|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() ![]() No kiedys tez mi sie cos "obilo o oko" ze ktorys przyciemnia, stad moje pytanie
|
|
#52742 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Jeszcze nadrabiam
Cytat:
A poza tym zaniedbałam dokapywanie keratyny i podpinanie włosów, co widać jestem leniem ostatnio czas się wziąć do roboty ![]() Dobrze zrobiłam, jeśli chodzi o cięcie ![]() Widziałam tu piękne włosy ![]() Rewelacyjne efekty, śliczne skręty - oczywiście falowane też takie zdjęcia cieszą moje 'stare oczy' ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Zobacz na swoje są świetne i kolor też piękny |
|
|
|
|
#52743 |
|
Raczkowanie
|
http://www.hurtabc.pl/praktyczne-porady/ tutaj pisze ze do kazdego rodzaju wlosow
![]() a przed chwila czytalam ze dziewczyna uzywa, a ma krecone blond farbowane wlosy. Ufff wiec luzik
dbam o włosy od 31.12.2011 zapuszczam do talii Edytowane przez agatka89 Czas edycji: 2012-01-09 o 14:13 Powód: poprawka |
|
|
|
#52744 |
|
Rozeznanie
|
Agatka, kazda henna przyciemnia: daja taki zdrowy, miodowo-zloty blond, wyglada ladnie, ale zdeycowanie nie dla mnie. Ja jestem zbyt chlodnym typem urody na takie zabawy. Ale wlosy po hennie sa takie ladne!
|
#52745 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a jantar spoko, tylko jak po ułożeniu fryzury znęcać sie nad skalpem i w ten oto sposób będę go wcierac przed myciem lub tuz po, jak mi ktoś podpowiedział![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() vatika dla każdych |
|||
|
|
|
#52746 |
|
Strażnik Wizażu
|
Miały być hennowane w piątek, ale 'nie zdążyłam'
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Chodzisz sporo w szalikach, chustkach? niestety mam zimno w pracy i nosiłam je cały czas. Odkąd tego nie robię - kołtunów też nie ma
|
|
|
|
#52747 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52748 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- O właśnie, właśnie
|
|
|
|
|
#52749 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52750 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Loczusie
dzisiaj wybierając żel natknęłam się na coś takiego:http://www.mariza.com.pl/productCatalog/product/107 oraz http://www.mariza.com.pl/productCatalog/product/105 i mocno się wahałam, czy zakupić te, czy Bielendę z odżywką, bo wyglądały bardzo zachęcająco, macie jakieś doświadczenie z nimi?
|
|
|
|
#52751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kręcą się tak fajnie po olejowaniu? I zawsze takie były czy odkąd zaczełaś o nie dbać?![]() Cytat:
Ja właśnie siedzę z rycynowym na skalpie i olejem kokosowym (parachute) na włosach. ![]() Mam pytanie co do szamponów z SLS: skoro SLS wysusza skórę głowy, to zmywając nim oleju nie popełniam błędu? ![]() Poza tym, wczoraj do mycia włosów użyłam.. bambino
|
||
|
|
|
#52752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#52753 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#52754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 ![]() :conf used:
|
|
#52755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skręt miałam inny. Wszystko zależy od tego jak myje włosy i jak je trzymam. Jak trzymam głową w dół (jak wczoraj) to mam ogólnie rano takie dziwne, niby skręcone ale nie tak jak lubię. Zobaczę dzisiaj jak normalnie umyję co będzie.
|
|
|
|
|
#52756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
henna prawdziwa - daje czerwien (jasne wlosy - rudy, im ciemniejsze ty kolor bardziej czerwono-bordowy), henna prawdziwa trwale zmienia kolor wlosow, moze sie czesciowo splukac ale nigdy go konca (przy oprawnej technice hennowania) cassia zwana henna blond - daje kolor blond-zloto-zloty (na jasnych wlosach cos bedzie widac, cassia uzywana jest do mieszanek z henna, podobno kolor wyjdzie bardziej rudy jak sie ja doda), cassia otula wlos filmem i czesto uzywana jest jako odzywka, ktora 'pogrubia wlos i go chroni', splukuje sie po okolo miesiacu indygo zwane henna czarna - naprawde farbuje na granat, uzywane jako dodatek do henny prawdziwej, polaczenie ich daje rozne odcienie brazu, im wiecej indygo tym ciemniejszy brac, indygo uzyte samodzielnie szybko sie splukuje (w mieszankach wolniej), 2-3 tygodnie przy czestym myciu henna, cassia i indygo - nie rozjasniaja - ich barwniki mieszaja sie z barwnikiem wlosa dlatego wyglad koncowy jest uzalezniony od koloru wyjsciowego
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-01-09 o 15:02 |
|
|
|
|
#52758 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ja też zawsze głową w dół ![]() Cytat:
![]() ![]() klaski: tego było trzeba---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- a w ogóle to załamka, zamiast podciętego 1cm mam jakieś krótkie ![]() niech mnie ktoś przytuli ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#52759 |
|
Zakorzenienie
|
hennowalam wiec troche poczytalam zanim nalozylam pierwszy raz (wszystko po polsku oraz rozne strony i fora zagarniczne)
jesli ktos pisze ze henna blond da blond (nie dopisujac ze tylko na blondzie) znaczy ze walnal do niej rozjasniacz ![]() zapomnialam dodac jedna rzecz - samodzielne stosowanie cassii jest troche ryzykowne, jak ma sie ciezka wode (twarda) to choc zadziala jako maska odzywiajaca i pogrubi wizualnie wlosy to moze pozostawic zielona poswiate na wlosach (wiem bo mi sie to przytrafilo, widac bylo ta poswiate choc mialam bordowo-czerwone wlosy )
|
#52760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale przemyślę to jeszcze.A co do fryzjerki, to chyba jeszcze nie spotkałam takiej która wiedziałaby ile to jest 1cm. Nie martw się, odrosną ![]() Nie, raczej nie mają o co zahaczać. Jedyne co noszę to komin kiedy wychodzę na dwór, ale wtedy chowam włosy pod spód. Ale pamiętam że jak miałam długie włosy to cały czas się plątały więc pewnie taki już ich urok.
|
|
#52761 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie trzymam głowę i myję
![]() Miskaa78,
|
|
|
|
#52762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#52763 |
|
Rozeznanie
|
Nie domyłam jednego pasma włosów z olejku mamowego, ale kosmyk jest od spodu, więc nie widać
ale dziś muszę go jakoś wymyć (nie chcę całych) bo jutro muszę związać włosy i nie chcę, żeby było widać Ale jak będą ładne to nie mam nic przeciwko
|
|
|
|
#52764 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
teraz mamna włosach henne czarną z duuuużą zawartościa indygo ![]() Cytat:
cena spora, jednak patrząc na córki włosy - warta wydanej każdej złotówki ![]() dzięki otworzyłam tą pierwsza hennę eld - poczytaj opis aukcji na allegro, nawet sie nie kryją z chemia, ale to dobrze, chociaż nie nabierają ludzi. z rozjaśnianymi włosami faktycznie musisz uważać na efekt ![]() jest na wizażu cały wątek o farbowaniu henna
|
||
|
|
|
#52765 |
|
Zakorzenienie
|
Miśka, mi loki zabierają około 15 cm z długości
![]() DMkA świetne włoski ![]() Dziś kupiłam olej włoski byasia możesz mi powiedzieć coś więcej o tych bazach z ecospa?
|
#52766 |
|
Raczkowanie
|
Dostalam Isanę z bobasem
Będzie na następny raz jak znalazł.Moja Mama woli "puszyste" włosy i się nadąsala jak mnie zobaczyla w żelu lnianym, ale dziś musiała mnie wymacać i z zadowoleniem stwierdziła że to-to miękkie jest i zaaprobowała A jak wcieracie Jantara i inne wcierki? Nalewacie na rękę i palcami wcieracie czy wacikiem jakoś? Rybiorek, to henną można zafarbować trwale? Kurcze, używałam tego czegoś z Venity i teraz widzę że to nie ma wiele wspólnego z henną W wakacje koniecznie będe musiała poeksperymentować z Anka w wersji rudej, od dawna o tym marzę (gdyby tylko rudy nie był taki modny, to bym plan wcieliła w życie, ale cóż...)
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|
|
|
#52767 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Czytam Was od niedawna i wchłaniam wiedzę włosową (dziękuję!). Nadszedł czas, żeby się dopytać - to mój pierwszy post tutaj. Głównie chciałabym prosić o wsparcie moralne , ale o rady również.Krótko o moich włosach - Długość włosów do ramion. Około września zorientowałam się, że moje włosy się falują - tak więc przechodzę przyspieszone szkolenie. Wcześniej główna pielęgnacja polegała na umyciu włosów jakimkolwiek szamponem. Mycie było codziennie, żeby "odświeżyć" włosy - bo drugiego dnia były przyklapnięte i nijakie. Odżywki czasem nakładałam, ale nieregularnie - włosowa abnegacja i ignorancja Mam dwa główne problemy: 1. puch 2. bardzo częste swędzenie skóry głowy Najpierw o drugim, czyli o swędzeniu - podejrzewam nadwrażliwość na detergent w szamponie. Odżywek używałam albo i nie, woda była różna w różnych miejscach, gdzie zdarzyło mi się pomieszkiwać, a SLS w szamponach - codzennie nakładany na głowę. Tak więc chętnie spróbuję metody CG, zwłaszcza, że może mi pomóc z punktem pierwszym ![]() Ad. 1 - puch. Frizz. Aureolka. ZAWSZE. Ostatnio próbuję róznych odżywek ze spłukiwaniem i bez, olejów - nadal jest. Prawdopodobnie coś nadal robię nie tak, ale nie wiem, co - od kilku lat nie farbuję, a od 3 miesięcy nie czeszę, nie używam suszarki, byłam na podcięciu końcówek, czasami olejuję. Trwałej nie robiłam nigdy. Zgromadziłam trochę kosmetyków do włosów, planuję wypróbować CG. Mam: -gloria malwa z b5 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ch.html&next=1 -joanna naturia bs pokrzywa i herbata https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1 -joanna z apteczki babuni z miodem i proteinami mlecznymi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=247 -nivea krem do stylizacji https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=197 -jedwab do włosów z Biochemii Urody -płyn rozmarynowy do włosów z Biochemii Urody -olej kokosowy Powyżej wymieniłam kosmetyki, o których wydaje mi się, że są zgodne z CG. W szale zakupów nabyłam też inne - portfel cierpi. Od 2-3 miesięcy wypróbowuję różne rzeczy na mojej głowie, obecna pielęgnacja wygląda tak: -szampon z sls -odzywka do spłukiwania (jeżeli mam czas) -odżywka bez spłukiwania -spray do stylizacji (z alkoholem) -nie czeszę - poza zrobieniem przedziałka czasami -nie używam suszarki Raz w tygodniu na noc wcierka z biochemii, raz w tygodniu olej kokosowy na noc. Z sukcesów - udaje mi się myć włosy szamponem co drugi dzień, niestety, nie zawsze - puszą się i nie układają :/ No to teraz o co Was proszę (poza dobrym słowem): -Czy kosmetyki z listy są dobrym zestawem startowym? Czy potrzebuję czegoś jeszcze? -Czy mogę myć włosy dowolną z tych 3 odzywek (malwa, naturia pokrzywa, babunia miód), czy też któraś będzie lepsza? -Jak często podcinać końcówki? Wydaje mi się, że nie mam zniszczonych włosów - przecież staram się być dla nich dobra, poza tym chcę troche zahodować - ale i tak trzeba co jakiś czas podcinać, prawda? -Planuję myć odżywką, używać odżywki b/s i balsamu nivea. Można tak zacząć? Wiem, że trzeba testować na sobie i czekać na efekty, ale poruszam się po obcym sobie terenie (tyle wiedzy na raz!), próbowałam różnych silikonowych odzywek (chyba strata pieniędzy, cały czas mam ten puch), i ogólnie jestem trochę zagubiona, bo mam mało pozytywnych rezultatów. Dziekuję za cierpliwość w czytaniu i pozdrawiam
|
|
|
|
#52768 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja też, konkretnie ten do SUCHYCH I ZNISZCZONYCH demka, masz CUDOWNE WŁOSY Normalnie MARZENIE Sama podcinałaś czy byłaś u Garżyny? |
||
|
|
|
#52769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnostwo chemii z dodatkiem hennyprawdziwa henna po nalozeniu a w zasadzie barwnik zawarty w hennie powoli laczy sie z ludzkim barwnikiem we wlosie, dlatego henne trzyma sie tak dlugo na wlosach (1-9 godzin w zaleznosci jaki rezultat i trwalosc efektu chce sie uzyskac), po zmyciu henny nie naklada sie odzywek aby nie ingerowac w proces laczenia sie barwnika henny z ludzkim, proces trwa ok 24 godzin, henna wypelnia luki / ubytki we wlosie, barwnik przenika do wewnetrznej warstwy i zostaje tam na stale, czesc henny w czasie mycia moze sie wymyc ale nigdy kompletnie, w miare jak wlosy odrastaja widac odrost, w zaleznosci jaki kolor sie uzyskalo widac go bardziej lub mniej sa osoby ktorym henna w ogole nie chwyta - to osoby z niska porowatoscia, luski ich wlosow przylegaja ciasno do siebie i henna pokrywa tylko zewnetrzna strone wlosa, w takim wypadku juz pierwsze mycie moze calkowicie zmyc henna oczywiscie mam na mysli henna BAQ - Body Art Quality - jest to henna z najwyzsza zawartoscia barwnika uzywana do malowania wzorow na ciele, zasada jest prosta - im wiecej barwnika posiada proszek tym lepiej zafarbuje wlosy rezultat koncowy i tak zalezy od koloru wlosow wlascicielki, moje naturalne wlosy po farbowaniu czysta henna (dajaca czerwien) - bez wzledu na kraj pochodzenia (probowalam naprawde wielu: indyjska, marrokanska, yemenska, afrykanska) zawsze dawaly ten sam kolor: ciemne bordo (probowalam dodawac cassie ale nie zmienilo to koloru ostatecznego)
|
|
#52770 |
|
Raczkowanie
|
nawiazujac do biovaxu mam zamiar kupic ten do blond wlosow, ale waham sie miedzy tym dla suchych i zniszczonych
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

jestem leniem ostatnio
czas się wziąć do roboty 

. O wspólnym życiu i perypetiach

klaski: tego było trzeba

Będzie na następny raz jak znalazł.