|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Żyjemy Telik zaciśnięte!Youyou dla Lilki za pół roczku i udaną próbę zmiany położenie ![]() Aania, Telik, Brumek dla chłopaków za przewroty!Dziubek za stracone kg.Cookie dla czyszczącego pełzaka![]() Babonik matko, biedny Nikoś, skąd to pieroństwo się bierze ![]() Widzę, że Karolineee do nas wróciła na stałe, cieszę się I Beatka się pojawiła ![]() Youyou mój Domek pije tylko zwykłą niesłodzoną wodę , soczków, herbatek itp nie toleruje ![]() A co do tego krzesełka do wanny, dostaliśmy takie, ale jeszcze ni używamy. Kuzynka i kuzyn męża mieli dla swoich dzieci i oboje bardzo chwalili ![]() Oglądałam ten filmik, o którym pisała Iustyna straszne Serce boli... Nie zaniosłam wczoraj Domka do łóżeczka, spał ze mną, tuliłam całą noc Brak słów na to co się tam dzieje ![]() A co do obrzezania, mam takie samo zdanie co Brumek! Nie rozumiem jak można tak upadlać kobiety. Nie ma wytłumaczenia, że tradycja, że obrzęd! Takie coś nie powinno mieć w ogóle miejsca! I koniec kropka. Czytałam "Kwiat Pustyni", polecam dla tych co jeszcze nie czytali... Mąż chory, wyniósl się z sypialni. Dominik był dzisiaj ze mną w Katowicach na uniwesytecie po książki, w sumie objeździlimy trzy biblioteki, dzielny chłopina zniósł podróż, ani nie zawkilił. Były z nami moje koleżanki, nie mogły uwierzyć, że dziecko potrafi być tak grzeczne ![]() Domek dzisiaj powtórzył za moją koleżanką "kuku" Bardziej przypadkowo, ale i tak pękałam z dumy![]() Coraz stabilniej sobie sam siada i siedzi bez gibania. Ogólnie prawdziwy ANIOŁ z niego
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-01-09 o 23:04 |
|
|
|
#3452 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe tylko sie nie obrażaj. Ja sobie żartowałam
Teliczku kciuki za kanaliki Brunetka chyba nie ma lekarstwa. Przykro mi. Moj tz jak sie napije to chrapie niemiłosiernie, tak daje ze az sie sufit podnosi Wtedy mam chęć iść spać do łazienki. A moja corcia sie nie obraca. Legacisko małe. Generalnie nie nawidzi leżeć na brzuszku i dlatego pewnie nawet nie próbuje. Kiedys obrocila sie z brzucha na plecy, ale to przypadkiem i wiecej sie to nie powtorzylo. Za to odrywa plecki od podłoża. Dzis sie uniosla na wysokosc tego Sloneczka w playskool i bez podciagania sie na raczkach. Soczki, daje Wiki jablkowy. Nie rozrabiam z woda. Pije średnio OK 60 ml dziennie. Dzis jej kupiłam jabłko z mieta, ale jeszcze nie Dawalam. Jutro będziemy próbować. Agadus moja dama tez Dzis jadła kaszke mleczno- ryzowa z bananami. mam w zanadrzu jeszcze z malinami. Oooo Natka. Witaj
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Brunetko mam jeden-mocny kopniak, a jak sie przebudzi to udaj, ze spisz
. Na szczescie moj malz chrapie tylko po wiekszej dawce alkoholu, czyli bardzo rzadko.Natka odnalazla sie nasza zguba |
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#3455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się teraz rozglądałam to jest to u nas koszt 1200zł/miesiąc... ![]() Cytat:
![]() Cookie, nieźle musiała wyglądać te wędrówka Zuzi. się jej należą.![]() Telik, wyobraziłam sobie tą sytuację. )Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze przetykanie kanalików. ![]() Brumek, gratulacje dla przyjaciółki , Tymek będzie miał kumpelę.
|
||
|
|
|
#3456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój post to przykład zwięzłości i rzeczowości ![]() Ja tak samo zareagowałam na ten film. Nie mogłam się opanować żeby nie pójść popatrzeć chociaż na Tymcia i go dotknąć (jak już przestałam płakać). A dla Domka wielkie brawa, bo to już nie lada wyczyny ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
A obroty dopiero od wczoraj i tylko dwa do tej pory, a Twoje szczęście młodsze. Ale ja myślę, że oni jeszcze maja czas ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
|
|
#3457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Wiesz, że ja wczoraj jak leżałam w łóżku, to sobie pomyślałam, że ja spokojnie sobie zasypiam a w tym samym czasie na świecie dzieją się tak straszne rzeczy... I nic z tym nie mogę zrobić. Cytat:
Dziubek chyba też się wezmę za dietę .
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że Brumek mnie nawoływała, przepraszam już nie znikam
Vaniliova nie było żadnej imprezy, to raczej obowiązki Brunetko wywal na balkon ![]() ![]() Brumku dla przyjaciółkiFajnie, że tak razem zabrałyście się do dzieciaczków ![]() Marzenko jak przyczytałam co Was spotkało to aż mi się ciepło zrobiło. Dobrze, że wszystko wporządku. Podejrzewam jak byłaś wystraszona
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Te dzieci to bezbronne istotki, które potrzebują ciepła, bliskości a co mają? No płakać się chce. Nigdy tego nie zrozumiem, nawet nie chcę... ![]() Stronczku spokojnie, Wiki ma jeszcze czas na takie wyczyny
|
||
|
|
|
#3461 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Jestem mamą urodzonego w sierpniu Jasia oraz rok wcześniej Weroniki. Czy mogę się przyłączyć do wątku?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Natko wiem ze jeszcze ma czas
jest jedna z najmłodszych na naszym watku i siła rzeczy daleko za niektórymi dzieciaczkami (Np Iza Nerolki) Jestem spokojna, na wszystko przyjdzie czas. Cytat:
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak czytałam, to za kilka tysięcy dolarów oddawali dziewczynki do adopcji. Nikt nie sprawdzał czy faktycznie do adopcji czy na organy... Jednak chyba wszystko lepsze od tamtego sierocińca.
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, zapraszamy. Napisz coś więcej o Was![]() Stronczku i bardzo dobrze ![]() Wiecie, że ja dopiero niedawno doczytałam, że Stronczek t Stronczek a nie Stroneczek Ja cały czas źle czytałam Twój nick Ale ze mnie gapa Wybacz |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - gdyby zabkowanie moich dzieci polegalo tylko na wybudzeniu z krzykiem który jest utulony dotknieciem ręki to nawet bym go pewnie nei zauwazyla. i przy arturze i przy kindze tylko rzeciwbólowe leki pozwalaja im zasnac... bez nich cala noc by wyły. wiem bo juz z synem przerabialam. wył do ostatniego zęba. teraz piszczy kingusia.... dopiero zasnela...
u mnie zlobek prywatny w cenie 650 zl (ten mój, ja mam znizke ) i konkurencyjny 800 zl... wiecej nawet nie ma. jak juz to przyjmuja dwulatki... do tego przedszkole ok 670 zl miesiecznie jak chodzi caly miesiac i... nie wiem za co paliwo na dojazdy kupie...
|
|
|
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko ja sie nie gniewam. Jest nas tu tyle ze nie sposob spamietac. Stroneczka zauważyłam ale mi to nie przeszkadzało
Edit: Uciekam spać bo tz Juz w ambasadzie japońskiej (jak mówi Zanetka) Kolorowych snów mamuski |
|
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
Wy śpicie a ja nie...mała znów jest noworodkiem, chce spać z cycem w buzi
![]() Jadła o 20.30, 22, 23.30, 1.40 i od tamtej pory nie spi....ZWARIUJE |
|
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Nakarmilam na spiocha. Nawet oczu nie otworzyła
śpi dalej wiec i ja mykam. Ellika mam nadzieje ze Juz spisz
|
|
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje brumku ze pytasz
dobrze sie czuje,babcie pochowalismy wczoraj.telik kciuki za kanaliki ,zey poszlo szybko sprawnie i w miare bezblesnie,my dzis mamy kontrole babonik bedny Nikos ![]() brumek no juz sie balam ze moja corka zostanei zdradzoan
|
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Stronczku zasnęła z powrotem o 3.30
o 6tej już chciała znowu jeść no i łaskawie dospała do 7mej. Here I am
|
|
|
|
#3474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witam jak co rano znad kawy porannej ![]() pobudki dziś co dwie godziny, co do minuty.... w leżaczku albo na kolanach, sam jeszcze nie siedzi na tyle stabilnie żeby w krzesełku wytrzymał. ![]() Cytat:
1 - wygląda jakby dzieci w podobnym wieku były, czy co..... ![]() 2 - Cytat:
tak, solidny kopniak albo szturchaniec pod żebro. A na poważnie, chrapie zawsze? czy tylko jak leży na plecach? na mojego działa obrócenie na bok, bo tylko na plecach chrapie. Na szczęście zdarza mu się to rzadko. W tygodniu niech sobie chrapie ale w weekend nie wolno ![]() Cytat:
i dla Domka!!! Cytat:
i napisz coś więcej ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Brunetka, coś dla ciebie http://www.mydeal.pl/caly_kraj/deal/5114/
|
|
|
#3475 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny mam kilka pytan do Was: 1. Jak zmieniałyście mleko 1 na 2? stopniowo dosypywalyscie mleko? 2. Karol jadl wczoraj swoj pierwszy rosolek, z kaszką. Mozna dac pol rocznemu dziecko makaron do zupki? 3. pamiętacie kiedy czulyscie pierwsze objawy ciązy? ile dni przed okresem ? Brunetka na chrapanie to najlepsza pobudka dobry szturchaniec
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
[BBartessa[/B] Ja przechodziłam stopniowo, pierwszego 1 mierka, drugiego dwie, trzeciego trzy itd.
Ja dałam wczoraj do zupy makaron, ale wzięłam taki włoski z durum bez jajek, z tym ze on ma gluten, więc jak makaron to kaszka glutenowa odpada. Ja nie miałam żadnych objawów U mnie noc tragedia. Agata często budziła się z płaczem, albo zęby albo kalafior, bo pierdziała mocno (btw. co na takie pierdki moge jej dać, tosamo co na kolke )
|
|
|
|
#3477 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
moje dziecko zasnęło wieczorem, uwaga!!!!, w łóżeczku wzięłam Wasze rady do serca i obłożyłam ją wałkami zrobionymi z kocyków i jakoś to łyknęła ale póki co, nie podniecam się, traktuję raczej jako pojedynczy incydent![]() Tak, jak dziewczyny napisały już - najpierw odciągnąć, zakroplić nasivin i tak zostawić yoyuyou brawa dla zdolnej Lilki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo! Jesteś! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Stronczek ja nie jestem z tych obrazalskich poprawilam sie tylko na twoja prosbe![]() toskany witaj widze ze masz niewielka roznice miedzy dzieciakami - moje pytanie jak sobie dajesz rade, bo ja planuje za pol roku starania o drugie dziecko i tak chcialabym wiedziec jak to jest![]() telik trzymam kciuki za przetykanie kanalikow ![]() Dopisuje sie do pytania Bartessy o wprowadzanie mleka 2?? jak to robic?? aania moja poki co je na lezaczku brunetka jak kiedys przeczytasz ze maz zabil zone za chrapanie - to bedzie moja smierc ![]()
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou no cena w sumie nawet do akceptacji. Jestem zadowolona bo żłobek jest bardzo fajny,kolorowy.Emi już była w nim na 3h i podobało się jej. Nie szukała mamusi i tatusia
no i w cenie wyżywienie oprócz mleka i pampersów.
|
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:cmo k:Dzień dobry ![]() Dziekuje Wam w imieniu Zuzy ![]() W ogóle moje dziecko ostatnimi czasy zrobiło się podejrzanie rozkoszne gada sobie takim delikatnym dziewczęcym głosikiem, uśmiecha się cały czas... ona planuje jakąś grubszą akcje i w ten sposób chce uśpić moją czujność! mówie Wam Scio, miałam pytać, na jakie mleko się w końcu zdecydowałaś? Witam nową mamusię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

zaciśnięte!
dla Lilki za pół roczku i udaną próbę zmiany położenie 

Jak się teraz rozglądałam to jest to u nas koszt 1200zł/miesiąc... 

)