|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
tylko żeby brzuch nie rósł za bardzo |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Nic mi się nie chce a muszę zbierać się do salonu, dzisiaj dzień wypłat
ale przynajmniej zrobię sobie włosy i paznokcie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Nowe koleżanki
)Aniu 85, trzymaj się dzielnie i nie stresuj nic, na pewno wszystko będzie dobrze! U mnie dzisiaj rozpoczyna się szkoła rodzenia, ale ja będę w domu polegiwać, mąż idzie sam wszystkiego się dowiedzieć Ale jutro idziemy do lekarza, mam nadzieję, że okaże się , że wszystko się unormowało. Pewnie też dostanę skierowanie na glukozę![]() Dostałam też dzisiaj wypowiedzenie... Szefowa zamyka działalność i mam okres wypowiedzenia do końca stycznia... szkoda trochę, bo miałam kartę medicoveru i gina za darmo... Ale to już bliżej niż dalej na szczęście. Tak się tylko zastanawiam, może będziecie wiedzieć, co ma mi od lutego lekarz wpisywać tam gdzie nip płatnika? aha, i poproszę o hasło do mejla, zorientowałam się że nie mam tego nowego;P znalazłam też fajne blogi wnętrzarskie i z różnymi gadżetami dla dzieci, może ktoś będzie chciał pooglądać: http://dobranocpchlynanoc.blogspot.com/ http://www.bkids.typepad.com/ http://zyrafyzszafy.blogspot.com/ http://www.mamabu.pl/blog/ |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie narzekam, czuję się ogólnie dobrze, trochę ciężko w nocy i jak długo chodzę to pięty bolą.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój Fifi urodził się 60długi i co i ubrałam pajac na 62 raz wychodząc ze szpitala.Na 56 prawie nic nie kupiłam zresztą i tak by nie ubrał.
Aniu 85 trzymaj sie dzielnie |
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
Ja już dzisiaj po pracy na szczęście, a pogoda zdecydowanie nie zachęca do wychodzenia z domu.
Jak przeczytałam ze Wy już kupujecie ubranka a ja nawet nie zastanawiałam się co będę potrzebować to trochę się zmartwiłam. Ale odkąd zniknęły nudności to czasem zapominam że już niebawem zostanę mamą
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
mnie bola tylko pachwiny. z tym, ze sporo leze i odpoczywam ;p
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w sumie nie wiem jak duże dzieci się rodziły. Wiem, że ja urodziłam się 2 miesiące przed terminem i nawet kilograma nei ważyłam, a mój brat po terminie i był wielki chłop i mama musiała kombinować ciuszki, bo wszystkie były za małe (z kolei na mnie były za duże).
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda Medicoveru - ja też z niego korzystam cudowna sprawa
|
|
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sama się do siebie uśmiecham, mój ślub mi się przypomina. Same miłe wspomnienia
![]() Gratuluję raz jeszcze! ![]() Jak ma dobry sprzęt, to po chwili dojrzy co tam dziecko kryje między nogami. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jakiej jesteś budowy nie ma znaczenia. Mam drobniutkie koleżanki, które urodziły zdrowe, silne dzieci, więc i Tobie się uda. Cytat:
Mojej koleżanki córka - ona wysoka, ojciec prawie 2 metry wzrostu - urodziła się 52 cm. U innej, drobniutkiej, 2 synów, każdy ponad 4 kg.![]() Cytat:
Na szczęście w czasie ciąży i połogu opiekę medyczną masz bezpłatnie, jeśli będziesz chciała korzystać z publicznej służby zdrowia. NIP płatnika wpisywany gdzie? Na zwolnieniu?
|
|
|
#373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
andzya, ładnie wyglądaliście na ślubnym kobiercu Ja zwróciłam przede wszystkim uwagę na bukiet
|
||
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
może mi ktoś na PW wysłać login i hasło do poczty ??
dasti szkoda że nie mieszkasz u mnie w mieście bym chodziła do Ciebie
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- fryzjersko-kosmetyczny, jestem fryzjerką
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-09 o 14:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja także jestem w 21 tc Dziewczyny! piękne macie wszystkie te ubranka i trochę zazdroszczę Wam tego kupowania, bo dla mnie to sama przyjemność. Jeżeli u mnie chodzi o wyprawkę to mam już całą szafę wszelakich ubranek, różnego rozmiaru, bo moja siostra rok temu urodziła dziecko, z tym, że to jest chłopczyk... i o ile te pierwsze malutkie ubranka jeszcze można by było ( w razie czego) założyć dziewczynce to te większe już nie bardzo, przynajmniej nie wszystkie a my nie wiemy jeszcze co tam we mnie siedzi poza tym mam jeszcze buciki, kurteczki,łóżeczko ( czeka na skręcenie), wanienkę, przewijak na łóżeczko, nieużywane pieluszki tetrowe, pościel, poszewki, różnorakie odciągacze pokarmu, butelkę którą dostałam od lekarza - poza nią wszystko "odziedziczone" teraz moją głową zaprząta wybór wózka ( i denerwuje mnie, gdy teściowie mówią : "jeszcze zdążysz! "- i tak ze wszystkim jest...). oglądałam wózki w internecie i wypisałam sobie parę modeli: - http://allegro.pl/tako-nowy-jumper-x...028572032.html z tym że kolorystyka mnie nie zachwyca - http://allegro.pl/2w1-najnowszy-woze...992982796.html - http://allegro.pl/mikado-aston-grati...027576828.html - http://allegro.pl/wozek-espiro-atlan...034457107.html - http://allegro.pl/wozek-4w1-x-trall-...022290797.html - http://www.hebart.com.pl/Hebart/Omega.html jeśli znacie jakiekolwiek opinie o którymś z tych wózków to byłabym wdzięczna za podzielenie się teraz muszę zaciągnąć męża do sklepów z wózkami ( co będzie nie lada wyczynem)
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dzięki na hasło, Andzya ślicznie wyglądałaś, a brzucha w ogóle nie widać ![]() no właśnie Dasti, szkoda że tak daleko, ja właśnie szukam jakiejś fajnej kosmetyczki u siebie |
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
czy wam się tak samo nic nie chce jak mi.... ja jestem dzisiaj rozemłana
![]() ps tez poprosze hasło do maila, chętnie zobaczę tą suknię
|
|
|
|
#379 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypoczywaj teraz i leń się. Organizm musi odreagować... ![]() Ja to różnie się czuję, ogólnie nieźle, tylko głowa chwilami ćmi... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdaj proszę relacje co w tej szkole... ![]() Niedobrze z tą pracą... Na zwolnieniu NIP płatnika? Nie wiem jak to z tymi NIPami, ale po nowym roku miało już ich nie być. Tylko nie wiem czy dla firm też. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
i przed chwilą stwierdziłam że nigdzie się nie ruszam, jutro pojadę do pracy
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-09 o 14:49 |
||
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi bratowa przywiozła od 0 do 3 ale niektóre jakieś duże :/ nip na zwolnieniu ja już nie mam na drugim zwolnieniu i to swojego, pracodawcy jest dalej
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi dziś lewy jajnik dokucza... Nie wiem już czy to Małe tak stuka, czy co się dzieje...
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Czyli tylko osoby fizyczne już beznipowe. ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Kot mi zwymiotował... Za Chiny Ludowe nie sprzątnę bo i mi się na ten widok zbiera... |
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam dzisiaj załatwić tyyyyyyyyyle spraw i nie załatwiłam nic Lenię się na maxa. Czasami są takie dni, a teraz jesteśmy usprawiedliwione :P
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
dzizas ja chyba na pocztę mojego brzuchola nie wrzucam co spam będzie albo liczba wejść si zwiększy taki bęben mam
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucaj wrzucaj
|
|
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nastawiliśmy się na szmaragdy, bo chyba najlepiej się trzymają w perspektywie czasu, są takie na "b", nie wiem, brabant czy jakoś tak, na poczatku myślałam o nich, ale takie brzydkie gniazda się robią w środku. Narazie jeszcze wizji nie mam, obsadzimy całą działkę tujami i do wiosny muszę przemyśleć co i jak by tam posadzić. Działka jest bardzo duża, więc myślę, ze nawet jak coś zaczniemy robić z zielenią to ekipa budowlana nam tego nie zniszczy, bo będą budować na początku działki a my byśmy aranżowali z tyłu. No ale to wyjdzie praniu. ania_85 trzymaj sie kochana! musi być dobrze. Trzymamy wszystkie kciuki!!! W ogóle nie nadążam za Wami, poszłam naleśniki zrobić a tu 2 strony do nadrobienia. Przecież tym sposobem to ja się z domu nie ruszę
|
|
|
|
|
#387 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też mi też ![]() Cytat:
![]() a teściowej nie zazdroszczę biorąc pod uwagę że zaraz rodzisz a ona za Ciebie tego nie kupi... Cytat:
![]() Cytat:
to widzę że nie tylko ja się lenie ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#388 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja kicia też wszyatkie musi obwąchiwać, kłaść się na nich. Kiedyś postanowiłam się zemścić i założyłam jej dziecięcą bluzeczkę, ale po chwili musiałam jej zdjąć, bo bałam się, że mi na zawał zejdzie Cytat:
Witam nowe mamusie |
|||||
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
A po co Ci zwolnienia jak nie będziesz pracowała?
Cytat:
Wszystko przez tę pogodę. Niby zima, a jednak jesień. Ciemno, szaro, ponuro... Kilka ubranek najmniejszych na pewno się przyda. Bez szaleństw, ale żebyś po powrocie do domu miała w co malucha ubrać. A jak sie okaże, że potrzebujesz więcej, to szybko do sklepu dokupić jeszcze trochę
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was może podzielić się opiniami o wózkach z CHICCO?? Bo to chyba jedyne wózki, które mi się wizualnie baaardzo podobają, a nie zauważyłam żeby ktoś o nich w ogóle wspominał. Miałam też z nimi do czynienia empirycznie więc mniej więcej wiem jak się to prowadzi, ale dziwi mnie, że tylko ja o nich myślę....
może bez sensu się uparłam...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

tylko żeby brzuch nie rósł za bardzo 
ale przynajmniej zrobię sobie włosy i paznokcie
)

Musze byc dobrej mysli, jak sie obudzi to mowie do niego duzo, taki slodziak jak cos powiem to ladnie kopnie, az mi sie ryczec chce jak pomysle ze moge go nie donosic
więc jaki wyjdzie ludż pomieszany z naszych genów to nie wiem 
może bez sensu się uparłam...