|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Agatek sprząta to tak spokojnie się zrobiło na wątku
co to będzie jak wszystkie urodzimy ![]() nesska pochwal się pochwal czekam ![]() Oluśka szykuj się!! ![]() poprasowałam pospałam troszkę oglądam "jak poznałem wasza matkę" na cc bo jestem zmęczona i chyba dzisiaj położe się w salonie spać może zasnę spokojnie...nawet śpiąca jestem ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- neska sliczny kosz! a propos bulgotania to słyszycie tez jak dziciaczek nóżką o nóżkę sobie smyra? bo mi się wydaje że coś takiego słyszę/czuję że np przekłada z lewej na prawa i spowrotem(bo moja ma skrzyżowane nóżki)
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
no ale drogi nie był wiec tragedii nie bedzie ![]() a co do tego czy słysze - wydaje mi sie to niemozliwe... tam wszystko "amortyzuje i wycisza" plyn owodniowy... ale nie wiem...
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
w sensie czuje/słysze takie wiesz...kurcze nie wiem jak to nazwać...a nieważne
kosz na zdjęciu wygląda bardzo fajnie! idę spać dobranocki
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nadal nic - dziś pierwszy raz przy kompie,,, bo synek miał urodzinki, więc robiłam torcik, potem byli goście no i w ogóle - dostał tyle samochodzików, że jutro padniemy od tych strasznych dźwięków (prawie wszystko gra...)
Skurczy ni widu ni słychu - nawet te wieczorne przepowiadające się rozwiały, więc już na nic nie liczę i chyba się zacznę pakować na dłuższy czas w szpitalu - bo od poniedziałku już mnie zatrzymają, jako przeterminowaną... Szkoda że nie wywołują od razu tylko czekają jeszcze
|
|
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
uciekam pod prysznic i do wyrka,jakoś tak pobolewa mnie lekko brzusio nadole...!
Dobranoc
|
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane, wstałam i troszkę mi lepiej. Dalej mi jakoś ciężko oddychać, ale nie jest najgorzej. Nawet zmusiłam się i zrobiłam blachę szarlotki
Pięknie w domu pachnie!Okazja się nadążyła bo przywieźli nam meble do drugiego pokoju który stał zupełnie pusty od ponad 2 miesięcy, no ale w końcu udało nam się znaleźć coś za niezłe pieniądze , co prawda komis ale przynajmniej w końcu życie nie toczy się tylko na sypialnianym łóżku Intuil – ja planuję dla Gabi na wyjście przygotować body z długim rękawem, jakieś ciepłe śpiochy, bluza lub sweterek, skarpetki. Do tego kombinezon, czapa i jakiś kocyk tak na wszelki wypadek. Chyba wystarczy i będzie git. No chyba że złapie -20 to będę wtedy kombinować inaczej ![]() Kasikzaki – super, że już jesteście w domku! Najlepszego kochana ![]() ![]() Pearpearl – kochana nie ma za co dziękować, jeszcze raz najlepszego Magda1804 – współczuje towarzyszki w pokoju, jakaś masakra! Agatek – brawo za spacer ale następnym razem uważaj na te tiry kobito! No i szoruj te podłogi porządnie!![]() Eliza – współczuje wizytacji, kurcze trochę to nie na miejscu! Może po prostu powiedz, że nie masz siły teraz na gości i po prostu ich uprzedź o tym? Natisska – skąd Ty miałaś siłę na zrobienie tego wszystkiego…podziwiam! No i Wesołych Świąt Bybella – nie zazdroszczę widoków z filmu…brrrr…. Miniusia91 – jejku a to nie wody? Ja bym już pewnie na IP pojechała Oluska współczuje żyganka, no ale może to jakiś znak ![]() Neska gratki za kosz ![]() Aga_tka – sto lat dla synusia
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
a ja już po usg , z małą ok, waga 2220 wychodzi na 34 tyg a wg miesiączki 32 plus 6 , niestety z 3 d już nici bo za duże dziecko i żle widać więc mam tylko w 2 d a najlepsze że trafiłam tam na lekarza który tydz temu badał mnie na IP na Karowej, więc mu wyjasniłam że głupio było mi znów tam jechać, ale nie wiadomo skąd te bóle , nawet szyjkę mi sprawdził i też ok, cisnienia na granicy tylko ja teraz mam ciągle bóle głowy i bolą mnie oczy przez te skaczące cisnienia , no ale ważne że z małą wszystko dobrze i z łożyskiem też, martwi mnie tylko to że pewnie znów bedę mieć cesarkę a wolalabym naturalnie bo mała duża, większa niż z okresu ciążowego i ma głowę w górze więc podejrzewam że już się nie odwroci jak mój poprzedni synus , a do jakiegos 27 tyg byla głową w dole że jak byłam w 27 to byłam na usg podglądowym i kiepsko było ze zdjęciem bo mala była do dołu z głową w stronę mojego kręgosłupa więc po co sie odwróciła lepiej rodzić sn, szybciej dochodzi się do siebie, wiem to z własnego goswiadczenia, mi też często burczy w brzuchu
|
|
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
http://www.dailymotion.com/video/xaz...rawidyowy_tech
przed chwila to obejrzałam... patrząc na poród z tej perspektywy, chyba już mi się odechciało... brrr... |
|
|
|
#3370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem z siebie dumna...
sprzątnęłam łazienkę od A do Z Nawet drzwiczki i półki w szafce pomyłam na kolankach ![]() Nie mam dziś już siły na kuchnie a kiedyś to ja potrafiłam tyle zrobić za jednym zamachem, szybko i dokładnie, a teraz samą łązienkę sprzątałam 1,5 h jakaś masakra totalna i plery bolą, więc jutro znów spacerek dłuższy + kuchnia codziennie po trochu i może coś z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Pewka! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Neska kosz cudowny!!!!!!!! Mijus uważam uważam na tiry, nie mamy chodnika, prosimy się o niego ponad 13 lat... niby do końca 2013 mają zrobić.. ![]() Tak dziwnie było mi iść na spacer- zawsze autem wyjeżdżałam, od x czasu nie chodzę tą ruchliwą ulicą, wystarczy, że tak 5 lat chodziłam do szkoły, potem pracy w te i nazat a zimą jest masakrycznie- nawet pobocza jako takiego nie ma- a jak jest śnieg to tir nie zjedzie, tylko trąbi, żeby człowiek wszedł w zaspy półmetrowe ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Mnie to nie rusza, widziałam gorsze
|
|
#3371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama bym chyba nie przeciela...
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
No mamuśki, dziś 08.01.2012!!!!!!! Ale coś raczej się nie zapowiada... Dzidek troszkę się buntował, że mamunia pochodziła trochę i był w dole- trochę spokoju żebrowego miałam uff ![]() Jeszcze przed 24 jechałam po teściową, bo była w pracy jako szatniarka bo impreza była jakaś 'spotkanie pokoleń' i przyniosła wałówkę tzn ja podjechałam moją limuzyną po to ciasta, picie mmmmmm bo dziś mam już dość ![]() miniusia91 to tak groźnie wygląda tylko ![]() Ahhhhh zapomniałam dodać! Dziś zaczynamy39 tydzień!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-08 o 01:20 |
|
|
|
#3373 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, nadrabiam tylko i lecę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z sąsiadką to współczuję biednym dzieciom, bo raczej na lepsze nie wyjdą z takimi rodzicami. Cytat:
O matko, nie znoszę takich ludzi. Jak przed świętami byłam z siostrą w Rossmanie to były dwie ogromne kolejki i wreszcie przyszła moja kolej. No i ruszam się z tym moim ogromnym brzuchem, a tu co?! Jakiś facio przelazł od drugiej strony sklepu i udał że nikogo nie widzi i wlazł do kasy od drugiej strony! Ja nie miałam siły komentować, ale siostra nie wytrzymała i stwierdziła na głos że to już trzeba być kompletnym chamem żeby tak na bezczela przed kobietę w ciąży. Oczywiście "biedny" pan nie słyszał . Pani kasjerka i ochroniarz też nie.Cytat:
Powiem wam że czasem zastanawiam się nad sensem wypowiadania się na wizażu, bo jak napisze się coś co komuś nie odpowiada to zostaje się wyzwanym i obrażanym. Ja już zyskałam przydomek marudy i pesymisty wywołującego u siebie dolegliwości ciążowe z powodu swego, jakże złego, spojrzenia na świat (no tak bo całodzienne mdłości i zawroty głowy powinny wywoływać jedynie uśmiech na mej twarzy), a dziś nazwano mnie zaściankową osobą i dano do zrozumienia że jestem idiotką, bo uważam że nadając imię dziecku trzeba zwrócić uwagę żeby później nikt się z niego nie śmiał, no i oczywiście że jedna imiona mi się podobają a inne są dziwne Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2012-01-08 o 01:45 |
||||||||
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Dark lady napisze Ci tylko tyle- nie przejmuj się tą osobą, ja już ją poznałam na innym wątku (czubasek też kojarzy zapewne)sprawę nazwiązaną, że usg jest szkodliwe dla dziecka...
i szukała bidulka informacji i znalazła takie dość stare z lat 90-tych bo nie rozumiała, że kilka osób musiało mieć usg co chwila np. ja ) za co została skrytykowana i wyśmiana, a mnie oskarżyła, że życzę jej poronienia, pochowania i urodzenie następnego dziecka i zgłosiła mnie do admina
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem słyszę jak stopka tlucze moje zebro boli okrutnie wtedy
poza tym nie mogę spac unas w uk 5 rano i młody zaczął al pierwsze boksy |
|
|
|
#3376 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synek śpi jeszcze razem z tatusiem
Ja wczoraj sobie z nim pogadałam za wsze czasy, gadaliśmy do 2 w nocy... fajnie było
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie rodzi, co się dzieje? Neska bardzo fajny kosz |
|
|
|
#3378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też sie odechciewa bo zawsze sobie marze ,że poród będzie piękny, będzie miło... i kwiatki będą pachnieć ![]() Widząc nacinanie jest przeciwna i mam zamiar urodzić bez nacięcia ! i już. będzie może poród trwał dłużej ale będę o to prosić... oby położna była ok. mam też zamiar kupić ten żel Dianatal. kosztowne i różne opinie,ale przy pierwszym porodzie na pewno pomoże niż zaszkodzi.... dziewczyny oby te nasze porody były w miarę przyjemne. ja nie lubię szpitali i już sama myśl ,że mam ta potem zostać parę dni.... nie wiem jak to przeżyje.... |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
0o MAMUSIU!! JA TAK NIE CHCE!!! ten filmik sprawił, że już mi się nie chce tak szybko rodzić....brrrr |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
laski odszedł mi czop albo nie wiem co
rano sie z tz pobzykalismy i potem jak poszlam pod prysznic to razem z eliksirem wyleciało mi sporo sluzu z krwia w pierwszej chwili panika i jedziemy na IP. Ale ochłonęłam po 2 minutkach juz było ok, dzwoniłam do lekarza ale nie odebrał Ale jestem jakos wewnetrznie spokojna, ze albo to czop albo szyjka sie skraca czy tam rozwiera, wkoncu lekarz mowil ze juz jest skrócona Młoda fika, a mi jakos intuicja mowi zeby nie panikować![]() Na IP napewno by mnie zostawili, wiec nie pojechałam, co myślicie? Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-01-08 o 10:42 |
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co jechać na IP jeśli mała fika to jest ok ahh, gdyby tż dał się zmolestować... a on się boi |
|
|
|
|
#3382 | |||
|
Rozeznanie
|
Magda trzymam kciuki, żebyś wytrwała i w karmieniu piersią i żeby wszystko się unormowało i mała nauczyła się korzystać z takich sutków, jakie masz
![]() Pearl też chciałam kupować kombinezon na allegro, ale chyba Inutil podała informację o przecenie kombinezonów tesco i takowy zakupiłam za niecałe 40 zł Poza tym tez są wyprzedaże i na pewno znajdziesz coś fajnego dla swojego skarba ![]() Cytat:
![]() Ja nie. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Mówiła właśnie, że w CCC zawsze są problemy ze zwrotami.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
A jak to czop i Cię dzisiaj złapie, to kurczę miałaś farta z seksikiem przed samym porodem
|
|||
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic się nie martw
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale tez moze dlatego ze ze spermuszka![]() Agatek na porodówke ! a to juz jest motywacja
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-01-08 o 11:00 |
|
|
|
|
#3386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skurcz przeszedł mówiła "oddychaj spokojnie głęboko'. Jak miałam przeć to krzyczała "teraz nabierz powietrza, głowa do klatki, przyj!, wypuść powietrze, nabierz, przyj!, wypuść, nabierz, przyj!" no i generalnie tyle. Ale czułam takie rozpieranie w kroku, że nie dałoby się tego wstrzymać. Ja po prostu puściłam mięśnie od pasa w dół. A my ciągle w szpitalu jesteśmy, bo żółtaczka coś wolno Filipka opuszcza. Poziom bilirubiny juz nie rośnie, ma 11, powinno już powoli zacząć spadać, więc wtorek sroda wyjdziemy..... |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale se pospałam
No i pkt 10.30 ja jestem wyspana od 2 w nocy Zaraz śniadanko i spacerek tam gdzie wczoraj ![]() Cytat:
Fajnie masz- wiesz na czym stoisz, a ja nie! Włacha: se przypomniałam, że czop to albo galaretowata substancja, albo troszkę krwi się poleje ![]() Dla przypomnienia nasza lista : 3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01 4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01 5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.016.01 wolne ......................... ....... 7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01 8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01 9.01 Renata ....................... ......jak nie pyknie to następna próba 16.0110.01-13.01 wolne......................... 14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01 15.01 wolne ......................... ......... 16.01 staraupa ......................... .....jak nie pyknie to następna próba 23.01 17.01 wolne.................... .................. 18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01 19.01 wolne......................... ......... 20.01 annyonne ......................... jak nie pyknie to następna próba 27.01 21.01 Kamusia i Boroo............ jak nie pyknie to następna próba 28.01 22.01 faellivrin ......................... .jak nie pyknie to następna próba 29.01 23.01 ultraradiola ....................jak nie pyknie to następna próba 30.01 24.01 wolne 25.01 Mijus......................... ............jak nie pyknie to następna próba 01.02 Od 9-13 żadna chętna???????
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-08 o 21:24 |
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie mam weny jakoś ostatnio do niczego ![]() Cytat:
Czekaj spokojnie na rozwój sytuacji
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie jeszcze w 2paku
Młody ok 6 robił taką zadyme w brzuchu ze szok wyglądało to tak jak by się pakowałNeska śniłaś mi się Haniula gratulacje za czopa ale tak jak dziewczyny piszą może odejść nawet 2 tygodnie przed. Może ja mojego też dopadne jeszcze jest w łóżku hmm taki cieplutki Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2012-01-08 o 11:52 |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dziś mama ma mi przywieźć modem więc was trochę nadrobie my jutro mamy badania więc może jak wszystko będzie ok to mnie wypuszcza. Chociaż z tego co mówił lekarz to oni tylko czekają na 36 tydzień żebym urodziła . tz to samo. "jak ja bym chciał żebyś była z malutka już w domu " nie dociera do ciołka że im dłużej siedzi w brzuszku tym mniejsze zagrożenie. Haniula zazdroszczę bzykan.a . My mamy z tz cały czas ochotę ale teraz to dopiero po połogu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

co to będzie jak wszystkie urodzimy 

że np przekłada z lewej na prawa i spowrotem(bo moja ma skrzyżowane nóżki)

no ale drogi nie był wiec tragedii nie bedzie

Pięknie w domu pachnie!
Gabrysia - 09.02.2012 

a kiedyś to ja potrafiłam tyle zrobić za jednym zamachem, szybko i dokładnie, a teraz samą łązienkę sprzątałam 1,5 h
codziennie po trochu i może coś z tego wyjdzie
normalnie ile się w człowieku potrafi zmieścić
a tż ciągle pyta czy jedziemy bo dziś mam termin wg pomiarów z listopada
a tu

a zimą jest masakrycznie- nawet pobocza jako takiego nie ma- a jak jest śnieg to tir nie zjedzie, tylko trąbi, żeby człowiek wszedł w zaspy półmetrowe 

Dzidek troszkę się buntował, że mamunia pochodziła trochę i był w dole- trochę spokoju żebrowego miałam uff
bo dziś mam już dość
0o MAMUSIU!! JA TAK NIE CHCE!!! ten filmik sprawił, że już mi się nie chce tak szybko rodzić....brrrr
rano sie z tz pobzykalismy i potem jak poszlam pod prysznic to razem z eliksirem wyleciało mi sporo sluzu z krwia