|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Branzoletka
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Bafi kochana martwie się o ciebie
![]() ciastek masz przecież neta więc mase możliwości na zabicie czasu Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wszystkie co jutro na genetyczne idą Ja nawet nie wiem kiedy będe miała ale może to dobrze, bo bym zawału się doczekała szybciej niż badania ![]() No to idealnie do wiosny i lekka spacerówka na ciepłe wiosenne dni Ja na obiadek dzisiaj zupka grzybowa a na drugie udka + ziemniaczki pieczone z surówką Na barszczyk też mi śmignęła ochota ale ostatnio jedliśmy pomidorówkę to wolałam coś innego w konsystencji ugotować.
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
linka25 ja juz Ci pisze co ja mialam:
kila Hbs HCV toxoplazoma HIV grupe krwi poziom glukozy w surowicy mocz i cytomegalie |
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to ważne w przypadku konfliktu serologicznego.
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
agunia82 ja to sie boje o mojego srajtka bo on ode mnie na krok nie odstepuje nawet do kibelka za mna chodzi
![]() ale grzeczny jest i kochany troche gryzie ale to jeszcze szczeniak, ale w ogole nie szczeka i jest taki przytulasek taki lelus troszke
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie martwię się jak zareaguje, bo to jest przyjaciel całego świata a do dzieci był od małego przyzwyczajany i je wręcz kocha Zdążyliśmy już jego charakter sprawdzić i na szczęście wiem, czego po nim mogę się spodziewać. Poza tym w domu miewa rygor i zna swoje miejsce, jak mu czegoś nie wolno to to respektuje na szczęście. Chociaż za szczeniaka były z nim przejścia hehe
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-01-09 o 19:01 |
||
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ta nieprzechodzona toksoplazmoza, ale chyba nie powód to zmartwień I hope so
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
net w komorce mam nie wiem czy tak fajnie gapic się ciągle w mały ekranik
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
ja tokso też nie przechodziłam, ale nie martwi mnie to zbytnio i nie zaprzątam sobie tym głowy. Po prostu przestrzegam zasad higieny, nie jem surowego, a warzywa i owoce albo dokładnie myje albo sparzam
|
#3972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matko co za dupek! z drugej strony dobrze że to teraz wyszło a nie jak zmarnowałby ci pól życia, jestem pewna że wszystko Ci się ułoży, ja jestem tego najlepszym przykładem alimenty koniecznie! niech sobie nie myśli że to nie jego problem, a w końcu to dla Twojego małego skarba
|
|
|
|
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To znaczy, że żaden konflikt serologiczny nie dał się we znaki. Jeśli dziecko będzie miało inny odczyn Rh, to czasem nie ma problemu, a czasem ciało matki chce je zwalczyć. U Ciebie nie chce, więc bardzo dobrze. |
|||
|
|
|
#3975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cytomegalie chyba bada się przed ciąża bo to utrudnia zajście w ciąże, jak miałaś kontakt z małym dzieckiem to zapewne przechodziłaś |
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
A coś wiadomo, kiedy Cię wypuszczą?
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Linka przypomniało mi się, że jeszcze czystość pochwy miałam badaną. No i robi się też cytologię w ciąży. Ja jeszcze nie miałam. Gin powiedziała, że zrobimy w II trymestrze.
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a nic na razie nie mowia kiedy Cie wypuszcza?
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
narazie nic nie mówi mi nikt!
wizyty też nie było jeszcze chce isc pod prysznic a muszę czekać na wizyte
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- a ja ze sie wyraze wpierdzielam mandarynki
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
a ja migdały
Ale będę musiała jakąś kanapkę sobie zrobić, bo żoładek piszczy
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem rozdarta - zjadłabym coś ale wcale nie czuję się bardzo głodna
|
|
|
|
#3984 |
|
Wtajemniczenie
|
a czujecie juz cos w Brzuszku?
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic. Mi zresztą nic nie urósł jeszcze. A poza tym dziecko ma jakieś 6 cm, więc jest niewyczuwalne na razie
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nic
I chyba prędko nie poczuję, ale to muszę z lekarzem wyjaśnić. Bo coś mam pokręcone w opisach USG - na jednym jest napisane, że łożysko na ścianie tylnej, na innym, że na przedniej. A jak na przedniej to jeszcze długo będzie wszelkie ruchy tłumić
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
Powiem szczerze że ja jak byłam w szpitalu jak byłam z niunia w brzusiu i po porodzie a później jak miałam wycinany wyrostek to nei mogłam narzekac na jedzenie. Niektóre dziewczyny rzeczywiście się nienajadły ale dal mnei czasmi było az za dużo. Ciekawe jak teraz będzie
Co do wózków to ja wypowiem się tak. My z tż’tem kupiliśmy wózek wielofunkcyjny (quatro makalu 4) i jestem z niego bardzo zadowolona i widziałm pózniej dużo osób które mialy takie wozki. Co do tego że jest ciązszy niż spacerówka sama to rzeczywiście z tym ise musze zgodzić ale jak dostaliśmy od znajomych właśnie taka spacerówke-parasolke to zaraz z niej zrezygnowaliśmy bo kopaliśmy oboje z mężem w stlaż spacerówki, jak był wiatr to musiałam ciągnąc za sobą wózke bo nei dało się jej przekręcić, jak mała usneła i opuśiłam jej opacie to nie mogłam nić wyjąć z koszyka na zakupy który znjdował się pod mała, na dodatek nie miał regulacji co do wysokości rączki do prowadzenia a u nas to istotne bo TŻ jest sporo wyższy ode mnie i było mu b.niewygodnie. A co do wnoszenia wózka do autobusu to zawsze ktoś mi pomógł a jak nikt sam się nei rwał to ja prosiłam i wtedy nikt mi nei odmówił. Dziewczyny powiem Wam coś tylko za bardzo się ne smiejcie. Ostatnio z mężem przykatowaliśmy piosenke Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego jest w polskim tłumaczeniu bardzo trywialna ale muzyka jest ogólnie taka że aż chce się tanczyć. Któregoś wieczoram naszła mnei okropnei ochota na sex i wiecie co zrobiłam nałożyłam na siebie pare warstw ciuchów i zrobiłam mały pokazik mojemu przy te piosence. Ale mieliśmy boje ubwa z tego ale jak później się nawm fajnie kochałao. Achh, a jak nast.ranka sobei przypomniałam nasza noc to jeszcze mnei dreszcze przeszywały. Dzisiaj ogólnie mam okropny dzień i to nie ze wzd na jakies dolegliwosci ciążowe ale moja córcia daje się we znaki całyd zień jest rozdrażniona, nie chce sie bawić, zarzyczyla sobeie kakao a jak zrobiłam to nei pije;/ cały czas płacze i chce sie przytulać, jak ją przytulam to mnei znowu odpycha. Ja już zupełnie zgłupiałam I nei wiem, może jaies przeziębieie ją bierze bo pierwszy raz az taki humorzasty dzień ma.
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie czuje. dzisiaj rozmawialam z kuzynka ktora jest w 16 tyg i mowila ze zaczyna po malu wyczuwac ruchy.
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
A nic nie czuję.
luby957, to masz co wspominać w gorszych chwilach! Może takie ciśnienie dziś i córci pewnie przejdzie
|
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że w naszym przypadku gondolkę używać będziemy do wiosny a potem spacerówka.Dzidziuś już prawie będzie siedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

i się taaaaak najadłam że szok

Ja nawet nie wiem kiedy będe miała ale może to dobrze, bo bym zawału się doczekała szybciej niż badania

Jest to ważne w przypadku konfliktu serologicznego.
Ale nie martwię się jak zareaguje, bo to jest przyjaciel całego świata a do dzieci był od małego przyzwyczajany i je wręcz kocha 

I chyba prędko nie poczuję, ale to muszę z lekarzem wyjaśnić. Bo coś mam pokręcone w opisach USG - na jednym jest napisane, że łożysko na ścianie tylnej, na innym, że na przedniej. A jak na przedniej to jeszcze długo będzie wszelkie ruchy tłumić