Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 19:29   #3391
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Tak w ogóle to wpadła dzień dobry wieczór powiedzieć

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wszelki duch ... Beatka Co u Was?
ą zyjemy, rośniemy, piszemy pracę mgr ogólnie sporo zajęć i mało czasu dla Was ale wirtualnie myślami jestem z Wami i czasem zerkam co u Was

buziaki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:35   #3392
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

oj Beatka a ja wiem że Ty pewnie studentka ze średnią 5,0 i wszystko musisz mieć na tip top, ale zaniedbujesz nas za bardzo
ja też piszę mgr i mam 8 stron hahaha a Ty?
Stary 2012-01-09, 19:38   #3393
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Co do kaszek to ja zrezygnowalam z Bobovity narazie bo ma w skladzie cukier i Nestle tak samo. Kupuje Babydream bo tam cukru sie nei doszukalam i powiem Wam moje drogie ze te kaszki sa bardzo dobre nie wiem czy nie lepsze od Bobovity przynajmneij dla mnie i tam jest taka od 4 mc ktora moj Igor pije wlasnie teraz mleczno - ryzowo -kukurydziana ooo taka :
No fajne są składowo, ale w Polsce nie ma bezmlecznych ale idą do mnie Niemieckie od carmelki

Agatula marudzi przy jedzeniu okropnie, nech te zby ju wyjda

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:46   #3394
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No fajne są składowo, ale w Polsce nie ma bezmlecznych ale idą do mnie Niemieckie od carmelki

ale te mleczne tez sa bardzo dobre
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:48   #3395
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik mnie dziś zadziwił. Wstał gdzieś koło 16.30 i dwie godziny siedział w leżaczku Trochę do niego pogadałam, pokazałam mu parę zabawek, ale tak to sam się pięknie bawił przy piosenkach Pana Metki w tle. Jestem w ciężkim szoku, bo moje Dziecię zalicza się raczej do tych żwawych, które po 10 minutach się nudzi i trzeba mu rozrywek dostarczać A tu taki szok
Swoją drogą moi teściowie sądzą, że "ruchliwość" Dominika to moja wina, bo do niego dużo mówię, dużo czasu i uwagi mu poświęcam, a takie dziecko to powinno jak najdłużej samo się sobą zająć Idąc za tym tokiem myślenia gotując, powinnam go zostawiać w pokoju i ma się bawić, a ja idiotka biorę go ze sobą do kuchni i zabawiam. Wychodzi na to, że go rozpieszczam. A ja głupia matka myślałam, że tak się dzieci wychowuje.
I nie przetłumaczysz, że on potrzebuje uwagi, że to nie ten typ co leży i pachnie, że mamusia też taka była

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:51   #3396
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dobre pewnie są ale dzieci ze skazą się o tym nie mogą przekonać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:57   #3397
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
DaKara ja mrożę Ale jak gdzieś jedziemy to biorę "gotowca" ze sklepu, bo jakby mi się po drodze odmroziły to będzie kiszka. Jak chcesz je zabrać ze sobą to pewnie lepiej zawekować.
Kajool zdrowiej już
dobra zdrowieje

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Telik - zawsze bezpieczny paracetamol .

Kajool- moje dziecię ma 68cm i waży tylko 6300g. zaczynamy jeść zupki i licze na przybieranie na wadze będą nasze dzieci tyć razem
no tylko Nikos miesiac mlodszy od Szymka. Szymon tez juz fajnie wygladal ale choroba go wymeczyla

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kajool jesteś kochana Byłoby miło.
Szymek teraz będzie przybierał, będzie jadł słoiczki i mm, to pewnie choroba go osłabia.
to sprawdze w przyszlym tygodniu I rzeczywiscie choroba go oslabila, bo nie chcial wtedy nic jesc

Cytat:
Próbuje uśpić dziecko a sąsiad robi remont i coś wierci za ścianą Uroki mieszkania w bloku
wspolczuje, u mnie to samo
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
narobi nie martw się a patrząc na Ciebie i męża to z niego i tak kolos nie będzie więc się nie martw

dla Ciebie i Adasia , żeby ukoić jego ból !!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kajool a może budowa Szymcia będzie własnie taka smukła, drobna ? Przecież nie każde dziecko musi być ciężkie i duże, prawda? Głowa do góry. Oczywiście rozumiem, że się martwisz. A teraz, gdy rozszerzycie dietę o dodatkowe produkty smyk moment się ,,ubije"
wiem wiem, ja nawet na siatki centylowe nie patrze, bo one nie dotycza pol nepalczykow Ale szkoda mi tego mojego szkraba, w tamtym miesiacu wazyl juz 6540 a teraz 6500 :/ No ale dzisiaj pieknie zjadl kaszke i przyszlo mleczko bez laktozy wiec jutro dostanie kaszke bardziej tresciwa a nie tylko na wodzie
Cytat:

ja polecam allegro, bo tam mozna dorwac fajne kaszki bezmleczne.
Stary 2012-01-09, 20:21   #3398
editka2022
Rozeznanie

witam sie i ja ,nadrobilam po lebkach,gratuluje dzieciakom nowych umiejetnosci,skonczonych tygodni itd

moja malutka sie troszke podziebila chyba bo pokaslujejutro lecimy na konoel po kanalikach mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie,a i Neli zmienily sie oczka na piwne,strasznie sie ciesze bo juz stracilam ze bedzie miala cos zemnie,a tu taki myk
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:22   #3399
zanetaa88
Zakorzenienie

NO i jestem.
Nic jej nie jest według mojego lekarza tzn lekarze Emi.
Ma katar który ją męczy ma niego dostaliśmy nasivin w kroplach.

Odciągać kiedy dam nasivin? czy zostawić?

I na kaszel jakiś tam syrop na "d" nie pamiętam jaki.
Generalnie kiedy Emilie widzi fride to ma już jej dość.
Szczepienie odroczone.
Będzie za tydzień.
I jestem w :dupa: bo:
- od 16stego wracam do pracy
- od 10tego miał być żłobek, miałam mieć czas do 16stego aby Emilie się przyzwyczaiła na kilka godzin itd.
- a teraz 16stego i Emi do żłoba i Ja do roboty i jeszcze szczepienie 17stego.
Wrrr...

Jacieee Ja ostatnio się też dowiedziałam, że Emi rozpieszczamy z mężem bo jesteśmy na jej każde pięrdnięcie...a zesranie. Wkurzyłam się.Nie wiem jak można rozpieszczać prawie 6scio miesięczne dziecko ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:23   #3400
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
wiem wiem, ja nawet na siatki centylowe nie patrze, bo one nie dotycza pol nepalczykow Ale szkoda mi tego mojego szkraba, w tamtym miesiacu wazyl juz 6540 a teraz 6500 :/ No ale dzisiaj pieknie zjadl kaszke i przyszlo mleczko bez laktozy wiec jutro dostanie kaszke bardziej tresciwa a nie tylko na wodzie
ja polecam allegro, bo tam mozna dorwac fajne kaszki bezmleczne.

Wiem Kajool, ochorowało się dziecko No i brak apetytu, pewnie zęby też swoje dołożyły, też osłabiły apetyt.
Ale teraz będzie już tylko lepiej, niedługo wiosna, choróbska pójdą precz.
za kaszkę!
Muszę przepatrzeć na allegro.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:25   #3401
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kurczę, czy wszystkie mleczaki bedą tak dokuczały przy wychodzeniu, czy tylko te pierwsze? (Błagam odpowiedzcie, że tylko pierwsze )
tylko pierwsze 20 sztuk

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-01-09 o 20:30
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:27   #3402
Lilkaa82
Rozeznanie

Patik tak Karolinka zostaje 2-3 dni w tygodniu z tesciową a reszte z mezem do 13, moja babcia (prababcia Karolinki) pozniej do 14 az nie wroce z pracy (mam zaswiadczenie ze karmie to bede godz wczesniej w domu). Z tesciową staram sie spokojnie wszytsko ale wkurza mnie ze nie przychodzila do małej i teraz ona sie jej bała ze płakała az sie zanosiła, ale teraz jest juz pomalu lepiej, jeszcze nie chce od niej jesc wiec to trzeba "przecwiczyc". Jakos obie beda musiały dac rade i przyzwyczaic sie do siebie. Damy rade !!

Youyoy brawa dla Lili z okazji pol roczku !!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2012-01-09 o 20:32
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:27   #3403
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
dobre pewnie są ale dzieci ze skazą się o tym nie mogą przekonać
co mi sie uwalilo ze Sciowa juniorka bezskazowa

Cytat:

na allegro sa babydream bezmleczne

ah i doczytalam a slodzone fruktoza

beatka - witaj zgubo

zanetka
- biedna Emilie....
a moze to jakies znaki zebys nie wracala do pracy?

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-09 o 20:31
Stary 2012-01-09, 20:35   #3404
Marina1
Zakorzenienie

Sweet Agata przecież na Nutrze od małego ( pozwolę się wtrącić Scio )
No i masz rację jeśli chodzi o te kaszki, mój zje tylko mleczno-ryżową z bananami z tego babydreama. Bobovita i Nestle mu nie smakują. Nic więcej.

O ho, płacze już, czas jedzenia. Wybudził się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:35   #3405
DaKaro
Zadomowienie

Jaciee olej to! Wiem, ze to denerwuje, gdy ktos sie wtraca i do tego glupio komentuje .

W przyszlym tygodniu w koncu wplynie mi becikowe . Niestety rate za szkole musze zaplacic, nie zaszaleje . Brumek a Ty swoje juz dostalas?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:37   #3406
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet Agata przecież na Nutrze od małego ( pozwolę się wtrącić Scio )
No i masz rację jeśli chodzi o te kaszki, mój zje tylko mleczno-ryżową z bananami z tego babydreama. Bobovita i Nestle mu nie smakują. Nic więcej.

O ho, płacze już, czas jedzenia. Wybudził się.
no wiem wiem...nie wiem co mi sie pokickalo chyba jestem przemeczona jakas

Twoj wstaje a moj wlasnie zasnal
Stary 2012-01-09, 20:39   #3407
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Na pewno tylko Agata mleka nie może

Cytat:
Dominik mnie dziś zadziwił. Wstał gdzieś koło 16.30 i dwie godziny siedział w leżaczku Trochę do niego pogadałam, pokazałam mu parę zabawek, ale tak to sam się pięknie bawił przy piosenkach Pana Metki w tle. Jestem w ciężkim szoku, bo moje Dziecię zalicza się raczej do tych żwawych, które po 10 minutach się nudzi i trzeba mu rozrywek dostarczać A tu taki szok
Swoją drogą moi teściowie sądzą, że "ruchliwość" Dominika to moja wina, bo do niego dużo mówię, dużo czasu i uwagi mu poświęcam, a takie dziecko to powinno jak najdłużej samo się sobą zająć Idąc za tym tokiem myślenia gotując, powinnam go zostawiać w pokoju i ma się bawić, a ja idiotka biorę go ze sobą do kuchni i zabawiam. Wychodzi na to, że go rozpieszczam. A ja głupia matka myślałam, że tak się dzieci wychowuje.
I nie przetłumaczysz, że on potrzebuje uwagi, że to nie ten typ co leży i pachnie, że mamusia też taka była
co za bzdura
ja też "rozpieszczam" Agate i dobrze mi z tym

kajol wiem wiem. Są i babydremowe niemeckie bezmleka i holle.

Marinko

Sweet wiem wiem, na razie Carmela mi kupiła w Niemcowni.

U nas ryk, ryk, marud

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-01-09 o 20:40
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:45   #3408
youyou
Zakorzenienie

hejka
dziękujemy za życzenia na pół roczku

Lila dziś postanowiła z tego powodu zrobić prezent rodzicom bo dziś sama usiadła!!
niestety nie widziałam tego tylko tż, bo akurat położył ją na kocu na podłodze a ona bujała się na klęczkach, potem położyła głowe na podłodze i jedną nogę zawinęła pod siebie, że jak się odbiła to usiadła

tż był w szoku i krzyczał żebym szybko przyszła, ja akurat zmywałam naczynia i się wystraszyłam że coś się stało.. rzuciłam wszystko i przybiegłam a ona siedziała sobie podparta rączkami i się zacieszała w najlepsze

Nie siedzi jeszcze prosto tylko trochę leciała do przodu, składała się na scyzoryk i jakoś bałam się ją tak zostawić, więc ją z powrotem na brzuch przekręciłam. To już była mniej zadowolona , ale już więcej jej się ta sztuczka nie udała

dobra ide nadrobie

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-01-09 o 21:11
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:46   #3409
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
NO i jestem.
Nic jej nie jest według mojego lekarza tzn lekarze Emi.
Ma katar który ją męczy ma niego dostaliśmy nasivin w kroplach.

I na kaszel jakiś tam syrop na "d" nie pamiętam jaki.
Generalnie kiedy Emilie widzi fride to ma już jej dość.
Szczepienie odroczone.
Będzie za tydzień.
I jestem w :dupa: bo:
- od 16stego wracam do pracy
- od 10tego miał być żłobek, miałam mieć czas do 16stego aby Emilie się przyzwyczaiła na kilka godzin itd.
- a teraz 16stego i Emi do żłoba i Ja do roboty i jeszcze szczepienie 17stego.
Wrrr...

Jacieee Ja ostatnio się też dowiedziałam, że Emi rozpieszczamy z mężem bo jesteśmy na jej każde pięrdnięcie...a zesranie. Wkurzyłam się.Nie wiem jak można rozpieszczać prawie 6scio miesięczne dziecko ?

odciagnac a pozniej nasivin. Jak bedzie lepiej jutro, to tylko woda morska psikaj. Pamietaj, ze nasivin max trzy dni.
CIesz sie, ze dziecko rozpieszczasz ja jestem za surowa :P

Cytat:

Wiem Kajool, ochorowało się dziecko No i brak apetytu, pewnie zęby też swoje dołożyły, też osłabiły apetyt.
Ale teraz będzie już tylko lepiej, niedługo wiosna, choróbska pójdą precz.
za kaszkę!
Muszę przepatrzeć na allegro.
dziekuje Marinko
Stary 2012-01-09, 20:50   #3410
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet już też o tym myślałam,że to jakieś znaki,bo póki co nic nie idzie zgodnie z planem...

A mnie Emilie dzisiaj zdziwiła,
jak zawsze lubiła doktorka
tak dziś na jego widok strzeliła podkówkę...

Shira właśnie jem Twój chlebek

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
odciagnac a pozniej nasivin. Jak bedzie lepiej jutro, to tylko woda morska psikaj. Pamietaj, ze nasivin max trzy dni.
CIesz sie, ze dziecko rozpieszczasz ja jestem za surowa :P

dziekuje Marinko
A doktorek mówił, że do piątku powinno przejść
zobaczę z resztą co i jak.

Czemu za surowa?

A po za tym pewnie rozpieszczam Emilie bo jest wszystko pod dostatkiem, a kiedyś tego nie było i moi i męża rodzice musieli kombinować,szukać itd. a teraz zamawiasz na all i masz raz dwa i to pewnie jest według nich rozpieszczanie.
A sranie w banie.

Stary 2012-01-09, 20:56   #3411
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Pffff, co za "pały" . Najlepiej to zostaw go w łóżeczku, zamknij drzwi, włącz na full muzykę albo włóż zatyczki do uszu i zajmij się ważniejszymi sprawami niż dziecko . A do niego chodź tylko co 3 godziny nakarmić i przewinąć. Nie rozpuszczaj dziecka!

Ło jeżu Youyou spóźnione, ale najszczersze życzenia i całusy dla prawie raczkującej półrocznej Lilki!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-01-09 o 20:58
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:59   #3412
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hejka
dziękujemy za życzenia na pół roczku

Lila dziś postanowiła z tego powodu zrobić prezent rodzicom bo dziś sama usiadła!!
niestety nie widziałam tego tylko tż, bo akurat położył ją na kocu na podłodze a ona bujała się na klęczkach, potem położyła głowe na podłodze i jedną nogę zawinęła pod siebie, że jak się odbiła to usiadła

tż był w szoku i krzyczał żeby szybko przyszła, ja akurat zmywałam naczycia i się wystraszyłam że coś się stało.. rzuciłam wszystko i przybiegłam a ona siedziała sobie podparta rączkami i się zacieszała w najlepsze

Nie siedzi jeszcze prosto tylko trochę leciała do przodu, składała się na scyzoryk i jakoś bałam się ją tak zostawić, więc ją z powrotem na brzuch przekręciłam. To już była mniej zadowolona , ale już więcej jej się ta sztuczka nie udała

dobra ide nadrobie
klask i:za to siadanie

za polroczku

Cytat:
Sweet już też o tym myślałam,że to jakieś znaki,bo póki co nic nie idzie zgodnie z planem...
ja Ci mowie ze to jakies tajemne znaki.....

jestesmy w K

a mnie kusza te soczki.......
http://allegro.pl/babydream-bio-sok-...012417408.html

noi jest taka herbatka jak Hipp'owska z marchewka

http://allegro.pl/babydream-bio-herb...020510827.html

wogole to polecam sprzedawce ma fajne rzeczy

Czy ktoras stosuje Bebilon HA ???? Znalazlam fajna okazje na to mleko

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-09 o 21:05
Stary 2012-01-09, 21:01   #3413
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
dla Ciebie i Adasia , żeby ukoić jego ból !!

ja mam podobnie... Brumek to taka ostoja cierpliwości i spokoju i ma tyle miłości do Tymka!! Często mi wstyd bo to da mnie ideał matki a mnie tak dużo do Brumka brakuje...

dziękuję kochana widzę że i Wy sie męczycie, oby krótko to trwało!
A z drugim się zgadzam

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziękuję, uspokaja mnie, że tak piszecie Właśnie tak jest: wróciłam ze spaceru, gdzie spał 15 minut, przewinęłam, pobawiłam się z 5 minut, a on znów oczka trze No i teraz spi. Mój syn śpi w dzień
no widzisz, jak Cię dziecko zaskakuje

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Trójek dada jest 64 a czwórek chyba 56 za 29zł

ale ja ostatnio przerzuciłam się na pieluszki Babydream i są o niebo chłonniejsze od Dady bo te ostatnio się bardzo pogorszyły wg mnie i bardzo szybko pupa była mokra w nich pomimo tego że może było siku ze dwa razy - w ogóle pieluszka nie "puchła" jakby tych granulek absorbentu było zbyt mało.. wczesniej lepsze były - teraz się popsuły i do tego podrożały z 26,99 na 28,99.

kupuje Babydreamy w pudełku 92szt za 40zł cenowo podobnie jak Dady.
Beatka
Cytat:

to wg nich lepiej jakby był taki anemiczny, że tylko siedzi i nie interesuje go nic??

Cytat:
klask i:

Ja dziś miałam trochę zabiegany dzień, najpierw na uczelni byłam, teraz na aerobiku, i po nim padam
a Adaś dziś bawił się na macie, i tak mu się bombka na choince spodobała że chciał ją zerwać, i tak próbował że w końcu zapomniał że nie lubi się przewracać i trzy razy się obrócił

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:06   #3414
BABONIK
Zadomowienie

Beatka- miło Cię widzieć

Cookie i Youyou -macie dziewczyny zuchy super ,pogratulować moje cielątko dalej nie ruchawe ale takie kochane

a ja załamana kolejny wysyp ale mi żal mojego dziecka

jestem total-bezradna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg styczeń2.jpg (68,2 KB, 75 załadowań)

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2012-01-09 o 21:08
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:07   #3415
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

A mnie Emilie dzisiaj zdziwiła,
jak zawsze lubiła doktorka
tak dziś na jego widok strzeliła podkówkę...

Shira właśnie jem Twój chlebek

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

A doktorek mówił, że do piątku powinno przejść
zobaczę z resztą co i jak.

Czemu za surowa?

A po za tym pewnie rozpieszczam Emilie bo jest wszystko pod dostatkiem, a kiedyś tego nie było i moi i męża rodzice musieli kombinować,szukać itd. a teraz zamawiasz na all i masz raz dwa i to pewnie jest według nich rozpieszczanie.
A sranie w banie.
przeczytaj ulotke nsivinu, tam jest napisane zeby nie stosowac dluzej niz 3-5 dni, po trzech dniach katarek bedzie gestszy, wiec nie ma sensu psikania nasivinem, lepiej wtedy tylko woda morska.

a surowa jestem, bo moj dziec ostatni wymusza placzem np. noszenie na rekach a ja twarda nie zgadzam sie na to :P
Stary 2012-01-09, 21:12   #3416
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool właśnie jaja Ci powiem albo Ja ślepa jestem. Dałam jej tego nasivin po 5ciu minutach odciągnęłam a tam glutek czyżby już działało a to Ja też nie podnoszę,najpierw trochę pomarudzi i jak skończę to co miałam zrobić to biorę.

Tak czytałam ulotkę i właśnie pisało do 5 dni max.Ja mam nadzieję, że raz dwa katar pójdzie w cholerę.

Sweet nie chce fluidu.Chce wrócić do pracy no i kasiorki brakuje.

Stary 2012-01-09, 21:15   #3417
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Beatka- miło Cię widzieć

Cookie i Youyou -macie dziewczyny zuchy super ,pogratulować moje cielątko dalej nie ruchawe ale takie kochane

a ja załamana kolejny wysyp ale mi żal mojego dziecka

jestem total-bezradna
ajajaj...... bidulko kochana i Nikos biedaczek...a jago to swedzi, boli? Bo ja nie wiem nie znam sie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Sweet nie chce fluidu.Chce wrócić do pracy no i kasiorki brakuje.

wiem wiem napewno wszystko powoli sie ulozy. jak to sie mowi"musi padac deszcz zeby moglo wyjsc slonce "
Stary 2012-01-09, 21:18   #3418
ellika
Rozeznanie

Witam
padam na pyszczek ... Mała w nocy nadrabia to co w dzień nie dojadła i ma koszmary bidulka. Ja przez to niedospany zombiak jestem
Byłyśmy dziś u surdopedagoga, pochwaliła Karolkę za ładną lokalizację dźwięków i że ogólnie odważna z niej dziewczynka - nie boi się nowości

Youyou ucałuj córcię z okazji półrocznicy no i wyczynu swego!

Właśnie mąż mi zacharczał na kanapie obok leżał i czytał a tu jak nie zachrapie, aż się wystraszyłam...też niedospany bidok.
Boszeee jak chrapie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:19   #3419
youyou
Zakorzenienie

Kajool to naturalne że przy antybiotyku i takim pasmie chorób Szymek nie przybrał na wadze.. Ale teraaz już będzie nadrabiał na pewno buziaki od cioteczki dla naszego słodziaka

brumek pierwsze zęby to pikuś, najgorzej wychodzą podobno trójki i piątki (przy Filipie się sprawdziło - właśnie jesteśmy w trakcie wyłażenia piątek, dopiero pierwsza się wyżyna....)
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie mogę się nadziwić jak takie maluchy się szybko rozwijają. Hania pięknie przewraca się z pleców na brzuch, łapie za stópki, rzuca pieluchami leżąc na przewijaku i ciągnie miśki z karuzeli (do których przed chwilą jeszcze nie dosięgała). Jak zasypia w łóżeczku to wszystko fruwa, kołdrę zbija w kulkę, smoka wyrzuca poza łóżko, a nogami tak wierzga że w łóżeczku zastaję ją leżąco w poprzek z gołymi nogami i pampersem na wierzchu. Taki mały diabeł tasmański się z niej zrobił i pomyśleć, że jeszcze niedawno leżała jak placek ruszając tylko główką.
cudowne to jest prawda? ja też się nadziwić nie mogę jak te dzieciaki rosną

telik bezpieczny na pewno paracetamol

Cytat:
dzizas co za babsztyl

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tylko pierwsze 20 sztuk
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ło jeżu Youyou spóźnione, ale najszczersze życzenia i całusy dla prawie raczkującej półrocznej Lilki!!!!
dziękujemy

Co do soczków to czy Wasze brzdące je piją?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:20   #3420
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Malwis usnela mi na rekach, a ja sie ucze makroekonomi zaawansowanej
Wyrazy współczucia

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Zuza wlasnie przeturlala sie przez pol mieszkania
zostawilam ja w pokoju na dywanie i poszlam zmywac. pozmywalam odwracam sie a ona lezy na kafelkach przy wejsciu do kuchni i stara sie podciagnac o kant sciany do siadania w szoku jetem do chwili obecnej
Baby-froterka do podłogi

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

brumek pranie uprasowalam sama jak sie nauczysz teleportowac zapraszam na kawe
Przykro mi że zawiodłam

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to wpadła dzień dobry wieczór powiedzieć
Beatka
To opowiedz jeszcze co u Julci, skoro udało Ci się wpaść do nas na chwilkę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
oj Beatkaa ja wiem że Ty pewnie studentka ze średnią 5,0 i wszystko musisz mieć na tip top, ale zaniedbujesz nas za bardzo
ja też piszę mgr i mam 8 stron hahaha
a Ty?
I to jest prawidłowe podejście

Cytat:
CO teściowa, to głupsze porady Ta to już przeszła samą siebie. To faktycznie najlepiej płodzić i rodzić dzieci, a potem niech się same chowają, bo my już swój obowiązek spełniliśmy i teraz możemy oglądać durne serialiki
Wg mnie nawet te niemowlaki, które leżą i pachną i nie dopominają się o uwagę też trzeba zabawiać bez końca, bo dzięki temu dziecko się najlepiej rozwija. A nie dzięki bajeczkom w TV czy matom edukacyjnym...

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
moja malutka sie troszke podziebila chyba bo pokaslujejutro lecimy na konoel po kanalikach mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie,a i Neli zmienily sie oczka na piwne,strasznie sie ciesze bo juz stracilam ze bedzie miala cos zemnie,a tu taki myk

A jak się trzymasz? Kiedy pogrzeb?

Cytat:
ja najpierw odciągam, potem zakraplam Nasivin i tego już nie odciągam, bo przecież musi zadziałać w nosku

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tylko pierwsze 20 sztuk
Nie do końca to chciałam usłyszeć

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
W przyszlym tygodniu w koncu wplynie mi becikowe . Niestety rate za szkole musze zaplacic, nie zaszaleje . Brumek a Ty swoje juz dostalas?
Ja jeszcze nie złożyłam wniosku

Cytat:
tż był w szoku i krzyczał żeby szybko przyszła, ja akurat zmywałam naczycia i się wystraszyłam że coś się stało.. rzuciłam wszystko i przybiegłam a ona siedziała sobie podparta rączkami i się zacieszała w najlepsze

Twoja córa idzie jak burza!!! Chyba najbardziej mobilna z całego wątku

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ja dziś miałam trochę zabiegany dzień, najpierw na uczelni byłam, teraz na aerobiku, i po nim padam
a Adaś dziś bawił się na macie, i tak mu się bombka na choince spodobała że chciał ją zerwać, i tak próbował że w końcu zapomniał że nie lubi się przewracać i trzy razy się obrócił
Jak potrzeba, to się okazuje, że obroty są łatwiutkie. A jak nie potrzeba, to się lenimy U nas tak samo chyba jest

Natka
- przyzywam Cie po raz drugi!!! Hop hop!

Teliczku-
czy Wy jutro macie przetykanie kanalików, czy co0śmi się pokręciło?

A wczoraj wieczorkiem moja przyjaciółka urodziła zdrową Maję
.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości