|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ III
Cytat:
Cytat:
Nie zrażaj się po nieudanej próbie na jakimś kremie.Próbuj na innych,bo sama po sobie wiem jaka jest różnica. Gayenka również o tym pisała ![]() Właśnie przeczytałam,że ten spray ma dużo aloesu w składzie i trochę mam cykora. Tak samo zamówiłam u Małgosi kilka kosmetyków z phenome,a tam również aloes siedzi No nie wiem,zobaczymy co to będzie.
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pytałam anakazar
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
|
#2283 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
A Ty uczulona na aloes????
|
|
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aloesu baaaardzo dużo w sprayu! Cytat:
dzisiaj ide do tbs.
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam,że tak.Ale pewności nie mam.Wywaliło mnie po laverze aloesowej i czymś jeszcze z aloesem.Jednak dziewczyny mądrze mi napisały,że w kremach tańszych może być "gorszy"aloes,a tych droższych powinien być ten "lepszy"który krzywdy nie powinien robić
Coś tam o liście i skórkę chodzi chyba![]() Ja to łopatologicznie napisałam,bo mądrze już nie potrafię powtórzyć ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() No i ten pierwszy raz to rano nałożony miałam sanoflore,ale pózniej make-up zmyty około 13-14-stej(po tym jak Ci smsa wysyłałam)i na to podkład-czyli chyba krem poranny się wtedy nie liczył
|
|
#2286 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze pamiętam ^^ Też się nad tym zastanawiałam przy mojej odżywce, bo ma aloes na pierwszym miejscu, ale ja z aloesem nigdy problemu nie miałam i nic mi nie wyskoczyło, w miejscu, gdzie grzywka cały czas mi dotyka, więc to chyba jednak nie wina odżywki
|
||
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu ten krem,który tak chcę ma aloes gdzieś w środku składu.To się nie boję,bo kremy,które mnie załatwiły miały aloes na samym początku.
Z kremem pod oczy ryzykuję,bo ma aloes na 1 miejscu no i żel również ma.---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() przy każdym produkcie phenome gdzie jest aloes jest takie info Woda aloesowa pozyskiwana jest z mięsistych liści Aloe barbadensis Miller. Ta, pochodząca z terenów Afryki i Azji Mniejszej, bylina należy do rodziny liliowatych i uprawiana jest głównie w Meksyku. Posiada drzewiasty pień, o wysokości ok. 30-50 cm, otoczony rozetą lancetowatych liści o kolczastym brzegu, o długości ok.40-50 cm i szerokości ok. 5-10 cm. Woda aloesowa otrzymywana jest w tradycyjnym procesie destylacji, w którym mięsiste liście Aloe barbadensis poddawane są działaniu pary wodnej. Taki proces pozwala uzyskać z liścia aloesu wodę roślinną, która zachowuje naturalne bogactwo składników, takich jak substancje odżywcze, olejki eteryczne, substancje śladowe - makro i mikro elementy oraz sole mineralne. Czyli to woda aloesowa-myślę,że powinno być ok.
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Kontynuując wątek z Klu. wykopałam w sieci skład "nowinki" czyli
Eveline EcoLine Multiodżywczy krem na noc 30+ INCI: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol**, Glycine Soya Oil, Olus Vegetable Oil*, Caprylic/ Capric Triglyceride**, Glycerin**, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit*, Disodium Cetearyl Sulfosuccinate*, Betaine*, Arctium Lappa Root Extract*, Hippophae Rhamnoides*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Hyaluronic Acid, Panthenol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol/ Methylparaben/ Butylparaben/ Ethylparaben/ Isobutylparaben/ Propylparaben, DMDM Hydantoin, Fragrance. * składnik z certyfikatem Ecocert ** surowiec zaaprobowany przez Ecocert I niech mi kto mądry powie, po pierwsze, czy to rzeczywiście jest eco, a po drugie czy warto, bo cena warta grzechu
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Włosy suche i powiem Wam, że podoba mi się seria Alverde Aloes/Hibiskus. Włosy mam miękkie, może nie tak mięsiste jak po Winogrono/Avocado, ale tym samym mniej obciążone. Są uniesione, ale to chyba zasługa poduszki, ponieważ jak nigdy poszłam spać w mokrych włosach
Jak na razie jest ok.Cytat:
Cytat:
U nas z ząbkami jest kłopot. Ogólnie synuś bardzo dobrze znosi ząbkowanie. Górne wychodziły cztery na raz i oprócz gigantycznego ślinotoku, nie było marudzenia, płaczu, czy nieprzespanych nocy. Jesteśmy jednak troszkę do tyłu z ząbkami. Kończy za tydzień 15miesięcy, a ząbków ma dopiero sześć. Dentystka stwierdziła, że to dobrze, bo będą lepiej zmineralizowane. Oby. W weekend ponadto zauważyłam, że za dolną jedynką rośnie dwójka. Pediatra i stomatolog po telefonicznej konsultacji stwierdziły, że to niemożliwe. A jednak to ząbek! Jutro lub pojutrze idziemy do lekarza. Martwię się bardzo. Nie wiem co mu grozi - wyrywanie, operacja...może się niepotrzebnie nakręcam.
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz mnie zastanowiło to, że one są na końcu składu i porozdzielane "/" ... rozumiem, że może być użyty któryś z nich, a nie wszystkie??? i chyba w małym stężeniu???
Kurcze, będzie się trzeba podszkolić z czytania składów... |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsz y raz słyszę o czymś takim.Informuje koniecznie co Ci powiedzieli i czy będzie potrzebna operacja?Mam nadzieję,że nie i że skończy się tylko na obawachMojej małej wyszły 2 ostatnie zęby-wszystkie zęby wyszły sama nie wiem kiedy,młoda nawet nie marudziła przy ich wychodzeniu. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Nie wiem.Ja się guzik znam.Niech ktoś mądrzejszy się wypowie.
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no wlasnie nie bede, tylko ciekawa jestem... a jak sie pokapuja a ja juz cala wydam? ![]() nalozylam wczoraj i dzisiaj masc z wit. A na wlosy i fajne sa wloski ^^ dzisiaj nalozylam drugi raz (tzn nie mylam wlosow wczoraj :P) wiec efekt lekko tlustych wlosow mam ale i tak siedze w domu wiec to bylo dla wyprobowania :P i fajne sa wlosy, tylko czy tak na pewno mozna? Edytowane przez ckin2u Czas edycji: 2012-01-10 o 09:48 |
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Nic się nie martw; im później zęby wychodzą, tym lepiej
|
|
|
|
|
#2297 |
|
BAN stały
|
Ja się muszę zrobić porządek z moimi kosmetykami
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zrobilam
![]() swoja droga - oni jeszcze tego zamowienia z biolandera nie wyslali i jestem zla, poniewaz 'wysylka w przeciagu 24 h" ok byla niedziela ale mogli wyslac wczoraj :P moze sie czepiam ale nie lubie czegos takiego zwlaszcza ze ja na to tak czekam ![]() a juz kiedys tez mnie zawiedli kupilam rzeczy po czym dzwoni do mnie babeczka ze tego i tego i tego juz nie maja moga mi cos dac innego :sciana:
|
|
|
|
#2299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AE to ja wiem, że on nie pod makijaż. Powiem Ci, że nawet minerały nie zawsze dobrze na nim leżą. Ale i tak jest cudny, nie? Będe kombinowac z kremem, ale zaczne od alverde i sanoflore. Cytat:
na wszelki wypadek nie wydawaj, tylko na lokate wsadź - przynajmniej na odsetkach zarobisz jak każą Ci oddać aż sama sprawdze - może i mi za dużo dali ![]() Cytat:
![]() Jest tu ktos mądry? ![]() Mi sie końcówka nie podoba, ale na ile może być zła ze względu na naturalnośc kosmetyku to się nie wymądrze. Bo to, że krem jako taki nie jest certyfikowany to już wiemy - ale to oczywiście nie musi znaczyć, że jest bee.
|
|
#2300 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja mam silne wrażenie, że to nie jest pięć parabenów, ale dopuszczone jest użycie któregoś z pięciu... tak na chłopski rozum, gdyby wszystkie były, to chyba oddzielane normalnie przecinkiem, jak wszystkie inne składniki, a nie slashem
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
parabeny jasna sprawa, a reszta?
bo mi sie wydaję, że parabeny to nie będzie największa porażka tego kremu. Dziewczyny podrzuccie jakąs stronkę ze składnikami kosmetycznymi i ich opisem ![]() kosmopedia jakas taka oszczędna w danych....
|
#2303 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
No nie tylko, cała druga połowa składu to porażka
![]() Aż szkoda tych naturalnych składników z pierwszej połowy ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z synkiem to rzeczywiście pierwszy raz się z czymś takim spotykam Kurcze mam nadzieję że to jednak nic poważnego. Na razie nie zamartwiaj się na zapas-pójdziesz do lekarza to będziesz wiedziała na czym stoisz i tak jak mówisz-nie nakręcaj się
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
||
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
to pewnie jakaś mieszanka parabenów, w zasadzie to że parabenów jest np 3 to nie znaczy, że jest ich więcej jakby to był tylko jeden. np w żarciu jest tak, że jak użyje się 2 konserwantów to ich suma może być mniejsza niż jakby użyło się jednego, nie pamiętam jak się zwie taki efekt, kosmetyków też pewnie dotyczy
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pracy juz każdy wie, że rano sie do mnie nie macha na korytarzu (bo i tak nie zobaczę), że cześć mówi mi sie bardzo głośno i kilka razy (bo inaczej nie usłyszę) i że nie rozmawia sie ze mna na powazne tematy (bo jestem taka zaspana, że i tak nie zapamietam). Pomimo tylu lat nie moge się przyzwyczaic do rannego wstawania i codziennie rano cierpię z tego powodu od nowa Cytat:
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wsparcie. Musi być dobrze.
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Umyłam wczoraj głowe szamponem Alverde aloe&hibiscus - dobrze myje , nie obciąża ,włosy po nim są miękkie i sypkie . Mam z natury miękie i cienkie więc potrzebuję czegoś lekko usztywniającego . Nabędę ten z winogronem.
|
#2309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po Winogrono/Avocado, tak jak pisałam, moje włosy sa bardziej ciężkie, mięsiste. Jednak używam ich z maskami, więc nie wiem jaki byłby efekt po odżywce, czy tylko po szamponie. Co do mojego synka, kiedys ktoś powiedział, że nie wiesz czym jest strach, dopóki nie masz dziecka. Martwię się o niego strasznie.
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2012-01-10 o 10:56 |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie minie, musisz sie zaprzyjaxnic z tym strachem. Przepraszam, powinnam Ci cos na otuche napisać Co do ząbków to poczekaj co lekarze powiedzą, bo czasami coś wyglada źle, a rozwiązanie bywa łatwe Ale żeby nie było tak smutno to przecież wiesz, że każda sekunde strachu i nerwów Twoje dzieciątko wynagrodzi Ci wielokrotnie!!! Znasz piękniejsze uczucia, niż te, którymiobdarzasz Maleństwo??? Napewno nie
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-01-10 o 11:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

chyba kupię. Dziewczynki a korektor warto nabyć?

Pierwsz y raz słyszę o czymś takim.Informuje koniecznie co Ci powiedzieli i czy będzie potrzebna operacja?Mam nadzieję,że nie i że skończy się tylko na obawach
kupilam rzeczy po czym dzwoni do mnie babeczka ze tego i tego i tego juz nie maja moga mi cos dac innego :sciana: