|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
dla chętnych - na pocztę wstawiłam kilka zdjęć sprzed okresu ciążowego
![]() aktualnie obkręcam dzisiejsze zdjęcia i jak nie padnę to wstawię swojego brzuchola
|
|
|
|
#452 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Dziewczyny a powiedzcie mi, jak teraz zmienię lekarza, to nie będę miała potem problemów z tym zaświadczeniem, że od 10. tygodnia ciąży jestem pod opieką lekarską?
|
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Kapukat - ja na klasach bylam w szpitalu, nic za to nie place bo to w ramach tego programu maternity.
faktycznie, liste wyprawkowa ktos zalanaczal, zaraz sobie znajde. dzieki! |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy lekka wada wzroku moze miec wplywa na to czy bede miala porod naturalny? Kurde zapomnialam powiedziec lekarzowi ze mam wade
No nic bede musial poczekac do 1go lutego wtedy go zapytam.
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31517584]Dziewczyny a powiedzcie mi, jak teraz zmienię lekarza, to nie będę miała potem problemów z tym zaświadczeniem, że od 10. tygodnia ciąży jestem pod opieką lekarską?[/QUOTE]
Nie będzie problemów. Po pierwsze masz kartę ciąży, gdzie powinno być wpisane keidy była pierwsza wizyta. Po drugie zawsze możesz iść do tego lekarza po zaświadczenie. A co by było w sytuacji gdybyś się np. przeprowadziła? Albo Twój pierwszy lekarz przestał praktykować? Nie bój.![]() Cytat:
_Maya_, jesteś piękną kobietą! Będę Ciebie oglądać
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro ide pobierac krew, w Pn mam wizyte u endokrynologa, juz nie bylam 1.5 mca i troszke sie martwie o wyniki. A W pt mam wizyte u gina, dostane pewnie skierowanie na mocz, krew no i glukoze
no i lek poslucha serducha ;]
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
piękna to ja byłam ponad rok temu jak miałam rzęsy doklejone
|
|
|
|
#460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziekuje jest mi o niebo lepiej,ale cos czuje ze nie zatrzymaja mnie w szpitalu,bo to jest za wczesny tydzien zeby podawac silniejsze leki,ale zobaczymyPersephone jejku Ty sie masz z tym lekarzem:/ idz do prywatnego, zbada Cie porzadnie i bedziesz spokojniejsza (jak mozesz podeslij mi haslo na priva)
|
|
|
|
|
#461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale na to badanie jadę sobie do innego gina i wiem, że on mi je porządnie zrobi. Więc może nawet lepiej, że tak wyszło. Jak wszystko wyjdzie dobrze na połówkowym to może nie ma sensu panikować i zmieniać tego obecnego gina, zwłaszcza, że akurat tu w moim mieście to nie kojarzę za bardzo lekarzy i może się okazać, że wpadnę z deszczu pod rynnę. A z wywiadów to też różnie wychodzi, jedne są zadowolone, inne nie, więc sama nie wiem. A wadę mam ponad -5 na oba oczy (dokładnie nie pamiętam). Słyszałam, że może się pogorszyć w ciąży, więc się nie przejmuję za bardzo, tylko właśnie nie wiem czy taki pogarszający się wzrok nie kwalifikuje do CC. Zobaczę co mi okulistka powie ![]() Cytat:
Ja też jeszcze nie mówiłam lekarzowi, jak już będę wiedzieć jak jest z moją siatkówką to wtedy będę robić jakieś ustalenia z ginem.Cytat:
|
|||
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
kupilismy wózek na alegro
![]() http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...037548621.html |
|
|
|
#463 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31519250]Mam to samo, ale terminy wizyt i zdjęcia USG mam wcześniejsze
[/QUOTE]No właśnie... i teraz jak się wypnę na tego gina to potem głupio będzie do niego iść po zaświadczenie
|
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#466 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żabcia dzięki za odpowiedź w PL chyba jednak Chicco nie jest aż tak popularny. Ciekawe dlaczego... hmm
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-01-09 o 22:07 |
|
|
|
|
#468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
diablica super wozek no i cena tez spoko
))
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie się podobają własnie te na małych kółkach bo pamiętam ile bratowa razy się męczyła z wpychaniem stelaża na wielkich kołach do bagażnika, drugi aspekt to waga która też mnie zachęca . a który model sobie upatrzyłaś? mnie podoba się też Peg Perego http://www.swiatwozkow.pl/peg-perego...zt-p-7469.html z tego co czytałam i porównywałam to podobny do chicco, np tego Trio Enjoy Fun 3w1 lub Trio Living http://www.swiatwozkow.pl/chicco-tri...zt-p-1578.html, ale jeszcze nie oglądałam na żywo żadnego z nich poza tym moim typem jest tez Navington Cadet http://www.swiatwozkow.pl/navington-...zt-p-4693.html
Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-01-09 o 22:21 |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Ile dzisiaj naskrobałyścieJa jutro wrzucę zdjęcia 3 body, które kupiliśmy w Cubus. Nasz pierwszy zakup dla małego ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania trzymaj się dzielnie Jestem przekonana, że wszystko będzie w porządku ![]() Dziękuję dziewczyny za miłe słowa Jestem bardzo szczęśliwa i bardzo w swoim mężu zakochana ![]() Cytat:
![]() no i fakt, że w sukience w ogóle brzusia nie było widać Niby fason by na to nie wskazywał, a jednak
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-01-09 o 22:25 |
|
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
I proszę, włączyłam multicytowanie i nie zacytowało
![]() No nic, piszę z pamięci. Po pierwsze dziewczyny, to lecicie jak szalone!! Ponad godzinę Was nadrabiałam a miałam tylko zajrzeć i film oglądać Po drugie, witam nowe mamusie ![]() Po trzecie, piękne ubranka kupiłyście dla maluszków. Mam 1,5 rocznego synka i stwierdzam z doświadczenia że nie tyle ubranka dla chłopców są mniej ciekawe ale jest ich dużo mniejszy wybór ![]() Ja póki co nic nie kupuje, mam sporo rzeczy po Macku które może wykorzystać dziewczynka. Poza tym poczekam do następnej wizyty jak już będzie wiadomo na 100%. Nie ukrywam że w sklepie i na allegro oglądam ubranka i korci mnie żeby kupić ![]() Pamiętam jak w czasie pierwszej ciąży kupowałam ubranka i w zasadzie codziennie je oglądałam i przekładałam z kupki na kupkę. Tak strasznie się cieszyłam Co do wózków to mam wózek po Macku-roan marita i z całego serca polecam ten wózek. Przede wszystkim ze względu na dużą gondolę co latem okazało się być wybawieniem, kiedy podczas upałów moje dziecię leżało z rozłożonymi rękoma na całej szerokości gondoli i nie było ściśnięte. Zimą za to mieścił się bez problemu całkiem spory śpiworek. Bardzo dobre amortyzatory, duże pompowane koła. Spacerówka też w porządku, też obszerna, moja mama do tej pory nią jeździ bo maclaren jej nie odpowiada. Poza tym mocny, stabilny, bez żądnych awarii, nic nie skrzypi, nie klekocze. Jedyna wada wg mnie to brak skrętnych przednich kół. dopiero jak kupiliśmy letnią spacerówkę przekonałam się jakie to wygodne. Dlatego czaję się na zakup kolejnego wózka ze skretnymi kołami ale maritę sobie zachowam ![]() Maćka rodziłam w czerwcu 2010 roku i pościeli do wózka nie kupowałam. A pościeli do łóżeczka zaczęłam używać dopiero jesienią. Z doświadczenia odradzam zakup ubranek które mają zapięcie z tylu, dziecku jest niewygodnie gdy leży na pleckach i ubrać malca też jest trudniej. Stanik w szpitalu nosiłam bo tak mi było wygodniej. Miałam taki typowo do karmienia z odpinanymi miseczkami i bez fiszbin. I zapomniałam co jeszcze miałam napisać ![]() Aniu trzymaj się, głowa do góry. Wszystko będzie dobrze!! Edytowane przez ałła Czas edycji: 2012-01-09 o 22:41 |
|
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dzisiaj oglądać wózki, ale sklepy były słabo wyposażone. Najfajniejszy wózek w sklepie to http://allegro.pl/laret-tako-z-fotel...021554417.html
A jeśli chodzi o CHICCO, to dzisiaj słyszałam, że foteliki samochodowe mają kiepskie. Podobno było już kilka przypadków, że fotelik chicco się wypiął podczas wypadku Może to jest przyczyna małej popularności.
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz w ciazy,,, dopadla mnie zgaga ;/ wrrrrr
|
#476 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dostanę ten wózek od rodziców i chrzestnej (czyli siostry) Właściwie nawet nie rozważam innych opcji. Teraz wybieram już tylko kolor Najbardziej podobają mi się te klasyczne szare i w kratkę. Jedyne, co mnie martwi, to jego waga, ale ogólnie naczytałam się samych pozytywnych opinii o nim. Ty tylko potwierdzasz mój wybór
|
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj na żywo widziałam ten wózek roan marita i rzeczywiście jest duży. Ma fajne duże koła, dużą gondolę, ale jest też ciężki
Poza tym nie ma właśnie skrętnych przednich kół, a przy tak ciężkim wózku to może być utrudnieniem. Ale jak to mówią, coś za coś ![]() A może ten byłby lepszą opcją? Sama nie wiem. Tamten też mi się podoba. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-09 o 23:23 |
|
|
|
#478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupowaliscie w cieno czy widzieliscie na zywo? uff to mi ulzylo ![]() Cytat:
a cenowo jak one w PL wygladaja? Cytat:
polecam mleko ![]() Czuje wlasnie motylki w brzuchu ![]()
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znalazłam taką listę na stronie 28dni. Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa, że ją tutaj wstawię
Może się przyda![]() WAGA WÓZKÓW Deltim Focus - 14 kg Deltim Premier - 17 kg Emmaljunga Classic Duo - 16,5 kg Emmaljunga Edge Duo, stelaż Sport - 18 kg Jedo Bartatina Plus - 15,5 kg Jedo Bartatina Classic - 14,5 kg (kola pompowane) 11KG - kola piankowe Mutsy 4rider - 16,25 kg Mutsy Urbanrider - 16,25 kg El-Jot Carmenn Air - 12 kg Mikrus Alu-Sprint - 16 kg Roan Marita - 15,5 kg Roan Kortina - 15 kg Baby Smile SX - 16,4 kg Tako Patrol - 16,5 kg Tako Natalia - 18 kg Tako Voyager - 21 kg (mamma mia!) Implast Volant 3 - 13 kg Titi Triton - 13 kg Mikado Ox-ford Four-Three - 13,7 kg Chiccko Enjoy - 12,5 kg Bexa B3 - 14 kg ABC Rodeo - 11,3 kg Baby Welt Moon 3T - 14 kg Sawex Magical - 15 kg Quinny Speedi - 16,7 kg (strasznie ciężka gondola: 6,2 kg) HARTAN Racer XLS - 14 kg Bebe Confort Loola - 13 kg (w tym 6 kg gondola Windoo) Bebe Confort High Trek - 14 kg Bebe Confort Trophy - 16 kg Adbor Ring - 16 kg Adbor Ring Max - 20 kg Adbor Baby Lux - 20 kg Adbor Piccolino - 17,5 kg Deltim X-Lander XT - 14 kg Inglesina Magnum - 16,5 kg Kaps3 Irys II - 17,5 kg Kaps3 Cyprys Lux - 17 kg Tutek Max - 16 kg Babyactive (Wychamet) Ballerina - 14 kg Teutonia Elegance - 16,5 kg Teutonia Primus - 15 kg Mutsy 3Rider - 15 kg Retrus Basket - 14 kg Peg Perego Young - 12,5 kg Coneco Galaxy - 14 kg Prokids Venice - 18,1 kg Classic-Eko (z wiklinową gondolą) - 14 kg Emmaljunga Cerox Combi - 18 kg Inglesina Magnum na stelażu Allum - 11,3 kg Inglesina Sofia na podwoziu Comfort - 13,8 kg Peg-Perego Culla na stelażu Classe 4 Alu - 15,7 kg Casual Play S4 - 15,1 kg Inglesina Vittoria na stelażu Ergo Bike - 14,2 kg Bebe Confort Loola z gondolą Prelude - 11,8 kg Sawex magical 4x - 15 kg Inglesina Classic Ballestrino - 18,5 kg Bebecar Vector - 15,7 kg Baby Smile Axel - 10,5 kg jane nomad - spacerowka 6,5 kg + gondola-5 kg =11,5 kg! Bebecar Stylo - 19,3 kg Casualplay Vintage - 13,8 kg Jane Slalom Pro - 13,8kg
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
clauudik - tu dziewczyny troche opisaly wozki firmy Chicco
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=w%25F3zek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

No nic bede musial poczekac do 1go lutego wtedy go zapytam.
Nie bój.

No ale na to badanie jadę sobie do innego gina i wiem, że on mi je porządnie zrobi. Więc może nawet lepiej, że tak wyszło. Jak wszystko wyjdzie dobrze na połówkowym to może nie ma sensu panikować i zmieniać tego obecnego gina, zwłaszcza, że akurat tu w moim mieście to nie kojarzę za bardzo lekarzy i może się okazać, że wpadnę z deszczu pod rynnę. A z wywiadów to też różnie wychodzi, jedne są zadowolone, inne nie, więc sama nie wiem. 

13.08.2011
Ile dzisiaj naskrobałyście
Jestem przekonana, że wszystko będzie w porządku
Poza tym nie ma właśnie skrętnych przednich kół, a przy tak ciężkim wózku to może być utrudnieniem. Ale jak to mówią, coś za coś