|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
ktosia gratulacje
![]() a ja się wkręciłam w czytanie nie mogłam się wczoraj do błazna oderwać
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosia
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzis nic mi sie nie chce.... ogarnał mnie leniwiec |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wstałam o 11![]() Pogoda względna, narazie nie pada. Jutro mamy kolędę, ale myślę, że nie zdążę wrócić do domu z pracy, także będą sobie musieli poradzić beze mnie. Ktosia brawo |
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ja wczoraj czekałam do godz. 23 aż rodzinka pójdzie spać i siadłam z kawą do nauki i siedziałam do 1... masakra jest z tym moim uczeniem, bo nie potrafię się skoncentrować jak ktoś chodzi po domu... dzisiaj zaś spałam do 10... rodzinka na 11 do kościoła to miałam znowu godzinę na naukę... no i sobota przy książkach jak inni w pracy byli... już mam dosyć
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-01-08 o 12:28 |
|
|
|
#4266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że pani promotor podzieli Wasz entuzjazm, jak już ją przeczyta
|
|||
|
|
|
#4267 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
A czemu miałabyś nie otwierać - ja bym otworzyła i poprosiła o modlitwę za powodzenie farbowania
Tak myślę, że u mnie nigdy kartki na drzwiach nie było, tylko ogłoszenie w kościele. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiedz księdzu że za dorosła jesteś na karteczki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ktosia - gratuluję napisania pracy! Mnie Trudy po prostu nie podeszła, tak samo jak cała saga Meyer (nie bijcie), po prostu nie mój klimat. Ale po to mamy różnych autorów żeby każdy znalazł coś dla siebie ![]() Jak Wam niedziela mija? U mnie całkiem ładna pogoda, nawet słoneczko się pokazało. Miałam zamiar połazić po sklepach za wyprzedażami, ale ludzi tyle że szok, nienawidzę jak coś oglądam a ludzie się na mnie pchają, do tego w sklepach jest ... hmmm... chlew - jak coś spadnie to nikt tego nie podniesie, łażą po tych ciuchach, no normalnie porażka. Współczuję obsłudze, która musi to potem sprzątać.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-01-08 o 12:58 |
||||||
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z pogrubionym Zazdroszczę ładnej pogody
|
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu a niech pani promotor spróbuje powiedzieć że coś jest źle to my się do niej przejedziemy
Iwka wiesz co...już mi się nie chce nawet z nim gadać na ten temat. Mnie nie męczy zajmowanie się Lilą sprawia mi to radość i spełniam się w tym, ale wkurza mnie to jego gadanie
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz właśnie będę spożywać z moim dzieciem iście ślunski niedzielny obiad czyli....................
spagetti ![]() ![]() : buhahahahaha
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam to cudo, ale mi nie podeszło bolą mnie uszy co też wyprowadza mnie z równowagi, a poza tym i tak słychać rozmowę a wtedy jest jeszcze gorzej, bo się wsłuchuje U nas pogoda tragicznie, leje, pada, leje, pada... :/ a najgorsze jest to, ze mamy zasypany rów, bo robią kanalizację i mają być studzienki... i w tym momencie jesteśmy w d... bo nie ma ani rowu, ani studzienki, więc możemy pływać... no i ciekawe co z odbiorem szamba... ;/ bo mam ekologiczne... Cytat:
Ktosia gratuluję, wiem jakie to super uczucie skończyć pracę ja już bym chciała kończyć pracę mgr, a jeszcze nie zaczęłam ![]() A u nas dzisiaj na obiad pieczone ziemniaczki, mięsko i surówka.... mniami mniami już jestem głodna ![]() ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-01-08 o 13:15 |
||
|
|
|
#4272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas dziś godzina 10.00 ktoś dzwoni na dzwonek, a to sąsiadka z dołu że jak spuszczamy wodę to coś łupie, stuka i odkąd mieszkamy to taki hałas, TŻ zaprosił ją do łazienki przedstawił nasz kibelek spuścił wodę i pokazał że nic nie łupie i nie stuka, tej się głupio zrobiło po marudziła i poszła normalnie leżeliśmy na łóżku i tarzaliśmy się ze śmiechu, TŻ żałował że jej nie powiedział że jak spuszczamy wodę to tupiemy nogami
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
nie zdazylam jeszcze nadrobic co pisalyscie bo cale rano sprzatam po imprezie a bylo wczoraj super! jedzenie sie udalo i zniknelo ze stolu migiem salatke sledziowa ktorej przepis pisalam w k.poszla cala bardzo smakowala poza tym muszle makaronowe i tortilki z lososiem zachwalane byly ![]() aaaa ptasie mleczko wyszlo i bylo pyszne wiec napisze przepis ![]() ide poczytac co pisalyscie Ktosia - gratuluje skonczenia pracy ![]() sliwenka - udana ta wasza sasiadka nie ma co |
|
|
|
#4274 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ktosia - u nas praktycznie przez dwa ostatnie tygodnie lało jak z cebra i wiało więc strasznie się cieszę z tej ładnej pogody dzisiaj - mogę choć trochę podładować bateryjki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na obiad makaron z sosem z kurczaka, szpinaku i sera pleśniowego. MNIAM!!!! Cytat:
![]() Śliweńka - co Ci się najbardziej podobało w Londynie? Mnie budynek Parlamentu - wygląda jak przeniesiony z jakiejś bajki!
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poważnie to nie zazdroszczę sąsiadki... Ciekawe co będzie jak się dziecko pojawi... co druga noc u Was |
|
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana - masz rację. Baba zamieszka pod drzwiami bo przecież nie będzie latać co godzinę chyba po schodach że dziecko to i tamto
|
#4277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak budynek parlamentu też, albo Big Ben zawsze chciałam zobaczyć go na żywo ![]() Cytat:
a TŻ i co jej powiem że czemu płaczę, ja facet to się nie znam na takich rzeczach ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
bo to akurat babcia pod nami co mieszka zamętu robi, były właściciel mówił że jak imprezy robił to przychodziła co chwile do niego, ona ma się za dobrze naszym zdaniem nikt nie mieszkał na tym mieszkaniu pół roku to cisze miała, my i tak jesteśmy cicho, musiała by mieć sąsiadkę co my mamy nad nami, co trzepie swoje brudy przez okno już nawet skargę napisałam do niej do spółdzielni, albo radio Maryja o 7 rano na full słucha, albo syna słychać jak drze się na niego i on płacze, już myślałam na Policję iść zgłosić czy go nie maltretują
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście fajnie było zobaczyć Big Ben na żywo. A i jeszcze przesłodkie były wiewiórki z parku St. James London Eye - też nie zaliczyłam, masa ludzi tam była, a my mieliśmy mało czasu. Następnym razem! Ja swoich sąsiadów teraz nawet nie słyszę. Za to poprzednie mieszkanie ze studentami nad nami po prostu bosko - imprezy zaczynające się w środku tygodnia o 1 w nocy, tabuny ludzi na klatce (i palacze klatkowi), śmieci lądujące na naszym balkonie, długo by można. MAm nadzieję, że skarga pomoże. Myślę, że w przypadku zaśmiecania może pomóc straż miejska i dać mandat, ale na 100% nie jestem pewna.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-01-08 o 14:03 |
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
nieeee a przesłodką i nie zdrową COLĄ
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() złap oddech
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cola - dwutlenek węgla - węgiel - Śląsk
![]() Cytat:
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
patrz jak pięknie wydedukowałaś ale z ciebie zdolna bestia,
jeszcze dla podkreślenia tego że to ślunski obiad założe se na głowe latarkę czołówkę i zaświece, szkoda ze kasku nie ma
|
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
Użyj wyobraźni! Włóż kartonowe pudło albo co na głowę! Nie zapomnij o narzędziach górniczych i wsio
Tylko okna pozasłaniaj coby klimat kopalni stworzyć
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dla was male zadania wyzwanie kulinarne
![]() jako ze dwa dni przed moimi urodzinami idziemy na zabawe karnawalowa a przyjezdzaja do mnie dwie kolezanki z narzeczonymi i zostaja po zabawie na noc wiec chce zrobic urodzionowe sniadanie I co na takie sniadanie zrobic?? jakies propozycje?? posniadaniu zrobie tez oczywiscie kawe i jakies ciacho. |
|
|
|
#4288 | |
|
Wtajemniczenie
|
:d
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Ja bym zrobiła jajecznicę/parówki, do tego na stół chleb, na talerz wędlina, ser żółty, biały serek kanapkowy, zielenina - czyli kapakowa saoobsługa, jakiś sok, kawa, herbata.
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
jajecznice
wykwintną ![]() rozgżewasz masełko, na nim smażysz szynkę, po chwili dodajesz obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę smażysz aż zmiękną i odparuje z nich woda, w miseczcze rozbijasz jajka, solisz i pieprzysz je i rozmieszasz, ja dodaje trochę oregano, jak pomidory odparują wrzucasz jajka na patelnie i mieszasz jak przy jajecznicy, jeśli będzie już prawie gotowa dodajesz szczypiorek i smażysz i na ostatnie 30-40 sekund smażenia dodajesz starty ser REWELACJA a robi się szybko, ja do tego jeszcze gotuję frankfuterki, i chlebek świeży (na chwilę do piekarnika żeby był ciepły i chrupiący i masełko) u nas tak się jada jak zostaje ktoś na noc, mocno karoloryczne ale energii na cały dzień i nie trzeba dużo siedzieć w kuchni ![]() i zaręczam jajecznica mocno zapycha
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-01-08 o 14:48 |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
tylko czy na kacu będę wszyscy jedli no i nie wszyscy lubią jajecznicę
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Wstałam o 11
I czy dostanę ochrzan za brak oddania karteczki 
a wtedy jest jeszcze gorzej, bo się wsłuchuje
normalnie leżeliśmy na łóżku i tarzaliśmy się ze śmiechu, TŻ żałował że jej nie powiedział że jak spuszczamy wodę to tupiemy nogami