|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Patik ja kupiłam na all taki polecam bo pasuje nawet do fotelika.I jest ciepły. Nie chciałam polarowego.
Crazy dziękuje ![]() Dziubek Ja dzisiaj się fitnessuje.Na 14stą idziemy do doktorka. |
|
|
|
#3332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dziękuję za kciuki
Zanetaa kciuki za lekarza ![]() Dziubek Zazdroszczę
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz od ok roku więcej czasu miałam dla Was to teraz coś się mężowi należało ![]() dla Tymka za postępy i dal pozostałych wyczynowców ![]() a moje dziecko uczy się gwizdać naśladuje nas , składa ustka i dmucha powietrze no i moje anty brzuszkowe dziecko samo się przewraca podczas snu na brzuszek i śpi !!!!! jestem w szoku
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Na pierwszy rzut oka wydały mi się takie same jak trójki, ale przy zakładaniu i dopinaniu jest różnica.
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja od wtorku nastepnego wracam na basen życzę udanej zabawy na fitnesie !! ![]() Cytat:
![]() a my jutro jedziemy na szczepienie, ostatnia dawka 6 w1 i 1 pneumo . Mam nadzieję, że wszystko będzie ok , bo jak go nie zaszczepi to zostaniemy ze szczepionkami do wyrzucenia
|
|||
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ogladam Bobasy i mam przemyslenie - dzieciak z USA to musi byc maly Polak! bo jest ok 34 minuty taki moment ze siedzi w domu i kupe robi i... ma na glowie czapeczke!!!! a ta mala murzyneczka to chyba pila z takiej plytkiej rzeki bo na kałuze ta woda o wiele za czysta byla. a co ma mala japoneczka w wózku [podczas wizyty w zoo? APARAT
![]() kinga jeszcze ani razu sie nie obrocila z brzuszka na plecy, odwrotnie to z uporem maniaka... wlasnie spi bo noc kiepska (zasnela o 22 ale budzila sie 3x na żarcie) i przy okazji weranduje - lezy w pokoju z otwartym oknem. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-09 o 12:41 |
|
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3339 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie, poprosil o nowa..., choc ten pierwszy lyk musial przelknac
![]() Cytat:
2. no cos Ty! 3. u mnie wchodza w gre jedynie godziny dopoludniowe i galeria odpada, a tak to bardzo chetnie! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zabki? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze zaczelam odpowiadac rano, ale w miedzyczasie bylam na zakupach (kupilam sobie buty i odebraklam paczuszke hippa w Rossie) i pewnie od tego czasu juz milion postow. Ale fajnie tak czasem gdzies wyjsc. |
|||||||
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
popłakałam się http://www.youtube.com/watch?v=0cNUq...layer_embedded
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Patik:
"Kwiat Pustyni" "Córka Nomadów" "Przełamać Tabu" Kajool właśnie doczytałam,ze mieszka w gdańsku w wikipedii... Wszystkiego najlepszego za miesięcznice i nowe umiejętności.
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
zanka - ja też
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Zadomowienie
|
Youyou, wszystkiego najlepszego dla półrocznej Lilki!
Brumek, my też wybieramy się w tym tygodniu na pływanko- w środę lub czwartek. Cytat:
Cytat:
Tż czyścił łazienkę, a że mieszkanie małe to zapach szybko się rozszedł pomimo otwartych okien. Jak na razie Hania zachowuje się normalnie i mam nadzieje, że nic podobnego się już nie powtórzy. Wiecie co, nie mogę się nadziwić jak takie maluchy się szybko rozwijają. i pomyśleć, że jeszcze niedawno leżała jak placek ruszając tylko główką. |
||
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę. Jakiś przepis na karkówkę zarzućcie
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-09 o 14:29 |
|
|
|
|
#3347 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bylismy na kontroli. Szymek juz ok ja jeszcze mam jakis obrzek :/ Ale Szymek schudl i to znacznie.On i tak juz drobny a wazy tylko 6500 ![]() I jeszcze zgubilam bucik od kombinezonu, wiecie gdzie taki moge kupic??
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
Brumeczku Dziubku imponujący wynik, cały czas trzymam kciuki Mamad Mam pytanie jakie środki przeciwbólowe można brać przy karmieniu? Umieram dziś na ból- gigant głowy ![]() Miałam coś pisać ale wyleciała mi z głowy Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#3349 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no tylko nad kim płakać nad tym człowiekiem czy nad tym, że musi żebrać na ulicy ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytania: - czy mozna mrozic pokarmy przygotowane dla maluszkow w sloiczkach? - moze lepiej pasteryzowac? Jade do mamy za tydzien, moglabym sobie przygotowac zupki i przywiezc do tesciow pozniej. |
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego filmu co mówicie to nie chcę oglądać ..... ach ryczałabym strasznie Marinko u nas pogoda do d.upy .... ja też z małym nie wychodzę, boję się że katar wróci ... dziewczyny widziałam w tesco promocję na pampersy premium za 36zł chyba ok 56 szt ... ile jest pieluch dada premium w paczce? nie jestem do dady bardzo przekonana ale jak jest dużo więcej to się pokuszę na dady a jak podobnie to kupię pampki Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-01-09 o 14:51 |
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
się należą!no niestety... możesz brać paracetamol i ibuprofen, nie można np. aspiryny, polopiryny itp
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem to może juz będziemy kombinować, ale teraz nie ma sensu. A pieniadze mam swoje (na razie jeszcze macierzyński i urlop wypoczynkowy, a potem wychowawczy - najwyżej zasiłek przeznaczę na dziecko) i co komu do tego, na co je przeznaczę? Najlepiej się liczy cudze pieniądze...Damy radę! |
|
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKara ja mrożę
Kajool zdrowiej już
|
#3355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O kurcze nadrobi na pewno U nas drugi dzień z glutenem mama poszła do sklepu, znalazła w końcu kaszkę z bobovity bezmleczną z glutenem (tą, o której pisała babonik chyba) dosypała łychę do 100 ml wody z mlekiem i gitarra! A to zwykłe badziewie (czytaj kasza manna instant) wyrzucam w kąt, może dla siebie będę robić bo kiedyś lubiłam mannę z sokiem Bilans: zalany doszczetnie śliniak i body pod spodem ![]() ale chyba smakowało nawet ![]() |
||
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko no, ale chwilę była zawet znośna podoga ( między 12 a 14 ) i udało nam się udać na spacerek godzinny. Jak przygotowania do wyjazdu ?
![]() brumku miałam pisać, że myślałam o Tobie i po prostu mnie zadziwiasz - skąd w Tobie tyle optymizmu, ciepła, dobrego humoru, energii? szkoda, że nie wysyłasz fluidów przez monitor... Chciałabym być taka jak Ty...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie że dacie! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Telik - zawsze bezpieczny paracetamol .
Kajool- moje dziecię ma 68cm i waży tylko 6300g. zaczynamy jeść zupki i licze na przybieranie na wadze będą nasze dzieci tyć razem
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzywa kupuje mrożone, bo o tej porze to już ciężko o wsiowe warzywka. Ale Agacie nic nie jest, niewysypuje jej. No i ma bardzo różnorode menu, a i szybciej się najada i na dłużej jej starcza moja zupka. A i nie wierze, że w słoikach to te warzywa super ekstra są.
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool jesteś kochana
Szymek teraz będzie przybierał, będzie jadł słoiczki i mm, to pewnie choroba go osłabia. Karolinee 100 ml MM 2 łyżki kleiku 1 łyżka kaszy mannej Spróbowałam dać łyżkę mannej do mleka z butlą. Dałam smoczek 3 i ładnie piła
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

Ja dzisiaj się fitnessuje.

i dal pozostałych wyczynowców
naśladuje nas , składa ustka i dmucha powietrze 
zębole

do tego dolewam trochę wody/zby się to za gęste nie zrobiło/ i daję łyżkę kaszki ryżowo-pszennej z bobovity i powiem Wam,że Nikoś z dnia na dzień co raz to bardziej chętny do jedzenia

A co to za środek? co nim szorowałaś? to u Hani w pokoju?