![]() |
#31 | |
Irenosława Pierwsza
|
Dot.: Życie zaczyna się po 30-tce...
Cytat:
![]() bo jak idzie do pracy to nie ma go cały dzionek, zrobiłam dobre jedzonko, moje ulubione filety z kurczaka/ schab w sosie śmietanowo - porowym, popiłam wielkim kielichem wina!!!! a przy okazji gotowania, czytałam świetną książkę ---- Szkoła niezbędnych składników – Erica Bauermeister!!!!!!!!!!! ach... i układam puzzle kuliste, globus - co jest dosłownie dla mnie dziecinną radością ![]()
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-01-06 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł
![]() Zebrałam pochwałę w pracy, w ogóle udało mi się dobrze jeden temat ogarnąć ![]() Mąż dziś zrobił pyszny obiad. Poszłam na pump i wróciłam żywa choć ćwiczenia średnio mi szły ![]() A, ja jeszcze z przekroczeniem 30tki uczyniłam postanowienie używania porządnych balsamów do ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() co używasz do ciała??? ale za to buźki nie omijam ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak ujędrniacie ten podbródek? Jakieś ćwiczenia? Napinanie mięśni? Czy tylko smarowanie? Z miłych rzeczy to ostatnio niewiele tego było, więc nie dodam nic, ale za to miałam dziś sen, który zrozumiałam (nie wiem jak u Was, ale ja nie zawsze rozumiem moje sny). Prowadzę od jakiegoś czasu pamiętnik snów, żeby właśnie nauczyć się je rozumieć. I jestem dziś bardzo zadwolona, że udało mi się nawiązać kontakt z własną podświadomościa, bo trenuję to też od jakiegoś czasu i oto mam pierwszy sukces. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | ||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Córka namówiła mnie do wspólnego obejrzenia filmu "Mr. Nobady".
Obejrzał go z nami mój mąż. Po filmie wpadłam w takiego doła, ze teraz jest mi wstyd przed mężem. Zadałam mu pytanie: w którym momencie życia chciałbyś mieć możliwość wybrania drogi jaką pójdziesz dalej? Czy chciałbyś znać konsekwencje swojego wyboru, tak jak poznał je Mr. Nobody? Mąż odpowiedział mi,że jest ze mną szczęśliwy i nie chce znać innej przyszłości. Dokonał najlepszego wyboru. A wiecie co ja odpowiedziałam? Powiedziałam mu, że nie jestem zadowolona z życia, że się nudzę, że czuję się jak emerytka i że dziwię mu się, ze takie życie mu odpowiada!! ![]() ![]() Na szczęście to był tylko krótkotrwały wpływ filmu ( świetna gra Jareda Leto ). Mąż przeczekał aż mi minie deprecha i jest ok. Bardzo Go kocham. Jest wyrozumiały i cierpliwy. O tak, ma do mnie cierpliwość.... amjmg nie masz lekko.... myślę, że wszystkie wizażanki, które przeczytały Twoje zwierzenia przesyłają Tobie część swoich sił i energii. Dasz radę, pamiętaj, ze w każdym wieku i z różnym "dorobkiem życiowym" ( w Twoim przypadku to dzieciaczki), można spotkać miłość i szczęście. I tego Ci życzę!!!! Edytowane przez judka33 Czas edycji: 2012-01-09 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Oj tak!!!! Ja tez zdecydowanie powinnam wziasc sie za smarowanie
![]() Nawet mi sie zrymowalo ![]() Jedyne co ogarniam regularnie, to smarowanie buzki co rano i krem pod oczy rano i wieczorem. aa i po kapieli cale cialo, ale to juz przymus, bo skora az piszczy tak sie tego domaga ![]() Cytat:
Do pogrubionego - witam w klubie ![]() ![]() Kremy do twarzy probowalam roznorakie - drozsze, tansze...zostalam narazie przy Ziaji, krem dla 30+ z kwasem hialuronowym. Cudownie nawilza i przepieknie pachnie ![]() ![]() A co do rozumienia snow, to WOW - wielki podziw dla Ciebie. Ja czesto sie zastanawiam nad tym. Czy sny wogole maja jakies odniesienie do rzeczywistosci??? Zwlaszcza jak snia mi sie osoby, o ktorych wogole nie mysle, a zdarzylo mi sie snic sytuacje tak okropne, ze wstyd mi bylo jak sie obudzilam ![]() Cytat:
Mialam to maselko. Rowniez polecam. Do tego jest fajny body scrub nawilzajacy -zostawia taka tlusta powloczke, odrazu skora robi sie mieciutka ![]() A jak minal Wam weekend??? Ja mialam super sobotni wieczor. Poszlismy z mezem do kina, a potem kieliszeczek wina +cd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() książka, serial, ogarnianie chaty, gotowanie... ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Staram się cieszyć z tego co mam, ale wiadomo - mi np. marzą się podróże, zwiedzanie wielu miejsc... i na to wszystko potrzebna jest gruba kasa... podróże autostopem nie wchodzą w grę... żadna tam Teneryfa czy Tunezja... Marzy mi się Alaska, Sztokholm, Nowa Zelandia... ![]() A dni tak szybko przemijają... mąż wraca zmęczony z pracy, ja znudzona szarym dniem i tak ten czas zapier.... do przodu, że jestem w szoku...
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-01-09 o 12:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() a tu człowiek musi iść do pracy i cieszyć się, że tą pracę ma... my to sobie zawsze w tygodniu odbijamy, czyli jutro będzie jakieś odświętne spaghetti ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- aaa.... wysmarowałam się dzisiaj brązującym Dove, aby trochę koloru nabrać ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() A jakie masz to masełko?
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja uwielbiam wrócić sobie po pracy, gdy ciemno i zimno, do ciepłego domku, obiadek ugotowany albo i nie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ciągle jestem zmęczona, ospała... a dzień przelatuje mi przez palce... dzisiaj to nawet obiadu nie ugotowałam ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Prawda, o ile brak śniegu jest wygodny dla kierowania, to jednak trochę mi brakuje, jakbym nie odczuła w ogóle pozytywu zimy - a już na Święta to fokle...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nawet w tym roku zrezygnowałam z kupna kurtki, śmigam w starej, bo jeszcze do niedawna potrafiłam wychodzić z domu w dwóch grubych swetrach i szalu, bo jakoś na kurtkę było mi za gorąco ![]()
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-01-09 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie polecam coś takiego zwłaszcza osobom, które nie mogą za bardzo dojść ze sobą do ładu (ja tak miałam i widzę znaczne postępy). Weekend spędziłam na walizkach i powrocie z PL do "domu", oraz rozpakowywaniu rzeczy. Nic specjalnego ![]() ![]() Aha, no i posmarowałam się też! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie ze względu na samochodowe wojaże. Zaaoszczędzone pół godziny rano na skrobanie. Szczególnie stan taki błogosławię, jak muszę dojechać przez całe miasto na 7:00. Bezcenne ![]() Gdyby były zaspy i mróz, to wliczając poranny spacer z psem, musiałabym wstawać 2 razy w tygodniu o 4:15 ![]()
od 29.12.2012 r. nie palę Edytowane przez nellyis Czas edycji: 2012-01-09 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Przez brak śniegu ani nie poczułam świątecznego klimatu ani jakoś to, że jest nowy rok do mnie jeszcze nie dotarło. Nawet choinka w domu jakoś mi w tym roku tak dziwnie wyglądała.
Z drugiej strony cieszę się że nie ma mrozu bo codzienne spacery z psem (te długie, nie te dookoła bloku ![]() Zastanawiam się tylko jakie będzie w tym roku lato ![]()
![]() |
#51 | ||||||
Zakorzenienie
|
judka33 -czasem tak juz jest, ze zachowujemy sie conajmniej dziwnie, sami nie rozumiejac swojego zachowania. zwlaszcza w chwilach tzw dola
![]() Najwazniejsze, ze doceniasz to co masz. No i masz szczescie, ze Twoj maz to rozumie ![]() Moj tez jest kochany w tych sprawach. Czasem warcze na niego kompletnie bez powodu...dziwie sie, ze mnie znosi ![]() ![]() Cytat:
![]() A czas naprawde plynie jak zwariowany! Za chwile juz polowa stycznia.... Kolejna rzecz, ktora zauwazylam po 30tce - czas plynie szybciej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolorek na skorze na szczescie jeszcze sie trzyma-pamiatka z pazdziernikowych wakacji na Fuercieventurze ![]() Balsamy brazujace sa ok pierwszy dzien po smarowaniu. Jak juz zaczynaja sie luszczyc i brudzic ubrania sa mniej fajne ![]() A maselko z BodyShop - shea butter. Sa rozne odmiany-mialam tez wisniowe i pomaranczowe. Fajnie nawilzaja ![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek na fitness nie znalazlam wystarczajaco duzo energii-nawet latem ![]() Fajny sposob znalazlas na przetrwanie zimy - przyjemny z pozytecznym. Gratuluje ![]() Cytat:
Niektore moje sny sa kompletnie niewytlumaczalne:rolleyes : A gdzie jest teraz Twoj DOM? Cytat:
![]() A grype mialam chyba ta sama co Ty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę że gdyby mój TŻ pracował tak jak ja to brak wolnego weekendu kompletnie by mi nie przeszkadzał. Ale on właśnie pracuje "po bożemu" ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem na przełomie 33/34 i ja też należę do tych, co to po 30-ce życie im się zaczęło ![]() ![]() Wiadomo - były też chwile smutków i rozpaczy, ale tego staram się nie pamiętać, więc bilans zdecydowanie na PLUS ![]() Co do zimy, a właściwie jej braku, to mi taki stan odpowiada - wystarczy mi wspomnienie ubiegłorocznej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Trochę odcięłam się od tematu, który sama założyłam
![]() ![]() ![]() Za to nie boję się walczyć o swoje i przestaję dla świętego spokoju schodzić innym z drogi. no ale podobno po 30-tce nam kobietom przybywa testosteronu ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Nie tak do końca. Jestem po prostu osobą, której się nigdzie nie spieszy. Lubię delektować się chwilą (czyt. "jestem powolna" ![]() ![]()
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() * nie uleganiu innym kosztem swojej osoby i swoich interesów, przeciwstawianiu się psychicznym naciskom i wszelkim próbom emocjonalnej manipulacji ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja też
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.