|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Ja tez lubie Promod. Choc w tym roku bardziej wciagnely mnie zakupy w necie - nie zebym przez to zaoszczedzila, ale wiecej kupilam po prostu
![]() Ja od tego roku w celach i oszczedzania i lepszego odzywiania nosze gotowce do pracy - pomysl za grosze - paczka fasolki szparagowej ugotowac, podsmazyc na lyzce masla + bulka tarta, sa super dwie porcje a koszt cos około 4 zł (kupuje w Lidlu). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Anka, a Ty się najadasz taką fasolką? Bo ja ją traktuję jako dodatek, nie danie główne i chyba by mi zołądek wyssało, gdybym tylko ją jadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Jako taki mały lunch w pracy. Jem jakiś lekki obiad potem jeszcze (zazwyczaj).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
wow, i tak podziwiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
No, to bardzo tanio. U mnie jest 9, ale problem z tym ze dostawca marny, wybor nieszczegolny. Ponoc mamy miec kogos nowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli na shopping, to faktycznie lepiej z koleżanką. Po co ma ci się facet pałętać i marudzić ![]() Cytat:
Podejrzewam, że takie zakupy nieźle wciągają i to też ryzyko, więc wolę poprzestać na zakupach stacjonarnych - nie ma tylu pokus co w necie i nie są w zasięgu jednego kliknięcia ![]() Cytat:
tak a propos, nie wszystkie gotowce są zdrowe, jak choćby takie ze słoika - sama chemia ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio robiliśmy też coś w rodzaju shoarmy z drobiu, wyliczyłam że koszt obiadu dla 3 osób (z sałatką i ziemniakami pieczonymi) to razem jakieś 14 zł. Nice. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego ile sklepy z nas zdzierają miałam okazje ostatnio sie nasłuchć. Była u mnie rodzina z daleka ze wsi, która prowadzi swoją hurtownię gdzie sprzedają to co ziemia daje. I glupi przykład ziemniaków, worek ziemniaków (15 kg) u hurtownika kosztuje 1,50 zl!
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Żartujesz O_o 10 gr za kilo? Masakra:/
Dziewczyny kiedyś pracowałam przy kosztorysowaniu w kawiarniach, otóż w cenie towaru jakieś paręnaście % to wartość składników, reszta narzut. Co prawda to nie było w Pl, ale u nas pewnie nie jest wiele lepiej. Choć z drugiej strony tamto były takie "niby trendy" kawiarnie, więc i narzut pewnie był inny niż w budce z kebabami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Tylko 0,10 zł za kg... dla mnie to również masakra
Ja zawsze jak siedzę w jakimś miejscu to przeliczam o ile taniej mogłabym sobie sama to zaserwować ![]() ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2012-01-08 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony, czasem trzeba...wiecie, sam fakt że sie idzie na gotowe, fajna atmosfera...ale jakichś dużych kwot nie wydaję w ten sposób, szacuję że miesięcznie jeśli wydamy 100-150 zł na jedzenie na mieście na dwoje to zupełny max. Jestem paskudna materialistka, wolę kupić coś konkretnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
A dzisiaj WOŚP, a ja mam pusto w portfelu, cała kase z portfela wydałam...
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zakupy w necie BARDZO wciągają, i można niezle kasy wydać. Ja póki co się trzymam, ale raz na czas kupię sobie jakiegoś ciucha, bizuterię. Nigdy buty! Przejechałam się niestety. Odnośnie jedzenia, OSTATNIO też nie jestem wydajna, gdy głód mnie dopada. Kiedyś nie robiło mi to różnicy, a teraz mam tak, że koło 12 czuję takie potworne ssanie w żołądku, że po prostu MUSZĘ coś zjeść, bo inaczej bym zemdlała ![]() Cytat:
![]() Narzuty mają niezle ! Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Pumas, teraz to co innego, w Twoim stanie musisz o siebie dbać i się solidnie odzywiać. Lepiej nie mieć mdłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
To prawda, choć ja już nie mam, tylko miewam raz na jakiś czas takie krótkie, że muszę natychmiast coś do gęby włożyć - takie kryzysy mnie łapią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------- Ja dzisiaj czuje sie źle. W sumie niewiele wypiłam, a żoładek daje się we znaki. Chyba musiałam zjeśc coś co mi zaszkodziło... I byla to chyba wczorajsza pizza, co mnie totalnie dołuje, bo nie dośc, że mnie bolalo, gdy za nia placiłam, to ona mi jeszcze zaszkodziła ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Ale to tak jak z paliwem - kto ma samochód ten tankować musi. Kto by pomyślał, że będziemy tankować za więcej niż 5 zł. I nie będzie mniej. To samo z jedzeniem. Ceny beda szły w górę, jeść trzeba. Jedynie można zrezygnować z chodzenia do restauracji i klubów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety rady na to nie ma ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak patrzę na ceny warzyw ,to zastanawiam się,czy tym rolnikom opłaca się to uprawiać...niektóre są tak tanie,że naprawdę drożej wyjdzie posadzić w ogródku i pilnować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Rodzina mi mowiła, że w tamtym roku był fajny okres, a w tym musieli troszkę dołożyć do interesu... Ja na ich miejscu bym chyba detalicznie zaczęła część sprzedawać, nie tylko hurtowo. No, ale tak od dłuższego czasu sie utrzymują, także aż tak źle nie ma
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym witam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z jedzeniem to jest różnie. My jako konsumenci możemy sobie wybrać czy za dany serek w Almie zapłacimy 5zł czy za jego identyczny składowo odpowiednik w Biedronce 1,5zł. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w temacie: usiłuję cokolwiek oszczędzać z mojego stypendium,po przelaniu na mieszkanie,opłaty i życie zostaje dla mnie 200-250 zł miesięcznie,z czego chciałabym choć 50 zł odkładać. No i z TŻ staramy się w tym roku wydawać nieco mniej na tzw.życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Niestety. Ja w każdym razie kupuję w dyskontach. Pod tym względem jestem oszczędna - zwłaszcza że można tam znaleźć dobre jakościowo rzeczy (zamiast najtańszych parówek - te za 14 zł mają ponoć 80% mięsa - jeśli to prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Pinkswan, pewnie Cię zaskoczę, ale produkty standardowe, czyli masło, mleko, serki, ryż itp. są w prawie identycznej cenie co w każdym innym hipermarkecie (różnica na pełnym koszyku zakupów wynosi ok. 5 zł między Almą a resztą). Alma nabija kasę tylko na produktach specjalnych, tzw. eksluzywnych.
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- A jeśli chodzi o stacje paliw - w Krakowie jedyna tańsza stacja to Auchan. Kolejki są tam przez cały dzień, a ceny niższe o jakieś 20 groszy. Także wybór też jest ![]() Aninek, nie pomogę w sposobie oszczędzania, i tak podziwiam, że się starasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Ano staram,głupio mi,że jak jest jakiś wyjazd,to TŻ funduje...no a i własna kasa mi się przyda,jak uda mi się wyjechać na Erasmusa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio niemiło się zaskoczyłam ceną żurawinowego dżemu: kupiłam go w Auchanie za bodajże 3zł a dzień później w Almie ten sam był w "promocyjnej" cenie za 7zł. PP mam blisko siebie i podobnie jak z Almą dużo produktów jest w cenie wyższej niż standardowo. Ale w przeciwieństwie do ww. produkty codziennego użytku czyli nabiał, pieczywo są analogiczne do lidla czy biedronki a świeższe. Ja uwielbiam kupować tam sery i tofu, którego nigdzie indziej nie moge znaleźć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze kwestia że ja nie lubię chodzić po sklepie i wyszukiwać co akurat jest w nim w promocji czy tanie. W dyskoncie cena niczego mnie nie zabije, cokolwiek wezmę. Niemniej to tylko akurat moje upodobanie, wiem że nie każdy lubi B czy L.
Co ciekawe, moje poglądy na tę kwestię nie zmieniają się w zależności od zarobków. Zakupy tam nie są pochodną braku kasy. Ponadto, Lidl ma rewelacyjne pieczywo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.