Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1758 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 20:56   #52711
milena798
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Suchość
oleje, żel lniany, pantenole i wszystko co zmiękcza. Nie używała ziół przypadkiem?
wcieram od prawie dwóch tygodni saponics . Ale to chyba nie od tego W ten dzień w który mnie tak bolały włosy przy skórze zrobiłam kitka- a dawno go nie robiłam więc może to jest przyczyną?

Claudiiin bardzo mi się podoba
Demcia ale urosły
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 21:03   #52712
Juliszka
Rozeznanie

Mam znowu bardzo dobry dzień włosowy A to za sprawą Biowaxa. Jest super. Ale mam też pytanie: szlafrok frotowy powoduje rozprostowywanie się moich najdłuższych loków. Jest mi bez niego zimno. Jakieś triki?

Jakaś jedwabna chusta na ramiona, zamienić wielki szlafrok na jakąś ciasną piżamę? Nie mam pomysłu. A może złej baletnicy przeszkadza... szlafrok?

Nie używam ręcznika frotowego, tylko mikrofibry (efekty ok) lub koszulki ze śmiesznego materiału (z triumpha, efekty wow), i mam wrażenie, że ten szlafrok wszystko psuje.

dmka, masz piękne włosy, zakochałam się...

Dostałam od mamy ampułki Tonicanticaduta BioRevit firmy Lecher:
INCI:
Alcohol Denat, Aqua, Eucalyptol, Menthol, Parfum, Salicylic Acid, Camphor, Eugenia Caryophyllus Extract, Elettaria Cardamomum Extract, Angelica Archangelica Extract, Zingiber Officinalis Extract, Curcuma Zedoaria Extract, Piper Nigrum Extract, Muristica Fragrans Extract, Commiphora Myrrha Extract, Aloe Barbadensis, Acorus Calamus Extract, Geraniol, Limonene.

Jest sens tego używać (rzekomo przeciwko wypadaniu włosów, ale wydaje mi się, że powinny poprawiać krążenie w skórze i może odżywiać (?) skalp. Jak często używać, jeśli używać?

Edytowane przez Juliszka
Czas edycji: 2012-01-08 o 21:13
Juliszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 21:48   #52713
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Na razie to wszystko bardziej faluje, ale są fajne zakręcone fragmenty, jestem ciekawa co z tego wyjdzie
Pozdrawiam serdecznie
Ale masz cudną długość

Cytat:
Jantara gdzie można dostać? W aptekach czy w drogeriach też?
Jantar w aptekach. Nawet jesli nie mają 'na stanie', to jeśli zamówisz odbiór będziesz miała pewnie następnego dnia. U mnie zawsze tak jest

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Świetnie, że jesteś zadowolona.
Pokażesz zdjęcia?. Dla mnie ten kolor jest super. Wiele osób długo myślało, że to mój naturalny. Nakładałaś olej przed farbowaniem?
Z tym olejem wyszło tak, że zastanawiałam się do ostatniej chwili. Miałam jakies dziwne obawy, że jak nałożę olej, to nie chwyci farba, bo miałam taki duży dosyć mocno siwy odrost. Wyszło tak, że koleżanka, która mnie farbowała nałożyła mi olej na te najbardziej zniszczone dolne partie włosów i ciut oleju przeciągnęła po całych włosach (nie wiem czy to cokolwiek dało). Na to farba. Po farbowaniu były w gorszym stanie niż przed, ale je dokarmiłam. Kolejne farbowanie zrobię już dokładnie jak radziłaś czyli z olejem i farbę tylko na odrost.
Z koloru jestem zadowolona, nawet pomyślałam, że mógłby być ciemniejszy, ale zobaczymy co przyniesie kolejne farbowanie. Dzięki Basiu

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Scintilla co za wlosyyyy
i znow kolejny punkt na mojej zakupowej liscie... JANTAR!
lepiej wziasc odzywke czy ta mgielke?
Większość z nas chyba używa dżywkę do wcierania

A ja krem z Biedronki BE BEAUTY! Zobaczę jeszcze jak sie sprawdzi jako stylizator przed żelem.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 21:57   #52714
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Ale mam też pytanie: szlafrok frotowy powoduje rozprostowywanie się moich najdłuższych loków. Jest mi bez niego zimno. Jakieś triki?

Jakaś jedwabna chusta na ramiona, zamienić wielki szlafrok na jakąś ciasną piżamę? Nie mam pomysłu. A może złej baletnicy przeszkadza... szlafrok?
Wiem o czym mówisz. Jeśli nie myjesz włosów codziennie, może spróbuj je delikatnie wieczorem podpiąć kiedy masz na sobie szlafrok.
Fajny pomysł z jedwabną chustą na ramionach. Nie rezygnowałabym z ulubionego szlafroku, mam włosowego fioła, ale lubię kiedy jest mi ciepło.
Ja myję codziennie wieczorem, suszę dyfuzorem. Żeby włosy zbyt nie ocierały się o szlafrok próbowałam zsunąć go na ramiona, jednak lepszym wyjściem jest nałożenie żelu i nie odgniatanie chrupek. Sztywne włosy lepiej znoszą ocieranie się o frotowy szlafrok.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 21:58   #52715
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Przetestowalam wczoraj Bingo Shea i 5 alg (wzbogacone keratyna, pantenolem i kapka oleju lnianego) i bardzo jestem ukontentowana Sa odzywione, miekkie, blyszczace, niespecjalnie spuszone i nawet skret mi sie podoba Nie moge sie doczekac az dorzuce olej migdalowy przed myciem, bo jego moje klaczki tez lubia. Nawet kumpela mnie wczoraj zapytala, czy bylam u fryzjera czy cos - bo faktycznie widziala mnie ostatnio jak mialam niewiadomoco na glowie
Coraz ładniejsze włosy masz
Stary 2012-01-08, 22:03   #52716
claudiiin
Zadomowienie

DMka o matkooooooooooooo jakie cudne!

Basia, Milena dziekuje!

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 22:03   #52717
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Z tym olejem wyszło tak, że zastanawiałam się do ostatniej chwili. Miałam jakies dziwne obawy, że jak nałożę olej, to nie chwyci farba, bo miałam taki duży dosyć mocno siwy odrost. Wyszło tak, że koleżanka, która mnie farbowała nałożyła mi olej na te najbardziej zniszczone dolne partie włosów i ciut oleju przeciągnęła po całych włosach (nie wiem czy to cokolwiek dało). Na to farba. Po farbowaniu były w gorszym stanie niż przed, ale je dokarmiłam. Kolejne farbowanie zrobię już dokładnie jak radziłaś czyli z olejem i farbę tylko na odrost.
Z koloru jestem zadowolona, nawet pomyślałam, że mógłby być ciemniejszy, ale zobaczymy co przyniesie kolejne farbowanie. Dzięki Basiu
Rozumiem Twoje obawy, za pierwszym razem też je miałam.
Po farbowaniu z olejem nie odczuwam suchości włosów, to zasługa oleju i farbowania odrostów. Na pewno będzie tak samo u Ciebie następnym razem.
Wellaton ma odrobinę ciemniejszy kolor, wpada w taki ciepły odcień, nie próbowałam go.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 22:23   #52718
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Mam znowu bardzo dobry dzień włosowy A to za sprawą Biowaxa. Jest super. Ale mam też pytanie: szlafrok frotowy powoduje rozprostowywanie się moich najdłuższych loków. Jest mi bez niego zimno. Jakieś triki?
?
Ja sobie zarzuciłam pelerynkę fryzjerską, taką mega starą, ale całą i z gładkiego materiału, i skoro moje spodnie kłaczki zaczęły się skręcać, tzn, ze podziałało

Cytat:
Ale masz cudną długość
Jantar w aptekach. Nawet jesli nie mają 'na stanie', to jeśli zamówisz odbiór będziesz miała pewnie następnego dnia. U mnie zawsze tak jest .
Dzięki

Odświeżyłam sobie przed jutrem włosy żelem lnianym. Mam wrażenie że to-to jest żywe. Został taki jęzor poza słoiczkiem kiedy go odstawiałam, ja patrzę, a on się wciąga z powrotem do środka

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 22:47   #52719
Juliszka
Rozeznanie

Generalnie znalazłam nowy wielki skok w mojej pielęgnacji: do tej pory lałam wodą z prysznica po łbie. Pod wpływem lektury Lorraine Masey zaczęłam "trzymać" luźne loki w dłoni i bardzo delikatnie płukać (generalnie myję dokładnie tak jak Lorraine sugeruje dla cherubów) - moje włosy kręcą się dużo, dużo, dużo bardziej. Jak latam półnago, to dół też się kręci , ale moim włosom mało wystarczy, żeby skręt poszedł w d...: jazda na rowerze bez czapki = siano; w czapce = przyklep (nawet przy zostawionym żelu i spinkach; jazda w chustce jedwabnej a'la Grace Kelly (lol) = dramat (ale to chyba było obiążenie Isaną Babassu, muszę spróbować inny plan).

Moja nowa miłość: biovax
Stary 2012-01-09, 01:17   #52720
tigiii
Raczkowanie

czy mogłybyście polecić mi oleje lub odżywki wnikające w wewnątrz włosa? nie chce odżywiać moich włosów tylko zewnętrznie, potrzebuje silnego nawilżenia, jesli ktoras z was zna jakies produkty prosze podzielcie się

włosomaniaczka

zapuszczam włosy od 12.11.2011
wznowienie pielęgnacji 08.04.2013 - OMO, CG, olejowanie. Cel: piękne,zdrowe włosy!
tigiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 06:29   #52721
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
wcieram od prawie dwóch tygodni saponics . Ale to chyba nie od tego W ten dzień w który mnie tak bolały włosy przy skórze zrobiłam kitka- a dawno go nie robiłam więc może to jest przyczyną?
Raczej zioła. Niby w emulsji (CA) ale zioła. U mnie Khadi zrobił saharę stulecia i ogólnie było podobnie... Może aloesa mu dodaj? Albo żel lniany? Albo odstaw na chwilę i za to oleje?
Wypróbowałam, jak się nałoży na skalp słownie kropelkę na noc to rano nie mam smalcu

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-01-09 o 06:35
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 07:14   #52722
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Mam wrażenie że to-to jest żywe. Został taki jęzor poza słoiczkiem kiedy go odstawiałam, ja patrzę, a on się wciąga z powrotem do środka
padłam

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:16   #52723
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Czeeeeść...Nie wiem czy zdążę Was dziś nadrobić w piątek było szybkie, byle jakie mycie, dlatego zrobiłam zdjęcia Wstawiam je, przynajmniej w dobrej jakości [ale z lampą] długo takich nie będzie, więc cieszę oczy :P idę czytać, jeszcze 10 stron
Kształt jest chyba nawet w porządku...niech rosną dalej.
piękne są kolorek cudny!!
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:26   #52724
tigiii
Raczkowanie

czy mogłybyście polecić mi oleje lub odżywki wnikające w wewnątrz włosa? nie chce odżywiać moich włosów tylko zewnętrznie, potrzebuje silnego nawilżenia, jesli ktoras z was zna jakies produkty prosze podzielcie się

włosomaniaczka

zapuszczam włosy od 12.11.2011
wznowienie pielęgnacji 08.04.2013 - OMO, CG, olejowanie. Cel: piękne,zdrowe włosy!
tigiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:45   #52725
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez tigiii Pokaż wiadomość
Olej kokosowy, olej palmowy, odżywki które je zawierają oraz te które mają w składzie Hydrolized Keratin Ale jeśli masz wysoką porowatość to mogą ci bardzo nie służyć i dawać efekt suszy i puchu.

Wróciłam w końcu z wyjazdu, mam nadzieję że teraz to już powrót na stałe i znajdę dla Was więcej czasu Włosy zachowują się ok, poza jedną, maksymalnie wkurzającą rzeczą. Doszłam do takiej długości że zaczęły mi się robić kołtuny. Nie mogę ich rozczesać niczym, nieważne czy z odżywką czy bez, na mokro czy na sucho. Jakiś czas temu kupiłam koleżance szczotkę TT i miałam okazję wypróbować, niby rozczesała moje kołtuny bez problemu, ale z drugiej strony trochę szkoda mi wydawać tyle kasy na szczotkę...

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:09   #52726
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Większość z nas chyba używa dżywkę do wcierania
no i tu wlasnie mam problem
nie chce mi sie myc wlosow codziennie

a niedlugo chyba bede musiala zaczac bo wczoraj mycie a dzisiaj juz sa tluste ;/ Zawsze po 4 dniach dopiero mi sie przetluszczaly. Sprobuje z metoda OMO...

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:14   #52727
Juliszka
Rozeznanie

Niby szkoda, ale to najlepsza szczotka jaka kiedykolwiek mialam w rece... Naprawde jest super. I nic sie z nia nie dzieje - wersja do torebki jest w UK troszke tansza, widzialam tez juz jakies klony na ebay'u...

Jezeli czeszesz wlosy, to warto, ja przestalam, koltuny na mokro rozczesuje reka.
Stary 2012-01-09, 10:28   #52728
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Niby szkoda, ale to najlepsza szczotka jaka kiedykolwiek mialam w rece... Naprawde jest super. I nic sie z nia nie dzieje - wersja do torebki jest w UK troszke tansza, widzialam tez juz jakies klony na ebay'u...

Jezeli czeszesz wlosy, to warto, ja przestalam, koltuny na mokro rozczesuje reka.
Wiem, że jest super, właśnie dlatego że wypróbowałam zastanawiam się nad zakupem Pewnie jeszcze przed wieczorem zamówię ale póki co nadal się waham

Ja też rozczesywałam ręką na mokro i z odżywką, ale od pewnej długości rozczesanie w ten sposób włosów od spodu przy karku powoduje tylko wyrywanie całych pasm. Na sucho już w ogóle nie mogę tego niczym ruszyć, a TT poradził sobie bez problemu. Cały czas szukałam jakiejś tańszej opcji ale póki co nic nie działa. Zapomniałam już jak plątliwe mam włosy kiedy urosną

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:51   #52729
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Raczej zioła. Niby w emulsji (CA) ale zioła. U mnie Khadi zrobił saharę stulecia i ogólnie było podobnie... Może aloesa mu dodaj? Albo żel lniany? Albo odstaw na chwilę i za to oleje?
Wypróbowałam, jak się nałoży na skalp słownie kropelkę na noc to rano nie mam smalcu
już nie wiem co myśleć...... może i masz rację grom wie co jest grane te nasze skalpy ostatnio zaczęłam robić tak, że wcieram saponics a potem zaraz zel aloesowy może być taka metoda? bo mi służy zaczęłam tak właśnie robić dlatego, że skóra mnie strasznie swędziała na linii czoło/włosy. Anty świądowo najlepiej się sprawdza żel aloesowy jest niezastąpiony a saponics jak do tej pory ze wszystkiego co wcierałam w skalp nawilża mi najlepiej może zostanę przy tym co wyżej napisałam albo jeszcze do wcierki dodam kilka kropli soku z liścia aloesu ?
To khadi zostaje Ci tylko do użycia na długość skalp musisz omijać szerokim łukiem Jak sobie teraz radzisz z tą saharą? wcierasz coś?
62 cm
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-01-09 o 10:53
Stary 2012-01-09, 11:21   #52730
vanilia1985
Rozeznanie

Dziewczyny ja również mam problem ze skórą głowy, nie mam jakichś świądów itp, ale za to łupież w postaci białych dużych twardawych kuleczek, jak przejadę paznokciem po skalpie, zostaje mi za paznokciami.
Wczoraj przed myciem użyłam biovaxu, umyłam hergonem, następnie alterkę morelową jako d/s i joaśkę z pokrzywą i zieloną herbatą jako b/s. Na koniec zrobiłam płukankę lnianą.
Czy możliwe żeby to siemię lniane wywoływało taki bunt mojej skóry? coś mi się wydaję, że raczej nie. Ostatnio wcieram saponics, choć nieregularnie, ale wczoraj go po umyciu nie użyłam. Podejrzewam tego hergona, ale nie wiem czy dobrze myślę?
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:49   #52731
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigiii Pokaż wiadomość
Miód, aloes, gliceryna do masek przed
Cytat:
już nie wiem co myśleć...... może i masz rację grom wie co jest grane te nasze skalpy ...
Dobrze piszesz
Cytat:
To khadi zostaje Ci tylko do użycia na długość skalp musisz omijać szerokim łukiem Jak sobie teraz radzisz z tą saharą? wcierasz coś?
Robiem co mogem psikam Jantarem z aloesem, hydrolatem migdałowym. Gdybym mogła używałabym emulsji z mocznikiem i salicylem ale nie mogem
Psikankę z emulgatorem se zrobiłam i najlepiej działa (w receptariuszu)
Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja również mam problem ze skórą głowy, nie mam jakichś świądów itp, ale za to łupież w postaci białych dużych twardawych kuleczek, jak przejadę paznokciem po skalpie, zostaje mi za paznokciami.
Może być winne wszystko z osobna i wszystkie razem.
Zmniejsz ilość do 2/3 specyfików i obserwuj
Nawet żel lniany może szkodzić jeśli się go źle nakłada, u mnie nałożony na wytarte włosy już nie pomaga. tylko na ociekająće

Ładnie mam pierdzielnik przetrwał noc szkoda że nie mam aparatu

Stary 2012-01-09, 11:52   #52732
Juliszka
Rozeznanie

Mi na "kulki" pomaga szampon bez SLSow raz na jakis czas zamiast mycia odzywka, duuuuuzo plukania. Probowalam raz peelingu do skory glowy wg. ksiazki Curly Girl i mi sie sprawdzilo.

Nienawidze kulek! Ale mnie troszke swedzi jak kulki sie pojawiaja...
Stary 2012-01-09, 12:35   #52733
agatka89
Raczkowanie

Dziewczyny... Mam glupie pytanie wynikajace z mojej niewiedzy Przyszedl mi ten olejek kokosowy wreszcie ale tak czytam czytam i w skladzie ma henne i amle, czy to nie zaszkodzi moim wlosom farbowanym na blond?

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-09, 13:01   #52734
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze piszesz

Robiem co mogem psikam Jantarem z aloesem, hydrolatem migdałowym. Gdybym mogła używałabym emulsji z mocznikiem i salicylem ale nie mogem
Psikankę z emulgatorem se zrobiłam i najlepiej działa (w receptariuszu)
podejrzę ta psikankę
fajnie by było wyprodukować sobie samemu jakiś psikacz do skóry głowy, który nawilży i troche podleczy
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-09, 13:05   #52735
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
podejrzę ta psikankę
fajnie by było wyprodukować sobie samemu jakiś psikacz do skóry głowy, który nawilży i troche podleczy
Składniki wszelkie nawilżające: gliceryna, aloes, kw hialuronowy, kwasy typu mlekowy i mocznik ale uwaga ilość, i emulgator.
Swoją drogą w którymś sklepie półproduktowym jest przepis na płyn zmiękczający do skórek przy pazurach i składa się właśnie z humektantów i SLP. A myślałam że tylko ja na to wpadłam Eh, i tak jestem genialna

Stary 2012-01-09, 13:13   #52736
Juliszka
Rozeznanie

Agatka89,
ten olejek to vatika? czy cos innego? Vatika tez ma henne i inne ziola, nic sie od niej z blondem (moim zdaniem) nie dzieje.
Stary 2012-01-09, 13:19   #52737
byasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
natalkaa7522 a no mam

Jakoś na dniach zrobię zamówienie na ECOSpa
Chcę zamówić bazę szamponową i bazę odżywkową oraz olej z brokuł

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Rabarba z czasem będzie lepiej Tylko się nie poddawaj

Miskaa78 kurcze, właśnie jakoś przy żelach tracę objętość Nie wiem, czy przy tym kremie nie stracę znów objętości. Eh...Jak nie jedno, to drugie
Może i kupię... no nie wiem
A jak on się dokładnie nazywa?
A ja niestety ani bazy odżywkowej oni szamponowej z Ecospa nie polecam. Było to moje największe rozczarowanie odkąd stosuje naturalne kosmetyki. Na samą myśl mam gęsią skórkę, jak myślę o tych produktach
byasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:22   #52738
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Składniki wszelkie nawilżające: gliceryna, aloes, kw hialuronowy, kwasy typu mlekowy i mocznik ale uwaga ilość, i emulgator.
Swoją drogą w którymś sklepie półproduktowym jest przepis na płyn zmiękczający do skórek przy pazurach i składa się właśnie z humektantów i SLP. A myślałam że tylko ja na to wpadłam Eh, i tak jestem genialna
pewnie, że jesteś w końcu kto ma tytuł królowej wrażliwców
właśnie nie wiedziałabym ile dokładnie tych nawilżaczy dodać
poszukam w tych sklepach z półproduktami tego płynu do zmiękcznia skórek
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-09, 13:38   #52739
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Agatka89,
ten olejek to vatika? czy cos innego? Vatika tez ma henne i inne ziola, nic sie od niej z blondem (moim zdaniem) nie dzieje.
tak vatika, no to fajnie niebawem przetestuje. Kurcze wlasnie znalazlam na allegro henne blond. Ciekawe czy wychodzi zoltko... Musze koniecznie zaglebic sie w ten temat Byloby super gdybym nie musiala katowac wlosow farba... Zawsze bylyby zdrowsze

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-09, 13:58   #52740
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Olej kokosowy, olej palmowy, odżywki które je zawierają oraz te które mają w składzie Hydrolized Keratin Ale jeśli masz wysoką porowatość to mogą ci bardzo nie służyć i dawać efekt suszy i puchu.

Wróciłam w końcu z wyjazdu, mam nadzieję że teraz to już powrót na stałe i znajdę dla Was więcej czasu Włosy zachowują się ok, poza jedną, maksymalnie wkurzającą rzeczą. Doszłam do takiej długości że zaczęły mi się robić kołtuny. Nie mogę ich rozczesać niczym, nieważne czy z odżywką czy bez, na mokro czy na sucho. Jakiś czas temu kupiłam koleżance szczotkę TT i miałam okazję wypróbować, niby rozczesała moje kołtuny bez problemu, ale z drugiej strony trochę szkoda mi wydawać tyle kasy na szczotkę...
jesli chcesz mieć fale/loczki to TT sie nie sprawdzi - mam te szczotkę i na mokro ma za blisko siebie ząbki a na sucho nie czeszę, a jak czesałam to puch nie z tej ziemi
szczotę dostała córcia
Cytat:
no i tu wlasnie mam problem
nie chce mi sie myc wlosow codziennie

a niedlugo chyba bede musiala zaczac bo wczoraj mycie a dzisiaj juz sa tluste ;/ Zawsze po 4 dniach dopiero mi sie przetluszczaly. Sprobuje z metoda OMO...
po jantarze nie musisz myc codziennie włosów, on nie przetłuszcza
Cytat:
tak vatika, no to fajnie niebawem przetestuje. Kurcze wlasnie znalazlam na allegro henne blond. Ciekawe czy wychodzi zoltko... Musze koniecznie zaglebic sie w ten temat Byloby super gdybym nie musiala katowac wlosow farba... Zawsze bylyby zdrowsze
któryś z tych olejków przyciemniał włosy, poszperam i dam znać

edit - Amla przyciemnia http://dubaifood.istore.pl/pl/olejek...200ml.html#op1

a tak w ogóle byłam u fryzjera podciac końcowki
rozczesała mi moje loczki i mam mega puchaczu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:01
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości