Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 20:01   #3481
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
W jednych postach piszesz ze lezysz plackiem w innych ze biegasz 10 krokow, wczesniej chodzilas na basen
Poczulam sie osobiscie dotknieta poniewaz (pewnie nie doczytalas) istnieje duze prawdopodobienstwo ze moja coreczka urodzi sie z wrodzona wada nerek ( mam nadzieje ze jednak nie bo moze sie to nadal poprawic) ale pisalas o wszystkich tych ktore wprowadzaja grobowy nastroj itd , to co, ja mam sie stad wyniesc zeby Ci humoru nie psuc? Piszesz takie okropne rzeczy na ansz temat a potem nagle zmieniasz front i piszesz ni stad ni zowad jakby nigdy nic
Dla mnie jest naturalne ze wlasnie tutaj moge podzielic sie moim smutkiem, tak samo rowniez jak radoscia z jakiegos powodu!
I powiem Ci gdyby ktos mi powiedzial: lez plackiem nastepne 3 m-ce do rozwiazanai a dziecko bedzie zdrowe to kurna cewnik bym sobie podlaczyla i nawet do toalety nie szla!
Czy pomyslalas o takich rzeczach?
A tak wogole to zdradz co jest z Twoja ciaza nie w porzadku ze masz urodzic najpozniej w 32 tygodniu?
Napiszę Ci PW to moze mnie wtedy ogarniesz :P
Stary 2012-01-08, 20:01   #3482
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

A tesciowa... oj tak ona uwielbia mnie dokarmiac a dzisiaj stwierdzila, ze nie widac po mnie tych 18 kg na plusie i z tej okazji upiekla mi babke
no dba kobiecina o ciebie moja teściowa tak samo ze juz o babci swojej nie wspomnę
Stary 2012-01-08, 20:02   #3483
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, Ty jestes moja motywacja jedynym najwazniejszym celem bedzie odstawienie slodkosci - potem powinno pojsc z gorki tzn jak mialam problemy z waga juz przed ciaza, ciezko mi bylo zrzucic chocby kilka kilo (chudlam kilo, tylam dwa, chudlam dwa, tylam 4 ) dlatego teraz nie nastawiam sie na szybkie efekty, ale mam nadzieje ze jakos wrocimy do odpowiedniej wagi

wlasnie z mezem sie smialismy bo nastala taka romantyczna chwila, calujemy sie i maz mnie glaszcze po twarzy i mowi ze kocha we mnie wszystko, kazdy rozstep, kazda faldke, itp a ja do niego ''wiem kochanie, ale po porodzie zrzuce wszystko.....napewno..... .kiedys..... moze mi sie uda.......postaram sie ...'' i przypomniala nam sie scenka z ''Testosteronu'' jak ten lekarz (brat pana mlodego) mowil ze alkohol szkodzi

A tesciowa... oj tak ona uwielbia mnie dokarmiac a dzisiaj stwierdzila, ze nie widac po mnie tych 18 kg na plusie i z tej okazji upiekla mi babke
hehe pamiętam tę scenkę
Fajnie że masz takie kochanego męża
Damy radę zrzucić po porodzie zbędne kg!

a wczoraj też u teściowej jadłam babkę, pyycha)
Stary 2012-01-08, 20:07   #3484
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a ja uwielbiam wybierać
Dziś mówię do męża, że mam pomysł jak fajnie urządzić naszą sypialnię godząc przy tym funkcję pokoju dla dziecka... ale niech da mi kasę i wolna rękę
Bardzo lubię urządzać wnętrze ale zawsze mam problem z dodatkami
No jednak wiekszosc babek lubi, dlatego pisze ze pod tym wzgledem dziwna jestem, ja nawet nie zauwaze ze najlepsza przyjaciolka mo nowa sofe albo dywan np
I powiem Wam ze jest to meczace bo moge komus zrobic przykrosc niechcacy
Ale taka kompletnie INNA nie jestem bo uwielbiam inne zakupy - ciuchy, jedzenie itp

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:07   #3485
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Co do kilogramów po ciąży ... koleżanka na uczelni urodziła miesiąc temu ... dzisiaj była na zjeździe i co ?? autentycznie nigdy bym nie powiedziała,że ona urodziła dziecko. Fakt, przed porodem była szczupła, w ciąży jakoś specjalnie dużo nie przytyła choć brzuszek miała duży.
Ale jak ją dzisiaj zobaczyłam to jakoś mi tak humor się poprawił bo ona na pewno nie wygląda na kobietę która urodziła dziecko więc może z tymi kilogramami nie będzie tak źle,a nawet jak będzie nie za dobrze to przecież przy dziecku trzeba się sporo napracować więc gdzieś jednak co nieco zgubimy
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:09   #3486
19claudia91
Rozeznanie

Już połowa stycznia prawie, ruszyłam z praniem tetry właśnie wstawiłam pranie. Przyjechała mama od ciotki i przyszła do mnie z krzykiem że po co ja to piorę już teraz, że ona by to zrobiła później.. Mówię że to ja decyduje kiedy będę prać rzeczy dla mojego dziecka, chce mieć na wszelki wypadek wszystko już przygotowane, poprane, poukładane.. Tak samo mówię że będę się pakować już pod koniec lutego - torbę do szpitala.. To ona do mnie że ona mnie spakuje bo ja na pewno nie wiem co. Teraz tż wiezie mnie na wizytę oczywiście znowu problem że przecież ojciec mnie zawiezie że oni się nie zgadzają. Ja jasno powiedziałam to Ojciec mojego dziecka i to on mnie wozi do lekarza. Zero zrozumienia, nie potrafią zrozumieć prostych rzeczy.

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2012-01-08 o 20:11
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:13   #3487
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
No jednak wiekszosc babek lubi, dlatego pisze ze pod tym wzgledem dziwna jestem, ja nawet nie zauwaze ze najlepsza przyjaciolka mo nowa sofe albo dywan np
I powiem Wam ze jest to meczace bo moge komus zrobic przykrosc niechcacy
Ale taka kompletnie INNA nie jestem bo uwielbiam inne zakupy - ciuchy, jedzenie itp
Widzisz, mówisz że możesz komuś sprawić przykrość tym,że nie zauważysz nowego dywanu itp, a ja mam tak,że idąc ulicą kompletnie nie interesują mnie mijane osoby (zazwyczaj sobie o czymś myślę) i potrafię przejść obok znajomych osób. Później nie raz słyszę komentarze typu : Ty to nawet cześć nie powiesz. Niektórzy znajomi się przyzwyczaili,a inni nie wiem chyba myślą,że specjalnie ich nie zauważam i przestają się odzywać.
A jeszcze gorzej jest jeżeli chodzi o osoby starsze dla których "dzieńdobry" to rzecz święta A ja naprawdę nie zaglądam mijanym osobom w twarze i później mam z tego niezły bigos.
TŻ już się przyzwyczaił i jak idziemy razem to zawsze mi wcześniej powie,że idzie ktoś znajomy
Stary 2012-01-08, 20:13   #3488
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Znalazłam! Mam te książkę w pdf na swojej poczcie - dostałam kiedyś od siostry także zaraz wrzucę na naszą
Dzieki wielkie
Chetnie przeczytam.Wiedzy nigdy dosc
Stary 2012-01-08, 20:14   #3489
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
no dba kobiecina o ciebie moja teściowa tak samo ze juz o babci swojej nie wspomnę
oj dba najlepsze jak byla w PL u rodziny ostatnio i ciotka meza pyta sie o mnie, jak sie czuje czy juz cos zaczelam tyc (bo jak bylismy u nich to bylam w 13 tc i nic na plusie ) i tesciowka mowi ze mam akurat 11 kg na plusie (wtedy tyle mialam ) a ciotka do niej mowi - Oj ja cienko widze Paulinke pod koneic ciazy, wiedzac jak o nia zadbasz a tesciowka mi deserki robi, obiadki gotuje co tydzien, piecze ciacha, zyc nie umierac - mam tylko nadzieje ze jak urodze to jej przejdzie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:17   #3490
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, Ty jestes moja motywacja jedynym najwazniejszym celem bedzie odstawienie slodkosci - potem powinno pojsc z gorki tzn jak mialam problemy z waga juz przed ciaza, ciezko mi bylo zrzucic chocby kilka kilo (chudlam kilo, tylam dwa, chudlam dwa, tylam 4 ) dlatego teraz nie nastawiam sie na szybkie efekty, ale mam nadzieje ze jakos wrocimy do odpowiedniej wagi

wlasnie z mezem sie smialismy bo nastala taka romantyczna chwila, calujemy sie i maz mnie glaszcze po twarzy i mowi ze kocha we mnie wszystko, kazdy rozstep, kazda faldke, itp a ja do niego ''wiem kochanie, ale po porodzie zrzuce wszystko.....napewno..... .kiedys..... moze mi sie uda.......postaram sie ...'' i przypomniala nam sie scenka z ''Testosteronu'' jak ten lekarz (brat pana mlodego) mowil ze alkohol szkodzi

No dziekuje Ci bardzo, raz mi sie udalo to i drugi dam rade
Ja tez od zawsze mam raz w gore raz w dol z waga, wiec wiem o czym mowisz
Bedziemy sie nawzajem wspierac i motywowac
A Tz Twoj wspanialy facet
Zreszta nie pierwszy raz nasuwa mi sie taki wniosek!
A do czasu porodu rozpieszczaj sei babkami i slodyczami, w koncu jest udowodnione naukowo ze czekolada wplywa pozytywnie na nasze samopoczucie
A jesli my dobrze sie czujemy to i nasze dzidzie...

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-08, 20:18   #3491
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Już połowa stycznia prawie, ruszyłam z praniem tetry właśnie wstawiłam pranie. Przyjechała mama od ciotki i przyszła do mnie z krzykiem że po co ja to piorę już teraz, że ona by to zrobiła później.. Mówię że to ja decyduje kiedy będę prać rzeczy dla mojego dziecka, chce mieć na wszelki wypadek wszystko już przygotowane, poprane, poukładane.. Tak samo mówię że będę się pakować już pod koniec lutego - torbę do szpitala.. To ona do mnie że ona mnie spakuje bo ja na pewno nie wiem co. Teraz tż wiezie mnie na wizytę oczywiście znowu problem że przecież ojciec mnie zawiezie że oni się nie zgadzają. Ja jasno powiedziałam to Ojciec mojego dziecka i to on mnie wozi do lekarza. Zero zrozumienia, nie potrafią zrozumieć prostych rzeczy.
Rodzice pewnie się martwią ... bo pamiętają jak z Twoim TŻ było wcześniej i pewnie wiele to Tobie nie pomoże,że się martwią,ale taka rola rodziców.
Jednak myślę,że jak wszystko będzie ok to rodzice z czasem zaakceptują Twojego TŻ i jakoś to się wszystko ułoży.
Także trzymam kciuki,żeby atmosfera się poprawiła,a w między czasie życzę troszkę cierpliwości dla Ciebie i może porozmawiaj z rodzicami ...że w tej sytuacji jest Tobie przykro.
Jednak moim zdaniem jest kwestią czasu jeżeli wszystko będzie ok (czego Tobie z całego serca życzę),że rodzice w końcu zaakceptuja sytuację,ale może dla nich potrzeba troszkę więcej czasu i dowodów,że TŻ się zmienił i nie ma co się im dziwić bo w końcu rodzice Ciebie na pewno kochają i chcą jak najlepiej,a wiadomo,że nie zawsze to wszystko wychodzi tak jak byśmy tego chcieli
Stary 2012-01-08, 20:19   #3492
Karo89
Zakorzenienie

Emigra to faktycznie dobrze masz z tą teściową

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:22   #3493
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
oj dba najlepsze jak byla w PL u rodziny ostatnio i ciotka meza pyta sie o mnie, jak sie czuje czy juz cos zaczelam tyc (bo jak bylismy u nich to bylam w 13 tc i nic na plusie ) i tesciowka mowi ze mam akurat 11 kg na plusie (wtedy tyle mialam ) a ciotka do niej mowi - Oj ja cienko widze Paulinke pod koneic ciazy, wiedzac jak o nia zadbasz a tesciowka mi deserki robi, obiadki gotuje co tydzien, piecze ciacha, zyc nie umierac - mam tylko nadzieje ze jak urodze to jej przejdzie
O, to ja z chęcią przygarnę teściówkę Twoją mi najlepiej smakuje jedzonko zrobione przez kogoś. Jak sama gotuję obiady to już nie to samo,a TŻ woli sprzątać po niż gotować.
Stary 2012-01-08, 20:22   #3494
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Widzisz, mówisz że możesz komuś sprawić przykrość tym,że nie zauważysz nowego dywanu itp, a ja mam tak,że idąc ulicą kompletnie nie interesują mnie mijane osoby (zazwyczaj sobie o czymś myślę) i potrafię przejść obok znajomych osób. Później nie raz słyszę komentarze typu : Ty to nawet cześć nie powiesz. Niektórzy znajomi się przyzwyczaili,a inni nie wiem chyba myślą,że specjalnie ich nie zauważam i przestają się odzywać.
A jeszcze gorzej jest jeżeli chodzi o osoby starsze dla których "dzieńdobry" to rzecz święta A ja naprawdę nie zaglądam mijanym osobom w twarze i później mam z tego niezły bigos.
TŻ już się przyzwyczaił i jak idziemy razem to zawsze mi wcześniej powie,że idzie ktoś znajomy
He he, tez dobre!
Ludzie lubia sie czepiac, ja to uwielbiam takie komentarze jak spotkam kogos kogo dawno nie widzialam i zaczyna od focha ze sie nie odezwalam albo cos, a ja zawsze sobie mysle ze kurna to tel czy internet dziala w dwie strony, i jesli ja focha nie mam to o co chodzi?
Jesli ktos robi z tego taki problem to dlaczego sam sie nie odezwal pierwszy tylko czeka w domu, mysli i kombinuje

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-08, 20:23   #3495
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czyli istnieja fajne tesciowe
Odnosnie mojej: jest fajna, jak jest daleko pojechala do swojej 100-letniej mamy, a wogole to wczoraj mieli impreze bo babcia mojego meza skonczyla 100 lat!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:25   #3496
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kilogramów po ciąży ... koleżanka na uczelni urodziła miesiąc temu ... dzisiaj była na zjeździe i co ?? autentycznie nigdy bym nie powiedziała,że ona urodziła dziecko. Fakt, przed porodem była szczupła, w ciąży jakoś specjalnie dużo nie przytyła choć brzuszek miała duży.
Ale jak ją dzisiaj zobaczyłam to jakoś mi tak humor się poprawił bo ona na pewno nie wygląda na kobietę która urodziła dziecko więc może z tymi kilogramami nie będzie tak źle,a nawet jak będzie nie za dobrze to przecież przy dziecku trzeba się sporo napracować więc gdzieś jednak co nieco zgubimy
To mnie lekarz na ostatniej wizycie pocieszył własnie, że nie mam co liczyć, że jakieś kilogramy po porodzie mi zostaną. A szkoda

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Ja powoli zbieram się do prania pozostałych ciuszków. Czas najwyższy zacząć się za to brać, zwłaszcza, że był ten remont i wszystko muszę na nowo poukładac rozmiarami. Bo mąż rozpędził się i wrzucił wszystko na jedną kupę, ubranka się pomieszały... ale to nic. Fajnie sie takie ciuszki układa.
Tylko będę musiała opracować jakiś system prasowania na siedząco, bo kiepsko to widzę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:28   #3497
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie lekarz na ostatniej wizycie pocieszył własnie, że nie mam co liczyć, że jakieś kilogramy po porodzie mi zostaną. A szkoda
Jest tego plus: nie bedziesz musiala wymieniac ubran
SZYMONEK

Stary 2012-01-08, 20:31   #3498
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
He he, tez dobre!
Ludzie lubia sie czepiac, ja to uwielbiam takie komentarze jak spotkam kogos kogo dawno nie widzialam i zaczyna od focha ze sie nie odezwalam albo cos, a ja zawsze sobie mysle ze kurna to tel czy internet dziala w dwie strony, i jesli ja focha nie mam to o co chodzi?
Jesli ktos robi z tego taki problem to dlaczego sam sie nie odezwal pierwszy tylko czeka w domu, mysli i kombinuje
dokładnie, też mnie to denerwuje, bo mam takich znajomych, że sami odezwać się to już nie, a tylko potrafili narzekać, dlaczego się nie odzywam itp.
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Odnosnie mojej: jest fajna, jak jest daleko pojechala do swojej 100-letniej mamy, a wogole to wczoraj mieli impreze bo babcia mojego meza skonczyla 100 lat!
wow to nic tylko życzyć 200 lat dla Niej

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:33   #3499
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Jest tego plus: nie bedziesz musiala wymieniac ubran
na szczęście na tę obecną wagę też mam trochę ubrań. Wszystko ma swoje plusy, ale tymi dodatkowymi 5 kg bym nie pogardziła
Ale jak to mówię, przyjdzie jeszcze czas.

Dziś moja jedna z najlepszych koleżanek napisała smsa, że wczoraj przyleciała z Włoch do PL na kilka tygodni i jak chcę, to zaraz zadzwoni i pogadamy.
ale zostawię to sobie na jutro, bo dziś jakoś mi się nie chce (to są zawsze minimum 2 godziny!).
No i jakis czas temu jak pisałysmy sobie maile oznajmiła mi, że jak będzie na wakacjach w Polsce, to przyjeżdża do maleństwa Bez pytania czy może i w ogóle...
I jak już u mnie będzie, to nagram Wam aby pokazać jak osoba niewidoma radzi sobie z dzieckiem (bo ona nie widzi).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-08, 20:33   #3500
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Istnieją,a przynajmniej istnieje moja. Jest naprawdę świetną kobietką i lubię jak nas odwiedza choć nie robi tego za często bo jak to mówi nie chce być namolna

Karolca ja bym chciała,żeby mi nic nie zostało nadprogramowego po ciąży no chyba,że piersi
Stary 2012-01-08, 20:38   #3501
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No dziekuje Ci bardzo, raz mi sie udalo to i drugi dam rade
Ja tez od zawsze mam raz w gore raz w dol z waga, wiec wiem o czym mowisz
Bedziemy sie nawzajem wspierac i motywowac
A Tz Twoj wspanialy facet
Zreszta nie pierwszy raz nasuwa mi sie taki wniosek!
A do czasu porodu rozpieszczaj sei babkami i slodyczami, w koncu jest udowodnione naukowo ze czekolada wplywa pozytywnie na nasze samopoczucie
A jesli my dobrze sie czujemy to i nasze dzidzie...
damy rade, napewno

a maz ... trafil mi sie swietny - kazdego dnia kocham go mocniej i jestem w szoku jak o nas dba, cieszy mnie to bardzo
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Emigra to faktycznie dobrze masz z tą teściową
za dobrze
Cytat:
O, to ja z chęcią przygarnę teściówkę Twoją mi najlepiej smakuje jedzonko zrobione przez kogoś. Jak sama gotuję obiady to już nie to samo,a TŻ woli sprzątać po niż gotować.
moge pozyczyc na tydzien
Cytat:
wow, niezly wiek ! Ale mam nadzieje ze nie spiewali jej ''100 lat''

Moja tesciowa jest fajna i do rany przyloz, ale za duzo tez nie zdrowo jak kazdy czlowiek ma swoje wady - jesli o nia chodzi to lubi doradzac i pomagac, czasem bywa to uciazliwe ale ogolnie nie moge na nia narzekac raczej (choc czasem mam jej dosc ) bo duzo nam pomaga i bardzo nas wspiera zawsze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:38   #3502
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca ja bym chciała,żeby mi nic nie zostało nadprogramowego po ciąży no chyba,że piersi
oj tak tylko niech piersi zostaną reszta niech spada
Stary 2012-01-08, 20:41   #3503
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
MOja jest cudowna :P .. takze nie mogę narzekać
Stary 2012-01-08, 20:42   #3504
desia888
Wtajemniczenie

A moja tesciowa np nie moze sie nadziwiwc jak mi takie ladne, cieniutki nalesniki wychodza
Ona to wogole w 100% nastawiona na polfabrykaty- gotowe nalesniki, gotow mielone, kotlety juz opanierowane, pure ziemniaczane wproszku, fast foody, masakra
Ale w szwecji jest inaczej i juz tyle lat to niezdrowe jedzenie istnieje ze oni sie do tego przyzwyczaili, ona np nie moze zrozumiec po co ja gotuje rosol jak mozna kostke knora rozpuscic w wodzie
Ona by to dala malutkiemu dziecku

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-08, 20:44   #3505
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A moja tesciowa np nie moze sie nadziwiwc jak mi takie ladne, cieniutki nalesniki wychodza
Ona to wogole w 100% nastawiona na polfabrykaty- gotowe nalesniki, gotow mielone, kotlety juz opanierowane, pure ziemniaczane wproszku, fast foody, masakra
Ale w szwecji jest inaczej i juz tyle lat to niezdrowe jedzenie istnieje ze oni sie do tego przyzwyczaili, ona np nie moze zrozumiec po co ja gotuje rosol jak mozna kostke knora rozpuscic w wodzie
no i co to za rosół jest....

Czasem zdarza mi się kupić "gotowca". Ale to jak nie mam kompletnie pomysłu co na obiad, albo nie chce mi się robić a potrzebuję coś "szybkiego". Ale tak, to zdecydowanie wolę domowe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-08, 20:47   #3506
cottonpuma
Rozeznanie

ufff ufff, wracam od teściów, nadrabiam wątki:

co do wagi - obecnie 79 kilo, przed ciążą 77, przed chorobą tarczycy i PCO 47 :/ ale złożyło się tak, że w 2tc zaczęłam brać euthyrox na tarczycę i przestałam w końcu tyć - więc może ten mój mały przyrost wagi to tak naprawdę fakt, że ja chudnę, ale dziecko po swojemu rośnie. Nawyki żywieniowe mam takie same od lat, no, od środy bezcukrowe i dietetyczne, ale wygląda na to, że tłuścioszki tak wiele przytyć nie muszą

Zastnawiam się czasem, ile schudnę po ciąży, ale w sumie mi na tym nie zależy, dobrze się czuję w swojej skórze i przynajmniej wygodnie mi się na moich poduchach siedzi

smoka mam z lovi - jakiegoś ultracienkiego, a drugiego z canpolu - niestety nie pomyślałam i nie mam łańcuszka do nich.
Butle dostałam z aventu, jedna mała, jedna duża, jedna canpolowa zwyczajna, chciałabym przezornie zaopatrzyć się w butlę dr brown's, najchętniej z ☠☠☠☠☠☠☠-do apteki mam 30 kroków, ale mają tam malutka, 120 ml. Jest sens kupować tak małe butelki? Czy może lepiej dopłacić 3-5zł i od razu wziąć dużą z allegro?

Kolejne pytanie - sterylizator mikrofalowy do butelek i smoków avent - jest sens, czy lepiej wygotować? A podgrzewacz? Nie da się mleka podgrzać w mikrofali albo w garnuszku z wodą?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
moja jest super, nawet niekiedy lepsza niż mama. ale teść... ehhh. oby mąż się w niego nie wdał na starość.
Stary 2012-01-08, 20:49   #3507
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba żartujesz blllleeeeeeeeee jja nawet ostatnio zaczełam ucierać ziemniaki na placki .. nie robie juz z proszku (ciąża mi "poprzestawiała" w głowie?) ale to chyba tym lepiej dla mnei
ale swoja drogą ciekawi mnie jak my to (jako matki) ogarniemy
tu uwazac nazawartosc cukru w jogurtach .. tu trzeba patrzec zeby nie bylo utwardzanych tluszczow roslinnych
staram sie nie lac oleju do smazenia kotletow.. nie robie panierek.... tylko bejce albo zalewy
Gorzej ze ciagle nie umiem odmowic sobie np maki ze smietana do zup .....kocham zalejwajke.. nie umiem np bedac w knajpie zamowic salatki bo uwazam, ze wala tam za duzo salat a ja nie jestem przeciez krolikiem
Stary 2012-01-08, 20:50   #3508
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Istnieją,a przynajmniej istnieje moja. Jest naprawdę świetną kobietką i lubię jak nas odwiedza choć nie robi tego za często bo jak to mówi nie chce być namolna
Taka jest moja mama. I za to ja strasznie cenię. Pomaga duzo ale nic na sile, tylko wtedy kiedy ja o to prosze. Pyta czy moze przyjechac i czy mezowi nie bedzie to przeszkadzac i mysle, ze za to tez miedzy innymi moj maz szanuje moja mame.
O tesciowej niestety tego powiedziec nie moge;/
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
wow to nic tylko życzyć 200 lat dla Niej
Zyc 100 lat, dla mnie to niepojete tzn w sensie tego co przezyla a przezyla duzo.
Cytat:
wow, niezly wiek ! Ale mam nadzieje ze nie spiewali jej ''100 lat''
hihih mysle ze nie
SZYMONEK

Stary 2012-01-08, 20:52   #3509
MoniqW
Raczkowanie

Żeby nie bylo ze tak tylko kusze tymi deserami to szybka instrukcja na 2 duze porcje,
- 40 g ciasteczek digestive albo innych kruchych często kupuje sasanki w lidlu ja dziś miałam w domu tylko herbatniki tez dobre -> ciasteczka kruszymy bardzo drobno i wsypujemy na dno pucharków
- 300g truskawek, 1 lyzka soku z cytryny, 1 lyzka cukru, 2 lyzeczki mąki ziemniaczanej -> truskawki rozdrabniam blenderem dodaje sok, cukier i make i mieszajac podgrzewam na malym ogniu, potem odstawiam do ostygniecia
-200 g twarozku sernikowego, moze byc tez inny serek twarozkowy, 100g jogurtu, 2 lyzeczki cukru pudru, 1 lyzeczka cukru wanilinowego -> mieszam i wykladam do pucharkow na ciasteczka.
Schlodzone truskawki na serek i w zaleznosci od wielkosci pucharkow mozna te warstwy powtorzyc, na wierzchu posypalam starta gorzka czekolada. Schlodzić i smacznego !

Cytat:
to będzie 8 kg na plusie.
Nie sądziłam, że w ogóle tyle przytyję
Czuję się całkiem dobrze z ta wagą
Wczoraj mąż żartował sobie, że owszem, przytyłam, ale mój tyłek zrobił się bardziej płaski. A mi nie podoba się to, że dostałam dziwnie szerokie plecy
Karolca mam tak samo oprocz brzucha ktory troszke juz jednak ogranicza mi ruchy to ogolnie jest mi dobrze mimo tych 8 kg i troche się krępuję jak mi ktoś mówi, że ogolnie to nie widac zebym tyle przytyla haha no nie da sie mojego brzucha juz nie zauwazyc
Stary 2012-01-08, 20:56   #3510
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
ufff ufff, wracam od teściów, nadrabiam wątki:

co do wagi - obecnie 79 kilo, przed ciążą 77, przed chorobą tarczycy i PCO 47 :/ ale złożyło się tak, że w 2tc zaczęłam brać euthyrox na tarczycę i przestałam w końcu tyć - więc może ten mój mały przyrost wagi to tak naprawdę fakt, że ja chudnę, ale dziecko po swojemu rośnie. Nawyki żywieniowe mam takie same od lat, no, od środy bezcukrowe i dietetyczne, ale wygląda na to, że tłuścioszki tak wiele przytyć nie muszą

Zastnawiam się czasem, ile schudnę po ciąży, ale w sumie mi na tym nie zależy, dobrze się czuję w swojej skórze i przynajmniej wygodnie mi się na moich poduchach siedzi

smoka mam z lovi - jakiegoś ultracienkiego, a drugiego z canpolu - niestety nie pomyślałam i nie mam łańcuszka do nich.
Butle dostałam z aventu, jedna mała, jedna duża, jedna canpolowa zwyczajna, chciałabym przezornie zaopatrzyć się w butlę dr brown's, najchętniej z ☠☠☠☠☠☠☠-do apteki mam 30 kroków, ale mają tam malutka, 120 ml. Jest sens kupować tak małe butelki? Czy może lepiej dopłacić 3-5zł i od razu wziąć dużą z allegro?

Kolejne pytanie - sterylizator mikrofalowy do butelek i smoków avent - jest sens, czy lepiej wygotować? A podgrzewacz? Nie da się mleka podgrzać w mikrofali albo w garnuszku z wodą?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

moja jest super, nawet niekiedy lepsza niż mama. ale teść... ehhh. oby mąż się w niego nie wdał na starość.
Pamietasz ostatnio mowilysmy ze dziedziczy sie cechy z 2 pokolenia
Takze jest szansa, ze maz nie wdal sie w tate.
Chociaz czesto synowie nasladuja tate a to juz co innego.
Odnosnie butelek: ja mam taka 150 ml i mysle ze wiekszej na poczatek nie ma sensu, zle by Ci sie nia karmilo.
Ja wode w butelce na mleczko badz mleczko podgrzewalam i do tej pory tak robie w garczku z goraca woda, nie mialam zadnego podgrzewacza. Ale podgrzewacz w sumie fajna sprawa, nie musisz isc do kuchni, mozesz miec pod reka.
Co do sterylizatorow uwazam, ze zbedny wydatek: bo wystarczy gotowac przez 5 minut, a poza tym ja tylko przed pierwszym uzyciem gotowalam, pozniej przez miesiac wyparzalam a potem jzu tylko mylam w goracej wodzie
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości