|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() Eeeej weeeeź noooo. Coś za dużo tych podobieństw ![]() A pytałaś i mi się teraz przypomniało ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Malutkimi kroczkami do celu! Dobrze, że jets poprawa ![]() Ide spać. Dobranoc ![]()
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a pytałam ![]() ![]() ![]() u nas też coś ponad 36, ale tylko jeden pokój - za to duża i jasna kuchnia - chociaż w sumie mogłaby być większa ![]() dobranoc, ja też zmykam ![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pieknie nam sie rozwijaja i mamuskom nudzic sie nie daja. Mamy X-XI 2011
\hej Laseczki ja tu nadrabiam stary wątek, a tu już 4 strony nowego
![]() ![]() trochę poczytałam, ale dziś czasu brak. Od rana goście, drzwi sie nie zamykały, więc dzionek szybko zleciał i czasu na wizaż zabrakło ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pieknie nam sie rozwijaja i mamuskom nudzic sie nie daja. Mamy X-XI 2011
EJjjjjjj co kupuje na dzień babci i dziadka?
Ja właśnie myslę nad jakimś kalendarzem czy coś |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |||||||
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() Ja znowu wieczorową porą, ale jakoś tak mi ostatnio wygodniej. Młoda śpi, a ja czekam na męża- wraca z wyjazdu służbowego. Jako dobra żona upiekłam mu dzisiaj ciasto marchewkowe, niech ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z tymi ludźmi w autobusie to jakaś masakra. Żeby nikomu dupska nie chciało sie ruszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tego ostatniego to aż się zaplułam ![]() Cytat:
![]() Hmmm ![]() ![]() No fajnie że wróciłaś i że wyjazd udany ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- W ogóle to zostawić Was na jeden dzień, a Wy tu nowy wątek zakładacie ![]() Moja córcia rozwaliła mnie na łopatki. Spała cała nockę, od 21 do 7 ![]() A ze smutnych rzeczy to chyba mi się mleczko w cycach kończy ![]() ![]() ![]() Mimo, że nie miałam jakoś parcia na karmienie piersią, to jakoś tak mi smutno ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
O masz... ale naskrobałyście od wczoraj
![]() ![]() Ancia - trzymaj się laska! Co nas nie zabije to nas wzmocni... A co Wy podajecie za kaszki, kleiki? Pediatra pozwoliła nam na razie pojedyncze owocki lub jarzynki. My smoczka 3 używamy już od kiedy Olo skończył 3 miesiące. Tak samo zmieniliśmy butelki na większe. Też korzystamy z Aventu. A mleka mm używam praktycznie od samego początku dokarmiając. Nie codziennie ale zdarza mi się, że zabraknie mi mleka. Jak to mąż się śmieje - "małe cycki - mało mleka" ![]() Widzę, że dzieciaczki Wasze też mają jakiś taki harmonogram spania dziwny. Mój jak się położy, to się budzi tak mniej więcej 6, 7, 8 ![]() Pytała któraś z Was o rehabilitację. My też chodzimy. Mały ma dyskretną asymetrię ułożeniową prawostronną. Chodzimy raz w tygodniu na 40 minut. Rehabilitant pokazuje nam nowe ćwiczenia i ćwiczymy z małym w domu 3 razy dziennie. Ponoć daje radę. Ale ja też widzę efekty. Nie gibie się tak na jedną stronę leżąc na brzuchu. Na Dzień Babci i Dziadka jeszcze nie zaplanowaliśmy. Trochę wystartowaliśmy na Gwiazdkę z dobrym pomysłem bo daliśmy dziadkom kubki ze zdjęciami Olka ![]() ![]() Idę lulać... Olo już śpi. Dziś znów zasnął o północy. Jak ja mam to dziecko przestawić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam napisać, że może najada się w minutę, ale po dłuższym zastanowieniu - to chyba fizycznie niemożliwe co? Mój też jakoś krócej je. Co prawda je szybko i robi kimkę po czym moje wstanie budzi go w mig ( i mama leży sobie obok) , więc wychodzi na to samo prawie co wiszenie na cycku, ale postęp jakiś jest ![]() Dobrze, że idziecie do lekarza. On obada, zważy i będzie jasne. Mam nadzieję, że będzie ok ![]() ![]() Cytat:
![]() I strasznie Ci współczuję, że się tak na Ciebie zwaliło. W takich sytuacjach najlepiej sprzedać małego mężowi lub babci, zakopać się pod kołdrę na 2h, wygrzać, wyspać i odpocząć. A jak mały tak bardzo nie chce z butli to może karmcie go strzykawką/kubeczkiem albo tą taką długą rurką cewnikowatą? Wiem, że to już masakra, ale może raz na jakiś czas pomoże wam - tzn szczególnie tobie? Cytat:
![]() W ogóle paranoja. Jak mały nie śpi to marudzę. A teraz jak śpi to ja zamiast spać siedzę na necie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-10 o 00:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry! ja mam się średnio, zatoki mnie męczą ale to nieważne. najważniejsze by Małej nie złapało. u nas poza tym chyba koniec skoku jakiegoś
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no kocham muminki ale w wersji książkowej, a fartuch poka, poka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#99 | |||
kosmitka
|
Wszystkim dziękuję za słowa pocieszenia
![]() Cytat:
Już piersi nie mam jak kamienie, czyli ilość pokarmu zmniejszyła się i dopasowała do tego, co Franek ssie. Je rzadziej, co 3h, czasem co 3,5h. I je krócej, mniej ssie, więc zdecydowanie mniej tego pokarmu przyjmuje. Suszarka na niego nie dziala, bo on się nie buntuje przy jedzeniu, po prostu odwraca głowę od cyca. Mam swoje mleko zamrożone i myslę, czy nie spróbować mu podać?? Ale chyba poczekam do jutra, do wizyty u lekarza. Cytat:
U Franka antybiotyk już 5 doba. Dziękuję za pocieszenie ![]() Cytat:
Dziękuję za współczucie. Dzisiaj pomaga mi mama, bo mąż też chory. Z tym karmieniem inną metodą, to poczekam na wizytę u pediatry.
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ancia dużo zdrowia dla Franka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że ze zdjęciami Marcelka? Sami będziecie robić czy masz już upatrzonego fotografa, albo jakąś firmę? Cytat:
A jaką metodą się rehabilitujecie? Cytat:
![]() My też walczymy ze skokiem (chyba- mam nadzieję, że to nie efekt rehab.) najgorzej jest wieczorami. No i młody potrzzebuje teraz 90% uwagi i zainteresowania) Cytat:
![]() ![]() ![]() a laktację odbudujecie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |||||||
Zakorzenienie
|
bry
![]() mojej młodej cos sie dzis pomieszało- spała nawet ładnie do 5 rano mimo bączków, o 5 zjadła cyca, przykimała 15 min i koniec - guganie, smiechy, kopanie mamy - no musiałam z nią wstać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a potem co? ![]() uwielbiam gumisie ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie ze wróciliscie, buziaki dla was i wpadaj częściej Cytat:
dobra żonka ![]() ja juz tak ponad miesiąc karmie tylko w nocy i rano...moze u ciebie tez tak sie uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Hello babeczki
![]() U nas się chyba też powoli jakiś skok kończy, wydłużają nam się przerwy między karmieniami ![]() ![]() Wczoraj po raz pierwszy Zuzia przekręciła się z plecków na brzuszek i z powrotem i bardzo jej się to spodobało bo chyba z godzinę tak robiła na macie ![]() ![]() Zaczęłam podawać od nowa kropelki na ten brzuszek - mam nadzieję ze zadziałają i będzie lepiej ![]() Na dzień babci i dziadka też myślałam o kalendarzu ale liczą sobie za takie cuda sporo kaski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry- ponadrabiam ile sie da
![]() Cytat:
![]() a z tymi facetami to ciekawe Cytat:
Mojego brata córa tez ma naczyniaka- na czole i tez jakos kazali im czekać- rok bodajże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zdrówka kochana ![]() Mężuś się spisał z zakupem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||||
Zakorzenienie
|
No ładnie- moze spac i jeszcze marudzi
![]() A tak serio- to mnie w domu rozwlaja jak właśnie wstają i w nocy ktoś spać nie mógł i mi narzeka- normalnie zamieniłabym sie nawet na takie spanie ![]() Cytat:
![]() Ciesze się,że z Bałżejkiem lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do karmienia piersią- to ja rozumiem, tez nie mialam parcia, wrecz zarzekałam sie ,ze 6 tyg i koniec ![]() ![]() Cytat:
Mój mały z kolei jakoś w grudniu- w połowie tak z dnia na dzien zaczął zdecydownaie mniej jesc. W dzien to jak jest przy piersi 3min to sukces! A je co 3-4h... Czemu w nocy tak nie robi???????? Cytat:
Cytat:
![]() A jakie kropelki dajesz na brzuszek? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mala ma skaze....dowiedzialam sie jak bylam w PL.Wczoraj musialam isc do lekarza po recepte na mleka a ten do mnie czy w PL mielismy robione testy ![]() Mala sie rozwija....interesuje sie juz wszystkim....lubi moje wlosy ciagnac ![]() No to Twoja z charakterkiem jak i moja....jak mnie nie widzi to sie zaczyna denerwowac...cwana mala bestia ![]() Cytat:
![]() ja sie moge tylko cieszyc bo tylko raz mialysmy skok. A u Was jak to przebiegalo? Placz czy jak?? Cytat:
Wczoraj mala dostala pierwszy raz marchewke...( znowu gerbera...uwazam ze ta firma jest do bani...jablko kwasne....marchewka ni to slodka ni to gorzka....) ale zjadla troche.... Co do kleiku....chcialam jej dac wczoraj ( juz drugi raz) ale przez zaden smoczek nie chce leciec..... a zrobilam bardzo rzadki....i teraz nie wiem czy zaczac dawac lyzeczka ?? ![]() Wiec dzisiaj znowu bede probowac podac jej ten kleik lyzeczka Cytat:
No ladny ten zakup..... ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Lula zazdroszcze ze Twoje malenswto przesypia cale nocki.... mojej sie poprzestawialo przez ten pobyt w PL...mam nadzieje ze jej wroci ladne spanie.... :prosi :
![]() |
#107 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja probuje podac kleik,,,,, swietny pomysl z kubkami....chyba cos takiego zrobimy.... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
witam sie i ja of kors ze spiacym leonem na reku
![]() danika lece czytac o tej grzybicy, thx. nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego ![]() Cytat:
franek moze nie chciec jesc bo przy zapal. zmienia sie smak mleka. moze trzeba by poodciagac zeby podtrzymac lakt. lekarzem nie jestem, dziele sie tylko swoja nabyta ostatnio wiedza. jak masz poradnie lakt. to idz, pomoga. duuuzo zdrowka, bedzie lepiej. ide do apteki i placic rachunki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
pytanie teraz mam laktację idealnie dla Staśka, ale np chciałabym trochę mleka odciągnąć w butelkę , ale wiadomo nie zrobię tego przed karmieniem, po karmienu nic nie zostanie w jednej piersi a druga jest nie pełna.
Niestety mogę miec sytuacje losową i niebedzie mnie 4-5 godzin, małego zostawiłabym mamie, ale muszę mieć mleczko dla niej, a sztucznego nie chce dawać skoro je cyca dobrze ![]() tak myślałam co by nie zwiększyć trochę laktacji laktatorem tak jak cotynato co by odciągać po trochę dodatkowo... Natka a jak dajesz jabluszka kilka łyżeczek to ile Szymek może nie jeść cycka ? nastepne pytanie czy dajecie swoim maluszkom jakiegoś pluszaka do przytulenia w łóżeczku ? Stasiek mii się tak wierci że podkładam mu pod łapkę jego zyrafkę i w moment usypia, przydusić się nie przydusi bo jest mała..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |||
kosmitka
|
Kochane jesteście, że mnie pocieszacie, aż zaglądam tu, by sobie humor poprawić.
Cytat:
![]() Królestwo za spokój. Cytat:
![]() Mi bardzo zależy na piersi, bardzo. Sfiksuję, jak się ta laktacja załamie. Cytat:
Nie mam już tej czerwonej plamki, prawie zeszła. Siedzę z cyckiem w kapuście, wysmarowana altacetem. Moze ten antybiotyk, co biorę, też na pierś działa. Jak do wieczora nie puści, to idę do gina. Poradni laktacyjnej nie ma, już bym tam byla 100 razy ![]() No i nie wiem, czy odciągać czy nie. Bo mleka jest już mniej. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Małgosia ja odciągam z tej drugiej, z której nie było karmienia, to 50ml odciągnę.
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej karmiłam przy jednym posiedzeniu z obu piersi teraz(w sensie od połowy grudnia gdzieś) zapomnij. Ale młody dalej rośniejak na drożdzach i przybiera po 1,5kg na miesiąc wiec widac to mustarcza. Moja pediatra mowila ze juz jest na tyle silny ze wyjada w tak krotkim czasie ile mu potrzeba. No i tego sie trzymam bo ja tez juz mialam czarne wizje i scenariusze. Ale jest ok i u Ciebie tez tak bedzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
A mi sie naleza baty. Zreszta wczoraj sie sama zbiczowalam. Nie moglam zasnac i wzielam sobie do czytania ksiazke ktora dostalismy od znajomych"pierwszy rok zycia dziecka". No wiec jak zaczelam czytac o wszystkich chorobach na jakie sa narazone niemowleta, o bezdechu, bakteriach, zarazkach, smierci w kolysce to juz w ogole nie moglam spac bo caly czas nasluchiwalam jak Mikul oddycha, a zaraz mam zamiar wyczyscic wszystkie zabawki jakimi sie bawi synek. Autentycznie sie poschizowalam
![]()
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo te rozdziały się omija ![]() Mój mały śpi bardzo nieprzepisowo- wtulony w poduszkę z pierza, smoczek przyduszony pieluchą by mu nie wypadał z paszczy (bo zaraz się obudzi) ![]() ![]() A w nocy jak śpi ze mną w wyrku (tak tak - dalej mimo prób przekładania, ale wtedy to już w ogóle mogę zapomnieć o śnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() a widzisz - ja coś tam kojarzę, ale nie lubiłam jej, więc nie bardzo znam postacie z tych bajek. Smerfy, gumisie to był mój świat ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
odciągać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogole to mnie bola jajniki i to od wczoraj pomimo tego ze okres sie juz skonczyl, dziwny dziwny bol, moze ja sie sypie ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Sisku no fajnie ze spisz z Piotrulkiem, taka bliskosc jest nieoceniona ![]() ![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz,ż e zamieniasz się w próchno ![]() ![]() ![]() A co ta Twoja fajna gineska mówi na te bóle przy @? Moze jakies odpowiednio dobrane tabsy antykonc. by Ci pomogły? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||||||
KWC
|
Cytat:
Jeju, kochana, strasznie mi Was żal. Franio chory i Ty chora.. Rzeczywiście lipnie się Wam ten rok zaczął... Wracjacie szybko do zdrowia!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam zamiar napisać smsa z życzeniami. I to wszystko. Cytat:
![]() Cytat:
Eryk nadal leży jak kłoda ![]() Cytat:
My też już po próbie z jabłkiem i marchewą. O dziwo marchewka, która jest mdła lepiej podeszła. Eryk zjadł ze 3 łyżeczki, bo reszta oczywiście wylądowała na mnie. Jabłko uparcie wypluwał i krzywił się jakbym mu cytrynę dawała. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas niby też- ale w dzień ciężko mu sie zasypia bez. I tak samo na spacer jak idziemy- zaczyna sie drzec przy ubieraniu i smok go wycisza. Potem wypluwa lub nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umowilam sie do gin na jutro, w sumie to ostatni raz z nia rozmawialam pare godz przed porodem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sluchajcie, od paru dni Miki probuje sie przekrecic, denerwuje sie przy tym nieziemsko jak mu nie wychodzi a my z Ł jestesmy czasami poplakani ze smiechu, to co on wywija to jest po prostu koniec, a jaki nerwus przy tym ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.