|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co wylosuję to nałoże
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie kliknęłam Heenarę i Vatikę kokosową
. W kolejce do zakupu czekają: z orzechów włoskich, z pestek moreli i być może Amla. Wciągnęłam się w olejowanie na całego. Włosy są w cudownej formie!
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam właśnie na głowie olej lniany. jestem bardzo ciekaw efektów
|
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja za chwilkę kliknę ten:
http://www.helfy.pl/olejek-stymuluja...muje-wypadanie Ta recenzja mnie mocno skusiła :http://anwena.blogspot.com/2011/08/r...xv-olejek.html |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Ten olejek jest super
kilkaj,klikaj
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. lniany 3. babydream fur mama te co wyżej, kokos, rzepakowy, winogronowy, oliwa z oliwek, rycyna i... jestem pewna, że o czymś zapomniałam
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym też arganowy albo jojobą, ale drogie są.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
1. Winogronowy
2. Lniany 3. Oliwa z oliwek Avocado, ze słodkich migdałów, BD niebieski, winogronowy nieraf., kokosowy Parachute, lniany, oliwa i w małej ilości jojoba
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ceny bardzo zachęcające w porównaniu do tego ile trzeba płacić w Polsce niestety.
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
1. Jojoba
2. Kokos 3. Neem (miodla ind.) inne: BD dla mam, BD niebieski, HIPP stara wersja, słonecznikowy, rzepakowy, oliwa z oliwek, vatika, amla, rycyna, winogronowy, macerat z marchwii, wiesiołek, konopny, avocado |
|
|
|
#2264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://idaalia.blogspot.com/2011/08/...opcja-dla.html Efekt wygląda zachwycająco ciekawi mnie jak długo on się utrzymuje? Czy tak długo jak kolor barwnej henny? Dziewczyny, które stosowały - może podzielicie się spostrzeżeniami ![]() Ja stosowałam raz, ale chyba miałam wtedy za ciemne włosy, by zmieniły kolor na miodowy. A teraz mnie kusi, żeby spróbować raz jeszcze ... choć w przeciwieństwie do olejów trochę maziania z tym jest
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na swoją.
![]() Cytat:
2. Ze słodkich migdałów. 3. Avocado. Używałam/używam: rycynowy, Babydream dla mam, winogronowy, Vatika kokosowa.
|
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Chętnie wzięłabym udział w tym rankingu, ale nie byłabym obiektywa bo wielu olei, nie przetestowałam solo, tylko w miksach i w ógole nie chcialoby mi się wymieniać wszystkiego co mam, a to pokazna ilosc
Napiszę więc inaczej, te z których jestem bardzo zadowolona i zostały przetestowane solo to: - maslo shea - olej babassu - olej jojoba - Vatika kokosowa Solo przetestowalam też 2 Alterry i BD fur mama, ale bez rewelacji u mnie, a juz na pewno nie mogę ich w ogóle zestawiać z tymi powyżej. kokos tez był solo, ale slabsze dzialanie i amla jaśminowa, oraz vatika migdalowa i vatika kokosowa na parafinie, oliwa z oliwek, olej z orzechów wloskich, olej z korzenia łopianu były solo. Reszta z tego, co posiadam w mieszankach. Więcej "grzechów' "nie pamiętam ... Od czasu do czasu podrzucam jakis olej mamie, ale ona tego nie znosi. Przed chwilą dotknęła moich włosow i powiedziała: "nakladaj szybko mi olej". Wczesniej mialm suche włosy a teraz, z kazdym dniem stają sie coraz bardziej nawilżone i miekkie
Edytowane przez StayInShape Czas edycji: 2012-01-08 o 00:58 |
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też należę do frakcji nie lubiących się z olejem kokosowym . Może spróbuj olei z innej grupy :
- oleje jednonienasycone - popularne : z orzechów lasowych, jojoba, ze słodkich migdałów, z avokado, oliwa z oliwek; - oleje wielonienasycone - popularne : z orzechów włoskich, słonecznikowy, z pestek winogron, z kiełków pszenicy, kukurydziany. Mnie zmiana z olei nasyconych na te z grup, które wyżej wymieniłam, uzdrowiła { } włosy . Jest w Niemczech olej lniany . Nazywa się : leinöl . |
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Tak, wiem ![]() Ale dziękuję! Bierz wszystko ![]() Odżywki: Mam pierwszą (fioletową) Repair-Spülung Traube Avocado, trochę mi obciąża włosy, więc najczęściej stosuję z jakimś olejem/miodem przed myciem jako maskę ![]() klik! Kuracje: Z tej drugiej Feuchtigkeits-Haarkur Aloe Vera Hibiskus różowej jestem bardzo zadowolona, w polączeniu z keratyną - cudo! Pierwszą (pomarańczową) Glanz-Haarkur Zitronenblüte Aprikose kupilam ostatnio, jeszcze nie testowalam klik! Szampony: Mam ten ciemno-zielony Sensitiv-Shampoo Birke Salbei i jestem z niego bardzo zadowolona klik! Uwaga do linków dla Nie-niemieckojęzycznych ![]() Klikając w zieloną strzałkę z napisem "Produkt ansehen" pod rysunkiem danego produktu możecie zobaczyć dokladny opis produktu. Klikając natomiast potem w odnośnik "Mehr Informationen" a następnie "Inhaltsstoffe" wyskakuje wam sklad INCI ![]() One są wszystkie skladowo podobne do Alterry (ekologiczne, bez silikonów, parabenów, jednak większość zawiera alkohol, ale i dużo ekstraktów Dobra, koniec OffTopu, za którego bardzo wszystkie was przepraszam! Obiecuję poprawę! ![]() Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-01-08 o 09:43 |
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak ogromnej różnicy w kolorze nie zauważyła- podobno stały się trochę jaśniejsze/miodowe(naturalny kolor, to ciemny blond). Zaraz po użyciu włosy były sztywniejsze(jak to po ziółkach bywa), a teraz nie wiem, bo wyjechała na studia Użyła Cassi firmy Khadi.Mnie też kusi ostatnio to ziółko, ale obawiam się, że jedno opakowanie mogłoby mi nie wystarczyć i chyba ktoś byłby mi potrzebny do nakładania tego ustrojstwa
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ochotę na bezbarwną hennę, ale mam bardzo ciemne włosy i nie wiem co z tym "miodowym połyskiem". Buuu, myślałam, że nie daje wcale koloru :/
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tu ciągle jesteśmy wodzone na pokuszenie ![]() Ja dalam sobie ostatni dzień na zadecydowanie, czy robić hennę Jeżeli się zdecyduję muszę jeszcze wybrać kolor i pomyśleć, czy przypadkiem zupelnie "przy okazji" nie zamówić Heenary albo Sesy A dziś pierwszy raz naolejowalam wilgotne wlosy. Spsikalam je aloesową mgielką "hand made" (Jantar+keratyna+aloes+wo da+pantenol) Nalożylam olej z orzecha wloskiego i odrobinę nowego olejku dla dzieciaków a w końcówki dodatkowa porcja kokosu Już mnie kusi, żeby splukiwać, ale jeszcze potrzymam trochę maskę |
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę rozbroić Khadi
Ale nałożę go tylko na skalp, szkoda mi go na długość Edit. Właśnie zauważyłam, że skład mojego oleju różni się od tego na Helfach. W moim jest więcej ziółek/olejów, napisy częściowo są po niemiecku. Kupowałam na Allegro, ale dystrybutorem są Helfy. A jak to jest u Was?
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery Moja pielęgnacja-> klik!Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2012-01-08 o 10:54 |
|
|
|
#2275 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Narek, dzięki za wiadomość Widocznie, aby uzyskać miodowy kolor, o którym pisze producent trzeba mieć bardzo jasne włoski. Moje włosy, podobnie jak Twojej siostry były sztywniejsze przez to tez chyba miałam wrażenie, że grubsze. Ogólnie, to stan moich włosów po tych ziółkach się polepszył. No ale raczej kolorku na włosach mi nie podkreślił ![]() Heh, nakładanie, a potem trzymanie tej zielonej maźki na głowie to jest nie lada wyzwanie A jeśli chodzi o oleje Khadi, to ja również mam opakowanie z napisami po niemiecku [a częściowo po angielsku]. Kupowałam również na Allegro. A dystrybutorem jest również Helfy, a żeby powiedzieć precyzyjnie to hurtownia NITAI we Wrocławiu. Cytat:
Vogue13, jeśli masz bardzo ciemne włosy, to moim zdaniem Cassia nie zmieni ich odcienia. Ja nakładałam na ciemny blond/choć chyba wtedy bardziej szatynką byłam, i nic a nic Cassia nie zmieniła mi koloru [a tak bardzo chciałam... ]Cytat:
Cytat:
oj, kusi kusi ... Edytowane przez letito Czas edycji: 2012-01-08 o 11:43 |
|||||
|
|
|
#2276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie za złotawy połysk bym się nie obraziła
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa, pamietasz jak pisalam Ci, ze po uzyciu miksu olejowo-mypowego mialam na drugi dzien suche wlosy? Wczoraj tez go uzylam, dodajac troszke inne skladniki i zmywajac delikatnym szamponem. I wychodzi na to, ze to nie suche wlosy, tylko jeszcze na drugi dzien swieze i nietluste Stosujac Mype po myciu wlosow bylam przyzwyczajona, ze rano budze sie z lekkim tluszczykiem, a teraz nic takiego nie ma
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Właśnieee!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

:

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60
w poniedzialek rano skocze i zapytam, jak nie to zamowie jeszcze raz.

Jeżeli się zdecyduję muszę jeszcze wybrać kolor i pomyśleć, czy przypadkiem zupelnie "przy okazji" nie zamówić Heenary albo Sesy
]