|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja teściowa tak samo ze juz o babci swojej nie wspomnę |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że masz takie kochanego męża Damy radę zrzucić po porodzie zbędne kg! ![]() a wczoraj też u teściowej jadłam babkę, pyycha )
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I powiem Wam ze jest to meczace bo moge komus zrobic przykrosc niechcacy Ale taka kompletnie INNA nie jestem bo uwielbiam inne zakupy - ciuchy, jedzenie itp
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
Co do kilogramów po ciąży ... koleżanka na uczelni urodziła miesiąc temu ... dzisiaj była na zjeździe i co ?? autentycznie nigdy bym nie powiedziała,że ona urodziła dziecko. Fakt, przed porodem była szczupła, w ciąży jakoś specjalnie dużo nie przytyła choć brzuszek miała duży.
Ale jak ją dzisiaj zobaczyłam to jakoś mi tak humor się poprawił bo ona na pewno nie wygląda na kobietę która urodziła dziecko więc może z tymi kilogramami nie będzie tak źle,a nawet jak będzie nie za dobrze to przecież przy dziecku trzeba się sporo napracować więc gdzieś jednak co nieco zgubimy
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Już połowa stycznia prawie, ruszyłam z praniem tetry właśnie wstawiłam pranie. Przyjechała mama od ciotki i przyszła do mnie z krzykiem że po co ja to piorę już teraz, że ona by to zrobiła później.. Mówię że to ja decyduje kiedy będę prać rzeczy dla mojego dziecka, chce mieć na wszelki wypadek wszystko już przygotowane, poprane, poukładane.. Tak samo mówię że będę się pakować już pod koniec lutego - torbę do szpitala.. To ona do mnie że ona mnie spakuje bo ja na pewno nie wiem co. Teraz tż wiezie mnie na wizytę oczywiście znowu problem że przecież ojciec mnie zawiezie że oni się nie zgadzają. Ja jasno powiedziałam to Ojciec mojego dziecka i to on mnie wozi do lekarza. Zero zrozumienia, nie potrafią zrozumieć prostych rzeczy.
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-08 o 20:11 |
|
|
|
#3487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeszcze gorzej jest jeżeli chodzi o osoby starsze dla których "dzieńdobry" to rzecz święta A ja naprawdę nie zaglądam mijanym osobom w twarze i później mam z tego niezły bigos.TŻ już się przyzwyczaił i jak idziemy razem to zawsze mi wcześniej powie,że idzie ktoś znajomy
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3488 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Chetnie przeczytam.Wiedzy nigdy dosc
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jak byla w PL u rodziny ostatnio i ciotka meza pyta sie o mnie, jak sie czuje czy juz cos zaczelam tyc (bo jak bylismy u nich to bylam w 13 tc i nic na plusie ) i tesciowka mowi ze mam akurat 11 kg na plusie (wtedy tyle mialam ) a ciotka do niej mowi - Oj ja cienko widze Paulinke pod koneic ciazy, wiedzac jak o nia zadbasz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez od zawsze mam raz w gore raz w dol z waga, wiec wiem o czym mowisz ![]() Bedziemy sie nawzajem wspierac i motywowac A Tz Twoj wspanialy facet ![]() Zreszta nie pierwszy raz nasuwa mi sie taki wniosek! A do czasu porodu rozpieszczaj sei babkami i slodyczami, w koncu jest udowodnione naukowo ze czekolada wplywa pozytywnie na nasze samopoczucie A jesli my dobrze sie czujemy to i nasze dzidzie...
|
|
#3491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak myślę,że jak wszystko będzie ok to rodzice z czasem zaakceptują Twojego TŻ i jakoś to się wszystko ułoży. Także trzymam kciuki,żeby atmosfera się poprawiła,a w między czasie życzę troszkę cierpliwości dla Ciebie i może porozmawiaj z rodzicami ...że w tej sytuacji jest Tobie przykro. Jednak moim zdaniem jest kwestią czasu jeżeli wszystko będzie ok (czego Tobie z całego serca życzę),że rodzice w końcu zaakceptuja sytuację,ale może dla nich potrzeba troszkę więcej czasu i dowodów,że TŻ się zmienił i nie ma co się im dziwić bo w końcu rodzice Ciebie na pewno kochają i chcą jak najlepiej,a wiadomo,że nie zawsze to wszystko wychodzi tak jak byśmy tego chcieli
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra to faktycznie dobrze masz z tą teściową
|
#3493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi najlepiej smakuje jedzonko zrobione przez kogoś. Jak sama gotuję obiady to już nie to samo,a TŻ woli sprzątać po niż gotować.
|
|
|
|
#3494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ludzie lubia sie czepiac, ja to uwielbiam takie komentarze jak spotkam kogos kogo dawno nie widzialam i zaczyna od focha ze sie nie odezwalam albo cos, a ja zawsze sobie mysle ze kurna to tel czy internet dziala w dwie strony, i jesli ja focha nie mam to o co chodzi? Jesli ktos robi z tego taki problem to dlaczego sam sie nie odezwal pierwszy tylko czeka w domu, mysli i kombinuje
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli istnieja fajne tesciowe
![]() Odnosnie mojej: jest fajna, jak jest daleko pojechala do swojej 100-letniej mamy, a wogole to wczoraj mieli impreze bo babcia mojego meza skonczyla 100 lat!
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko będę musiała opracować jakiś system prasowania na siedząco, bo kiepsko to widzę
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to nic tylko życzyć 200 lat dla Niej
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście na tę obecną wagę też mam trochę ubrań. Wszystko ma swoje plusy, ale tymi dodatkowymi 5 kg bym nie pogardziła
![]() Ale jak to mówię, przyjdzie jeszcze czas. Dziś moja jedna z najlepszych koleżanek napisała smsa, że wczoraj przyleciała z Włoch do PL na kilka tygodni i jak chcę, to zaraz zadzwoni i pogadamy. ale zostawię to sobie na jutro, bo dziś jakoś mi się nie chce (to są zawsze minimum 2 godziny!). No i jakis czas temu jak pisałysmy sobie maile oznajmiła mi, że jak będzie na wakacjach w Polsce, to przyjeżdża do maleństwa Bez pytania czy może i w ogóle... I jak już u mnie będzie, to nagram Wam aby pokazać jak osoba niewidoma radzi sobie z dzieckiem (bo ona nie widzi).
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć nie robi tego za często bo jak to mówi nie chce być namolna ![]() Karolca ja bym chciała,żeby mi nic nie zostało nadprogramowego po ciąży no chyba,że piersi
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a maz ... trafil mi sie swietny - kazdego dnia kocham go mocniej i jestem w szoku jak o nas dba, cieszy mnie to bardzo ![]() za dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja tesciowa jest fajna i do rany przyloz, ale za duzo tez nie zdrowo jak kazdy czlowiek ma swoje wady - jesli o nia chodzi to lubi doradzac i pomagac, czasem bywa to uciazliwe ale ogolnie nie moge na nia narzekac raczej (choc czasem mam jej dosc ) bo duzo nam pomaga i bardzo nas wspiera zawsze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
MOja jest cudowna :P .. takze nie mogę narzekać
|
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja tesciowa np nie moze sie nadziwiwc jak mi takie ladne, cieniutki nalesniki wychodza
![]() Ona to wogole w 100% nastawiona na polfabrykaty- gotowe nalesniki, gotow mielone, kotlety juz opanierowane, pure ziemniaczane wproszku, fast foody, masakra Ale w szwecji jest inaczej i juz tyle lat to niezdrowe jedzenie istnieje ze oni sie do tego przyzwyczaili, ona np nie moze zrozumiec po co ja gotuje rosol jak mozna kostke knora rozpuscic w wodzie ![]() Ona by to dala malutkiemu dziecku
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem zdarza mi się kupić "gotowca". Ale to jak nie mam kompletnie pomysłu co na obiad, albo nie chce mi się robić a potrzebuję coś "szybkiego". Ale tak, to zdecydowanie wolę domowe
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
ufff ufff, wracam od teściów, nadrabiam wątki:
co do wagi - obecnie 79 kilo, przed ciążą 77, przed chorobą tarczycy i PCO 47 :/ ale złożyło się tak, że w 2tc zaczęłam brać euthyrox na tarczycę i przestałam w końcu tyć - więc może ten mój mały przyrost wagi to tak naprawdę fakt, że ja chudnę, ale dziecko po swojemu rośnie. Nawyki żywieniowe mam takie same od lat, no, od środy bezcukrowe i dietetyczne, ale wygląda na to, że tłuścioszki tak wiele przytyć nie muszą ![]() Zastnawiam się czasem, ile schudnę po ciąży, ale w sumie mi na tym nie zależy, dobrze się czuję w swojej skórze i przynajmniej wygodnie mi się na moich poduchach siedzi ![]() smoka mam z lovi - jakiegoś ultracienkiego, a drugiego z canpolu - niestety nie pomyślałam i nie mam łańcuszka do nich. Butle dostałam z aventu, jedna mała, jedna duża, jedna canpolowa zwyczajna, chciałabym przezornie zaopatrzyć się w butlę dr brown's, najchętniej z ☠☠☠☠☠☠☠-do apteki mam 30 kroków, ale mają tam malutka, 120 ml. Jest sens kupować tak małe butelki? Czy może lepiej dopłacić 3-5zł i od razu wziąć dużą z allegro? Kolejne pytanie - sterylizator mikrofalowy do butelek i smoków avent - jest sens, czy lepiej wygotować? A podgrzewacz? Nie da się mleka podgrzać w mikrofali albo w garnuszku z wodą? ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- moja jest super, nawet niekiedy lepsza niż mama. ale teść... ehhh. oby mąż się w niego nie wdał na starość. |
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blllleeeeeeeeee jja nawet ostatnio zaczełam ucierać ziemniaki na placki .. nie robie juz z proszku (ciąża mi "poprzestawiała" w głowie?) ale to chyba tym lepiej dla mnei ale swoja drogą ciekawi mnie jak my to (jako matki) ogarniemy tu uwazac nazawartosc cukru w jogurtach .. tu trzeba patrzec zeby nie bylo utwardzanych tluszczow roslinnych staram sie nie lac oleju do smazenia kotletow.. nie robie panierek.... tylko bejce albo zalewy Gorzej ze ciagle nie umiem odmowic sobie np maki ze smietana do zup .....kocham zalejwajke.. nie umiem np bedac w knajpie zamowic salatki bo uwazam, ze wala tam za duzo salat a ja nie jestem przeciez krolikiem
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tesciowej niestety tego powiedziec nie moge;/ Zyc 100 lat, dla mnie to niepojete tzn w sensie tego co przezyla a przezyla duzo.hihih mysle ze nie
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Żeby nie bylo ze tak tylko kusze tymi deserami to szybka instrukcja na 2 duze porcje,
- 40 g ciasteczek digestive albo innych kruchych często kupuje sasanki w lidlu ja dziś miałam w domu tylko herbatniki tez dobre -> ciasteczka kruszymy bardzo drobno i wsypujemy na dno pucharków - 300g truskawek, 1 lyzka soku z cytryny, 1 lyzka cukru, 2 lyzeczki mąki ziemniaczanej -> truskawki rozdrabniam blenderem dodaje sok, cukier i make i mieszajac podgrzewam na malym ogniu, potem odstawiam do ostygniecia -200 g twarozku sernikowego, moze byc tez inny serek twarozkowy, 100g jogurtu, 2 lyzeczki cukru pudru, 1 lyzeczka cukru wanilinowego -> mieszam i wykladam do pucharkow na ciasteczka. Schlodzone truskawki na serek i w zaleznosci od wielkosci pucharkow mozna te warstwy powtorzyc, na wierzchu posypalam starta gorzka czekolada. Schlodzić i smacznego ! Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze jest szansa, ze maz nie wdal sie w tate. Chociaz czesto synowie nasladuja tate a to juz co innego. Odnosnie butelek: ja mam taka 150 ml i mysle ze wiekszej na poczatek nie ma sensu, zle by Ci sie nia karmilo. Ja wode w butelce na mleczko badz mleczko podgrzewalam i do tej pory tak robie w garczku z goraca woda, nie mialam zadnego podgrzewacza. Ale podgrzewacz w sumie fajna sprawa, nie musisz isc do kuchni, mozesz miec pod reka. Co do sterylizatorow uwazam, ze zbedny wydatek: bo wystarczy gotowac przez 5 minut, a poza tym ja tylko przed pierwszym uzyciem gotowalam, pozniej przez miesiac wyparzalam a potem jzu tylko mylam w goracej wodzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

moja teściowa tak samo ze juz o babci swojej nie wspomnę
jedynym najwazniejszym celem bedzie odstawienie slodkosci - potem powinno pojsc z gorki 

Bez pytania czy może i w ogóle...
blllleeeeeeeeee jja nawet ostatnio zaczełam ucierać ziemniaki na placki .. nie robie juz z proszku (ciąża mi "poprzestawiała" w głowie?) ale to chyba tym lepiej dla mnei