Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują cz. 11 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 08:16   #1621
Buniat
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują

Witam z rana z kawką

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
skóra

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
-w kuchni oświetlenie (już kupione) bo wisi póki co żarówka, okap i maskownice na rury od zmywarki

-u Kaszki kinkiet i lustro

-w łazience lustra, oświetlenie i drzwi

-w sypialni lustro

-dużo w przedpokoju bo lustro, 2 szafy do zabudowy ( 1 wiszące rzeczy a 2 półki) i oświetlenie

-drzwi wejściowe

Niby po części to pierdoły ale te lustra mi konto wykończą
oj Kochana, ja już 11 lat mieszkam i lustra odpowiedniego w przedpokoju się nie dorobiłam

Edytowane przez Buniat
Czas edycji: 2012-01-09 o 08:25
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 08:17   #1622
zalotnica83
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Wiem, wiem no cóż, biorąc pod uwagę to, że jest w poważnym stanie, bo od 2 miesięcy się z tym buja... i wyjałowiony jest... to w razie wątpliwości będę jechać po prostu do szpitala.
Sheryl stan podgorączkowy w pierwszych dniach antybiotyku to chyba nic złego...a jakby mały dostał ponad 38 daj mu nurofen...przy antybiotyku jak najbardziej można...jeśli temp później się powtórzy do szpitala...tak ja bym zrobiła...buziaki dla Stasia!
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 08:20   #1623
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
No, my wróciliśmy. Dzisiaj była inna lekarka, powiedziała, że nic groźnego nie słyszy... I że rzadka kupka nie musi świadczyć o niewchłanianiu się antybiotyku. A Wam na ten temat coś wiadomo?
co do wchłaniania to nie wiem,
ale teraz mi się przypomniało, że jak moje dzieci były małe to zawsze po jednym z antybiotyków (w formie syropku) dostawali rozwolnienia (może takie wolniejsze stolce), ale lekarz nie zmieniał im wtedy leku, natomiast jak brali sam syropek, który podobno był bazą do tego antybiotyku to nic się nie działo

inna sprawa, że jak niedawno syn brał antybiotyk w tabletce i dostał rozwolnienia (ale już tak konkretnie, że z łazienki nie mógł wyjść ) to lekarz kazał odstawić antybiotyk
Stary 2012-01-09, 08:24   #1624
zalotnica83
Zakorzenienie

Witam z ranka...dziś się dobrze czuję, ale i tak się Wam pożale...wczoraj Wojtek był z Olą u tesciów pół dnia i spała ponad...3 godziny...zamiast się z dzieckiem bawić to ją kładą spać...no szlag mnie trafia...domyślacie się wiec pewnie że w nocy nie chciała spać...przed 1 zasnęła...o 5 się obudziła na bajki...a w międzyczasie dwa razy się przebudzała na "cici" nic tylko...
Idę zrobić cortado...sniadanko zjedzone
Stary 2012-01-09, 08:27   #1625
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Daję mu cały czas Dicoflor. Rzadkie zaczęło się przy poprzednim antybiotyku Augmentinie (który jak się okazało nie zadziałał). Przy tym Zinnacie było już ok, ale drugiego dnia po 4 dawce się zaczęło znowu rzadkie... no i temperatura mu skacze... niewiele do 37,2 lub 37,6.
Nie wiem co oznacza ta temperatura, czy walkę z czymś? czy przy antybiotyku nie powinno być żadnej walki? Może walka z antybiotykiem? Na lekarce 37,6 nie zrobiło wrażenia. Ta poprzednia dała nam skierowanie do szpitala jakby coś się działo. Czy jak będzie wyższa temperatura to mam wyciągać Nurofen? Przy antybiotyku daje się przeciwgorączkowy?
lek osłonowy przy antybiotyku jest konieczny, tylko nie razem z antybiotykiem, bo antybiotyk się nie wchłania

u Ciebie w sumie małe skoki temperatury, ale u mojej córy jak były skoki (ale takie konkretne, bo raz była raz nie było) przy antybiotyku, to właśnie wtedy wyszło, że ma zapalenie płuc
Stary 2012-01-09, 08:27   #1626
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Hej Laski
Cytat:
No, my wróciliśmy. Dzisiaj była inna lekarka, powiedziała, że nic groźnego nie słyszy... I że rzadka kupka nie musi świadczyć o niewchłanianiu się antybiotyku. A Wam na ten temat coś wiadomo?
ja dawałam paracetamol pod jakąś postacią jak była temperatura wyższa przy antybiotyku

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Zbieram doope do spania, bo po 5 pobudka, a jutro ciężki dzień.

Dobranoc...
mój właśnie się zaczął... bleee....

Cytat:
No ja widzę, że Ty tej edukacji nie masz dosyć

Ta poprzednia dała nam skierowanie do szpitala jakby coś się działo. Czy jak będzie wyższa temperatura to mam wyciągać Nurofen? Przy antybiotyku daje się przeciwgorączkowy?
ale Wy macie radochę z tego, że ja w tym roku tyle w kosciele i na kolanach w dodatku, co??

ja dawałam Nurofen- można dawać do maxymalnej, opisanej na opakowaniu dawki, nawet przy antybiotyku

Cytat:
Ta lekarka też mówiła o Enterolu Mam nawet go w domu.
Nie wiem tylko co mam z dzieckiem robić? Czy podwyższająca się temp. przy antybiotyku to nic strasznego czy mam reagować. Mam tak odmienne zalecenia, że ... Każdy lekarz co innego mówi...
czy ona sie podwyższa w określonych porach dniach?? np wieczorem?

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Sheryl stan podgorączkowy w pierwszych dniach antybiotyku to chyba nic złego...a jakby mały dostał ponad 38 daj mu nurofen...przy antybiotyku jak najbardziej można...jeśli temp później się powtórzy do szpitala...tak ja bym zrobiła...buziaki dla Stasia!
ja też dawałam Nurofen będzie dobrze.. zdrówka dla Stasia!
dokia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 08:28   #1627
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z ranka...dziś się dobrze czuję, ale i tak się Wam pożale...wczoraj Wojtek był z Olą u tesciów pół dnia i spała ponad...3 godziny...zamiast się z dzieckiem bawić to ją kładą spać...no szlag mnie trafia...domyślacie się wiec pewnie że w nocy nie chciała spać...przed 1 zasnęła...o 5 się obudziła na bajki...a w międzyczasie dwa razy się przebudzała na "cici" nic tylko...
sorki, ale nie możesz tego swojego męża do pionu postawić, żeby dziecka u babci nie pozwolił położyć spać

no wiesz wydaje mi się, że łatwiej mężowi niż teściowej powiedzieć
Stary 2012-01-09, 09:18   #1628
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Kurka wodna! Wczoraj skończyła się moja aukcja, pokazywałam Wam w klubie, szybko kupujący wpłacił więc ja też zamówiłam kuriera, wpłaciłam przysłali mi listy przewozowe i lipa - tam adres rodziców mam, z poprzednich przesyłek został. Odsyłają mnie teraz od centrali do biura okręgowego, a z tego do firmy przez którą zamawiam i nigdzie nie chcą mi zmienić - bo nie mogą :/

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Udało się

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Nóż w kieszeni się otwiera:

http://zdrowie.onet.pl/psychologia/p...8,artykul.html

I jeden fragment:

'(...)Pierwszy – gdy miałam 14 lat. To był ktoś mi bardzo bliski. Drugi – w 17. urodziny, w górach, podczas imprezy, nawet nie byłam wstawiona, po prostu poszłam się załatwić. Trzeci raz: 22 lata, piąta rano, ich trzech, ja sama. Szłam do pracy, wciągnęli mnie do samochodu i wywieźli gdzieś w podwarszawskie lasy. Wyrzucili mnie koło Centralnego. Cieszę się, że żyję.(...)'

Czy to już można nazwać pechem?
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 09:23   #1629
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Cheneelle- patrzyłam na bloga, bardzo się cieszę że różowy balsam Ci się spodobał...

Majka tez uważam, że nie masz z czego się odchudzać, już nie przesadzaj...
Jest po prostu świetny. Dziękuję

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
cheneelle widzę, że mi na blogu odpowiedziałaś aporpos pędzelków ... mam teraz mętlik w głowie, bo chciałam kupić ten zestaw tak na początek, by wyczuć, którymi w ogóle 'kształtami' mi się dobrze maluje itp., a potem te dla mnie odpowiednie kupić droższej firmy ,,, ale są tak mieszane opinie, że zaczęła szukam właśnie maestro ... cena troszkę wyższa, ale co byś poleciła na początek? jakie numerki? bo jak patrzę na wybór to tak mniej więcej wyglądam ->
Jak ten zestaw chcesz na "początek" to będzie ok. Ja w domu u rodziców mam zestaw maestro - gdzieś schowany, nie mogę namierzyć Na początek te pędzelki będą dobre, bo jak sama mowisz wyczujesz je.
Co do pędzelków maestro:

Do cieni: http://maestrobrush.pl/pl/10-pedzle-do-cieniowania
Seria 310, 320, 350, 360 rozmiary muszę dokładnie sprawdzić, bo nie pamiętam.

Do rozcierania: http://maestrobrush.pl/pl/17-pedzle-...cierania-cieni
Seria 321, 497

Do linii oczu: http://maestrobrush.pl/pl/11-pedzle-do-lini-oczu
Seria 660.

Te pędzelki co wybrałaś nie są złe, ale pracowałam na nich w szkole i praktykach czyli ponad 3 lata non stop i po prostu teraz służą mi raczej za ozdobę, bo strasznie włosie wypada, ale w końcu tyle czasu je używałam, że im wybaczam.
Stary 2012-01-09, 09:54   #1630
musso4
Zakorzenienie

heloł tż poszedł do pracy po 3 tygodniach wolnego i... jakoś mi łyso, że go nie ma chyba się przyzwyczaiłam, że w domu jest
Cytat:
Stary 2012-01-09, 09:56   #1631
katniewojt
Zakorzenienie

Bry
Tatusiek umówił mnie do lekarza, ale pielęgniarka nie podała mu godziny, na którą mam przyjechać Będę jechać "w ciemno"...
Tatusiek dzwonił i mówi, że teraz ma czasu lub za godzinę - jest w pracy, więc muszę się pod niego dostosować. Mówię, że teraz, to Mamuśka z krzykiem, że ona się nie wyrobi, trzeba było ją zapytać, bo gdzieś musi jechać, a wszystkiego jeszcze nie zrobiła w domu. No żesz! Ani mi, ani Tatuśkowi nie powiedziała, że się z nami wybiera A zamiast wziąć się za robotę, to siedzi i gada z Babcią o pierdołach
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 09:57   #1632
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
To po co teściowie zapraszają do siebie Olę? Żeby popatrzeć jak śpi?

Ja dziś też zaczęłam od kawy, wczorajszy brak wody dał mi kawowe braki
Ani kopenhaska ani kapusta nie królują dziś u mnie, za to marchewa i filety do tego oczywiście zielona i yerba
Stary 2012-01-09, 09:58   #1633
katniewojt
Zakorzenienie

Sheryl, ucałuj Stasia

Zalociu, teściową to tylko ukatrupić
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 10:19   #1634
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

cześć Picki moje

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
czyli przegłosowane,widze że marchewka prowadzi ogólnie owoce i warzywa (poza bananami i winogronami-wiem że bardzo kaloryczne)
banany, winogrona i czereśnie zawierają najwięcej cukru i dlatego nie powinno się ich dużo jadać

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Ja nie radzę ogórka na noc, bo może Ci siedzieć na żołądku
to prawda ogórek jest bardzo ciężkostrawny
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 10:51   #1635
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Wzięłam przykład z pewnego bloga i na koniec miesiąca będę sobie zliczać co zużyłam z kosmetyków - może będzie motywacja do użycia i zrobienia miejsca a avonowej szafie? Tylko co w niej będę wtedy trzymać ??
Stary 2012-01-09, 10:57   #1636
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Wzięłam przykład z pewnego bloga i na koniec miesiąca będę sobie zliczać co zużyłam z kosmetyków - może będzie motywacja do użycia i zrobienia miejsca a avonowej szafie? Tylko co w niej będę wtedy trzymać ??
ja w k3 i k4 będę zamawiać głównie biżu i kolorówkę, więc pielęgnacji mi trochę ubędzie żeby tylko nie brakło
Stary 2012-01-09, 11:02   #1637
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja w k3 i k4 będę zamawiać głównie biżu i kolorówkę, więc pielęgnacji mi trochę ubędzie żeby tylko nie brakło
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba zawsze na wiosnę puszczają najlepszą biżu rok temu zaczęłam się obławiać w charmy te dla konsultantek po 5zł i te w netto po przecenie

Najbardziej by mi zależało na pozbywaniu się balsamów, bo np. mam jeden z zielonej serii SSS chyba ujędrniający - z takim mini masażerem na tubce, to chyba był pierwszy balsam z masażerem w avonie
No i pełno balsamów z motywacyjnych i za płacenie kartą mam - skóra i półki skorzystają
Stary 2012-01-09, 11:04   #1638
sheryl
szeryfcio

Cześć Witam
Jeju jak ciężko się wstaje jak w nocy się siedzi Ale miałam robotę w nocy....
To teraz śniadanko jakieś...
Stary 2012-01-09, 11:13   #1639
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Pytałam na głównym avonowym, ale niektóre z Was pisały że tam nie zaglądają to spytam i tu :

Jakie macie doświadczenie z żelem do biustu Liquid Bra? Stosowałam go raz, jakiś rok temu i może to zbieg okoliczności (chociaż nie wiem z czym) ale jedna pierś urosła, druga po prostu miała napiętą skórę
Tamten oddałam komuś, ale w jakimś zestawie znowu na niego trafiłam i jest dużo gęściejszy, może zrobić drugie podejście?
Stary 2012-01-09, 11:13   #1640
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
sorki, ale nie możesz tego swojego męża do pionu postawić, żeby dziecka u babci nie pozwolił położyć spać

Oj Buniat pewnie, że muszę i jego wybatożyć...dostał wczoraj wieczorem opr, aż się przyznał że razem z Olką zasnął......tylko do niego mam mniejsze pretensje, bo codziennie dziećmi sie zajmuje, babcia ma dzieci "od świeta"...
Stary 2012-01-09, 11:13   #1641
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Kolezanki mówią że 500-600,ja zamierzam 600 zł dać
Też się zastanawiam ile dać, we wrześniu mam wesele kuzynka - bliska rodzina. Na początku przez myśl mi przeszedł nawet ten nasz ekspres z AC. Ale on jest mniej wart i tak się wogóle zastanawiam czy by pasował bo oni dopiero będa się urządzać ...
Cytat:
W warzywach, bez soli czy vegety ale można pietruszkę albo papryczkę można jeść owoce i chudy nabiał, pić oczywiście dużo zielonki
Mogłabyś coś więcej o tej diecie napisac
Cytat:
dziewczynki no to doradźcie...jakie przekąski jadać wieczorem żeby były zdrowe i niekaloryczne? bo bez przekąsek będzie mi cieżko-choć w zeszłym roku wytrzymałam spokojnie wafle ryżowe np? czy słonecznik łuskany będzie dobry?
A może też chrupkie pieczywo samo, jako przegryzkę?

Cytat:
albo jabłko ja sobie kupiłam grejfruty, ale Saruś nie lubi
No właśnie grejpfruty też dobrze oczyszczają i jakbłka.

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
seler naciowy

Mnaim, pieknie to cos wyglada
ja spadam lulać... Jutro mam pierwsza jazdę do ZG po prawie dwóch latach
Nigdy nie jadłam co przypomina smakiem? Wogóle jakoś nie wyobrażam sobie jak przegryzać korzeń pietruszki

Trzymamy kciuki, będzie dobrze
[QUOTE=Luksa;31499313Niby po części to pierdoły ale te lustra mi konto wykończą [/QUOTE]
Zawsze te pierdooooołki najdroższe są.

No to nadrobiłam

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 11:18   #1642
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Mogłabyś coś więcej o tej diecie napisac

Nigdy nie jadłam co przypomina smakiem? Wogóle jakoś nie wyobrażam sobie jak przegryzać korzeń pietruszki
Kaszka rąbie korzeń pietruszki, marchewkę, zielony koperek i natkę pietruchy - ku oburzeniu moherów robi to idąc przez miasto

Ta dieta to żadna dieta taki sposób sprzedała mi rok temu uczennica, one się szykowały na studniówkę ja na tatowe urodziny. Podstawą jest gotowany kurczak i marchewka, jasne że da się na tym wyżyć ale można urozmaicić sobie owocami np. jabłka, można pić kawę z mlekiem (chudym) jakiś jogurcik naturalny na przekąskę. Mi pomogło jakieś 4-5kg, ale potem znowu wróciłam do czekolady i sałatki z majonezem (oczywiście kieleckim! )
Stary 2012-01-09, 11:34   #1643
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
To po co teściowie zapraszają do siebie Olę? Żeby popatrzeć jak śpi?

Ja dziś też zaczęłam od kawy, wczorajszy brak wody dał mi kawowe braki
Ani kopenhaska ani kapusta nie królują dziś u mnie, za to marchewa i filety do tego oczywiście zielona i yerba
Filet marchewka i zielona herbata to taka rozsądniejsza dieta...podoba mi sie
Ja rano miałam robic cortado i zasnęłyśmy z Olcią...odespała bidulka noc...teraz kawka i ciasteczka(mafijne- mniaaam)
Pamiętam jak Ania poszła przed świetami do babci i dziadka...nie było jej chyba z 3 godziny i mysle sobie...oooo pewnie ubieraja choinke, pieką pierniczki...Ania wraca i mówi"Mamo a wiesz że u babci w telewizorku tez jest Akademia Księżniczek"....no cycki opadaja...przeciez bajki to ja jej mogę w domu puscic...no dobra już nie narzekam...dobrze że mam ich blisko...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Tak ciągle piszecie o dietach i mi się przypomniało jak Luksa pisała, że najbardziej jej druga broda przeszkadza no i mi niestety też..na figurę raczej nie narzekam...taka normalna...kiedyś własnie w Świecie Książki było takie urządzenie, które wklepuje drugą brode i się śmiałam że chyba sobie kupie...a teraz myśle...może to działa...
Stary 2012-01-09, 11:43   #1644
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

A pamiętacie w Ally McBeal jak ta Blond-Sekretarka wymyśliła stanik na twarz?
Stary 2012-01-09, 11:44   #1645
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
A pamiętacie w Ally McBeal jak ta Blond-Sekretarka wymyśliła stanik na twarz?
Nie widziałam...ale brzmi co najmniej dziwnie
Stary 2012-01-09, 12:05   #1646
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
Pamiętam jak Ania poszła przed świetami do babci i dziadka...nie było jej chyba z 3 godziny i mysle sobie...oooo pewnie ubieraja choinke, pieką pierniczki...Ania wraca i mówi"Mamo a wiesz że u babci w telewizorku tez jest Akademia Księżniczek"....no cycki opadaja...przeciez bajki to ja jej mogę w domu puscic...no dobra już nie narzekam...dobrze że mam ich blisko...
Ja zauważyłam taką tendencję u jednych pradziadków Kaszki, bo moi teściowie to mogliby telewizor schować na czas jej pobytu i żadne by za nim nie tęskniło a wymyślaliby 100 zabaw na dzień - tam ma się świetnie, góry, strumyk, jakieś zwierzęta gospodarskie, no booosko. Za to pradziadki jęczą, że chcą Kaszkę u siebie, żeby się pobawić bo ona taka mądra i żywa, a jak przyjadę z nią i np. chcę do CH wyskoczyć to wracam i zastaję przed tv, nie robili nic bo im się wysilać nie chciało, a zabawy Kaszki to takie energiczne więc męczyć też się nie chciało. Ona lubi też tak na sucho pogotować, to nie - bo się marnuje kilka łyżek cukru czy czegoś tam...
Niestety, lubię na nich narzekać - taki mój obiekt do narzekania

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Nie widziałam...ale brzmi co najmniej dziwnie
To było takie 'coś' jakby bandaż elastyczny owijający głowę i szczególnie podtrzymujący policzki i podbródek, żeby podczas joggingu nie podskakiwały i nie obwisły przy ćwiczeniach

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

UWAGA! GROZI POSIKANIEM SIĘ ZE ŚMIECHU:

http://30lat.blogspot.com/2011/12/ko...recidupek.html
Stary 2012-01-09, 12:11   #1647
sheryl
szeryfcio

Ale się serka pleśniowego z dżemem objadłam

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja na Waszym miejscu bym pojechała do tej lekarki, co zinnat zapisała
No , tylko ona niestety nie przyjmuje tam codziennie, bo to dyżur nocny jest i wiem, że będzie w czwartek. Oby do czwartku

Cytat:
Dzięki za rady

Cytat:
co do wchłaniania to nie wiem,
ale teraz mi się przypomniało, że jak moje dzieci były małe to zawsze po jednym z antybiotyków (w formie syropku) dostawali rozwolnienia (może takie wolniejsze stolce), ale lekarz nie zmieniał im wtedy leku, natomiast jak brali sam syropek, który podobno był bazą do tego antybiotyku to nic się nie działo

inna sprawa, że jak niedawno syn brał antybiotyk w tabletce i dostał rozwolnienia (ale już tak konkretnie, że z łazienki nie mógł wyjść ) to lekarz kazał odstawić antybiotyk
Dzięki
No właśnie, zrobiłam wywiad i wiele mam twierdzi, że rzadka może być.
Cytat:
lek osłonowy przy antybiotyku jest konieczny, tylko nie razem z antybiotykiem, bo antybiotyk się nie wchłania

u Ciebie w sumie małe skoki temperatury, ale u mojej córy jak były skoki (ale takie konkretne, bo raz była raz nie było) przy antybiotyku, to właśnie wtedy wyszło, że ma zapalenie płuc
Tak, wiem, między probiotykiem a antybiotykiem minimum godzina odstępu. Ja robię nawet większy.

I co wtedy robiliście? Co Wam zaordynowano? Co powiedziano na temat tej temp.?

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość

ja dawałam Nurofen- można dawać do maxymalnej, opisanej na opakowaniu dawki, nawet przy antybiotyku

czy ona sie podwyższa w określonych porach dniach?? np wieczorem?

ja też dawałam Nurofen będzie dobrze.. zdrówka dla Stasia!
Dzięki raczej po południu, wieczorem... se skacze...

Cytat:

hehe, czasami łatwiej teściowej powiedzieć niż mężowi bo są mężowie, którym szkoda mamusi
Stary 2012-01-09, 12:32   #1648
musso4
Zakorzenienie

kminię sobie nad k3 i chyba nie wezmę jednak nowych lakierów mam ponad 30 i znajdę podobne kolory w swojej kolekcji a moje zamówienie i tak niebezpiecznie zbliża się do 3 stówek
Stary 2012-01-09, 12:34   #1649
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
kminię sobie nad k3 i chyba nie wezmę jednak nowych lakierów mam ponad 30 i znajdę podobne kolory w swojej kolekcji a moje zamówienie i tak niebezpiecznie zbliża się do 3 stówek
o w mordę jeża! 3 stówy?
Stary 2012-01-09, 12:43   #1650
sheryl
szeryfcio

No niestety, do tego serka pleśniowego musiałam wina sobie polać .
Mam nadzieję, że wywietrzeje zanim pójdę do pracy

Cytat:
Nóż w kieszeni się otwiera:

http://zdrowie.onet.pl/psychologia/p...8,artykul.html

I jeden fragment:

'(...)Pierwszy – gdy miałam 14 lat. To był ktoś mi bardzo bliski. Drugi – w 17. urodziny, w górach, podczas imprezy, nawet nie byłam wstawiona, po prostu poszłam się załatwić. Trzeci raz: 22 lata, piąta rano, ich trzech, ja sama. Szłam do pracy, wciągnęli mnie do samochodu i wywieźli gdzieś w podwarszawskie lasy. Wyrzucili mnie koło Centralnego. Cieszę się, że żyję.(...)'

Czy to już można nazwać pechem?
Wiesz co, ja to się zastanawiam, czy te artykuły na onecie nie są podkręcane Na ten temat był chyba nawet wątek na wizażu...

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Sheryl, ucałuj Stasia
Dziękuję, ucałuję

Cytat:
Kaszka rąbie korzeń pietruszki, marchewkę, zielony koperek i natkę pietruchy - ku oburzeniu moherów robi to idąc przez miasto
)
Korzeń pietruszki, korzeń selera... Kurcze, Luksa, ja to się zastanawiam czy to da się strawić normalnie
Ale tak serio, to podziwiam że tak zdrowo nauczyłaś Kaszkę.
A jak Kaszka się czuje? Przeszły symptomy choróbska?

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości