiedzą kiedy wyjść. Sara mi przez to dopiero usnęła Ale wybaczam bo przywieźli mi wózek po swojej córce. Będę miała na dwór na błoto jakie teraz u nas na drodze panuje, .Mało piszecie...
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() Scio jaka grę masz? Coś w co da się grać w 2 osoby? Bo ja fanka takich zabaw , mam osadników z katanu i sabotażystę ale obie średnio się nadają dla dwójki;(Hmmm piszecie o scrablach… niezły pomysł Co do glutenu- moja znajoma Pediatryczka odradza mi na razie wprowadzanie (maja ma 5 miesięcy) sugeruje min do 7 mca Zaneta zdrówka dla malutkiej. U mnie też dzić była lekarka z medicoveru. Małą os,łuchowo ok, ale gardełko zaczerwienione i katarek- walczymy cieszę się, że szybko zareagowałam i nic poważnego nie zdążyło się wykluć![]() Gratulacje kolejnych miesięcy WSZYSTKIM DIZECIACZKOM WIZAŻOWYM ))piwona |
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Tymcio ewidentnie ząbkuje Oby to coś zechciało się pospieszyć ![]() Cytat:
:tak: Dostałam od męża pod choinkę Ale sama sobie model wybrałam I jestem zachwycona, serio O taka: http://www.euro.com.pl/kamery/sony-h...tml?from=ceneo Jaką? My jutro mieliśmy iść do znajomych na granie w gry właśnie (w Wysokie Napięcie, ponoć jakiś hit), ale ich córeczka się rozchorowała, no i wyjścia nici, bo nie chcę żeby Tymcio się zaraził. Hurra Cytat:
|
|
#3166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakaś nawiedzona...? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dokładnie! Przecież to nic strasznego. Ja też się nad nim nie rozwodzę i nie zastanawiam, dałam dziecku chlebek, bawił się nim, trochę zjadł, ani nawet nie zastanawiam się ile w nim glutenu było ![]() Wróciliśmy od znajomych niedawno, byliśmy w odwiedzinach u rodziców bliźniaczek o których kiedyś pisałam. Cudne dziewczyny Pojechaliśmy całą paczką żeby im tak nie kapać pojedynczo, zresztą tak zapraszali, no i brzuch mnie boli ze śmiechu, jak zwykle po pobycie w tym towarzystwie
|
|
|
#3167 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez potwornie skrzypiało, więc ... mąż ostatnio naoliwił ![]() Cytat:
Dzięń przed jeździłam i 3 dni po ![]() Cytat:
2. Rozbieram do rosołu W końcu to pupa ma się wietrzyć, więc pielucha odpada Robiłam Tymonkowi masażyk, podkład jakoś tak niedokładnie położyłam i raptem czuję miłe ciepełko... Aż podskoczyłam ![]() 3. A fuj Cytat:
![]() Cytat:
Ale katarek to na szczęście nic groźnego i w końcu minie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dla solenizantów ![]() Editkokochana moje kondolencje Sweet mój Tż jak śpi z nami to zawsze robi Krystkowi mleko ale ja karmie bo on zaspany przeważnie ![]() Dobrze że ta kawa zimna była Lili poszukam tego kubeczka i dam linka , ja go kupowałam w tesco Zapomniałam co jeszcze komu miałam pisać gdzie są Dziubek Natka Meszsares na jakiejś imprezie i mnie nie zaprosiły ?
|
|
|
|
#3169 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też tak właśnie czekam, aż coś się wreszcie pokaże - nasza lekarka zauważyła ząbkowanie już początkiem grudnia, a tu do teraz jedno wielkie NIC ![]() Oglądam Bobasy, film daje do myślenia... ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Eeeee, wskoczył mi 1000 post |
|||||
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby Wasze zębiska wyszły jak najszybciej ![]() A najgorsze, że jak go usypiałam wieczorem, jak odłożyłam do łóżeczka, to on tak szeroko otworzył oczka, wręcz wytrzeszczył, i się na mnie intensywnie patrzył. Bez mruknięcia, po cichutku, tyko patrzył. Aż mnie ciarki przeszły, bo nie znam jeszcze takiego spojrzenia. I wydaje mi się, że go po prostu bolało, i tak się żalił bezgłośnie
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-07 o 22:48 |
|
|
|
|
#3171 |
|
BAN stały
|
Zaneta bedzie ok zobaczysz, mu też juz z Karolkiem przechodzilismy grypsko. maly gorączkowal. Sciągalam mu fridą katar a mial go duuuzo, a syrop wlewalam do mleka, to nie czul tak. pewnie masz elofen albo pulneo prawda? powinien pomoc.
bylismy z tztem w biedronce, kupilismy rozno smakowe placki do tortilli, dokladnie z ziarnami, szpinakiem i pomidorowy. napakowalam do sroda warzyw i mięsa ala kebab i oczywiscie musial wszystich 3 smakow sprobowac, a teraz brzuszysko chce mi rozsadzic... ach ta zachlannosc |
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, Zosi zdarzyło się i wczoraj wieczorem, i dzisiaj tak leżeć i błagalnym wzrokiem prosić "mamo pomóż, zabierz to", nigdy tak nie patrzyła. To tylko ząbki, nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co czują mamy naprawdę chorych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Bartessa, na noc takei żarełko!!! Lanie się nalezy! Ja ostatnio zjadłam dośc późno i miałam wstawanie w nocy po tabletki żołądkowe, bo wszystko stało Dostałam za swoje ![]() Zmykam do wyrka, dobrej i przespanej nocki! |
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z glutenem to daje dwie miarki zdrwego brzuszka ze śliwką do mleka. Brumku u nas tez ząbkowanie. Niby w dzień ne jest źle, ale w nocy Agata kwili bardzo. Nie gorączkuje. Wczoraj dałam jej na noc ibubrom to troche spokojniej spała. Ale wylazłyby te zębiska. |
|
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
iustyna, brumek dziękuję kochane mamusie za golaskowe porady
Jaś miał frajde przy niepełnym negliżu, a jak jutro ściągnę pieluszkę to dopiero będzie zabawa Tymonek bidulek i Zozia zresztą też wysyłam wirtualne przytulasy byliśmy u teściów i Jaś był cudowny popisywał się nową umiejętnością -tj wydawaniem dzwięku brrrrr i puszczaniem baniek przy tym
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można paść ze śmiechu. OStatnio, jak do niego rano chodzę się przywitać, to on sobie leży w łóżeczku i tym jęzorem wymachuje i "prrryka". Tak sam do siebie i chyba miło mu sie przy tym spędza czas ![]() Jakie podkłady kupujesz? Ja te z Rossmanna i bardzo je lubię, ale nie znam właściwie żadnych innych, bo od początku te kupujemy. A jeszcze a propos siusiania - czy jaś też na Ciebie siusia w kąpieli? Tzn. wtedy kiedy się razem kąpiecie? Bo ja zawsze obrywam ![]() A jeszcze z kąpielowych atrakcji, to ostatnio Tymcio mnie skaleczył w dziąsło ... dużym palcem od swojej stópki Tak wierzga nogami, że oberwałam
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam z MOJEGO KOMPA
i dodaje zdjecia piszecie o bolacych wzrokach dzieci... artur mi ostatnio po zaaplikowaniu czopka glicerynowego (problem z kupa po nadmiarze swiatecznej czekolady) powiedzial "dziekuje mamo ze mi pomoglaś!"... to dopiero daje do myslenia... kinga kilka dni tez miala ryk zabkowy. dzis cisza. zebow brak. |
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i 1 kupiłam z belle (pojedynczo pakowany) też bardzo fajny Oj na szczeście nie nasiusiał jeszcze na mnie wkąpieli ale często sika przed kąpielą jak już czeka rozebrany w ręczniczku Jasiek ma pięte pokaleczoną bo sobie pazurkiem drugiej stopy tak zardapał Tak wogóle to jakoś kiepsko mi idzie obcinanie paznokci u stopy
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
kinga wczoraj mi tak do nosa wsadzila palec od reki ze az krew mi leciala...
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie lubię Bo te paznokietki są dużo cieńsze niż u rąk, takie bibułki.Cytat:
![]() Teraz po karmieniu też zasypiał przez kilkanaście minut, jęcząc żałośnie, a normalnie nigdy mu się to nie zdarza. Od razu śpi, w zasadzie naet się nie wybudza. Serca mi pęka, wiecie? Bo to taki biedny, delikatny jęk. Nie żadne marudzenie, nie płacz nawet, tylko takie żalenie się Tak mi go szkoda. Wyraźnie boli.
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez dzis próbowałam obcinac Wiki paznokcie u nóg. Ciężka sprawa
Biedny Tymcio. Pewnie to zabki co Brumku? Oby szybko poszło i ulzylo. Moja Wiki narazie pcha do buzi wszystko co popadnie. Najbardziej lubi własne piastki. Slini sie niemiłosiernie, ale zabkow nie widze. Dziaselka wydają sie nie zmienione. Od JAKIS dwoch dni nauczyła sie piszczec, krzyczeć i pokaslywac. Dzis rano spała ze mną w łóżku, po tym jak Tz poszedł do pracy. Około 9 obudził mnie radosny pisk. Moja dama obudziła sie i piszczala z radości do belek na suficie. Zmykam spać. Musimy rano wstać bo jedziemy z Tz auto oglądać. Planujemy wymianke na większe i mlodsze. Dobrej nocy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

)

".

jest kolorowo i fajnie.
Swoją drogą to już mi się te gluten śni po nocach

jak była mniejsza było łatwiej, a teraz się wycwaniła i ciężko ją pod tym względem ułożyć

Koniec koncow Zuzi nic nie jest, ale przez to sie zastanawiam jak postapic z Antkiem.

Tak wierzga nogami, że oberwałam