|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
z wiadomych powodow ![]() Pamietam jak Kacperek sie urodzil lezal w inkubatorze na ktorym byla naklejka z wielkiej orkiestry, to czlowiek tak zaczyna zupelnie inaczej do tego podchodzic Kacperkowi uratowal on zycie bo to byl bardzo specjalistyczny inkubator, ten moj maly zuczek jak sie urodzil wazyl tylko 750 g, czyli niecale kg. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-01-08 o 20:50 |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny temt tycia to lepiej zostawić... ja od wakacji starałam się schudnąć nadprogramowe kg, a przybyło mi jeszcze więcej( możliwe że to wpływ tej zrąbanej tarczycy, bo jak to mój mąż mawiał przed ciążą jadłam jak chomicze a i ćwiczyłam)... teraz naprawdę ważę dużo za dużo... ale urok ciąży taki że i tak się przytyje. Ja staram się o tym nie myśleć bo jeść i tak muszę, czasem lekko poćwiczę, nawet sobie zamówiłam tą taką piłę do ćwiczeń podobno świetna dla kobiet w ciąży.... ale cóż odchudzanie zostawmy na wrzesień, albo i później bo jeszcze karmienie piersią... takie już jesteśmy i jako"inkubatorki" musimy się z tym liczyć
![]() Mi się wczoraj zakręciło w głowie podczas sprzątania to mąż od razu mnie położył i posprzątał resztę sam... a dzisiaj w kościele zrobiło mi się pierw słabo a później gorąco... czyżby nowe uroki ciąży? Każdy powinien sam decydować kiedy weźmie się za zakupy. Jak ktoś jest strasznie ostrożny i czeka do końca to i tak w dzisiejszych czasach nie ma źle. Nawet jak go położą do łóżka z zakazem wstawania to zawsze zostanie mu laptopik i allegro ![]() aaaa i wtam nową mamę jak chcesz to zapiszę Cię na listę z pierwszej strony tylko wyślij mi dane na priv
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
Co do WOSP to kazdy niemowlak jeszcze w szpitalu ma sprawdzany sluch a sprzet jest wlasnie dzieki tej akcji bo tp robia wszydtki dzieciaczkom i pozniej taki malich dostaje naklejke w swojej ksiazeczce zdrowia z inf ze mislo taki badani i jaki jest wynik. Z tego co wiem to w Polska zapoczatkowala taki badani i pozniej w nasze slady poszly inne kraje jak sie nie myle. My dzis po kosciele tez wrzucilismy pieniazka(znaczy Amusia)i byla bardzo zachwycona faktem ze od pana dostala serduszko. Ale jak wrocilismy do domu to tlumaczyla.m jej ns co te pieniazki pan zbieral i dla kogo.
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie nicki, niech każdy sam decyduje kiedy zaczynie robić zakupy, ja osobiście nie mam zamiaru wysłuchiwać rad obcych mi osób odnośnie tych spraw
Dziewczynki mi też robi się słabo jak za długo postoję, w kościele zawsze muszę siadać mimo że inni stoją i trochę mi głupio że te staruszki spokojnie dają radę stać a ja poprostu czuję,że muszę usiąść , nie mogę oddychać i zaczyna mi się kręcić w głowie i tak co tydzień
|
|
|
|
#3755 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dziękuję za przyjęcie
Cytat:
Mi właśnie dzisiaj zrobił się chyba stan zapalny, z reguły pomagałam sobie gorącą kąpielą, maścią Fastum i ewentualnie tabletkami przeciwbólowymi, teraz nic z tego zastosować nie mogę i nie wiem co robić ![]() Czy któraś z was ma tez dyskopatię kręgosłupa? Cytat:
Te inne propozycje też fajne, choć już za dużo tych wózków... nie wiem jak wybiorę jeden A co do seksu to ja z kolei mam teraz straszną chcice , a nie możemy Mam zakaz od gina do odwołania... przez krwiaka, plamienia od początku ciąży i branie duphastonu na podtrzymanie.W środę mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i cofnie zakaz ![]() Jeśli chodzi o tycie to nie przytyłam dużo - 2 kg, ale za to brzuch mam wielki i nie mieszczę się już w żadne spodnie. A to dopiero 10 tydzień, tak jakoś szybko... |
||
|
|
|
#3756 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3757 | |||||
|
Branzoletka
|
Witam wieczorową porą i już widzę, że po weekendach będe miała sporo nadrabiania ale tż pracuje w tyg. do późnych godz. więc tylko w weekend możemy nadrobić zakupy i różne sprawy w tym nacieszenie się swoim towarzystwem
Cytat:
Cytat:
Tylko po orgaźmie bardzo macica boli przez chwilę Cytat:
dzięki Muszę się rozejrzeć za mąką i foremkę kupić ![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Jesteś b.szczupła i są duuże szanse, że po porodzie szybko wrócisz do stanu przed Temat nadwagi ciążowej męczy mnie od paru lat, bo o ile jak miałam 20 lat po porodzie miałam od razu płaski brzuch tak teraz z wiekiem ciało nie regeneruje się tak szybko Był też temat mieszkaniowy u nas to troche skomplikowane, bo mieszkamy narazie na pokoju u kuzynki tż skąd uciekamy za 3 tyg. bo nie da się żyć z alkoholikiem pod jednym dachem. Przeprowadzimy się na inny pokój z parą fajnych(mam nadzieje)młodych ludzi ale to docelowo, bo z dzidziusiem musimy mieć coś swojego czyli może mieszkanie na kredyt ale to będziemy wiedzieć jak tż dostanie przedłużenie kontraktu.Rozpisałam się a i tak połowy nie odpisałam ale myślę, ze jeszcze wiele tematów będzie znowu poruszanych. My sierpniówki poprostu jesteśmy na innym etapie i czekamy aż ciąża będzie bardziej"realna"
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziś mi ciotka oświadczyła, ze moge sie ubiegac o becikowe w Polsce nawet jak przechodze ciaze i rodze za granicą, tylko musze posiadac dokumentacje od lekarza/położnej, ze bylam pod opieką lekarska w ciąży - wiecie coś na ten temat?
|
|
|
|
#3760 | |
|
Branzoletka
|
Mandragorrka dzięki jakby co to napiszę
Cytat:
nie wierze w taką hojność naszego państwa
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ma sie adres stalego zameldowania w Polsce to mogą uznac pobyt za granicą jako tymczasowy warto pomarzyć
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem w spitalu zaczelam lekko plamilam ale dzidzi zyje ilekarz mowi ze nic groznego nie widzi.
ale sie wystraszylam masakra!!
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że wszystko ok |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
prince jestesmy z Toba!
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- musisz sie oszczedzac i duzo odpoczywac kochanie
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
narazie nid/ plamie zobaczym co powiedza na wizycie skad to sie wzielo
robili mi badania to bede wiedziala wiecej. leb mnieboli z nerwow malo spalam ehh....
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szybkie odwołanie zakazu ![]() Cytat:
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
no bylo ok mam nadz ze dalej bedzie' nie plamie...
czekam na wizyte za jakies pol godz powinna byc tez mialyscie podbarwiony sluz?? tak na brazowo ale nie ciemno ciekawe od czego to bylo?
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
Kochane mogę się przyłączyć
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej!! Trzymaj się tam!!!
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Prince trzymaj się razem z fasolką. Może to plamienie to efekt tego rozpapranego zęba - dentyści moim skromnym zdaniem powinni odpowiadać za spapranie roboty. Nie tylko ci prywatni ale również z NFZ-tu.
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wyszła mi infekcja w moczu masakra może od tego to było
będą mnie też obserwować pod kontem biegunki bo jak przyszli ma wizyte to w wc siedziałam :P mam nie jesc nic poza jedzeniem szpitalnym masakra!
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
jasne, witaj
Cytat:
|
|
#3774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
grunt, że jesteś pod opieką i jest ok. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok no i żeby Cię szybko wypuścili bo Kochana, ale na szpitalnym jedzeniu to fasolki nie podtuczysz![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Patrzcie jaki dziś artykuł na Onecie znalazłam: http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...e_w_ciazy.html Mi ciążoreksja raczej nie grozi - myślenie o jedzeniu zajmuje mi 80% czasu, aż mąż się ze mnie śmieje
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
mi w mńczu wyszlo
erytrocyty 20 leukocyty12 nablonki 25
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Przerażające to jest - kobiety potrafią sobie nieźle powbijać do głowy - tylko czyim kosztem. Po ciąży jest czas na powrót do formy.
Ja sobie nie odmawiam jedzenia ale też nie jem za dwóch tylko dla dwojga ale jeśli mam na coś dużą ochotę to się nie szczypię tylko wciągam jak odkurzacz ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Prince a mówiłaś o zębie i problemach jakie miałaś bo te bakterie w moczu mogą być efektem tej infekcji która ci się wytworzyła w zębie.
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
tak mowilam też myślę we to od tego żeby tylko dzidzi się nic nie stało
|
#3778 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w sobotę oglądaliśmy wózki w Smyku, małż testował, rozbierał na części i kurcze widzę coraz to więcej wad x-landera za to Maxi cosi bardzo nam się podoba ale nie ma regulowanej rączki tak jak xa i cenią się bardzo ![]() Cytat:
Po za tym te ich rurki to jakiś koszmar - w biodrach wejdę (a mam raczej konkretne) a w kolanach mam za ciasne ![]() Cytat:
Cytat:
zwłaszcza, że zawsze byłam antydzieciowa i posiadanie dzieci nie było w moich planach jeszcze 3-4 lata temu. No ale małż bardzo chciał i mnie namówił a czas ucieka to trzeba było się zdecydować. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wkurza mnie to - tylko kasa idzie do państwa a nic z tego nie mamy... To samo z nfz'tem - jakbym chciała iść państwowo to bym się w połowie stycznia załapała do mojej lekarki (być może ) więc chodzę prywatnie, nfz zaoszczędzi na mnie kasę ale i tak badania bezpłatne mi się nie należą 'bo mnie stać chodzić prywatnie' a przecież płacę jak każdy - śmiech na sali ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-01-09 o 09:50 |
||||||||
|
|
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
![]() ?Podczytuj ę was już od jakiegoś czasu ale dopiero dziś odważyłam się do was odezwać.Jestem Iza i w sierpniu będę mamą po raz trzeci, także jestem z was najbardziej "doświadczona"Termin według OM to17 sierpień.
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo wlasne mieszkanie zawsze jest lepsze. Z dzieckiem wynajmowac pokoj byloby ciezko. Ew. wynajac cale mieszkanie, ale i tutaj nie widze sensu, jesli kase z wynajmu mozna przeznaczyc na kredyt i mieszkac na swoim. Na cale szczescie jeszcze duzo czasu do porodu ![]() prince_polo mam nadzieje ze wszystko dobrze sie ulozy, glowa do gory. Miejmy nadzieje, ze to wina infekcji, wyleczysz sie i bedzie ok. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Mamy blisko, więc poszliśmy na światełko do nieba. Po drodze zaliczyliśmy kilka puszek, dodatkowo w ramach wośp licytowaliśmy coś na allegro. W tym roku jakoś tak wyjątkowo bliska jest nam idea p. Owsiaka. Chociaż mam nadzieje, że żadnej z nas nie będzie potrzebny sprzęt zakupiony przez orkiestrę 

i tak co tydzień

Te inne propozycje też fajne, choć już za dużo tych wózków... nie wiem jak wybiorę jeden 

jak powiem mamie to sie strasznie ucieszy 
Jesteś b.szczupła i są duuże szanse, że po porodzie szybko wrócisz do stanu przed

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za to Maxi cosi bardzo nam się podoba ale nie ma regulowanej rączki tak jak xa 
zwłaszcza, że zawsze byłam antydzieciowa