Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 00:11   #3301
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hello

Lilka dla Ciebie.

Tymcio brawa za przewroty. A Ty Brumku szalona kobieto, ciekawe co zrobisz jak Tymcio zacznie chodzić he he

Monia śliczne dzieciaczki masz.

Emi zdrowka dla Ciebie kruszynko.

Marzena ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale wierze ze sie przestraszylas.

A u nas Dzis byli sąsiedzi. Pierwszy raz. W sumie to sie Troche wprosili, ale bardzo miło było. Maja 14-sto miesięczna Amelke. Slodziak Maly. Ciesze sie bo są duże szanse ze sie zaprzyjaznie z ta sąsiadka. Bardzo fajna osoba sie wydaje, a ja nie mam nikogo takiego w pobliżu. Będziemy mogły chodzić z dzieciaczkami na spacerki i sie kawkowac

Wiki Zasnela po kolacji o 20.30. Pospala pól godziny i obudziła sie z płaczem. Pierwszy raz jej sie to zdarzyło. Posmarowalam dentinoxem dziaselka i jakoś Zasnela. Chociaz ja patrzę i patrzę do tej buzi i nic nie widze.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 07:40   #3302
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Dzień dobry ja dziś zapalam światło?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jeszcze dziś ważny dzień bo Lila kończy dziś pół roku
spóźnione gratulacje!

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

W lidlu jest od dziś "tydzień linessa", w promocji dużo rzeczy light - to tak dla dietujących info

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:06   #3303
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Dzień doberek
Aania cenna informacja
Youyou spóźnione dla Lili.
Dziubek come back !

Idziemy dziś na kontrolę.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:49   #3304
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Youyou mocne dla Lili,gratuluję Wam pół roku

Monia ma rację... wszędzie się dzieje tyle złego...chiny,rosja,czy kraje afryki...co tu dużo szukac, a w Polsce młodzi,pijani,katujący dzieci konkubiny niestety wszędzie dzieje się bardzo źle.

Zanetko-podaję taką kaszkę,ponieważ u nas odpadaja mleczne,a nie sugeruj się tym,że pisze po 6 m-cu ponieważ to oznacza,że pełny posiłek glutenowy " po stopniowym wprowadzaniu" możnapodać dopiero po 6 m-cu. http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/442

CookieM. przede wszystkim trzeba się zastanowić czy koleżanka na pewno ma skazę albo nietolerancję laktozy. może to być też wszystko inne,póki co niech wyeliminuje mleko,cały nabiał oczywiście i białko jaja kurzego. i obserwuje.ja wyeliminowałam dużo dużo i nadal jestem w pkt wyjścia

Brumku dla dzielnego Tymcia

Aania- no nie wyobrażam sobie,że ten pogodny Adaś się tak męczy oby wylazły już te zębicha

A wiecie co? Jeśli chodzi o gluten to sobie przypomniałam...moja 30letnia znajoma zachorowała na celiakię...nie wiadomo od kiedy choruje,bo uczulenie miała już pare lat...ale zawsze się to zwala na "jakąś tam alergię"...i zrobiła badania i okazało się,że to nietolearancja glutenu... i co? być może gdyby we wczesnym dzieciństwie wprowadzano łagodnie gluten nie byłoby tego...My tak troszkę jakby "olewamy" temat bo mówimy,że kiedyś tego nie robili i żyjemy...a niestety przypadków celiakii jest wiele i może jednak opłaca się ten gluten wprowadzac "w razie W.".

życze miłego dnia,mąż wrócił do pracy,więc będę mogła swobodniej wejść na wizaż

a chciałam zapisać Nadię na angielski do h.Doron ale nie ma zapisów zimowych i musze czekać do września załamałam się normalnie nie mogę znaleźć w Bochni żadnych zajęć dla mojego dziecka

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:53   #3305
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witajcie, gonicie jak nie wiem.
Wiec po krotce. Kubek niekapek zakupiony - Marys mysli ze jak z butli i gryzie ustnik - moze niedlugo zalapie o co kaman
Zebow brak, wiec poki co tylko czytam o zelach u Wasale kupilam jej takie fajne gryzaki z TT jak smoczki - tak w razie "w"
Pieluchy Dada moja wykonczy 3 z Pampersa i kupuje w tym tyg Dade 4 i bedziemy probowac - raz miala odparzenie ale to wina kremu Nivea Baby. Dzieki dziewczynki za opinie i link
Przewroty brzuch-plecy, plecy-brzuch Jak lezy na macie i sie wierci to jej sie udaje - ogolem wie o co chodzi ale lenia ma - to po tacie ma
Wszystkim wczorajszym solenizantom sto latek i jeśli są dzisiejsi również!!!!

eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:04   #3306
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Zaneta, ja to robiłam tak, że jak karmiłam UU to miałam w ręce strzykawkę i końcówkę jej wkładałam w kącik ust i wstrzykiwałam powolutku syrop (równocześnie piła mleko i lek). Tym sposobem nie zauważała, że go zjada, bo inaczej też wypluwała.
dobry patent, też tak podawałam syrop

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Heja, Hoo
Wybaczcie, że ja tak z pytaniem, ale to tak pilne.
PYTANIE DO MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ, KTÓRYCH DZIECI MAJĄ SKAZE BIAŁKOWĄ
moja kolezanka ma miesieczna corke, ktora ma skaze i/lub nietolerancje laktozy - tu lekarka nie moze sie zdecydowac. I owa lekarka kazala jej nic nie jesc, poza ziemniakami i marchewka i tak jak dlugo sie da. Dla mnie wydaje sie to bzdura. Wiec, co Wy jecie?
jedna wielka bzdura. Na kartoflach i marchwi wyjałowi organizm, brak witamin, osłabienie, i co ona dostarczy dziecku w tym mleku? o ile jej nie zaniknie. Dziwna ta lekarka. Chociaż znam prrzypadek gdzie dziewczyna jadła tylko ryż i mięso gotowane z indyka bo dziecko było tak silnym alergikiem, ale i tak skończyło się przejściem po miesiącu czy dwóch na preparat mlekozastępczy.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Kajool a skad wiesz,że ta modelka mieszka w Gdańsku?
Czytałam jej książki(wszystkie trzy).
..
wstaw tytuły

Lilkaa dla Karolci. Współczuję powrtotu do pracy. Z teściową mała zostaje? jak wasze relacje?

You miły dzień spędziliście Mąż szuka pracy? I najlepszego dla półrocznej laseczki

Dziubek
właśnie widziałam Cię wczoraj w klubie.

Stronczek dobrze mieć taka bratnia duszę na obczyźnie. Rozumiem że Polka?

Marzena chwile grozy przeżyłaś. A co to za środek? co nim szorowałaś? to u Hani w pokoju?

Witam witam.
Nie wyspana, a jakże.
Kilka pobudek w nocy. butla co 3 h, na ranem zmiana garderoby Sary i pościeli bo się zalała po pachę, chyba źle pampka zapięłam.
3 raz się to darzyło w tym ( już tamtym) tygodniu
Stary 2012-01-09, 09:35   #3307
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dziewczyny,
Tak sobie mysle - od jakiegos czasu do kazdej butli melka daje Marysi 1 lyzeczke kleiku lub kaszki i zastanawiam sie czy jej to bardzo nie "utuczy"?? moze ma ktoras doswiadczenie lub wie czy tak mozna. ???
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:42   #3308
Shira_83
Zadomowienie

bry

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tak to jest z kaszą manną niestety, że łatwo się grudy robią. Może spróbuj ciepłą dodać o mleka (nie gorącą tylko ciepłą), albo dolej swojego mleka podczas gotowania (na jeden posiłek to możesz ugotować, pewnie jakiś wartości się pozbędziesz, ale ugotować można - bo pamięta, ze położne gotowały mleko jednej z mam na sali, jak dziecku żółtaczka nie chciała zejść). Woda nie paruje tylko wchłania ją kasza

Moja Agata zaliczyła kolejną nowość - kisielek
jaki zrobiłaś daj przepisa?

[QUOTE=wodaqua;31492695]
Shira, jak tam mąż po baletach?

QUOTE]
tak jak przypuszczałamhihi hihihihihihihi

Cytat:
Lili a z jakiego kubka? Bo Agata nie może szczaić zeby pociągnąć tylko gryzie ustnik
mój piję z niekapka Nuk i dobrze mu idzie

[QUOTE=Scio;31492995]Agata leży koło mnie i mówie, ze mama do wizazowych cioc pisze, napisać im coś od Ciebie i oto wiadomość od Agu

Agu, ada, bubababiagiabakuewu[/QUOTE]

joł malutka co tam słychać?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię, muszę Wam WYTRĄBIĆ że moje dziecko 1,5 godziny temu po raz pierwszy w swoim życiu przekręciło się samodzielnie z placów na brzuszek Jego mama odtańczyła na to dziki taniec radości, zakończony skokiem na, stojącego i obserwującego to z lekkim szokiem na twarzy, męża. Mąż się zgiął w pół, ale jakoś to udźwignął.
A serio to dawno się tak z niczego nie cieszyłam Tymek też dziwnie na mnie patrzył, jak skakałam po łóżku, krzyczałam i co chwilę go obcałowywałam
hihihih dla mamy za entuzjazm

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Shira miałam Ci pisać, że jakby co, to ja wczoraj pyszny bulionik na dzisiaj nagotowałam. Wpadaj ze Żbikiem i Tż . A właśnie, jak dzisiaj głowa Tż?

hihihiih źle

Cytat:
hej mamuśki
dopiero mam czas zajrzeć, byliśmy na całodziennej wycieczce w Wawie, najpierw dłuuugi spacer po starówce itd, było sporo atrakcji z okazji WOŚPu, wzięliśmy całą puszkę drobniaków, do której wrzucamy monety jak się walają po domu i nazbierała się ładna sumka, Filip wrzucił do puszki (foto w K )
Potem wizyta u teściów i obskoczyliśmy jeszcze rodzinkę tż z zaprosinami na chrzciny. No i jeszcze światełko do nieba oglądaliśmy

No i jeszcze dziś ważny dzień bo Lila kończy dziś pół roku
klask i:
Stary 2012-01-09, 09:48   #3309
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Shirko przepis na kisiel napisze K. w rozszerzaniu diety

Brumlu bardziej wyobraziłam sobie Ciebie jak stoisz pod szkołą Tymka i rzucasz się na swojego męża a potem lecisz obcałować Tymka, nie wiem czemu ale wyobraziłam sobie Ciebie jako panią w eleganckim kostiumie w kapeluszu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:51   #3310
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Patik TAK to Polka

Eveewe ja podaje kleik średnio do trzech posiłków na dobę. Robie to od ponad 4 tygodni i moja Mala przybrała w tym czasie kilogram. Tyle samo przybierala na samym mleku. A kleik daje bo lepiej jej sie pije takie gesciejsze i jej smakuje.

U nas nocka w porządku. Wiki przebudzila sie o 4. Nakarmilam na spiocha i Zasnela zanim oproznila flache do konca. Pobudka o 7.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:59   #3311
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Lili
to co rozszerzasz dietkę
Żaneta swoją i Małego

Cytat:
Ja kupiłam ten niekapek od 4 miesiąca.
Emilie nie wiedziała jak za niego się zabrać.
Radek też sobie z tym niekapkiem nie radzi.
Bedę próbowała z tym od 6m-ca z miękkim ustnikiem.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Heja, Hoo
Wybaczcie, że ja tak z pytaniem, ale to tak pilne.
PYTANIE DO MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ, KTÓRYCH DZIECI MAJĄ SKAZE BIAŁKOWĄ
moja kolezanka ma miesieczna corke, ktora ma skaze i/lub nietolerancje laktozy - tu lekarka nie moze sie zdecydowac. I owa lekarka kazala jej nic nie jesc, poza ziemniakami i marchewka i tak jak dlugo sie da. Dla mnie wydaje sie to bzdura. Wiec, co Wy jecie?
Zgadzam się z tym co dziewczyny już pisały.
Ja wyłączyłam wszelki nabiał, wszystko co go zawiera i jajka.

Cytat:
Lila kończy dziś pół roku

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziubulek tak schudł że jej nie widać

Dziubek jak Ci z dietą idzie?
Chwal się

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Tak sobie mysle - od jakiegos czasu do kazdej butli melka daje Marysi 1 lyzeczke kleiku lub kaszki i zastanawiam sie czy jej to bardzo nie "utuczy"?? moze ma ktoras doswiadczenie lub wie czy tak mozna. ???
ja nie wiem, nie znam się jeszcze...

Dzień dobry!

Radek po pierwszej pobudce wstawał nam co dwie godziny,
w ten sposób spędził z nami noc,
Ale dzisiaj dał pospać

TŻ wczoraj choinkę rozebrał.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Babonik na tej kaszce pisze że wystarczy dodać mleko...
Czyli to nie ma znaczenia, że dodał łyżkę (no właśnie, małą łyżeczkę czy stołową dużą?) do deserku bądź obiadku?

Tak się czuję
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:00   #3312
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kilka pobudek w nocy. butla co 3 h, na ranem zmiana garderoby Sary i pościeli bo się zalała po pachę, chyba źle pampka zapięłam.
3 raz się to darzyło w tym ( już tamtym) tygodniu
U nas też przesikanie w nocy, dwa razy już.
Wczoraj kupiłam wiekszy rozmiar pampka i udało sie wszystko utrzymac w środku. W dzień nadal zakładam jej trójki bo zmieniam co kamrienie, a na cała noc leci czwóreczka.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:00   #3313
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

Mówicie o jakimś filmie. Chyba nie zerknę, boję się.

Wczoraj jeszcze na zajęciach z klinicznej, profesorka mówiła o schorzeniach.
Wiedziałycie, że Amelia to schorzenie polegające na porodzie dziecka bez kończyn ? Korpus i główka. Ja nie. Wiedząc to, już nie dałabym dziecku takiego imienia.

A tak w ogóle to humor mam jakiś dupny. Igor mi marudzi, chce na rękach, nie mam siły z nim chodzić ( 12 kg ), odkładam go, ryk, znowu ręce i tak w kółko...
Marzę, by zaczął raczkować, może wtedy mi z rąk zejdzie.

I chyba ta pogoda mnie dobija, szaro, buro, deszcz, wiatr... Nawet nie ma co marzyć o spacerze.

brumek myślałam o Tobie i ja nie wiem skąd ( wwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrr rrr obudził się, obudził, qrwa mac mam dość )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:06   #3314
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dzien doberek.....

dzieki żanetka za ta nazwe spytam

u nas noc tak jak 2 tygodnie temu
czyli pobudka o 1 i o 6 a potem do 9 spanko

teraz mama dopija kawke i konczy sniadanko

i bierzemy sie za gotowanie zupki na obiad
i jakies porzadki

MIŁEGO DNIA MAMUSKI
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:14   #3315
BABONIK
Zadomowienie

Zanetko- pisze żeby dodać mleko,ponieważ jest to bezmleczna kaszka- do pełnego posiłku z tej kaszki należy dodać mleko lub preparat mlekozastępczy. ale jeśli chcesz to użyć tylko jako wprowadzenie glutenu,to dosypujesz łyżkę stołową czyli jakieś 2-3 g na posiłek.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:24   #3316
agadus
Wtajemniczenie

witajcie
ja dzisiaj tez mam lenia, ale musiałam rano iśc do przedszkola i do sklepu, a pogoda pos psem
ja ostatnio kupiłam pieluszki w rossie, babydream 4 ( bo 3 kupowałam dada), i jednak są 4+ z babydream, a któras z Was pisała,że tylo pampers je ma

Cytat:

spóźnione,ale szczere

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

trzymamy

Marina, nie wiedziałam,że Amelia to taka przypadłośc, nie wiem jak to nazwać, bo to choroba nie jest, a mi się podoba to imię, dobrze,że nie nazwałam tak córki

teraz w ddtvn, jest michalina, nie udało jej się w modelingu, to postanowiła spiewać , ale ma parcie na szkło

Żaneta
zdrówka dla Emi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:31   #3317
DaKaro
Zadomowienie

U nas noc w porzadku (z wyjatkiem tego, ze Malwis usnela przed polnoca ), pobudka o 8 na karmienie, ale przysnelysmy i teraz znowu sie karmimy.

Youyou dla Lili za pol roczku.

Cytat:

Brumek dla Tymka za przerwot. Malwince brakuje doslownie centymetr, zeby sie przekrecic, caly czas lezy na boczku .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:49   #3318
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry po 3 tygodniowej przerwie urlopowej tż wrócił do pracy, a ja zostałam sama z małą. I jak na złość ma dziś moja panienka "gorszy dzień"

Cytat:
Karoline a zrób wałki z koców albo z czegoś co tam masz i daj po bokach ? Wyciągnij z gondolki to , na czym śpi Maja i wsadź do łóżeczka, nawet ten pokrowiec który się naciąga.
No też się właśnie zastanawiam, czy nie zrobić jej a'la gondoli w łóżeczku

Cytat:
h

Brawa się należą

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
T
Dziubulek tak schudł że jej nie widać
A propos zaginionych... Nie widać Natki i Beatki Pisały coś, że ich nie będzie, bo ja tak na bieżąco całkiem jeszcze nie jestem

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U nas też przesikanie w nocy, dwa razy już.
Wczoraj kupiłam wiekszy rozmiar pampka i udało sie wszystko utrzymac w środku. W dzień nadal zakładam jej trójki bo zmieniam co kamrienie, a na cała noc leci czwóreczka.
A powiedz mi Carmela, czy te czwórki dużo większe od trójek? Bo zastanawiam się nad zakupem, bo Maja też parę razy 3ki przesikała, no i cisną ją już trochę, mam wrażenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to humor mam jakiś dupny. Igor mi marudzi, chce na rękach, nie mam siły z nim chodzić ( 12 kg ), odkładam go, ryk, znowu ręce i tak w kółko...
Marzę, by zaczął raczkować, może wtedy mi z rąk zejdzie.
No moja tez dziś na rękach chce, choć o dziwo teraz leży obok mnie i zjada swoje gołe stopki w ogóle lubi być nago nasza mała naturystka - jak jest golusieńka to dłużej poleży bez marudzenia

Sweet - mam skład calgel z mojego opakowania i na moje oko nie ma tam rumianku: lidokaina chlorowodorku, cetylopirydyniowy chlorek to subst.czynne, pomocnicze - sorbitol, ksylitol, etanol, glicerol, hydroksyetyloceluloza, makrogologlicerol, hydroksystearynian, makrogolu eter laurowy, makrogol 300, sacharyna sodowa, lwomentol, aromat ziolowy, karmel, kwas cytrynowy jednowodny, sodu cytrynian dwuwodny, woda oczyszczona. Amen

Choć w ulotce napisane, że raczej nie stosować u dzieci z nadwrażliwością na rumianek więc dla Ciebie i tak może chodzi o to, że dzieci, które są uczulone na rumianek, mogą źle reagować na ta maść nie wiem

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
U nas noc w porzadku (z wyjatkiem tego, ze Malwis usnela przed polnoca ), pobudka o 8 na karmienie, ale przysnelysmy i teraz znowu sie karmimy.
.
Jak ja bym chciała mieć taką noc moja panna to ostatnio co dwie godziny chce jeść

Piszecie o Waszych zdolnych dzieciaczkach, które robią obroty to i ja się pochwalę dziś rano wrzuciłam Maję na matę, przydusiłam komara na chwilę, a jak się obudziłam to panna leżała na brzuszku już to nie jest jej pierwszy raz bo jak jej się chcę to się obraca, ale z brzuszka na plecy nie tzn. zdarzyło jej się, ale chyb a nieświadomie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:51   #3319
CookieMonsters
Rozeznanie

dobra, to teraz, żeby raz na kilka dni było 'po bożemu' to się przywitamy
Dzień dobry
Dziękuje Wam za odpowiedzi, wszystko jej przekazałam, łącznie z tym, że najpierw powinna zmienić lekarza
film Bobasy - obejrzałam, jedyne, co mnie bardzo razi, to to, ze na tym cholernym świecie, w cieniu potęg gospodarczych są miejsca, gdzie nie można dziecku zapewnić nawet minimum sanitarnego. i to nic, że tam te dzieci są szczęśliwe, bo innego życia nie znają. odpowiednie warunki powinny się dziecku należeć ' z urzędu' i już. zabawki rzecz zbędna, ale żeby dziecko piło wode z kałuży to już jest poniżej godności.

zanetaa nie kojarze, czy któś Ci odpisał odnośnie zmieny mleka z 1 na 2. Więc najwyżej sie zdubluje zmieniasz stopniowo, codziennie zastępując miarke 1 miarką 2 i tak pierwszego dnia, jeśli Emi wypija np 120 ml mleka, dajesz 3 miarki 1 i jedną miarkę 2. kolejnego dnia dajesz 2 miarki jedynki i 2 dwójki i tak do dnia kiedy wyjdzie Ci sama 2

gluten ja sie nie boje, bo nie wprowadzam narazie. zgodnie z zaleceniami lekarki, czekam. Co prawda boje sie, że takie pozne wprowadzenie glutenu moze miec jakies ujemne skutki, ale Zuzke ciagle cos uczula, ze juz nie mam sil, wole nie ryzykowac. już nie pamiętam, kiedy miała gładka buzie, chyba nigdy

kto mnie oświeci, czy w ogóle jakakolwiek firma produkuje kaszki kukurydziene dla niemowląt?
ryzowej nie chce, bo później Zuzka ma problemy, ale kukurydzianych samych nie uraczyłam jeszcze nigdzie.

Dziubek mignęła mi na fb
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:58   #3320
mamad1
Zadomowienie

Witamy poweekendowo
Na początek spóźnione gratulacje dla jubilatów
za obroty Tymka!
Patryk wczoraj zaczął sie przewracać też z brzucha na plecy, więc na dobra sprawę może już przemieszczac się w jedną stronę (zarówno na brzuch, jak i na plecy obraca się na razie tylko w jedną stronę), choć chyba jeszcze tego nie wymyślił

Piszecie o strasznych rzeczach. Ja na razie nie biore się za oglądanie tych filmów, ale co nieco na ten temat czytałąm i to mi wystarcza...

Z tego, co piszecie, wynika, że tylko ja nie posadziłam moje dziecko o ząbkowanie Pierwszy ząbek zauwazyłam, gdy był juz na wierzchu. Drugi bardziej odczuliśmy, bo zbiegło sie to ze szczepieniem...

Patik, ja tez już chyba mam nerwice, a na pewno mała depresję. Moze mi się uda kiedys coś opisać w klubie - na razie mam tam zaległości
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:06   #3321
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nestle ma taka kaszke klik

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:08   #3322
mamad1
Zadomowienie

A co do rozszerzania diety, to oto zaczyna się kolejny rozdział mojego marnego matkowania I nie chodzi o to, że boję się wprowadzania nowych posiłków. Po pierwsze: zamierzałam wziąć się za to za miesiąc, gdy Mały skończy 6 miesięcy, bo jest tylko na UU, ale lekarka już mi kazałą Po drugie: znowu będę musiała tak to zrobić, żeby nikt mi się nie wtrącał w to w domu a na to marne szanse
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:19   #3323
patik87
Zakorzenienie

dziewczyny ma któraś do sprzedania śpiworek, taki do spacerówki np?
bo ten wózek co dostałam to typowo spacerowy...

coś w tym stylu http://allegro.pl/spiwory-polar-do-w...040569336.html
Stary 2012-01-09, 11:34   #3324
DaKaro
Zadomowienie

Mamad Karoline dla Waszych zdolych dzieci .

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A co do rozszerzania diety, to oto zaczyna się kolejny rozdział mojego marnego matkowania I nie chodzi o to, że boję się wprowadzania nowych posiłków. Po pierwsze: zamierzałam wziąć się za to za miesiąc, gdy Mały skończy 6 miesięcy, bo jest tylko na UU, ale lekarka już mi kazałą Po drugie: znowu będę musiała tak to zrobić, żeby nikt mi się nie wtrącał w to w domu a na to marne szanse
Bardzo dobrze Cie rozumiem. Teraz jestesmy u tesciow i juz nie raz tesciowa do mnie zebym dopajala mala, dawala jej zupki (Malwinka miala wtedy troche wiecejniz 3 miesiace). Mowilam jej, ze jest na UU i na razie nie bede wprowadzac nowych pokarmow, ale do niej nie dociera . A jak sobie pomysle, ze mam u niej w kuchni gotowac, to mi sie slabo robi . Z kolei jak bede karmic sloiczkami, to juz widze jej mine ile to pieniedzy trace, a mozna przeciez ugotowac ,

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:40   #3325
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziękuję w imieniu Tymcia za pochwały i brawa
Paskudnie dziś, ale spacer na pewno zaliczymy, bo nie leje, tylko siąpi

Cytat:
Z tego, co piszecie, wynika, że tylko ja nie posadziłam moje dziecko o ząbkowanie Pierwszy ząbek zauwazyłam, gdy był juz na wierzchu. Drugi bardziej odczuliśmy, bo zbiegło sie to ze szczepieniem...

Patik, ja tez już chyba mam nerwice, a na pewno mała depresję. Moze mi się uda kiedys coś opisać w klubie - na razie mam tam zaległości
I dobrze, że się wcześniej nie nakręcałaś tymi zębami, bo w czasie takiego oczekiwania pewnie same się dużo bardziej nakręcamy niż to warte Nas boli bardziej niż dzieci

A to o depresjo mnie zmartwiło Aż tak źle? To przez teściówkę?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Piszecie o Waszych zdolnych dzieciaczkach, które robią obroty to i ja się pochwalę dziś rano wrzuciłam Maję na matę, przydusiłam komara na chwilę, a jak się obudziłam to panna leżała na brzuszku już to nie jest jej pierwszy raz bo jak jej się chcę to się obraca, ale z brzuszka na plecy nie tzn. zdarzyło jej się, ale chyb a nieświadomie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek dla Tymka za przerwot. Malwince brakuje doslownie centymetr, zeby sie przekrecic, caly czas lezy na boczku .
Tymek też prze kilka tygodni tak wisiał dosłownie o kilka cm nad podłożem, ale nie udawało się. Aż do wczoraj Aż mnie ręce świerzbiły żeby mu pomóc, ale się powstrzymałam i dał radę sam. Tylko dmuchałam w jego stronę
Ale podejrzewam, że wcale nie zacznie tak teraz od razu ciągle się przewracać, tylko jak mu się znowu bardzo zachce Bo wczoraj do się wyciągał do splątanych kabelków od ładowarki do telefonu. Taką miał chłopak motywację

Cytat:

brumek myślałam o Tobie i ja nie wiem skąd ( wwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrr rrr obudził się, obudził, qrwa mac mam dość )
No wiesz co? W takim momencie przerwałaś pisanie posta Co myślałaś?

Cytat:
Brumlu bardziej wyobraziłam sobie Ciebie jak stoisz pod szkołą Tymka i rzucasz się na swojego męża a potem lecisz obcałować Tymka, nie wiem czemu ale wyobraziłam sobie Ciebie jako panią w eleganckim kostiumie w kapeluszu
Tak też się może zdarzyć Biedny Tymek, chyba mu obciachu narobię
Kapelusze luuuubię Tylko w Polsce się wstydzę nosić Ale jak gdzieś na wakacje jadę to zasuwam w kapeluszach

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dobry patent, też tak podawałam syrop
A ja podaję na lyżeczce, takie naszej zwykłej, metalowej do herbaty. I łyka ślicznie. Na początku (ze dwa miesiące temu) część się z buzi wylewała, ale po kilku dniach dosliśmy do wprawy. Teraz na widok łyżeczki sam szeroko otwiera buzię Super to wygląda. Mam nadzieję że to nam ułatwi sprawę, jak zacznę podawać normalne posiłki.
Z tym że my dużo tą łyżeczką "trenujemy", bo podaję syropek (żelazo) dwa razy dziennie od ponad dwóch miesięcy.

Cytat:

To

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A u nas Dzis byli sąsiedzi. Pierwszy raz. W sumie to sie Troche wprosili, ale bardzo miło było. Maja 14-sto miesięczna Amelke. Slodziak Maly. Ciesze sie bo są duże szanse ze sie zaprzyjaznie z ta sąsiadka. Bardzo fajna osoba sie wydaje, a ja nie mam nikogo takiego w pobliżu. Będziemy mogły chodzić z dzieciaczkami na spacerki i sie kawkowac
Fajnie Zawsze mi się marzyło mieć kogoś w podobnym wieku i np. z dzieckiem gdzieś w bloku czy na osiedlu. Żeby tak razem na spacerki pomykać, czy na kolacyjki się umawiać Ale nic z tego - każdy zamknięty w swoich czterech ścianach
Stary 2012-01-09, 11:41   #3326
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mamad - jejku, ale Ty masz życie ciężkie z tą kobietą
Nie dawaj się jej, proszę Cię!!! I nie gadaj o złym matkowaniu, bo matką jesteś najlepszą!!!
Stary 2012-01-09, 11:45   #3327
dziubek79
Zakorzenienie

jestem!!

Justynka, Jacieee
Telik aż takich cudów dieta nie działa
Żanetka idzie jako tako po tygodniu -2,5 ale przynajmniej wiem, że to tłuszcz schodzi a nie woda jak w dukanie bo tam się bardzo szybko chudnie na początku ale niestety to tylko woda więc dla mnie żadna radość
Patik byłam zerknąć co w K. bo tylko tyle miałam szansę zrobić :P

kochane mąż miał dni wolnego wiec spędzaliśmy je razem , w 3 tylko w sobotę odwiedziliśmy rodziców i teściów. Oczywiscie jak tatuś w domku to Szymek anioł a dziś już mi wycisk daje, nie chce spać !!!

nadrobiłam pobieżnie, nie miałam inaczej szans bo mały szaleje i marudzi a ja bez lapka od dzisiaj, już wczoraj musiałam czyścić wsio bo do serwisu poszedł będę teraz rzadziej , póki mąż się podzieli to ok
wszystkim solenizantom niedawnym i obecnym STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

dziwnie tak bez Was ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:48   #3328
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
jestem!!
kochane mąż miał dni wolnego wiec spędzaliśmy je razem , w 3 tylko w sobotę odwiedziliśmy rodziców i teściów. Oczywiscie jak tatuś w domku to Szymek anioł a dziś już mi wycisk daje, nie chce spać !!!
Dziubek wrócił, Dziubek wrócił, Dziubek wrócił

To mąż niby ważniejszy od nas?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Nateczko - jeszcze Ty się odezwij, bo Cię nie ma od dwóch dni

.
Stary 2012-01-09, 11:58   #3329
agadus
Wtajemniczenie

a ja drugi dzien rano daje Nati kaszkę z bobovita mleczno-ryzową z bananami, i posmakowała jej, a jurto będę chciała dac z glutenem,

a w nocy Nati mnie zdenerwowała, kręciła się cały czas baczki chyba jaj męczyły, a to chyba dlatego,że mama najadła się kaszy jęczmiennej, i zła byłam na nią, bo wiedziałam,że po 6 muszę wstac, później mi przeszło, ale jak rano przywitała mnie pieknym usmiechem, to mialam wyrzuty sumienia , przecież, to nie wina małej, ah durna jestem

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:08   #3330
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shirko przepis na kisiel napisze K. w rozszerzaniu diety

dzięki już zobaczyłam chyba jutro spróbuję bo mnie aż świerzbi
Cytat:

Cytat:
Nestle ma taka kaszke klik
oj Żbik uwielbia ten kleik dostaję go na nocne karmienie i potem je rano co nie przeszkadza mu się budzić milion razy
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Tymek też prze kilka tygodni tak wisiał dosłownie o kilka cm nad podłożem, ale nie udawało się. Aż do wczoraj Aż mnie ręce świerzbiły żeby mu pomóc, ale się powstrzymałam i dał radę sam. Tylko dmuchałam w jego stronę
Ale podejrzewam, że wcale nie zacznie tak teraz od razu ciągle się przewracać, tylko jak mu się znowu bardzo zachce Bo wczoraj do się wyciągał do splątanych kabelków od ładowarki do telefonu. Taką miał chłopak motywację

dzięki kochana usiknełam

a Neroli znowu brak....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości