|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Lilka dla Ciebie. Tymcio brawa za przewroty. A Ty Brumku szalona kobieto, ciekawe co zrobisz jak Tymcio zacznie chodzić he he Monia śliczne dzieciaczki masz. Emi zdrowka dla Ciebie kruszynko. Marzena ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale wierze ze sie przestraszylas. A u nas Dzis byli sąsiedzi. Pierwszy raz. W sumie to sie Troche wprosili, ale bardzo miło było. Maja 14-sto miesięczna Amelke. Slodziak Maly. Ciesze sie bo są duże szanse ze sie zaprzyjaznie z ta sąsiadka. Bardzo fajna osoba sie wydaje, a ja nie mam nikogo takiego w pobliżu. Będziemy mogły chodzić z dzieciaczkami na spacerki i sie kawkowac Wiki Zasnela po kolacji o 20.30. Pospala pól godziny i obudziła sie z płaczem. Pierwszy raz jej sie to zdarzyło. Posmarowalam dentinoxem dziaselka i jakoś Zasnela. Chociaz ja patrzę i patrzę do tej buzi i nic nie widze. |
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dzień dobry
ja dziś zapalam światło?![]() spóźnione gratulacje! ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- W lidlu jest od dziś "tydzień linessa", w promocji dużo rzeczy light - to tak dla dietujących info
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dzień doberek
Aania cenna informacja ![]() Youyou spóźnione Dziubek come back ! ![]() Idziemy dziś na kontrolę.
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Youyou mocne dla Lili,gratuluję Wam pół roku![]() Monia ma rację... wszędzie się dzieje tyle złego...chiny,rosja,czy kraje afryki...co tu dużo szukac, a w Polsce młodzi,pijani,katujący dzieci konkubiny niestety wszędzie dzieje się bardzo źle.Zanetko-podaję taką kaszkę,ponieważ u nas odpadaja mleczne,a nie sugeruj się tym,że pisze po 6 m-cu ponieważ to oznacza,że pełny posiłek glutenowy " po stopniowym wprowadzaniu" możnapodać dopiero po 6 m-cu. http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/442 CookieM. przede wszystkim trzeba się zastanowić czy koleżanka na pewno ma skazę albo nietolerancję laktozy. może to być też wszystko inne,póki co niech wyeliminuje mleko,cały nabiał oczywiście i białko jaja kurzego. i obserwuje.ja wyeliminowałam dużo dużo i nadal jestem w pkt wyjścia ![]() Brumku dla dzielnego TymciaAania- no nie wyobrażam sobie,że ten pogodny Adaś się tak męczy oby wylazły już te zębicha![]() A wiecie co? Jeśli chodzi o gluten to sobie przypomniałam...moja 30letnia znajoma zachorowała na celiakię...nie wiadomo od kiedy choruje,bo uczulenie miała już pare lat...ale zawsze się to zwala na "jakąś tam alergię"...i zrobiła badania i okazało się,że to nietolearancja glutenu... i co? być może gdyby we wczesnym dzieciństwie wprowadzano łagodnie gluten nie byłoby tego...My tak troszkę jakby "olewamy" temat bo mówimy,że kiedyś tego nie robili i żyjemy...a niestety przypadków celiakii jest wiele i może jednak opłaca się ten gluten wprowadzac "w razie W.". życze miłego dnia,mąż wrócił do pracy,więc będę mogła swobodniej wejść na wizaż ![]() a chciałam zapisać Nadię na angielski do h.Doron ale nie ma zapisów zimowych i musze czekać do września normalnie nie mogę znaleźć w Bochni żadnych zajęć dla mojego dziecka
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, gonicie jak nie wiem.
Wiec po krotce. Kubek niekapek zakupiony - Marys mysli ze jak z butli i gryzie ustnik - moze niedlugo zalapie o co kaman ![]() Zebow brak, wiec poki co tylko czytam o zelach u Was ale kupilam jej takie fajne gryzaki z TT jak smoczki - tak w razie "w"Pieluchy Dada moja wykonczy 3 z Pampersa i kupuje w tym tyg Dade 4 i bedziemy probowac - raz miala odparzenie ale to wina kremu Nivea Baby. Dzieki dziewczynki za opinie i link Przewroty brzuch-plecy, plecy-brzuch Jak lezy na macie i sie wierci to jej sie udaje - ogolem wie o co chodzi ale lenia ma - to po tacie ma ![]() Wszystkim wczorajszym solenizantom sto latek i jeśli są dzisiejsi również!!!!
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż znam prrzypadek gdzie dziewczyna jadła tylko ryż i mięso gotowane z indyka bo dziecko było tak silnym alergikiem, ale i tak skończyło się przejściem po miesiącu czy dwóch na preparat mlekozastępczy.Cytat:
![]() Lilkaa dla Karolci. Współczuję powrtotu do pracy. Z teściową mała zostaje? jak wasze relacje?![]() You miły dzień spędziliście Mąż szuka pracy? I najlepszego dla półrocznej laseczki![]() Dziubek właśnie widziałam Cię wczoraj w klubie. ![]() Stronczek dobrze mieć taka bratnia duszę na obczyźnie. Rozumiem że Polka? Marzena chwile grozy przeżyłaś. A co to za środek? co nim szorowałaś? to u Hani w pokoju?Witam witam. Nie wyspana, a jakże. Kilka pobudek w nocy. butla co 3 h, na ranem zmiana garderoby Sary i pościeli bo się zalała po pachę, chyba źle pampka zapięłam. 3 raz się to darzyło w tym ( już tamtym) tygodniu
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
Tak sobie mysle - od jakiegos czasu do kazdej butli melka daje Marysi 1 lyzeczke kleiku lub kaszki i zastanawiam sie czy jej to bardzo nie "utuczy"?? moze ma ktoras doswiadczenie lub wie czy tak mozna. ??? |
|
|
|
#3308 | |||||
|
Zadomowienie
|
bry
Cytat:
[QUOTE=wodaqua;31492695] Shira, jak tam mąż po baletach? ![]() QUOTE] tak jak przypuszczałam hihi hihihihihihihi![]() Cytat:
[QUOTE=Scio;31492995]Agata leży koło mnie i mówie, ze mama do wizazowych cioc pisze, napisać im coś od Ciebie i oto wiadomość od Agu Agu, ada, bubababiagiabakuewu[/QUOTE] joł malutka co tam słychać? Cytat:
![]() hihihih dla mamy za entuzjazm![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Shirko przepis na kisiel napisze K. w rozszerzaniu diety
Brumlu bardziej wyobraziłam sobie Ciebie jak stoisz pod szkołą Tymka i rzucasz się na swojego męża a potem lecisz obcałować Tymka, nie wiem czemu ale wyobraziłam sobie Ciebie jako panią w eleganckim kostiumie w kapeluszu
|
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Patik TAK to Polka Eveewe ja podaje kleik średnio do trzech posiłków na dobę. Robie to od ponad 4 tygodni i moja Mala przybrała w tym czasie kilogram. Tyle samo przybierala na samym mleku. A kleik daje bo lepiej jej sie pije takie gesciejsze i jej smakuje. U nas nocka w porządku. Wiki przebudzila sie o 4. Nakarmilam na spiocha i Zasnela zanim oproznila flache do konca. Pobudka o 7. |
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Żaneta swoją i Małego
Cytat:
Bedę próbowała z tym od 6m-ca z miękkim ustnikiem. Cytat:
Ja wyłączyłam wszelki nabiał, wszystko co go zawiera i jajka. ![]() Dziubek jak Ci z dietą idzie? Chwal się Cytat:
ja nie wiem, nie znam się jeszcze...Dzień dobry! Radek po pierwszej pobudce wstawał nam co dwie godziny, w ten sposób spędził z nami noc, ![]() Ale dzisiaj dał pospać TŻ wczoraj choinkę rozebrał. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Babonik na tej kaszce pisze że wystarczy dodać mleko... Czyli to nie ma znaczenia, że dodał łyżkę (no właśnie, małą łyżeczkę czy stołową dużą?) do deserku bądź obiadku? Tak się czuję
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj kupiłam wiekszy rozmiar pampka i udało sie wszystko utrzymac w środku. W dzień nadal zakładam jej trójki bo zmieniam co kamrienie, a na cała noc leci czwóreczka. |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mówicie o jakimś filmie. Chyba nie zerknę, boję się. Wczoraj jeszcze na zajęciach z klinicznej, profesorka mówiła o schorzeniach. Wiedziałycie, że Amelia to schorzenie polegające na porodzie dziecka bez kończyn ? Korpus i główka. Ja nie. Wiedząc to, już nie dałabym dziecku takiego imienia. A tak w ogóle to humor mam jakiś dupny. Igor mi marudzi, chce na rękach, nie mam siły z nim chodzić ( 12 kg ), odkładam go, ryk, znowu ręce i tak w kółko... Marzę, by zaczął raczkować, może wtedy mi z rąk zejdzie. I chyba ta pogoda mnie dobija, szaro, buro, deszcz, wiatr... Nawet nie ma co marzyć o spacerze. brumek myślałam o Tobie i ja nie wiem skąd ( wwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrr rrr obudził się, obudził, qrwa mac mam dość )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek.....
dzieki żanetka za ta nazwe spytam u nas noc tak jak 2 tygodnie temu czyli pobudka o 1 i o 6 a potem do 9 spanko ![]() teraz mama dopija kawke i konczy sniadanko i bierzemy sie za gotowanie zupki na obiad i jakies porzadki ![]() MIŁEGO DNIA MAMUSKI |
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
Zanetko- pisze żeby dodać mleko,ponieważ jest to bezmleczna kaszka- do pełnego posiłku z tej kaszki należy dodać mleko lub preparat mlekozastępczy. ale jeśli chcesz to użyć tylko jako wprowadzenie glutenu,to dosypujesz łyżkę stołową czyli jakieś 2-3 g na posiłek.
|
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
ja dzisiaj tez mam lenia, ale musiałam rano iśc do przedszkola i do sklepu, a pogoda pos psem ![]() ja ostatnio kupiłam pieluszki w rossie, babydream 4 ( bo 3 kupowałam dada), i jednak są 4+ z babydream, a któras z Was pisała,że tylo pampers je ma spóźnione,ale szczere ![]() trzymamy ![]() Marina, nie wiedziałam,że Amelia to taka przypadłośc, nie wiem jak to nazwać, bo to choroba nie jest, a mi się podoba to imię, dobrze,że nie nazwałam tak córki teraz w ddtvn, jest michalina, nie udało jej się w modelingu, to postanowiła spiewać , ale ma parcie na szkłoŻaneta zdrówka dla Emi |
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
U nas noc w porzadku (z wyjatkiem tego, ze Malwis usnela przed polnoca
), pobudka o 8 na karmienie, ale przysnelysmy i teraz znowu sie karmimy.Youyou ![]() Brumek dla Tymka za przerwot. Malwince brakuje doslownie centymetr, zeby sie przekrecic, caly czas lezy na boczku .
|
|
|
|
#3318 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
po 3 tygodniowej przerwie urlopowej tż wrócił do pracy, a ja zostałam sama z małą. I jak na złość ma dziś moja panienka "gorszy dzień"![]() Cytat:
![]() Brawa się należą A propos zaginionych... Nie widać Natki i Beatki Pisały coś, że ich nie będzie, bo ja tak na bieżąco całkiem jeszcze nie jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle lubi być nago nasza mała naturystka - jak jest golusieńka to dłużej poleży bez marudzenia ![]() Sweet - mam skład calgel z mojego opakowania i na moje oko nie ma tam rumianku: lidokaina chlorowodorku, cetylopirydyniowy chlorek to subst.czynne, pomocnicze - sorbitol, ksylitol, etanol, glicerol, hydroksyetyloceluloza, makrogologlicerol, hydroksystearynian, makrogolu eter laurowy, makrogol 300, sacharyna sodowa, lwomentol, aromat ziolowy, karmel, kwas cytrynowy jednowodny, sodu cytrynian dwuwodny, woda oczyszczona. Amen ![]() Choć w ulotce napisane, że raczej nie stosować u dzieci z nadwrażliwością na rumianek więc dla Ciebie i tak nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
moja panna to ostatnio co dwie godziny chce jeść Piszecie o Waszych zdolnych dzieciaczkach, które robią obroty to i ja się pochwalę dziś rano wrzuciłam Maję na matę, przydusiłam komara na chwilę, a jak się obudziłam to panna leżała na brzuszku już tzn. zdarzyło jej się, ale chyb a nieświadomie
|
||||
|
|
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
dobra, to teraz, żeby raz na kilka dni było 'po bożemu' to się przywitamy
![]() Dzień dobry Dziękuje Wam za odpowiedzi, wszystko jej przekazałam, łącznie z tym, że najpierw powinna zmienić lekarza ![]() film Bobasy - obejrzałam, jedyne, co mnie bardzo razi, to to, ze na tym cholernym świecie, w cieniu potęg gospodarczych są miejsca, gdzie nie można dziecku zapewnić nawet minimum sanitarnego. i to nic, że tam te dzieci są szczęśliwe, bo innego życia nie znają. odpowiednie warunki powinny się dziecku należeć ' z urzędu' i już. zabawki rzecz zbędna, ale żeby dziecko piło wode z kałuży to już jest poniżej godności. zanetaa nie kojarze, czy któś Ci odpisał odnośnie zmieny mleka z 1 na 2. Więc najwyżej sie zdubluje zmieniasz stopniowo, codziennie zastępując miarke 1 miarką 2 i tak pierwszego dnia, jeśli Emi wypija np 120 ml mleka, dajesz 3 miarki 1 i jedną miarkę 2. kolejnego dnia dajesz 2 miarki jedynki i 2 dwójki i tak do dnia kiedy wyjdzie Ci sama 2![]() gluten ja sie nie boje, bo nie wprowadzam narazie. zgodnie z zaleceniami lekarki, czekam. Co prawda boje sie, że takie pozne wprowadzenie glutenu moze miec jakies ujemne skutki, ale Zuzke ciagle cos uczula, ze juz nie mam sil, wole nie ryzykowac. już nie pamiętam, kiedy miała gładka buzie, chyba nigdy ![]() kto mnie oświeci, czy w ogóle jakakolwiek firma produkuje kaszki kukurydziene dla niemowląt? ryzowej nie chce, bo później Zuzka ma problemy, ale kukurydzianych samych nie uraczyłam jeszcze nigdzie. Dziubek mignęła mi na fb |
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Witamy poweekendowo
![]() Na początek spóźnione gratulacje dla jubilatów ![]() za obroty Tymka! Patryk wczoraj zaczął sie przewracać też z brzucha na plecy, więc na dobra sprawę może już przemieszczac się w jedną stronę (zarówno na brzuch, jak i na plecy obraca się na razie tylko w jedną stronę), choć chyba jeszcze tego nie wymyślił ![]() Piszecie o strasznych rzeczach. Ja na razie nie biore się za oglądanie tych filmów, ale co nieco na ten temat czytałąm i to mi wystarcza... Z tego, co piszecie, wynika, że tylko ja nie posadziłam moje dziecko o ząbkowanie Patik, ja tez już chyba mam nerwice, a na pewno mała depresję. Moze mi się uda kiedys coś opisać w klubie - na razie mam tam zaległości |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Nestle ma taka kaszke klik
|
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
A co do rozszerzania diety, to oto zaczyna się kolejny rozdział mojego marnego matkowania
I nie chodzi o to, że boję się wprowadzania nowych posiłków. |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma któraś do sprzedania śpiworek, taki do spacerówki np?
bo ten wózek co dostałam to typowo spacerowy... coś w tym stylu http://allegro.pl/spiwory-polar-do-w...040569336.html
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Mamad Karoline
dla Waszych zdolych dzieci .Cytat:
. Z kolei jak bede karmic sloiczkami, to juz widze jej mine ile to pieniedzy trace, a mozna przeciez ugotowac ,
|
|
|
|
|
#3325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję w imieniu Tymcia za pochwały i brawa Paskudnie dziś, ale spacer na pewno zaliczymy, bo nie leje, tylko siąpi ![]() Cytat:
Nas boli bardziej niż dzieci ![]() A to o depresjo mnie zmartwiło Aż tak źle? To przez teściówkę? Cytat:
![]() Cytat:
Aż mnie ręce świerzbiły żeby mu pomóc, ale się powstrzymałam i dał radę sam. Tylko dmuchałam w jego stronę ![]() Ale podejrzewam, że wcale nie zacznie tak teraz od razu ciągle się przewracać, tylko jak mu się znowu bardzo zachce Bo wczoraj do się wyciągał do splątanych kabelków od ładowarki do telefonu. Taką miał chłopak motywację ![]() Cytat:
Co myślałaś? ![]() Cytat:
Biedny Tymek, chyba mu obciachu narobię ![]() Kapelusze luuuubię Ale jak gdzieś na wakacje jadę to zasuwam w kapeluszach ![]() A ja podaję na lyżeczce, takie naszej zwykłej, metalowej do herbaty. I łyka ślicznie. Na początku (ze dwa miesiące temu) część się z buzi wylewała, ale po kilku dniach dosliśmy do wprawy. Teraz na widok łyżeczki sam szeroko otwiera buzię Z tym że my dużo tą łyżeczką "trenujemy", bo podaję syropek (żelazo) dwa razy dziennie od ponad dwóch miesięcy. To ![]() Cytat:
Ale nic z tego - każdy zamknięty w swoich czterech ścianach
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dawaj się jej, proszę Cię!!! I nie gadaj o złym matkowaniu, bo matką jesteś najlepszą!!!
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!!
Justynka, Jacieee Telik Żanetka idzie jako tako po tygodniu -2,5 ale przynajmniej wiem, że to tłuszcz schodzi a nie woda jak w dukanie bo tam się bardzo szybko chudnie na początku ale niestety to tylko woda więc dla mnie żadna radość Patik byłam zerknąć co w K. bo tylko tyle miałam szansę zrobić :P kochane mąż miał dni wolnego wiec spędzaliśmy je razem , w 3 tylko w sobotę odwiedziliśmy rodziców i teściów. Oczywiscie jak tatuś w domku to Szymek anioł a dziś już mi wycisk daje, nie chce spać !!!![]() nadrobiłam pobieżnie, nie miałam inaczej szans bo mały szaleje i marudzi a ja bez lapka od dzisiaj, już wczoraj musiałam czyścić wsio bo do serwisu poszedł będę teraz rzadziej , póki mąż się podzieli to ok ![]() wszystkim solenizantom niedawnym i obecnym STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! dziwnie tak bez Was ...
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mąż niby ważniejszy od nas? ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Nateczko - jeszcze Ty się odezwij, bo Cię nie ma od dwóch dni ![]() .
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja drugi dzien rano daje Nati kaszkę z bobovita mleczno-ryzową z bananami, i posmakowała jej, a jurto będę chciała dac z glutenem,
a w nocy Nati mnie zdenerwowała, kręciła się cały czas baczki chyba jaj męczyły, a to chyba dlatego,że mama najadła się kaszy jęczmiennej , i zła byłam na nią, bo wiedziałam,że po 6 muszę wstac, później mi przeszło, ale jak rano przywitała mnie pieknym usmiechem, to mialam wyrzuty sumienia , przecież, to nie wina małej, ah durna jestem
|
|
|
|
#3330 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Neroli znowu brak....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

dla Ciebie.

mocne dla Lili,gratuluję Wam pół roku
niestety wszędzie dzieje się bardzo źle.

A co to za środek? co nim szorowałaś? to u Hani w pokoju?

hihi hihihihihihihi
klask i:

ja nie wiem, nie znam się jeszcze...

zębole

. Z kolei jak bede karmic sloiczkami, to juz widze jej mine ile to pieniedzy trace, a mozna przeciez ugotowac
Co myślałaś?