Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 10:02   #4261
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

ktosia gratulacje

a ja się wkręciłam w czytanie nie mogłam się wczoraj do błazna oderwać
Stary 2012-01-08, 10:36   #4262
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ktosia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:37   #4263
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Witajcie!

ZA oknem szaro buro i ponuro
Wczoraj cały wieczór graliśmy z mężem w makao Wieki już nie graliśmy w karty, więc się nieźle wkręciliśmy.

Aaaaaaaaa i WRESZCIE udało mi sie skończyć pracę Jutro wysyłam.
u mnie za oknem tak samo

dzis nic mi sie nie chce.... ogarnał mnie leniwiec
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:53   #4264
baja_86
Zakorzenienie

Witajcie Wstałam o 11
Pogoda względna, narazie nie pada.
Jutro mamy kolędę, ale myślę, że nie zdążę wrócić do domu z pracy, także będą sobie musieli poradzić beze mnie.

Ktosia brawo
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:27   #4265
Ana***
Zakorzenienie

Cześć ja wczoraj czekałam do godz. 23 aż rodzinka pójdzie spać i siadłam z kawą do nauki i siedziałam do 1... masakra jest z tym moim uczeniem, bo nie potrafię się skoncentrować jak ktoś chodzi po domu...

dzisiaj zaś spałam do 10... rodzinka na 11 do kościoła to miałam znowu godzinę na naukę...
no i sobota przy książkach jak inni w pracy byli... już mam dosyć

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-01-08 o 12:28
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:53   #4266
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ktosia gratulacje

a ja się wkręciłam w czytanie nie mogłam się wczoraj do błazna oderwać
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ktosia
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
u mnie za oknem tak samo

dzis nic mi sie nie chce.... ogarnał mnie leniwiec
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witajcie Wstałam o 11
Jutro mamy kolędę, ale myślę, że nie zdążę wrócić do domu z pracy, także będą sobie musieli poradzić beze mnie.

Ktosia brawo
Dziękuję Wam
Mam nadzieję, że pani promotor podzieli Wasz entuzjazm, jak już ją przeczyta
Stary 2012-01-08, 12:56   #4267
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A czemu miałabyś nie otwierać - ja bym otworzyła i poprosiła o modlitwę za powodzenie farbowania Tak myślę, że u mnie nigdy kartki na drzwiach nie było, tylko ogłoszenie w kościele.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Księżna sie obudziła wypoczęta jak skowronek

a gupia matka zamiast sie dzemnąć to po cichaczu poł chałupy wysprzatała:/

to sie nazywa jakos....... pedantyzm? czy gupota?
Może Ci się spać po prostu nie chciało

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
wesoło sie robi

Ana jak byłam na studiach to z moją współlokatorką dostawałyśmy takiej głupawki, przeważnie przyczyną było wino brzoskwiniowe z biedronki cały litr za 9,99

A ja zagniotłam ciasto na pizze(jak moja babcia mówi pi*de)
Mona - wino? Brzoskwiniowe? A nie nalewka? Bo ja pamiętam nalewkę brzoskwiniową z biedronki ... i jeszcze wiśniową ... po której efekt był podobny

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Rosi niezły ksiądz. hm.. w sumie to ciekawe kiedy jest u mnie koleda I czy dostanę ochrzan za brak oddania karteczki
Magda - nie daj się terroryzować karteczką Powiedz księdzu że za dorosła jesteś na karteczki

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
O to co zwykle ostatnio...jaki to on zmęczony a ja nic nie robię. Szkoda gadać
Bzyczka - weź Ty dziewczyno zrób sobie babski wypad na cały dzień, zostaw Tż listę rzeczy do zrobienia plus małą i pogadacie wieczorem jaki to on wypoczęty.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Moja na komode się nie nadaje, za wysoka jest.
a te liscie co usychały poobrywałam wiec nie za duzo zostało...
no ale moze cos jeszcze widac
Mnie się wydaje, że jej tam po prostu ciemno jest, a że sezon grzewczy to jeszcze ma suche powietrze, więc spryskiwanie powinno jej też pomóc.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Cześć ja wczoraj czekałam do godz. 23 aż rodzinka pójdzie spać i siadłam z kawą do nauki i siedziałam do 1... masakra jest z tym moim uczeniem, bo nie potrafię się skoncentrować jak ktoś chodzi po domu...

dzisiaj zaś spałam do 10... rodzinka na 11 do kościoła to miałam znowu godzinę na naukę...
no i sobota przy książkach jak inni w pracy byli... już mam dosyć
Ana - smaruj do apteki po stopery do uszu - mówię to ja mieszkająca w akademiku przez 5 lat!

Ktosia - gratuluję napisania pracy! Mnie Trudy po prostu nie podeszła, tak samo jak cała saga Meyer (nie bijcie), po prostu nie mój klimat. Ale po to mamy różnych autorów żeby każdy znalazł coś dla siebie

Jak Wam niedziela mija? U mnie całkiem ładna pogoda, nawet słoneczko się pokazało. Miałam zamiar połazić po sklepach za wyprzedażami, ale ludzi tyle że szok, nienawidzę jak coś oglądam a ludzie się na mnie pchają, do tego w sklepach jest ... hmmm... chlew - jak coś spadnie to nikt tego nie podniesie, łażą po tych ciuchach, no normalnie porażka. Współczuję obsłudze, która musi to potem sprzątać.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2012-01-08 o 12:58
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:01   #4268
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
(...)

Ktosia - gratuluję napisania pracy! Mnie Trudy po prostu nie podeszła, tak samo jak cała saga Meyer (nie bijcie), po prostu nie mój klimat. Ale po to mamy różnych autorów żeby każdy znalazł coś dla siebie

Jak Wam niedziela mija? U mnie całkiem ładna pogoda, nawet słoneczko się pokazało. Miałam zamiar połazić po sklepach za wyprzedażami, ale ludzi tyle że szok, nienawidzę jak coś oglądam a ludzie się na mnie pchają, do tego w sklepach jest ... hmmm... chlew - jak coś spadnie to nikt tego nie podniesie, łażą po tych ciuchach, no normalnie porażka. Współczuję obsłudze, która musi to potem sprzątać.
Dziękuję
Zgadzam się z pogrubionym
Zazdroszczę ładnej pogody
Stary 2012-01-08, 13:04   #4269
bzyczka1
Zakorzenienie

Ktosiu a niech pani promotor spróbuje powiedzieć że coś jest źle to my się do niej przejedziemy

Iwka wiesz co...już mi się nie chce nawet z nim gadać na ten temat. Mnie nie męczy zajmowanie się Lilą sprawia mi to radość i spełniam się w tym, ale wkurza mnie to jego gadanie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:04   #4270
martucha84
Zakorzenienie

a ja zaraz właśnie będę spożywać z moim dzieciem iście ślunski niedzielny obiad czyli....................

spagetti :
buhahahahaha
Stary 2012-01-08, 13:12   #4271
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana - smaruj do apteki po stopery do uszu - mówię to ja mieszkająca w akademiku przez 5 lat!

Miałam to cudo, ale mi nie podeszło bolą mnie uszy co też wyprowadza mnie z równowagi, a poza tym i tak słychać rozmowę a wtedy jest jeszcze gorzej, bo się wsłuchuje

U nas pogoda tragicznie, leje, pada, leje, pada... :/ a najgorsze jest to, ze mamy zasypany rów, bo robią kanalizację i mają być studzienki... i w tym momencie jesteśmy w d... bo nie ma ani rowu, ani studzienki, więc możemy pływać... no i ciekawe co z odbiorem szamba... ;/ bo mam ekologiczne...

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Iwka wiesz co...już mi się nie chce nawet z nim gadać na ten temat. Mnie nie męczy zajmowanie się Lilą sprawia mi to radość i spełniam się w tym, ale wkurza mnie to jego gadanie
Ty się spełniasz a tż się zmęczy... zostaw go z Lilką- Iwka dobrze mówi

Ktosia gratuluję, wiem jakie to super uczucie skończyć pracę ja już bym chciała kończyć pracę mgr, a jeszcze nie zaczęłam haha

A u nas dzisiaj na obiad pieczone ziemniaczki, mięsko i surówka.... mniami mniami już jestem głodna

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-01-08 o 13:15
Stary 2012-01-08, 13:12   #4272
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

ZA oknem szaro buro i ponuro
Wczoraj cały wieczór graliśmy z mężem w makao Wieki już nie graliśmy w karty, więc się nieźle wkręciliśmy.

Aaaaaaaaa i WRESZCIE udało mi sie skończyć pracę Jutro wysyłam.
super

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witajcie Wstałam o 11

Ktosia brawo
my też mamy jutro kolędę :/jak TŻ nie wróci z pracy sama przyjmę

Cytat:
A czemu miałabyś nie otwierać - ja bym otworzyła i poprosiła o modlitwę za powodzenie farbowania Tak myślę, że u mnie nigdy kartki na drzwiach nie było, tylko ogłoszenie w kościele.

Może Ci się spać po prostu nie chciało

Mona - wino? Brzoskwiniowe? A nie nalewka? Bo ja pamiętam nalewkę brzoskwiniową z biedronki ... i jeszcze wiśniową ... po której efekt był podobny

Magda - nie daj się terroryzować karteczką Powiedz księdzu że za dorosła jesteś na karteczki

Bzyczka - weź Ty dziewczyno zrób sobie babski wypad na cały dzień, zostaw Tż listę rzeczy do zrobienia plus małą i pogadacie wieczorem jaki to on wypoczęty.

Mnie się wydaje, że jej tam po prostu ciemno jest, a że sezon grzewczy to jeszcze ma suche powietrze, więc spryskiwanie powinno jej też pomóc.

oj ja nie lubiłam chodzić w Anglii na zakupy chlew w całym sklepie, buty wszędzie porozwalane nie do pary jakby stado jakieś przeszło

u nas dziś godzina 10.00 ktoś dzwoni na dzwonek, a to sąsiadka z dołu że jak spuszczamy wodę to coś łupie, stuka i odkąd mieszkamy to taki hałas, TŻ zaprosił ją do łazienki przedstawił nasz kibelek spuścił wodę i pokazał że nic nie łupie i nie stuka, tej się głupio zrobiło po marudziła i poszła doszliśmy w końcu z TŻ że nie odpowiada jej nasza deska sedesowa że jej stuka jak spuszczam normalnie leżeliśmy na łóżku i tarzaliśmy się ze śmiechu, TŻ żałował że jej nie powiedział że jak spuszczamy wodę to tupiemy nogami najlepsze jest to że jak oglądamy film na komputerze to głośniki koło rury jej nie przeszkadzają a stukanie w kiblu już tak, nie wiemy czy ona w wannie śpi bo kiedyś przyszła jak wieszak mi spadł w łazience że się tłuczemu i ona spać nie może

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:29   #4273
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc

nie zdazylam jeszcze nadrobic co pisalyscie bo cale rano sprzatam po imprezie

a bylo wczoraj super! jedzenie sie udalo i zniknelo ze stolu migiem
salatke sledziowa ktorej przepis pisalam w k.poszla cala bardzo smakowala poza tym muszle makaronowe i tortilki z lososiem zachwalane byly

aaaa ptasie mleczko wyszlo i bylo pyszne wiec napisze przepis

ide poczytac co pisalyscie

Ktosia - gratuluje skonczenia pracy
sliwenka - udana ta wasza sasiadka nie ma co
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:29   #4274
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Zgadzam się z pogrubionym
Zazdroszczę ładnej pogody
Ktosia - u nas praktycznie przez dwa ostatnie tygodnie lało jak z cebra i wiało więc strasznie się cieszę z tej ładnej pogody dzisiaj - mogę choć trochę podładować bateryjki

Cytat:
a ja zaraz właśnie będę spożywać z moim dzieciem iście ślunski niedzielny obiad czyli....................

spagetti :
buhahahahaha
Powiedz chociaż że z modrą kapustą jako surówką

Cytat:
Miałam to cudo, ale mi nie podeszło bolą mnie uszy co też wyprowadza mnie z równowagi, a poza tym i tak słychać rozmowę a wtedy jest jeszcze gorzej, bo się wsłuchuje

U nas pogoda tragicznie, leje, pada, leje, pada... :/ a najgorsze jest to, ze mamy zasypany rów, bo robią kanalizację i mają być studzienki... i w tym momencie jesteśmy w d... bo nie ma ani rowu, ani studzienki, więc możemy pływać... no i ciekawe co z odbiorem szamba... ;/ bo mam ekologiczne...

Ty się spełniasz a tż się zmęczy... zostaw go z Lilką- Iwka dobrze mówi

Ktosia gratuluję, wiem jakie to super uczucie skończyć pracę ja już bym chciała kończyć pracę mgr, a jeszcze nie zaczęłam haha

A u nas dzisiaj na obiad pieczone ziemniaczki, mięsko i surówka.... mniami mniami już jestem głodna
Ana - rozwaliłaś mnie tym Bzyczko - miałam na myśli pokazanie Tż ile jest pracy do zrobienia w domu i ile to czasu zajmuje zwłaszcza jak jest sam z dzieckiem, właśnie po to żeby przestał tak mówić.

U mnie na obiad makaron z sosem z kurczaka, szpinaku i sera pleśniowego. MNIAM!!!!

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
super

my też mamy jutro kolędę :/jak TŻ nie wróci z pracy sama przyjmę

oj ja nie lubiłam chodzić w Anglii na zakupy chlew w całym sklepie, buty wszędzie porozwalane nie do pary jakby stado jakieś przeszło

u nas dziś godzina 10.00 ktoś dzwoni na dzwonek, a to sąsiadka z dołu że jak spuszczamy wodę to coś łupie, stuka i odkąd mieszkamy to taki hałas, TŻ zaprosił ją do łazienki przedstawił nasz kibelek spuścił wodę i pokazał że nic nie łupie i nie stuka, tej się głupio zrobiło po marudziła i poszła doszliśmy w końcu z TŻ że nie odpowiada jej nasza deska sedesowa że jej stuka jak spuszczam normalnie leżeliśmy na łóżku i tarzaliśmy się ze śmiechu, TŻ żałował że jej nie powiedział że jak spuszczamy wodę to tupiemy nogami najlepsze jest to że jak oglądamy film na komputerze to głośniki koło rury jej nie przeszkadzają a stukanie w kiblu już tak, nie wiemy czy ona w wannie śpi bo kiedyś przyszła jak wieszak mi spadł w łazience że się tłuczemu i ona spać nie może
Dokładnie, aż się odniechciewa. I do tego pchający się na chama ludzie, brrrrr. Pamietam jak byłam kiedyś w sklepie, też w okresie wyprzedaży, sprzedawczyni układała coś na półkach (stała na drabinie żeby dosięgnąć) i spadł jej swetr. Podeszłam, podniosłam, podałam jej a ona zaczęła mi tak dziękować, że aż mi się głupio zrobiło, przecież to tylko podanie swetra. Teraz już rozumiem

Śliweńka - co Ci się najbardziej podobało w Londynie? Mnie budynek Parlamentu - wygląda jak przeniesiony z jakiejś bajki!

Stary 2012-01-08, 13:32   #4275
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaa spadłam z krzesła

a tak poważnie to nie zazdroszczę sąsiadki...

Ciekawe co będzie jak się dziecko pojawi... co druga noc u Was oczywiście nie życzę!
Stary 2012-01-08, 13:45   #4276
iwka28
Wtajemniczenie

Ana - masz rację. Baba zamieszka pod drzwiami bo przecież nie będzie latać co godzinę chyba po schodach że dziecko to i tamto

Stary 2012-01-08, 13:52   #4277
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosia - u nas praktycznie przez dwa ostatnie tygodnie lało jak z cebra i wiało więc strasznie się cieszę z tej ładnej pogody dzisiaj - mogę choć trochę podładować bateryjki

Ana - rozwaliłaś mnie tym Bzyczko - miałam na myśli pokazanie Tż ile jest pracy do zrobienia w domu i ile to czasu zajmuje zwłaszcza jak jest sam z dzieckiem, właśnie po to żeby przestał tak mówić.

U mnie na obiad makaron z sosem z kurczaka, szpinaku i sera pleśniowego. MNIAM!!!!

Dokładnie, aż się odniechciewa. I do tego pchający się na chama ludzie, brrrrr. Pamietam jak byłam kiedyś w sklepie, też w okresie wyprzedaży, sprzedawczyni układała coś na półkach (stała na drabinie żeby dosięgnąć) i spadł jej swetr. Podeszłam, podniosłam, podałam jej a ona zaczęła mi tak dziękować, że aż mi się głupio zrobiło, przecież to tylko podanie swetra. Teraz już rozumiem

Śliweńka - co Ci się najbardziej podobało w Londynie? Mnie budynek Parlamentu - wygląda jak przeniesiony z jakiejś bajki!

tak budynek parlamentu też, albo Big Ben zawsze chciałam zobaczyć go na żywo, albo Buckingham Palace pięknie tam było ale i kupa ludzi, żałuję że na London Eye nie byłam

Cytat:
o jaaaa spadłam z krzesła

a tak poważnie to nie zazdroszczę sąsiadki...

Ciekawe co będzie jak się dziecko pojawi... co druga noc u Was oczywiście nie życzę!
ja TŻ powiedziałam że jak dziecko będzie płakać to ty z nią będziesz gadać a TŻ i co jej powiem że czemu płaczę, ja facet to się nie znam na takich rzeczach

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Ana - masz rację. Baba zamieszka pod drzwiami bo przecież nie będzie latać co godzinę chyba po schodach że dziecko to i tamto

bo to akurat babcia pod nami co mieszka zamętu robi, były właściciel mówił że jak imprezy robił to przychodziła co chwile do niego, ona ma się za dobrze naszym zdaniem nikt nie mieszkał na tym mieszkaniu pół roku to cisze miała, my i tak jesteśmy cicho, musiała by mieć sąsiadkę co my mamy nad nami, co trzepie swoje brudy przez okno już nawet skargę napisałam do niej do spółdzielni, albo radio Maryja o 7 rano na full słucha, albo syna słychać jak drze się na niego i on płacze, już myślałam na Policję iść zgłosić czy go nie maltretują

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-08, 13:59   #4278
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
tak budynek parlamentu też, albo Big Ben zawsze chciałam zobaczyć go na żywo, albo Buckingham Palace pięknie tam było ale i kupa ludzi, żałuję że na London Eye nie byłam

ja TŻ powiedziałam że jak dziecko będzie płakać to ty z nią będziesz gadać a TŻ i co jej powiem że czemu płaczę, ja facet to się nie znam na takich rzeczach

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

bo to akurat babcia pod nami co mieszka zamętu robi, były właściciel mówił że jak imprezy robił to przychodziła co chwile do niego, ona ma się za dobrze naszym zdaniem nikt nie mieszkał na tym mieszkaniu pół roku to cisze miała, my i tak jesteśmy cicho, musiała by mieć sąsiadkę co my mamy nad nami, co trzepie swoje brudy przez okno już nawet skargę napisałam do niej do spółdzielni, albo radio Maryja o 7 rano na full słucha, albo syna słychać jak drze się na niego i on płacze, już myślałam na Policję iść zgłosić czy go nie maltretują
Buckingham Palace robi wrażenie, załapałam się na zmianę warty, fajnie to wyglądało, ale ludzi tłum, ciężko było coś zobaczyć. Najlepsza była jakaś kobita, która złapała Tż za plecak i zaczeła podskakiwać trzymając się go - potraktowała go jako podpórkę okazało się że znam rówież potoczny angielski
Rzeczywiście fajnie było zobaczyć Big Ben na żywo. A i jeszcze przesłodkie były wiewiórki z parku St. James Jedzą z ręki!
London Eye - też nie zaliczyłam, masa ludzi tam była, a my mieliśmy mało czasu. Następnym razem!

Ja swoich sąsiadów teraz nawet nie słyszę. Za to poprzednie mieszkanie ze studentami nad nami po prostu bosko - imprezy zaczynające się w środku tygodnia o 1 w nocy, tabuny ludzi na klatce (i palacze klatkowi), śmieci lądujące na naszym balkonie, długo by można. MAm nadzieję, że skarga pomoże. Myślę, że w przypadku zaśmiecania może pomóc straż miejska i dać mandat, ale na 100% nie jestem pewna.

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2012-01-08 o 14:03
Stary 2012-01-08, 14:01   #4279
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
nieeee a przesłodką i nie zdrową COLĄ
Stary 2012-01-08, 14:10   #4280
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Buckingham Palace robi wrażenie, załapałam się na zmianę warty, fajnie to wyglądało, ale ludzi tłum, ciężko było coś zobaczyć. Najlepsza była jakaś kobita, która złapała Tż za plecak i zaczeła podskakiwać trzymając się go - potraktowała go jako podpórkę okazało się że znam rówież potoczny angielski
Rzeczywiście fajnie było zobaczyć Big Ben na żywo. A i jeszcze przesłodkie były wiewiórki z parku St. James Jedzą z ręki!
London Eye - też nie zaliczyłam, masa ludzi tam była, a my mieliśmy mało czasu. Następnym razem!

Ja swoich sąsiadów teraz nawet nie słyszę. Za to poprzednie mieszkanie ze studentami nad nami po prostu bosko - imprezy zaczynające się w środku tygodnia o 1 w nocy, tabuny ludzi na klatce (i palacze klatkowi), śmieci lądujące na naszym balkonie, długo by można. MAm nadzieję, że skarga pomoże. Myślę, że w przypadku zaśmiecania może pomóc straż miejska i dać mandat, ale na 100% nie jestem pewna.
no do sąsiadki z góry mają pismo napisać ze mieszkańcom przeszkadza jej zaśmiecanie, tylko z informacją do niej by nie wyszło że ja pisałam, a sąsiadka z dołu to TŻ się śmieje że do przyjdą z urządzeniem do pomiaru hałasu jak się skapną że to nasza deska będę mierzyć sprawdzić czy nie wytwarza hałasu tyle co odrzutowiec

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-08, 14:12   #4281
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
no do sąsiadki z góry mają pismo napisać ze mieszkańcom przeszkadza jej zaśmiecanie, tylko z informacją do niej by nie wyszło że ja pisałam, a sąsiadka z dołu to TŻ się śmieje że do przyjdą z urządzeniem do pomiaru hałasu jak się skapną że to nasza deska będę mierzyć sprawdzić czy nie wytwarza hałasu tyle co odrzutowiec
jeszcze raz ale powoli
złap oddech
Stary 2012-01-08, 14:14   #4282
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
nieeee a przesłodką i nie zdrową COLĄ
Cola - dwutlenek węgla - węgiel - Śląsk

Cytat:

Stary 2012-01-08, 14:16   #4283
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Cola - dwutlenek węgla - węgiel - Śląsk
patrz jak pięknie wydedukowałaś ale z ciebie zdolna bestia,
jeszcze dla podkreślenia tego że to ślunski obiad założe se na głowe latarkę czołówkę i zaświece, szkoda ze kasku nie ma
Stary 2012-01-08, 14:17   #4284
iwka28
Wtajemniczenie

Użyj wyobraźni! Włóż kartonowe pudło albo co na głowę! Nie zapomnij o narzędziach górniczych i wsio Tylko okna pozasłaniaj coby klimat kopalni stworzyć

Stary 2012-01-08, 14:25   #4285
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze raz ale powoli
złap oddech
Cytat:
Użyj wyobraźni! Włóż kartonowe pudło albo co na głowę! Nie zapomnij o narzędziach górniczych i wsio Tylko okna pozasłaniaj coby klimat kopalni stworzyć
ze śmiechu się oplułam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-08, 14:28   #4286
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
boska jesteś hahahahahahhahhahahahahah aha
Stary 2012-01-08, 14:40   #4287
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Mam dla was male zadania wyzwanie kulinarne
jako ze dwa dni przed moimi urodzinami idziemy na zabawe karnawalowa a przyjezdzaja do mnie dwie kolezanki z narzeczonymi i zostaja po zabawie na noc wiec chce zrobic urodzionowe sniadanie
I co na takie sniadanie zrobic??
jakies propozycje??
posniadaniu zrobie tez oczywiscie kawe i jakies ciacho.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 14:46   #4288
iwka28
Wtajemniczenie

:d

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Mam dla was male zadania wyzwanie kulinarne
jako ze dwa dni przed moimi urodzinami idziemy na zabawe karnawalowa a przyjezdzaja do mnie dwie kolezanki z narzeczonymi i zostaja po zabawie na noc wiec chce zrobic urodzionowe sniadanie
I co na takie sniadanie zrobic??
jakies propozycje??
posniadaniu zrobie tez oczywiscie kawe i jakies ciacho.
Po zabawie to tak raczej po kacowe śniadanie Ja bym zrobiła jajecznicę/parówki, do tego na stół chleb, na talerz wędlina, ser żółty, biały serek kanapkowy, zielenina - czyli kapakowa saoobsługa, jakiś sok, kawa, herbata.

Stary 2012-01-08, 14:46   #4289
martucha84
Zakorzenienie

jajecznice wykwintną

rozgżewasz masełko, na nim smażysz szynkę, po chwili dodajesz obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę smażysz aż zmiękną i odparuje z nich woda, w miseczcze rozbijasz jajka, solisz i pieprzysz je i rozmieszasz, ja dodaje trochę oregano, jak pomidory odparują wrzucasz jajka na patelnie i mieszasz jak przy jajecznicy, jeśli będzie już prawie gotowa dodajesz szczypiorek i smażysz i na ostatnie 30-40 sekund smażenia dodajesz starty ser

REWELACJA a robi się szybko,

ja do tego jeszcze gotuję frankfuterki, i chlebek świeży (na chwilę do piekarnika żeby był ciepły i chrupiący i masełko)

u nas tak się jada jak zostaje ktoś na noc, mocno karoloryczne ale energii na cały dzień i nie trzeba dużo siedzieć w kuchni

i zaręczam jajecznica mocno zapycha

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2012-01-08 o 14:48
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 15:04   #4290
śliweńka
Zakorzenienie

tylko czy na kacu będę wszyscy jedli no i nie wszyscy lubią jajecznicę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości