|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
dzis przyjechali dyrektorzy z naszego glownego biura w londynie i patrza przez okno z naszego biura i w ogrodzie biega moj piesio, jeden z dyrektorow mowi ze nasz pies bardzo dobrze wyglada...a drugi mowi tak jak monika..popatrz tylko, a on..''.oh my God''....odpowiedzialam tylko ''thank you very much david''
, drugi zaczal prostowac, ze to oczywiscie bylo w pozytywnym znaczeniu
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
staram sie was czytac Was codziennie, ale juz pisaniem róznie wychodzi w zeszłym tyg. miała usg (31 tyd.) maluch ważył 1955g, więc zaczął nadrabiac zaległości wagowe, bo wcześniej raczej do tych mniejszych należał, reszta tez jest ok. więc nie ma powodów do niepokoju... no i juz maluch główka do dołu sie wykręcił ![]() od zeszłej środy uczęszczamy dzielnie z małżem do szkoły rodzenia, juz po jednych zajęciach stwierdzam, że nie żałuję, że zdecydowalismy się na te zajęcia no i dzisiaj wybił nam 32 tydzień... ależ ten czas leci Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-09 o 12:32 |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
KTOKOLWIEK WIDZIAŁ, KTOKOLWIEK WIE.
Aktualna lista zaginionych mam.
PONADTO MAMUŚKI, KTÓRYCH NIE MA NA LIŚCIE:
Na wątku nie dała o sobie znać również srubokrętka, ale odezwała się na PW.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-01-09 o 17:52 |
|
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A papierek lakmusowy, swoją drogą, sprawdza infekcę, ale nie pokaże, cóż to nas zaatakowało, więc wizyta u gina niezbędna. Co do wymazów-nie mam pojęcia, nigdy nie robiłam, ale kojarzę, że na druczku skierowania na badania do punktu pobrań są takie pozycje jak wymaz z prącia czy pochwy, więc chyba robią poza ginekologią. |
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
ja od piątku mam 32 tc
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na posiew sie dopiero kieruje, jak chcesz wiedziec konkretnie jakie sa bakterie w moczu, zeby no ustalic antybiotyk. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() Widzisz jak ostatnio ja mialam usg moj wazyl 1500 gr to lekarz powiedzial ze sporo a to 30tc.
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
A moja mała siedzi mi tak mocno na dole tylko zastanawiam się czym mi tam tak ciśnie
. Jak ja sobie przypomnę jak Antek wbijał mi się pod żebra to na samą myśl mnie bolą .Zbieram siły na prasowanie ![]() Ostatnio sąsiadka przyniosła mi huśtawkę dla maleństwa (sama bym jej nie kupiła bo za droga) i dwa kartony bodziaków muszę tylko za pranie tego się zabrać |
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3639 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mega mocne!Cytat:
a jakie macie propozycje na imię dla synka?Cytat:
Cytat:
oby wszystko było ok. Cytat:
![]() A powiedzieli wreszcie na USG jaka płeć? ![]() Na SR chodzisz do Szpitala Bielańskiego? aaaga mam nadzieję, że synuś wytrzyma w brzuszku do terminu, a jeśli nie to chociaż do 38tc. Masz bardzo stresującą i ciężką sytuację, ale nie dawaj się
|
|
#3640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A do mnie przywiózł kurier wózek dla niuni |
||
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nadrobiłam 20 stron po weekendzie. Zajęło mi to ponad 2 godziny
![]() Byliśmy w górach ze znajomymi miejscowości Małe Ciche. Nie uwierzycie jaka tam jest przepiękna zima Muszę przyznać, że wyjazd zrobił mi bardzo dobrze. Już pierwszego dnia ustały mi wszystkie pozostałości po chorobie (typu katar, ból gardła), poza tym czułam się tam wyjątkowo dobrze. To pewnie zasługa tej wspaniałej pogody, świeżego powietrza i długich spacerków. Nie chciało mi się wracać do tego zanieczyszczonego Krakowa, no ale cóż Karolca, Dolina Nocy to nasza mama aniołkowa, a wpadła tu do nas na wątek, żeby nam napisać, że znów jest w ciąży
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Napisała jeszcze raz Mała:
Nie bede cytowac, napisze, ze miala usg, ze z dzidzia wszystko ok, ale po badaniu ginekologicznym lekarz powiedzial, ze szyjka krotka i moze wychodzic tylko do wc. Bidulka
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
aalegna wiesz jak też sie trochę martwiłam, bo jak dziewczyny pisały o wagach usg z półówkowych to moje dziecko było średnio o 100g mniejsze, a teraz proszę... rośnie
aguśka mi lekarz powiedział, że wszystko ok., może to wynika z tego, że dość wysoka jestem (mąż też do małych nie należy) i pewnie dlatego lekarz nie mówił o nieprawidłowiściach z wagą, a poza tym to był dokładnie 31 tydzień i 4 dzień evvcia niestety maluch nie chce sie na usg rozkraczyć jak pan bóg przykazał i dalej nie ma pewności takiej chociazby na 85%, więc uznaliśmy z mężem, że czekamy na niespodziankę (imiona i dla chłopca i dla dziewczynki mamy wybrane więc problemy nie będzie) i juz nie bedziemy naciskali na lekarzytak do Bielańskiego chodzimy, naprawde polecam sr u nich... choć dopiero zaczeliśmy Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-09 o 13:25 |
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby obymam nadzieje że tylko stereotyp
|
|
#3649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Desia dużo zdrówka dla Was
jak znajdę dobrą bawełnę to tak, tzn nie ja, bo ja nie mam wprawy takiej w szyciu na maszynie, ale teściowa i babcia Tżta robią to bardzo dobrze i chętnie uszyją coś dla małej Tyle, że ja tylko poszewkę na podusię i na kołderkę bym szyła, bo więcej mi nie potrzeba, ze względu na to, że łóżeczko turystyczne kupujemy, więc takich rzeczy jak ochraniacze mi są nie potrzebne ja ostatnie usg miałam w 21 tyg ( 3d) potem miałam kontrolne na te przepływy w tętnicach macicznych w 24 tyg, ale w tedy to tylko patrzył na tętnice i na 5 sekund dał mi posłuchać serducha a to dlatego, że zrobił mi to badanie w ramach poprzedniego usg czyli 3d. i oprócz tego miałam na początku ciąży 2 razy usg i tyle. Moja lekarka jest z tych co uważają, że jak nie ma potrzeby to nie chce robić usg za dużo. Ale mam nadzieję, że w czwartek to już mi zrobi ![]() bo chcę pokukać na córę ![]() Cytat:
ja właśnie nie mam pomysłu na drugie imię,zastanawiam się nad Magdaleną, ale nie wiem co na to Tż bo nie pytałam go jeszcze o jego typy Cytat:
Cytat:
ale też ani zapachu ani jakiegoś specjalnego koloru to nie ma, ale mimo to ginka mi daje skierowanie na biocenozę ( czystość pochwy). Dzisiaj miałam właśnie już 3 raz od początku ciąży. Dała mi też raz taki krem Gynazol, żeby zmniejszyć te upławy, trochę pomogło. Tylko cholerstwo strasznie drogie było, bo ponad 40 zł płaciłam za niego, i to na raz się go aplikowało ![]() Cytat:
Biedna, pewnie strasznie się denerwuje... Oby te twardnienia zmniejszyły jej się i dzidzia jak najdłużej w brzuszku siedziała.!Aaagga żeby maluszek siedział jak najdłużej u mamusi w brzuszku. Bardzo Ci współczuję, bo na pewno jest to strasznie męczące i stresujące Dzień dobry. Ja Was nadrabiam, nadrabiam i nadrobić nie mogłam :P Byłam na tych badaniach, nie wyspana jestem bo po 5 wstawałam, do tego plecy bolą mnie i żebra (moje dziecko znalazło sobie super worek treningowy do kopania-żebra z prawej strony) ![]() Na obiad mamy krokiety, właśnie wstawiłam barszczyk, żeby się ugotował i będziemy jeść
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-01-09 o 13:34 |
||||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
gdzieś to pewnie wpływa jakoś, ale pewnie nie na każde dziecko, bo ile mam jest zupełnie spokojnych w ciązy? w moim otoczeniu te najbardziej opłakane były od Mamuś dość spokojnie znoszących ciąże....na moje oko dużo większe znaczenie ma to , co się dzieje po urodzeniu
|
|
|
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
dawno nic nie pisałam ale czytam Was namiętnie ![]() a wczorajszą dyskusję czytałam z wypiekami na twarzy. i napiszę tylko jedno- nigdy nie było tu dołująco-wprost przeciwnie- zawsze mnóstwo dobrych rad, słów pocieszenia i wsparcia.ja leżę plackiem od sierpnia. zachodząc w ciążę wiedziałam, że ryzykuję też swoje życie. dla Dziecka zrobilabym wszystko.bez gadania.dlatego nie mogę zrozumieć ...echhh, dobra, koniec tematu. aaagaa- biedulko,ależ Ty dzielna jesteś. trzymaj się madziara-trzymam kciuki mocnoooo mała- mam nadzieję, że jakoś uda się w końcu wygasić te skurcze...i że szyjka wytrzyma.i w końcu będzie ok.ważne że jesteś pod nadzorem.trzymaj się Kochana i wracaj do domku szybko a ja znowu chora jestem wyprawka prawie skompletowana.jakie te maleńkie rzeczy są piękne miłego dnia Kochane.i zdrówkaaa życzę. bo tak, jak Aguśka pisała- przez tą pogodę wirusy i bakterie są wszędzie...
|
#3652 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na kazdej wizycie, czyli co 4-5 tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i teraz mozesz spokojnie kompletowac wyprawke zaciskam ![]() Cytat:
Cytat:
co do mleka, to ja od dluzszego czasu pije je litrami na zimno, na cieplo, z kakao, müsli itp pochwal sie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja bylam u kolezanki na herbatce. Jej synek oczywiscie pokazal na co go stac - cyrk z nim jeden wielki momentami. Ale slodki zarazem, bo jak wracali od nas po sylwestrze to pytali sie Julka co mam w brzuchu i powiedzial ze mam tam ''Ein Baby'' a jak spytali go czy mam tam chlopca czy dziewczynke to powiedzial ze ''Ein Mädchen'' (czyli dziewczynka) i ladnie powiedzial, ze bedzie sie nazywala Julia - slodko Pogoda u nas do bani, leje caly czas.... bylam jeszcze w Polskim sklepie i babka przy kasie pyta mnie z politowaniem ''Jak dlugo bedzie sie Pani jeszcze meczyc?'' i patrzy na brzuch ... mowie ze jeszcze 8 tygodni nam zostalo, no ale moze byc mniej lub wiecej. A ona do mnie ze mam taki duzy brzuch ze szok i ze jej kolezanka co rodzi za 2 tygodnie ma mniejszy Musze wziac sie za sprzatanie, bo mam meksyk w domu ... a tak mi sie nie chce.... ale potem wynagrodze sobie dluga kapiela przy swiecach Jak Wam sie podobaja te butki? http://www.bugattishoes-shop.de/Dame...RZ::94540.html Szukalam jakis sportowek, bo juz mnie irytuje zakladanie kozakow, a ze sniegu nie ma to wystarcza adidaski. No i te mi wpadly w oko, bo i do dresu i do jeansow + marynarka np beda pasowac, no i mamy z mezem dobre doswiadczenia z ta firma jesli chodzi o jakosc (calosc ze skory).. z tym ze nie umialam ich w sklepie znalezc i chyba kupie na oko w necie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#3653 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam jej zdjęcia nawet, może wam pokaże jak wygląda moja siostrzenica z wagą 1400g i 41 cm ![]() A Karolinę też już mam u siostry TŻ ![]() Co do Marysi to akurat moje drugię imię Więc odpada hehe ![]() Cytat:
No i mnie ostatnio tak zaczęło pobolewać... Na szczęście nie tak mocno Ale mam inny problem. Nie mogę spać, żadna pozycja do snu mi nie odpowiada, tłukę się całą noc po łóżku i śpię tak jak bym wcale nie spała ![]() To się pożaliłam ![]() A teraz jakieś 10 stron nadrabiania mi zostało ![]() Także postaram się jakoś sprawnie was ''doczytać''
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() melduje sie, ze zyje... chociaz ostatnio zarowno czasu jak i weny brak... bo mojemu pracodawcy cos uciska mozg i musze pewne sprawy poustalac ze swoim prawnikiem generalnie czuje sie z tym calym stresem do d***... jak sie cos bardziej wyklaruje, to dam znac... poki co trzymajcie za mnie kciuki... bo w koncu co nas nie zabije to nas wzmocni... tylko zeby na tym nie ucerpialo moje malenstwo ![]()
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
agabi zycze zdrowka
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kliniki każą sobie dopłacać po parę tysięcy, bo kraj zwraca koszty porodu i opieki do jakiejś kwoty, więc rodząca wyrównuje różnicę. Dlatego też np. poród w prywatnej klinice Esculap w Bielsku kosztuje niecałe 500zł, a na stanie mają wszystko - wyprawkę, art. higieniczne itp bez ograniczeń. A która prywatna klinika przyjęłaby poród z konsultacjami, lekami, ceną za pobyt, za zużyte podkłady i pieluchy, zzo i kasę dla położnych/lekarzy za 500zł?
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Roksape no mnie tez tak dzidzia czasem uciska na przepone, nie lubie tego uczucia tej trudnosci w oddychaniu.
![]() A Gabrysia to kruszynka na pewno jest...a jak sie czuje malutka i jej mama? Moze wrzuc na maila zdjecie. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() A tak serio trzymam kciuki zeby sie wyklarowalo No i prosze sie nie denerwowac zbyt mocno.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-09 o 14:04 |
|
|
|
|
#3658 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

, drugi zaczal prostowac, ze to oczywiscie bylo w pozytywnym znaczeniu
)
ja od piątku mam 32 tc 

My jeszcze nie mamy choć zaproponowałam TŻ Maciej Kacper (pierwsze na M bo TŻ tak chciał a drugie bo mi się to imie podoba
Mam nadzieje, ze szyjka jej trzyma.

I też się zastanawiałam czy to normalne czy nie bardzo..