|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Dobrze, że mamy dobrą pierogarnię w mieście
|
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też jestem okropnie zmęczona, nawet nie zawsze nadrabiam zaległości na forum a co dopiero się bardziej udzielać, zaraz zacznę 15 tydzień i dalej to samo ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
a ja ostatnio koktaile truskawkowe ewentualnie ryż z polewą truskawkową, nawet dzisiaj pycha
|
||
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny jestescie kochane po prostu
jak powiem mamie to sie strasznie ucieszy ![]() Dziekuje w imieniu Kacperka ![]() ![]() ![]() *:bylam na spacerku i po swieze owoce w warzywniaku i zaszlam do polskiego i kupilam flipsy kukurydziane ![]() taka mialam ochote ze szok :P |
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie wiem czy sama będę miała
Jakoś nie ma chętnych do pieczenia, więc może z TŻ pójdziemy do kawiarni na kremówkę![]() Cytat:
ale mi zrobiłaś smakaJa w ogóle mogłabym żyć samymi owocami i warzywami odkąd w ciąży jestem. Chociaż przed ciążą też bardzo lubiłam je jeść
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobietki
![]() Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie tak pozno. Dopiero odzyskalam laptopa i w koncu moge napisac, ze spodziewam sie dziecka w sierpniu ![]() Test pozytywny wyszedl w grudniu. Mam juz synka (wrzesien 2010) urodzonego przez CC. Zapewne dlatego non stop boli mnie brzuch. Musze Was zaczac zadrabiac a widze ze szybko piszecie i sporo tego
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam zdj brzucha
![]() Dziewczyny Wy se rozgladacie za wozkami a ja sie boje...... nie wiem czemu .. omijam jeszcze sklepy z dziecinnymi rzeczami. Paula witaj
|
#3729 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
My juz w domu Niestety Zosia musiała zostac u babci Strasznie mi się za nią już tęskni ale lepiej żeby doszła do siebie po choróbsku zanim ją dam znowu do żłobka Wiem że jej się tam żadna krzywda nie dzieje ale jakoś nie umię sie odnalezć Jeszcze jak ją zostawiamy czasem u mojej mamy to inaczej ale u teściowej........to co innego![]() Cytat:
GratulacjePamiętam Cie z mamuś wrzesniowo-pażdziernikowych 2010. Moja córcia tez z wrzesnia 2010 a teraz ma byc koniec lipca
|
|
|
|
|
#3730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przecież od wózka czy łóżeczka nie można poronić. Więcej wiary w siłę Twojego dzieciątka
|
|
#3731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie w pierwszej ciąży też urósł późno, właściwie to dopiero w 6 zaczęło być coś widać a teraz 4 i już jest! z jednej strony mnie to cieszy bo ciążowe brzuszki są takie rozkoszne ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Paula witaj |
||
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale wierze ze jest ok
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie
Nie da się od razu wszystkiego kupić, a na ostatnią chwilę też nie ma co czekać. A cała wyprawka dla dziecka - wózek, fotelik, łóżeczko, ciuszki, kosmetyki plus rzeczy dla przyszłej mamusi, która przecież też potrzebuje nowej odzieży, kosmetyków, leków itp. to dosyć spory wydatek
|
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie wrocilam od Tż
nie chcialam go opuszczac nie lubie byc bez niego ale w czerwcu juz zamieszkamy razem przed narodzinami naszego bobaska wczoraj mocno poczulam takie przesuniecie w brzuszku , to napewno dzidzius a i zle znosze jazde autobusem , tak mi w nich niedobrze;/ |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
moze macie racje........ ja to czasami ukrywam ciąze jeszcze ......
nie ze sie wsydze tylko by nie zapeszyc. Sa osoby co moga mi zazdroscic i pozazdroscily poprzedniej..... mam nauczke chwalenia sie wtedy sie chwaliłam od razu, a teraz mało kto wie...... a pod plaszczem itak nie widac...... a ze niepracuje to i ludzie mniej mnie widzą
|
#3739 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() ostatnio mnie nei było bo jakieś głupie problemy z netem miałam i nawet przez tel nie mmogłam się z Wami połączyć![]() No ale mam nadzieje że już wszytko będzie ok ![]() Mam nadzieje że nie obrazicie się jak nie przeczytam tych 10 stron które naskrobałyście przez ten czas ale jakoś ostatnio nie mam na nic siły. Dobrze że mam teraz L4 bo nei wiem jak bym miała funkcjonowac jak bym jeszcze do pracy jeździła Dalej mnei męcza nudnośći ktorych już mam serdecznie dość i nei pomaga ani wypicie troche coli, ani jedzenie orzechów czy migdałów najlepiej dla mnei jest wtedy położyć się i chwile sie zdrzemnąć ale neistety z biegającą córcią u boku nie da rady no chyba że wtedy jak i ona śpi czyli po południu a właśnei wtedy neimęcza mnie mdłości. No a tak poza tym przez ostatnie 2 czy 3 noce męczyły mnei okropne sny których nawet nei chce opowiadac ale jak wstawałam to byłam zlana potem i byłam strasznie nei spokojna ![]() Dziś byłam w kościele z rodzinką i tak źle się czułam no ale miałam miejsce siedzące więc stwierdziłam że może jakoś uda mi się przetrfać ale nie wytrzymałam jak ludzie zaczeli pchać się do komuni i nagle wielki tłum sie wkoło mnei zrobil i jeszcze babka stara się pchała i mnei w brzuch walneła myślałam że ją włeb strzele ale że byłam w Kościele to sie pochamowałam ale od razu powiedziałm do TŻ ze wychodzimy bo już mam dość tych dewotek i chyba to usłyszała bo się tak dziwnie na mnei spojrzała. A nawet jak usłyszała to b.dobrze bo bez przesady przeciez ksiądz im nie ucieknie a nwet jakby niedoszła do tej komuni to przeciez mogłaby pójść do zachrysti po mszy i powiedzieć co i jak i na pewno by jej udzielili bo nieraz widziałm jak rodzice z dziećmi na wózku inwalizkim nie pchali się do komuni tylko później szli do księdza i bez problemu im udzielał. Jak mi się jeszczecoś przypomni to dopisze
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- nie sadzilam ze zwykle flipsy kukurydziane moga byc takie dobre ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ludzi w kościele to czasem można szału dostać.... ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- To spróbuj serowych
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince kochana pamiętaj że teraz wszystko będzie dobrze
masz swojego aniołka w niebie który teraz czuwa nad Tobą i Twoim maleństwemBardziej śmieszą mnie opinie osób które ingerują w to,czy ja mam już kupować coś dla mojego dziecka czy jeszcze za wcześnie na to Tak jak Irmusia i Mandragorrka uważam że o wiele łatwiej jest już zacząć wszystko kompletować a nie potem na raz kupować i wózek i mebelki i ubranka dlatego my po genetycznym stwierdziliśmy że MUSI być dobrze i zaczęliśmy zakupy
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
jeszcze 2 dni a pozniej bede szalec ![]() juz mi znajoma mowila ze mam mnustwo uniwersalnych ciuszkow po swoim maluchu bo ona sie dopiero pod koniec ciazy dowiedziala ze bedzie synek wiec kupowala uniwersalne ciuchy i juz mi zapowiedziala ze mi wszystkie odda :P |
||
|
|
|
#3745 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() ja dzisiaj pospalam do 11.20 a z pizamy nie wychdzilam do 15 jaks slaby dzien mialam dzisiaj nawet do kosciola nie poszlam niestety bo ostatnio ciezko mi wystac od przezegnania do pierwszego czytania- masakra jakas![]() wogole zaczynam miec glupiego dola wygladam okropnie, przytylam niestety nie tylko na brzzuchu i zle sie z tym czuje to dopiero 4mac...wiem to glupie, ale nie umiem sie przestawicCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak jak pisalam wczesniej wygladam okropnie a tu 55 kg na przodzie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
chce_byc_mama będę pamiętać o 1%
i też lubię flipsy
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() genetyczne we wtorek tak nie moge sie doczekac! ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- SAS dziekuje bardzo ![]() ![]() nie martw sie kochana, ja tez sie smialam ze schudlam 2 kg a juz mi sie boczki robia, taka jest natura niestety, jak sie dzidzia urodzi to szybko zrzucisz
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
SAS - ale mnie też chyba nie masz czego zazdrościć, bo fakt - brzucha nie mam, ale to nie znaczy, że się czuję jakaś super fit. Odnoszę wrażenie, jakbym się zrobiła jakaś taka przyciężka, tu i ówdzie bardziej miękka, jakby moja wieloletnia szczupłość (od lat ważyłam 50-51 kg przy wzroście 168cm) powoli odchodziła w niepamięć. I też mnie to nie zachwyca, bo do innego stanu byłam jednak przez te wszystkie lata przyzwyczajona
![]() a w kwestii zakupów - ubranka już kupuję na całego, zdążyłam się w ostatnim czasie dorobić takiej pełnej ikeowskiej (te niebieskie) torby Chyba wyszłam po prostu z założenia, że ryzyko jakiegoś nieszczęścia jest jednak przez całą ciążę, a jednocześnie trudno przecież czekać do samego porodu
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z Tż z finału WOŚP
Mamy blisko, więc poszliśmy na światełko do nieba. Po drodze zaliczyliśmy kilka puszek, dodatkowo w ramach wośp licytowaliśmy coś na allegro. W tym roku jakoś tak wyjątkowo bliska jest nam idea p. Owsiaka. Chociaż mam nadzieje, że żadnej z nas nie będzie potrzebny sprzęt zakupiony przez orkiestrę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

... raz nawet mi się śniło że zrywałam śliwki i agrest... a kilka dni temu we śnie robiłam sałatkę owocową z kiwi
taka prawda że teraz mogłabym na samych owocach jechać
Dobrze, że mamy dobrą pierogarnię w mieście

jak powiem mamie to sie strasznie ucieszy 

Jeszcze jak ją zostawiamy czasem u mojej mamy to inaczej ale u teściowej........to co innego

i nawet przez tel nie mmogłam się z Wami połączyć
masz swojego aniołka w niebie który teraz czuwa nad Tobą i Twoim maleństwem
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)