Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 20:55   #3751
pozycja77
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No to nareszczie jesteś w domku Nie przemęczaj się to pewnie dociągniesz do terminu

Trzymamy kciukasy

widocznie niezły z Ciebioe okaz skoro tak bardzo chcą Cię "pooglądać"

A po co Ci gruszka jak masz fridę?

pisałam już kiedyś że są kremy przeciwko odparzeniom takie zapobiegające, tworzące warstwę ochronną przed zafajdanym pieluszkom....http://www.twenga.pl/dir-Dzieci,Piel...iw-odparzeniom

braaaawoo GRATULACJE!

GRATULACJE!:roza : Chudziutka musi być i długa przy tych wymiarach, nieeeważe oby zdrowa

ooo a na jakim programie i o której godz?
-----------------
Jak zwykle pokasowałao mi reszte cytowanych kawałków
Pamiętam że któraś pytała o smoczek w szpitalu. Ponoć lepiej wziąć ale użyć tylko w razie pilnej potrzeby np. jak dzidzia nie moze sie uspokoić lub jak ma zółtaczkę i nie moze być blisko mamusi tylko leży pod lampą naświetlającą.

A ja dziś całą noc nie spałam, na wieczór opiłam się pepsi i ze spania nici - oczy jak latarki Ja nawet kawy nie pijam wiec mój organizm nie wie co to kofeina. Wreszcie jak zasnęłam o 6godz. nad ranem to obudziłam się o 12.30
Anabellita dzięki, tylko na tej stronce co zamieściłaś jest tez sudokrem, a on podono już na odparzenie ale przyjrze się dokładnie,jeszcze raz

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:59   #3752
paulaLbn
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

ufff.... nadrobiłam do 118 strony i postanowilam cos napisac, bo nim bede na biezaco to pewnie minie sporo czasu
u nas jakos leci, mały w zasadzie pochlania wiekszosc czasu, choc wydawaloby sie, ze ciagle spi do dnia dzisiejszego karmiony byl moim mleczkiem, ale niestety przez butelke, odciagam laktatorem ( swoja droga z czystym sumieniem moge polecic medele mini electronic) i heja no ale dzis bylismy w szpitalu na podcieciu blonki pod jezyczkiem bo byla za dluga czy cos i ponoc dlatego nie umial chwycic piersi, no i chyba pomoglo bo wlasnie go nakarmilam cycem

Niestety nie pocytowałam, bo za duzo tego bylo, ale z tego co pamietam:
1. co do bólu przy nacinaniu czy tam pekaniu, to nic, a nic nie czuc jak to wykonuja, ja mam 35 szwów i zupelnie nic nie czulam jak cieli...
2. jesli chodzi o pierwsze spacerki to Nikos dzis skonczyl tydzien, a juz w piatek musielism isc do lekarza, wiec spacerek byl i tak od amtej pory codziennie sobie wchodzimy
3. kwestia ubranek to u nas tez roznie, w zasadzie uzywamy wszystkiego, body rozpinane, body przez glowe i nie ma z tym najmniejszego problemu, umiejetnosc zakladania sama przychodzi, takze nie stresowac sie
4. i kurde juz nie pamietam co tam jeszcze bylo

no i gratulacje dla tych nowo rozpakowanych i czekamy na kolejne dzieciaczki sie bo widze tutaj zastój

P.S. Lece do klubu dodad zdjecia swojego szkraba ( o ile bede umiala)
Stary 2012-01-09, 21:03   #3753
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Anabellita gruszke chciałam do suchych babolków bo suchego to frida chyba cieżko zassać
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
można popsikać solą fizjologiczną 'frida' i rozpuści twarde baby potem zassasz i po kłopocie jakaś tu tłumaczyła to
Oluśka, Agatek ma rację Gruszkę mi położna odradzała bo można niechcący krzywdę dziecku zrobić. Suche glutki rozmaczasz wodą morską i odsysasz fridą.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
w kinie dopiero będzie po 10 lutym :p

Dziewczyny które były w szpitalu? Czy was też tak podglądali studenci ?
aaaachaaa a ja durna szukam na którym kanale w TV będzie ten film

Moja mama mi opowiadała, ze jak była na porodówce i oddziale położniczym (30 lat temu) to chodził lekarz i stado młodych studentów i po kolei oglądali sobie pipki W końcu muszą się nauczyć jak to ma tam na dole wygladać
-------------
A ja właśnie buszuję na all w poszukiwaniu kosmetyków pielęgnacyjnych dla córy i zdurniała, bo tyle wszystkiego że już nie wiem co kupić

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:08   #3754
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Anulko

ja w szpitalu miałam 1 paczkę 27 szt Huggies z wycięciem na pępek - bardzo dobre. Ta paczka skończyła się po 5 dniach. Teraz dziennie Alan zużywa ok. 6-7 pieluch dziennie.
Teraz w domu mam pampersy te w takim białym opakowaniu rozmiar 1 i bella.
Najlepsze z tych trzech uważam że są pampersy. Są mięciutkie i ładnie przylegają i chłoną. Bella jest sztywna i jakaś ogromniasta a mój syn ważył 4 kg jak się urodził. Także ja chyba zostanę przy Pampers i Huggies.
dzieki za rady... czyli jednym słowem starczy mi na 2 miesiące moich zapasów : wykorzystam na pewno wszystkie coś czuję i dojdę które są lepsze dla pupci naszej dzidzi...
pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
co do porodu moja mama (obojętnei kto by mi towarzyszył ojciec dziecka koleżanka kuzynka brat itp każdy płaci tyle samo)płaciła 150zł za to że mogła być przy mnie ale wiem ze w Poznaniu jest jeszcze jeden szpital gdzie liczą sobie 300zł za poród rodzinny

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

mojego męża siostra chciała rodzić w jednym z szpitali w Poznaniu i aby mieć swoja pojedyncza sale+ męża do porodu musiałaby zapłacić 450 zł. SZOK.
doradziłam jej ze ja chce rodzić w szpitalu Raszei w poznaniu i tam się płaci 30 zł za poród rodzinny i mają tylko pojedyncze sale z lazienka itp.
I też tam rodziła- była bardzo zadowolona.

ja zdecydowałam się tam rodzić bo i moja bratowa zachwalała i moja koleżanka... dlatego wybralam właśnie ten szpital.
No chyba ,że akcja się zacznie jek będę w domu to wtedy zostanie mi najbliższy szpital i będzie to szpital w Gostyniu/

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

Urodziłam o godzinie 16, wcale nie małego Aleksa. 3900 i 58 cm szczęścia. Wymęczona bardziej szyciem (1.5h) niż fazą porodu (20 min). Odezwę się później. Pozdrawiam"

Gratulujemy szybkiego porodu i syneczka dużego!!!!!!!!!

Gratulacje zdrówka i szybkiego powrotu do domku...

to szycie mnie przeraziło
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:10   #3755
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

ooo prosze
a wiec z DOKLADNEGO czytania ze zrozumieniam Agatka Agawoo dostaje 5 z plusem
a Agatka Ewelina pałe jak stad do Torunia
ja to najbardziej bym chciala szybkiego wscieklego Gosnlinga
ale szybkiego nie w kazdym sensie...

Cytat:
udało mi sie pstryknąć mojego koraliczka jak sie uśmiecha mimo ze on duzo sie śmieje nigdy nie mam pod ręką aparatu
Sliczny
Cytat:

ja mam amnezje no

bardzo chętnie w każdej postaci i rozmiarach!!!

Cytat:
w kinie dopiero będzie po 10 lutym :p

Dziewczyny które były w szpitalu? Czy was też tak podglądali studenci ?
Na szczęście u nas żadnych stażystów nie było
Ale raz musiałam się rozebrać w gabinecie pełnym lekarzy, jedną stażystką (chyba to była stażystka) i położnymi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:12   #3756
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Anabellita dzięki, tylko na tej stronce co zamieściłaś jest tez sudokrem, a on podono już na odparzenie ale przyjrze się dokładnie,jeszcze raz
No ja właśnie nie wiem dlaczego tam wrzucili sudocerm, dobrze mówisz on jest już na pupę która się już odparzyła. Oprócz niego to wszystkie zapobiegają odparzeniom
A tak a'propos kosmetyków pielęgnacyjnych to powiedz jakie kupujesz? Jakiej firmy? Ja się zamawiam nad:
- krem przeciwko odparzeniom
- mleczko/balsam/krem do ciała
- krem do buźki
- żel do kąpieli i mycia ciała i główki (czyli nie trzeba już szamponu)
- krem na wiatr i mróz
- oliwka (na ciemiączko i do masażu)
nie wiem czy coś jeszcze? Jak myślisz? Tyle tego ze juz zdurniałam

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:18   #3757
mala_stopka
Zadomowienie

hej dziewczyny

melduje się, wróciłyśmy dziisaj z Majeczką do domku

jestem padnięta, ale przeszczęśliwa Maja wisi cały czas na cycu, apetyt ma jak smoczysko, a Iga stęstkniona za mamą też na mnie wisi i cały czas się tuli... teraz obie śpią, a ja mam chwilke na kolacyjke i wizażyk , zanim mały ssaczek nie poczuje głoda...

ja czuję sie dobrze, rana po cięciu tylko lekko pobolewa, ale obgryzione cycochy bolą...

nie nadrobie Was, bo nie jestem w stanie... wybaczcie, jestem w totalnym chaosie i chyba troche to potrwa zanim sie porządnie zoorganizuję...
jak będe miała więcej czasu to opiszę Wam co i jak to było z moim porodem, bo akcja poszła błyskawicznie, dobrze, ze akurat byłam na miejscu i zdążyli na czas...

pozdrawiam Was gorąco
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:26   #3758
renata:)
Zadomowienie

NADRABIAM WAS CALY CZAS
miałam nie pisać tylko robić projekty ale jak zobaczyłam Michasia MMoniki to musiałam napisać- jest BOSKIIIIIIIIII zakochałam się normalnie!! śliczny!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:29   #3759
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
tzn co masz na myśli? obchód codzienny/ czy 2-3x w tyg z ordynatorem na czele? (wtedy jest więcej asystentów). Niby patrzą się Ci młodzi na badaniu usg i dowcipnym.. muszą się na kimś uczyć no ale możesz sobie nie życzyć i prosić żeby wyszli ja na szczęście nie miałam takiej akcji ale jak przy porodzie by się zebrało z 5 to chyba byłoby mi wszystko jedno gdy miałabym skurcze

AgaMili nie no nie wytrzymam... Ty jeszcze do końca nie jesteś poinformowana, a oni wszystko za Ciebie załatwili bo sądzili, że się 'zgodzisz' na warunki
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
hehe, a jakie podglądanie masz na myśli?

Niestety ilekroć trafiałam do szpitala, na obchodach i przy badaniach usg byli stażyści.
Ostatnim razem były młode, początkujące położne, sympatyczne dziewuchy.

Najmniej przyjemnie wspominam zeszły rok, gdy po # robiono mi usg, a na przeciwko moich rozłożonych nóg stał młody, przystojny stażysta, w gabinecie chyba z pięciu lekarzy, 3 pielęgniarki i w ogóle full ludzi... Koszmar

obchód
pierwszy raz było tak we wtorek, ordynator wydarł się na studentów że mają patrzeć, ogladać i uczyć się jak akurat lezałam na samolocie oni tacy przerażeni bo bylo ich dwoch a ja im oczko jeszcze puściłam
dziś przy usg były trzy studentki i dwóch tych chłopaków, to szybko się zmyli chyba mnie zapamiętali z tego samolotu

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:32   #3760
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No ja właśnie nie wiem dlaczego tam wrzucili sudocerm, dobrze mówisz on jest już na pupę która się już odparzyła. Oprócz niego to wszystkie zapobiegają odparzeniom
A tak a'propos kosmetyków pielęgnacyjnych to powiedz jakie kupujesz? Jakiej firmy? Ja się zamawiam nad:
- krem przeciwko odparzeniom
- mleczko/balsam/krem do ciała
- krem do buźki
- żel do kąpieli i mycia ciała i główki (czyli nie trzeba już szamponu)
- krem na wiatr i mróz
- oliwka (na ciemiączko i do masażu)
nie wiem czy coś jeszcze? Jak myślisz? Tyle tego ze juz zdurniałam
Anabellita napisze Ci co już mam:

kremy : linomag zielony ( to jest maść), alantan plus krem, penatem krem w metalowym pudełku, oraz malutki sudokrem z niebieskiego pudełka
do ciała oliwka hipp,
zel penaten do kąpieli, taki własnie zel i szampon w jednym
kremik na wiatr i mróz penaten
buziulkę to nie wiem czy i czym smarować
ja też nie wiem co i jak, ale Mała ma już dużo kosmetyków
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

jestem padnięta, ale przeszczęśliwa Maja wisi cały czas na cycu, apetyt ma jak smoczysko, a Iga stęstkniona za mamą też na mnie wisi i cały czas się tuli... teraz obie śpią, a ja mam chwilke na kolacyjke i wizażyk , zanim mały ssaczek nie poczuje głoda...

ja czuję sie dobrze, rana po cięciu tylko lekko pobolewa, ale obgryzione cycochy bolą...

nie nadrobie Was, bo nie jestem w stanie... wybaczcie, jestem w totalnym chaosie i chyba troche to potrwa zanim sie porządnie zoorganizuję...
jak będe miała więcej czasu to opiszę Wam co i jak to było z moim porodem, bo akcja poszła błyskawicznie, dobrze, ze akurat byłam na miejscu i zdążyli na czas...

pozdrawiam Was gorąco
Mała stopko ze już w domku. Jak bedziesz miała chwilkę, to daj opis i fotkę malutkiej do K.

Stary 2012-01-09, 21:32   #3761
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
udało mi sie pstryknąć mojego koraliczka jak sie uśmiecha mimo ze on duzo sie śmieje nigdy nie mam pod ręką aparatu
Monia śliczny jest Twój synuś

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Mam doła, nie wiem czy pisać tu czy w k.. Napiszę tu tylko że rodzice mi przysłali gości z Polski od 10. lutego na tydzień (kuzynkę rok starszą ode mnie z chłopakiem) ze względu na ślub siostry, a ja mam termin na 20. stycznia .

Idę nadrabiać i później skrobnę coś w k.
Nie poważne to ze strony twoich rodziców

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

Urodziłam o godzinie 16, wcale nie małego Aleksa. 3900 i 58 cm szczęścia. Wymęczona bardziej szyciem (1.5h) niż fazą porodu (20 min). Odezwę się później. Pozdrawiam"

Gratulujemy szybkiego porodu i syneczka dużego!!!!!!!!!

GRATULACJE KOCHANA I BUZIACZKI DLA ALEKSA

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
UWAGA!!!!!!!!!!! WIADOMOSC OD LIKAS!!!!!!!!!!

o 11.50 przyszła na świat Natalka 51 cm 2380 g

Zuzi gratulujem tez dostałam od niej smska
GRATULACJE KOCHANA I BUZIACZKI DLA NATALKI

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:32   #3762
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
NADRABIAM WAS CALY CZAS
miałam nie pisać tylko robić projekty ale jak zobaczyłam Michasia MMoniki to musiałam napisać- jest BOSKIIIIIIIIII zakochałam się normalnie!! śliczny!!!
więc rezerwuj dla Lilki, bo chyba Michaś jeszcze nie ma potencjalnej żony?
Cytat:
obchód
pierwszy raz było tak we wtorek, ordynator wydarł się na studentów że mają patrzeć, ogladać i uczyć się jak akurat lezałam na samolocie oni tacy przerażeni bo bylo ich dwoch a ja im oczko jeszcze puściłam
dziś przy usg były trzy studentki i dwóch tych chłopaków, to szybko się zmyli chyba mnie zapamiętali z tego samolotu
wariatka
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:34   #3763
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
NADRABIAM WAS CALY CZAS

dzięki ciotka
Stary 2012-01-09, 21:37   #3764
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
obchód
Ty to jednak jesteś czubasek!!! na zaloty jej się zebrało na samolocie!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:40   #3765
magda1804
Rozeznanie

czesc brzuchatki i mamusie

znalazlam chwilke, wiec wpadlam zobaczyc co sie dzieje Próbuje napisac cos od 18h, ale ciagle cos jest do zrobienia Nie dam rady wszystkiego dokładnie nadrobic, bo tak lecicie do przodu wybaczcie proszę, bo przejrzałam na szybko

My z malutka wczoraj wrocilysmy do domu byla pierwsza kapiel- nawet nie tak zle pierwsza nocka tez minela calkiem calkiem. Karmie piersia, ale przez kapturki i idzie mi juz zdecydowanie lepiej. Na poczatku jeszcze jest problem, bo niunia nie moze zlapac (nawet przez oslonke), ale znalazlam juz sposob. Sciagam troche mleka laktatorem i daje butelke, po paru lykach zabieram ja i przystawiam piers Fajnie byloby wszystko, gdyby nie pojawily sie inne problemy:
1) zasypia przy cycu, a kiedy odkladam ja, budzi sie i placze
2) odparzona pupcia- pieluszki zmieniamy bardzo czesto, a pomimo tego odparzyla sie... Lenke bardzo to boli i strasznie placze jak ja przewijam. Polozna polecila mi tormentiol (masc) wiec zobaczymy czy pomoze.

Aaaa i odpadl juz pepuszek!

gratuluje wszystkim, ktorym odszedl czopik chyba nadejdzie druga tura "wysypu dzieciaczkow", bo jakos cicho tu ostatnio

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ajj zaczelam pisac a tu nastala pora karmienia i poltorej godziny nie moje. teraz znowu pisze z mala przy cycu

a wiec:
corenka nazywa sie Natalka Marysia
zdjecia realnie wkleje wam jutro bo zaraz kapanie i do spania

miejmy nadzieje ze najgorsze juz za nami, obydwa nasze pobyty w szpitalu byly dosc meczace z cala sympatia do szpitala na zelaznej.

Mala od poczatku zajmuje mi strasznie duzo czasu, non stop by wisiala przy cycu to jej sposob nie tylko na jedzenie ale i na zasypianie, zabawe, uspokojenie i nie wiem nawet co jeszcze ale wisi co 3 god przez godzine - poltorej, wiec czasu nie mam na niic praktycznie

ale i tak jest slodka i najukochansza na swiecie

co do mojego porodu to mialam cc ze wskazn medycznych i nie wiem czy chcecie, zebym wam zdala relacje, bo bylo dosc traumatycznie. teraz juz o tym nie mysle no ale wtedy roznie sie moglo stac, dzieki Bogu bylm w szpitalu i trafilam na dyzur ordynatora, ktory zabieg zorganizowal w niecale 10 minut, ze nawet maz nie zdazyl dojechac.
teraz juxz jest ok, rana sie goi, troche boli ale to normalne, grunt, ze corci nic sie nie stalo

w ogole tyle bym wam chciala napisac ale tak dlugo mnie nie bylo ze nawet nie wiem od czego zaczac a mala juz mi sie wierci na rekach zeby sie nia zajac

aaa i gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom! jak sobie radzicie/?

a za mamusie w dwupakach trzymam kciuki i zycze samych latwych porodow bez komplikacji!

buziaki i dziekuje Wam za kciuki i smski
Nikotynka jakbym czytala o sobie- mamy identycznie

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:41   #3766
agawoo
Zakorzenienie

Stopka, super, że już jesteście w domu
Dobrze, że lekarze szybko zareagowali

Magda, fajnie, że wy też już w domku
Biedna Lenka z tymi odparzeniami Mam nadzieję, że Tormentiol pomoże

Jejku, ależ mi goraco cały czas :/ Już prawie goła siedzę :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-09 o 21:43
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:41   #3767
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
jak go uroczo nazwałaś fajny chłopak z niego! powiem Ci Monia że dużo spokoju od Ciebie ostatnio emanuje, Macierzyństwo Ci służy

Stary 2012-01-09, 21:44   #3768
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

heloł,

ja miałam dzisiaj chodzony dzień, a to chyba daje jakieś efekty, bo kłuje mnie na dole bardzo, pobolewa i ledwo co mogę wstać z krzesła

Dziewczyny, a jak nie smoczek na uspokojenie to co??

Pear, jak dodasz mąkę, to będzie gęste i można na talerzykach jeść

Cytat:
MissZuzia:

Cytat:
UWAGA!!!!!!!!!!! WIADOMOSC OD LIKAS!!!!!!!!!!

o 11.50 przyszła na świat Natalka 51 cm 2380 g

która następna?
Cytat:
Mam doła, nie wiem czy pisać tu czy w k.. Napiszę tu tylko że rodzice mi przysłali gości z Polski od 10. lutego na tydzień (kuzynkę rok starszą ode mnie z chłopakiem) ze względu na ślub siostry, a ja mam termin na 20. stycznia .
nosz.... fajnie Ci robią pod górkę rodzice
Cytat:
wiesz co, może masz racje. Było pełno 4 i 5. jedna paczka 3. Jedna pracownica poszła na magazyn sprawdzić, czy nie ma mniejszych, mówila, że nie. Więc może 3 były najmniejsze?
a ksiądz do tej pory jesteśmy w szoku
w netto najmniejsze są Midi (a to są chyba 3 -> tak w gazetce było napisane)
a ksiądz, szacunek
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
kiedy dziecko ma Cie w nosie, musisz mu ladnie powiedziec "prosze"

mój ma w nosie moje 'proszę', ma też w nosie 'wyłaź' tż i inne groźby i prośby. Przekupstwa na niego też nie działają.
Cytat:
super, że już w domu
Stary 2012-01-09, 21:45   #3769
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
jak go uroczo nazwałaś fajny chłopak z niego! powiem Ci Monia że dużo spokoju od Ciebie ostatnio emanuje, Macierzyństwo Ci służy
też tak myślę
W ogóle jestem w szoku, ze tak szybko doszłaś do siebie, po porodzie naturalnym... A Mały wcale przecież nie był taki mały!!
Mam wrażenie, że wszystkie problemy, jakie miałaś w ciąży, zmęczenie, infekcje, rozwarcie, puchnięcie (wcześniej przecież # ) zostało Ci teraz wynagrodzone To bardzo krzepiące
Stary 2012-01-09, 21:47   #3770
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
heloł,

ja miałam dzisiaj chodzony dzień, a to chyba daje jakieś efekty, bo kłuje mnie na dole bardzo, pobolewa i ledwo co mogę wstać z krzesła
mam to samo... dziś ledwo co wstaje i toczę się jak jakaś kobyła...

Mała_stópka
fajnie, że wróciłyście do domku!!

Magda1804 a może odparzenie od pieluchy? jakich używasz? Wzięłaś coś innego na zmianę, żeby zobaczyć, czy to nie od pieluszki?? Kremiku przeciw odparzeniom bierzesz??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:51   #3771
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

chciałam Wam przypomniec (bo juz kiedys wspominałam) ze jesli nie życzycie sobie obecności studentów to jak najbardziej wystarczy powiedzieć i oni MUSZA wyjść (wim to na 100% bo sama byłam taką studentką - przy badaniu czy jakimkolwiek zabiegu mozecie domagac sie tylko NIEZBEDNEJ ilosci personelu ) ale wiem z doświadczenia, ze nie ma co się studentów pozbywać bo lekarz przy studencie się bardziej stara no i ja ze wzgl na to, ze tez byłam taką studentką i wiem, ze na kimś trzeba się nauczyc to chyba nie odmówię.....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:56   #3772
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Wróciłam ze spacerku ale człapałam się powolnie, o maatkoo z tego tytułu nie było mnie 50 min. No i schody zaliczyłam, ale tylko 3x, więcej nie dałam rady
wrrrrrr

aga__tka napisała: "jestem w szpitalu, jak do jutra nic, to będą wywoływać"
Trzymamy kciuki!!!!!!! oby się obyło bez incydentów żadnych, a było szybciutko i mało boleśnie!
Agatek widze, ze wzięłą się ostro do roboty i tez chce wykurzyc maluszka z brzuszka Agatku jak chcesz to moge Ci polecic dobry sposob na wywolanie porodu...

Aga_tka trzymam mocno kciuki, oby samo sie cos ruszylo

Cytat:
Mam pytanie do mamuś rozpakowanych: czym pielęgnujecie krocze po porodzie naturalnym??
Lucy ja używam mydła szarego w płynie i mydła do higieny intymnej i nic poza tym.

Cytat:
Zuzia , Likas gratulacje !

Napisałam szczegóły w klubie. Co do tego że może nie przyjadą to nie ma takiej opcji bo już bilety samolotowe kupione

Dziewczyny rozpakowane jak się czułyście 2-3 tygodnie po porodzie? Nie wiem czy dam radę...
Aguś bardzo Ci wspolczuje sytuacji z rodzina i jak większosc dziewczyn dobrze Cie rozumiem, szkoda, ze oni tego nie rozumieją szkoda

co do pytania, to ja jestem 5dni po porodzie i czuje sie jak przed porodem. Tylko, ze ja nie mam rany krocza. Dzis nawet jezdzilam rowerem, bo musialam pozalatwiac pare spraw

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Gratulacje zdrówka i szybkiego powrotu do domku...

to szycie mnie przeraziło
Anulka jesli jest znieczulenie, to szycie nie boli- ja mialam ranke kolo cewki moczowej (a wiadomo jak bardzo jest unerwione to miejsce) i przy znieczuleniu czulam jedynie jakby mnie polozna czyms zimnym dotykala no ale w miejscach gdzie skora nie byla znieczulona, to troszke bylo czuc

Klaurencja za 2 tygodnie Filipka
Blanszor Alanek jest cudowny gratuluje jeszcze raz trzymam , zeby zly humor i samopoczucie przeszly szybko
Nikotynko, Nawojko, Kasikzaki, Elunia witajcie!
Blanszor masz szczescie, ze Twoj Alanek tyle spi Moja diablica przesypia ok 3h.

Monia widzialam, ze pisalas o problemie z odciaganiem mleka- kiedy moja mala lezala pod lampami i nie moglam karmic, musialam odciagac mleko, zeby nie stracic pokarmu. Najpierw odciagalam ta gruszka, bo ona tak bardzo nie ciagnela. Kapało dosłownie pare kropelek- naprawde i bylam zalamana. To bylo przy dwoch pierwszych sciaganiach (po ok 10 min na piers). Z czasem lecialo troche wiecej. kiedy sutki sie oswoily wzielam zwykly laktator i sposobem 5min-7min-5min na piers sciagalam o wieeele wiecej- 70ml. Nie poddawaj sie i probuj. Na to trzeba czasu. Pij duuuzo plynow i herbatki na laktacje
A! i im czesciej przystawia sie dziecko do piersi to zwieksza sie produkcja mleka.

Mi juz leci samowolnie, tak, ze moczy koszulki
Miss_zuzia wielkie gratulacje dla Ciebie i Filipka!!!

gratulacje dla Likas i Natalki!!!

Jak tak czytam, ze Wy dziewczyny tez macie takie problemy z dluuuugim karmieniem dzieci to wydaje mi sie, ze to chyba normalne ja rowniez mecze sie z mala, najgorzej w nocy, kiedy chce sie spac, a ona przez 1,5-2godz. wisi na cycu

04.01.2012r.

Stary 2012-01-09, 21:58   #3773
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam Wam przypomniec (bo juz kiedys wspominałam) ze jesli nie życzycie sobie obecności studentów to jak najbardziej wystarczy powiedzieć i oni MUSZA wyjść (wim to na 100% bo sama byłam taką studentką - przy badaniu czy jakimkolwiek zabiegu mozecie domagac sie tylko NIEZBEDNEJ ilosci personelu ) ale wiem z doświadczenia, ze nie ma co się studentów pozbywać bo lekarz przy studencie się bardziej stara no i ja ze wzgl na to, ze tez byłam taką studentką i wiem, ze na kimś trzeba się nauczyc to chyba nie odmówię.....
Ja nie mam zamiaru ich wyganiać muszą na kimś się uczyć zresztą oni się jeszcze w życiu pipek naoglądają więc luz. W sumie nawet nie byłam przy nich skrępowana , to oni wydawali się strasznie spięci

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:02   #3774
AgaMili
BAN stały

Zjadłam 3 hot dogi i 1 tosta z serem i szynką
Cytat:
słodki
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
ufff.... nadrobiłam do 118 strony i postanowilam cos napisac, bo nim bede na biezaco to pewnie minie sporo czasu
u nas jakos leci, mały w zasadzie pochlania wiekszosc czasu, choc wydawaloby sie, ze ciagle spi do dnia dzisiejszego karmiony byl moim mleczkiem, ale niestety przez butelke, odciagam laktatorem ( swoja droga z czystym sumieniem moge polecic medele mini electronic) i heja no ale dzis bylismy w szpitalu na podcieciu blonki pod jezyczkiem bo byla za dluga czy cos i ponoc dlatego nie umial chwycic piersi, no i chyba pomoglo bo wlasnie go nakarmilam cycem

1. co do bólu przy nacinaniu czy tam pekaniu, to nic, a nic nie czuc jak to wykonuja, ja mam 35 szwów i zupelnie nic nie czulam jak cieli...
2. jesli chodzi o pierwsze spacerki to Nikos dzis skonczyl tydzien, a juz w piatek musielism isc do lekarza, wiec spacerek byl i tak od amtej pory codziennie sobie wchodzimy
3. kwestia ubranek to u nas tez roznie, w zasadzie uzywamy wszystkiego, body rozpinane, body przez glowe i nie ma z tym najmniejszego problemu, umiejetnosc zakladania sama przychodzi, takze nie stresowac sie

no i gratulacje dla tych nowo rozpakowanych i czekamy na kolejne dzieciaczki sie bo widze tutaj zastój

Czekam na zdjęcia
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:03   #3775
AgaMili
BAN stały

Cytat:
hej dziewczyny

pozdrawiam Was gorąco
Super ze juz w domku
Cytat:
obchód
dobra jestes
Ja bym sie nie zgodziła na stazystów/studentów
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc brzuchatki i mamusie

znalazlam chwilke, wiec wpadlam zobaczyc co sie dzieje Próbuje napisac cos od 18h, ale ciagle cos jest do zrobienia Nie dam rady wszystkiego dokładnie nadrobic, bo tak lecicie do przodu wybaczcie proszę, bo przejrzałam na szybko

My z malutka wczoraj wrocilysmy do domu byla pierwsza kapiel- nawet nie tak zle pierwsza nocka tez minela calkiem calkiem. Karmie piersia, ale przez kapturki i idzie mi juz zdecydowanie lepiej. Na poczatku jeszcze jest problem, bo niunia nie moze zlapac (nawet przez oslonke), ale znalazlam juz sposob. Sciagam troche mleka laktatorem i daje butelke, po paru lykach zabieram ja i przystawiam piers Fajnie byloby wszystko, gdyby nie pojawily sie inne problemy:
1) zasypia przy cycu, a kiedy odkladam ja, budzi sie i placze
2) odparzona pupcia- pieluszki zmieniamy bardzo czesto, a pomimo tego odparzyla sie... Lenke bardzo to boli i strasznie placze jak ja przewijam. Polozna polecila mi tormentiol (masc) wiec zobaczymy czy pomoze.

Aaaa i odpadl juz pepuszek!

gratuluje wszystkim, ktorym odszedl czopik chyba nadejdzie druga tura "wysypu dzieciaczkow", bo jakos cicho tu ostatnio

Nikotynka jakbym czytala o sobie- mamy identycznie
Gratulacje odpadnięcia kikutka. No i oby odparzenie przeszlo
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:05   #3776
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Stopka, super, że już jesteście w domu
Dobrze, że lekarze szybko zareagowali

Magda, fajnie, że wy też już w domku
Biedna Lenka z tymi odparzeniami Mam nadzieję, że Tormentiol pomoże

Jejku, ależ mi goraco cały czas :/ Już prawie goła siedzę :/
Agawoo ja tez mam taka nadzieje

Cytat:
mam to samo... dziś ledwo co wstaje i toczę się jak jakaś kobyła...

Mała_stópka
fajnie, że wróciłyście do domku!!

Magda1804 a może odparzenie od pieluchy? jakich używasz? Wzięłaś coś innego na zmianę, żeby zobaczyć, czy to nie od pieluszki?? Kremiku przeciw odparzeniom bierzesz??
Agatku kremu nie uzywalam wczesniej, bo nawet nikt o nim nie wspomnial w szpitalu, a pieluszki mam pampersa 1, a w szpitalu uzywane bylu huggisy. Odparzenia zaczely sie robic juz wczoraj i dziwie sie, ze na wizycie poloznych i lekarza nie wspomnialy mi, ze cos jest nie tak

P.s. co do masy ciala-
moja koncowa waga: 69kg
waga poczatkowa: 56kg
5 dni po porodziea (dzis- 60,7kg)

zmykam juz kochane, bo oczy sie kleja, a Lenusia pewnie za 2h wstanie- trzeba sie wiec relaksowac
milej nocki

04.01.2012r.

Stary 2012-01-09, 22:06   #3777
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

Mam pytanie do mamuś rozpakowanych: czym pielęgnujecie krocze po porodzie naturalnym??
Tantum rosa. Rana po szyciu jeszcze się co prawda nie zagoiła(w sumie to nie wiem jak długo ma się goić) ale wygląda coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Kasikzaki ja jestem wyrodna matka bo ściągam pokarm laktatorem i daję Alanowi butlę. Nie mam już siły walczyć z nim żeby ssał pierś, tym bardziej że brzuch po cc boli ciągle. Są dwa tego plusy - wiem ile zjadł i najada się na tyle że śpi słodko 3-4h.

Też przeryczałam dwa dni i teraz widzę, że to z przerażenia że ten dzidziuś co leży w łóżeczku jest mój i jestem za niego odpowiedzialna 24h/dobę. Musimy być silne!!!
Dziękuję
Ja w piątek czyli pod koniec drugiej doby straciłam pokarm, mała wyła w niebogłosy. Próbowałam laktatorem ale poranione piersi nie były w stanie wytrzymać bólu odssysania i tak nic z resztą nie leciało. W sobotę pokarm wrócił, cyce dalej bolą ale już nie cały czas i ze stresu nie mam odwagi spróbować jeszcze raz z laktatorem.
Milenka dziś po południu tez spała 4 godz z tym że najpierw karmienie trwało godzinę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość

A nie czujesz bólu przy odciaganiu? Ja mam włąśnie ten model co piszesz i mnie bolało ale to pewnie przez poranione brodawki.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:07   #3778
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Lucy ja używam mydła szarego w płynie i mydła do higieny intymnej i nic poza tym.
bardzo dziękuję za odpowiedź!! a czy "osuszasz" intymne miejsca w jakiś specjalny sposób? (pytam, bo koleżanka mówiła mi, że używała suszarki, by wszystko się ładniej goiło )
Stary 2012-01-09, 22:07   #3779
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki co do silniejszych odparzeń to moja położna dała mi NANOZIN w sprayu.... no ale nie wiem jak działa bo nie mialam okazji testować. fajny jest z tym, ze nie trzeba nim smarowac tylko sie psika i tym samym nie trzeba dodatkowo drażnić skóry juz podrażnionej...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:08   #3780
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Tantum rosa. Rana po szyciu jeszcze się co prawda nie zagoiła(w sumie to nie wiem jak długo ma się goić) ale wygląda coraz lepiej
dziękować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości