![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dopytałam taty o podłogówkę ![]() ![]() Ale mimo to on jest za tradycyjnymi grzejnikami ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś byłam u Bozi i chyba zaczynam chcieć ślubu kościelnego ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mam wolne ![]() ![]() Clood, trzymam ![]() ![]() Gaja, jak ja zazdroszczę tego Kazimierza.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie z poranną kawką
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lepiej na spokojnie przemyśleć sprawę i poczekać ten rok dłużej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kazimierza zazdroszczę bardzo ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2225 | ||
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() Cytat:
Ja mysle o tym tak :bierzecie slub cywilny jesli wam bardzo zalezy wyprwadzacie sie na wynajmowane ,albo poprostu wyprowadzacie sie jako para i bierzecie slub koscielny z weselem w 2013 tak jak chceliscie. Cytat:
![]() Czesc kasia kuku pamietam cie z PM 2012 kiedy to jeszcze mialam nadzieje na slub w tym roku (nadzieje zrobiona przez tz). Jaka date macie??? Pochwal sieprzygotowaniami. Kamea super ,ze przygotowania slubne ruszyly ![]() Co do sylvi zgadzam sie z gajka ,ona jest naszym zywym przykladem ,ze jak sie bardzo pragnie to nic nie staje na przeszkodzie ,tym bardziej ,ze wy w sumie w mniejszym miescie macie wiecej zarobkow . U nas juz jest wszystko ok ,spedzilismy razem piatek i sobote ,najpierw w ciagu dnia potem kazde cos mialo do zrobienia u siebie w domu i spowrotem wieczorem sie widzielismy i dzis tz u mnie spal.tata nic sie nie krzywil ,tylko mowil ,zeby zostal na obiad,za to tesciowa oczywiscie musiala wypuscic jad jak tz do domu wrocil o 10 ,ale zwisa mi to jednym slowem ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2012-01-08 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ![]() I od razu napiszę że podpisuję się pod tym co napisałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Clood to wasza decyzja kiedy i jaki ślub weźmiecie, najważniejze byście byli szczęśliwi...rodzice często nie rozumiej,że ich dzieci są już dorosłe i decyzje podejmują same...Ja właśnie wróciłam od tż-ta..już dzwonił i mówił,że tęskni..eh wrzuciałm też pieniążka na Orkiestrę...robia kawał dobrej roboty.Moja firma zakuuje sprzęt dla szpitali, bo sami nie wiemy kiedy nam takowy sprzęt będzie potrzebny...i jestem szczęśliwa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
o adela widze ,ze tz sie troszke poprawil ,a co z waszym wspolnym mieszkaniem??
Ja tez juz ostatnio w lidlu wrzucilam reszte z zakupow do puszki i dzis tez wyciagne tz na rynek ,nigdy nie wiadomo czy kiedys nam ,naszym dzieciom taki sprzet nie uratuje zycia.Akcja jets raz w roku ,wiec warto choc symboliczna zlotowke wrzucic do puszki,nie zbiedniejemy od tego.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2012-01-08 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
mnie dziś wolontariuszki złapały pod biedronką i również pomogłam
![]() bardzo ładna ta akcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem co się stało tż-towi,ale się naprawdę poprawił od czasu świąt,niewypałem był sylwester...nie rozmawiam z nim o wspólnym mieszkaniu, bo to wkońcu jego mieszkanie,to on decyduje..zresztą teraz trzeba się moją leżąca babcią opiekować...możliwe też jest,że tż da mi swój samochód na jakiś czas....ale w pracy ludziom szczęki opadną ja przyjadę jeszcze innym....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Rety, dziołchy, ależ mnie kryzys złapał. Dobre 1,5h siedziałam i wyłam do bólu, z kompletnie błahego powodu. Otóż jako, że w środę idę do gina, a w marcu kończy mi się legita studencka (a co za tym idzie i gin na NFZ), chcę na marzec zapisać się jeszcze raz. Jako, że w marcu będą już tylko 3 miesiące do slubu, to mogę przy okazji załatwić kilka kwitków z USC albo kancelarii parafialnych. Tak zaczęłam dochodzić do tego co gdzie, napisałam smsa do mamy z zapytaniem czy ma to i to, ona zadzwoniła i nie mogła sobie odpuścić docinków nt pracy J. "Ile jeszcze będziesz w tej g....nianej pracy na g...nianej umowie? Nic na emeryture nie odkładasz! Zmień prace! Gdzie Ty do lekarza będziesz chodzić?" -tak 3 min non stop. Wkur....mnie kompletnie, a że sama zdaję sobie sprawę z naszej kompletnie beznadziejnej sytuacji ...to mi nerwy puściły i się popłakałam
![]() Wniosek: czas umierać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zadomowienie
|
Przesadzam, nie przesadzam, jakbym zaczynała się spotykać w nastoletnim wieku to w ogóle sraczki ślubnej by nie było
![]() Gajuś ![]() Edytowane przez Clood Czas edycji: 2012-01-08 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Kazio jest przepiekny! To moje miejsce. Marzę, żeby tam kiedyś zamieszkać z ferajną zajączków i mężem. wszystkim polecam
![]() Ja dzis nie wychodziłam z domu, więc na WOŚP nie dałam ![]() Kinia, dobrze, że gderanie teściowej Ci wisi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A matka jak to matka będzie się wtrącać w życie, póki jesteś jej dzieckiem, czy to w ten czy to inny sposób ![]() Ja jestem ciekawa jak to z nami będzie potem bo Mój TŻ jest zarejestrowany w Urzędzie pracy i jak był parę mesięcy temu to nic dla niego nie mieli :/ ale też jemu nie każda robota się podoba, a lata lecą. ![]() ![]()
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Gaja, bardzo mi przykro. Ale wydaje mi się, że gdyby Twój TŻ porządnie spiął pośladki to by tą pracę znalazł nawet bez przekwalifikowania na razie. Po prostu wydaje mi się, że może ma za wysokie wymagania, a jak już się coś trafi, to wybrzydza, bo to dla niego za niskie progi. Niestety są takie czasy, że o pracę trzeba się bić i dawać z siebie wszystko. I nie mów, że nigdzie go nie chcą. Moja bratowa, bez studiów, jedynie po LO, jest przedstawicielem pewnej firmy. Siedzi w biurze, 6 dni w tygodniu i za bardzo dobre pieniądze. A mieszkamy na zadupiu, gdzie na prawdę ciężko o pracę.. Także wystarczy chcieć i nie mieć się za nie wiadomo jakiego Pana.
Mam nadzieje, że Cię nie uraziłam. To moje zdanie tylko. Clood, wasze życie i Wasze decyzje. Nie rozumiem w ogóle tej zmiany planów, bo rodzicom nie pasowało.. Wiadomo, że oni chcą dla nas jak najlepiej i czasem za bardzo próbują nam wcisnąć swoje zdanie, ale to nie oni powinni Wam wyznaczać drogę! Macie swoje lata i robicie to co uważacie za stosowne. A rodzice z czasem się ze wszystkim pogodzą. Nie macie po 16 lat, że jak mama powie nie, to się kajacie i zmieniacie plany! Nie, nie, nie. Wtedy potrzebna jest rozmowa i przedstawienie wszystkiego z waszego punktu widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem kompletnie co ci poradzic ![]() ![]() Ja dzisiaj tez mam dzien sceptyka i plakania... jak w kazda niedziele z reszta ![]()
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Nie staż, a praktyki, ale fakt, zaczął. Jutro ma rozmowe o pracę, ale miał juz takich miliony. Zresztą...jakoś sobie poradzimy pewnie. Dzięki Aś za ciepłe słowa! Wreszcie ktoś z zewnątrz, kto mówi, że się uda! Dziękuję
![]() No niestety, cięzko jest teraz pracą. A sam też szuka? Blue, chciałabym, żebyś miała rację. On teraz wszędzie śle CV i wszędzie chodzi na rozmowy. Zresztą już o tym pisałam. Do kfc, na zmywak, na magazyn, na ulotki, na sprzątanie, na stoiska, pomoce biurowe, call center - no wszędzie. Prawie wcale nie oddzwaniają, a jak już oddzwaniają to z rozmów nic nie wynika. Mało tego - roznosi swoje CV tam, gdzie nie szukają pracowników. I lipa. I nic ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2012-01-08 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i nie powiem na tej hali swoje zarobi i dużo jest tam też osób po studiach technicznych. No takich zarobków raczej za biurkiem jako świeżak by nie zarobił. Stąd pcham go żeby sobie odkładał też na jakieś studia techniczne by awansował wtedy do pracy nadzorczej czy też programującej takie maszynki ![]()
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
Ba, ja tam zawsze słałam i do prac, gdzie nie miałam kwalifikacji. Zasadniczo tak mi się po trochu udało dostać prace tam, gdzie teraz jestem
![]() I słusznie uważasz, wszędzie trzeba słać! Ale najważniejsze w sumie, że teraz ma jakąś pracę i ma za czego odkładać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na tej hali dzięki znajomości pracuję ale nie był aż tak zdeterminowany w tym całym szukaniu. Trafiło mu się po prostu. W sumie powinnam się cieszyć, ale widzę że Twój jest zdeterminowany i mu nie wychodzi, mój miał większy olew i coś mu się udało. Tylko lada chwila mu się odwidzi bo praca fizyczna to jednak ciężka praca. ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() No i Gaja jesteś żywym dowodem na to że mimo że pośle się gdzie chce to brak kwalifikacji nie może utrudniać w zdobyciu postawionego celu ![]()
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2012-01-08 o 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Nie wychwalajcie mnie tak, bo nie zasługuję. trochę mi się przyfarciło. Dostałam pracę z dziećmi do 3 lat, a potem stanowisko koordynatora mimo, że ani na jedno ani na drugie nic nie umiałam. Bez sensu kompletnie, ale ok
![]() Nie jestem. Ja go nie obwiniam za nic tylko mi po prostu strasznie smutno, że tyle od tego zależy i że on się stara, a nie wychodzi. ![]() Ala, a Tobie czemu smutno? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Gajuś, poszczęści się i Wam. Nie wiem co Ci poradzić. Skoro wszędzie wysyła CV... Praktyki też się przydadzą. A może jak je zakończy, to będą chcieli go zostawić? Myśl pozytywnie.
Co do bratowej, to może się i poszczęściło, ale ona jest mega rozgadana i nie da sobie w kaszę dmuchać. Podobno na szefostwie zrobiła ogromne wrażenie, choć doświadczenia w takiej branży nie miała. Nie wiem od czego to zależy. Może J. jest zbyt spięty na tych rozmowach, zestresowany i dlatego nie wychodzi? Nie wiem Kochana, ale mocno trzymam za Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Blue
![]() ![]() Zdolna ta Twoja bratowa. Przebojowa. J. kompletnie nie jest przebojowy ![]() Aś, jak głodem zmorzy tego Twojego to zacznie szukać roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Gajus, ale ciebie trzeba chwalic
![]() ![]() A mi smutno bo.... standard ![]()
#2248 | |
Zakorzenienie
|
To najpierw rodzice musieli by go przestać żywić
![]() Bo póki co nie planuję wyprowadzki... ![]() W ogóle rodzice byli świecie przekonani że jak skończy studia to będą na niego czekać wszędzie z ofertami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No Ja tak tylko napisałam obiektywnie jaką różnicę widzę między Twoim J. a moim leniem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Olejek kamforowy na wacik i do uszka ![]()
![]() |
#2249 |
Wtajemniczenie
|
Gaja, hmm ja pracowałam bez umowy przez jakieś 1,8 roku mała kasa i doszło do tego,że nawet przestali mi płacić...jak będziesz musiała mieć jakąś operację albo jak ,,wpadniesz'' (oczywiście czego nie życzę)to kłopot będzie,ale twoje racje też rozumiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Gaja, Ty wiesz, że zawsze Cię podziwiam za zdolności organizacyjne, przedsiębiorcze itp itd
![]() ![]() ![]() Ja poszukuję na necie mojego fluidu, który jako jedyny spośród tych, które dotychczas miałam, robi ze mnie człowieka, pozwala wyjść na ulice i pokazać się ludziom, poprawia mi samopoczucie, w miarę skutecznie kryjąc moją szczelnie schowaną pod trądzikiem mordę ![]() Poza tym T ugotował kapuśniak na obiad ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.