|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
mam doła. Ryczałam dzis 3x i ogólnie wszystko jest do du.py . Najchętniej kopnęłabym całą moją rodzinkę w 4 litery, łącznie z moim mężem i wyniosła się z dziećmi na koniec świata.
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dziewczyny, pytanie z serii głupich
![]() czy jak dopadną was skurcze i idziecie pod prysznic... myjecie głowę?? hmm, bo ja się zastanawiam, potem trzeba ją wysuszyć ![]() ![]() ![]() Kurde, biorę nospę i kładę się spać, coraz mocniej boli mnie podbrzusze, ale nie wiem czy to skurcze jakieś czy co... hmm aa i byłam dzisiaj po stanik, ale nie miała pani rozmiarówki i będzie w piątek... ciekawe czy doczekam a były Alles (czy któraś ich nie zamawiała, bo coś mi świta ) fajnie wyglądały i wymacałam... mam nadzieję, że jakiś nada się na moje (.)(.)a miała taki i taki, a będzie jeszcze taki i jakiś jeszcze... tylko w sklepie 99zł kosztują. Na jeden mam kupon z groupnu to kupię a inny chyba zmierzę rozmiar i zamówię na all ![]() ![]() ![]() Cytat:
A jak teraz w ciąży byłam w szpitalu to stażysta pobierał mi 'materiał' do badania czystości pochwy... hmm, wziernik wkładał dwa razy bo mu za pierwszym nie wyszło... zacisnęłam zęby tylko, chociaż bolało jak cholera. Szkoda tylko, że nikt nie zapytał albo nie uprzedził... bo to wiele nie kosztuje... ale to zależy od lekarza. |
|
|
|
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana napisze ci najlepszy sposób na odparzoną dupkę bo mi tak Majkela w szpitalu załatwili że rzadko miał zmienianą pieluchę 2 razy sie zdarzyło ze jak przyjechałam do niego w szpitalu to leżał w mokrym zasikanym rożku i kaftaniku szybko jednak jego dupeczka doszła do siebie w domciu a jak?o tak po 1 xzostawiaj małą długo z gołą dupcią przy każdej zmianie pieluszki kładz ja na brzuszku i smaruj dupkę oliwką ale tak trochę nie za dużo i zostaw na 10-15 min a potem smaruj sudocremem po 2 przemywaj dupkę wodą nie chusteczkami ja na początku brałam przygotowaną wode pieluszke tetrowa i przemywałam dupcie osuszałam smarowałam oliwką czekałam 15 min kremowałam sudokremem i zakładałam pieluchę i tak dupeczka mała szybciutko do siebie doszła ze teraz tylko przecieram mokrą chusteczką kremik lub oliwka i to wsio choc czasami małego zostawiam z gołą dupcią bo lubi tak poleżeć
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy któraś z Was pobierała sobie sama materiał do badania na paciorkowca?
ja dostałam od mojej gin dwa opakowania tych wymazówek. Jutro chciałabym zrobić wymaz, ale jakoś nie wiem jak się za to zabrać :/ wymaz z pochwy i tyłka robimy przed podmyciem się? głęboko mam wpychać ten patyk?? ![]() kurde |
|
|
|
#3786 |
|
Rozeznanie
|
Pójść na kilka godzin z domu i nadrabiać ze dwa dni - to się chyba nigdy tu nie zmieni
![]() Nie nadrobię dziś na pewno, bo sie będę tulić do mojego TŻta ![]() Widziałam jedynie, że Likas i MissZuzia mają już swoje szkrabeczki Dziewczyny gratuluję ogromnie, jesteście dzielne babeczki ![]() MissZuzia zjem teraz specjalnie za Ciebie (bo Ty już nie będziesz mogła ) kocie języczki z białej belgijskiej czekolady ![]() Jeszcze raz kochane najlepszego i szybkiego powrotu do siebie
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie pobierano w labie |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie możesz po prostu powiedzieć wprost, że jesteś na wylocie, możesz rodzić i wolałabyś nie mieć gości w tym czasie?
|
|
|
|
|
#3789 |
|
BAN stały
|
Inutil co to mycia głowy --> nie
Chwalę się -> w końcu spakowałam torbę do szpitala , muszę tylko dorzucić kosmetyczkę i szlafrok a tak wsio jest |
|
|
|
#3790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak myślicie szczerze czuję sie naprawdę wspaniale w roli mamy ![]() świat zawirował zakochałam sie w nim na maxa i nawet jak płacze jest marudny to kocham go ponad życie mimo ze płakać mi się chce razem z nim jak tak cierpi przez te kupki i fakt czuję się zupełnie inaczej tak ... tak ... hm ciezko mi określic ten stan ale ...... jestem SZCZĘŚLIWA tak mało było mi potrzebne do szczęścia tylko ta jedna mała istotka moja dziecinka moja krew mój mały koraliczek - KOCHAM GO PONAD ŻYCIE
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mycia głowy, ja z racji posiadanej wanny nie mam takiego problemu, ale chyba robiłabym wszystko, by włosów nie zmoczyć, bo nie chciałabym tracić czasu na suszenie... Zresztą to chyba też zależy jak silne masz skurcze ![]() będę się modlić, by te Twoje bóle, to było to |
|
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja z koleżanką z sali wydedukowaliśmy ze nie pytają bo rzadko która pacjentka wie że ma prawo odmówić... |
||
|
|
|
#3793 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i głęboko nie gmerał A proszki kupiłam dwa do kolorów (tż gdzieś zakamuflowany znalazł jeszcze drugi), będą na przyszłość... o jeść nie wołają... neska ty masz niemiecki penaten, masz gdzieś informację od kiedy można używać go? czy to jest od 1 dnia życia czy od 1 miesiąca? Bo znajoma kupiła Nivea do kąpieli i tam było np. że jest od 1 miesiąca... a ja nigdzie nie mogę znaleźć informacji... |
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agatek, zgłoś się!!
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie strach obleciał jak tak czytam o karmieniu
boję się że nie dam sobie rady
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie do koloru nie potrzebuję, bo mam prawie wszystko pastelowe...
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudowne słowa
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
Likas, Zuzia, GRATULACJE
--------------------------------- To na tyle, padam na pysk
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Mała stopka super, że już wróciłaś
![]() Cytat:
Inaczej to bym chyba kupiła coś innego
|
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurde, to nie wiem, bo ja nie potrafię brać prysznica bez pomoczenia chociaż by trochę włosów
(ale mam problem...)AgaMili współczuję takiego podejścia rodziców...brak słów Coś nie na bieżąco odpisuję ![]() Cytat:
Cytat:
Staniki w sklepie na ul. podwale (między sphinx'em a długą), pani mówiła, że albo w piątek albo po weekendzie będzie miała całą rozmiarówkę, bo dziś akurat miała malutko ![]() |
||
|
|
|
#3803 |
|
BAN stały
|
Właśnie dzwonił tż i wyładowałam się na nim. Poryczałam, nakrzyczałam i mi ulżyło. On to rozumie
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, zmykam do łóżka, jeszcze przygotuję tż w końcu te ciuszki na wyjście Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-09 o 22:38 |
|
|
|
|
#3805 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3806 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i tak jakos niemrawo dzisiaj nie ruszała sie wiec wyslałam meza po mandarynki do tesco. nie chciało mu sie strasznie bo dopiero co z kapieli wyszedł a tesco z 5 km od nas ale zagroziłam ze jak nie ppojedzie mi po mandarynki to zaraz mnie na IP zawiezie i poskutkowalo ![]() tak jak myslalam po cytruskach troche sie pokrecila.... ech moze jutro bedzie lepiej ![]() Cytat:
oj tak moj maz tez Misiek ![]() Cytat:
![]() młodzi gniewni i jedna studentka z włosami do pasa ![]() ale to bylo na przelomie list/grud wiec pewnie juz jej nie spotkalas Cytat:
![]() czeeesc ![]() witajcie w domku i gratki za pepuszek ![]() Cytat:
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten sklep to ten bieliźniany, gdzie brafiterka dopasowuje staniki do (.)(.)? |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam ten sam problem ale znalazłam identyczne na all i było ze od początku mozna tzn od pierwszego dnia
|
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o czymś nie wiemy? No widzisz, dobrze jest. Moja mała tez mi czasem takie numery strzela wiec gadam do niej że może mnie kopac ile wlezie byle kopała![]() Cytat:
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-09 o 22:57 |
||
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Ide se spac
![]() do jutra! z rańca mam ktg.... zobaczym co tam wyjdzie... pewnie nico.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

) fajnie wyglądały i wymacałam... mam nadzieję, że jakiś nada się na moje (.)(.)
(wim to na 100% bo sama byłam taką studentką
) ale wiem z doświadczenia, ze nie ma co się studentów pozbywać bo lekarz przy studencie się bardziej stara
wybaczcie proszę, bo przejrzałam na szybko 
- pieluszki zmieniamy bardzo czesto, a pomimo tego odparzyla sie... Lenke bardzo to boli i strasznie placze jak ja przewijam. Polozna polecila mi tormentiol (masc) wiec zobaczymy czy pomoze.
chyba nadejdzie druga tura "wysypu dzieciaczkow"

a nie możesz po prostu powiedzieć wprost, że jesteś na wylocie, możesz rodzić i wolałabyś nie mieć gości w tym czasie?
, muszę tylko dorzucić kosmetyczkę i szlafrok a tak wsio jest

boję się że nie dam sobie rady 
cudowne słowa

Zapraszam do mnie...