Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 21:57   #3811
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam takie pytanie behawioralne, mam materac w wózku taki jaki byl w zestawie, czy potrzebuje innego czy mogę bezpośrednio na tym dziecko kłaść??
jak jest materacyk to pewnie,że mozesz, dobrze na tym coś położyć , cienki kocyk , ręczniczek i już
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:58   #3812
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No właśnie nadaje się już w urzędzie, więc wzięłam Mamę na magiel i mówię,że niech mi tłumaczy co to za bajki z tym kościołem , oczywiście nie wie skąd, ale wie ,że tak było,że jak pierwsze nie święte to musiało być drugie święte .....może kiedyś tak było w tej parafii , gdzie moja Mama mieszkała i stąd tak u mnie w rodzinie jest bo coś mi się to nierealne wydaje w dzisiejszych czasach

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

TT są szerokie, ale dobrze się trzyma, a jeszcze lepiej myje bo też ważne, a do nich to można niemal całą łapę wsadzić

A ogolnie ogłaszam ,ze mi na czole wyrosła antena 3, 5 cm
Cytat:
oj jaki fajny TŻ

ja już kiedyś zrobiłam dżem z butelek , więc gulasz ,że tak powiem to male miki

Ja miałam sunię po jamniku i kundelce , zdrowa była jak rydz, dożyła 14 lat, miała jedną wadę , zęby jej wypadły jak miała roczek , ale mimo tego zdrowo żyła do sędziwej starości
A z rasami tak to jest niestety,że człowiek chcąc uzyskać pewne cech i krzyżując tak a nie inaczej powoduje ,że się wybijają wady . A kundle jak wspominałam kierują się głownie naturą, a to jest o wiele lepsze dla gatunku.
Bardzo mi szkoda Twojego Psiaka, chociaż ja mam nadzieję,że na jedno oko będzie widział i pożyje jeszcze długo długo

A propos wózków to idealnych nie ma, moja Emmaljunga jest dla mnie prawie idealna, mogłaby być lżejsza, a z drugiej strony nie byłaby wtedy taka stabilna i nie płynęłaby po wertepach.

Nikt nie pyta o antenę na czole ? foch
tż na mnie patrzy i próbuje mi zabrać włos z czoła , tak trochę wyżej od brwi i tak jakby pośrodku, biały cienki włosek , no i próbuje zabrać, NACIĄGA i sie okazało ,że mi wyrósł taki wlos na czole hihihihihi tylko teraz pytanie czy to grzywka się zapędziła czy brew podskoczyła wyrwałam , zmierzyłam 3, 5 cm , TŻ twierdzi ,że to nadajnik do fb i forum , bo pewnie mam jakiegoś chipa w głowie żeby być na bieżąco

szczerze na początku myslalam że taki ogromny pryszcz Ci wyrósł a jak sobie to wyobraziłam to jednorożca przypominałaś sorry ale tak mi sie skojarzylo jak wlos to pół biedy nie jest źle wyobraź sobie takiego syfa a co do nadajnika to może antena do CB Radia

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:00   #3813
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was po umyciu włosów też tak piecze skóra głowy?
moze to wina szamponu?
Stary 2012-01-09, 22:03   #3814
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
moze to wina szamponu?
Zawsze go używałam z Joanny "Rzepa" a już drugi raz tak się dzieje..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:04   #3815
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy was po umyciu włosów też tak piecze skóra głowy?
Nie. Ale tylko dlatego, że uzywam szamponu dermatologicznego.

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
pogadaj z tym facetem, spytaj skąd on wziął te 100 zł i się targuj albo może zaryzykuj i poproś szwagra żeby przy okazji podjechał po wózek.kobietom w ciąży się nie odmawia przecież
Napiszę, napiszę. 50 jestem w stanie dać, ale 100 to jednak lekka przesada.
Ze szwagrem nie mam o czym rozmawiać. Jest głupi i tyle. Poza tym nie on jest kierowcą (szwagier pracuje na miejscu przy rozładunku i przeładunku transportów). Jak dziś dowiedziałam się, co zrobił, to nie mam ochoty go znać. Podjeżdżał z moją siostrą do energetyki, wchodził do budynku płacić rachunek za prąd. Dziś ten prąd im odcięli, bo od roku nie został zapłacony ani jeden rachunek. 800 zł zaległości do uregulowania, do tego około 150 za ponowne podłączenie. Nie przejął się niczym. Jak poszedł "wyjaśnić" to powiedział, że kolejka była przed budynek a paniczowi nie chciało się stać. Pół godziny później byłam tam z mamą, nei było żywej duszy. Takie kolejki nie rozładowują się w pół godziny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-09 o 22:38
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:06   #3816
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze go używałam z Joanny "Rzepa" a już drugi raz tak się dzieje..
może spróbuj na razie zmienic na inny?
Stary 2012-01-09, 22:10   #3817
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

co do dzieciowych ciuszków dzisiaj zaczęłam układać w szafie ciuszki póki co r.56 i 62 i wyłożyłam nawet nie połowe a już miejsca mi brakuje
masakra i przesadziłam z ilością bodów mam ich mnóstwoooo

jutro zabieram się za prasowanie i dalsze układnie

i ciekawe kiedy do mnie przyjdzie paczka zamawiałam od rajrodzica zamówiłam we wtorek wieczorem jak i wtedy zapłaciłam dzisiaj poniedziałek, a paczki nadal nie ma...a brałam kuriera no cóż poczekam.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

co do lekarza to chodzę na NFZ i jestem no zadowolona, na każdej wizycie mam słuchanie serduszka

ten lekarz również ma prywatny gabinet byłam u niego na USG 3D

ale zdecydowanie wolę chodzić na NFZ niż wydawać co 3tygodnie 100zł jak nie lepiej za wizyte i tak mam wystarczająco wydatków a z kasą nie jest tak kolorowo

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:11   #3818
agabi
Rozeznanie

Karolca-no faktycznie na takiego szwagra to nie ma co liczyć...współczuję Twojej siostrze...
Stary 2012-01-09, 22:13   #3819
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka ja zażartowałam do koleżanki ostatnio ze mam od pyty ubranek ona mówi ze tez miala duzo ale i tak ubierała w ulubione i wszystkiego nie używała wiec pewnie będzie tak u nas albo będziemy rzadziej prac
Konia dzięki za odp
Karolca ja dziękuje za takiego szwagra ...

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-09 o 22:16
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:14   #3820
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

z dzieciowych rzeczy muszę kupić jeszcze tylko termometr, jeszcze jeden kocyk, ręcznik z jeszcze jeden może, rożek ale nie wiem czy jeden czy dwa? nożyczki, no i łóżeczko, materac, prześcieradła, pościel, kołdra poduszki...ale to już mam upatrzone i zamawiam w tym tygodniu poza tym dla siebie muszę jeszcze kupić te koszule, maść na brodawki, tantum rosa, staniki do karmienia i to by było wsio chyba

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-09, 22:17   #3821
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
bo się nie podoba i już. Bo tu falbanka, tam budka...
na żywo wygląda naprawdę uroczo...
Oj oni wogole si e nie znaja
Cytat:
no tak , ale jakoś się nie dziwie, Mama ma włochate myśli to pewnie śpiewa jak śpiewa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
my dzis po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia
TZ sie nie spoznil i dzielnie mi towarzyszyl sluchal, myslalam ze bedzie ziewal z nudow ,ale on naprawde jest zaangazowany

Na zajeciach bylo nas w sumie z 10, polozna prowadzaca widac ze pozytywnie nastawiona do mam i do swojej pracy.
Pierwsza godzinka to byla gimnastyka , troszke sie przerazilam tymi cwiczeniami, czy sobie krzywdy nie zrobie po kilkumiesecznym obijaniu sie, ale nie bylo tak zle.

Kondycja i sprawnosc zancznie mi spadła, ale bede sie starala codziennie cwiczyc to co nam pokazali na tej gimnastyce.
Bylo cwiczenie prawdilowego oddychania, pozniej dolaczyli do nas panowie i pani mowila i mowila same ciekawe rzeczy .
Dowiedzialam sie ze lewatywa w tym szpitalu jest wykonywana na miejscu (nie bede musiala dzialac sama w domu)
Ze chroni sie krocze i jesli polozna oceni ze nie ma potrzeby ciecia to nie nacinaja rutynowo.
O tym kiedy jechac do szpitala, o oznakach porodu, ogolnie ciesze sie ze sie zdecydowalismy
A i podziwiam te wszystkie kobitki jak dzielnie cwiczyly z taaaakimi wielkimi brzuchami jedna nawet z blizniakami tak na marginesie TZ chyba przestanie mnie nazywac obelixem, jak zobaczyl jakie kobitki maja brzuchole))

i jeszcze spotkalam dwie znajome pary o krwi pepowinej tez bylo obszernie.

pieluch tetrowych mam 20)) falnelowych nie kupowalam.

ja juz wiem , ze jesli bede w nastepnej ciazy to zadnych spodni ciazowych nie kupie, panel mnie uciska i nie wygodnie mi, beda rajstopy ciazowe i legginsy sukienki i tuniki, w tym mi najlepiej.

ja sie martwie swoimi sutkami, mam nadzieje ze niepotrzebnie, ale normalnie moje sutki nie sa jakos bardzo wypukłe, raczej sa takie miekkie i duze i boje sie ze dzidzia nie bedzie miala za co chwycic.

co do staników to nie wiem co robic, czy juz kupowac czy czekac az piersi byc moze jeszcze urosna, kupowac na all czy jednak kupic w sklepie, masakra, jak sie wkurze to kupie bawelniane sportowe z gatta.
O tym oddychaniu bys cos powiedziala bo ja oddychac nie umialam przy pierwszym porodzie to nie takie kurde proste
A co do spodni, to zgadzam sie, wszystkie ciazowe sa ok, ale do 6 mca pozniej juz bardzo uwieraja, bo guma moim zdaniem jest zbyt waska, powinna byc szersza.
Cytat:
o
tż na mnie patrzy i próbuje mi zabrać włos z czoła , tak trochę wyżej od brwi i tak jakby pośrodku, biały cienki włosek , no i próbuje zabrać, NACIĄGA i sie okazało ,że mi wyrósł taki wlos na czole hihihihihi tylko teraz pytanie czy to grzywka się zapędziła czy brew podskoczyła wyrwałam , zmierzyłam 3, 5 cm , TŻ twierdzi ,że to nadajnik do fb i forum , bo pewnie mam jakiegoś chipa w głowie żeby być na bieżąco
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:17   #3822
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
tak tak, chodzi mi o samochodowy- chcę do kompletu, bo da się wpinać w stelaż, a my mimo wszystko, w tej mieścince tylko mieszkamy. Praca, zakupy,lekarz, moja rodizna - wszystko na wyjeździe, więc na tą chwilkę nie opłacałoby mi się brać gondoli/spacerówki i fotelika, tylko mała jechałaby w foteliku który przepinałabym do stelaża.
stelaż 12, mówisz? to to samo co xlandery! może te 22 to była waga paczki z całym zestawem 3w1.
myślę, że albo zieleń/grafit; albo błękitny/grafit, albo taki http://www.ewozki.eu/foto/201103249.jpg
Foteliki Maxi Cosi też się da wpiąc w stelaż Tako (potrzebne tylko adaptery są)
Ja na dłuższe wyjazdy (do rodzinki) jednak będę wozic chyba i fotelik i gondolkę/spacerówkę, bo w fotelikach samochodowych dzieciaczki nie mogą za długo siedziec (są dla dziecka niewygodne i niekorzystne dla kręgosłupów na dłuższą metę, także tyle ile nasiedzi się w podrózy to mu wystarczy, a potem przesiadka w wygodniejszą gondolkę lub spacerówkę w razie spacerku, a u Rodziców są super warunki na spacerki bo ich blok jest w bardzo fajnej okolicy ).
Także fotelik na stelaż będę wkładac tylko na jakieś krótkie zakupy.
Jeśli chodzi o kolory Laret to myślałam o tym ostatnim który podałaś, ale na żywo mi się nie podobał (ten beż jakiś taki błyszczący).
Stary 2012-01-09, 22:18   #3823
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Aguśka- piękne kołysanki śpiewasz Filipkowi

karolca- on się nie zna i tyle.nie bierz do głowy.ważne że Tobie się podoba i co teraz z tym wózkiem? zapłacisz te 100 zł za przesyłkę?
sporo, ja za wysyłke do 31kg płace 25zł za kuriera...

a co do wysyłek zamówiłam ostatnio od babki kilka ciuszków (kilka aukcji) babka chciała, aż 17zł za wysyłkę ok zapłaciłam przyszła paczka a tam 11zł i brakowało jednego zestawu (jeansy+bluza) więc napisałam do niej że ma mi dosłać i o wysyłce również że pisało 11zł a skasowała mnie aż 17zł nic nie odpisała...ale paczke dostałam z brakującymi rzeczami i o dziwo dostałam gratisy spodnie bluzke, bluze, koszule...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-09, 22:19   #3824
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o ja jeszcze łóżeczko muszę kupic i materac itp rożków mam 2 na zmianę jak by pielucha puściła lub by sie ulało
Stary 2012-01-09, 22:22   #3825
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak a to bylo 3 lata temu, rodzice maja drugiego pasa "na otarcie łez" ja mam królika bo na psa nie mogliśmy sobie pozwolić przy takim trybie pracy jaki mamy i chociaż to nie pies to bym za nia w ogień poszła jak by trzeba było!!
My uśpiliśmy naszego pieska prawie 4 lata temu, także podobnie..
Mama już nie chciała innego psa, bo była bardzo przyzwiązana do tego naszego i nie wyobrażała sobie innego, poza tym mówiła, że już nie chciałaby drugi raz przeżywac usypiania zwierzątka..
A sama też pieska nie mam teraz, bo tak jak i Ty - nie mam warunków

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Filipek juz spi
Rozbawia mnie do lez, jak pytam jaka kolysanke Ci zaspiewac?
A on mowi: "O dziweczce"
Czyli Szla dzieweczka do laseczka

hha! dzieci są słodkie
Stary 2012-01-09, 22:23   #3826
cottonpuma
Rozeznanie

Koniakonia
fotelik maxi cosi to jednak już grubsza kasa, używanego strach brać, więc na razie wystarczy atestowany tańszy a po wyrośnięciu mała dostanie właśnie maxi-cosi. Póki co jednak mamy pilniejsze wydatki niż najlepszy możliwy fotelik, tym bardziej, że mój mąż jest świetnym kierowcą, który nieraz uniknął stłuczek nawet nie przez siebie powodowanych. Wiem, że nie ma się co nastawiać na bezwypadkowe życie i umiejętności innych kierowców, ale też nie nastawiam się, że tańszy atestowany fotelik nie zadziała jak trzeba. W końcu za coś te certyfikaty dostał.
Stary 2012-01-09, 22:24   #3827
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Lena ja nie wyobrażam sobie życia bez zwierzaka w domu, teraz marudzę mężowi o psie bo duzo w domu siedzie to bym pochodziła na spacerki ale pozniej jak sobie pomyśle o spacerkach z psem przy małym dziecku to mi sie na razie odechciewa poza tym nie mamy juz miejsca na to niestety

a zapominam napisać ze dostałam dzis noga w zebro i nie powiem żeby to bylo super mile uczucie

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-09 o 22:28
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:25   #3828
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
o ja jeszcze łóżeczko muszę kupic i materac itp rożków mam 2 na zmianę jak by pielucha puściła lub by sie ulało
to ja chyba też kupię 2 rożki w razie "w"

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-09, 22:28   #3829
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy was po umyciu włosów też tak piecze skóra głowy? Nigdy wcześniej tak nie miałam..
mnie też czasem piecze i jest sucha (ostatnio jak pojechałam do mamy i nie wzięłam swojego szamponu), ale jak stosuję nawilżające szampony to jest ok
Stary 2012-01-09, 22:31   #3830
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

i ciekawe kiedy do mnie przyjdzie paczka zamawiałam od rajrodzica zamówiłam we wtorek wieczorem jak i wtedy zapłaciłam dzisiaj poniedziałek, a paczki nadal nie ma...a brałam kuriera no cóż poczekam.[COLOR="Silver"]
oni tam chyba mają w regulaminie wysyłka w ciągu 5 dni roboczych od daty zaksięgowania płatności na koncie, czyli u Ciebie powiedzmy od środy, śr-czw-pią-pon-wt
czyli teoretycznie mają jeszcze czas

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:32   #3831
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
o

haha jakoś umknął ten post
No pierwsze skojarzenie to też że jakiś syfek, ale 3,5 cm!?
no,no..
Stary 2012-01-09, 22:34   #3832
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Koniakonia
fotelik maxi cosi to jednak już grubsza kasa, używanego strach brać, więc na razie wystarczy atestowany tańszy a po wyrośnięciu mała dostanie właśnie maxi-cosi. Póki co jednak mamy pilniejsze wydatki niż najlepszy możliwy fotelik, tym bardziej, że mój mąż jest świetnym kierowcą, który nieraz uniknął stłuczek nawet nie przez siebie powodowanych. Wiem, że nie ma się co nastawiać na bezwypadkowe życie i umiejętności innych kierowców, ale też nie nastawiam się, że tańszy atestowany fotelik nie zadziała jak trzeba. W końcu za coś te certyfikaty dostał.
każdy robi jak uważa,ja kasiorę częściowo z becikowego i z prezentow gwiazdkowych przeznaczyłam, pewnie Twój fotelik jest też dobry, ale widziałam takie za 100 zł , które atest też miały ,a jednak mojego zaufania by nie wzbudziły, a jeszcze jak widzę opis fotelika , w którym najbardziej podkręslaną cechą jest kolor pasujący do wózka, funkcja bujania, nosidła, a o bezpieczeństwie gdzieś na końcu to zaufanie moje spada do 0....odnoszę wrażenie ,że czasem te foteliki są tylko po to ,żeby nie dostać mandatu.....w dobrym foteliku największe szanse na przeżycie wypadku ma właśnie dziecko....
Stary 2012-01-09, 22:35   #3833
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
oj jaki fajny TŻ
A propos wózków to idealnych nie ma, moja Emmaljunga jest dla mnie prawie idealna, mogłaby być lżejsza, a z drugiej strony nie byłaby wtedy taka stabilna i nie płynęłaby po wertepach.
moja koleżanka ma emmaljungę i jest zachwycona, bardzo mi ją polecała. Nawet się zastanawiałam, ale przy całym zestawie plus fotelik plus Isofix sporo wychodził i zrezygnowałam na rzecz maxi cosi ale mam nadzieję, że też będę zadowolona

Cytat:
dziewczyny a ja mam takie pytanie behawioralne, mam materac w wózku taki jaki byl w zestawie, czy potrzebuje innego czy mogę bezpośrednio na tym dziecko kłaść??
ja chyba nic już nie będę kupować, jakiś kocyk pod i tyle...

Cytat:
my dzis po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia
TZ sie nie spoznil i dzielnie mi towarzyszyl sluchal, myslalam ze bedzie ziewal z nudow ,ale on naprawde jest zaangazowany

Na zajeciach bylo nas w sumie z 10, polozna prowadzaca widac ze pozytywnie nastawiona do mam i do swojej pracy.
Pierwsza godzinka to byla gimnastyka , troszke sie przerazilam tymi cwiczeniami, czy sobie krzywdy nie zrobie po kilkumiesecznym obijaniu sie, ale nie bylo tak zle.

Kondycja i sprawnosc zancznie mi spadła, ale bede sie starala codziennie cwiczyc to co nam pokazali na tej gimnastyce.
Bylo cwiczenie prawdilowego oddychania, pozniej dolaczyli do nas panowie i pani mowila i mowila same ciekawe rzeczy .
Dowiedzialam sie ze lewatywa w tym szpitalu jest wykonywana na miejscu (nie bede musiala dzialac sama w domu)
Ze chroni sie krocze i jesli polozna oceni ze nie ma potrzeby ciecia to nie nacinaja rutynowo.
O tym kiedy jechac do szpitala, o oznakach porodu, ogolnie ciesze sie ze sie zdecydowalismy
A i podziwiam te wszystkie kobitki jak dzielnie cwiczyly z taaaakimi wielkimi brzuchami jedna nawet z blizniakami tak na marginesie TZ chyba przestanie mnie nazywac obelixem, jak zobaczyl jakie kobitki maja brzuchole))

ja juz wiem , ze jesli bede w nastepnej ciazy to zadnych spodni ciazowych nie kupie, panel mnie uciska i nie wygodnie mi, beda rajstopy ciazowe i legginsy sukienki i tuniki, w tym mi najlepiej.

ja sie martwie swoimi sutkami, mam nadzieje ze niepotrzebnie, ale normalnie moje sutki nie sa jakos bardzo wypukłe, raczej sa takie miekkie i duze i boje sie ze dzidzia nie bedzie miala za co chwycic.

co do staników to nie wiem co robic, czy juz kupowac czy czekac az piersi byc moze jeszcze urosna, kupowac na all czy jednak kupic w sklepie, masakra, jak sie wkurze to kupie bawelniane sportowe z gatta.
mam tak samo, jeansów mam 3 pary (jedne kupiłam na początku, 2 pary dostałam), a i tak cały czas w getrach śmigam albo w rajtkach ale nie wiem jak wam, ale zamawiałam te z all i jedne są do wyrzucenia po miesiącu. dziury w nich wyszły w kroku i na pupie na szwach. kiepski materiał, muszę zamówić jeszcze z 2 pary, ale od innego sprzedawcy chyba...

Cytat:
Napiszę, napiszę. 50 jestem w stanie dać, ale 100 to jednak lekka przesada.
Ze szwagrem nie mam o czym rozmawiać. Jest głupi i tyle. Poza tym nie on jest kierowcą (szwagier pracuje na miejscu przy rozładunku i przeładunku transportów). Jak dziś dowiedziałam się, co zrobił, to nie mam ochoty go znać. Podjeżdżał z moją siostrą do energetyki, wchodził do budynku płacić rachunek za prąd. Dziś ten prąd im odcięli, bo od roku nie został zapłacony ani jeden rachunek. 800 zł zaległości do uregulowania, do tego około 150 za ponowne podłączenie. Nie przejął się niczym. Jak poszedł "wyjaśnić" to powiedział, że kolejka była przed budynek a paniczowi nie chciało się stać. Pół godziny później byłam tam z mamą, nei było żywej duszy. Takie kolejki nie rozładowują się w pół godziny. Aby było jasne, mają u mnie i męża 20 tys. zł długu, bo ratowaliśmy im dupę przed eksmisją i komornikiem (póki co regularnie spłacają raty, ale naprawdę zaczynam mieć obawy co do nich).
no to trochę nieciekawa sytuacja z tą kasą, eksmisją i komornikiem...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:35   #3834
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
haha jakoś umknął ten post
No pierwsze skojarzenie to też że jakiś syfek, ale 3,5 cm!?
no,no..
no ale włos , siwy na czole , może to jakies zmodyfikowane rogi mi rosną, oj biedny mój tż jutro będzie

Dziewczyny spodnie się nie przydały, bo jaką mamy zimę ? Ale jakby tak przyczadziło do -15 to by się spodnie przydaly, a w sumie to jeszcze może się przydadzą

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-09 o 22:39
Stary 2012-01-09, 22:36   #3835
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, a te flanelowe pieluchy sa koniecznie potrzebne? same tetrowe nie wystarczą? kupilam 10 tetrowych i myślałam że to i tak dużo...
Ja chyba sie do tetrowych ogranicze, glownie dlatego ze u mnie flanelowe sa slabo dostepne.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
madziara kciuki za wizyte!!!
Mala biedna aby w koncu uciszyli te skurcze.

a mi smutno troche przez mojego kochanego psa, chodze i placze, a nie moge sie denerwowac bo mi wtedy brzuch twardnieje alez zaczal moj pies nowy rok tydzien temu w poniedzialek mial zabieg usuwania kosci ktora mu utkwila w tylku, bo tym incydencie sladu juz nawet nie ma, ale oczy zaczely mu sie pogarszac, wiec w sobote zabralismy go do weterynarza, dostal leki, i diagnoze ze to chyba zacma w prawym oku. bylismy zapisani w kolejce do specjalisty z Cambridge University, dla Ivorka oczko zaczelo sie pogarszac wiec dzisiaj zadzwonilam i jakims cudem specjalista przyjal nas dzisiaj, wiec po lunchu sie zwolnilismy z pracy i pojechalismy do kliniki, zbadano mu cisnienie w oczkach i niestety nie widzi w ogole n aprawe oczko az sie tam rozplakalam, bo w drugim tez ma katarakte malutka co prawda. dali mu duzo kropelek. zachowuje sie normalnie ale boje sie ze to oczko go boli, a ma dopiero 10 miesiecy a lekarz byl taki nawiedzony, z taka wielka mucha na szyii caly czas usmiechniety i podekscytowany, mi tu pies slepnie a ten szczesliwy przepraszam ze ja tu o psie, ale tak mi smutno bo nasz psiak to naprawde czlonek naszej rodziny i bardzo go kochamy
Monia biedny twoj psiak Co rusz slysze o tych rasowych pieskach ktore tak mlodo choruja powaznie

Cytat:
[...]choć na bierzmowaniu sobie walnęłam Maria Magdalena ,żeby mieć tyle imion co wszyscy i biskup bierzmuje i mowi Maria , a ja Maria Magdalena ,poprawił się ufffff

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A prospos otulaczka, ktorego temat ostatnio poruszylyscie, to ja dzisiaj pralam spiworki do spania malej i zauwazylam ze mam tez i otulaczek musze Was zmartwic bo one zadnych rzepow nie maja wiec jesli wszystkie otulaczki takie sa to moim zdaniem rozek lepszy
A moj otulaczek na rzepy. Dostalam go z prezencie, chyba jest z firmy motherhood...

Cytat:

Cytat:
bo się nie podoba i już. Bo tu falbanka, tam budka...
na żywo wygląda naprawdę uroczo...
Oh biedna Karolca! Faceci sa z innej planety, mojemu pewnie nie przypasiloby nic co ja uznalabym za 'urocze'

Cytat:
Ja taka bylam zadowolona z moich dzinsow z niska guma, a mialam je na sobie moze z 10 razy. Teraz tez tlyko w kieckach i rajtach biegam, zaden ucisk w rejonach podbrzusza nie wchodzi u mnie w gre (siedze w pracy 8h).

W ramach akcji 'bede chodzic na spacery' wrocilam z pracy na pieszo. Swietnie mi sie szlo, doszlam po godzinie... po czym zaleglam na lozku na bita godzine nic mnie nie bolalo ale zmeczona bylam jakbym z gor wrocila
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:37   #3836
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
oni tam chyba mają w regulaminie wysyłka w ciągu 5 dni roboczych od daty zaksięgowania płatności na koncie, czyli u Ciebie powiedzmy od środy, śr-czw-pią-pon-wt
czyli teoretycznie mają jeszcze czas
no w sumie racja dlatego czekam, ale myślałam że dziś mi wyślą nr listu przewozowego.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-09, 22:37   #3837
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
moja koleżanka ma emmaljungę i jest zachwycona, bardzo mi ją polecała. Nawet się zastanawiałam, ale przy całym zestawie plus fotelik plus Isofix sporo wychodził i zrezygnowałam na rzecz maxi cosi ale mam nadzieję, że też będę zadowolona

mam tak samo, jeansów mam 3 pary (jedne kupiłam na początku, 2 pary dostałam), a i tak cały czas w getrach śmigam albo w rajtkach ale nie wiem jak wam, ale zamawiałam te z all i jedne są do wyrzucenia po miesiącu. dziury w nich wyszły w kroku i na pupie na szwach. kiepski materiał, muszę zamówić jeszcze z 2 pary, ale od innego sprzedawcy chyba...

Możesz usunąć mój cytat?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:40   #3838
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Foteliki Maxi Cosi też się da wpiąc w stelaż Tako (potrzebne tylko adaptery są)
Ja na dłuższe wyjazdy (do rodzinki) jednak będę wozic chyba i fotelik i gondolkę/spacerówkę, bo w fotelikach samochodowych dzieciaczki nie mogą za długo siedziec (są dla dziecka niewygodne i niekorzystne dla kręgosłupów na dłuższą metę, także tyle ile nasiedzi się w podrózy to mu wystarczy, a potem przesiadka w wygodniejszą gondolkę lub spacerówkę w razie spacerku, a u Rodziców są super warunki na spacerki bo ich blok jest w bardzo fajnej okolicy ).
Także fotelik na stelaż będę wkładac tylko na jakieś krótkie zakupy.
Jeśli chodzi o kolory Laret to myślałam o tym ostatnim który podałaś, ale na żywo mi się nie podobał (ten beż jakiś taki błyszczący).
Tak tak, fotelik tylko na wypady max. 2h, nie dłużej!
Larety na żywo widziałam tylko te podstawowe żarówy z czarnym, stwierdziłam, że kwestia gustu, ale np jak przez taką zieleń zaświeci słoneczko, to przecież mi małej ta laserowa żółć tęczówkę wypali
Beż w miarę ok, zobaczę próbki materiałów jeszcze w sklepie (stówa taniej niż u producenta i na allegro!)

A powiedz mi, Captiva ma kolorową wyściółkę czy białą, jak Warrior?
Stary 2012-01-09, 22:41   #3839
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

My szczęśliwie dostaliśmy wózek w prezencie dla Wnuków od Teściów, a że trojkę mam zamiar w tym obwieźć po świecie to uważam,że trafiony prezent
Stary 2012-01-09, 22:43   #3840
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no w sumie racja dlatego czekam, ale myślałam że dziś mi wyślą nr listu przewozowego.
a otrzymałaś już maila z tytułem Paczka przygotowana do wysyłki??

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości