|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
,to już taniej w sklepie z odzieżą roboczą kupi,co za zdzierstwo
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Agatek oj tam kawał folii, u nas płaci się cegiełkę 100 zł , a koszt jednej cegły to złotówka
aaaa dzisiaj Elunia wyszła z małym ze szpitala
|
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
Zwykłe fartuchy dla odwiedzających kosztują 4 albo 8 zł.
A to ,że ten fartuch dla odoby towarzyszącej przy porodzie tyle kosztuja to pewnie tylko tak się mowi ,że to cena fartucha,a chodzi o to że ta druga osoba jest przy porodzie. |
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
to tak jak ta moja cegiełka
|
|
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Milczałam dłuuuugo, a tutaj tyle się działo.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym rodzicom!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() Nie odzywałam się, bo nie miałam po prostu czasu, pochłaniała mnie praca i remont, który zresztą trwa do dnia dzisiejszego. Teraz ze względu na rozchodzące się boleśnie spojenie łonowe i jego odwapnianie zaczęłam odpoczynek na zwolnieniu lekarskim i mam czas was nadrobićCzy któraś z was też cierpi na ból tego spojenia??? Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie znowu ![]() My zaczęliśmy z synkiem 36 tydzień, czyli to już 9 miesiąc!! Jak na razie cisza, miałam niedawno wizytę, szyjka lekko skrócona i to tyle z objawów przedporodowych
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie się czuję... wzięłam dwie nospy i idę spać...
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
jestem po wizycie zostałam potraktowana z góry bo bedę rodzić w prywatnej klinice szok!
skierowania na okr gr krwi mi nie wypisze bo nie bez łaski sama sobie zapłace za nie ;/ ledwo na posiew pochwy wypisał oczywiście z fochem no i co mnie najbardziej martwi w zeszłym tyg miałam usg mała miała 2800 a dziś u innego lekarza tylko 2500????? co ja mam teraz myśleć??? łapie doła ;(
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe, ze coś ominęłam, bo w szpitalu na telefonie ciężko mi się nadrabiało :/ Cytat:
|
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo nieeeeee
Juz tak bylo dobrze z tymi moimi tesciami, a teraz znowu wpadli dla glupi pomysl i mnie mecza. Tesciowa robi jakies babskie urodziny w knajpie u szwagra i oczywiscie ''byloby milo, gdyby Malgosia sie pokazala, chociaz na 5 minut''. Nikogo tam nie znam, na oczy nie widzialam, same stare baby, a ja mam co, za malpke do ogladania robic? zjawisko przyrodnicze? Dla nich to 5 minut, a dla mnie cala wyprawa. Leze calymi dniami w lozku, bo jak pochodze, to mnie wszystko napier.... ICH znajomy gin kazal mi lezec,odpoczywac, a tutaj ciagna mnie na jakies urodziny. Noz kur.... mac. Dowiedzieli sie, ze parapetowke robimy, to skoro na to mam sile, to tu tez moglabym sie pojawic. No ale na parapetowce jestem u siebie, moge sobie lezec,czy siedziec i mam wokol swoich znajomych, a jak sie zmecze, to ide do swojego lozka i dalej tz z nimi siedzi. No oszaleje ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
u mnie w grajdolku tez robia problemy, jak zobacza w karcie ciazy lekarza z grajdolka 30 km od naszego - przez zazdrosc pamietaj, ze zawsze jest jakas granica bledu przy pomiarach, wiec moze nie ma sie czym martwic ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Czubasku, no to kciuki za Ciebie i za Mala, zebyscie dotrwaly na spokojnie. Nie wiedzialam z ta anemia... ![]() Caly czas mysle o Zuzi...
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Czubasku, witaj w domu
A że anemia może wywołać szybszy poród?! na jakim poziomie musi być hemoglobina? ja mam 10,9 :/ Pearl, to danie meksykańskie, o którym pisała Inutil możesz podawać w bulionówkach albo na talerzach, a bułka na zagrychę ![]() Cytat:
Witaj z powrotem ![]() kurde, czekam na księdza, a ten nie przyłazi!! a co...
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Taki wielki, pewnie by bolało.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie, ma ktoś listę rzeczy niezbędnych do madurowicza? Cytat:
Cytat:
Dziewczyny co mają już dzieciaczki, jak często przychodzi do was położna z rejonu? |
|||||||||
|
|
|
#3645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi lekarz to samo powiedział że jak mi wody odejdą to jak najszybciej do spzitala bo moze sie tak zdarzyć ze wypadnie pępowina dziecko zacznie się pchać na świat przaydusi pępowine i zacznie się dusić myślałam ż etylko tak mnie straszy bo nigdy o takim czymś nie słyszałam ale jak jezdziłam do małego i tam siedziałam tyle godzin to w jeden dzień trafiłam jak przyszła lekarka i powiedziała pielęgniarkom ze mają uszykowac inkubator ze na 7 rodzi kobieta ciąża donoszona przyduszona pępowina :O wiec szok że udało mi sie na takie coś akurat trafić bo tak pewnei bym nie dowierzała co do porodu moja mama (obojętnei kto by mi towarzyszył ojciec dziecka koleżanka kuzynka brat itp każdy płaci tyle samo)płaciła 150zł za to że mogła być przy mnie ale wiem ze w Poznaniu jest jeszcze jeden szpital gdzie liczą sobie 300zł za poród rodzinny ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
u mnie jak narazie była 3,5,dziś i kolejna wizyta w piątek i potem jeszcze 2 wizyty
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski.. czkekam na ksiedza wiec mam chwilek..
Miss Zuzia i Likas trzymam kciuki ![]() Monia co do mleka u mnie szpitalu mowili ze dla chlopca tylko i wylacznie bebiko. dla dziewczynki bebilon. a co do pokarmu moze sprobuj to co mi mowili w szpitalu masowac cycuchy pod prysznicem polewajac ciepla woda a nawet b.ciepla jesc rano zupe mleczna i pic rano kawe inke a wwieczorem bawarke i pic 3l wody i pokarm powinen naplynanc ![]() ok bo juz ksiadz obok jest to lece
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi o adres twojej przychodni żeby szpital mógł ich powiadomic a oni położną
![]() Dark lady jest duży i wisi na honorowym miejscu co żeby go nie kusiło broić za bardzo ![]() Byłam w aptece kupiłam fride, sól fizjologiczną do oczek i nakładki na sutki ale gruszki nie kupiłam bo same wielkie mieli A wy macie gruszki jak tak to jaki rozmiar bo mi babka mówiła że 5 jest za wielka
|
|
|
|
#3648 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
położna mi mówiła żeby wziąć jakby co smoczek Cytat:
![]() Cytat:
![]() ała!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie słuchała głupich gadek Ja teraz nie jestem w stanie nawet ustać w kuchni 5 minut, żeby herbatę zrobić, nie mówiąc o wycieczkach gdziekolwiek ![]() Cytat:
Ciekawe, o której do nas przyjdzie?? Miał o 16 zacząć w pierwszej klatce (my w drugiej mieszkamy) ... Cytat:
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladalam wczoraj "Drive" i dzisiaj caly dzien slucham muzyki z tego filmu. Polecam jedno i drugie, gdyby ktoras sie nudzila i zastanawiala, co obejrzec.
taki maly off topic
|
#3651 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak tam dziewczyny czy któraś już urodziła....
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co na jutro obiad jest, potem zrobię zupkę porowo-ziemniaczkowo-cebulową, potem szpinak, to może na sobotę się wpasują ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakby co, to ten sam szpital co Natalia pisze Jutro tam idę, ciekawe co mi powie ta znajoma położna ![]() ![]() _________________________ __ właśnie wymyśliłam sobie, żeby upiec ciastka czekoladowe... tylko muszę skoczyć do sklepu po kakao ![]() Ale najpierw, to chyba wszamam drugą połówkę jabłka albo pomarańczko
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Renata ja mam gruszke 2 i jest do du** tzt byl kupowac i nie sprawdzil na miejscu dala mu taka zykle gumowa i ona nie ciagnie wogole nawet jak kozka jest juz blisko to musze bagietka bo ona ma problem;/ wwiec jak bedziesz kupowac to poodobno kanpola jest dobra ale popros pania zeby ci pokazala na skorze czy zasysa..
Bebilon mniej tuczy co jest wazne przy dziewczynkach, a bebiko dla chlopca bo ma jakis tam skladnik odzywczy ktory jest potrzebny chlopcu polozna mi to lepiej tlumaczyla ale juz zapomnialam;p
|
#3655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dowiedzieli sie od siostry tzta, ze robimy parapetowke w sobote i teraz twierdza,ze w takim razie dzisiaj tym bardziej bede miala sily przyjsc na 5 minut ![]() z nimi nie jest tak latwo ![]() Cytat:
![]() forum uczy, forum radzi, forum nigdy cie nie zdradzi
|
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze wiedzieć, nie wpadłabym na to, że może być jakaś różnica Gdzie ten ksiądz?? Nie cierpię tak siedzieć i czekać .. Chcę się przebrać z powrotem w moje portaski i zdjąć stanik ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Ja bym tym bardziej powiedziała, że źle się czuję i już. W sobotę może będziesz się czuła lepiej, a dzisiaj wcale nie musisz być na siłach latać po imprezach ..
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- nie o t dokladnie chodzilo ona tlumaczyla ze dziewczynki maja jakis hormon ktory wplywa na cos co ma w skladzie bebiko ze tuczy.. ale poleca bebiko bo jest ogolnie dostepne..
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
nawet nie nadrabiam bo nie dam rady my z Sebą jesteśmy w końcu w domku, dziękujemy za pozdrowienia i gratulujemy maleństw i życzymy szybkich porodów ![]() u nas już ok mały wyzdrowiał i dziś spędzi pierwszą noc w swoim łóżeczku, ja mam lekkiego stresa jak to będzie. Buziakuje Was mocno |
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Przespałam sie 2 godzinki razem z małą, staram się odsypiać noce ile mogę. Milenka jak już sie naje to spi 3 do 4 godzin ale czasami karmienie trwa 2 godz. a cyce bolą Dzisiaj była połozna i wszystko oki. Tż wziął sobie jeszcze na ten dzień wolne ale jutro już zostaje sama ![]() Troche hormony mi szaleją, bo co chwilę chce mi się ryczeć.....a bo to mała miała czerwone plamki....wyrodna matka......mała się nie najada.....wyrodna matka.......płacze wyro......itd itp..........Ale siostra mnie troche wczoraj podbudowała i już mi lepiej ![]() I jak ?? urodziła któraś??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

,to już taniej w sklepie z odzieżą roboczą kupi,co za zdzierstwo

dlatego skierowanie mam już wcześniej
Mozliwe, ze coś ominęłam, bo w szpitalu na telefonie ciężko mi się nadrabiało :/

chyba powinnam jakis ochraniacz na niego zalozyc przed wyjsciem... pozniej juz chodzilam z dlonmi na brzuchu zeby w razie jakijs draki byc w pogotowiu dla brzucholca