|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
wizualnie mi się podobają, mają łądną kolorystykę. A co jest nie tak?Inna opcja to Mutsy Transporter - w srebrnym kolorze ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Łał - trzecie dziecko to jest coś Gratuluję i zazdroszczę chyba trochę - nas nie będzie stać na trójkę... na dwójkę pewnie też nie.
|
||
|
|
|
#3782 | |
|
Branzoletka
|
Dzieńdoberek
Cytat:
Trzymaj się dzielnie i nie panikuj, bakterie w moczu to częsta przypadłość w ciąży tak jak grzybica pochwy i leczy się to bez szkody dla dzidzi Jasne gratuluje i pochwal się kiedy rodzisz ![]() A ja kiedyś śmigałam takim wózkiem http://littlebaby.pl/pl/irys-wozek-g...rtner=3093#op1 choć nie był wiklinowy tylko cały ze sztruksu Nie było nas stać na kupno nowego a ten dostaliśmy a ja myślałam, że spale się ze wstydu Jednak jak wypróbowałam co to za żyleta, to nie zamieniłabym go na żaden inny Wezme go pod uwagę teraz a jak małe podrośnie to się kupi spacerówkę "parasolkę" od lat uważaną za najlepszą.Co do ciążoreksji to mi też nie grozi choć przeraża mnie, to że już rosnę a nie jem za dwóch i nie jem prawie słodyczy ani fast foodów
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jeszcze ten wózek koleżanki polecały http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...022627787.html
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-01-09 o 10:34 |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co jest ale czy to normalne, dobijam do 6 tc a w większości spodni nie mieszczę się w biodrach a żeby było śmiesznie waga nawet nie drgnęła
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie przyjmuje się, że 200mg kofeiny na dzień jest OK (czyli mniej więcej 1-2 filiżanki kawy), a nie powinno się przekraczać 500mg. Badania nie dają jakichś jednoznacznych wyników, jednak kofeina w ilości powyżej 500mg dziennie może powodować niższą wagę urodzeniową dziecka. Pamiętać jednak należy, że kofeina to nie tylko kawa, ale też czarna herbata, ice tea, cola i inne napoje gazowane, a nawet kawowe desery (lody, czekoladki itd.) Przykładowe wartości zawartości kofeiny wg Mayo Clinic Guide to a Healthy Pregnancy: Kawa parzona (ok. 220ml) - 95-200mg kofeiny Kawa instant (ok. 220 ml) - 27-173mg kofeiny Czarna herbata (ok. 220ml) - 40-120mg kofeiny Nestea Iced Tea (ok. 350ml) - 26mg kofeiny Zwykła Coca-Cola (ok. 350ml) - 35mg kofeiny Cola Light (ok. 350ml) - 47mg kofeiny Sorry że porcje takie trochę nietypowe, ale przeliczałam z amerykańskich opakowań Na gotowych napojach można jednak najczęściej przeczytać, ile kofeiny jest w 100ml.Wniosek: jak z każdą kwestią diety w ciąży nie ma ani co panikować, ani przeginać. Ot, jak zawsze najlepsze są rozsądek i różnorodność. |
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i spacerówka nie jest przekładana - więc nawet jeśli przesiądę się zimą z małej gondolki do spacerówki to dziecko będzie wożone tylko w jednym kierunku (a wiadomo nie każde dziecko chce jeździć tyłem do mamy no i jeśli będzie wietrznie to 'pod wiatr' a nie chciałabym go ciągle kisić pod folią). Są to oczywiście moje subiektywne odczucia Za to z plusów to jest bardzo zwrotny, fajnie się prowadzi, regulowana rączka (góra/dół), łatwo zdejmowana gondolka. |
|
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Łał - trzecie dziecko to jest coś Gratuluję i zazdroszczę chyba trochę - nas nie będzie stać na trójkę... na dwójkę pewnie też nie.[/QUOTE]U nas też to nie było planowane dziecko.Wprawdzie myśleliśmy o trzecim ale raczej nie zdecydowalibyśmy się na nie. Mamy już syna Kacperka 8,5 roku i córeczkę 2lata i 3 miesiące.Dzieci są już "odchowane" w miarę samodzielne i szczerze mówiąc trochę się tego wszystkiego boję.Znowu nieprzespane noce itp itd ale nie będę was dziewczyny straszyć bo to najlepszy czas jak już dzidziuś pojawi się na świecie.Ja już się nie mogę doczekać |
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zwróciłam uwagi na rozkładanie spacerówki - wyczytałam na różnych forach, że się rozkłada na płasko i nawet tego nie sprawdzałam oczywiście mowa o xa bo podobno xq ma kubełkowe siedzenie którego w ogóle nie biorę pod uwagę
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny glodna jestem aaaaa
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zamartwiaj się najważniejsze , że z dzieckiem jest dobrze. Myślę, że powinnaś wsiąść sobie wolne i poleżeć jak wrócisz ze szpitala w domku. Moja koleżanka wiele razy plamiła, lekarz powiedział, że to może być od stresu, intensywnej pracy itp. , jak poszła na zwolnienie plamienia ustały , a miesiąc temu urodziła piękną zdrową córeczkę . |
|
|
|
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz zlapalam infekcje, w poprzedniej ciazy tez sie zdarzaly dosc czesto. Globulki dopochwowe kojarza mi sie juz tylko z ciaza (normalnie nie lapie zadnych infekcji)Cytat:
Ale w naszym wypadku drugie nie bylo planowane. W kazdym razie bardzo sie cieszymy i nie mozemy sie doczekac Ja jeszcze boje sie porodu, bo pewnie bedzie drugie CC... Przy pierwszym nie udalo mi sie karmic piersia (po CC cala noc dostawal butelki, pozniej odrzucal piers, bo za slabo mu lecialo i mial problemy ze zlapaniem).
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
Mam podobne odczucia
Ale w naszym wypadku drugie nie bylo planowane. W kazdym razie bardzo sie cieszymy i nie mozemy sie doczekac Ja jeszcze boje sie porodu, bo pewnie bedzie drugie CC... Przy pierwszym nie udalo mi sie karmic piersia (po CC cala noc dostawal butelki, pozniej odrzucal piers, bo za slabo mu lecialo i mial problemy ze zlapaniem).[/QUOTE]Ja karmiłam piersią dzieci po około półtora roku. Obydwa porody były naturalne.trochę się obawiam porodu ale narazie staram się o tym nie myśleć bo następne porody są ponoć łatwiejsze.U mnie pierwszy poród trwał od 22 do 13.10 dziecko waga 3780 drugi poród 00.20 -2.20także trzeci bedzie jeszcze krótszy Ale ten ból i wszystko się zapomina jak tylko położą Ci dzidziusia na brzuchu |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Prince_polo-dobrze że z dzieckiem w porządku
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3797 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale trzeba wierzyć i myśleć pozytywnieCytat:
To chyba jednak nowy objaw. Czytałam, że na przełomie I i II trymestru ciśnienie zaczyna wariować i stąd takie odczucia.Cytat:
Boli mnie też dolna część kręgosłupa i ból promieniuje aż do łopatek Poza tym boli mnie jakby miednica, no i brzuch. Generalnie jest super Ale jeśli z ciążą jest ok jak do tej pory, to widocznie ja tak muszę cierpieć. I czekać na lepsze czasy
|
|
#3798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
OOO kochana to trzymam za Ciebie kciuki , może to zwykła infekcja np. dróg moczowych . Wszystko będzie ok zobaczysz
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
no infekcja jest bo nawet wyszła dziś z moczu więc może przez to dziś już czysto ma szczęście
|
#3801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę o Tobie (o Was) ciepłoWitaj Cytat:
Choć raczej nie. Infekcja pęcherza raczej nie ma związku. Chyba, że jest też infekcja w pochwie W każdym razie na pewno Cię przebadają w razie potrzeby. Będzie dobrze[QUOTE=Bafi@Home;31501943]Ja sobie nie odmawiam jedzenia ale też nie jem za dwóch tylko dla dwojga ale jeśli mam na coś dużą ochotę to się nie szczypię tylko wciągam jak odkurzacz ![]() [QUOTE] ja mam to samo. Są dni, że w ogóle nie chce mi się jesć i nie jem. A są takie, że jem od rana do wieczora Wszystko z umiaremCytat:
Cytat:
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Princus wszystko bedzie dobrze kochanie
najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze nie denerwuj sie tylko ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj nocke nie przespalam, kaszel mnie meczyl i ani ja ani tz nie zmruzylismy oka, a tz na 12 godzin do pracy a ja dzisiaj zostaje w domu bo z tym kaszlem niewiadomo... |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
tylko kurcze już wyczytałam o minusach... że napy są lipne, że system wpinania okropny i łatwo sobie palce przytrzasnąć, że gondola za mała (ale to u nas akurat nie ma znaczenia, duża gondola jest ważna jak się jesienią/zimą rodzi), że zaczepy się potrafią psuć, że słaba amortyzacja, że w spacerówce się zahacza butem o hamulec, że brak wywietrzników w osłonce foliowej. Kurde czemu nie ma wózków idealnych i tanich
![]() chociaż koleżanka ma tako, i o napach i systemie wpinania nic nie mówiła, że lipne. Ale na pewno często się w nim koła przebijają (chociaż łatwo jest nowe kupić)
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=chce_byc_mama;31503 821]ja dzisiaj nocke nie przespalam, kaszel mnie meczyl i ani ja ani tz nie zmruzylismy oka, a tz na 12 godzin do pracy a ja dzisiaj zostaje w domu bo z tym kaszlem niewiadomo...[/QUOTE]
I słusznie I usłyszeć, że z Maluchem jest wszystko dobrze![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Nie ma ideałów niestety. Dobrze, że mamy jeszcze czas, żeby wybrać coś najsensowniejszego
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest właśnie polityka prorodzinna w naszym kraju... My z małżem od dłuższego czasu zastanawialiśmy się jak sobie poradzimy finansowo - na dwie osoby nam starcza ale jak dojdzie dziecko Dlatego odwlekaliśmy to trochę no ale małż skończy w tym roku 33 lata więc nie było co zwlekać za długo ![]() Nam się nie należy bo jesteśmy za bogaci ale za to znam takich (nie uogólniam oczywiście ale nie da się zaprzeczyć, że tacy ludzie są) co płodzą dzieci tylko dla tej kasy - a potrafią z opieki i innych instytucji ładne kwoty wyciągnąć siedząc na permanentnym bezrobociu |
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia81 tak jutro. ja to nie tak bardzo sie stresuje bo stres i tak nic nie da ale tz strasznie przezywa.
|
|
|
|
#3808 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
ja też już chodze w ciążowych spodniach, bo mnie normalne jeansy uciskały w brzuszek i bolało. W ogóle cała jakbym urosła a to dopiero 8 tydz.![]() iizabell i Paula idziemy prawie równo ![]() Cytat:
nocka nieprzespana to jeszcze pikuś ale kaszel jest męczący dla brzuszka Nie wiem co na kaszel ale kuruj się szybko i odpoczywaj
|
|
|
#3809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
branzoletka brzuszek nie tak zle ale cala klatka piersiowa mnie boli kurde no
i juz rzygam herbata z cytryna, herbata z miodem i cytryna, herbata z malinami juz mi nic przez gardlo nie przechodzi a na czosnek to juz patrzec nei moge....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

za to Maxi cosi bardzo nam się podoba ale nie ma regulowanej rączki tak jak xa
wizualnie mi się podobają, mają łądną kolorystykę. A co jest nie tak?
?Podczytuj ę was już od jakiegoś czasu ale dopiero dziś odważyłam się do was odezwać.Jestem Iza i w sierpniu będę mamą po raz trzeci, także jestem z was najbardziej "doświadczona"Termin według OM to17 sierpień.

Jednak jak wypróbowałam co to za żyleta, to nie zamieniłabym go na żaden inny

no i spacerówka nie jest przekładana - więc nawet jeśli przesiądę się zimą z małej gondolki do spacerówki to dziecko będzie wożone tylko w jednym kierunku (a wiadomo nie każde dziecko chce jeździć tyłem do mamy no i jeśli będzie wietrznie to 'pod wiatr' a nie chciałabym go ciągle kisić pod folią). Są to oczywiście moje subiektywne odczucia 

Ale trzeba wierzyć i myśleć pozytywnie
Wszystko z umiarem![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Dlatego odwlekaliśmy to trochę no ale małż skończy w tym roku 33 lata więc nie było co zwlekać za długo