Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 10:34   #3571
staraupa
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

BORO, POZYCJA77 wiem że nic nie poradzę jak dziecię będzie chciało to wyjdzie kiedy chce, przechodzić w tym sensie że będę po terminie i nic, a ja jestem taka niecierpliwa i tak mnie męczy już mój stan że wolałabym chyba tak za tydzień (16) niż po terminie. To tylko kwesita cierpliwości Ale mi na SR mówili żeby pić liście z malin bo dzięki nim poród niby lżejszy, a pić kazali od 36 tc, ja się wcześniej bałam że przyspieszy poród ale od dzisiaj zaczynam, właśnie się parzy

Boro ja też bym bardzo poprosiła o ten link do Zawitkowskiego
buziaki!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:52   #3572
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
filc na deskę do prasowania??? co to jest??

Może zadzwoń na pocztę i się zapytaj. Ja tak czasem robiłam, powiedz, że czekasz na ważną przesyłkę i już powinna być
Filc... no taka watka bardzo, bardzo ściśnięta, sprasowana. Deska jest dość duża i jej wierzch to taka siatka, taka dziurkowana powierzchnia... Nie wiem jak to wytłumaczyć I ten filcowany materiał jest świetną podkładką pod prasowane rzeczy. Idzie wtedy jak z płatka

A na pocztę dzwonić chyba nie będę, bo widzę na stonie sprawdzania statusu przesyłek, że jest u nas na poczcie. Ale ciągle tam jest i kurier jej nie zabrał, więc...
Aaaaa, właśnie sprawdziłam jeszcze raz i pisze: "9:50 - wydanie doręczycielowi"
Będę miała dziś łóżeczko
Jak dam radę sama złożyć to wstawię fotki jeszcze dziś przed lekarzem... No chyba, że się porywam z motyką na słońce to wtedy TŻ złoży po powrocie z pracy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:56   #3573
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ale to gerber co link wstawiłam?takie samo? bo chodzi o to że ja jeszcze tego mleka nie widizłam nigdzi e wskelpie gerbera deserki obiadki soczki znam a mleka nie a jak z kupkami umałej nie ma problemów?? bo mi się wydaje ze mały ma te problemy po zmianie mleka że chyab mu nie służy ten enfamil
tak, o tego gerbera chodzi, tylko ja piszę o mojej starszej córce, ona pije już mleko 3 dla juniorów. Kupę robi bez problemów, ale wiadomo że u niej mleko to tylko dodatek do diety

ja z małym wyjdziemy jutro ze szpitala. Tzn rano mają mu jeszcze zrobić bilirubinę z krwi, ale poziom już spada od wczoraj i od wczoraj przybrał aż 70g dziś mam go już od rana na sali i jak śpi to go naswietlam jeszcze. Mleko do tej pory ściągałam laktatorem (avent isis polecam!), sciągam 70 do 100ml z obu piersi, ale co z tego skoro młody tak się do butelki przyzwyczaił, że męczę się z nim po 20 minut żeby złapał brodawkę. A jak już złapie to zaraz puszcza, albo zje z jednej i śpi.... albo płacze że mu mało ale drugiego cycka nie chwyci. Normalnie cholery idzie dostac.

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2012-01-09 o 11:01
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:59   #3574
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

UWAGA UWAGA
LIKAS lada chwila będzie miała CC wiec będziemy miec kolejnego dzieciaczka! trzymamy kciukaski!!!!

czesc w ogole
z rańca na badaniach byłam ze wzgl na moje opuchniete nogi
ide czytac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:00   #3575
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
BORO, POZYCJA77 wiem że nic nie poradzę jak dziecię będzie chciało to wyjdzie kiedy chce, przechodzić w tym sensie że będę po terminie i nic, a ja jestem taka niecierpliwa i tak mnie męczy już mój stan że wolałabym chyba tak za tydzień (16) niż po terminie. To tylko kwesita cierpliwości Ale mi na SR mówili żeby pić liście z malin bo dzięki nim poród niby lżejszy, a pić kazali od 36 tc, ja się wcześniej bałam że przyspieszy poród ale od dzisiaj zaczynam, właśnie się parzy

Boro ja też bym bardzo poprosiła o ten link do Zawitkowskiego
buziaki!!
Dawaj mail'a slonko i wysyłam
Aż się dzisiaj na wizycie spytam lekarza co mi uśmierzy ból porodowy i da lżejszy poród. No i wkońcu spytam jak jest młody ułożony, bo nie wiem do dziś
Ciekawe co mi powie

Stary 2012-01-09, 11:08   #3576
pearpearl
Wtajemniczenie

Helolllll

co do rymow to nie ja, a Nietoperek - maly z niego raperek

ZUZIA - powodzeniaaaaaaaaaaaaaa !!!!
Likas - kciukasy !!!

Bambusiek, dziekuje za pomysly Na pewno wykorzystam

Neska, ja od 2 tygodni tez mam takie bole,ale na badaniu gin powiedzial, ze porodu jeszcze nie widzi, chociaz Malec bardzo nisko schodzi. Czasem to mam wrazenie,jakby mi tam gmeral

Agatku
, to ja chce tego pilota,zeby mi sie Nietopek nie rozpraszal
Ty moze przecholowalas z tym lataniem i stad dolegliwosci

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:08   #3577
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA
LIKAS lada chwila będzie miała CC wiec będziemy miec kolejnego dzieciaczka! trzymamy kciukaski!!!!
trzymamy, trzymamy!

Żeby ładnie i sprawnie i zdrowo

Stary 2012-01-09, 11:11   #3578
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY nie będzie mnie parę dni bo

ODESZŁY MI WODY, dziś rano o 6:40

Nie mam netu w komórce ani nie biorę lapka, więc będę się kontaktować smsiorami

trzymajcie kciuki za mnie

PAAAAAAAAAA

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nie mogę spać... Powieki mam spuchnięte I nie wiem o co kaman...
Mam nadzieję, że to nie zatrucie ciążowe...
Bolą mnie nogi- wychodzą zakwasy chyba...

A stopy- jak nacisnę od wewnętrznej strony stóp zaraz niedaleko pięty to zostaje dziura, ale tylko na prawej stopie na lewej tego nie mam. Trochę zeszło po nocy, ale czuję jak podeszwy stóp mnie bolą od wczorajszego chodzenia, masakra jakaś idę sobie je wymasować troszkę...
a dłonie mam spuchnięte już od ponad 2 miesięcy więc norma

Ahh no i dziś jest pełnia powinny Wam wody odejść tym co trzeba i rodzić dziś, jutro, albo pojutrze
malenka a mowiłam nie szalej z tym sprzataniem!!!!
mierzyłaś ciśnienie?
mnie strasznie stopy puchną i czasem łydki tak, ze spodnie się jak legginsy robią. no i nawet jak wstaje to stopy spuchniete...
ale ja ma cisnienie niskiej
gin powiedziala ze raczej nie podejrzewa zatrucia bo nie ma innych objawów ale badania kazała zrobic
AST
ALT
elektrolity
kwas moczoy
kreatyninamocz
i własnie dzisiaj robiłam
rano bede miec wynik potem ide do niej na ktg to zobaczymy
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
tak, o tego gerbera chodzi, tylko ja piszę o mojej starszej córce, ona pije już mleko 3 dla juniorów. Kupę robi bez problemów, ale wiadomo że u niej mleko to tylko dodatek do diety

ja z małym wyjdziemy jutro ze szpitala. Tzn rano mają mu jeszcze zrobić bilirubinę z krwi, ale poziom już spada od wczoraj i od wczoraj przybrał aż 70g dziś mam go już od rana na sali i jak śpi to go naswietlam jeszcze. Mleko do tej pory ściągałam laktatorem (avent isis polecam!), sciągam 70 do 100ml z obu piersi, ale co z tego skoro młody tak się do butelki przyzwyczaił, że męczę się z nim po 20 minut żeby złapał brodawkę. A jak już złapie to zaraz puszcza, albo zje z jednej i śpi.... albo płacze że mu mało ale drugiego cycka nie chwyci. Normalnie cholery idzie dostac.
no to fajno ze wyjdziecie moze mały jeszcze "załapie" i bedzie ssać ładnie cycuszka!

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Neska, ja od 2 tygodni tez mam takie bole,ale na badaniu gin powiedzial, ze porodu jeszcze nie widzi, chociaz Malec bardzo nisko schodzi. Czasem to mam wrazenie,jakby mi tam gmeral
no ja do tej pory miałam takie rozpychanie w dole- ktoras dziewczyna fajnie opisała- takie jakby ktos pustą rurę wsadził i napompował powietrzem no i czuc jakby mały tam własnie cos majstrował....
a wczoraj to taki inny ból...troche jak na okres ale tak nie do końca...
wstałam rano i tez troche bolało ale przeszło...
za to sikam co 5 minut... ;/
Stary 2012-01-09, 11:16   #3579
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

PAAAAAAAAAA
POWODZENIA!!!!
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a my zaczynamy 36tc dziś wizyta
gratulacje 36tygodnia
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dzisiaj u nas wizyta księdza, a wieczorem muszę jechać do mojego lekarza z wypisem.
też mam kolędę dzisiaj
Cytat:
UWAGA UWAGA
Aaaa, no to też trzymam kciuki powodzenia!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:22   #3580
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja do tej pory miałam takie rozpychanie w dole- ktoras dziewczyna fajnie opisała- takie jakby ktos pustą rurę wsadził i napompował powietrzem no i czuc jakby mały tam własnie cos majstrował....
a wczoraj to taki inny ból...troche jak na okres ale tak nie do końca...
wstałam rano i tez troche bolało ale przeszło...
za to sikam co 5 minut... ;/
A bierzesz nospe? Jezeli tak i przechodzi, to jeszcze nie porod. Jak nie przejdzie po nospie, to wtedy chyba trzeba sie szykowac...
No,ale zeby masz zrobione, to Maly moze przychodzic na swiat
A co do sikania, to i tak masz lepszy czas ode mnie - ja potrafie chodzic co 3 minuty
chyba niedlugo zamieszkam na kibelku

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Zuzia napisala, ze szykuje sie powoli na IP i odezwie sie, jak juz bedzie z czym. Dziekuje za kciuki i przesyla pozdrowienia. Mowi, ze pewnie jestesmy po takiej przerwie spragnione akcji

Stary 2012-01-09, 11:22   #3581
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
A bierzesz nospe? Jezeli tak i przechodzi, to jeszcze nie porod. Jak nie przejdzie po nospie, to wtedy chyba trzeba sie szykowac...
No,ale zeby masz zrobione, to Maly moze przychodzic na swiat
A co do sikania, to i tak masz lepszy czas ode mnie - ja potrafie chodzic co 3 minuty
chyba niedlugo zamieszkam na kibelku
na razie nie próbowałam z nospą bo nie był to jakis silny ból (a ja raczej z tych co to leki na samym końcu )

a co do mieszkania w kibelku to ja chyba tez wezmę sobie podusię, kocyk i gites... mamy tak ogrzewanie podłogowe to nie zmarzne
Stary 2012-01-09, 11:25   #3582
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:

PAAAAAAAAAA
brawo dla wód i dla ciebie

Cytat:
Dzień dobry!

aaa, no i jeśli nic się nie ruszy to w poniedziałek następny, czyli 16.01 na wywołanie. Więc maksymalnie tydzień czekamy uff, fajnie znać taki ostateczny termin
super Inutil przynajmniej mozesz dni odliczac a nie zyc w niepewnosci ciagle

Cytat:
UWAGA UWAGA
zdrowego bobaska dla Likas i porodu bez komplikacji

-----------------
doberek
a ja mam dzis lenia - dopiero co oczy otworzylam, za to jak je otworzylam to od razu sie obudzilam bo mialam KREW NA REKACH I KOSZULCE a potem sie okazalo ze w nocy opryche sobie przetarłam i cieklo z niej jak szalone
ej dzieuchy czy wy bierzecie smoczek dla dzidzi do szpitala ?? bo nie wiem czy przez te pierwsze dni bedzie taki uciszacz potrzebny czy nie brac i dopiero w domu sie wspomagac ??
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:28   #3583
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
:doberek
a ja mam dzis lenia - dopiero co oczy otworzylam, za to jak je otworzylam to od razu sie obudzilam bo mialam KREW NA REKACH I KOSZULCE a potem sie okazalo ze w nocy opryche sobie przetarłam i cieklo z niej jak szalone
ej dzieuchy czy wy bierzecie smoczek dla dzidzi do szpitala ?? bo nie wiem czy przez te pierwsze dni bedzie taki uciszacz potrzebny czy nie brac i dopiero w domu sie wspomagac ??
ja wzięłam jeden na wszelki wypadek nie wiem czy potrzebnie czy nie

Inutil zapomniałam zapytac- a Ty próbujesz cos przyspieszyc czy niet?? jakies wiesiołki/maliny/sprzątanie??
Stary 2012-01-09, 11:31   #3584
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Któraś pytała o wody...
Z tego co ja wyczytałam to wody mają słodkawy zapach i po tym można je poznać sama sobie tak sprawdzam jak mam za mokro
Też czytałam o tych wodach,ze mają słodkawy zapach
Cytat:
zazdroszczę dała bym wszytsko by mi też tak pokarm naszedł pięknie nawet po 10 dniach ale żeby był a tu cisne cisne i leci mleko kropelkami ;( czasami siknie jakiś strumień malutki i to wszystko
a sprobuj sobie kupic takie kapturki na sutki wiem że coś takiego jest jak się ma krótkie sutki ja tez mam chyba z tym problem bo mały czasami łapie łapie i nie może złapać i płacze wtedy ja troche je pobudzam palcami naciągam itp tak mi położna w spzitalu pokazała bym robiła no i wtedy złapie ale pociągnie przez 5-10min i koniec płacz i idzie butla w ruch
dziewczyny czy wam też tak apetyt się zmoienił po porodzie?? bo ja np w ogole apetytu nie mam prawie nic nie jem bo nie mogę patrzeć na jedzenie jedyne co jem to jogurty codziennie jestem na jogurtach od porodu jeszcze normalnego posiłku nie zjadłam w sylwka tylko zjadłam nogę od kurczaka przedwczoraj i dziś na śniadanie 2 bułki a tak jeszcze żadnego normlanego obiadu niewiem co jest ale nic mi nie pasuje otwieram lodówkę i na nic nie mam ochoty to nie tego nie tamto też nie i tak dzień w dzień boję sie ze przez to moż eteż nie mam pokarmu i ż ejest mało wartościowy ale nie potrafie nawet w siebie nic wmusić tym bardziej że jak staram sie coś zjeść to odrazu biegam do wc z iegunką

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

ale miałaś sporo pokarmu czy mało chodzi o to czy np tą gruchą jak odciągałas to więcej odciagało ci lepiej ciągnął czy podobnie jak tamten?? bo nie wiem czy to chodzi o zasys tego bo np ten mocno ciągnie że aż mnie sutki bolą ale melko ledwo kapie polecą z 3-4 kropelki i koniec cutek naciągnięty do granic możliwości ze boli ale nic nie leci a wezme palcami pociagne i leci mleko
Monia pij herbatkę laktacyjna,a co do kupek malego to może ma problemy ,że za dużo nabiału jesz i on to cieżko trawi.Zapytaj położnej czy tak może być

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Ech , szkoda że żadna z was nie urodziła i nie dostanie bodziaka, ,ja za to dzis czułam się wysmienicie , zrobiłam zupkę ogórkową na obiad a potem z synkiem najmłodszym pojechałam na wosp na Arkę Noego i swiatełko do nieba , w międzyczasie dojechał mój mąż i po tym swiatełku zaprosił nas do mc donalda a potem on do pracy na noc a my do domu , także jak wyszlam o 17 30 to w domu byłam dopiero o 22 dziewczyny mam pytanie, czy wy do wózka dokupujecie jakąs podusię czy na płasko kładziecie dzieciaczki?
Ja mam pod materacykiem w wózku takie coś pod główkę ,ze można podwyższyc dziecku,ale podusie w razie w tez mam
Cytat:

PAAAAAAAAAA
Kochana ,czekamy na wieści.Powodzenia

Cytat:
UWAGA UWAGA

czesc w ogole
ide czytac
będzie nastepna mamusia po tym zastoju,powodzenia

Mi dziś przez tego czopa cała noc coś w głowie męczyło,ze mam rodzic,w ogóle wczoraj jakiś dzien czopków był,zaczęło się od haniuli,zreszta u nas wszystko jakos tak lawinowo idzie,jak jedna to zaraz następne za nią
Monia jak tak latałaś do kibelka często co sie oczyszczałas ,to długo to było zanim urodziłąs,bo ja mam tak od 2-3 dni
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:35   #3585
AgaMili
BAN stały

Dzień dobry.
Tż mnie dziś zaskoczył i zrobił pyszne tosty na śniadanie z serem, szynką, cebulką , korniszonem i do tego soczek pomarańczowy
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam Was, bo nie dam rady - dopiero do kompa usiadłam, chciałam dzień poświęcić synkowi, bo jak mi się wizja siedzenia tydzień przed porodem w szpitalu pojawiła (jutro z rana idę i zostaję do porodu, ale się boję że wywoływać będą dopiero w kolejny poniedziałek ) to mi się łzy w oczach kręcą, że mam go na tyle dni zostawić bez mamy - boję się że będzie myślał że to już na zawsze
Teraz się muszę przepakować chyba - wziąć jakąś bieliznę itp, skoro mam tam być na obserwacji, to trochę jednak co innego może być potrzebne niż na poród i zaraz po... Trzymajcie kciuki żebym szybko urodziła... Jak się coś będzie działo to postaram się dam znać, choć laptopa raczej do szpitala nie będę brać...
Papa i do zobaczenia po rozpakowaniu najprawdopodobniej dopiero
Ja też jestem za tym żebyś pogadała z lekarzem prowadzącym w szpitalu i poprosiła o wywołanie wcześniej bo nie możesz leżeć w szpitalu i czekać gdy małe dziecko w domu zostawiłaś
Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Ech , szkoda że żadna z was nie urodziła i nie dostanie bodziaka, ,ja za to dzis czułam się wysmienicie , zrobiłam zupkę ogórkową na obiad a potem z synkiem najmłodszym pojechałam na wosp na Arkę Noego i swiatełko do nieba , w międzyczasie dojechał mój mąż i po tym swiatełku zaprosił nas do mc donalda a potem on do pracy na noc a my do domu , także jak wyszlam o 17 30 to w domu byłam dopiero o 22 dziewczyny mam pytanie, czy wy do wózka dokupujecie jakąs podusię czy na płasko kładziecie dzieciaczki?
Ja mam materac do gondoli i na to śpiworek zimowy, nic innego nie planuje dodawać, jak będzie cieplej to tylko kocyk.
Cytat:
Nie mogę spać... Powieki mam spuchnięte I nie wiem o co kaman...
Mam nadzieję, że to nie zatrucie ciążowe...
Bolą mnie nogi- wychodzą zakwasy chyba...

A stopy- jak nacisnę od wewnętrznej strony stóp zaraz niedaleko pięty to zostaje dziura, ale tylko na prawej stopie na lewej tego nie mam. Trochę zeszło po nocy, ale czuję jak podeszwy stóp mnie bolą od wczorajszego chodzenia, masakra jakaś idę sobie je wymasować troszkę...
a dłonie mam spuchnięte już od ponad 2 miesięcy więc norma

Ahh no i dziś jest pełnia powinny Wam wody odejść tym co trzeba i rodzić dziś, jutro, albo pojutrze
Agatek mi też się wydaje że przecholowałaś. Poleż dzis z nogami do góry, może pomoże i mierz ciśnienie bo przy zatruciu jest wysokie
Cytat:

PAAAAAAAAAA

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Mój termin to 9 -10 - wiec dzisiaj

Dziewczyny czy bóle jak na okres to też skurcze ?
Mój poprzedni poród zaczął się takimi bólami, a po 2 godzinach przyszły normalne skurcze.
Cytat:
UWAGA UWAGA

czesc w ogole
ide czytac

Cytat:
Ja biorę. Poprzednio nie wzięłam do szpitala na poród i mała ryczała całą noc , może by smoczek pomógł ją uspokoić, nie wiem ale wole mieć na wszelki wypadek.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:37   #3586
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
super, że się normuje i jutro wychodzicie. Mały na pewno pozna w końcu co jest dla niego najlepsze i załapie jak się z cyca pije

Cytat:
UWAGA UWAGA
noo, kolejna tura rozpoczęła się na dobre

Pearl jak chcesz coś na ciepło i coś dla kolegów tż, to polecam Chilli, jest łatwe, można zrobić wcześniej (nawet następnego dnia lepsze) i dla facetów będzie dobre ja robię z mięsem mielonym, papryką, fasolką czerwoną i pomidorami. pyyycha. i super smakuje z polecanymi już bułkami czosnkowymi (ja lubię najbardziej te lidlowe ).
Stary 2012-01-09, 11:40   #3587
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
na razie nie próbowałam z nospą bo nie był to jakis silny ból (a ja raczej z tych co to leki na samym końcu )

a co do mieszkania w kibelku to ja chyba tez wezmę sobie podusię, kocyk i gites... mamy tak ogrzewanie podłogowe to nie zmarzne
a to ja juz mam takie bole, ze bez wspomagaczy sie nie da
i zobaczylam, ze badzo pomaga mi ciepla kapiel - pozniej przez dwie-3 godzinki czuje sie duzo,duzo lepiej

co do kibelka, to u mnie zimnica i podlogowego brak, ale mam takie goralskie papucie z owczej welny (zakupione na wroclawskim jarmarku), wiec tez chyba dalabym rade

Cytat:
ja na wszelki wypadek biore, ale wolalabym nie uzywac

Stary 2012-01-09, 11:41   #3588
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
[/COLOR]Zuzia napisala, ze szykuje sie powoli na IP i odezwie sie, jak juz bedzie z czym. Dziekuje za kciuki i przesyla pozdrowienia. Mowi, ze pewnie jestesmy po takiej przerwie spragnione akcji
Ona się chyba w ogóle nie boi. Jak to na IP? To jeszcze nie jest w szpitalu
Wody odeszły o 6:40 przecież... Może nas w bambuko robi, co??
Na zimne dmuchać i trzymać dalej trzeba

Stary 2012-01-09, 11:43   #3589
*Agatek*
Zakorzenienie

Położyłam się o 8 i usnęłam... do 11 spałam, uff

MissZuzia
a nie mówiłam, że dziś pełnia i wody będą odchodzić?? żeby poszło szybko i sprawnie!!

Likas również trzymam!!!

kamciurka na necie czytałam, że czop może wypaść tydzień, dwa, trzy i nawet cztery tyg przed terminem więc się nie bój Poza tym chłopaki niby wychodzą przed terminem, więc się nie przeterminujesz

Inutil, Agawoo, Pearl, Neska może faktycznie... Ale ja tak chcę zdążyć do 12stego ale i tak pójdę dziś na spacer bo mi tylko prawa stópka spuchła ale to tylko od wewnętrznej strony zaraz przy kostce będę dziś więcej odpoczywać, ale nie odpuszczę...

Boroo toć się nie jedzie od razu do szpitala jak odejdą wody jak się nic nie dzieje oprócz odejścia wód to chcą taką osobę po 3-6 h

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-09 o 11:46
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:52   #3590
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl jak chcesz coś na ciepło i coś dla kolegów tż, to polecam Chilli, jest łatwe, można zrobić wcześniej (nawet następnego dnia lepsze) i dla facetów będzie dobre ja robię z mięsem mielonym, papryką, fasolką czerwoną i pomidorami. pyyycha. i super smakuje z polecanymi już bułkami czosnkowymi (ja lubię najbardziej te lidlowe ).
oooo, tez super pomysl
dziekuje
tak do miseczki, do tego lyzeczka, pokrojone te buleczki i niech sobie smaruja, tak ?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Ona się chyba w ogóle nie boi. Jak to na IP? To jeszcze nie jest w szpitalu
Wody odeszły o 6:40 przecież... Może nas w bambuko robi, co??
Boro, takie akcje, ze wody odchodza i od razu pedem na porodowke to na amerykanskich filmach
u nas polozna mowila, ze jak sa wody przezroczyste i nie ma skurczy,to najlepiej posiedziec jeszcze kilka godzinw domu,zeby sie nie stresowac i po ok. 4-6 h przyjechac do szpitala

Agatek, moze sobie lepiej (.)(.) wymasuj, bedzie spokojniej

Stary 2012-01-09, 11:53   #3591
Haniula
Zakorzenienie

a u mnie byla połozna, które bedzie nas odwiedzac po porodzie . Mila babka, odpowiedziala na pare moich pytan, zostawila plan porodu- ale nie wiem czy bede go wypelniac jakos nie wiem co akurat w chwili porodu bede chciala a czego nie raczej zdam sie zupelnie na polozne i lekarzy, bylebym urodzila zdrowe dziecko

mowila ze jak to wczoraj czop byl to tak do 2 tyg powinno sie cos ruszyc

dostalam jakies gazetki, ulotki i mam lekture na dzis
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:54   #3592
NataliaM1103
Rozeznanie

mam pytanie zwalaszcza do dziewczyn ,kyore mają już swoje maleństwa, jak śpiochają wasze maluszki w łóżeczku,w rożku a może w śpiworku już?

co do odejścia wód płodowych to mój lekarz powiedział ,że w ciągu 0,5 h do 1 h powinno się dotrzec do szpitala!

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-01-09 o 11:55
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:55   #3593
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR] Boro, takie akcje, ze wody odchodza i od razu pedem na porodowke to na amerykanskich filmach
u nas polozna mowila, ze jak sa wody przezroczyste i nie ma skurczy,to najlepiej posiedziec jeszcze kilka godzinw domu,zeby sie nie stresowac i po ok. 4-6 h przyjechac do szpitala

Agatek, moze sobie lepiej (.)(.) wymasuj, bedzie spokojniej
a mi dzis polozna mowila zde jak odejdą wody to sie zbierac. nie na wariataa, ale nie zwlekac glownie ze wzgledu na ryzyko infekcji
Stary 2012-01-09, 12:00   #3594
eliza1984
Zadomowienie

Też słyszałam o tych wodach ,ze trzeba po woli sie zbierać,ale nie na wariata,no chyba ,ze wody sa zielone to natychmiast do szpitala.
Ale to moje dziecko jest leniwcze teraz,jak ja tego nie lubię bo się denerwuję
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:07   #3595
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny a czemu Likas miała mieć cc?? Dziecko jej się nie ułożyło chyba dobrze, tylko pośladkowo nie? Dobrze pamiętam?

Poród rodzinny obowiązuje tylko męża za darmo przy porodzie, czy jak bym chciała matkę/brata przy porodzie to muszę dopłacać?? Orientujecie się??

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:12
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:12   #3596
pearpearl
Wtajemniczenie

To w takim razie znowu co czlowiek to opinia, jezeli chodzi o te wody

Stary 2012-01-09, 12:15   #3597
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a czemu Likas miała mieć cc?? Dziecko jej się nie ułożyło chyba dobrze, tylko pośladkowo nie? Dobrze pamiętam?

Poród rodzinny obowiązuje tylko męża za darmo przy porodzie, czy jak bym chciała matkę/brata przy porodzie to muszę dopłacać?? Orientujecie się??

u mnie to bez roznicy kto bedzie towarzyszyl przy porodzie. Tyle tylko ze nie moze byc wiecej niz 3 osoby w sali - tj rodząca, polozna + 1 osoba towarzyszaca, moga sie wymieniac nawet np tż i mama
Stary 2012-01-09, 12:16   #3598
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Fajowy zakup Bok łóżeczka się ściąga na potem, pościel śliczna
dziękować
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Bardzo fajny zestaw i cena super

Cytat:
hej laseczki was teraz nadrobić jak maluszek w domu to baaardzo cieżko mimo że dużo śpi to jak jest chwila ciszy to sprzątam gotuje piore itp a jak mały nie śpi to się nim zajmuje bawimy sie gilgam go po gierkach całuje po brzuszku po rączkach rozbieram go kłade na brzuszku i robie mu masażyk plecków i pupci tak że biore oliwkę leje trochę na ręke rozcieram i zaczynam go masować uwielbia to w ogóle bardzo lubi na brzuszku leżeć no i bardzo dużo je są dni ze co 4 godiznki woła a są takei jak dziś ze co godzine dwie domaga sie butli albo większego zainteresowania bardzo lubi jak go biorę na ręce i przytulam do siebie kładzie głowkę na mojej piersi i wsłuchuje sie w bicie mego serca odrazu sie uspokaja i zasypia ale jak tylko próbuję go odłożyć to oczy szeroko otwarte i już marudzi położna mi mówiła bym często go tak brała na ręce ze to nie jest tak ze dziecko jets cwane i sobie już tak upatrzyło noszenie na rękach (bo tak pomyślałam sobei w pierwszej chwili) ono po prostu słyszy moje serce coś co zna bo słysząło przez 9mc i to je uspakaja tak wiec tule mojego Michasia tak dużo jak sie da tak sobei organizuję czas by mieć wszytsko porobione na czas wiem o której mniej więcej się budzi na jedzenie wiec tak to robie by o danej godzinie mieć już wsyztsko zroione i mieć cały wolny czas wtedy tylko dla niego żebym mogła sobie z nim usiaśc lub sie połozyc i tak poleżec z nim na piersi
jak fajnie opisujesz te przytulanki małego, wyobrazam sobie jakie to musi być słodkie takiego małego brzdąca mieć
Cytat:

Agawoo, Pearl
mam przyzwolenie od lekarza, że mam się rozruszać, to powolutku codziennie cosik robię a te schody to były mega dziś ciekawe, czy jutro będę miała zakwasy... mam nadzieję, że nikt mnie nie nagrywał i nie puści na jutube jak to się człapałam na tych schodach (byłam w rejonie węzła autostradowego i niedaleko bramek jest budynek, to się pewnie za głowę łapali co za czubek lata w te i nazat )

bybella to podziwiam za plan porodu. U nas jeszcze to nie jest takie powszechne jak za granicą... bałabym się, że go wezmą i wyrzucą do śmieci Dobrze, że mam prywatną położną- powiem jej, że jak będzie trzeba, to wolę być nacięta, niż pęknąć, bo wtedy rana gorzej się goi. Przeżyje i to
ciekawa, czy taka twarda będę na porodówce....
Łóżeczko bardzo ładne A co do rożka- ponoć lepiej bez usztywnienia, ale rób jak uważasz
ty ty nie widać żebyś powolutku się ruszała nie przeginaj, bo to tez niedobrze tak od razu takie harce wyprawiać!

co do nacięcia to położna na sr właśnie mówiła, ze one nie czekają aż ktoś pęknie, tylko jak widzą, że może tak być to nacinają i już. bo ja się tego pęknięcia boje właśnie też, to mnie uspokoiła trochę

a rożek mam jeszcze jeden nieusztywniany a w tym zawsze usztywn. można wyjąc jakby co
Cytat:

ja kiedyś dotknęłam palcem w plecy Artura Rojka

Agatek
skąd ty masz tyle siły na bieganie po schodach i mycie podłogi na kolanach???
łaaaaał umieram z zazdrości kocham Artura rojka, dawaj ten palec!

no właśnie, ja tez nie wiem skąd Agatek ma tyle siły, ja ledwo chodzę, a jak zaczynam sprzątać to sapię jak parowóz i sobie odpuszczam. za to w domu syf
Cytat:
sama nie wiem...
to taki ból jak na @ bardziej ale tez nie do końca....
ło matko jakie to wszystko skomplikowane....
ja dzisiaj przez taki ból obudziłam się o 3 w nocy i już nie mogłam spać, tak mnie podbrzusze nawalało
Cytat:

łoo trzymam kciuki, będzie następny bobas
Cytat:

na SR odradzali w ogóle takiego uciszacza
Stary 2012-01-09, 12:18   #3599
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:

to ty decydujesz kto z tobą będzie może to być nawet koleżanka, byleby to była jedna i ta sama osoba, nie może być tak, ze będzie mąż a jak osłabnie albo ty go wyprosisz to kto inny już nie może wejść

no właśnie w Tor. nie ma tak jak haniula napisała, ze mogą się wymieniać osoby niestety.

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:19
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:24   #3600
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
to ty decydujesz kto z tobą będzie może to być nawet koleżanka, byleby to była jedna i ta sama osoba, nie może być tak, ze będzie mąż a jak osłabnie albo ty go wyprosisz to kto inny już nie może wejść

no właśnie w Tor. nie ma tak jak haniula napisała, ze mogą się wymieniać osoby niestety.
to pewnie zalezy od szpitala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości