Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 10:25   #3781
Balbinka1983
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
fajny, ma obracaną spacerówkę?
My w sobotę oglądaliśmy wózki w Smyku, małż testował, rozbierał na części i kurcze widzę coraz to więcej wad x-landera za to Maxi cosi bardzo nam się podoba ale nie ma regulowanej rączki tak jak xa i cenią się bardzo

cześć
I co powiesz o x landerze? jakie wady? ja ostatnio czekałam na męża pod sklepem i stał właśnie x lander xa, to się poprzyglądałam (oczywiście bez dotykania)... ale nie miałam okazji jeszcze "pomacać" wizualnie mi się podobają, mają łądną kolorystykę. A co jest nie tak?

Inna opcja to Mutsy Transporter - w srebrnym kolorze ładniusi ale już droższy

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabell Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!Czy mogę się dołączyć?Podczytuj ę was już od jakiegoś czasu ale dopiero dziś odważyłam się do was odezwać.Jestem Iza i w sierpniu będę mamą po raz trzeci, także jestem z was najbardziej "doświadczona"Termin według OM to17 sierpień.
Witaj Łał - trzecie dziecko to jest coś Gratuluję i zazdroszczę chyba trochę - nas nie będzie stać na trójkę... na dwójkę pewnie też nie.
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:30   #3782
branzoletka
Branzoletka

Dzieńdoberek

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w spitalu zaczelam lekko plamilam ale dzidzi zyje ilekarz mowi ze nic groznego nie widzi.

ale sie wystraszylam masakra!!
ciastek kurcze współczuje takich nerwów co masz ostatnio Trzymaj się dzielnie i nie panikuj, bakterie w moczu to częsta przypadłość w ciąży tak jak grzybica pochwy i leczy się to bez szkody dla dzidzi

Cytat:
Napisane przez karolka170 Pokaż wiadomość
Kochane mogę się przyłączyć?
Jasne gratuluje i pochwal się kiedy rodzisz

A ja kiedyś śmigałam takim wózkiem http://littlebaby.pl/pl/irys-wozek-g...rtner=3093#op1 choć nie był wiklinowy tylko cały ze sztruksu Nie było nas stać na kupno nowego a ten dostaliśmy a ja myślałam, że spale się ze wstydu Jednak jak wypróbowałam co to za żyleta, to nie zamieniłabym go na żaden inny Wezme go pod uwagę teraz a jak małe podrośnie to się kupi spacerówkę "parasolkę" od lat uważaną za najlepszą.

Co do ciążoreksji to mi też nie grozi choć przeraża mnie, to że już rosnę a nie jem za dwóch i nie jem prawie słodyczy ani fast foodów

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:31   #3783
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
I co powiesz o x landerze? jakie wady? ja ostatnio czekałam na męża pod sklepem i stał właśnie x lander xa, to się poprzyglądałam (oczywiście bez dotykania)... ale nie miałam okazji jeszcze "pomacać" wizualnie mi się podobają, mają łądną kolorystykę. A co jest nie tak?
dla mnie x-lander odpadł przez to, że raz, to chyba jeden z najcięższych wózków, poza tym siedzisko spacerówki nie rozkłada się całkiem do poziomu i nie da się go ustawić pod kątem 90 stopni, a do tego nie ma opcji przestawiania spacerówki przodem/tyłem do kierunku jazdy (a na tym mi bardzo zależy)

Mi jeszcze ten wózek koleżanki polecały
http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...022627787.html

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-01-09 o 10:34
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:32   #3784
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

ciastek kurcze współczuje takich nerwów co masz ostatnio Trzymaj się dzielnie i nie panikuj, bakterie w moczu to częsta przypadłość w ciąży tak jak grzybica pochwy i leczy się to bez szkody dla dzidzi

Jasne gratuluje i pochwal się kiedy rodzisz

A ja kiedyś śmigałam takim wózkiem http://littlebaby.pl/pl/irys-wozek-g...rtner=3093#op1 choć nie był wiklinowy tylko cały ze sztruksu Nie było nas stać na kupno nowego a ten dostaliśmy a ja myślałam, że spale się ze wstydu Jednak jak wypróbowałam co to za żyleta, to nie zamieniłabym go na żaden inny Wezme go pod uwagę teraz a jak małe podrośnie to się kupi spacerówkę "parasolkę" od lat uważaną za najlepszą.

Co do ciążoreksji to mi też nie grozi choć przeraża mnie, to że już rosnę a nie jem za dwóch i nie jem prawie słodyczy ani fast foodów
Branzoletko - wózek przepiękny

Ja nie wiem co jest ale czy to normalne, dobijam do 6 tc a w większości spodni nie mieszczę się w biodrach a żeby było śmiesznie waga nawet nie drgnęła

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:32   #3785
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Myślicie że mogłabym czasami wypić słabą kawę w krytycznym momencie? Przed ciążą niemal wcale jej nie piłam, dawałam radę bez, pomimo niskiego ciśnienia.
Z tą kawą to bez paniki, zwłaszcza, że ciśnienie w ciąży często się jeszcze obniża. Sama mam niskie, zawsze miałam, teraz mam jeszcze niższe.

Ogólnie przyjmuje się, że 200mg kofeiny na dzień jest OK (czyli mniej więcej 1-2 filiżanki kawy), a nie powinno się przekraczać 500mg. Badania nie dają jakichś jednoznacznych wyników, jednak kofeina w ilości powyżej 500mg dziennie może powodować niższą wagę urodzeniową dziecka.

Pamiętać jednak należy, że kofeina to nie tylko kawa, ale też czarna herbata, ice tea, cola i inne napoje gazowane, a nawet kawowe desery (lody, czekoladki itd.)

Przykładowe wartości zawartości kofeiny wg Mayo Clinic Guide to a Healthy Pregnancy:
Kawa parzona (ok. 220ml) - 95-200mg kofeiny
Kawa instant (ok. 220 ml) - 27-173mg kofeiny
Czarna herbata (ok. 220ml) - 40-120mg kofeiny
Nestea Iced Tea (ok. 350ml) - 26mg kofeiny
Zwykła Coca-Cola (ok. 350ml) - 35mg kofeiny
Cola Light (ok. 350ml) - 47mg kofeiny

Sorry że porcje takie trochę nietypowe, ale przeliczałam z amerykańskich opakowań Na gotowych napojach można jednak najczęściej przeczytać, ile kofeiny jest w 100ml.

Wniosek: jak z każdą kwestią diety w ciąży nie ma ani co panikować, ani przeginać. Ot, jak zawsze najlepsze są rozsądek i różnorodność.
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:32   #3786
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Inna opcja to Mutsy Transporter - w srebrnym kolorze ładniusi ale już droższy

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Witaj Łał - trzecie dziecko to jest coś Gratuluję i zazdroszczę chyba trochę - nas nie będzie stać na trójkę... na dwójkę pewnie też nie.
Jeżeli o mnie chodzi to głownie wielkość gondolki - wg mnie malutka no i spacerówka nie jest przekładana - więc nawet jeśli przesiądę się zimą z małej gondolki do spacerówki to dziecko będzie wożone tylko w jednym kierunku (a wiadomo nie każde dziecko chce jeździć tyłem do mamy no i jeśli będzie wietrznie to 'pod wiatr' a nie chciałabym go ciągle kisić pod folią). Są to oczywiście moje subiektywne odczucia
Za to z plusów to jest bardzo zwrotny, fajnie się prowadzi, regulowana rączka (góra/dół), łatwo zdejmowana gondolka.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:36   #3787
iizabell
Raczkowanie

Witaj Łał - trzecie dziecko to jest coś Gratuluję i zazdroszczę chyba trochę - nas nie będzie stać na trójkę... na dwójkę pewnie też nie.[/QUOTE]
U nas też to nie było planowane dziecko.Wprawdzie myśleliśmy o trzecim ale raczej nie zdecydowalibyśmy się na nie. Mamy już syna Kacperka 8,5 roku i córeczkę 2lata i 3 miesiące.Dzieci są już "odchowane" w miarę samodzielne i szczerze mówiąc trochę się tego wszystkiego boję.Znowu nieprzespane noce itp itd ale nie będę was dziewczyny straszyć bo to najlepszy czas jak już dzidziuś pojawi się na świecie.Ja już się nie mogę doczekaćPozdrawiam
iizabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:37   #3788
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dla mnie x-lander odpadł przez to, że raz, to chyba jeden z najcięższych wózków, poza tym siedzisko spacerówki nie rozkłada się całkiem do poziomu i nie da się go ustawić pod kątem 90 stopni, a do tego nie ma opcji przestawiania spacerówki przodem/tyłem do kierunku jazdy (a na tym mi bardzo zależy)

u mnie waga wózka to akurat mały problem ale nie zwróciłam uwagi na rozkładanie spacerówki - wyczytałam na różnych forach, że się rozkłada na płasko i nawet tego nie sprawdzałam oczywiście mowa o xa bo podobno xq ma kubełkowe siedzenie którego w ogóle nie biorę pod uwagę
Stary 2012-01-09, 10:38   #3789
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny glodna jestem aaaaa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:42   #3790
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny jestem w spitalu zaczelam lekko plamilam ale dzidzi zyje ilekarz mowi ze nic groznego nie widzi.

Cześć

Nie zamartwiaj się najważniejsze , że z dzieckiem jest dobrze. Myślę, że powinnaś wsiąść sobie wolne i poleżeć jak wrócisz ze szpitala w domku. Moja koleżanka wiele razy plamiła, lekarz powiedział, że to może być od stresu, intensywnej pracy itp. , jak poszła na zwolnienie plamienia ustały , a miesiąc temu urodziła piękną zdrową córeczkę .
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:45   #3791
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Zgadzam sie Ja juz zlapalam infekcje, w poprzedniej ciazy tez sie zdarzaly dosc czesto. Globulki dopochwowe kojarza mi sie juz tylko z ciaza (normalnie nie lapie zadnych infekcji)

Cytat:
U nas też to nie było planowane dziecko.Wprawdzie myśleliśmy o trzecim ale raczej nie zdecydowalibyśmy się na nie. Mamy już syna Kacperka 8,5 roku i córeczkę 2lata i 3 miesiące.Dzieci są już "odchowane" w miarę samodzielne i szczerze mówiąc trochę się tego wszystkiego boję.Znowu nieprzespane noce itp itd ale nie będę was dziewczyny straszyć bo to najlepszy czas jak już dzidziuś pojawi się na świecie.Ja już się nie mogę doczekaćPozdrawiam
Mam podobne odczucia Ale w naszym wypadku drugie nie bylo planowane. W kazdym razie bardzo sie cieszymy i nie mozemy sie doczekac Ja jeszcze boje sie porodu, bo pewnie bedzie drugie CC... Przy pierwszym nie udalo mi sie karmic piersia (po CC cala noc dostawal butelki, pozniej odrzucal piers, bo za slabo mu lecialo i mial problemy ze zlapaniem).

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:45   #3792
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie waga wózka to akurat mały problem ale nie zwróciłam uwagi na rozkładanie spacerówki - wyczytałam na różnych forach, że się rozkłada na płasko i nawet tego nie sprawdzałam oczywiście mowa o xa bo podobno xq ma kubełkowe siedzenie którego w ogóle nie biorę pod uwagę
hmm mi to napisała koleżanka, która ma ten wózek. Może coś pokręciła

Stary 2012-01-09, 10:50   #3793
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
hmm mi to napisała koleżanka, która ma ten wózek. Może coś pokręciła
jak następnym razem będę w sklepie to sprawdzę jak to z nią jest
Stary 2012-01-09, 10:56   #3794
iizabell
Raczkowanie

Mam podobne odczucia Ale w naszym wypadku drugie nie bylo planowane. W kazdym razie bardzo sie cieszymy i nie mozemy sie doczekac Ja jeszcze boje sie porodu, bo pewnie bedzie drugie CC... Przy pierwszym nie udalo mi sie karmic piersia (po CC cala noc dostawal butelki, pozniej odrzucal piers, bo za slabo mu lecialo i mial problemy ze zlapaniem).[/QUOTE]
Ja karmiłam piersią dzieci po około półtora roku. Obydwa porody były naturalne.trochę się obawiam porodu ale narazie staram się o tym nie myśleć bo następne porody są ponoć łatwiejsze.U mnie pierwszy poród trwał od 22 do 13.10 dziecko waga 3780 drugi poród 00.20 -2.20także trzeci bedzie jeszcze krótszyAle ten ból i wszystko się zapomina jak tylko położą Ci dzidziusia na brzuchu
iizabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:01   #3795
hanjah
Zakorzenienie

Prince_polo-dobrze że z dzieckiem w porządku Dbaj teraz jeszcze bardziej o siebie, Kochana
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:11   #3796
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

Nie zamartwiaj się najważniejsze , że z dzieckiem jest dobrze. Myślę, że powinnaś wsiąść sobie wolne i poleżeć jak wrócisz ze szpitala w domku. Moja koleżanka wiele razy plamiła, lekarz powiedział, że to może być od stresu, intensywnej pracy itp. , jak poszła na zwolnienie plamienia ustały , a miesiąc temu urodziła piękną zdrową córeczkę .
ja jestem ma zwolnieniu już od 15 grudnia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-09, 11:14   #3797
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wogole zaczynam miec glupiego dola wygladam okropnie, przytylam niestety nie tylko na brzzuchu i zle sie z tym czuje to dopiero 4mac...wiem to glupie, ale nie umiem sie przestawic
Nie smutaj się Jesteś w ciąży. Ciało się zmienia i trzeba to zaakceptować

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a w kwestii zakupów - ubranka już kupuję na całego, zdążyłam się w ostatnim czasie dorobić takiej pełnej ikeowskiej (te niebieskie) torby Chyba wyszłam po prostu z założenia, że ryzyko jakiegoś nieszczęścia jest jednak przez całą ciążę, a jednocześnie trudno przecież czekać do samego porodu
Ja też tak uważam. Niestety, ale całą ciążę może się coś stać. Nawet w 9 miesiącu Ale trzeba wierzyć i myśleć pozytywnie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Mi się wczoraj zakręciło w głowie podczas sprzątania to mąż od razu mnie położył i posprzątał resztę sam... a dzisiaj w kościele zrobiło mi się pierw słabo a później gorąco... czyżby nowe uroki ciąży?
Ja mam od wczoraj zawroty głowy. Właściwie po prostu tak mi jakoś słabo To chyba jednak nowy objaw. Czytałam, że na przełomie I i II trymestru ciśnienie zaczyna wariować i stąd takie odczucia.

Cytat:
Napisane przez estrellka Pokaż wiadomość

Irmusia i jak tam twoje bóle krzyża? Gdzie i jak dokładnie cię boli?
Mi właśnie dzisiaj zrobił się chyba stan zapalny, z reguły pomagałam sobie gorącą kąpielą, maścią Fastum i ewentualnie tabletkami przeciwbólowymi, teraz nic z tego zastosować nie mogę i nie wiem co robić
Czy któraś z was ma tez dyskopatię kręgosłupa?
Ja mam bóle jak przed miesiączką. Mnie genealnie zawsze przed @ bardzo bolały plecy. I teraz też mam takie bóle. Ale nie tylko Boli mnie też dolna część kręgosłupa i ból promieniuje aż do łopatek Poza tym boli mnie jakby miednica, no i brzuch. Generalnie jest super Ale jeśli z ciążą jest ok jak do tej pory, to widocznie ja tak muszę cierpieć. I czekać na lepsze czasy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:16   #3798
Sala
Rozeznanie

Cytat:
nie pomogę bo jeżeli zapowiedzi z expose wejdą w życie to my nie mamy szans na becikowe Co z tego, że na papierze przekraczamy limit skoro po opłaceniu podatków, opłaceniu kredytów i zrobieniu opłat wcale tak różowo nie jest
Wkurza mnie to - tylko kasa idzie do państwa a nic z tego nie mamy... To samo z nfz'tem - jakbym chciała iść państwowo to bym się w połowie stycznia załapała do mojej lekarki (być może ) więc chodzę prywatnie, nfz zaoszczędzi na mnie kasę ale i tak badania bezpłatne mi się nie należą 'bo mnie stać chodzić prywatnie' a przecież płacę jak każdy - śmiech na sali
Dla mnie to też jest chore, a już mega wkurza mnie ten limit, który sobie rząd wyznaczył jak próg bogactwa w Polsce (do likwidacji ulg takich jak becikowe itd.) -- 85 tysięcy PLN na rodzinę. Może to brzmi jakoś oszałamiająco na pierwszy rzut oka, ale jak sobie policzyć, to oznacza to, że każde z rodziców (niezależnie od tego, ile w rodzinie jest osób) zarabia ok. 3,5 tysiąca złotych BRUTTO miesięcznie. Czyli netto jakieś 2,5 tysiąca. Nie chcę teraz rozpoczynać dyskusji o tym, czy to są duże pieniądze, czy nie, ale na miłość boską, nazywanie takich ludzi "bogatymi" i odbieranie im na tej podstawie ulg jest dla mnie chore. I tak jak dotta mówisz, gdzie tu uwzględnienie kosztów życia, ilości osób w rodzinie itd.
Stary 2012-01-09, 11:22   #3799
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
ja jestem ma zwolnieniu już od 15 grudnia
OOO kochana to trzymam za Ciebie kciuki , może to zwykła infekcja np. dróg moczowych . Wszystko będzie ok zobaczysz

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Dla mnie to też jest chore, a już mega wkurza mnie ten limit, który sobie rząd wyznaczył jak próg bogactwa w Polsce (do likwidacji ulg takich jak becikowe itd.) -- 85 tysięcy PLN na rodzinę. Może to brzmi jakoś oszałamiająco na pierwszy rzut oka, ale jak sobie policzyć, to oznacza to, że każde z rodziców (niezależnie od tego, ile w rodzinie jest osób) zarabia ok. 3,5 tysiąca złotych BRUTTO miesięcznie. Czyli netto jakieś 2,5 tysiąca. Nie chcę teraz rozpoczynać dyskusji o tym, czy to są duże pieniądze, czy nie, ale na miłość boską, nazywanie takich ludzi "bogatymi" i odbieranie im na tej podstawie ulg jest dla mnie chore. I tak jak dotta mówisz, gdzie tu uwzględnienie kosztów życia, ilości osób w rodzinie itd.
O tak zgadzam się z Tobą , co za porażka z tym progiem....wszystko powoli zaczynają odbierać
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:23   #3800
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
OOO kochana to trzymam za Ciebie kciuki , może to zwykła infekcja np. dróg moczowych . Wszystko będzie ok zobaczysz
no infekcja jest bo nawet wyszła dziś z moczu więc może przez to dziś już czysto ma szczęście

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-09, 11:25   #3801
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Biedactwo Wszystko będzie dobrze, tylko leż i odpoczywaj. To pewnie przez ten stres związany z dentystą Myślę o Tobie (o Was) ciepło

Cytat:
Napisane przez karolka170 Pokaż wiadomość
Kochane mogę się przyłączyć?
Witaj

Cytat:
dziewczyny wyszła mi infekcja w moczu masakra może od tego to było

!
Może Choć raczej nie. Infekcja pęcherza raczej nie ma związku. Chyba, że jest też infekcja w pochwie W każdym razie na pewno Cię przebadają w razie potrzeby. Będzie dobrze

[QUOTE=Bafi@Home;31501943]Ja sobie nie odmawiam jedzenia ale też nie jem za dwóch tylko dla dwojga ale jeśli mam na coś dużą ochotę to się nie szczypię tylko wciągam jak odkurzacz

[QUOTE]

ja mam to samo. Są dni, że w ogóle nie chce mi się jesć i nie jem. A są takie, że jem od rana do wieczora Wszystko z umiarem

Cytat:
Witam dziewczynki!Czy mogę się dołączyć?Podczytuj ę was już od jakiegoś czasu ale dopiero dziś odważyłam się do was odezwać.Jestem Iza i w sierpniu będę mamą po raz trzeci, także jestem z was najbardziej "doświadczona"Termin według OM to17 sierpień.
Witaj! Gratuluję 3 bobasa

Cytat:
Mi się właśnie Tako podoba
Stary 2012-01-09, 11:26   #3802
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny glodna jestem aaaaa
Pochwal się co Ci dziś dali w szpitalu na śniadanko?
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:26   #3803
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Princus wszystko bedzie dobrze kochanie najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze nie denerwuj sie tylko

ja dzisiaj nocke nie przespalam, kaszel mnie meczyl i ani ja ani tz nie zmruzylismy oka, a tz na 12 godzin do pracy a ja dzisiaj zostaje w domu bo z tym kaszlem niewiadomo...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:28   #3804
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Mi się właśnie Tako podoba
tylko kurcze już wyczytałam o minusach... że napy są lipne, że system wpinania okropny i łatwo sobie palce przytrzasnąć, że gondola za mała (ale to u nas akurat nie ma znaczenia, duża gondola jest ważna jak się jesienią/zimą rodzi), że zaczepy się potrafią psuć, że słaba amortyzacja, że w spacerówce się zahacza butem o hamulec, że brak wywietrzników w osłonce foliowej. Kurde czemu nie ma wózków idealnych i tanich

chociaż koleżanka ma tako, i o napach i systemie wpinania nic nie mówiła, że lipne. Ale na pewno często się w nim koła przebijają (chociaż łatwo jest nowe kupić)

Stary 2012-01-09, 11:31   #3805
Irmusia81
Zakorzenienie

[QUOTE=chce_byc_mama;31503 821]ja dzisiaj nocke nie przespalam, kaszel mnie meczyl i ani ja ani tz nie zmruzylismy oka, a tz na 12 godzin do pracy a ja dzisiaj zostaje w domu bo z tym kaszlem niewiadomo...[/QUOTE]

I słusznie życzę szybkiego powrotu do zdrówka A jutro masz genetyczne prawda? Denerwujesz się? Ja mam w środę i bardzo bym chciała być już po I usłyszeć, że z Maluchem jest wszystko dobrze

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
tylko kurcze już wyczytałam o minusach... że napy są lipne, że system wpinania okropny i łatwo sobie palce przytrzasnąć, że gondola za mała (ale to u nas akurat nie ma znaczenia, duża gondola jest ważna jak się jesienią/zimą rodzi), że zaczepy się potrafią psuć, że słaba amortyzacja, że w spacerówce się zahacza butem o hamulec, że brak wywietrzników w osłonce foliowej. Kurde czemu nie ma wózków idealnych i tanich

chociaż koleżanka ma tako, i o napach i systemie wpinania nic nie mówiła, że lipne. Ale na pewno często się w nim koła przebijają (chociaż łatwo jest nowe kupić)
O kołach właśnie słyszałam, że się przebijają Nie ma ideałów niestety. Dobrze, że mamy jeszcze czas, żeby wybrać coś najsensowniejszego
Stary 2012-01-09, 11:35   #3806
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
dokładnie - do tego jakiś minimum tysiak na kredyt na mieszkanko nie duże i żyjesz jak w bajce
To jest właśnie polityka prorodzinna w naszym kraju... My z małżem od dłuższego czasu zastanawialiśmy się jak sobie poradzimy finansowo - na dwie osoby nam starcza ale jak dojdzie dziecko Dlatego odwlekaliśmy to trochę no ale małż skończy w tym roku 33 lata więc nie było co zwlekać za długo

Nam się nie należy bo jesteśmy za bogaci ale za to znam takich (nie uogólniam oczywiście ale nie da się zaprzeczyć, że tacy ludzie są) co płodzą dzieci tylko dla tej kasy - a potrafią z opieki i innych instytucji ładne kwoty wyciągnąć siedząc na permanentnym bezrobociu
Stary 2012-01-09, 11:41   #3807
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Irmusia81 tak jutro. ja to nie tak bardzo sie stresuje bo stres i tak nic nie da ale tz strasznie przezywa.

Amelcia
Stary 2012-01-09, 11:46   #3808
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Branzoletko - wózek przepiękny

Ja nie wiem co jest ale czy to normalne, dobijam do 6 tc a w większości spodni nie mieszczę się w biodrach a żeby było śmiesznie waga nawet nie drgnęła
ja też już chodze w ciążowych spodniach, bo mnie normalne jeansy uciskały w brzuszek i bolało. W ogóle cała jakbym urosła a to dopiero 8 tydz.

iizabell i Paula idziemy prawie równo

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
(...)ja dzisiaj nocke nie przespalam, kaszel mnie meczyl i ani ja ani tz nie zmruzylismy oka, a tz na 12 godzin do pracy a ja dzisiaj zostaje w domu bo z tym kaszlem niewiadomo...
oj mamuśka ale ci współczuje nocka nieprzespana to jeszcze pikuś ale kaszel jest męczący dla brzuszka Nie wiem co na kaszel ale kuruj się szybko i odpoczywaj

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:46   #3809
Sala
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie - do tego jakiś minimum tysiak na kredyt na mieszkanko nie duże i żyjesz jak w bajce
To jest właśnie polityka prorodzinna w naszym kraju... My z małżem od dłuższego czasu zastanawialiśmy się jak sobie poradzimy finansowo - na dwie osoby nam starcza ale jak dojdzie dziecko Dlatego odwlekaliśmy to trochę no ale małż skończy w tym roku 33 lata więc nie było co zwlekać za długo

Nam się nie należy bo jesteśmy za bogaci ale za to znam takich (nie uogólniam oczywiście ale nie da się zaprzeczyć, że tacy ludzie są) co płodzą dzieci tylko dla tej kasy - a potrafią z opieki i innych instytucji ładne kwoty wyciągnąć siedząc na permanentnym bezrobociu
Dla mnie to też jest kosmos -- przewrotność tego limitu polega na tym, że kłody pod nogi rzuca się osobom o średnich dochodach. Naprawdę bogatych to przecież nie obchodzi, naprawdę biednych takoż, a w kość dostają właśnie ci pośrodku, którym od państwa się i tak nic nie należy (żadne tam dodatki, zasiłki itd.), jakoś sobie radzą, ale bez jakichś super luksusów, i jeszcze słyszą, że przecież są bogaci. Nóż się w kieszeni otwiera.
Stary 2012-01-09, 11:53   #3810
chce_byc_mama
Zakorzenienie

branzoletka brzuszek nie tak zle ale cala klatka piersiowa mnie boli kurde no i juz rzygam herbata z cytryna, herbata z miodem i cytryna, herbata z malinami juz mi nic przez gardlo nie przechodzi a na czosnek to juz patrzec nei moge....

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości