|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Nic mi się nie chce a muszę zbierać się do salonu, dzisiaj dzień wypłat
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
Witam Nowe koleżanki
![]() Aniu 85, trzymaj się dzielnie i nie stresuj nic, na pewno wszystko będzie dobrze! U mnie dzisiaj rozpoczyna się szkoła rodzenia, ale ja będę w domu polegiwać, mąż idzie sam wszystkiego się dowiedzieć ![]() ![]() Dostałam też dzisiaj wypowiedzenie... Szefowa zamyka działalność i mam okres wypowiedzenia do końca stycznia... szkoda trochę, bo miałam kartę medicoveru i gina za darmo... Ale to już bliżej niż dalej na szczęście. Tak się tylko zastanawiam, może będziecie wiedzieć, co ma mi od lutego lekarz wpisywać tam gdzie nip płatnika? aha, i poproszę o hasło do mejla, zorientowałam się że nie mam tego nowego;P znalazłam też fajne blogi wnętrzarskie i z różnymi gadżetami dla dzieci, może ktoś będzie chciał pooglądać: http://dobranocpchlynanoc.blogspot.com/ http://www.bkids.typepad.com/ http://zyrafyzszafy.blogspot.com/ http://www.mamabu.pl/blog/ |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Ja nie narzekam, czuję się ogólnie dobrze, trochę ciężko w nocy i jak długo chodzę to pięty bolą.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
A mój Fifi urodził się 60długi i co i ubrałam pajac na 62 raz wychodząc ze szpitala.Na 56 prawie nic nie kupiłam zresztą i tak by nie ubrał.
Aniu 85 trzymaj sie dzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Ja już dzisiaj po pracy na szczęście, a pogoda zdecydowanie nie zachęca do wychodzenia z domu.
Jak przeczytałam ze Wy już kupujecie ubranka a ja nawet nie zastanawiałam się co będę potrzebować to trochę się zmartwiłam. Ale odkąd zniknęły nudności to czasem zapominam że już niebawem zostanę mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
mnie bola tylko pachwiny. z tym, ze sporo leze i odpoczywam ;p
#368 |
Zakorzenienie
|
U mnie w sumie nie wiem jak duże dzieci się rodziły. Wiem, że ja urodziłam się 2 miesiące przed terminem i nawet kilograma nei ważyłam, a mój brat po terminie i był wielki chłop i mama musiała kombinować ciuszki, bo wszystkie były za małe (z kolei na mnie były za duże).
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda Medicoveru - ja też z niego korzystam cudowna sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#372 | ||||
Zakorzenienie
|
Sama się do siebie uśmiecham, mój ślub mi się przypomina. Same miłe wspomnienia
![]() Gratuluję raz jeszcze! ![]() ![]() Jak ma dobry sprzęt, to po chwili dojrzy co tam dziecko kryje między nogami. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jakiej jesteś budowy nie ma znaczenia. Mam drobniutkie koleżanki, które urodziły zdrowe, silne dzieci, więc i Tobie się uda. Cytat:
![]() Mojej koleżanki córka - ona wysoka, ojciec prawie 2 metry wzrostu - urodziła się 52 cm. ![]() ![]() Cytat:
Na szczęście w czasie ciąży i połogu opiekę medyczną masz bezpłatnie, jeśli będziesz chciała korzystać z publicznej służby zdrowia. NIP płatnika wpisywany gdzie? Na zwolnieniu?
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
andzya, ładnie wyglądaliście na ślubnym kobiercu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
może mi ktoś na PW wysłać login i hasło do poczty ??
dasti szkoda że nie mieszkasz u mnie w mieście bym chodziła do Ciebie
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- fryzjersko-kosmetyczny, jestem fryzjerką ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-09 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja także jestem w 21 tc Dziewczyny! piękne macie wszystkie te ubranka i trochę zazdroszczę Wam tego kupowania, bo dla mnie to sama przyjemność. Jeżeli u mnie chodzi o wyprawkę to mam już całą szafę wszelakich ubranek, różnego rozmiaru, bo moja siostra rok temu urodziła dziecko, z tym, że to jest chłopczyk... i o ile te pierwsze malutkie ubranka jeszcze można by było ( w razie czego) założyć dziewczynce to te większe już nie bardzo, przynajmniej nie wszystkie ![]() ![]() ![]() teraz moją głową zaprząta wybór wózka ( i denerwuje mnie, gdy teściowie mówią : "jeszcze zdążysz! "- i tak ze wszystkim jest...). oglądałam wózki w internecie i wypisałam sobie parę modeli: - http://allegro.pl/tako-nowy-jumper-x...028572032.html z tym że kolorystyka mnie nie zachwyca - http://allegro.pl/2w1-najnowszy-woze...992982796.html - http://allegro.pl/mikado-aston-grati...027576828.html - http://allegro.pl/wozek-espiro-atlan...034457107.html - http://allegro.pl/wozek-4w1-x-trall-...022290797.html - http://www.hebart.com.pl/Hebart/Omega.html jeśli znacie jakiekolwiek opinie o którymś z tych wózków to byłabym wdzięczna za podzielenie się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dzięki na hasło, Andzya ślicznie wyglądałaś, a brzucha w ogóle nie widać ![]() no właśnie Dasti, szkoda że tak daleko, ja właśnie szukam jakiejś fajnej kosmetyczki u siebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
czy wam się tak samo nic nie chce jak mi.... ja jestem dzisiaj rozemłana
![]() ps tez poprosze hasło do maila, chętnie zobaczę tą suknię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypoczywaj teraz i leń się. Organizm musi odreagować... ![]() Ja to różnie się czuję, ogólnie nieźle, tylko głowa chwilami ćmi... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdaj proszę relacje co w tej szkole... ![]() Niedobrze z tą pracą... Na zwolnieniu NIP płatnika? Nie wiem jak to z tymi NIPami, ale po nowym roku miało już ich nie być. Tylko nie wiem czy dla firm też. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-09 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi bratowa przywiozła od 0 do 3 ale niektóre jakieś duże :/ nip na zwolnieniu ja już nie mam na drugim zwolnieniu i to swojego, pracodawcy jest dalej
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Ale mi dziś lewy jajnik dokucza... Nie wiem już czy to Małe tak stuka, czy co się dzieje...
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Czyli tylko osoby fizyczne już beznipowe. ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Kot mi zwymiotował... Za Chiny Ludowe nie sprzątnę bo i mi się na ten widok zbiera... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam dzisiaj załatwić tyyyyyyyyyle spraw i nie załatwiłam nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
dzizas ja chyba na pocztę mojego brzuchola nie wrzucam co spam będzie albo liczba wejść si zwiększy taki bęben mam
#385 |
Wtajemniczenie
|
wrzucaj wrzucaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nastawiliśmy się na szmaragdy, bo chyba najlepiej się trzymają w perspektywie czasu, są takie na "b", nie wiem, brabant czy jakoś tak, na poczatku myślałam o nich, ale takie brzydkie gniazda się robią w środku. Narazie jeszcze wizji nie mam, obsadzimy całą działkę tujami i do wiosny muszę przemyśleć co i jak by tam posadzić. Działka jest bardzo duża, więc myślę, ze nawet jak coś zaczniemy robić z zielenią to ekipa budowlana nam tego nie zniszczy, bo będą budować na początku działki a my byśmy aranżowali z tyłu. No ale to wyjdzie praniu. ania_85 trzymaj sie kochana! musi być dobrze. Trzymamy wszystkie kciuki!!! W ogóle nie nadążam za Wami, poszłam naleśniki zrobić a tu 2 strony do nadrobienia. Przecież tym sposobem to ja się z domu nie ruszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też mi też ![]() Cytat:
![]() a teściowej nie zazdroszczę biorąc pod uwagę że zaraz rodzisz a ona za Ciebie tego nie kupi... Cytat:
![]() Cytat:
to widzę że nie tylko ja się lenie ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja kicia też wszyatkie musi obwąchiwać, kłaść się na nich. Kiedyś postanowiłam się zemścić i założyłam jej dziecięcą bluzeczkę, ale po chwili musiałam jej zdjąć, bo bałam się, że mi na zawał zejdzie ![]() Cytat:
Witam nowe mamusie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
A po co Ci zwolnienia jak nie będziesz pracowała?
Cytat:
![]() Wszystko przez tę pogodę. Niby zima, a jednak jesień. ![]() Ciemno, szaro, ponuro... Kilka ubranek najmniejszych na pewno się przyda. Bez szaleństw, ale żebyś po powrocie do domu miała w co malucha ubrać. A jak sie okaże, że potrzebujesz więcej, to szybko do sklepu dokupić jeszcze trochę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was może podzielić się opiniami o wózkach z CHICCO?? Bo to chyba jedyne wózki, które mi się wizualnie baaardzo podobają, a nie zauważyłam żeby ktoś o nich w ogóle wspominał. Miałam też z nimi do czynienia empirycznie więc mniej więcej wiem jak się to prowadzi, ale dziwi mnie, że tylko ja o nich myślę....
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.