Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 10:04   #3211
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ja to się raczej stawiam pośrodku Ale to wynika chyba z tego, że podobno na uczelni prywatnej jest łatwiej (chociaż tego nie zauważyłam, a mam porównanie z uczelnią publiczną). Niemniej, uczyć się trzeba absolutnie wszędzie. No i takie tipsiarki myślą sobie, że jak pójdą na prywatną uczelnię bo mają kasę to będą mieć i dyplom. A łatwiej byłoby im go kupić
Co do uczelni prywatnych to chyba kwestia tego, że jednak jest między nimi rozstrzał poziomu :P Są takie na których poziom jest jak na państwowych dziennych a do tego więcej sprzętu i pomocy naukowych, czego zazdroszczą wszyscy, a są takie, na których - ok, może i profesor jest też z takiego UJ, prowadzi wykład i wymaga, ale na egzaminach naprawdę wymaga mniej, czego nie raczy nie wyśmiać na macierzystym kierunku Zresztą jak mam być szczera to u nas na wydziale opowiadają różne smaczki z AGH i to nie tylko z uczelni prywatnych na których ktoś uczy, nie tylko z zaocznych AGH a nawet i z dziennych - o studentach "domykających nawias z drugiej strony" przy całkowaniu, albo o takich, co skracają logarytmy i zostają im same potęgi, a potem zostają inzynierami Nie wspomnę o praktykantkach z fizyki UP, które u mnie w liceum prowadziły zajęcia i nie wiedziały co to połączenie szeregowe (bardzo często ludzie którzy wylecieli od nas po 1 semestrze - bo mieli problem z banałami jak pochodne, baza wektorów albo iloczyn kartezjański - lądują na matematyce UP i ją z powodzeniem kończą)... Także jak widać to w dużej mierze też kwestia nie samej uczelni a studenta jeśli chodzi o naukę i części prywatnych uczelni powinno się wręcz bronić przed takim pochopnym nazwaniem z góry "łatwiejszą"

Ale to nie o tym miało być; co do wybiegów to hmm, w sumie to jeszcze zalezy jak się rozgraniczy szarą myszkę a odstrzeloną dziewczynę. U mnie wytapetowanej, ufarbowanej tipsiary nie spotkasz, chyba, że którejś dziewcynie tipsy zostaną z np. jakiegoś wesela, to owszem, można się natknąć na tipsy Także chyba taka dziewczyna "po środku" u jest już tą bardziej "odstrzeloną", ale jak mam lektoraty z np. geodezją to nie widzę, żeby dziewczyny tam ubierały się jak inaczej od nas

Uch, nie mogę się wziąć w garść i do roboty
Stary 2012-01-08, 10:06   #3212
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ciekawe jak było z dostępnością - kiedyś polowałam na coś z pomocji plakatowej Niezapominajki, i dzwoniłam chyba tydzień - wciąż było niedostępne. Wybrałam się raz tym razem po Biodermę i Biovital ( był też na reklamie)- ale w aptece było chyba z 40 osób, więc zrezygnowałam. Bałam się podejść i zapytać tylko o dostępność, bo to były same mohery i bałam się linczu
Ja kupowałam dzień przed Wigilią i widziałam, że tych zestawów było mnóstwo, cała szafka
Stary 2012-01-08, 10:30   #3213
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
a ja myślę, że to bardziej zależy od tego jakie, kto ma podejście. Znam kilka osób, które prawko mają od lat a jeżdżą bardzo okazjonalnie i robią to niechętnie. I wydaje mi się, że to wynika właśnie z tego, że zrobiły prawko a potem nie jeździły, nie zdążyły do końca się przełamac.
to ja!
za robiłam juz kilka lat temu ale rzadko jeżdze, bo nie zaczełam od razu. Jeszcze po rodzinnych stronach jak STW czy Sandomierz to spoko ale po Krakowie boje i sie jak cholera. chyba tylko raz prowdziłam
Miałam ambitny plan wziąć kilka lekcji wiosna ubiegłego roku ale mineła mi pod znakiem wymiotów i choroby lokomocyjnej

Soline - done

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Co do uczelni prywatnych to chyba kwestia tego, że jednak jest między nimi rozstrzał poziomu :P Są takie na których poziom jest jak na państwowych dziennych a do tego więcej sprzętu i pomocy naukowych, czego zazdroszczą wszyscy, a są takie, na których - ok, może i profesor jest też z takiego UJ, prowadzi wykład i wymaga, ale na egzaminach naprawdę wymaga mniej, czego nie raczy nie wyśmiać na macierzystym kierunku Zresztą jak mam być szczera to u nas na wydziale opowiadają różne smaczki z AGH i to nie tylko z uczelni prywatnych na których ktoś uczy, nie tylko z zaocznych AGH a nawet i z dziennych - o studentach "domykających nawias z drugiej strony" przy całkowaniu, albo o takich, co skracają logarytmy i zostają im same potęgi, a potem zostają inzynierami Nie wspomnę o praktykantkach z fizyki UP, które u mnie w liceum prowadziły zajęcia i nie wiedziały co to połączenie szeregowe (bardzo często ludzie którzy wylecieli od nas po 1 semestrze - bo mieli problem z banałami jak pochodne, baza wektorów albo iloczyn kartezjański - lądują na matematyce UP i ją z powodzeniem kończą)... Także jak widać to w dużej mierze też kwestia nie samej uczelni a studenta jeśli chodzi o naukę i części prywatnych uczelni powinno się wręcz bronić przed takim pochopnym nazwaniem z góry "łatwiejszą"
eee o czym Ty mówisz kobieto?
ale humanista jestem
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:35   #3214
nicRu
maszyna, nie człowiek

Że myślą, że znak całki to nawias, a jak mają np dzielenie dwóch logarytmow, to skreślaja napis "log". A to drugie to jest na matmie na każdym scisłym wydziale, więc pewnie ktoś będzie wiedzial, że to proste rzeczy, szczególnie, że pochodne robiło się jeszcze niedawno w liceum Po prostu poziom ucelni zalezy od wielu czynników, w tym samych studentów i ich "chcenia" się uczyć, więc nie popieram stwierdzenia "prywatna - gorsza", raczej "leniwy, głupi student - gorszy"
Przyrównując to tak jakby na humanistycznych studiach ktoś miał problem, bo wymagano od niego umiejętności przeczytania jakiegoś tekstu, poszedł na inne i okazał sie tam geniuszem, bo zamiast kazać im czytać wszystkie teksty opowiadają prowadzący słowami
Stary 2012-01-08, 11:20   #3215
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Chociaż jedna wyrozumiała Pogłaskaj jeszcze, pogłaskaj <podsuwa głowę>

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
eee o czym Ty mówisz kobieto?
ale humanista jestem
zamierzałam zacytować dokładnie te same fragmenty z wypowiedzi Nicru i podobnie skomentować tak się złożyło, że u mnie matma w liceum była traktowana raczej luźno, na studiach statystykę mieliśmy raczej opisową i bez równań matematycznych, więc wszystkie całki, pochodne, logarytmy... to ja nawet nie wiem co to jest bo nikt mnie tego nigdy nie uczył. ale rozumiem ideę wypowiedzi

uczelnia uczelnią, ale zastanawiam się, dlaczego ludzie na studiach nijak niezwiązanych z matmą czy fizyką mają ją w dosyć kosmicznej postaci ? po co komu to na technologii żywienia (chociaż to niby inż jest), zarządzaniu czy stosunkach międzynarodowych?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-01-08 o 11:29
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:30   #3216
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Zamówienie z Katherine jest już na 370zł GG, będziesz coś jednak chciała?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:32   #3217
Melka88
Zakorzenienie

Granatowa, jutro będę szła do zielarkiego na garbarską, może tam dopadnę ten balsam W razie czego - kupić Ci ? Któraś jeszcze chętna ?

Btw, jak długo moderowane są posty ? Każdy jeden post halleay w klubie jest moderowany, pomyślałam, że może na ogólnym się musi poudzielać, coś tu nam napisała i moderowany też Jakbym miała wymyśloną koleżankę
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:34   #3218
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ale czemu w ogóle są moderowane?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-01-08, 11:37   #3219
kasiencja
Pani Buka

no własnie przecież regularnie pojawiają się bzdurne wypowiedzi osób które mają 1 post. może trzeba zapytać na Technicznym?

Stary 2012-01-08, 11:44   #3220
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Hehe w sumie podejrzewałam, że będzie w granicach 400-500

O co w ogóle chodiz z tym moderowaniem postów?

Kociary: http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=572802
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:48   #3221
kasiencja
Pani Buka

O, Ineso, bo mi wczoraj pomogłaś, to może i dziś masz jakiś pomysł Mam strasznie podrażnioną skórę na nosie od pocierania chusteczkami i wokół oczu, szczególnie pod dolną powieką. Lekko dotknę i już boli. Czym to mogę chociaż trochę złagodzić?

Stary 2012-01-08, 11:52   #3222
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu w ogóle są moderowane?
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
no własnie przecież regularnie pojawiają się bzdurne wypowiedzi osób które mają 1 post. może trzeba zapytać na Technicznym?
W klubie moderowane pewnie dlatego, że nie miała żadnego posta na koncie na forum ogólnym.
Wczoraj tu nam jednego napisała, ale że jest pierwszym to moderowany - jasna Anielko, nie wiem, jak długo I jak potem skumać z naszym tempem, że ktoś pisał ? Przecież my będziemy już pewnie kilka stron dalej..
Stary 2012-01-08, 11:56   #3223
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
uczelnia uczelnią, ale zastanawiam się, dlaczego ludzie na studiach nijak niezwiązanych z matmą czy fizyką mają ją w dosyć kosmicznej postaci ? po co komu to na technologii żywienia (chociaż to niby inż jest), zarządzaniu czy stosunkach międzynarodowych?
Może dlatego, że uczy logicznego myślenia? Jest to pewnego rodzaju oderwanie od nauki samej teorii, wydaje mi się, że może się to czasem przydać

Cytat:
O, Ineso, bo mi wczoraj pomogłaś, to może i dziś masz jakiś pomysł Mam strasznie podrażnioną skórę na nosie od pocierania chusteczkami i wokół oczu, szczególnie pod dolną powieką. Lekko dotknę i już boli. Czym to mogę chociaż trochę złagodzić?
Nie mnie pytałaś ale mam radę-kup sobie chusteczki chyba firmy velvet-zielono-niebieskie opakowanie, z ochronnym wyciągiem z nagietka czy jakiegoś innego zielska Zdecydowanie mniej podrażniają
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:57   #3224
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Patent na obtarcia od chusteczek, a raczej na ich zapobieganie - używanie (edit: to znaczy smarkabie w nie po prostu) chusteczek nawilżanych do pup niemowlaków - polecam różowe Extrasensitive Rossmana. Podobno jak już są obtarcia to pomaga maść majerankowa, ale nie używałam. To pod okiem to nie wiem - czymś tłustym chyba potraktować - alantanem albo maścią sutkową
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
W klubie moderowane pewnie dlatego, że nie miała żadnego posta na koncie na forum ogólnym.
Wczoraj tu nam jednego napisała, ale że jest pierwszym to moderowany - jasna Anielko, nie wiem, jak długo I jak potem skumać z naszym tempem, że ktoś pisał ? Przecież my będziemy już pewnie kilka stron dalej..
To niech napisze kilka spamowych postów - gdzieś na plotkowym, albpo nawet tutaj czy na innym z linkowanych w naszym pierwsyzm poście wątkach - nie zlinczujemy, nawet za ,,Ciekawe!"
Stary 2012-01-08, 12:05   #3225
Malla
Nie depcze krokusów

Pierwsze słyszę o moderowaniu pierwszego postu... Jak w konkursie klikaczkowym takie się pojawiały, to były często klony
Stary 2012-01-08, 12:08   #3226
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
To niech napisze kilka spamowych postów - gdzieś na plotkowym, albpo nawet tutaj czy na innym z linkowanych w naszym pierwsyzm poście wątkach - nie zlinczujemy, nawet za ,,Ciekawe!"
dzięki, napiszę jej

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o moderowaniu pierwszego postu... Jak w konkursie klikaczkowym takie się pojawiały, to były często klony
Pokazywała mi to wczoraj na własne oczy, bylam u niej na winku
Stary 2012-01-08, 12:11   #3227
Malla
Nie depcze krokusów

A nie miała wcześniej innego konta lub nie jest w jednej sieci z inną użytkowniczką?
Stary 2012-01-08, 12:12   #3228
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Na wszelkich informatykach, fizykach, chemiach i inzynierskich tłumaczenia to nie wymaga :P

Na ekonomicznych - studenci sobie czesto nie zdają sprawy że będzie im potrzebna do czegoś tak banalnego jak chocby zoptymalizowanie jakiegoś budżetu np. Przykładem może byc mój kolega, który tylko dlatego, że studiował jeszcze matmę dostal sie z FiR na praktyki w jakiejś korporacji związane z rynkami finansowymi i modelowaniem, a teraz zarabia calkiem niezłe pieniądze jak na człowieka, który wciąż nie ma dyplomu :P Bez matmy wyższej niż licealna ok, mógłby coś teoretyzować, ale nie zrobiłby nic w praktyce. Na zarządzaniu tak samo, nie chciałabym, że firmą w której pracuję zarządzaniem nią zajmował się ktoś, kto nie ma wykształconego logicznego myślenia w sferze liczb, szczególnie, że na ekonomicznych kierunkach matematyka najczęściej kończy się na etapie pochodnych i najprostszych całek, czyli jeszcze dość rzemieślniczym, ale uczacym zauważania zalezności, wykorzystywania schematów i wyciagania wniosków z logicznych ciągów informacji - więc na pewno uczy jakiegoś logicznego myślenia, a to rozwija, gdy z kolei z dwóch innych przedmiotów trzeba pozakuwać na pamięć
+ statystyka - inaczej nawet do każdej pracy taki np. technolog żywienia o opracowanie danych musiałby prosić matematyka, bo inaczej nie określiłby np. czy istnieje w jego badaniach jakaś zalezność między metodami których użył albo którymiś z czynników, które badał.

A co do kierunków humanistycznych... Nie wiem na jakim poziomie jest tam statystyka, ale na pewno też po to, by nie trzeba było pomocy osób trzecich do opracowywania danych A co do logiki to się nie wypowiem, bo ja miałam inną, obdartą z życiowych przykładów, ale w codziennym myśleniu mi się na pewno w jakimś stopniu jej podstawy przydają :P

Może to śmieszne, ale np. przez banalne odrzucanie punktów odstających dziura ozonowa przez lata się powiększała, bo dopiero po jakimś czasie zorientowano się, że co roku odrzucane z pomiarów są dokładnie "te same" dane.

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-01-08 o 12:15
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:14   #3229
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Oszaleję, jak będę to pakować

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-01-08, 12:18   #3230
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
A nie miała wcześniej innego konta lub nie jest w jednej sieci z inną użytkowniczką?

Konta nie miała, a w mieszkaniu jest jedyną kobietą.
Teraz moderuje sie chyba wszystkich nowych użytkowników - czasem na intymnym są dwa te same wątki, bo czyimś pierszym postem był ten zakładający wątek, więc go moderowali - nie był widoczny, nie wiedzą o co chodzi - zakładają jeszcze jeden..
Stary 2012-01-08, 12:19   #3231
Soline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A przypomniałabyś mi o tym jutro? Bo teraz zmykam się szykować na imprezę, a chciałabym pomóc
przypomniałabym

Cytat:
Wypełniono
Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Soline, wypełnione. Trochę pościemniałam
Cytat:
Zrobione.
dzięki Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Chciałam wypełnić, ale przy pierwszym pytaniu brakuje mi odpowiedzi "Nie znam żadnego" i nie wiem, czy mam ściemniać?
trochę można zastanawiałam się, czy nie umieścić tam takiej odpowiedzi, ale w sumie nawet jeśli się w google pisze "festiwal fotograficzny", to coś wyskoczy, a chodzi mi o to, żeby wpisywać - jeśli już nie to co zna się z doświadczenia - to co najbardziej popularne

Cytat:
Soline, po wstępnym przejrzeniu ankiety zdałam sobie sprawę jak mało mam do powiedzenia na ten temat
podrzucę TŻ-towi, może on coś więcej wie.
ale moim zdaniem ankieta jest troszkę niespójna - jeśli ktoś nie był na żadnym festiwalu, albo był na jednym, to jak może dobrze odpowiedzieć na pytanie 8? albo jeżeli jest opcja zaznaczenia "nie" w pytaniu 4, to jak to się ma do pytania 3 i 8?
kasia wyżej właśnie pisałam, że nawet wynik z google może być - po prostu jest to znak, że festiwal się dobrze promuje, skoro ma takie dobre pozycjonowanie. co do 8 i pozostałych pytań, w których nie wiadomo co wpisać, może być strzelanka/intuicja to też jest dla mnie znak, jak co na chybił trafił się kojarzy, że gdzieś coś musiało wdrożyć dane skojarzenie. No i odnośnie tego, czy się kiedykolwiek uczestniczyło w festiwalu - ja np nigdy nie brałam udziału w krakowskich nocach, a mimo to wiem, że istnieją, wiem jakie, kiedy itp. Reklama do mnie trafia i głównie o to mi chodzi.
Skomplikowane trochę i faktycznie, może nie do końca w porządku, ale no jest

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Nie znoszę wypełniać ankiet, ale chciałam pomóc bliskiemu bliźniemu, i co? I g***! Promotor sprawdzał Ci tą ankietę? Bo pierwsze pytanie generalnie już jest źle skonstruowane . Nie ma odpowiedzi "żaden" i "inny". Ja wiem, że praca magisterska to ściema, ale jak już coś robić, to robić dobrze . Wymiękłam po pierwszym pytaniu, więc nie wiem, co jest dalej .
nie sprawdzał, sama ją pisałam i właśnie zastanawiałam się nad dodaniem tej opcji. może faktycznie skoryguję o "żaden". Pisałam wyżej Kasiencji jak to się przekłada, ale może faktycznie brak tej opcji. Masz może jeszcze jakieś sugestie? Mogę poprawić
A, no i to tylko licencjat

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Soline - done
dziękuję!

Cytat:
ja właśnie próbuję ograniczyć swoje

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:23   #3232
Tindomerel
Zadomowienie

witam po przerwie dziewczyny Nie ma opcji, żebym to wszystko nadrobiła

Miałam strasznie dużo nauki, stresów i pare problemów osobistych, ale powiedzmy, że powoli jest lepiej...

widze, że omineło mnie spotkanie

Jeśli chodzi o prawo jazdy to ja uważam przesunięcie tych całych zmian na przyszły rok, za znak, żebym wreszcie spięła tyłek i dokończyła to co zaczęłam zdawanie x razy tego egzaminu dobiło mnie strasznie, ale to, że nie potrafię się przemóc by sie nie poddawać i spróbować jeszcze raz sprawia, że czuje sie bardzo słaba

Nie chciałabym raczej zdawać w Krakowie, tylko w moim rodzinnym mieście i nie wiem za bardzo jak to zorganizować teorie mam, ale musiałabym przejechać się jeszcze pare razy, żeby to w ogóle miało sens...
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:51   #3233

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość

ja właśnie próbuję ograniczyć swoje
A ja wyskoczyłam z pojedynczym zamówieniem Trust, mogę oczywiście zamówić tylko jedną rzecz?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:55   #3234
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
Miałam strasznie dużo nauki, stresów i pare problemów osobistych, ale powiedzmy, że powoli jest lepiej...

Nie chciałabym raczej zdawać w Krakowie, tylko w moim rodzinnym mieście i nie wiem za bardzo jak to zorganizować teorie mam, ale musiałabym przejechać się jeszcze pare razy, żeby to w ogóle miało sens...
Mam nadzieję, że z czasem wszystko Ci się pomału poukłada Trzymam za to kciuki
A jazdy...może w ferie uda Ci się wykupić jakieś godziny?

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
A ja wyskoczyłam z pojedynczym zamówieniem Trust, mogę oczywiście zamówić tylko jedną rzecz?
Podziwiam Cię za tą jedną rzecz Ja powinnam skakać z radości, że nie mam uszu przebitych bo dopiero bym zbankrutowała
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:58   #3235
Ineso
Matka Smoka

ville - http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=585632
Stary 2012-01-08, 13:05   #3236
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze możesz zaszaleć z fioletowo-żółtym albo fioletowo-zielonym bo ja lubię fioletowo-niebiesko, ale masz niebieskie oczy no albo standard z jakimś srebrnym?
Stanęło na zimnozłoto-fioletowo-zielonym (Emeral z CS jest przecudny )
Cytat:
Wtedy nie widać, to fakt, ale już kokardkowa spinka, którą podpinam grzywkę (leci mi do oczu gdy piszę) przykuła uwagę kilku prowadzących, aż się głupio poczułam jak usilnie wypatrywali co posiadam we włosach

Cytat:
Skoro już mamy taki zamówieniowy rozpęd, zapytam jeszcze raz, bo nie wiem czy przed Sylwestrem mój post zaginął czy po prostu nikt nic nie chce . Będę sobie zamawiać glinkę stąd: http://www.naturalne-piekno.pl/ - czy czegoś Wam przypadkiem nie brakuje w kosmetyczce? No chyba że ktoś mi powie, gdzie mogę dostać w Krakowie różową glinkę.
Jeśli różowa glinka to nie to samo co czerwona (http://www.sklep.mydelko.pl/index.php/cPath/28) to nie wiem
Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Ojej, naprawdę na studiach ktoś jeszcze zwraca uwagę na to jak kto się ubiera? Nie spotkałam się z tym u mnie...
Też jestem w szoku.
Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Idę olejować włosy kokosowym specyfikiem. Help
Na suche włosy? Od połowy długości? Dużo tego nałożyć? Podgrzać wcześniej?
Chciałabym zawinąć je w czepek + ręcznik i zostawić na noc
Na suche włosy, możesz na całą długość poza skórą głowy, ok. 2 łyżki stołowe (i wcierać, wcierać wcierać ). Jak podgrzejesz to olej się upłynni i łatwiej Ci go będzie zaaplikować

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ja bym czasem chciała się jakoś wyszykować ale nie umiem, zawsze wydaje mi się, że coś zrobię nie tak...Los nieśmiałej myszki jest mi przeznaczony
Mam tak samo :<

Cytat:
Ja mam swój, którego nie zużyję, więc mogę Ci dać. Mam co prawda połowę, ale może do tego czasu coś upolujesz taniej. Chociażby allegro do tego czasy przyjdzie . Mogę wziąć we wtorek, podjechać w poniedziałek, jeśli Ci wygodniej .
Czemu nie zużyjesz? Nie jesteś zadowolona?
Cytat:
zamierzałam zacytować dokładnie te same fragmenty z wypowiedzi Nicru i podobnie skomentować tak się złożyło, że u mnie matma w liceum była traktowana raczej luźno, na studiach statystykę mieliśmy raczej opisową i bez równań matematycznych, więc wszystkie całki, pochodne, logarytmy... to ja nawet nie wiem co to jest bo nikt mnie tego nigdy nie uczył. ale rozumiem ideę wypowiedzi
Akurat logarytmy są w liceum
Cytat:
A jak się czujesz w ogóle?

Co do matematyki to mnie boli, że nie mieliśmy rurek w programie, a potem się to bardzo przydaje chociażby w elektronice i pochodnych. Zwłaszcza że jestem takim typem, który woli sobie jakiś wzór wyprowadzić niż zapamiętać

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2012-01-08 o 13:07
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:21   #3237
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
Ogłoszenie parafialne - potrzebuję Waszej pomocy!
Link: moje-ankiety. pl/respond-18534.html

Dziękuję!
Zrobione i podesłane znajomym, którzy "bywają" . Mam nadzieję, że się zdobęda na ten wysiłek

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31477045]Eeeeee.... taki sklep.... outlet.... takich mega marek... w Bonarce się znajduje [/QUOTE]

A w M1 chyba też maja otwierać, nie?

Cytat:
Zresztą jak mam być szczera to u nas na wydziale opowiadają różne smaczki z AGH i to nie tylko z uczelni prywatnych na których ktoś uczy, nie tylko z zaocznych AGH a nawet i z dziennych - o studentach "domykających nawias z drugiej strony" przy całkowaniu, albo o takich, co skracają logarytmy i zostają im same potęgi, a potem zostają inzynierami Nie wspomnę o praktykantkach z fizyki UP, które u mnie w liceum prowadziły zajęcia i nie wiedziały co to połączenie szeregowe (bardzo często ludzie którzy wylecieli od nas po 1 semestrze - bo mieli problem z banałami jak pochodne, baza wektorów albo iloczyn kartezjański - lądują na matematyce UP i ją z powodzeniem kończą)...
Poczułam się głupia :brzydal :. Ja ma problemy z tabliczką mnożenia nawet
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:23   #3238
ola_gie
Zakorzenienie

Soline, wypełniłam

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:31   #3239
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Patent na obtarcia od chusteczek, a raczej na ich zapobieganie - używanie (edit: to znaczy smarkabie w nie po prostu) chusteczek nawilżanych do pup niemowlaków - polecam różowe Extrasensitive Rossmana. Podobno jak już są obtarcia to pomaga maść majerankowa, ale nie używałam. To pod okiem to nie wiem - czymś tłustym chyba potraktować - alantanem albo maścią sutkową
dzięki, może jutro kupię

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
1. Stanęło na zimnozłoto-fioletowo-zielonym (Emeral z CS jest przecudny )
[...]
2. Akurat logarytmy są w liceum
3. A jak się czujesz w ogóle?
1. to na pewno ładnie ja nadal nie mogę się nauczyć używać tych pigmentów i tak leżą nieużywane, ale z Duralinem jeszcze nie próbowałam...
2. kto miał ten miał tzn coś mi się tylko kojarzy, że na jednej lekcji facet nam powiedział, co to mniej więcej jest (ale nie pamiętam już) i zrobiliśmy kilka najprostszych przykładów i tyle. nikt nie zdawał matematyki na maturze, to nikt nie musiał tego wiedzieć. trochę żałuję.
3. tak średnio :/ tzn głowa i gardło mnie nie bolą, ale mam nadal straszny katar, a w nocy znowu mi się sklejały oczy jutro albo najpóźniej pojutrze pójdę do lekarza, nie chciałabym antybiotyków, ale jak się okaże że to jakaś poważniejsza infekcja zatok to chyba nie ma wyjścia

Nicru, ja uważam, że statystyka jest akurat przydatna logika w stopniu podstawowym też. w ogóle doceniam matematykę w takim praktycznym stosowaniu, przy prowadzeniu jakichś rozliczeń, analiz finansowych, wyników badań i tak dalej. Ale mam wrażenie że na wielu studiach tłucze się tą teorię, całki, pochodne i Bóg wie co jeszcze, na ile akurat to się przydaje? Pytam tak z ciekawości kogoś kto się na tym bardziej zna, bo wiem że dla wielu osób nie mających ogólnie problemów z nauką matematyka jest wręcz kosmiczna.

Soline, no dobra, to wypełnię jakoś tam

Tindo co się dzieje u Ciebie?

Stary 2012-01-08, 13:33   #3240
Ineso
Matka Smoka

http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=597760
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości