Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 08:50   #3841
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile pampersów bierzecie do szpitala?
boroo – kciuki za wizytę no i za łóżeczko
Biorę paczkę papmers newborn (chyba coś ok. 40szt) i 10szt tetrowych tak w razie czego
Dziękuję za kciuki. Jak już skończę nadrabiać to opiszę wrażenia z wizyty i to jak lekarz się ze mnie śmiał
A łóżeczko wczoraj przyszło - ale o tym tez jak nadrobię
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Nam na SR położna mówiła, że jak odejdą wody o kolorze prawidłowym i brak akcji skurczowej to na dotarcie do szpitala jest 4-5 godz, ale jeśli wody były zielonkawe lub towarzyszy im akcja skurczowa ten czas skraca się do 2-3 godzin. W ten czas trzeba też wkalkulować dojazd do szpitala i ewentualne korki.

Co położna / lekarz to inna opinia i bądź tu człowieku mądry...
Właśnie, bądź tu człowieku mądry
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wyszłam
Już jestem w domku ale zbyt padnięta żeby nadrabiać

Zrobili mi usg, przepływy ok mimo tego III stopnia, mała jest na 100% małą ma już 2500 g

Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator.

Jak się zdrzemnę to nadrobię.
Tak trzymać
I jeść ile wlezie! Nawet jak nie masz apetytu to masz jeść na siłę!

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
100 zł za fartuch?? masakra jakaś toć to kawał folii

Boli mnie brzuch i teraz nie wiem czy to żołądek, czy skurcze jakieś chyba zaparzę sobie miętówki...
Naczytałaś się o tych fartuchach i Cię stres złapał
Albo biedulko myślisz o porodzie, mężu, wywoływaniu i się denerwujesz
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ja już od dawna chodzę z rękami przed brzuchem, żeby zahaczali tylko o ręce, bo nigdzie na to nie patrzą i wparadowują prosto na brzusia, a to nie dość że nie jest przyjemne to jeszcze jak mocno wlezie to i krzywdę może zrobić.
Ręcę przed sobą to najlepszy patent na tłumy

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
co do porodu moja mama (obojętnei kto by mi towarzyszył ojciec dziecka koleżanka kuzynka brat itp każdy płaci tyle samo)płaciła 150zł za to że mogła być przy mnie ale wiem ze w Poznaniu jest jeszcze jeden szpital gdzie liczą sobie 300zł za poród rodzinny
Ustawowo jest zabronione pobieranie pieniędzy za poród rodzinny, ale wiadomo, że każdy szpital znajdzie jakiś myk i np. za cegiełkę, za fartuszek, za coś tam jeszcze innego. U mnie chyba koło 40zł za fartuszek jest. Ale i tak się cieszę, że to nie jest 100zł czy więcej nawet.
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
To jest jakaś różnica???
A to koleżanka nie wie jaka jest różnica między chłopcem a dziewczynką?
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
nawet nie nadrabiam bo nie dam rady my z Sebą jesteśmy w końcu w domku, dziękujemy za pozdrowienia i gratulujemy maleństw i życzymy szybkich porodów
u nas już ok mały wyzdrowiał i dziś spędzi pierwszą noc w swoim łóżeczku, ja mam lekkiego stresa jak to będzie.
Buziakuje Was mocno
Witamy, witamy
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Troche hormony mi szaleją, bo co chwilę chce mi się ryczeć.....a bo to mała miała czerwone plamki....wyrodna matka......mała się nie najada.....wyrodna matka.......płacze wyro......itd itp..........Ale siostra mnie troche wczoraj podbudowała i już mi lepiej
Poszaleją i przejdą
Były tak skumulowane, że musza się teraz jakoś wydostać Jeszcze chwila
Cytat:
Od nas też wyszedł przed chwilą
A jaka panika, bo nie mógł kartoteki znaleźć I sto pytań do:
- A czy to (tu nazwisko sąsiadki)
- Nie, (podaję mu nazwisko mojej mamy)
- A wy tu wynajmujecie??
- Nie, mieszkamy z mamą.
- A mama długo tu mieszka??
- Ohoho, dłuuugoooo ....
- Ojej, zawieruszyła się kartoteka ....
- Ojej, zginęliśmy??
- A jaki tu jest numer??
- xx
- o, jest, były nie po kolei
-

I jak już znalazł, to kolejne 100 pytań:
- a czy to mąż?
- jakie imię?
- jakie nazwisko??

Jak już wszystko zapisał, to wziął kopertę i do sąsiadki
Nie ma to tamto! As wywiadu z niego lepszy niż 007

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 08:59   #3842
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
a i ktoras pytała ( przepraszam ale nie pamietam dokladnie która, a nie zacytowalo mi sie )czy nie bola mnie sutki przy sciaganiu pokarmu medela mini electronic, no wlasnie nie bola, ale to pewnie dlatego, ze nie sa poranione ani nic, bo od poczatku uzywalam tylko laktatora, a malego wogule nie przystawialam
Nie bolą, bo ich nie KATUJESZ laktatorem ręcznym
Położna na spotkaniu w szpitalu pt. "karmienie piersią" odradzała ściągać pokarm laktatorem ręcznym, ponieważ on drażni strasznie kanaliki sutka dlatego wtedy tak bolą. Mówiła- jak laktator TO TYLKO ELEKTRYCZNY A najlepiej właśnie medeli Bo elektryczny stymuluje prawidłowy odruch ssania, a ręcznym trudno złapać regularne tempo pompowania...
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Naczytałaś się o tych fartuchach i Cię stres złapał
Albo biedulko myślisz o porodzie, mężu, wywoływaniu i się denerwujesz
na razie nie słyszłam u nas w szpitalu, żeby brali 100 zł za fartuch- zależy od szpitala... a i tak u mnie nikogo przy porodzie nie będzie, więc się martwić na zapas nie muszę

Cyba o wszystkim myślę właśnie jednocześnie i takie są oto efekty... albo organizm przyzwyczaja się do nocnego trybu życia i wstawania co chwila do malucha?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:00   #3843
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

komu śniadanko?

hmm, jakoś nie widzę dbania o niezamoczenie włosów w trakcie tej całej (chyba) paniki
sklep to jeden z dwóch w którym są fajne rozmiary, ale nigdy wcześniej tam nie kupowałam, ale pani wydawała się profesjonalna
TU na dole masz cennik VitaLabo, ja dużo nie płaciłam za te badania

żeby coś wyszło

wdech - wydech, wdech - wydech...

heh, może kupię sobie jakieś żabki i podepnę włosy, bo gumką to mi powypadają.

Biedna Zuzia, i pękła i nacinali... ale widać, że już wszystko idzie w niepamięć... Mały wynagradza wszystko

Mój mi też jeździ, ale to chyba noga ( może pięta jak mała gula), bo głowę ma na dole i na dole czuć ręce a u góry stópki

a ty masz bata za takie myślenie
poczytaj sobie jakie zadajemy sobie nawzajem 'głupie' pytania... kto ma problem czy myć włosy pod prysznicem w trakcie skurczów... i takie tam... ja też nie mam pojęcia czego kiedy używać. Mam zestaw kosmetyków i w nim chyba 3 kremy i nie mam pojęcia jaki kiedy. Dostałam od koleżanki maść na odparzenia robioną przez jej teściową (jest farmaceutką i sama miesza, podobno bardzo dobra), a głupio mi było zapytać jak ją używać

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

a kto zauważył tę błonkę? Bo u nas na SR pani od laktacji mówiła, że to jest bardzo częsta przyczyna, że dziecko nie chce ssać (często mamy się dołują nie wiedząc o tym), a rzadko kto to sprawdza.

dla Was
zauwazyła ja pani od laktacji, ktora odwiedzila nas w szpitalu, jak zobaczyla jak sie mecze to posprawdzala i powiedziala, ze wypiszeskierowanie bo wedlug nie trzeba podciac i naprawde pomogla takze, dla niej
Stary 2012-01-10, 09:19   #3844
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Ja przy wypisie miałam trochę ponad 10 i powiedzieli że jest już ok. Jak mnie tydzień temu przyjmowali to była duzoo poniżej 10 i dostawałam zastrzyki w dupsko.
tez nie wiedziałam.... dopiero tam mi powiedzieli więc dziś już pochłonełam wątróbke, zajadam się suszonymi morelami, orzechami... i powiedzieli mi żebym co 3 dzień lampkę wina czerwonego piła (byczaaa krew) na wieczór

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no i co najważniejsze - ksiądz nie wziął koperty! powiedział, że mamy zostawić dla dziecka
Z przyjemnością pójdę jutro do kościółka wrzucić coś do koszyczka
Toż to człowiek, a nie typowy ksiądz
Cytat:
udało mi sie pstryknąć mojego koraliczka jak sie uśmiecha mimo ze on duzo sie śmieje nigdy nie mam pod ręką aparatu
Wygląda mi na małego myśliciela
A śmieje się tak, że sam patrzący nie może się powstrzymać od uśmiechu

Stary 2012-01-10, 09:38   #3845
AgaMili
BAN stały

Dzień doberek. Zaczęło się u mnie wstawanie o 8.00 bo Mili idzie do przedszkola po feriach świątecznych . Dziś moja pierwsza myśl gdy zadzwonił budzik "nie idziemy dziś" a gdy obudziłam małą "ale ja chcę spać" bo my śpiochy jesteśmy i śpimy do 10. codziennie ,
no ale niestety dopijam kawkę i spacerek mnie czeka
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nie moge spac. Chcialam spokojnie nadrobic, pocytowac, ale zlapalam mega dola.
Gdzie ja sie nadaje na matke? Czytam te Wasze perypetie z odparzonymi pupami, z karmieniem, z bolacymi cyckami i dochodze do wniosku, ze nie dam rady. Totalnie nie mam pojecia, co kupowac, czego uzywac i w jakich przypadkach. Nie dam rady.

AgaMili, Twoim rodzicom to czasem brakuje piatej klepki. Przepraszam,ale jak moga Cie pakowac w cos takiego??? Jeju...a jak sie przeterminujesz z tydzien, to co, goscie zwala Ci sie na glowe tydzien po porodzie? Przeciez nawet nie jest wskazane aby wokol takiego maluszka bylo wiecej ludzi, bo moga go czyms zarazic

Niunia sie rozpycha na boki i jezdzi reka po gorze brzucha. Dopiero od niedawna mozna to zaobserwowac. Taka tyci kuleczka sie przemieszcza - za duza na noge, to musi byc rasia. No i najczesciej jak jestesmy same. (bo to chyba dziewczynka)
Zauwazylam tez, ze czesto wpycha mi cos swojego w moja reke, jak poloze na brzusiu. Czasem czuje wieksza, czasem mniejsza kulke pod spodem dloni.
Tylko jak ja sobie dam rade, jak ta Niunia bedzie juz na swiecie? Wspolczuje jej, ze trafila jej sie taka nieogarnieta matka

No i szkoda mi Zuzi, ze biedna popekala. Oby jej sie wszystko szybko ladnie goilo, zeby za dlugo nie musiala biedna cierpiec.
Kochana nie gadaj głupotek, będziesz miała instynkt jak każda matka i dasz sobie świetnie radę , a co do moich rodziców to już nie będę komentować bo wczoraj się wystarczająco nadenerwowałam. Nie chcę się z nimi kłócić już. Zobaczymy jak to będzie bo gdy wyczerpie się moja cierpliwość to wszyscy będą biedni
Cytat:
Dzień dobry

Kolejna nocka nie moja

Poszłam spać o 1.30 to pobudka o 3.00 na siusiu i jakoś przysnęłam, ale się budziłam co chwila, przewracałam z boku na bok, a od 5.30 nie mogę spać jakaś paranoja... kolejna nocka z rzędu

A już chciałam pisać, że hormonki buzują, ale pomyślałam: "niee, bo jeszcze mnie zje.bie"

zawsze miałam takie smaki czy byłam w ciąży, czy nie

Musi jakoś przejść to... Nie wyobrażam sobie bólu

spokooo - dopisałam cosik jeszcze, w razie co wróć do posta

Ty to jesteś rozbrajająca A MYŚLISZ, ŻE JA WIEM?!! po to jest forum, żeby sobie wzajemnie pomagać i sobie jakoś radzić! Gupolu mały
Dziewczyny piszą jakieś niestworzone rzeczy i się tak zastanawiam, czy aby mam wszystko Bez jaj, dasz radę, tylko na początku groźnie to wygląda
Oj Agatku moja noc też do bani. 4x siku, co chwila na zegarek zerkanie i teraz siedzę jak zombie z kawą

Uciekam. Jak wrócę to zajrzę
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:51   #3846
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry

Przeginam z tym spaniem :/ Jak czytam o Waszych problemach z zasypianiem, to mam wyrzuty sumienia... U mnie o godz. 7:00 rano jest jeszcze środek nocy. Na sikanie chodzę tylko raz...
Dziś wstałam wcześniej, bo o wpół do 10. A tak, to o 11:00 norma
Mam zamiar jechać na dzieciowe zakupki

Cytat:

Ja za wszystkie zapłaciłam o ile się nie myle 23 zł [COLOR="Silver"]
dzięki
Cytat:

A więc tak:

Jeśli dostaniecie 2 probówki to jednym patykiem w jednej dziurce, drugim, w drugiej- to jasne.

A jeśli dostaniecie jeden patyk (zależy jakie zalecenie gina, u mnie powiedział jasno- pochwa, potem odbyt) to najpierw włożyć do pochwy, potem do odbytu, pomiziać po ściankach i włożyć do tej probówki. Oczywiście TRZEBA SIĘ PODMYĆ
A w przychodni powiedzieć, że to jest wymaz z pochwy lub odbytu/z pochwy i odbytu(albo podpisać na probówce), bo ja nie powiedziałam u siebie w przychodni a tam ginekolog (z którego zrezygnowałam) robi tylko wymaz z pochwy :/ a wiarygodniejsze jest pochwa + odbyt po prostu

Nawet w szpitalu jak dawali mi pojemniczek na siuśki to położne: "podmyje się pani najpierw z rana" więc trzeba
dziękuję
Cytat:

"To teraz na szybko odpiszę, że wody odchodziły długo i od po 13byłam pod oxy. Było dość krwawo, straciłam dwa razy więcej krwi przez moje kruche naczynia, podczas szycia. Niestety pękłam i mnie też nacięli. Miałam ZZO i chwała Bogu! Ale po wyjęciu cewnika z kręgosłupa miałam mały odjazd, więc na salę poporodową pojechałam na wózeczku. Jestem w sali 2 os. Mały jest taki słodki, że spać nie będę, tylko patrzeć na niego. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny! Udanych i szybkich porodów! Jak będę w domu to więcej napiszę!"
szybkiego powrotu do domu i do formy
Cytat:
sklep to jeden z dwóch w którym są fajne rozmiary, ale nigdy wcześniej tam nie kupowałam, ale pani wydawała się profesjonalna
TU na dole masz cennik VitaLabo, ja dużo nie płaciłam za te badania
dzięki
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:55   #3847
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
ona sie chyba obraziła
bo znikneła po aferze ... tzn ostrej wymianie poglądów
a mi się wydaje, że ona po tym jeszcze była
Cytat:
dziewczyny, mam do Was ostatni dziś pytanie

ile kosztują badania AST,ALT, bilurbina i CRP?
wcześniej miałam robione w szpitalu na free, teraz muszę wykonać odpłatnie i się zastanawiam jakie to są koszta?
ja za AST i ALT płaciłam po 5 zł z resztą nie pomogę
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
jutro wizyta u gina. Sama nie wiem czemu ale boję się. Pewnie przez te leukocyty tak się stresuję że aż mi ciśnienie podskoczyło
nie wiem czy mi gdzieś umknęło, ale co z tymi leukocytami? Są może podwyższone i we krwi czy w moczu, jeśli podwyższone w krwi to norma w III trymestrze ja też miałam, a jeśli to nie o to chodzi to nie wiem
Cytat:

MissZuzia: (troszkę pokręcony sms, ale pewnie pisała szybko z podniecenia tak jak Magda, która zrobiła z mojego snu spacerek )

"To teraz na szybko odpiszę, że wody odchodziły długo i od po 13byłam pod oxy. Było dość krwawo, straciłam dwa razy więcej krwi przez moje kruche naczynia, podczas szycia. Niestety pękłam i mnie też nacięli. Miałam ZZO i chwała Bogu! Ale po wyjęciu cewnika z kręgosłupa miałam mały odjazd, więc na salę poporodową pojechałam na wózeczku. Jestem w sali 2 os. Mały jest taki słodki, że spać nie będę, tylko patrzeć na niego. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny! Udanych i szybkich porodów! Jak będę w domu to więcej napiszę!"

a więc jednak pękła bidula Szybkiego powrotu do zdrówka!!!!
z tym spacerem to było dobre
odnośnie Zuzi to najważniejsze, że już szczęśliwie tuli malca
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
zauwazyła ja pani od laktacji, ktora odwiedzila nas w szpitalu, jak zobaczyla jak sie mecze to posprawdzala i powiedziala, ze wypiszeskierowanie bo wedlug nie trzeba podciac i naprawde pomogla takze, dla niej
no to dobrze, że tak się stało, bo jak by nikt nie zauważył, to pewnie byście się męczyli

aaaaa mój wózeczek tzn. syncia już wczoraj został wysłany, leci do mnie, podjarana jestem jak bym conajmniej nową furę kupiła

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:03   #3848
bambusiek
Zakorzenienie

A mi się przysnęło pod kocykiem na kanapie w międzyczasie mężol smsował i chyba teraz już będzie cały czas w gotowości

I chyba się wczoraj dość odwodniłam, bo wypiłam małą kawkę wczoraj o 16, potem dopiero melisę po powrocie ze szpitala, a dzisisaj lecę kubek za kubkiem i cały czas mnie suszy, a wcale nie siusiam

A dzisiaj znów na porodówkę idę...

A przy okazji pochwalę się, że moje dziecko przytyło od 23 grudnia teraz waży 2600-2800
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:15   #3849
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry

wstałam przed 8 ale po śniadaniu musiałam się położyć , teściowa mnie wykończy stwierdziła że weźmie się za moje odżywianie....

lecę nadrobić.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:27   #3850
renata:)
Zadomowienie

dzien dobry mamusie i brzusie!
ja dalej z nosem w projektach...dzisiaj mam wizytacje -zobaczymy czy cos sie tam dzieje i ile Lilka waży
też tak macie że siedziec nie możecie? mi się córka tak pcha na dół i tak boli że masakra jak tylko dłużej posiedze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:30   #3851
dolores181
Raczkowanie

[QUOTE=*Agatek*;31524746]Nie bolą, bo ich nie KATUJESZ laktatorem ręcznym
Położna na spotkaniu w szpitalu pt. "karmienie piersią" odradzała ściągać pokarm laktatorem ręcznym, ponieważ on drażni strasznie kanaliki sutka dlatego wtedy tak bolą. Mówiła- jak laktator TO TYLKO ELEKTRYCZNY A najlepiej właśnie medeli Bo elektryczny stymuluje prawidłowy odruch ssania, a ręcznym trudno złapać regularne tempo pompowania..
No własnie i ja sobie kupilam na allegro elektryczny medeli swing i udało mi się za 186 zł z przesyłką , używany a nowe kosztują ponad 400 zł
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:31   #3852
Haniula
Zakorzenienie

hejjj czemu nikt nie rodzi

ja jeszcze w łózku z herbatka i juz prawie całą tabliczke czekolady zjadłam

W ogole, czuje taki jakis niepokój przez teg czopa, i przez to ze lekarz mi mowil ze juz niedlugo, ze az sie boje z domu wychodzic. Codziennie myje głowe zeby nie jechac na porodowke z tłustymi włosami paznokcie juz zmyłam i obciełam. Normalnie czekam jak na skazanie

Ale chciałabym zeby młoda do 22 posiedziała, bo cały przyszły tydzien bede sama, a nie chce sama rodzić
I fryzjera mam 18 stycznia
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:33   #3853
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Ja zamierzam rodzić w Madurowiczu prawdopodobnie. Do ICZMP musiałabym jechać przez całe miasto. A opinie rzeczywiście mocno podzielone.
Może któraś z łodzianek też Madurowicza wybrała?????

Przyłączam się do pytania o lab. Ja nawet nie wiedziałam, że sama mogę sobie próbkę wymazu zrobić
chyba neska miała tam rodzić jak się nie mylę...
Ze mną na sali lezała dziewczyna która wcześniej była w Madurowiczu. Odradzała pobyt tam.

Cytat:
Gdzie ja sie nadaje na matke? Czytam te Wasze perypetie z odparzonymi pupami, z karmieniem, z bolacymi cyckami i dochodze do wniosku, ze nie dam rady. Totalnie nie mam pojecia, co kupowac, czego uzywac i w jakich przypadkach. Nie dam rady.

Niunia sie rozpycha na boki i jezdzi reka po gorze brzucha. Dopiero od niedawna mozna to zaobserwowac. Taka tyci kuleczka sie przemieszcza - za duza na noge, to musi byc rasia. No i najczesciej jak jestesmy same. (bo to chyba dziewczynka)
Zauwazylam tez, ze czesto wpycha mi cos swojego w moja reke, jak poloze na brzusiu. Czasem czuje wieksza, czasem mniejsza kulke pod spodem dloni.
Tylko jak ja sobie dam rade, jak ta Niunia bedzie juz na swiecie? Wspolczuje jej, ze trafila jej sie taka nieogarnieta matka

No i szkoda mi Zuzi, ze biedna popekala. Oby jej sie wszystko szybko ladnie goilo, zeby za dlugo nie musiala biedna cierpiec.
Pearl nie gadaj tak, każda z nas ma jakieś obawy ale damy radę Ja wierzę że jak maluch się pojawi to bedę wiedziała jak się nim zająć

Cytat:

Tak trzymać
I jeść ile wlezie! Nawet jak nie masz apetytu to masz jeść na siłę!

Ale ja już nie mogę tesciowa mi robi jedzenie i przynosi na górę ale tego jesttak duzo że ja nie nadążam z Kup.ą.
Cytat:
taki smaczek na winko?

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane

a mi się wydaje, że ona po tym jeszcze była
bo była

Stary 2012-01-10, 10:38   #3854
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
melduje się, wróciłyśmy dziisaj z Majeczką do domku

jestem padnięta, ale przeszczęśliwa Maja wisi cały czas na cycu, apetyt ma jak smoczysko, a Iga stęstkniona za mamą też na mnie wisi i cały czas się tuli... teraz obie śpią, a ja mam chwilke na kolacyjke i wizażyk , zanim mały ssaczek nie poczuje głoda...

jak będe miała więcej czasu to opiszę Wam co i jak to było z moim porodem, bo akcja poszła błyskawicznie, dobrze, ze akurat byłam na miejscu i zdążyli na czas...
Dobrze, że już w domku całe i zdrowe
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
My z malutka wczoraj wrocilysmy do domu byla pierwsza kapiel- nawet nie tak zle pierwsza nocka tez minela calkiem calkiem. Karmie piersia, ale przez kapturki i idzie mi juz zdecydowanie lepiej. Na poczatku jeszcze jest problem, bo niunia nie moze zlapac (nawet przez oslonke), ale znalazlam juz sposob. Sciagam troche mleka laktatorem i daje butelke, po paru lykach zabieram ja i przystawiam piers Fajnie byloby wszystko, gdyby nie pojawily sie inne problemy:
1) zasypia przy cycu, a kiedy odkladam ja, budzi sie i placze
2) odparzona pupcia- pieluszki zmieniamy bardzo czesto, a pomimo tego odparzyla sie... Lenke bardzo to boli i strasznie placze jak ja przewijam. Polozna polecila mi tormentiol (masc) wiec zobaczymy czy pomoze.

Aaaa i odpadl juz pepuszek!
za pępuszek
Niezły sposób na karmienie znalazłaś
Cytat:
MissZuzia: (troszkę pokręcony sms, ale pewnie pisała szybko z podniecenia tak jak Magda, która zrobiła z mojego snu spacerek )

Na szczęście już wszystko złe jest za Tobą i minęło
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A przy okazji pochwalę się, że moje dziecko przytyło od 23 grudnia teraz waży 2600-2800

Stary 2012-01-10, 10:48   #3855
agawoo
Zakorzenienie

Hej
Ale jestem śpiąca Wstałam o 6-tej, żeby odwieźć Tzta do pracy, bo potrzebowałam autko, żeby kilka spraw pozałatwiać.Dopiero niedawno wróciłam do domku :/

Cytat:
No widzisz, dobrze jest. Moja mała tez mi czasem takie numery strzela wiec gadam do niej że może mnie kopac ile wlezie byle kopała
Ja też tak mam - wolę żeby bolało, jak się wierci, ale niech się wierci

Cytat:
hmmm ciekawe co się dzieje z zośką ostatni raz pisała 23 grudnia na innych forach też się nie udziela mam nadzieję ze wszytsko u niej dobrze i źe poprostu nie ma czasu usiąść na kompa
No własnie, też się zastanawiałam czy u niej wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
ona sie chyba obraziła
bo znikneła po aferze ... tzn ostrej wymianie poglądów
Nie, odzywała się jeszcze później
Cytat:
dziewczyny, mam do Was ostatni dziś pytanie

ile kosztują badania AST,ALT, bilurbina i CRP?
wcześniej miałam robione w szpitalu na free, teraz muszę wykonać odpłatnie i się zastanawiam jakie to są koszta?
Lucy, to nie są jakieś drogie badania
Cytat:
Biedna Zuzia Szkoda, że tak popękała Niech się szybko goi
Cytat:

[...]
Pearl, co to za gadanie, że nie dasz rady?? A miliony kobiet przed Tobą dały??? Dały. A też nic nie wiedziały o dzieciach przecież. Po to mamy instynkt macierzyński, matka potrafi się zająć dzieckiem choćby nie wiem co Będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:

A to koleżanka nie wie jaka jest różnica między chłopcem a dziewczynką?

Nie ma to tamto! As wywiadu z niego lepszy niż 007
Nie wie Wytłumaczysz??

A kościól ma wywiad bardziej dokładny niż SB w PRL-u Masakra, wiedzą wszystko,ale powiem Wam że z takim przesłuchaniem i jawnym wpisywaniem w kartotekę wszystkiego to się jeszcze nie spotkałam :/
Nawet pytał TZta o datę urodzenia

Dobrze, że się nie spytał, z jakiej parafii jest mój TZ i czy ślub kościelny mamy, i dlaczego nie braliśmy u nich w parafii bo chyba bym go zagryzła

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:56   #3856
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Nie mogłam Was nadrobić, gaduły no!
Wczorajsza wizyta u gina ok Gabryśka waży 3100, pięknie ułożona, gotowa do wyjścia, szyjka miękka, ale wszystko pozamykane. Więc czekamy
Jak nie urodzę do 25.01 to mam tego dnia przyjechać do szpitala na ktg, jak dalej nic się nie ruszy to 01.02 mam wizytę, choć lekarz wcisną mnie razem z inną pacjentką bo twierdzi, że tej wizyty nie doczekam
Jeszcze wczoraj tysiąc spraw do załatwienia, a to poczta, Obi, Jysk, Makro…myślałam, że padnę…na koniec zajechaliśmy do KFC bo byliśmy mega głodni. Byłam tam drugi raz w życiu i już chyba ostatni…fuj, ble…lubię fastfoody, ale te kury mi nie podchodzą

Aga_tka kciuki zaciśnięte
Pearl – kochana a ile Ty masz lat robaczku? Nie masz siły i ochoty iść po prostu nie idź! Jak ona tego nie zrozumie to jej problem, za pare dni zapomni. Trzeba ćwiczyć asertywność kochana i czasami po prostu być egoistą, przykre, ale życie tego uczy Muza z Drive super, na film też się skusze chyba
No a za nocnego posta to powinnaś dostać na jak możesz tak pisać! Będziesz cudowną mamą, tż tatą. Już nie długo stworzycie pełną, szczęśliwą rodzinę…a karmienie, kąpanie, przewijanie i odparzone tyłki nie będą sprawiać żadnego problemu. Więcej wiary w siebie kochana, Ty nie dasz rady? No proszę Cię!
Elunia super, że już w domku, powodzenia!
Kasikzaki – za wyrodną matkę głupolu nie pisz tak
Miss Zuziagratulacje ale szycie 1,5 h trochę mnie przeraziło
Likasgratulacje
Blanszor – głowa do góry kochana ja też będę "wyrodną" matką, bo pomimo tego, że jeszcze nie urodziłam to już wiem, że nie będę karmić piersią. Oczywiście jak będę miała pokarm to mała będzie dostawać go, ale z butli. Takie mam fiku-miku i nie mam zamiaru się tym dołować. Najważniejsze to kochać swoje dziecie i pamiętaj, że nie ważne czy popełniasz jakieś błędy czy nie, to stałaś się dla swojego synka najważniejszą osobą na świecie i tak już będzie zawsze…jesteś jego mamą!To jest miłość bezwarunkowa
Kamusia – nie stresuj się kobitko, czasami tak jest, że te nasze szkraby po prostu śpią cały dzionek i sa rozleniwione
AgaMili – jeszcze nie czytałam w klubie dokładnie, ale po tych kilku informacjach troszku mnie zmroziło…trochę to niepoważne
Paula – 35 szwów?? O mać kurka!
Mała_stopka, magda – super, że już w domku
Magda – za rower chapeau bas
Inutil – dzięki za cynk z biustonoszami, nie wiesz czy pracują w sobotę?
Renia – tak się zapytam z czystej ciekawości, jakim projektowaniem się zajmujesz?
Boroo – dziękuję
Stary 2012-01-10, 10:59   #3857
ewula83
Rozeznanie

My z Filipkiem juz w domu,jak sie ogarniemy to napisze wiecej!!

Gratulacje dla nowych mamus!!
Stary 2012-01-10, 11:06   #3858
eliza1984
Zadomowienie

Heja
Maiłam dziś nieprzespaną noc.Obudził mnie ból brzucha jak na okres i do tego promieniował mi na uda i trochę plecy,męczyłam się ,męczyłam ,aż w końcu wstałam wzięłam 2 nospy i jakoś przeszło.Rano ciąg dalszy oczyszczania z włącznie,do tego chyba odszedł mi dalszy ciąg czopa i teraz czasmi mam kłóci w pipce i czuje taki dyskomfort trochę bolesny w dole brzucha.Miała mnie dziś odwiedzić koleżanka ,która jest w 6 t.c. ale nie wiem czy dam radę ją przyjąć.
Niestety ta kuzynka męża dziś w nocy odeszła,ale mąż nie będzie mógł jechać na pogrzeb bo nie wiadomo kiedy się zacznie u mnie poród.Tak to jest jedni odchodzą ,drudzy przychodzą
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:11   #3859
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

super!Powodzenia

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Heja
Maiłam dziś nieprzespaną noc.Obudził mnie ból brzucha jak na okres i do tego promieniował mi na uda i trochę plecy,męczyłam się ,męczyłam ,aż w końcu wstałam wzięłam 2 nospy i jakoś przeszło.Rano ciąg dalszy oczyszczania z włącznie,do tego chyba odszedł mi dalszy ciąg czopa i teraz czasmi mam kłóci w pipce i czuje taki dyskomfort trochę bolesny w dole brzucha.Miała mnie dziś odwiedzić koleżanka ,która jest w 6 t.c. ale nie wiem czy dam radę ją przyjąć.
Niestety ta kuzynka męża dziś w nocy odeszła,ale mąż nie będzie mógł jechać na pogrzeb bo nie wiadomo kiedy się zacznie u mnie poród.Tak to jest jedni odchodzą ,drudzy przychodzą
Współczuje nocki, mam nadzieje że Ci się polepszy już
Przykro mi z powodu kuzynki tż :-(
Stary 2012-01-10, 11:17   #3860
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
wstałam przed 8 ale po śniadaniu musiałam się położyć , teściowa mnie wykończy stwierdziła że weźmie się za moje odżywianie....
Cytat:
Ale ja już nie mogę tesciowa mi robi jedzenie i przynosi na górę ale tego jesttak duzo że ja nie nadążam z Kup.ą.

taki smaczek na winko?
Smaczek na winko jest, oj tak

I masz nie pyskować tylko jeść!!!
I nie denerwuj kochanej teściowej tylko wcinaj, bo se wnuka dokarmia! Więc Ty do gadania i Twoja kupa nie macie nic
Przy jedzeniu się nie grymasi
Cytat:
Nie wie Wytłumaczysz??
Mówisz i masz - pozostawię to profesjonalistom. Mam nadzieję, że oświecą Cię wystarczająco
A MOJA KOLEŻANKA JEST BEZPŁCIOWA

Stary 2012-01-10, 11:22   #3861
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Nie mogłam Was nadrobić, gaduły no!
Wczorajsza wizyta u gina ok Gabryśka waży 3100, pięknie ułożona, gotowa do wyjścia, szyjka miękka, ale wszystko pozamykane. Więc czekamy
Jak nie urodzę do 25.01 to mam tego dnia przyjechać do szpitala na ktg, jak dalej nic się nie ruszy to 01.02 mam wizytę, choć lekarz wcisną mnie razem z inną pacjentką bo twierdzi, że tej wizyty nie doczekam
Jeszcze wczoraj tysiąc spraw do załatwienia, a to poczta, Obi, Jysk, Makro…myślałam, że padnę…na koniec zajechaliśmy do KFC bo byliśmy mega głodni. Byłam tam drugi raz w życiu i już chyba ostatni…fuj, ble…lubię fastfoody, ale te kury mi nie podchodzą
Mijus, fajnie, że wszystko ok Już niedługo
A KFC też nie lubię, jak już muszę zjeść coś paskudnego to wolę Maca
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Super, że już w domku
Cytat:
Heja
Przykro mi z powodu kuzynki TZta
A u ciebie chyba może się zacząć w każdej chwili ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:26   #3862
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

agawoo
W razie jeszcze jakichś wątpliwości to daję kolejną definicję: Mężczyzna KLIK

Stary 2012-01-10, 11:39   #3863
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Smaczek na winko jest, oj tak

I masz nie pyskować tylko jeść!!!
I nie denerwuj kochanej teściowej tylko wcinaj, bo se wnuka dokarmia! Więc Ty do gadania i Twoja kupa nie macie nic
Przy jedzeniu się nie grymasi

Mówisz i masz - pozostawię to profesjonalistom. Mam nadzieję, że oświecą Cię wystarczająco
A MOJA KOLEŻANKA JEST BEZPŁCIOWA
Ja już nie mogę, wszystko jest pyszneee ale za dużo... jak bedę to wszystko jadła to w ciagu tyg przytyje tyle co w ciągu calej ciąży

Stary 2012-01-10, 11:42   #3864
NataliaM1103
Rozeznanie

witam

No i dzisiaj mam termin i co ? i nic!

Ciekawa jakie mam teraz rozwarcie,tydzień temu miałam prawie 2 cm, no i ciekawe ile waży mój Bartuś -tydzień temu 3.800

Ale mam dzisiaj leniaaa.......
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:43   #3865
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Położna na spotkaniu w szpitalu pt. "karmienie piersią" odradzała ściągać pokarm laktatorem ręcznym, ponieważ on drażni strasznie kanaliki sutka dlatego wtedy tak bolą. Mówiła- jak laktator TO TYLKO ELEKTRYCZNY A najlepiej właśnie medeli Bo elektryczny stymuluje prawidłowy odruch ssania, a ręcznym trudno złapać regularne tempo pompowania...
bzdury. Nie można tak uogólniać. Czy ta położna nie dostawała jakichś profitów za polecanie laktatorów medeli?
Ja mam ręczny avent i jest rewelacyjny. Nie mam poranionych brodawek, nie mam żadnych problemów z pompowaniem.
A jak już kiedyś pisałam, jak urodziłam córkę to kupiłam medele mini electric. Nie ściągnęłam nią ani kropli mleka.
Więc jednej kobiecie spasuje elektryczny, a innej ręczny.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:44   #3866
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
kurde, to nie wiem, bo ja nie potrafię brać prysznica bez pomoczenia chociaż by trochę włosów (ale mam problem...)
Ja włosy owijam ręcznikiem Jakbym je tylko związała, to by mi się puszyły
Tak piszecie o nie myciu włosów przed samym porodem a ja to nawet w planie mam, żeby po pierwszym skurczu (nawet przepowiadającym) od razu umyć włosy Jakaś dziwna jestem chyba
Jeszcze muszę się do fryzjera umówić, bo się już kiepsko układają :/

Cytat:
No to już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć tego słodziaka
Szkoda, że popękała

Cytat:
Też mam takie myśli... Ale chyba dziewczyny mają rację jak piszą, że gdy maluszek się urodzi, to instynkt od razu przyjdzie i będziemy wiedziały, co robić
Pamiętam jak koleżanka urodziła w wieku 21 lat. Wpadła i kompletnie nic nie wiedziała o dzieciach a jak urodziła i zobaczyła ją w szpitalu, jak sprawnie przekładała małą z jednej ręki do drugiej, to aż w szoku byłam Ona też

Cytat:
Ja to chwilami nie wiem czy wierzyć tym położnym...
Jakieś 2 miesiące temu pisałam, że jedna na SR mówiła, że odradza Tantum Rosa po porodzie, bo będzie nas szczypało a dokładnie tydzień później przyszła inna położna i doradzała tantum :/ Moja położna też doradza tantum i w końcu jej zaufałam i kupiłam.
Ja mam na razie ręczny po siostrze ale on jest z taką jakby gruszką do pompowania i nie wiem czy dam radę :/ Jakby co, to na allegro zamówię od razu jakiś elektryczny używany a do jego dostarczenia jakoś się przemęczę. Szkoda, że to takie drogie

Cytat:
Przykro mi U nas też może być zaraz pogrzeb, bo siostra babci jest teraz po dwóch operacjach i nadal nie odzyskała przytomności... Jak my z bratem się urodziliśmy, to w tym samy czasie zmarł jej mąż :/ Takie życie...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:44   #3867
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Przykro mi z powodu kuzynki TZta
A u ciebie chyba może się zacząć w każdej chwili ...
Niby tak i już bym z jednej strony chciała bo mnie to już męczy ,a z drugiej niby termin mam na 25-30 stycznia więc jest niby jeszcze troche czasu.Pewnie jeszcze się przeterminuje i będzie.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:45   #3868
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Ja już nie mogę, wszystko jest pyszneee ale za dużo... jak bedę to wszystko jadła to w ciagu tyg przytyje tyle co w ciągu calej ciąży
Trudno się mówi. Albo się martwisz o figurę albo o dzieciaczka!
Aż musiałam to powiedzieć. Dawaj nr tel do teściowej to ja jej powiem, że Ci trochę za mało tego jedzenia daje

Czubasku, a tak poważnie to cieszę się, że ma się kto Tobą zająć i przypilnować z jedzeniem skoro sama się za mało pilnowałaś. Ja w domu codziennie sama i czasem dałabym dużo, żeby mnie tak ktoś podenerwował jak mój TŻ albo moja babcia
Cieszymy się z tego co mamy i nie narzekamy - o szlag chyba sie w zamienaim we freestyle'ową Pearl

Stary 2012-01-10, 11:55   #3869
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Dzięki dziewczyny, już się mniej wyrodna czuję

Sutki niestety nie wyrabiają i za chwilę pomeczę je laktatorem, zobaczymy czy się uda jak nie to nie wiem co zrobię bo czuję pełne cyce ale ból karmienia jest niemożliwy, nawet nakładki nie pomagają

A tak przy okazjii mam nakładki na sudki TT i mała je potrafi ssać ale mam też aventu i do do dupy bo są za duże i Milenka nie ma jak jej złapać i zassać.

I jeszcze odnoście smoczków uspokajających, Jak narazie bezskutecznie, nie potrafi ich ssać a czasami wiem ze nie jest głodna tylko by possała więc chcę jej dać a tu lipa, nie daje rady. Mam te TT a wczoraj tż kupił avent(moja siostra takich używa) i też będe dzisiaj próbować.

Paula to ja pytałąm o ten laktator, dzieki to pewnie przez to że mam poranione

Pearl głowa do góry, teraz mam trochę wyrzuty sumienia ze tak marudzę ale chciałam się trochę wygadać a nie wystraszyć
Wierz mi to może tak strasznie wygląda ale to są drobne rzeczy w porównaniu z tym jakie szczeście daje posiadanie dziecka

Życzcie mi szczęsci z dzisiejszym odciąganiem

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Aaaaa, zapomniałam napisać, dzisiaj w nocy były 3 kupy
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:56   #3870
Haniula
Zakorzenienie

czubasku jedz jedz ! Chociaz moj tata jest zdania ze od tesciowej nie powinno sie nic do ust wkładac

Ale ja jak mialam juz ostatnio taka silna anemie to tz serwował mi 4 razy tygodniowo danie ze szpinakiem, soczki z porzeczek, watrobki i inne i naprawde były rezultaty.
Jak mama na wigilie podała łososia ze szpinakiem to na sam widok myslalam ze
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości