|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
No udało mi się to co napisałyście nadrobić . Dziewczyny bardzo ładne ciuszki . Starałam się poprzeglądać co ja mam i okazało się że większkości to na 62-68 a do szpitala i na początek to chyba taki rozmiar 56 byłby dobry co ?
Jakoś nie mam głowy do tego jeszcze dziś na wizytę u gin. to już zupełnie nie nadaję się do niczego, poza tym kolejny dzień prześladuję mnie uczucie paniki ... I jak zawsze trzymajcie kciuki za wizytę dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasza działka ma 0.5 ha. Szeroka na 35m. Chcę na tą część ogrodową przeznaczyć 40m wzdłuż działki. Powierzchni nie chce mi się liczyć. ![]() Na surmie jestem chora... Zresztą rośliny to mój konik... ![]() Ogólnie zasada jest taka, że północ obsadza się roślinami iglastymi, które stanowią osłonę przed zimnem i wiatrem. Południowa strona zaś powinna być obsadzona drzewami liściastymi, które w lecie dają cień, a w zimie gubią liście i tym sposobem nie blokują światła, i w domu jest jasno. ![]() ![]() Tego się właśnie obawiam... Ja strasznie wrażliwa na te sprawy jestem... ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Kciuki oczywiście trzymam i czekam na wieści. ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Rety... Idę obiad robić.. Jak ten czas leci... Zaraz małż przyjdzie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Tacca nie tylko Ty... jak ja widzę coś takiego to od razu lecę do toalety, nie wyobrażam sobie tego...jeszcze jak kupe jakoś zniosę to nawet jak dziecku się ulewało to mi cowka się włączała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ulewanie przeżyje gorzej jak zaczną się śmierdzące kupy
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Tacca;31508892]
A jak dziecko będzie duże? 58 60 cm? Ja na wszelki wypadek przed porodem kupię chyba kilka takich mniejszych ubranek, ale jak na usg dziecię będzie duże, to chyba nie... Zobaczy się. ![]() Kciuki oczywiście trzymam i czekam na wieści. ![]() No i tak jest u mnie ze wszystkim co mam zamiar kupić a czy to będzie dobre? itp. same pytania ja ponoć miałam 53cm jak się urodziłam więc pewnie kupie jeszcze takie na 56 i większych nie chciałabym żeby jak się urodzi pływało w tych ciuszkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Efijy;31509341]
Cytat:
moi teściowie sa niscy i szwagier urodził się 52cm a teraz ma 195cm wzrostu nie ma reguły na to
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka byla na usg, bedzie chlopiec : )
mam dwie kolezanki, jedna rodzi miesiac przede mna, druga ok 2 tyg po mnie ma termin, no to beziemy chodzic z wozkami z 3 chlopakami :}
#400 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pyt. Niedługo dzien babci i dziadka, z racji tego czy myślałyście o jakis drobiazgu dla swoich rodziców? No bo w sumie zostaną dziadkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Uff ale pędzicie
![]() Już po obiedzie, dzisiaj na lenia Spagetti ![]() Nastawiłam pranie, umyłam podłogi, ogarnęłam kuchnie i padam W ogóle nie wiem co się dzieje, ale zimne poty mnie oblewają jak coś robię ![]() Ania na pewno wszystko będzie dobrze ważne żebyście byli pod stałą opieką trzymam mocno kciuki za Was ![]() Ja kupuję ubranka w rozm. 62 bo córa miała 55cm jak się urodziła, mam może 2 albo 3 szt body w rozm.56 Trzymam kciuki za wizytę ![]() Witam nowe mamusie ![]() Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-01-09 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Ja wymyśliłam paelle (krewetki+kurczak+ryż+war zywa). No niestety mi zaszkodziła i wszystko zwróciłam. Mąż żyje i ma się dobrze, czyli mój żołądek jest wybredny
![]() A co do wrażliwości na wydzieliny fizjologiczne... mnie obrzydzały rzygi moich psów i jak miały rozwolnienie, ale dawałam twardo radę i sprzątałam. Za to mój Mąż jest bardzo wyczulony na tym punkcie i jak mieliśmy szczurka, to on zanim mu posprzątał, to zwrócił wszystko, co zjadł. Nie wiem, jak będzie z dzieckiem, może się to zmieni. Wychodzimy z założenia, że dzień babci i dziadka, także dzień mamy (w moim przypadku), będziemy obchodzić po narodzeniu dziecka. Z tego względu życzenia składać będziemy tylko naszym dziadkom. |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
O rety.. O tym nawet jeszcze nie myślałam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Idę chyba poleżeć po obiadku. Coś mnie głowa ćmi. Mąż wrócił bez humoru, może to przez tą kocią sprawę. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie za wcześnie na to Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
ja czytałam że owoców morza też nie zalecają ale różne są teorie
#407 | |
Wtajemniczenie
|
no bo zus mi płąci kasę. Z tego co wiem to mi przysługuje taki sam zaisłek jak do tej pory, czyli 100% wynagrodzenia - i to do końca macierzyńskiego
Cytat:
![]() Co do życzeń na dzień babci i dziadka, to mu chyba też odpuścimy - moi rodzice akurat będą u mojego brata na śląsku na chrzcie ich córci, więc będą mieli przeżycia z okazji swoich świąt, a teściowie już mają wnuki, to co się będziemy z naszym nienarodzonym jeszcze pchać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
u nas dzien babci i dziadka bedziemy obchodzic za rok
![]() w tym roku mozna zazartowac z rodzicow, ze za rok beda obchodzic dodatkowe swieto ![]()
#409 |
Zakorzenienie
|
my tak samo... jedynie Mąż załapie się na Dzień Ojca
![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-01-09 o 15:57 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Uważam jak Wy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
agatka661zgadzam sie z Toba. taki zart mozna powiedziec dl rodzicow(przyszlych dziadkow)
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
a ja pewnie pierwszy raz na dzien matki
![]() ![]()
#413 |
Rozeznanie
|
Byłam dziś u lekarza i nic, badanie potwierdza dużą macicę która uciska na wszystko stąd mam różne bóle
![]() ![]() I jeszcze położna chciała posłuchać serduszka dziecka, ale maszynka go nie wykryła... mało ja nie zeszłam na zawał, dopiero jak mnie zapewniała, że na tej maszynie słychać po skończonym 16 TC i nie wykrywa wcześniej, a ona chciała tak sobie to sprawdzić, a u mnie ciągle jest 15 TC to dałam się jakoś uspokoić i wyszłam od niej. ale troszkę się martwię... kolejna wizyta na początku lutego... nie wiem co myśleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero po polowkowym sie uspokoilam. a TAK to w 12 tyg bylam to tylko sprawdzil czy ,, plod zyje,, i w sumie tyle. Takze w 21 tc bylo powolkowe i wreszcie wyluzowalam!
![]() ![]() ja sie nie moge doczekac juz nastepnego a zarazem ostatniego usg ![]() nie bede juz szla na 3/4d choc mnie ciekawi, no ale pojde do tego samego gina na zwykle, bedzie polowa taniej, no i w sumie pare tyg pozniej juz sama zobacze buzke malego na zywo ![]() ps, zaczynam 24 tydzien ;]!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-09 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
Aniu trzymaj się dzielnie, na pewno będzie dobrze!
Wrocilam ze szkoly rodzenia, pierwsze zajecia za nami, dosc ciekawe choc troche ogolne bo to dopiero pierwsze spotkanie. Nastepne pewnie będą ciekawsze. Duzo informacji, które podawali już gdzies czytalam ale i tak fajnie było nie isc do pracy ![]() Dziewczyny piszcie o ciuszkach, możecie napisac ile i jakich rzeczy mniej wiecej potrzeba na poczatek? Ja już cos pokupowalam ale nie wiem czy tyle wystarczy czy powinnam jeszcze cos dokupic. Często takiego maluszka trzeba kompletnie przebrac? (mam na mysli ubranko a nie sama pieluszke). Będę wdzieczna za odp |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
Zaglądam po dłuugiej przerwie i jestem w szoku - już III część wątku!
Niestety mam notoryczny brak czasu - przede mną egzamin w dwóch częściach - 17 i 19 stycznia... Oj ciężko mi cokolwiek powtarzać, mam lenia ciążowego nieuleczalnego... Ogólnie napiszę tak: jestem już w 18 tyg ciąży ![]() Krwawienia dziąseł i z nosa - bez zmian ![]() Płeć - dziewczynka ![]() ![]() Brzuszek już spory - nie mam w co się ubrać ![]() ![]() Ogromny problem sprawia mi cera... Ogólnie przed ciążą była mieszana, no i niby nadal jest bo się błyszczę i pory rozszerzone +zaskórniki, ale jednocześnie straaasznie przesuszona - szczególnie wokół nosa i brody. Naczynka lecą niemiłosiernie. Używam Physiogelu na noc i Toledermu na dzień, staram się na noc serum 3xrose z BU, ale zapach mnie odstrasza ![]() Smaruję się Palmersem, masłem oliwkowym z Ziaji, olejkiem z Alverde (różnie to bywa, jak mnie naleci), a nogi balsamem Xerial 10 z SVR ( z mocznikiem) - i kurcze nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy na pewno można w ciąży... Do pielęgnacji twarzy mam zamiar włączyć olejek w kapsułkach z Rival de loop (może on pomoże na przesuszenie??) i na plamki oraz naczynka serum z Auriga Flavo C8%. Czy któraś z Was wie coś na temat mocznika w ciąży? (zapominam ciągle zapytać gina) Uff... Się opisałam.. Pozdrawiam wszystkie Mamusie ![]() "Usystematycznię" czytanie wątku po egzaminie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też pierwszy dzień matki co to się będzie działo he he ![]()
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
To my na tym samym etapie jesteśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
a ja jem i się nie boję - ogólnie po tym co przeczytałam to właściwie zabroniliby nam jeść wszystkiego - a ja dziękuję za taką ciążę, wystarczy że po ciąży będzie menu bardzo ograniczone, bo jak karmisz to dziecko może jakiś kolek dostać....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
ja tez jem wsyztko oprocz wedzpnych ryb, suorowych ryb,orzeszkow ziemnych, kawioru ....no i alkoholu, kawy zas
serki plesniowe, sledzie, krewetki jem ![]() ![]() nie probuje tez surowych mies np do mielonych, i swiezych jaj i tp
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-09 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.