|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
A jak!!! Przy takiej nadwyżce nie ma co czekać.
Tracy Hogg wiele razy nam pomogła. Ancia, Ty dużo już zgubiłaś-jak skóra? Smarujesz czymś?
#4922 |
Zakorzenienie
|
Cotka ja tez chce ćwiczyc możemy cos razem postanowić i sie mobilizować
![]() ![]() Archi ja tam bede Cie wspierac jak juz zakupisz te mm ![]() Aiszka super ze u was lepiej , miło sie czyta ![]() Sonia jeszcze raz przeczytam żeś zła matka to cie w tym naszym miescie odnajde i dam po dupce zobaczysz |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Archi, a jakbyś wieczorem raz podała butlę? bardzo by Cię to zdołowało? czy w ogóle, w ogóle nie chcesz myśleć o podaniu mm?
#4925 | ||||||||
kosmitka
|
Dziękuję za życzenia i dobre rady. Dzisiaj może minimalnie lepiej. Kaszel jest jeszcze, ale nie ma wymiotów i płaczu.
Obyśmy z tego marudzenia ciociami (nie) zostały? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hipp w granulkach mi pasuje, wsypuje cienkie 4 łyzeczki na wielki kubeł i jest ok. Ale spróbuję saszetek, jak znajdę. Niie, tylko mój syn ![]() Cytat:
Cytat:
U nas nie muszę testować zasad Tracy do spania nocnego, bo generalnie usypia sam, ale w dzień jest masakra. Zasypia co 2h mniej więcej, ale musi być zabujany w łóżeczku. Nie wiem, czy by zasnął bez tego, próbuję co jakiś czas bez efektu. Jakieś specjalne metody stosujesz na spanie w dzień czy poprzez naukę nocnego spania tak się w dzień poprawiło? U nas nad ranem nie chce zasnąć w swoim łóżeczku na górze, musimy zejść na dół, zabujać w turystycznym i śpi. ![]() Cytat:
Mówisz o karmieniu piersią do 6m? A potem mm? Mam takie pytanie/zmartwienie- teraz Franek o wiele mniej je, rozumiem, że to pewnie przez chorobę ma mniejszy apetyt. Tych karmień mam ok. 2 mniej w ciągu dnia, do tego są krótsze i piersi nie opróżnia do końca. Efektem tego piersi mam przepełnione, bolesne. Pewnie też końcowy efekt to mniej pokarmu. Czy jak mu wróci apetyt, to ta laktacja też powróci w normalnej potrzebnej Frankowi ilości? Czy znowu będę musiała o to walczyć?
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie proszę kciuki za lepszą noc niż wczoraj. Co prawdza dzisiaj wg schemtu powinno być ok, ale różnie bywa. Mały spał w ciągu dnia tyle co u Cioci zakonnicy - dosłownie 20-30 min i dwa razy po 10 min w samochodzie podczas jazdy. Teraz wcale nie wygląda na zmęczonego
![]() Ancia- ja 6miesięcy, chociaż teraz tak myślę, że później chyba wchodzą powli gluteny itp , więc karmień jest mniej ( chyba, że się mylę?) więc gdyby było mniej to może i do roku bym pociągnęła? A ty jak, pamiętam, że coś pisałaś o długim karmieniu w związku z En, ale później chyba zmieniałaś zdanie? Czy coś mylę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
kosmitka
|
Nie smaruję, ale po ciąży smarowałam żelem regenerującym poporodowym Musteli. I chyba dało efekt, bo skóra nie jest najgorsza. Brzuch słabo wygląda, ale nie najgorzej.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cotka Twój Filip to ma chyba energię po mamie? A z karmieniami to ja myślę, że jest tak, że jak zaczniemy wprowadzać tak od 5 mca jakieś inne pokarmy, potem zupki, od 6 mca chyba jakieś mięsko (czy od 7), to tych karmień piersią będzie dużo mniej. Niektóre mamuśki piszą, że mleko to wtedy istnieje tylko rano i wieczorem i/lub w nocy. Więc chyba nie będzie najgorzej? Ja bym chciała do roku przynajmniej.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo odkładałam do skutku, bo mi było nie wygodniie czasem z małym na jednej poduszce, mąż mnie łokciem po żebrach traktował, albo kołdre miałam ściągnietą i pół ciała się ziębiło ![]() bądź konsekwetna, ja byłam i mam efekt, mały odłożony do łóżeczka, ze smokiem of course ![]() ![]() ![]() dziś kupiłam nowe smoczki Lovi night & day no i mały mi śpi , a powinien się obidzić po 40 minutach czy godzinie na jedzonko co by juz pójść spać na kilka godzina a ten dalej śpi smacznie ![]() a jadł ostatnio o 18 bo o 20 nie chciał, a ja matka wariatka przeżywam że dziecko głodnee Cytat:
![]() pod drugie, wydaje mi się że laktacja wróci, może być cieżko przed jeden / dwa dni, ale dacie radę ![]() ![]() edit dziecko się obudziło, zjadło i nawet się nie obudził jak go w łóżeczku położyłam, szok bez smoka i śpi ![]() aaa co do kołderki , czemu mam się bać przykrywać lekką kołderką Staśka ? Toż to on tak tą kołderke obraca że szok, ja rozumiem moją , bo jest cięższa i mogła by go przydusic ( i tak się z niej wygrzebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Małgos moje dziecie tez zjadło o 18 i nastepna flacha miała byc około 21 ale po kąpieli mi dosłownie padł , położyłam w łożeczku i spi jak zastrzelony-chyba wstanie dopiero rano
![]() co do spania w łożeczku mój spi i jest przykryty kołderka , spi na pleckach i głowe sobie sam przerzuca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Moim zdaniem laktacja się unormuje ![]() ![]() Cotka - cnotka kciuki!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zadomowienie
|
mooonik przeniesienie młodego do jego pokoju, to była jak dotąd, nasza najlepsza decyzja
![]() ![]() Monia witaj spowrotem ![]() ![]() Padam po wczorajszej nocce a za 2 godz. pobudka na karmienie Dobranoc dziewczynki ![]() Dziękuję, że jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hej Mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a całą noc śpi na boczku? bo my jak byliśmy na bioderkach to lekarz nie kazał kłaść małego na boku, tylko na plecach lub na brzuszku. Bo jeszcze do końca nie są bioderka maluszka wyrobione i coś tak może się źle zrosnąć
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-08 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a i ja też się piszę na te ćwiczenia ![]() ja też planuje przenieśc Bartusia do swojego pokoiku, Mam pewne obawy, ale na razie śpi z nami, ma swój koszyczek, ale już się prawie nie mieści, może da radę jeszcze przez miesiąc, a później będę musiała go przenieść
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
Martus te nasze bable chyba podobne, bo mój tez ostatnio w dzien jakos mniej mi sie wydaje ze spi no i krócej niz kiedys hehe woli chyba z mamusia gugac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Raczkowanie
|
chyba to bedzie najlepszy sposób z tym śpiworkiem
![]() Cytat:
moj od poczatku w rozku no ale teraz ten rozek juz sie nie dopina |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4940 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak z tą butlą? Podpasowała mu jakaś? A co do mleczka to może pediatra poleci jakieś dla dzieci ze skazą? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoja drogą- już myślimy i rozmawiamy o przedszkolu? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Dziękuję za pocieszenie. Cytat:
2. Dziękuję za pocieszenie ![]() Cytat:
Ale też chyba wolałabym dawać po, bo jak przed się naje, to mniej zje tego "normalnego" jedzenia. Cytat:
![]() Nasz Franek uwielbia spać na boczku i często jest kładziony, szczególnie w nocy, lepiej wtedy śpi. Nikt nam nic nie mówil, że to źle. Zresztą często sam zmienia pozycję z boczku na plecy.
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Wtajemniczenie
|
Dobryyyy
![]() Nie cytuje bo najnormalniej w świecie mi się nie chce ![]() Ancia cieszę sie, że Frankowi sie poprawiło. Kciuków nie puszczam jeszcze ![]() Sonia, Kochana... ![]() Cotka rewelacyjnie uchwyciłaś Filipa jak "czyta" ![]() ![]() Monia witamy spowrotem. Wiedziałysmy, że wrócisz. ![]() ![]() Jak droga powrotna? Stokrotka ładnie zabalowaliście ![]() Danika jak Twój bączuś? ![]() Aiszka ![]() Archi faktycznie, może spróbuj choć raz podać mm na noc? Co o tym myślisz? Wczoraj babcia została ze Stefanem, a my wypuściliśmy się na zakupy. Upolowałam aż cały jeden sweter ![]() Dziś leniwie. Pospaliśmy, pobyczylismy się w łóżku, zjedliśmy obiad i pojechaliśmy do moich rodziców. Wrocliśmy o 20. Wymoczylismy Stefana, nakarmiliśmy i śpi. Wysypka zniknęła, a jabłko podałam i wczoraj i dziś, więc to raczej nie od niego. Dziewczyny jakie są Wasze opinie o kleiku ryżowym/kukurydzianym? Zastanawiam się nad dodaniem go do mm do ostatniego nocnego karminia.
![]() |
#4944 |
Rozeznanie
|
Nadrabiałam a się nie przywitałam
![]() Muszę, po prostu muszę się pochwalić, żeKamcia dzisiaj pierwszy raz przewróciła się z brzuszka na plecki ![]() ![]() ![]() Widzę, że była dyskusja o usypianiu. U nas, odkąd jesteśmy na wieczornej butli Mała nauczyła się sama zasypiać. Karmię, przytulam do odbicia, odkładam do łóżeczka i gaszę światło. I po kilu minutach dziecko śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do powrotu do pracy- jak na ten moment nie wyobrażam sobie powrotu na pełen etat kiedy synek jest taki malutki. I co, oddać do żłobka? Nie ma mowy ![]() Tak, laktacja powinna wrócić do normy, ponieważ dostosowuje się do zapotrzebowania dziecka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4946 |
kosmitka
|
Tak naprawdę z tym karmieniem piersią będzie wiele zależało od dziecka, przecież zwyczajnie może nie chcieć jeść więcej, więc z naszych planów nici
![]() Żegnam się na dzisiaj. Kolorowych. I spokojnej nocki!!
![]() |
#4947 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i bardzo się cieszę, że wysypka znikła i jabłuszko nie zaszkodziło, więc można podawać dalej ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sonia- jakoś to specjalnie zrobiliście, czy po prostu przestawiłaś jednego dnia łóżeczko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U niej jest jedno spanie w dzień pewne- na spacerze, w domu to jak wyjdzie, ale już bardzo długo nie śpi dłużej niż po koło 30min przed lub po jedzeniu. A dziś spaceru niet przez pogodę. bawi się Martuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na brzuszku nie ma mowy o spaniu, bo zaraz głowę podnosi gotowy do oglądania świata Cytat:
![]() nasi chłopcy pod tym względem podobni ![]() dokładnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.