|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Babonik
i to przez to że piersią karmisz? czy nie ma znaczenia czy dostanie UU czy MM ? jeju jak to musi swędzieć. Pytałaś o ten krem który Ci podałam kiedyś?
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Babonik o kurcze ale wysyp
biedny Nikoś![]() zaneta może już kiedyś o tym pisałaś ale nie pamiętam - ile płacisz za żłobek i czy udało Ci się z MM czy jednak sobie darowałaś? jak długo Emi będzie w żłobku? Cytat:
|
|
#3424 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brumek to cudna istota z kosmosu, która osiedliła się na naszej planecie by dawać przykład nam Cytat:
potem drugi i wieczorem jeszce 2 w szoku jestem a pozatym Jaś mega marudny i śpiący też tyle że zasnąc nie może trze oczka ziew wtula się w piers ale nie moze zasnąć Cytat:
pozatym wolniej zgubione kilogramy, to gwarancja długotrwałych efektów diety Naprawdę tak się nazywa się przedmiot czym się rózni od zawykłej Makroekonomi?? Cytat:
![]() muszę w koncu złożyc wniosek Cytat:
ale moje dziecko to aparat gotowałam kolację a on w pełnym negliżu leżał na kocyku na podłodzę cichutko sobie gaworząc po chwili patrze a moje dziecko przewróciło sie na brzuszek, zwymiotowało na kocyk,siebie, ptaszka lamaze i podłogę i z uśmiechem rozmazuję rączką swoje wymiociny po podłodze i gada sobie pod nosem nie wiedziałam kogo wycierać Jasia, podłogę czy ptaszka??? pozatym dziś dał upust zwojej niechęci do leżaczka, tak bardzo chciał sie wydostać że złapał się za zawieszki i podniósł do siadu na kilka sekund...
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Baboniku nie wiedzialam, ze to tak wyglada
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou do marca 650zl, od marca 25% albo 50% mniej.Czekam jeszcze na info,bo mają dostać dofinansowaniem,tylko jeszcze nie wiedzą ile.DO MM Emi się przekonała, ale nie wiem dlaczego wypija je tylko max 100ml. Dostaje póki co raz dziennie i nigdy nie wypiła 150ml, natomiast bardzo świetnie się przy jedzeniu bawi, bo pluje na kilometr.Dokupiłam do butli uchwyty jak przy niekapkach i sobie trzyma i je. Będzie od 8 do 15-16 a żłobek czynny od 6-18.
|
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Brumeczku
jutro jedziemy na zabieg przetykania kanalików proszę o kciuki
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Nikoś
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
No czyli nie jestem taką złą matką skoro poświęcam swój czas dziecku
Telik ![]() Youyou zdolna ta twoja Bestyja ![]() Babonik biedny Nikoś ![]() Czy kołderka jest tak irytująca, że trzeba ją skopać na sam skraj łóżeczka ?
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee a jak Dominikowe spanie. Moja Emilie śpi z Nami od 3 nie raz od 24 i wstaje rano łapiąc Nas za buzie i piszczy
|
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
biedny
![]() Trzymaj się jakoś kochana ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla przyjaciółki! ![]() Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedny Nikos. Baboniku Moze naprawde zrezygnuj całkowicie z UU. Az mi sie płakać chce jak patrzę na niego. I ta buzka taka czerwona
|
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
youyou ucaluje mojego Gagatka
![]() Babonik biedny Nikos i kurcze jak mu pomoc?? ![]() Telik rozwalilas mnie opisem i kciuki za jutro. A ja utknelam na allegro. Szukam tych bucikow,bo mi glupio, bo kombinezon pozyczyla mi siostra a ja juz jej czapeczke zgubilam a teraz bucika :/ Ale najladniejsze jakie widzialam to 60 zeta, wiec stwierdzilam, ze kupie kombinezon ale jak mam juz kupowac, to rozmiar wiekszy ale w kolorze brazowym nie ma ![]() Ide spac. Cos jeszcze mialam napisac ale zapomnialam.
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
kinga wlasnie ma atak bolu zabkowego. do tego produkcja sliny ze az sie krztusi...
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
a właśnie miałam Cię pytać o psiapsiółę..
gratuluję! to teraz będziecie mogły razem chodzić na spacerki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie Dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z takimi fotelikami do wanny do kąpieli? coś w tym stylu http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...021573747.html http://allegro.pl/krzeselko-do-kapie...022223884.html Chcemy by Lilka kąpała się niedługo z Filipem, jak będzie stabilnie siedzieć. Ale nie mogę jej zostawić samej w wannie z Filipem a trzymanie cały czas jest zabójcze dla kręgosłupa.. Warto coś takiego kupić? ktoś testował??
|
|
#3436 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku Biedny Nikoś...
powiedz mi jak to wyglądało na samym początku?
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już testuje trzecią parę na Lilce i wszystkie jej spadają ![]() Ona tak wierzga nogami że w sekundę zrzuca te buciki
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sadzacie swoje maluchy do jedzenia np.obiadku?
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikoś
Właśnie marynuje, a jutro wrzuce na grilla ![]() Cytat:
![]() Pije wszystkie bezcukrowe, rozrobione w woda-pół na pół. |
|
|
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik biedny Nikos! strasznie to wyglada...
Youyou gratki dla Lilki za siadanie! Telik kciuki juz odpalam! Zaneta syrop na d..., to moze Drosetux? Antek tez go mial. Aania, Brumek, Telik brawa dla Waszych maluchow za obroty! |
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
połlezy w kezaczku ale jej sie nie podoba, robi mostek i zwykle wtedy sie krztusi. jeszcze nie siedzi na tyle stabilnie by w krzeselko wlozyc
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czym sie rozni makroekonomia zaawansowana od zwyklej makroekonomii? Chyba tym, ze jest....zaawansowana . Zartuje oczywiscie. Powiem szczerze nie wiem, bo na licencjacie mialam tylko mikroekonomie.Cytat:
.Brumek to masz juz dziewczyne dla Tymka .
|
||
|
|
|
#3444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja,ja,ja !!!!!a 1 czy 2?? Cytat:
Cytat:
powiedz mi a jesrt szansa, że na MM zniknie ??Cytat:
![]() a opis i wyczyn Jasia Cytat:
![]() Cytat:
my dostalismy podobne do 1 linku ale jeszcze nie testowane przez Szymcia bo nie siedzi. Za to osoba , która nam dała twierdzi, że fajna rzecz Brumek dla przyjaciółki !!my też poprosimy o kciuki za jutrzejsze szczepienie ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- nasz już siedział kilka razy , mamy krzesełko od 6 miesięcy z regulowanymi pleckami. Fajnie mu podtrzymuje całe plecki ale karmienie w nim to na razie niewypał :P bo mały cały czas patrzy w dół ![]() You You dla zdolniachy
|
||||||
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy z regulowanymi pleckami i im się bardzo podoba, bo chwilę posiedziały...
|
#3446 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak ni tego, ni z owego to przychodzi, prawda? ![]() A co do reszty, to ... pewnie zęby Śmieję się, bo to jakaś plaga ostatnio ![]() Cytat:
A ptaszki miałaś do wycierania dwa Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż się nie zgadza ![]() Woli Kornelcię Editki ![]() Już zaciskałam za Ciebie, ale że kciuków nigdy dość...
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
stronczek niech ci bedzie indywidualnosc jak tamto slowo zle ci sie kojarzy
Babonik zal patrzec na twe dziecie ![]() moja nadal mate uwielbia i wyczynia na niej takie roznosci, od przewracania sie w te i we wte poczynajac, konczac na podciaganiu sie za zabawki zawieszone nad glowa do gory. Kupa smiechu Brumku kolejne pranie sie suszy ![]() |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Agata już siedzi elegancko w krzesełku, tylko ja też mam te regulowane plecki i nie jest tak bardzo sztywno, tylko tak bardziej pochyło
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kiedyś napiszą, że żona zabiła męża za chrapanie to będę JA!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

kolejny wysyp
, najgorzej wychodzą podobno trójki i piątki
(przy Filipie się sprawdziło - właśnie jesteśmy w trakcie wyłażenia piątek, dopiero pierwsza się wyżyna....)

biedny Nikoś

Zastanawiam się czy to jakieś ogólne zmęczenie, czy związane z zębiskami, a może z tym że w nocy słabiej śpi prze zęby także. U Was też tak było?[COLOR=Silver]
.
.
. Niestety rate za szkole musze zaplacic, nie zaszaleje 

zębole