|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
A ja chodze z "ogonem". Zapakowalam cieply termofor w cienki szalik i przewiazalam zeby trzymal sie w okolicy kregoslupa krzyzowego.
No tak mnie pieronsko boli, ze juz mam dosc. ![]() Wogole mam juz dosc brzucha. Nie zrozumcie mnie zle, ale juz mam dosc ciazy, wystarczy mi juz tych dolegliwosci z Filipem i teraz z drugim dzieciaczkiem. A teraz to juz wogole jest tak trudno, bo naprawde z checia nie robilabym nic, polozyla sie i odpoczywala i przy Filipie sie nie da ![]() Ciagle a to obiad, a to pomoc przy karmieniu, potem sprzatanie, a to zabawa z malym, a to sprzatanie zabawek a to kapanie malego, sprzatanie po kapieli, pranie co chwile, a to sprzatanie jakies, ciagle cos juz nie moge;/ Maz mi bardzo pomaga i mama tez przyjezdza kiedy moze mi poprasowac czy malym sie zajac, ale ona tez pracuje no i tez moze byc zmeczona... Jednak cos tam ciagle musze zrobic a naprawde lezalabym i nic nie robila, boli mnie kregoslup, nogi, brzuch juz przeszkadza...ech no musialam sie wyzalic. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby szybciutko udalo Wam se skonczyc pokoik ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- emigra dlatego bardzo fajna sprawa po porodzie jest recznik papierowy. Ja mialam i podcieralam sie tym, a normalnym recznikiem wycieralam sie wszedzie ale nie tam. ![]() Odnosnie kubusewy i jej podejscia do sprawy zgadzam sie z Toba.
|
|
#3242 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to oddam moje ciuszki biednym, bo znajomych na ciuszki stać , a chciałabym ,żeby się komuś bardziej przydały, nie jako 30 pajacyk, a jako coś niezbędnego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) Ja ogólnie jestem przeciwniczką przegrzewania dzieci i jak tak patrzę po tych dzieciach chorowitych od koleżanek to pierwsze co mi się nasuwa,że są za grubo ubrane. Sama musiałam się odzwyczaić od takiego dziwnego "instynktu " ( nie wiem jak to nazwać ) żeby Niny nie przykrywać dodatkowym kocem itp.bo Jej zimno ![]() Ja rwę odczuwam jak szpilę wbitą w okolice krzyża, przebitą przez biodro do uda. Kubusewa jak mus to mus, leżeć trzeba , to chyba niezbyt wysoka cena za zdrowie dziecka,lepiej teraz poleżeć niż potem siedzieć przy inkubatorze przez długi czas i jeszcze się bać o każdy oddech dziecka. |
||||||
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
nie bralam jednak kapieli, polozylam sie juz w lozku i sobie leze na drugim boku, a malutka kopie wlasnie w lewy bok, srednio to komfortowe i ogolnie brzuch mam troszke twardszy dzis po lewej stronie. malpeczka jedna jak byla wyzej to czulam sie juz tak dobrze, a teraz mam wrazenie ze jest znow poprzecznie.
my z Tz tez mamy wspolne konto, zaczelam poprostu robic zakupy dla malutkiej, a pozniej tylko go informowalam, do zakupu lozeczka go zaciagnelam jedynie bo pojechalismy po nie do sklepu, a tak to robie po swojemu i kupowalam stopniowo, bo to naprawde duzy wydatek jednorazowy. i gdyby mi Tz robil jakies fochy ze jeszcze nie jeszcze nie to i tak zrobilabym po swojemu. Dziewczyny nie wiem czy ktoras z Was ma suszarke elektryczna do ubran, gosia moze Ty masz? bo w UK to praktycznie w kazdym domu jest, chociaz pamietam ze chyba pisalas ze prasowalas ubranka. tak sie zastanawiam, ze jesli po podwojnym praniu, ubranka wrzucilam do suszarki, wysuszyly sie i sa zero pogniecione, to mam je jeszcze prasowac? suszyly sie goracym powietrzem. bo wiem ze z ubrankami to nie chodzi o to czy sa pogniecione czy nie, tylko o ta wysoka temp zelazka. |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Brzuch przyjdzie dać Ci buziaczka
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-07 o 22:19 |
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na 100% to pewnie po porodzie zdecydujemy![]() Co do przegrzewania - też się tego boję by nie przesadzać! mam nadzieję, że będę umiała to wyczuć ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Aguśka nie martw sie, to normalne że w takiej sytuacji ma się czasem już dość, szczególnie Wy - kobietki w ciąży które już mają jednego malucha w domu. Jesteście dzielne Babeczki! Polecam relaksującą kąpiel (nie za długą i niezbyt ciepłą, ale taką na spokojnie )
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-07 o 22:25 |
||
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.No i zasadę jedna warstwa więcej niż ja sama porzucałam jak już było tak ciepło,że sama bym na golasa chętnie łaziła, tzn. jako wyjściową wersję brałam nagie ciało i na to warstwa, a wiem ,ze niektórzy to stosują nawet latem, jak ja jeden rękaw to dziecko dwa |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() To tak pol-zartem.Mam nadzieje,ze urodzisz aniolka,ktory da ci wypoczac.Czego zycze z calego serca. Cytat:
|
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe życie, aż poznałam męża, bylam Kaja On przemianował mnie na Lina Jeśli chodzi o kąpiel... miałam kiepski humor, ale poleżałam ponad pół godziny w ciepłej wodzie, nasypałam pachnącej oceanem soli do kąpieli i się relaksowałam. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
W gorące lato jestem zwolenniczką aby maleństwo ubrać albo w cienkie body i osłonic od słońca tetrową pieluszką albo sam pampers i pieluszka. Obowiązkowo również krem z filtrem (albo spray).
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i plandeki na wózkach latem lub ciepłą wiosną to też słaby pomysł, a często to widać na ulicach |
|
|
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
cholerka prawie sie zsikalam!!!! pierwszy raz, tak mnie kopnela dziewczyna mala w brzuchu!! o matko kochana jakie to dziwne uczucie bylo.
Aguska nie watpie nawet ze Ci ciezko, w ogole podziwiam Ciebie i dziewczyny ktore maja juz dzieciaczki i sa w ciazy. ja nie wiem jak to musi byc ciezko, na poczatku mialam mdlosci (ale na szczescie ani razu nie wymiotowalam) i zasypialam na stojaco, wracalam z pracy o 3 i prosto do lozka i spalam do 18 tak srednio, z malym dzieckiem tak sie nie da w zyciu pewnie. teraz po pracy lezakuje na kanapie cale popoludnia i wieczory a jak taki dzien bylby jak dzisiaj ze tak sie marnie czuje a majac male dziecko nie wiem jakbym zniosla to (pewnie nie mialabym wyjscia), a kurcze chcialabym miec dzieci z mala roznica wiekowa. lena i gosia dziekuje za odpowiedzi co do suszarki. ja nie prasuje ogolnie ubran, poscieli, czasami swoja biala koszule tylko, bo nawet po suszarce jest pognieciona, a no i obrusy na polowania prasuje i serwetki i to tyle. a te ubranka dla malutkiej sa po suszarce jak uprasowane. wiec zobacze, moze jutro bede sie lepiej czula to troszke poprasuje, a jak nie to tak jak mowisz gosia zarazki w jakims stopniu pranie usunelo pewnie (pralam 2x te same ubranka). Cytrynka bardzo ladniutko wygladasz Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-07 o 22:58 |
|
|
|
#3252 |
|
Gang Iren
|
A dziewczyny kupujecie posciel do wozka?Czy bedziecie zamiast tego mialy kocyk,spiworek,cos innego?
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki za pocieszenie
![]() Ale wiecie to jest tak: ze mysle sobie czasem jak bardzo bym chciala miec caly dzien dla siebie, robic co chce, kiedy wyspana to wstac, kiedy glodna to zjesc, kiedy wypoczeta to ruszyc tyleczek, a tu ciagle jestem w ruchu bo maly sie obudzil i trzeba ruszyc pupcie z wyrka, bo glodny, bo marudzi, bo sie chce bawic, bo broi, bo to czy tamto. ![]() Normalnie kiedy nic mnie nie boli, to jest ok, ale jak czuje sie tak jak teraz ze juz wszystko mnie drazni, to jest denerwujace ![]() Ale kiedy nie widze go dluzej niz pare godzin to czegos mi brak... Ale mnie dodatkowo wykancza moj pedantyzm i to mnie tez boli Ja ledwo co sie juz ruszam, ale okruchy musze zetrzec z blatu czy zamiesc z podlogi bo inaczej chora jestem ![]() Cytat:
I dla mnie to tez niekomfortowe ulozenie. Najlepiej sie czuje, jak glowke ma w dole. wiem wiem, ale te oczekiwania juz przy mecie sa najgorsze a ja musze troszke ponarzekac a co tam ![]() Cytat:
Cytat:
Poki co mysle, ze brzdac w brzuszku do spokojnych nie nalezy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-07 o 23:08 |
|||
|
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wlasnie dostalam wpierdziel!!! potrojnie skopana zostalam w okolicach bolacej pachwiny. moje dziecko nie ma dla mnie litosci ![]() Aguska ja juz w ogole nie wiem jak ona jest ulozona, ale bardziej ja dzisiaj czuje po lewej stronie i po tej stronie mam troszke twardszy brzuch, powyzej pepka jej nie czuje w ogole od jakichs 3 dni, kopie mnie po lewej stronie na dole i czsami po prawej smyrnie na dole.sprobuje zasnac, to moze ne bede czula ze sie zle czuje, bo teraz nie moge znalezc sobie pozycji w lozku z komputerem. Dobrej nocki Wam zycze
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-07 o 23:15 |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdyby cos to jeszcze mam i do glebokiego i do spacerowki dodatkowo ochraniacz na nozki zeby bylo cieplej.
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mam śpiworek od fotelika coś takiego dostałam do fotelika gratis i z Niną używałam, ale wtedy to było zimnoooooooo bardzo http://cdn25.epasaz.smcloud.net/s/fi...4490141233.jpg a przypomniało mi się,że koleżanka miała śliczny komplet do wózka ( kocyk i podusia) , taki jakby pokryty szydełkową siateczką , piękne to bylo ![]() muszę zapytać skąd to miała |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Jolka plan porodu znajdziesz w necie, ogolne jakies informacje ale poszukaj |
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sanek: kupilas? bo pamietam ze mialas zamiar![]() denerwuje mnie to, ze moich ani razu w tym roku nie uzylam a Filip ciagle pyta kiedy pojdziemy na sanki
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już spadnie to kupię takie podwójne i jakiś mocnych poszukam, bo te marketowe jakoś słabe mi się wydają kupiłam proszek do prania dla dzidzi, 5 zł taniej w inter niz na allegro nie licząc przesyłki
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-07 o 23:35 |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Aguska |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
w poniedziałek dowiem się czegoś więcej o wysyłce tego wózka
![]() za takie pieniądze naprawdę nie przeszkadza mi brak blokady jednego koła i niedomagający hamulec wszystko da się naprawić (mąż ma złote ręce jesli o takie rzeczy chodzi).
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
No i niestety jestem w szpitalu... Leze z kroplówka
![]() boli mnie wklocie i mam potworną zgage i dlatego nie śpię... stresior też swoje zrobił... odezwę sie jutro bo ręce mi sie trzęsą i ciężko mi pisać jedną ręką w dodatku lewą... trzymajcie kciuki...pliss aby szybko i sprawnie wyciszyć sie te twardnienia... dzis przy lekach 6* 1/2 fenoterolu i dodatkowo nospa mialam ponad15 lekarz powiedział ze za dużo! Gr
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3264 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tyle ostatnio poruszyłyście tematów, że aż ciężko zebrać to wszystko w jednym poście U mnie goście od czwartku i mam czas tylko podczytywać. W temacie: - rożków diametralnie zmieniłam zdanie, chciałam kupić otulaczek ale któraś z was zwróciła uwagę na to, że otulaczek nie trzyma główki i faktycznie wcześniej nie zwróciłam na to uwagi! Zupełnie nie mam doświadczenia z dziećmi i doszłam do wniosku, że rożek będzie praktyczniejszy i będę się pewniej czuła. Kupiłam płyn do prania Lovela w (Sperpharm maja promocje) więc powoli będę się brała za pranie, prasowanie (strasznie tego nie lubie ale TZ zadowolony bo przy okazji koszule mi podrzuci i układanie. Zamówiłam laktator TT do kompletu mam juz zestaw antykolkowy, bardzo powoli mi idzie kompletowanie ale widze jakies postepy na mojej liscie ![]() ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Czy to mozliwe zeby w jeden dzien zrobily mi sie rozstepy na piersi ? Dziś po kapieli zauwazylam cieniutkie prązki ale nie wiem czy jestem przewrazliwona czy faktycznie to tak przychodzi z nienacka Codziennie się smaruję i jestem pewna, że wczoraj nic nie było.
|
||
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się Mała spróbuj się nie stresować i dużo wypoczywaj ![]() Dzień dobry kochane Widzę że chyba śpicie. Dziś TŻ musiał iść do pracy ale powiedziałam że ma sobie śniadanie zrobić sam, bo jak ja wstanę to znów z 2 godz nie zasnę. I dobrze zrobiłam on wstał -ja nadal spałam i jestem wyspana ![]() Ale miałam dziwny sen. Śniło mi się że z koleżanką i młodszym bratem jechaliśmy pociągiem towarowym, ale na gapę w środku tej jednej przyczepy załadowanej po brzegi piaskiem. Mój brat jeżdził na wózku inwalidzkim. Nagle ktoś Nas zauważył i zaczął krzyczeć, więc trza było wyskakiwać z tego pociągu. Pierw wyrzuciłam wózek potem wyskoczyła koleżanka aby ten wózek potem przyprowadzić. później pomogłam bratu wyskoczyć upewniłam się że brat bezpiecznie "wypadł" i sama wyskoczyłam . I nagle patrzę ale tam gdzie brat powinien być go nie ma. Wiecie co się okazało że wpadł pod pociąg i został przejechany ;( aż się obudziłam ze strachu. Teraz idę szykować się do kościoła. Dziewczynki za te co się źle czują poproszę tego na górze aby trochę zdrówka przesłał, a szczególnie Małej.Na razie zmykam będę później |
|
|
|
|
#3266 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Cytat:
Cytat:
dzieki kochana, to juz wiem jak rozwiaze ten problem ![]() Cytat:
![]() Mysle, ze poscieli i tak bym dlugo nie uzywala, biorac pod uwage ze termin mamy na 13 marca, mozemy niby juz w lutym urodzic, ale ze zima nie jest taka sroga to poki co spoworek+ta oslonka na gondole powinny wystarczyc, a potem kocyk ![]() Cytat:
zwlaszcza ze meza masz zlota roczke to by szybko to zrobil i wozek jak ta lala Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
) i teraz z kazdym dniem ich przybywa mam wrazenie... mam nawet na posladkach A smaruje sie czym popadnie kilka razy dziennie .... No nic, mam sklonnosc i musze z tym zyc, pocieszam sie tym ze nie ja jedyna i ze kiedys zjasnieja ![]() Cytat:
My nie spimy od 6:30, poogladalismy tv z mezem, poprzytulalismy sie czule, zjedlismy sniadanko - takie poranki uwielbiam ![]() ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry,
Mala trzymam kciuki, najwazniejsze ze jestes pod opieka. Nikki ale sen mialas. jakims cudem noc moge zaliczyc do troche przespanych, bo tych przzespanych to juz od dawna nie zaznalam. wczoraj przed snem malutka jeszcze dawala czadu przy lewej pachwinie, byla aktywna caly czas, udalo mi sie zasnac, ale Tz jak przyszedl do lozka to tradycyjnie mnie obudzil. pozniej czulam ruchy juz troche wyzej cale szczescie to juz tak mnie nie bolalo, i poszlam siusiu tylko raz,a przed snem jak mnie tak uciskala to w ciagu godziny musialam pojsc 3x. a dzis mam zamiar zrobic sobie dzien w lozku. zeszlam do kuchni o 7;30 a tam Tz urzedowal, pozmywane juz bylo, kuchenka umyta. ...normalnie to pomyslalabym ze cos chce ale wie dobrze ze na nic nie moze liczyc...
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!!!
![]() Cytat:
(i w ogóle kolor włosów! lubie takie głębokie brązy) Zawsze taką grzywkę chciałam miec, ale jak już zetnę to żałuję bo się męczę.. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() Co do pościeli do wózeczka, to ja myśle tez że kocyk wystarczy. Ale mam pytanie - czy kładziecie ten kocyk jako wyściółkę (tzn. na dno gondoli i ewentualnie przykryc dzidzie) czy tylko na dzidzie? Mała współczuję ogromnie!!! Trzymaj się dzielnie oby w końcu się polepszyło!!!
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej, czekam na śniadanie
![]() TŻ na 7.30pojechał na tenisa , wrócił i teraz nam am am szykuje , taki warunek był, że jak chce na tenisa w niedziele ( to jednak dzien dla rodziny , prawda ? )to na śniadanie ma być w domu .Mała trzymaj się Kochana, będzie dobrze Nikki sen niezly , ja też mam takie ,że aż opisać w dzień ciężko ![]() Pamiętajcie Dziewczyny dzisiaj o WOŚP , ja dzisiaj mam zamiar się dokulać dwa razy na imprezę w moim mieście.Mam zamiar być hojna Nina też leżała w inkubatorze z serduszkiem i zawsze o tym pamiętam .Fajny jest demotywator "Pogląd na WOŚP..." |
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny
![]() Mała! trzymaj się. wiem, że to ciężki czas, ale dacie radę u nas bez większych zmian. we wtorek zacznę 34 tc. ostatnio gin pytał ze zdziwieniem, czy mam zamiar pracować do rozwiązania odpowiedziałam, że jeszcze 4 tygodnie bym popracowała, na co on stwierdził, że jak za 4 tygodnie zacznie się u mnie poród, to będzie to poród o czasie ![]() czuję się - jak na 33 tc - całkiem nieźle trochę lepiej niż w poprzedniej - bo mniej przytyłam (na dziś mam na plusie 12 kg, w poprzedniej na tym etapie miałam +20kg), chociaż moje magiczne 100kg już przekroczyłam ciągle noszę obrączkę (bo w poprzedniej ciąży miałam problem z jej zdejmowaniem, więc na amen zdjęłam ją 2 miesiące przed porodem).z drugiej strony czuję się trochę gorzej niż w poprzedniej ciąży - podobnie jak Ty Aguśka - wracam po pracy, zmęczona, i muszę (wróc, bardziej chcę. chociaż odczuwam też moralny przymus) pobawić się z Gosią - więc paść na podłogę, budować wieże, układać puzzle itd. ciężko później wstać ![]() coś jest w tym, że w pierwszej ciąży trzeba się rozpieszczać, wypoczywać, odpoczywać, lenić się i pozwalać sobie na wszelkie przyjemności - przy drugiej nie ma takich możliwości ![]() co do wyprowadzenia dziecka z łóżeczka - adaikaka - u nas Gosia śpi z nami, mimo jej dorosłego łóżeczka tuż obok naszego łóżka. jakoś na razie nie mam sumienia jej wyprowadzać. ech.. łóżeczko dla Dorotki trzeba doprowadzić do porządku, bo Gosia nieco naruszyła jego konstrukcję tak samo z wózkiem ciuszki też muszę zwieźć ze wsi i trochę przeprać. torby oczywiście nie zaczęłam pakować ![]() w ogóle mam wrażenie, że jeszcze tyyyyle czasu mi zostało. a tu już niecałe 2 miesiące... trochę obawiam się pójścia do szpitala i rozstania z Gosią. w sumie 3 dni to jeszcze nie tak długo, ale... z Gosią musiałyśmy być w szpitalu 8 dni. jesli teraz też się tak złoży? wtedy już wariowałam i chciałam do domu, teraz chyba na amen bym oszalała bez mojej małej córeczki ![]() no i oczywiście mam wątpliwości, jak Gosia przyjmie siostrzyczkę... niby ma fioła na punkcie wszystkich małych dzieci w rodzinie - ale jednak nie ma ich na co dzień, no i jej rodzice nie zajmują się tymi dziećmi non stop ![]() co do imienia - mam więcej pomysłów na imiona dla chłopców niż dla dziewczynek. dla trzeciej nie mam żadnego pomysłu Małgorzata i Dorota to dla mnie imiona ponadczasowe - i wcale nie nadawane tak często ![]() co do ubierania - wiecznie toczę boje z babciami - jestem zwolenniczką nie przegrzewania dziecka. pamiętam spacery z Gosią - leżała w głębokim wózku, bez czapeczki, ubrana w bodziak, czasem w skarpetkach, czasem bez, przykryta tetrową pieluszką lub cieniutkim kocykiem - i spotykałam koleżanki z dziećmi w podobnym wieku, ubrane jakby to co najmniej jesień była... Gosia przez pierwszy rok prawie nie chorowała. teraz miała ciężki czas - ale uważam, że dlatego, że za mało wychodzi na spacery a w domu jest za ciepło. uff, jak się nie odzywam to przez cały wątek, a jak już się odezwę, to trylogię piszę ![]() uściski dla wszystkich
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

co za agent 

to oddam moje ciuszki biednym, bo znajomych na ciuszki stać , a chciałabym ,żeby się komuś bardziej przydały, nie jako 30 pajacyk, a jako coś niezbędnego 

On przemianował mnie na Lina 

A smaruje sie czym popadnie kilka razy dziennie .... No nic, mam sklonnosc i musze z tym zyc, pocieszam sie tym ze nie ja jedyna i ze kiedys zjasnieja